اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت داغ شدن ترازیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : علت داغ شدن ترازیستور

نوشته اصلی توسط حسین مُدیران نمایش پست ها
    سلام به همکاران انجمن وقتتون به خیر.

ببینید اگر ما از ترانزیستور TIP3055 که 15 آمپر قدرت جریان دهی و نتشر کردنو داره مصرف کننده (R) رو میان اِمیتر E ترانزیستور و از آن سو به پایانه منفی بزنیم ( در واقع میان پایه منتشر کننده ترانزیستور). پس آخر چرا ترانزیستور داغ میشه و تا جایی که جای هیت سینکش از شدت گرمای بی خودی سیاه بشه؟
    مشخصه دیگه. شما داری از ترانزیستوران پی ان برای کنترل مثبت استفاده میکنی. نمیدونی الان جریان بیست چقدره. جریان بیست رو درست حسابی بده (از بیس به امیتر ) مشکلت حل میشه. یا اینکه مصرف کننده رو بذار بین کالکتور و مثبت

امیرحسین ضیا

دیدگاه

پاسخ : مداومت این پروژه و لازم بودن پیدا کردن علّت داغ شدن ترازیستور

تا امروز علت خود من این است که مصرف کننده ای در میان امیتر گذاشتم که حتی با آرمیچر 12 ولتی کم مصرف هم ترانزیستور با شدت جریان کلکتور و امیتر تا25 آمپر یعنی TIP35C هم؛ با لامپ ترمز خودروی
      21.5 واتی؛ داغ و سوخته می شود.

(( امیرحسین، من فقط این منظور این حرفی که گفتی این دیمر اصلا به بیس چه ربطی دارد؟ بِیس ضعیفت ترین پایه ی هر ترانزیستور یافت شونده ی موجود تو این کره ی خاکیه... ))
      >>>>>>>>>> الان چه تفاوتی بعد اینکه مصرف کننده رو میان کالکتور TIP3055 و پایه ی مثبت منبع تغذیه بگذارم؛ آن وقت حاصل کارم بر کمتر شدن گرمای ترانزیستور خواهد شد؟
      از نظرات سازنده تون رو بنویسید به تایپیک ها. جوابی بدهید توروخداتون....

جلوگیری از اسپم.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
      جدیدترین ویرایش توسط حسین مُدیران; ۱۰:۴۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۲.

دیدگاه

پاسخ : مداومت این پروژه و لازم بودن پیدا کردن علّت داغ شدن ترازیستور

نوشته اصلی توسط حسین مُدیران نمایش پست ها
        تا امروز علت خود من این است که مصرف کننده ای در میان امیتر گذاشتم که حتی با آرمیچر 12 ولتی کم مصرف هم ترانزیستور با شدت جریان کلکتور و امیتر تا25 آمپر یعنی TIP35C هم؛ با لامپ ترمز خودروی
        21.5 واتی؛ داغ و سوخته می شود.

(( امیرحسین، من فقط این منظور این حرفی که گفتی این دیمر اصلا به بیس چه ربطی دارد؟ بِیس ضعیفت ترین پایه ی هر ترانزیستور یافت شونده ی موجود تو این کره ی خاکیه... ))
        >>>>>>>>>> الان چه تفاوتی بعد اینکه مصرف کننده رو میان کالکتور TIP3055 و پایه ی مثبت منبع تغذیه بگذارم؛ آن وقت حاصل کارم بر کمتر شدن گرمای ترانزیستور خواهد شد؟
        از نظرات سازنده تون رو بنویسید به تایپیک ها. جوابی بدهید توروخداتون....

جلوگیری از اسپم.

سلام مجدد/من مدار رو اشتباه دیدم وبا عجله جواب دادم متاسفم.
        الان چه تفاوتی بعد اینکه مصرف کننده رو میان کالکتور TIP3055 و پایه ی مثبت منبع تغذیه بگذارم؛ آن وقت حاصل کارم بر کمتر شدن گرمای ترانزیستور خواهد شد؟اول اینکه باید بدونین از ترانزیستور چه استفاده ای میخواین بکنین. شما اگه میخوای بارت رو بذاری لو ساید در ترانزیستور npn باید یسری تغییرات تو مدارت ایجاد کنی تا جریان کافی به بیست برسه. منظورت چیه ضعیف ترین؟ bjt ها یک بهره دارن. bjt های قدرت بهرشون پایین تره فرض کن بهره ترانزیستورت هست 20 ! این یعنی تو باید 1 آمپ به بیسش بدی تا از بیس امیتر عبور کنه تا بتونی 20 آمپر رو رد کنی/ البته اپلیکیشن شما یچیز دیگست! شما میخوای این ترانزیستور رو بندازی تو ناحیه خطی و به عنوان یک دیمر ازش استفاده کنی. کار کردن ترانزیستور در ناحیه خطی تلفات بالایی داره و این تلفات زمانی حداکثر میشه که مقاومت بارت برابر با مقاومت بین کالکتور و امیترت بشه(به اصطلاح میگم مقاومت) . بنابر این اومدن چاپر هارو اختراع کردن و از مبدل های باک یا چاپر ها با تغییر پهنای پالس با روش مدولاسیون پهنای پالس ولتاژ رو تنظیم میکنن. شما هم بهتره به جای استفاده از مدار های خطی از مدار های سوییچینگ استفاده کنین

امیرحسین ضیا

دیدگاه

تشکر می کنم ممنون؛ استفاده کردم از جواب شما ولی این که بهره ی این ترانزیستور رو اگه بخواین یا ندیدیده باشیدِش موجود
          هست. ببینید این خوبه برای دیمر بین راهی؟

من الان با 1 آمپر میتونم مصرف کننده ی یک آمپِرز رو کُنترل کنم یعنی توسط همین این دیمر خطّی
          که دسترسم دارم؟
          جدیدترین ویرایش توسط حسین مُدیران; ۱۰:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۵.

دیدگاه

سلام خسته نباشی. یه مقاومت بذار برای بیس ببین درست میشه یا نه

دیدگاه

سلام چطور میتونم عکس آپولود کنم ؟
              یه مدار دارم که روی برد برد خوب کار میکنه ولی وقتی قطعات را چیدم به برد مسی pbcیکی از ترانزیستورهام خیلی داغ میکنه و مدارم هم کار نمیکنه
              ممنون میشم راهنماییم کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali azimi13 نمایش پست ها
                سلام چطور میتونم عکس آپولود کنم ؟
                یه مدار دارم که روی برد برد خوب کار میکنه ولی وقتی قطعات را چیدم به برد مسی pbcیکی از ترانزیستورهام خیلی داغ میکنه و مدارم هم کار نمیکنه
                ممنون میشم راهنماییم کنید
                عکستو اینجا بارگذاری کن:
                آپلود عکس و فایل رایگان با لینک مستقیم - Free file upload service

بعدش نشانی ( لینک) مستقیمی که میده کپی کن و بذار اینجا

دیدگاه

سلام مداری که گفتم همینه ترانزیستورQ2به شدت داغ میکنه در حدی که ازش دود بلند میشه ومدار کار نمیکنه ولی همین مدار روی برد برد به خوبی کار میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید

ممنونم ازت دوست خوبم

نوشته اصلی توسط Electr0nics نمایش پست ها
                  عکستو اینجا بارگذاری کن:
                  آپلود عکس و فایل رایگان با لینک مستقیم - Free file upload service

بعدش نشانی ( لینک) مستقیمی که میده کپی کن و بذار اینجا
                  ممنون از شما

دیدگاه

با سلام*به شما و عرض وقت بخیر
                    .....یکی از کارهایی *که برای آزمایش مدارات الکترونیک انجام می دهند ....و پروژه را جهت ارائه به استاد
                    آماده می کنند تنظیم گزارش کار دستگاه یا مدار می باشد ......ایا شما برای این مداری که به قول خودت روی برد
                    بورد ...بستی و جواب گرفتی ....گزارش کار برای خودت تهیه کردی یا خیر .....تمام ولتاژها نقطه به نقطه باید
                    روی نقشه و در گزارش کار نوشته شود .....ولتاژهای دوسر ترانزیستور ها در حین کار و ...جریان کلکتور
                    ترانزیستورها حین کار .....نوع و شماره دیودها و ولتاژ دوسر هر دیود .... ولتاژ ورودی و خروجی رگولاتور حین کار ...را باید در گزارش کار نوشته ... ایا مدار شما ..مشخص کننده اتصال کوتاه دارد یا خیر..... ایا بعد از رگولاتور
                    LED قرار داده*ای که ببینی ایا ولتاژ داری یا نه در حین کار..... و مدار ولتاژ مناسب دریافت می کند یا نه ....
                    .....تمام دیود ها باید از یک نوع ...باشند ....1N4007 با uf4007 ...افت ولتاژ هایشان کمی فرق دارد ...حتما باید رعایت شود.....مقاوتهای متغییر یا ولومها را پروژه روی. برد بورد و در روی فیبر باید محل قرار گیری لغزنده باید ..مشخص شود سعی کن از ولوم استفاده نکنی تا مدار عیب نگیرد.... تا مرجعی برای عیب یابی....بدست شما بدهد ......موفق. و. تندرست باشید... ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali azimi13 نمایش پست ها
                      http://uplod.ir/q5jq1ityfzxa/medar.JPG.htm
                      سلام مداری که گفتم همینه ترانزیستورQ2به شدت داغ میکنه در حدی که ازش دود بلند میشه ومدار کار نمیکنه ولی همین مدار روی برد برد به خوبی کار میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید

ممنونم ازت دوست خوبم

ممنون از شما
                      سلام و درود، دوست عزیز، J1 به چه چیزی متصل هست؟
                      این مشکل به چند دلیل زیر اتفاق میوفته:
                      1- تلفات توان بیش از حد در ترانزیستور( علتش گذاشتن ولوم هست)

2- اتصالی یا لحیم اشتباه در یک جای برد چاپی
                      3- جریان کششی بیش از حد از ترانزیستور و در نتیجه نیاز به ترانزیستور قوی تر.( احتمالا مصرف کننده روی برد بورد با
                      مصرف کننده روی برد چاپی متفاوته).
                      موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                        سلام و درود، دوست عزیز، J1 به چه چیزی متصل هست؟
                        این مشکل به چند دلیل زیر اتفاق میوفته:
                        1- تلفات توان بیش از حد در ترانزیستور( علتش گذاشتن ولوم هست)

2- اتصالی یا لحیم اشتباه در یک جای برد چاپی
                        3- جریان کششی بیش از حد از ترانزیستور و در نتیجه نیاز به ترانزیستور قوی تر.( احتمالا مصرف کننده روی برد بورد با
                        مصرف کننده روی برد چاپی متفاوته).
                        موفق و پیروز باشید.
                        خیلی ممنون دوست من برسی میکنم J1هم ترانس هست منبع تغذیه هردو یکی بود

دیدگاه

سلام اینم PCBمدارم هست که گفتم ترانزیستورQ2به شدت داغ میکنه درصورتی که مدار در برد برد به خوبی کار میکنه خیلی برسی کردم که مشکل کجاست ولی پیدا نکردم .اون خطهای سبز را هم خودم با سیم لحیم کردم راستی J1هم یک ترانس هست یک مدار تنس هست وقتی ترانس را به مدار PCBوصل میکنم ترانزیستور داغ میشه در حالت عادی نه لطفا کمکم کنید ممنون اینم شماتیک مدار

https://www.uplooder.net/img/image/70/1935452d57324bc367f37163b65c80be/medar.JPG

دیدگاه

با سلام به شما ......حل میشه .....فقط توجه کن .......تمام خطوط
                            عمودی را شماره گذاری کن .....خط منفی ...و خط مثبت تغذیه را با ماژیک هایلات کن. روی برد نهایی( برد مدار چاپی.)...و سپس. با اهم متر ببن تمام قطعات درست وصل شده اند یا نه .......شما قبل از ساخت تمام قطعات را با اهم متر چک کردی که سالم هستند یا نه ؟.....حال روی برد تمام قطعات را چک کن ..... هر کاری کردی اطلاع بده ..در امان خدا باشید.....

دیدگاه

سلام فکر کنم مشکل از ولوم هست آخه اگر ولوم نزارم پس چی بزارم که بتونم ولتاژرا کم و زیاد کنم؟

دیدگاه

با. سلام به شما دوست عزیز.....
                                فعلا به جای ولوم با ولومها دو عدد مقاومت ثابت بگذار ...به جای هر یک دوعدد مقاومت ثابت مساوی..[(.یعنی ولوم در وسط قرار دارد .]..بگذار ببین مشکل حل میشه یا نه....بعد ولتاژ دو... سر دیود آن ترانزیستوری که داغ میشه را بگیر ...ببین چند ولت داره...
                                ولتاژهای ..پایه های ..کلکتور و امیتر را بگیر ببین چند ولت داری ...یک گزارش کار تهیه کن با بقیه ترانزیستورها
                                مقایسه کن.....یعنی یک جد ول بکش و ولتاژ پایه های همه ترانزیستورها را در آن یادداشت کن.. ..موفق باشید.....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X