اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی رله

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    ممنون دوست عزیز: فرق این روش با روش تریاک چی هست؟؟؟ توی روش تریاک ایا کلا فقط از یک منبع تغذیه (یک جفت سیم: برق 220 ولتی) استفاده می کنیم!!
    الان مثلا توی روش بدون ترانس باید 2 سیم منبع تغذیه دی سی را به سیم اصلی وصل کنیم!! و بعدش سیمی را که به رله برای روشن کردن لامپ وصل میشه را به سیم اصلی وصل کنیم! کلا 2 جفت سیم به سیم اصلی وصل شده!! که یکم شلوغ می شود!!

سپاس
    یکم دقت کن دوست عزیز!!! :eek:
    تو این شماتیک مستقیماً ولتاژ 220V AC به 5V DC تبدیل شده!!! این 5V هم برای تغذیه ی ماژول سنسور و راه اندازی رله استفاده میشه...
    حالا این که شما از ترایاک استفاده کنی یا رله، چه فرقی تو نوع منبع تغذیه داره؟؟؟
    این شماتیکی که گذاشتم کلاً با ولتاژ 220V کار می کنه! خودش 5V DC میسازه و ازش استفاده می کنه...
    *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

دوست عزیز :من منظورم را نمی تونم بیان کنم!!
      بزار با عکس نشان بدم!!
      به این مدار دقت کن!! مدار فتوسل 220 ولتی هست!!! توی بازار اماده اش هست!!
      کلا 3 سیم دارد!! سیم سیاه به به قسمت فاز میره و سیم قرمز به سرپیچ و سیم سفید نول هست و سیم سفید به 2 تیکه سیم تقسیم میشه!!! یکی میره به سرپیچ(سیم قرمز)
      و یکی میره به طرف سیم سیاه !! طراحی را دقت کردی!!! چطوری هست!! چنین مداری ایا وجود دارد؟؟؟ یک تحلیلی روی مدار داشته باشیم بد نیست!!

سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: فرق این روش با روش تریاک چی هست؟؟؟ توی روش تریاک ایا کلا فقط از یک منبع تغذیه (یک جفت سیم: برق 220 ولتی) استفاده می کنیم!!
        الان مثلا توی روش بدون ترانس باید 2 سیم منبع تغذیه دی سی را به سیم اصلی وصل کنیم!! و بعدش سیمی را که به رله برای روشن کردن لامپ وصل میشه را به سیم اصلی وصل کنیم! کلا 2 جفت سیم به سیم اصلی وصل شده!! که یکم شلوغ می شود!!

سپاس
        ترایاک نه تریاک!
        1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
        من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
        !Electronic On! Programming On
        هوشمندانه سوال بپرسیم!
        http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

دوست عزیزم (اسمت رو هم نمی دونم) ، شما دقت نمی کنی ها؟؟؟؟؟
          این مداری که عکسش رو گذاشتی تقریباً همین مداریه که من شماتیکش رو گذاشتم!!!
          تو شماتیک من مدار بالایی به عنوان منبع تغذیه استفاده شده که ولتاژ 220V AC رو به 5V DC تبدیل کرده. مدار پایینی هم همون مدار قبلیه که بستی!! قبلاً تغذیه ی اون مدار رو از هر جا میاوردی، حالا همینجا خودت میسازیش. پس مدار بالاییه تغذیه ی مدار پایینیه رو تولید می کنه.. OK؟
          مثلا تو همین عکسی که گذاشتی اون خازن قرمزه که پایین عکسه همون خازن پلی استر 2.2uF هست که من تو شماتیک تو قسمت تغذیه گذاشتم. فقط ممکنه بر حسب نیاز مقدارش فرق کنه!!
          پس این مداری هم که من شماتیکش رو گذاشتم فقط با یه جفت سیم فاز و نول کار میکنه. یه جفت هم میره برای مصرف کننده ای مثل لامپ..!

دیدگاه

ممنون دوست عزیز بگذریم از ان عکس !! بریم سر مدار خودتان!
            توی این مدار ات VR1 : گذاشتنش اجباری هست؟؟ 250 ولت؟؟ مدل خاصی نداره!!! ان خازن پلی استر 2.2 میکرو فاراد!! چند ولتی باید باشد؟؟؟ 2.2 میکرو مساوی 220 نانو هست؟؟؟
            خازن c2 : میتونه 2200 هم باشه؟؟؟ هر چی خازن ظرفیت اش بیشتر باشد!! جریان خروجی ایا بیشتر میشه؟؟
            R3 چند وات باید باشد؟؟

سپاس

دیدگاه

VDR (یا VR1) یه عنصر حفاظتیه، یه مقاومت متغیر که با توجه به ولتاژش اجازه نمیده ولتاژ دو سر مدار به صورت لحظه ای (در نوسانات شدید برق) بالا بره. گذاشتنش اجباری نیست، ولی بودنش باعث افزایش طول عمر مدار میشه.
              خازن پلی استر رو یادم رفت ولتاژش رو بنویسم.. 400V یا 600V ، هر کدوم که دم دستت بود خوبه.
              2.2uF ینی 2.2uF !!! هر uF میشه 1000nF. پس ینی 2.2uF میشه 2200nF.
              خازن C2 میتونه 2200uF هم باشه. ولی احتیاجی نیست. چون هم گرون تر میشه، هم جای بیشتری رو اشغال می کنه. همون 1000uF به اندازه ی کافی بزرگ هست..!
              تو این مدار، این خازن پلی استر هست که با توجه به جای قرار گرفتنش جریان خروجی رو تعیین می کنه. خوب هرچی جریان بیشتر باشه، خازن C2 هم باید بزرگتر بشه..
              R3 رو زیرش نوشتم 1W ، مقاومت R5 هم 0.25W کافیه..

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
                میتونی برای این مدار یک کلید خاموش و روشن شدن تعریف کنی!! یعنی برای قطع کردن صدا مجبور نباشم هی اداپتور از توی پریز برق خارج کنم!! میشه تعریف کرد!!!

سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
                  میتونی برای این مدار یک کلید خاموش و روشن شدن تعریف کنی!! یعنی برای قطع کردن صدا مجبور نباشم هی اداپتور از توی پریز برق خارج کنم!! میشه تعریف کرد!!!

سپاس
                  منظورتو متوجه نشدم!!!
                  خوب یه کلید بزار سر راه آداپتور!!
                  مگه این مدار رو با سنسور PIR تحریک نمی کنی؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

مگه این مدار رو با سنسور PIR تحریک نمی کنی؟؟؟؟؟؟
                    درسته: ولی اگه شما برید طرفش صدا ش بلند میشه!!! میخوام بعضی اوقات مدار خاموش باشد!!!

خوب یه کلید بزار سر راه آداپتور!!
                    بلد نیستم :mrgreen: البته من با اداپتور کاری ندارم!! روی مدار میخوام کلید باشه!!
                    روی سیم مثبت و منفی 5 ولت باید کلید گذاشت دیگه؟؟

سپاس

دیدگاه

جایی که سیم 5V+ وارد مدار میشه، پیش از اینکه تقسیم بشه و به سمت سنسور و ترانزیستور بره، یه کلید بذار. به سیم منفی هم کاری نداشته باش...
                      شما BUZZER رو به رله وصل کردی؟؟؟ (اگه از رله استفاده می کنی اون دیود 1N4148 رو حتماً بذار که ترانزیستور آسیب نبینه.)

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: کلید گذاشتم ولی کار نکرد!! :sad: لطف کن اگر وقت داری شماتیک اش را روی همان مدار ترسیم کن!
                        سپاس فراوان

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: کلید گذاشتم ولی کار نکرد!! :sad: لطف کن اگر وقت داری شماتیک اش را روی همان مدار ترسیم کن!
                          سپاس فراوان
                          ینی چی کار نکرد؟ ینی چجوری شد؟؟؟
                          الان با اجازه برم بخوابم. شما لطف کن و بگو دقیقاً می خوای چه کار کنی؟ بازر رو به رله وصل کردی؟ یا مثل اولین مدار مستقیم به ترانزیستور وصل کردی؟ کلیدت چجوریه؟؟ لامپ و LED داری یا نه؟؟؟
                          اینا رو بگو تا من فردا صبح شماتیکش رو برات بذارم...

دیدگاه

بگو دقیقاً می خوای چه کار کنی؟ بازر رو به رله وصل کردی؟ یا مثل اولین مدار مستقیم به ترانزیستور وصل کردی؟ کلیدت چجوریه؟؟ لامپ و LED داری یا نه؟؟؟
                            همه چیز وصل هست!! یعنی دقیقا ان مدار پیاده کردم!!! بازر هم به رله وصل هست!! کلیدم شبیه کلید راکر هست!! led را هم با بازر سری کردم تا هر 2 تا همزمان روشن شوند!!
                            لطفا جای کلید را توی مدار مشخص کن!!
                            سپاس

دیدگاه

همه چیز وصل هست!! یعنی دقیقا ان مدار پیاده کردم!!! بازر هم به رله وصل هست!! کلیدم شبیه کلید راکر هست!! led را هم با بازر سری کردم تا هر 2 تا همزمان روشن شوند!!
                              لطفا جای کلید را توی مدار مشخص کن!!
                              سپاس
                              سری کردن بازر و LED بدون محاسبات کار اشتباهیه...
                              من اینجا دو تا مدار رو تو شماتیک برات گذاشتم. مشخصه که مدار 1 بسیار ساده تر و بهتر و دقیق تر از مدار 2 هست. ولی اگه اصرار به استفاده از رله داری، مدار 2 حداقل مدار لازم برای کاریه که می خوای انجام بدی.

دیدگاه

بسیار بسیار ممنون دوست عزیز
                                و اخرین سئوال: یک مدار ریموت کنترل پیدا کردم و میخوام ببندم!!!

میخوام به جای led : رله بذارم!! یعنی زمانیکه دکمه را فشار دادم: به جای led :رله فعال شود!!! الان میخواستم بدونم ایا ترکیب کردن این مدار: مثل همان قبلی ها است؟؟؟؟ از نظر توان رله کم نمیاره!!! ایا میشه یک کار کرد که همزمان هم led روشن بشود و هم رله ؟؟؟؟

سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X