اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه مقاومت سری با زنر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

محاسبه مقاومت سری با زنر

سلام برای داشتن ولتاژ ثابت از یک زنر استفاده کردم.مقاومتی که با زنر بطور سری قرار میگیره(برای محدود کرد جریان و عدم سوختن زنر) چه جوری محاسبه میشه

پاسخ : محاسبه مقاومت سری با زنر

اگه بارت معلوم نیست اول معلوم کن که زنرت چند واته مثلا 1/4 یا 1/2 یا 1 وات و..... بعد توان زنر رو تقسیم بر ولتاژ نامی زنر بکن . حد اکثر جریان زنر در میاد . حالا ولتاژ
    ورودی رو منهای ولتاژ خروجی که همون ولتاژ زنر هست بکن . ولتاژ مقاومتت بدست میاد . با استفاده از قانون اهم یعنی ولتاژ مقاومت تقسیم بر جریان میتونی مقدار مقاومت رو بدست بیاری . اما این مقدار کمترین مقاومتی هست که میتونی چون کمتر از اون باعث سوختن زنرت میشه . اگه مقدار بارت ثابت نیست میتونی در رابطه قانون اهم بجای جریان حدود 20 - 30 درصد کمتر رو در رابطه قرار بدی تا مدارت خیلی داغ نشه . . تازه باید به توان مقاومت سری شده هم حواست باشه که بیشتر از
    توان نامی اون نشه . برای محاسبه توان تلفاتی مقاومت ولتاژ دو سر مقاومت رو به توان 2 برسون و تقسیم بر مقدار مقاومت کن .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط EHSAN FAGHANI MEHR
      اگه بارت معلوم نیست اول معلوم کن که زنرت چند واته مثلا 1/4 یا 1/2 یا 1 وات و..... بعد توان زنر رو تقسیم بر ولتاژ نامی زنر بکن . حد اکثر جریان زنر در میاد . حالا ولتاژ
      ورودی رو منهای ولتاژ خروجی که همون ولتاژ زنر هست بکن . ولتاژ مقاومتت بدست میاد . با استفاده از قانون اهم یعنی ولتاژ مقاومت تقسیم بر جریان میتونی مقدار مقاومت رو بدست بیاری . اما این مقدار کمترین مقاومتی هست که میتونی چون کمتر از اون باعث سوختن زنرت میشه . اگه مقدار بارت ثابت نیست میتونی در رابطه قانون اهم بجای جریان حدود 20 - 30 درصد کمتر رو در رابطه قرار بدی تا مدارت خیلی داغ نشه . . تازه باید به توان مقاومت سری شده هم حواست باشه که بیشتر از
      توان نامی اون نشه . برای محاسبه توان تلفاتی مقاومت ولتاژ دو سر مقاومت رو به توان 2 برسون و تقسیم بر مقدار مقاومت کن .
      دستتون درد نکنه.ولی تا اینجاشو خودم میدونستم.ببخشید شاید من منظورمو بد بیان کردم
      بذار واضح بگم
      فرض کن یه زنری با یه مقاومت 1کیلواهم سری شده و ولتاژ خروجیش هم نرماله.حالا اگر مقاومت سری شده را کم کنیم شاید باعث سوختن زنر بشه(بعلت بالا رفتن جریان عبوری از دیود) ولی اگر اون مقاومت یک کیلو اهم را افزایش بدیم.چی میشه؟؟؟؟
      ایا باز هم زنر ولتاژ ثابت بهمون میده.منظورم حد بالای اون مقاومته هستش.مثلا برای یک زنر 3.3 ولتی میشه باهاش یه مقاومت چند مگااهمی سری کرد؟؟؟

دیدگاه

هر چی اختلاف پتانسیل دو سر مقاومت بیشتر بشه اختلاف پتانسیل دو سر دیود زنر کم میشه اگر مقاومت به حدی زیاد بشه که اختلاف پتانسیل دو سر زنر از ولتاژ معکوسش کمتر بشه خوب اصلآ جریانی عبور نمیده
        [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
        [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
        [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
        [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
        صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

اگه یه بار موازی با زنرت نداری بله اگر یک مقاومت بزرگ هم به جای 1 کیلو بذاری طوری نمیشه البته چون جریان زنر کم میشه ممکنه که ولتاژ خروجیت مقدار کمی تغییر کنه (بسته به بزرگی مقاومت ) اما همیشه در مدارات عملی یه بار هم موازی با زنر وجود داره مثلا 2 کیلو . در این صورت. ولتاژ زنر رو بر مقاومت بار تقسیم کن .جریان بار بدست میاد . حالا ولتاژ منبع رو منهای ولتاژ زنر کن و جواب رو تقسیم بر جریان بار بدست اومده ازقبل کن و حداکثر مقاومت مجاز سری با زنر بدست میاد که برای اطمینان یه کمی کوچک تر از مقدار محاسبه شده بذار .

دیدگاه

محمدرضامکوندی
            WWW.MMCVANDY.BLOGFA.COM
            MMCVANDY@YAHOO.COM

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6369 نمایش پست ها
              دستتون درد نکنه.ولی تا اینجاشو خودم میدونستم.ببخشید شاید من منظورمو بد بیان کردم
              بذار واضح بگم
              فرض کن یه زنری با یه مقاومت 1کیلواهم سری شده و ولتاژ خروجیش هم نرماله.حالا اگر مقاومت سری شده را کم کنیم شاید باعث سوختن زنر بشه(بعلت بالا رفتن جریان عبوری از دیود) ولی اگر اون مقاومت یک کیلو اهم را افزایش بدیم.چی میشه؟؟؟؟
              ایا باز هم زنر ولتاژ ثابت بهمون میده.منظورم حد بالای اون مقاومته هستش.مثلا برای یک زنر 3.3 ولتی میشه باهاش یه مقاومت چند مگااهمی سری کرد؟؟؟
              اگر ولتاژ کم بشه اون وقت ولتاژ ورودی به دیود کمتر از ولتاژ شکست دیود میشه در نتیجه هیچ جریانی رد نمیشه

دیدگاه

سلام و وقت بخیر خدمت همه دوستان
                در مورد مدار محاسبه مقاومت RS سری شده با زنر و توان زنر ، همانطور که می دانیم ما در عمل مقاومت بار را نداریم ، حالا فرض هم می کنیم که نامعلوم است ، اگر قرار باشد مدار زیر را برای باری استفاده نماییم که حداکثر 0.5 آمپر جریان می کشد ، باتوجه به اینکه ورودی 20 ولت است مقدار مقاومت RS و توان زنر چگونه محاسبه می شود ؟
                خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
                  سلام و وقت بخیر خدمت همه دوستان
                  در مورد مدار محاسبه مقاومت RS سری شده با زنر و توان زنر ، همانطور که می دانیم ما در عمل مقاومت بار را نداریم ، حالا فرض هم می کنیم که نامعلوم است ، اگر قرار باشد مدار زیر را برای باری استفاده نماییم که حداکثر 0.5 آمپر جریان می کشد ، باتوجه به اینکه ورودی 20 ولت است مقدار مقاومت RS و توان زنر چگونه محاسبه می شود ؟

دیدگاه

این آموزش کلی را گذاشته و این موردی نیست که دنبال آن هستیم
                    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

این آموزش کلی را گذاشته و این موردی نیست که دنبال آن هستیم
                      با درود
                      ولی من حسابی فیض بردم
                      و سوال شما
                      توان زنر 6 وات ؟
                      مقاومت نمیدونم 16 میشه یا 40؟
                      جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۲۲:۲۴ ۱۴۰۰/۰۵/۲۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                        با درود
                        ولی من حسابی فیض بردم
                        و سوال شما
                        مقاومت 40 اهم و توان زنر 6 وات ؟
                        با سلام و احترام
                        مقاومت بین 15 تا 16 اهم کافیه که اون هم باید 4 وات باشه
                        در جایی که مقدار اختلاف ولتاژ و خصوصا جریان بار زیاده، زنر و مقاومت انتخاب مناسبی نیست. از زنر معمولا در مداراتی که جریان بار کم و ثابت است استفاده میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                          با سلام و احترام
                          مقاومت بین 15 تا 16 اهم کافیه که اون هم باید 4 وات باشه
                          در جایی که مقدار اختلاف ولتاژ و خصوصا جریان بار زیاده، زنر و مقاومت انتخاب مناسبی نیست. از زنر معمولا در مداراتی که جریان بار کم و ثابت است استفاده میشود.
                          با درود و سپاس
                          راستی زنر های رایج که 0.5 وات گفته میشن ؟ ایا در اصب 0.3 وات هستن ؟؟
                          و موازی شونم که نمیشه کرد درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                            با درود
                            ولی من حسابی فیض بردم
                            و سوال شما
                            توان زنر 6 وات ؟
                            مقاومت نمیدونم 16 میشه یا 40؟

شما با نرم افزار یا از این سایت هایی که انلاین محاسبه میکنن انجام دادید. من حل دستی رو میخوام ..خودم انجام دادم با یکسری روابط مقدار RS حدود 15 اهم بدست آمد ولی مقدار مقاومت 4 وات که خیلی زیاده ! اما نمیدونم چرا نرم افزار یا سایت های آنلاین توان زنر را 6 وات حساب میکنن ؟!! من در محاسبات خودم با زنر 1 وات حساب کردم

دیدگاه

شما با نرم افزار یا از این سایت هایی که انلاین محاسبه میکنن انجام دادید. من حل دستی رو میخوام ..خودم انجام دادم با یکسری روابط مقدار RS حدود 15 اهم بدست آمد ولی مقدار مقاومت 4 وات که خیلی زیاده ! اما نمیدونم چرا نرم افزار یا سایت های آنلاین توان زنر را 6 وات حساب میکنن ؟!! من در محاسبات خودم با زنر 1 وات حساب کردم
                              خب وقتی خودت حساب کنی دیگه نرم افزار برای چیه
                              20-12=8
                              8/.05= 16اهم

0.5*12=6 وات

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X