اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاهش ولتاژ از 17 به 5 توسط مقاومت و رگولاتور(؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کاهش ولتاژ از 17 به 5 توسط مقاومت و رگولاتور(؟)

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
    سلام
    مداری که دیدید برای افزایش جریان رگولاتور78XXنبوده؟؟
    یه مدار هست که با یه ترانزیستور و یه مقاومت میشه جریان رگولاتور رو افزایش داد من مدارش رو تست کردم به خوبی هم جواب داده.
    نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
    دقت رو برد نداشتم.
    میشه توضیح مختصری در مورد گذاشتن وریستور برای حفاظت سگمن بدین ؟!!!
    تا چند ولت شد عمل حفاظت انجام میشه؟!!

سپاس.
    این دوست عزیز توضیحات کاملی داده انشالله مفید باشه.

نوشته اصلی توسط erfan2000 نمایش پست ها
    سلام
    دوست عزیز وریستور یا همون VDR قطعه ایست که با گذر ولتاز از مقدار خاصی مقاومتش به شدت و به صورت ناگهانی پایین میاد و تا صفر شدن ولتاپز دوسر این قطعه ، تو حالتی شبیه به اتصال کوتاه قفل میشه . oo:

کاربرد این قطعه محافظت از افزایش بیش از حد ولتاژهای ورودی دستگاه ها و یا مدارات الکتریکی و الکترونیکی هست .به این صورت که وریستور رو بعد از فیوز ورودی با تغذیه در قسمت AC و یا بعد از پل دیود و در بخش DC قرار میگیرد . و با گذر ولتاژ از حد نامی ثبت شده بر روی این قطعه مقاومت آن از بینهایت به صفر رسیده و موجب سوختن فیوز میگردد . قانون پیچیده ای برای انتخاب ولتاژ وریستور تا حد اطلاع اینجانب وجود ندارد ، معمولا حد بالای ولتاژ کار دستگاه یا همان ولتاژی که دستگاه نباید به بالاتر از آن متصل باشد را به عنوان ولتاژ مورد نظر برای وریستور انتخاب میشود که البته دارای رنج بندیست .به عنوان مثال برای محافظت وسیله برقی که در محدوده 90 تا 260 ولت AC به درستی کار میکند معمولا وریستور 390 ولتی(391 دو رقم اول عدد و رقم سوم ضریب یا به قولی تعداد صفرها ) استفاده میشه
    وریستور به حد اکثر ولتاژ دوسر خودش حساس هست که در حالت DC همون ولتاژ DC هست و در حالت AC 1.414 برابر یا همون رادیکال دو برابر هست یا همون مقدار ماکزیمم. :read:

حد پایینی رنج وریستورهای ساخته شده حدود60 ولت است این ولتاژ که بر روی بدنه قطعه ممکن است به صورت 610 یا 60V ولت نمایش داده شود این محدوده برای محافظت از تجهیزات متصل به خطوط تلفن استفاده میشوند و برای محافظت در ولتاژهای پایینتر از 60 ولت معمولا از زینر به تنهایی و یا ترکیبی از زینر و ترانزیستور و یا تریستور استفاده میشود به نحوی که با گذر از ولتاژ مجاز ، تریستور در ولتاز زینر آتش کرده و با اتصال کوتاه نمودن مسیر تغذیه و زمین باعث افزایش جریان فیوز و سوختن آن گردیده و سایر قسمتهای مدار را از آسیبهای جدی محافظت میکند .
    توجه داشته باشید که با هر بار گذر ولتاژ دوسر وریستور و سوختن فیوز معمولا وریستور هم سوخته و باید تعویض شود . :sad:

استفاده از این قطعه در دوسر کنتاکتهای رله راه انداز موتور برای خنثی سازی ایمپالسهای ناشی از قطع یا وصل شدن موتور باعث ایجاد اتصالی توسط همین قطعه میشود .

جهت حفاظت کنتاکتهای رله استفاده از مدار RC کاملا موثره و در صنعت هم از همین تکنیک استفاده میشه .
    امیدوارم مفید بوده باشه . :read:
    Reveng will surely come... Your hard time are ahead
    // - - - - - - - - - -
    برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
    // - - - - - - - - - -
    اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
    // - - - - - - - - - -

دیدگاه

در لحظه اول مدار غیر اصولی بنظر میاد . مدار رگولاتور همراه مقاومت در ورودی کاملا اصولی هست ولی نه برای هر دستگاه یا مداری.این مدار بیشتر در سال های قبل 1970 که مدارات سوئیچینگ متداول نبودند استفاده میشد. شخصا نمونه این مدارات را درتعمیر تلویزیون های crt ژاپنی دیده ام. تلویزیون هایی که تمامی قسمت های تعذیه اون بصورت خطی طراحی میشد حتی تغذیه اصلی دستگاه متشکل از یک ترانس خطی چند سر هست که توسط رگولاتور های خطی رگواه شده

اول یه دید کلی روی وردی رگولاتور میندازیم تا ببینیم چه اتفاقی میوفته.... به زبان ساده یه مدار تقسیم توان شناور رو مشاهده میکنیم که با افزایش جریان خروجی رگولاتور ، افت ولتاژ روی مقاومت افزایش پیدا میکنه تا ولتاژ ورودی به رگولاتور کم بشه و توان تلفاتی روی رگولاتور کاهش پیدا کنه
      اگر مقدار مقاومت بصورت دقیق و در یک بازه جریان مجاز محاسبه بشه ، بازه توان تلف شده روی رگولاتور کم میشه و تاحدودی ثابت میمونه
      ثابت موندن توان تلفاتی روی رگولاتور باعث ثابت موندن دمای اون و کاهش چشمگیر مساحت گرماگیر و افزایش عمر اون میشه . در حالی که اگه ورودی رگولاتور رو بصورت مستقیم به منبع وصل کنیم ، در جریان های مختلف ، توان تلفاتی متفاوتی روی قطعه خواهیم داشت که همین باعث میشه برای انتخاب گرماگیر بیشترین تلفات رو مبنا قرار بدیم ولی در صورت گذاشتن مقاومت در ورودی با یک توان تلفاتی ثابت روبرو خواهیم شد که حدودا برابر میانگین توان در مدار بدون مقاومت میباشد

دیگه در زمان حال با توجه به این که انواع رگولاتور در رنج های مختلف پیدا میشه یکم غیرمعقول هست که کسی باید از این روش برای کاهش تلفات روی رگولاتور استفاده کنه

دیدگاه

سلام و خسته نباشید من میخوام یه ولتاژ ۱۰۰ ولت رو به ۷۰ ولت کاهش بدم از چه نوع رگولاتور استفاده کنم؟؟؟سوال کردم گفتن رگولاتور ۷۰ ولت کلا وجود نداره این درسته ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط matin_1382 نمایش پست ها
          سلام و خسته نباشید من میخوام یه ولتاژ ۱۰۰ ولت رو به ۷۰ ولت کاهش بدم از چه نوع رگولاتور استفاده کنم؟؟؟سوال کردم گفتن رگولاتور ۷۰ ولت کلا وجود نداره این درسته ؟؟؟
          با سلام
          رگولاتور 70 ولتی وجود نداره.
          اما در روش رگولاسیون خطی میتونین با یک ترانزیستور که بیش از 100 ولت رو تحمل کنه و ترکیبی از دو یا چند دیود زنر که مجموعشون 70 ولت بشه، خروجی 70 ولت رو داشته باشین.
          به روش سوئیچینگ هم با یک مبدل باک کارتون انجام میشه.
          اگر جریان کمی نیاز دارید روش اول، و در غیر این صورت روش دوم توصیه می شه.
          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام و درود،میتونید از TL783 استفاده کنید.
            ورودی تا 125 ولت و خروجی هم متغییر از 1.2
            ولت تا خود ولتاژ ورودی.
            موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

درود
              اشتباه ترین روش اتلاف ولتاژ روی مقاومت و دیود است اصولا در تمام طراحی ها ملاحظات اقتصادی و کم مصرف بودن شرط اول است که متاسفانه ظاهرا طراحان ایرانی اصلاً به آن توجه نمیکنند در مدارات حرفه ای حتی ضریب قدرت نیز درطراحی لحاظ میگردد .

دیدگاه

با سلام اگر یک واریاک داشته باشید میتونید کارتون انجام بدید ولی از نظر حجمی بزرگ میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mindhunter نمایش پست ها
                  با سلام اگر یک واریاک داشته باشید میتونید کارتون انجام بدید ولی از نظر حجمی بزرگ میشه
                  با سلام به شما ....

و گران قیمت تمام میشه..

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط mindhunter نمایش پست ها
                  با سلام به شما ....

و گران قیمت تمام میشه..

دیدگاه

ممنون از راهنماییتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X