اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه مقاومت سری با زنر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : محاسبه مقاومت سری با زنر

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
    خب وقتی خودت حساب کنی دیگه نرم افزار برای چیه
    20-12=8
    8/.05= 16اهم

0.5*12=6 وات
    توان زنر 1 وات است نه 6 وات ! شما چطور توان زنر را 6 وات بدست آورید؟! اصلا از لحاظ تئوری و کلی هم بخواهیم بررسی کنیم اگر ورودی 20 ولت باشه و جریان بار هم 0.5 آمپر باشه یک زنر 1 وات کار را راه می اندازه
    این 6 واتی که بدست آوردید توان بار است نه توان زنر ! حتی اگر محاسبه شما درست باشه زنر 6 وات از کجا بیاریم بذاریم !!!!!
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
      توان زنر 1 وات است نه 6 وات ! شما چطور توان زنر را 6 وات بدست آورید؟! اصلا از لحاظ تئوری و کلی هم بخواهیم بررسی کنیم اگر ورودی 20 ولت باشه و جریان بار هم 0.5 آمپر باشه یک زنر 1 وات کار را راه می اندازه
      این 6 واتی که بدست آوردید توان بار است نه توان زنر ! حتی اگر محاسبه شما درست باشه زنر 6 وات از کجا بیاریم بذاریم !!!!!
      اشکالی نداره. شما زنر 1 وات استفاده کن. ولی به این فکر کن که اگر یک موقع جریان بار مدارتان کمتر از 500 میلی آمپر شد، مابقی جریان عبوری از مقاومت از کدام مسیر قرار است که بگذرد.
      جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۰:۱۲ ۱۴۰۰/۰۵/۲۸.

دیدگاه

خب توان بار همون توان زنر یعنی توان زنرت باید همون توان بار باشه
        برات انجام دادم که تو کامنت قبل ؟ نیم آمپر ضبدر ولتاز خروجی زنر
        زنر یک وات هم بزور گیر میاد زنر که رگلاتور نیست
        زنر برای جریان های پایین و یا رفرنس

دیدگاه

خب توان بار همون توان زنر یعنی توان زنرت باید همون توان بار باشه
          برات انجام دادم که تو کامنت قبل ؟ نیم آمپر ضبدر ولتاز خروجی زنر
          زنر یک وات هم بزور گیر میاد زنر که رگلاتور نیست
          زنر برای جریان های پایین و یا رفرنس
          زنر 1 وات در بازار موجود است اما زنر 6 وات من ندیدم !

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
          اشکالی نداره. شما زنر 1 وات استفاده کن. ولی به این فکر کن که اگر یک موقع جریان بار مدارتان کمتر از 500 میلی آمپر شد، مابقی جریان عبوری از مقاومت از کدام مسیر قرار است که بگذرد.
          ببخشید من دقیق متوجه نشدم که اگر زنر 1 وات بذارم چه مشکلی پیش میاد ؟
          حداقل جریان بار 100 میلی آمپر و حداکثر اون 500 میلی آمپر است ، قطعا جریان بار ممکنه به کمتر از 500 میلی آمپر یعنی مثلا 200 میلی آمپر برسد ، پیشنهاد شما چیه ؟
          جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۰۰:۳۶ ۱۴۰۰/۰۵/۲۸.
          خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

ببخشید من دقیق متوجه نشدم که اگر زنر 1 وات بذارم چه مشکلی پیش میاد ؟
            حداقل جریان بار 100 میلی آمپر و حداکثر اون 500 میلی آمپر است ، قطعا جریان بار ممکنه به کمتر از 500 میلی آمپر یعنی مثلا 200 میلی آمپر برسد ، پیشنهاد شما چیه ؟
            برای اینکه مدار شما بتونه جریان 500 میلی آمپر را تامین کند مجبورید مقاومت حدود 16 اهم بگذارید. وقتی 500 میلی آمپر از مقاومت میگذرد و 200 میلی آمپر توسط بار کشیده میشود، 300 میلی آمپر دیگر راهی ندارد مگر اینکه از مسیر دیود زنر عبور کند که نتیجه آن میشود اتلاف توان حدود 3.6 وات در زنر که اگر زنر 1 وات گذاشته باشید مسلما قادر به تحمل این میزان از جریان نخواهد بود. وقتی میگویند زنر با توان 6 وات در این مدار لازم است برای این میباشد که ممکن است در لحظه ایی هیچ جریان باری بر روی زنر نباشد. در اینحالت زنر باید بتواند تمام جریان عبوری از مقاومت را از خود عبور دهد بدون اینکه آسیب ببیند.

دیدگاه

اگر مقدار مقاومت Rs را قدری بالاتر انتخاب کنیم تاثیری در کاهش این اتلاف ۳.۶ وات ندارد ؟ و اینکه مهندس ماکزیمم Rs که می توانیم قرار بدهیم چقدره چطور بدست میاد ؟
              جدیدترین ویرایش توسط fmicro; ۱۲:۳۳ ۱۴۰۰/۰۵/۲۸.

دیدگاه

اگر مقدار مقاومت Rs را قدری بالاتر انتخاب کنیم تاثیری در کاهش این اتلاف ۳.۶ وات ندارد ؟ و اینکه مهندس ماکزیمم Rs که می توانیم قرار بدهیم چقدره چطور بدست میاد ؟
                پاسخ قبلی که ایشون بهتون دادن کامل توضیح دادن و جواب همه این سوال ها رو دادن
                اگر مقاومت بیشتر کنی جریان خرجیت محدود تر میشه و دیگه اون 500 میلی امپری که میخوای بهت نمیده
                و تاثیری هم در توان اتلافی زنر نداره
                ماکزیمم مقاومت هم جریان مورد نیازت و توان زنر تعیین میکنه
                بنظر من شما سوال هاتون خیلی پیچیده تر از جواب های اون سوال هاست و قوه تخیل قوی هم دارید .. مثلا به من گفتی من با نرم افزار حساب کردم
                اخه شما از کجا میدونید من با چی حساب کردم
                موفق باشی

دیدگاه

پاسخ قبلی که ایشون بهتون دادن کامل توضیح دادن و جواب همه این سوال ها رو دادن
                  اگر مقاومت بیشتر کنی جریان خرجیت محدود تر میشه و دیگه اون 500 میلی امپری که میخوای بهت نمیده
                  و تاثیری هم در توان اتلافی زنر نداره
                  ماکزیمم مقاومت هم جریان مورد نیازت و توان زنر تعیین میکنه
                  بنظر من شما سوال هاتون خیلی پیچیده تر از جواب های اون سوال هاست و قوه تخیل قوی هم دارید .. مثلا به من گفتی من با نرم افزار حساب کردم
                  اخه شما از کجا میدونید من با چی حساب کردم
                  موفق باشی
                  بله چون خودم قبلش با نرم افزار حساب کردم و به توان ۶ وات زنر رسیده بودم . خیلی وقت پیش مقدار ماکزیمم Rs را بدست آورده بودم الان رابطه اش یادم رفته .

دیدگاه

بله چون خودم قبلش با نرم افزار حساب کردم و به توان ۶ وات زنر رسیده بودم . خیلی وقت پیش مقدار ماکزیمم Rs را بدست آورده بودم الان رابطه اش یادم رفته .
                    خب وقتی با نرم افزار هم حساب کردید و 6 وات شد چرا فکر میکردید 1 وات درسته؟ مبنای شما برای 1 وات چه بود؟

دیدگاه

چون وقتی با روابط درس الکترونیک ۱ ، بصورت دستی حساب کردم یک زنر یک وات را فرض صورت مساله قرار دادم و چون زنر ۶ وات هم در اختیار نداشتم ترجیح دادم از زنر ۱ وات استفاده کنم و نتیجه را بررسی کنیم . به همین سادگی ! ....الان هم دنبال رابطه Rs ماکزیمم هستم

دیدگاه

چون وقتی با روابط درس الکترونیک ۱ ، بصورت دستی حساب کردم یک زنر یک وات را فرض صورت مساله قرار دادم و چون زنر ۶ وات هم در اختیار نداشتم ترجیح دادم از زنر ۱ وات استفاده کنم و نتیجه را بررسی کنیم . به همین سادگی ! ....الان هم دنبال رابطه Rs ماکزیمم هستم
                        مزیت Rs اینه که با قانون اهم هم میشه مقدارش را بدست آورد. در همون لینک کلی که دیروز برایتان فرستادم هم در موردش توضیح داده.
                        جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۸:۴۵ ۱۴۰۰/۰۵/۲۸.

دیدگاه

...با عرض،سلام.
                          این نقشه زنر متغییر ....
                          دوستانی که مایلند می توانند بسازند و تست کنند ......
                          توضیحات را بعد قرار خواهم داد .....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                            مزیت Rs اینه که با قانون اهم هم میشه مقدارش را بدست آورد. در همون لینک کلی که دیروز برایتان فرستادم هم در موردش توضیح داده.
                            برای بدست آوردن مقدار RS ماکزیمم باید از دیتا شیت دیود زنر بهره ببریم ، حداقل جریان عبوری از دیود زنر برای محاسبه لازمه ، که طبق دیتاشیت برای زنر 12 ولت IZmin=21mA است :

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها

...با عرض،سلام.
                              این نقشه زنر متغییر ....
                              با درود و سپاس
                              جالب بود
                              جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۴:۵۰ ۱۴۰۰/۰۵/۲۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها

...با عرض،سلام.
                                این نقشه زنر متغییر ....
                                با سلام و احترام
                                با توجه به اینکه TL431 نیز یک زنر دقیق قابل تنظیم با ولتاژ میباشد که قابلیت تنظیم خروجی تا 36 ولت و سینک جریان بین 1 تا 100 میلی آمپر را دارد و استفاده از آن آسانتر میباشد.
                                آیا استفاده از این مدار برتری خاصی نسبت به آن دارد؟
                                با تشکر.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X