اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت برق گرفتگی هنگام تماس با سیم فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : علت برق گرفتگی هنگام تماس با سیم فاز

نوشته اصلی توسط hannan;12#
    سلام به همه مهندسان
    چون بدن انسان با زمین شباهت داره(از لحاظ معادن درونی) و زمین هم نول هست،بدن انسان با توجه به شباهتش به زمین ، مثل نول عمل میکنه.
    با تشکر از طرح این سوال.
    شباهت معنیش چی میشه ؟

جریان در یک مسیر بسته ایجاد میشه و بدن نقش مقاومتی داره ک جریان عبوری ازش باعث انقباض عضلات میشه شما اگه به هیجا متصل نباشی زمین درونی بدنت دیگه زمین نمیشه!

ی موردم در مورد اون سوال ک کفشو دست کنی هست ، طبق رابطه R = p L/A
    سطح مقطع وقتی کفش رو دستت کنی و سیم برقو بگیری سطح مقطع کفش و بدن کم میشه مقاومت زیاد میشه و مقاومت دیده شده از سر سیم فاز افزایش پیدا میکنه پس اینم ی توجیه میتونه باشه ک وقتی دست میکنی برق نمیگیره ولی وقتی پات باشه سطح مقطع زیاد میشه مقاومت کل کم میشه ....
    میگیره
    اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

با تشکر از دوستان .چیز ساده ای هستش ولی خوبه همین جور ادمه پیدا کنه تا به یک نتیجه نهایی رسید

دیدگاه

دوستان ببیند اصلا مهم نیست ، کفش کجات باشه :mrgreen: مهم مقاومتی هست که باید ایجاد شه تا جریان نتونه بر اون مقاومت غلبه کنه و از بدنت بگذره.
        مهم نیست کفش باشه یا یک مقاومت 2 گیگا اهمی ، قوانین سری و موازی هم حاکم هست بر کفش و بدن ، مقاومت کل میشه مقاوم کفش بعلاوه مقاومت بدن ، که اگه از یه حدی بالاتر باشه ، برق نمیگیره و از یه حدی پایینتر باشه ، برق میگیره.

حالا به قوله دوستان وقتی که کفش پای آدم هست ، نیروی وزن و افزایش سطح مقطع و رطوبت و یکسان نبودن فاصله مولکولی مواد تشکیل دهنده ی کفش که باعث جریان نشتی میشه ، تا حدی که بتونه فقط حدود 50 میلی آمپر رو عبور بده ، مرگ حتمی خواهد بود.
        اگه شما برید یه کفش مخصوص اینکار بپوشید ، برق نمیگیره ، و این به این معناست که جنس کفش معمولی برای عبور جریان مناسب خواهد بود.

به نظره من بحث رو پیچیدش کردید و همچی رو بردید زیر سوال.

موفق باشید.
        به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
        (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosseinam
          دوستان ببیند اصلا مهم نیست ، کفش کجات باشه :mrgreen: مهم مقاومتی هست که باید ایجاد شه تا جریان نتونه بر اون مقاومت غلبه کنه و از بدنت بگذره.
          مهم نیست کفش باشه یا یک مقاومت 2 گیگا اهمی ، قوانین سری و موازی هم حاکم هست بر کفش و بدن ، مقاومت کل میشه مقاوم کفش بعلاوه مقاومت بدن ، که اگه از یه حدی بالاتر باشه ، برق نمیگیره و از یه حدی پایینتر باشه ، برق میگیره.

حالا به قوله دوستان وقتی که کفش پای آدم هست ، نیروی وزن و افزایش سطح مقطع و رطوبت و یکسان نبودن فاصله مولکولی مواد تشکیل دهنده ی کفش که باعث جریان نشتی میشه ، تا حدی که بتونه فقط حدود 50 میلی آمپر رو عبور بده ، مرگ حتمی خواهد بود.
          اگه شما برید یه کفش مخصوص اینکار بپوشید ، برق نمیگیره ، و این به این معناست که جنس کفش معمولی برای عبور جریان مناسب خواهد بود.

به نظره من بحث رو پیچیدش کردید و همچی رو بردید زیر سوال.

موفق باشید.
          حالا برای اینکه اثرات فشار و سطح مقطع و مولوکولی و... از بین ببریم بیایم بدون فشار و سطح مقطع کم پامون بذاریم رو کفش با این گفته شما یعنی برق نمیگیره؟؟؟؟ :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6369
            حالا برای اینکه اثرات فشار و سطح مقطع و مولوکولی و... از بین ببریم بیایم بدون فشار و سطح مقطع کم پامون بذاریم رو کفش با این گفته شما یعنی برق نمیگیره؟؟؟؟

دقیقا.شما بیاید همون حالتی که با دستتون یه کفش و میگیرید و میزنید به فاز ، همینو شبیه سازی کنید با پاهای خودتون ، برق نمیگیرتت. مثلا بیاید رو دوتا دستتون وایستید و کفشدونو بزنید به برق.

به نظرتون برای برق فرقی داره که با دستتو کفش و بگیرید یا پاتون؟

با فازمتر هم میتونید این حالت هارو تست کنید. .

موفق باشید.

(پیش به سوی هدف)

دیدگاه

با تشکر از همه ی دوستانی که در این بحث مشارکت می کنید ، پیشنهاد من به اون دسته از دوستانی که این قدر یه عایق نبودن کفش و فرش و... ایمان دارن اینه که عملاً این حرفایی که می زنن امتحان کنن تا بعد مشخص بشه چقدر درک درستی از واقعیت برق گرفتگی داریم. من در مورد پدیده ی برق گرفتگی دیدگاه دیگه ای دارم که انشاالله وقت کنم یه سری آزمایش های عملی انجام میدم و اگه حدسم درست باشه حتماً از نتیجه ی کار مطلعتون می کنم.
              علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
              ( سعدی )

دیدگاه

سلام
                اگر جایی از بدن شما با زمین که همان نول می باشد در تماس نباشد در نتیجه مسیر جریان بسته نشده وجریانی از بدن شما عبور نکرده ودر نتیجه شما را برق نخواهد گرفت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharifinjf
                  سلام
                  اگر جایی از بدن شما با زمین که همان نول می باشد در تماس نباشد در نتیجه مسیر جریان بسته نشده وجریانی از بدن شما عبور نکرده ودر نتیجه شما را برق نخواهد گرفت.
                  شما روی یه صندلی چوبی بشین ( بدون اینکه با زمین تماس داشته باشی) و فازمترو بزن به برق ، فازمتر روشن میشه البته با نور ضعیف ، می تونی بگی جریان ازکجا داره وارد زمین میشه ؟ آیا میشه گفت همیشه باید جریان یه مسیر بسته رو طی کنه ؟
                  ( سعدی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abi92
                    شما روی یه صندلی چوبی بشین ( بدون اینکه با زمین تماس داشته باشی) و فازمترو بزن به برق ، فازمتر روشن میشه البته با نور ضعیف ، می تونی بگی جریان ازکجا داره وارد زمین میشه ؟ آیا میشه گفت همیشه باید جریان یه مسیر بسته رو طی کنه ؟
                    همیشه اینطور نیست ، من خودم رو یک چهارپایه که پایه هاش آهنی بود ولی سطحش از چوب بود ، به سیم فاز دست میزدم (تعویض سرپیچ لامپ) هیچی هم حس نکردم ، اصلا هم برق نگرفت منو.

از همون چوب داره وارد زمین میشه ، بعضی اوقات شرایط برای غیر رسانا ، طوری میشه که حداقل چند میلی آمپر رو میتونن به عنوان جریان نشتی عبور بدن.
                    الان مثلا همین صندلی که خودتون گفتید ، برای مثال یه لامپ 100 رو بگیری یه سرش رو بزن به فاز و یه سر دیگشو بزار رو چوب صندلی (همونی که میگی فازمتر روشن میشه) و یه سیم دیگه بگیر بزن به نول ، ببین اون لامپ روشن میشه؟!! (که نمیشه) همین نشونه مقاومت چوب هست.
                    همین نشون میده جریان عبوری یه جریان نشتی و در حد چند میلی آمپر هست که برای برق گرفتگی خوبه.

نوشته اصلی توسط sharifinjf
                    سلام
                    دقیقا همینه که دوستمون میگن. شما اگه برید روی صندلی کاملا عایق بشینید ، هیچ جریانی از بدنتون نمیگذره ، یعنی همون بدنتون به زمین وصل نیست.

موضوع بسیار ساده هست ، شما سخت میبینیدش.

موفق باشید.
                    (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

از همون چوب داره وارد زمین میشه ، بعضی اوقات شرایط برای غیر رسانا ، طوری میشه که حداقل چند میلی آمپر رو میتونن به عنوان جریان نشتی عبور بدن.
                      ممنون که همکاری می کنید ، حتماً میدونید چیزی به اسم عایق مطلق نداریم و همه ی مواد تحت شرایطی می تونن رسانا بشن اما این شرایط برای مواد عایق خاص تره بطور دقیق تر مواد عایق تحت تاثیر میدانهای الکتریکی قوی و بصورت ملموس تر ولتاژ های بالا ، می تونن رسانا بشن چون میدان الکتریکی اینقدر قوی میشه که قادر به کندن الکترون از اتم مواد عایق هم میشه و لذا ماده عایق رسانا میشه اما شما که رشته ت قدرته خیلی بهتر از من میدونی که کسی ولتاژ 220 ولت رو ولتاژ زیاد (High Voltage ) نمیدونه !
                      چوب خشک هم جزء عایق های متوسط محسوب میشه .مقاومت ویژه ی اون در رده 10 تا 10 اهم-متر هستش ( منبع : کتاب فیزیک دانشگاهی هیو یانگ جلد سوم ویرایش هشتم ) حالا خودتون قضاوت کنید چطور میشه از صندلی چوبی با پایه های نسبتاً باریک و دراز توقع داشت جریانی عبور بده که قادر به روشن کردن فازمتر باشه ؟!! ( طول متوسط پایه ها ی صندلی مورد آزمایش 30cm و مجموع سطح مقطع پایه هاش 45cm بود که مقاومتش با لحاظ کردن کمترین مقدار مقاومت ویژه برابر 6.67 گیگا اهم میشه !!! )
                      تازه من عایق پارچه ای نشیمنگاه صندلی رو در نظر نگرفتم !!!
                      ضمناً جریان فازمترو در حالت عادی (و نه روی صندلی چوبی ) با مولتی متر اندازه گرفتم حدود 30 الی 40 میکرو آمپر بود . فکر میکنید برای روشن شدنش با این مقامت گیگا اهمی صندلی امکان کشیدن جریانی ولو در حد یک میکرو آمپر رو داشته باشه ؟!!!
                      شما که رشته تون قدرته اگه هنوز در مورد عایق بودن چوب شک دارید حتماً با یکی از اساتید درس عایق مشورت کنید تا شاید من یا شما قانع بشیم ؟!
                      موضوع بسیار ساده هست ، شما سخت میبینیدش.
                      من نمیگم موضوع بسیار پیچیده ای هست اما اعتقاد دارم دلیل برق گرفتگی به این سادگی هم که عنوان میشه نیست و انشاالله اون آزمایشهایی که گفتم در اولین فرصت انجام میدم تا شاید ابعاد تازه ای از این قضیه روشن بشه.
                      سرفراز باشید.

( سعدی )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X