اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای طراحی مدار اتومات راهنمای خودرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای طراحی مدار اتومات راهنمای خودرو

ممنون
    حالا اگه بجای مقاومت 6 اهم 50 وات ، مثلا 6 اهم 10 وات (یکی برای شاخه ی راست و یکی هم برای شاخه ی چپ) بذارم چه اتفاقی میوفته؟ منظورم اینه مقاومتی که شما توصیه کردین (که البته از راه جمع زدن توان مصرفی لامپها بدست اومده بود) الان وات بالا بودنش صرفا بابت داغ نشدنشه؟ یا تاثیر دیگه ای هم داره؟
    چون بهرحال روشن بودن راهنما شاید حداکثر 10 ثانیه طول بکشه و در ضمنش هم روشن و خاموش میشه پس اگه 6 اهم وات پایین هم باشه نباید چندان داغ کنه. درسته؟

دیدگاه

با سلام به شما
      ....میتوانید یک عدد مقاومت وات پایین*تر از ۵۰ وات هم قرار
      دهید زیرا که زمان روشن بودن چراغ*های راهنما زیاد نیست حداکثر
      ۱۰ ثانیه تا ۲۰ ثانیه هست....یک مقاومت مثلا ۲۰ وات با اهم مورد
      نظر ...سر را ه سیم مشترک قرار بدی ..که برای هر دو راهنمای
      چپ و راست استفاده بشه .....و زیاد هم داغ نمیشه ...
      اول یه آزمایشی بیرون انجام بده ....بعد داخل محل مورد قرار
      می*دهی.......ممنون و متشکر.....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electr0nics نمایش پست ها
        سه تا پرسش
        من یه دنیا مقاومت از یک چهارم تا فکر کنم 20 وات دارم ولی این حتما باید مقاومتش 50W باشه؟
        ضمنا من الیدی گذاشتم تا مصرف بیاد پایین ولی با تلفاتی که این مقاومت داره نقض غرض نمیشه؟
        بعد آیا برای راهنمای راست و چپ هر کدوم یدونه مقاومت باید بست؟ و هیچ فرقی نمیکنه به چراغ راهنمای جلو باشه یا عقب؟
        با سپاس
        سلام مجدد،
        1- خیر حتما لازم نیست50 واتی باشه،میتونین از مقاومت 20 وات هم استفاده کنین.
        فقط در نظر داشته باشین که ممکنه مقاومت داغ بشه به همین دلیل نباید راهنما رو زیاد روشن نگه داشت.
        2- متاسفانه با گذاشتن این مقاومت جریان کششی افزایش پیدا میکنه.
        3 - بله یدونه برای چپ و یدونه برای راست،فرقی نمیکنه جلویی یا عقبی باشه( پیشنهادم اینه که برای جلو بذارین
        چون باعث کمتر داغ شدن سیم ها میشه).

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

ممنون
        حالا اگه بجای مقاومت 6 اهم 50 وات ، مثلا 6 اهم 10 وات (یکی برای شاخه ی راست و یکی هم برای شاخه ی چپ) بذارم چه اتفاقی میوفته؟ منظورم اینه مقاومتی که شما توصیه کردین (که البته از راه جمع زدن توان مصرفی لامپها بدست اومده بود) الان وات بالا بودنش صرفا بابت داغ نشدنشه؟ یا تاثیر دیگه ای هم داره؟
        چون بهرحال روشن بودن راهنما شاید حداکثر 10 ثانیه طول بکشه و در ضمنش هم روشن و خاموش میشه پس اگه 6 اهم وات پایین هم باشه نباید چندان داغ کنه. درسته؟
        خیر،تاثیری در عملکرد نمیذاره و فقط مقاومت داغ میکنه.
        هر چند که زمان روشن بودن راهنما کمه،ولی باز هم بهتره از مقاومت حداقل 15 واتی استفاده کنین.
        سوالی بود در خدمتم.
        موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

دوستان امروز رفتم با مقاومتهای آجری 5 ، 10 و 15 واتی امتحان کردم
          موثره
          ولی مصرف مدار رو اونقدر می بره بالا که در حالت خاموش بودن خودرو روشنایی لامپها شاید حدود نصف بشه
          یه تست بیرون خودرو و بقولی آزمایشگاهی گرفتم این روش مصرف برق مدار راهنما با لامپ رشته ای رو حدودن 3 برابر بالاتر برد با لامپ الیدی که حتمن خیلی بیشترم میشه
          بی خیال این روش شدم
          چون در اصل دنبال یه مدار کارامد جایگزین رله ی فابریکش بودم
          جدیدترین ویرایش توسط Electr0nics; ۱۴:۳۰ ۱۴۰۰/۰۳/۲۳.

دیدگاه

...با سلام به دوستان ...نقشه فلاشر یا چراغ راهنمایی خودرو....این نقشه تست شده و نتیجه بسیار خوب بوده است ...هم می*توان زمان روشن بودن و هم می*توان زمان خاموش بودن لامپ یا LED را با آن کنترل کرد

۹با سلام ....دوعدد ترانزیستور به شماره 2sB324 یا مشابه از نوع ژرمانیوم و یک ترانزیستور قدرت به شماره
            2sb449....یا مشابه...استفاده شده است ...و دوعدد ولوم 10k برای
            تغییر دیوتی سایکل است.....فقط شاید ترانزیستورهای
            ژرمانیوم..کمی مشکل پیدا بشه.....
            جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۹:۱۳ ۱۴۰۰/۰۳/۲۳.

دیدگاه

دوستان امروز رفتم با مقاومتهای آجری 5 ، 10 و 15 واتی امتحان کردم
              موثره
              ولی مصرف مدار رو اونقدر می بره بالا که در حالت خاموش بودن خودرو روشنایی لامپها شاید حدود نصف بشه
              یه تست بیرون خودرو و بقولی آزمایشگاهی گرفتم این روش مصرف برق مدار راهنما با لامپ رشته ای رو حدودن 3 برابر بالاتر برد با لامپ الیدی که حتمن خیلی بیشترم میشه
              بی خیال این روش شدم
              چون در اصل دنبال یه مدار کارامد جایگزین رله ی فابریکش بودم
              سلام مجدد، دوست عزیز در بالا این همه مدار معرفی شد!
              ندیدین؟

دیدگاه

دیدگاه

با سلام به دوستان .....این هم عکسی از نمونه ساخته شده .....به جای لامپ ۴ الی ۵ عدد LED را به هم سری کرده و وصل می کنیم ...بهتر است که همه مقاومت*ها بصورت افقی و خوابیده نصب شوند تا در خودرو تکان و لرزش باعث صدمه به آنها نشود ...هیچ نوع مقاومتی احتیاج نیست.....
                  جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۱:۳۸ ۱۴۰۰/۰۳/۲۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                    سلام مجدد، دوست عزیز در بالا این همه مدار معرفی شد!
                    ندیدین؟
                    سعی می کنم اگه قطعاتشون رو پیدا کردم اونا رو هم امتحان کنم مشکلم اینه توی روستا هستم و دنبال راه حلی هستم که قطعات دم دستی و ساده تری داشته باشه با تشکر دستتون درد نکنه

آقای فرزاد الکترونیک عزیز متاسفانه ترانزیستورهای نایاب معرفی کردید اگه معادلی که راحت گیر بیادبذاریم متشکر می شویم

دیدگاه

سعی می کنم اگه قطعاتشون رو پیدا کردم اونا رو هم امتحان کنم مشکلم اینه توی روستا هستم و دنبال راه حلی هستم که قطعات دم دستی و ساده تری داشته باشه با تشکر دستتون درد نکنه

آقای فرزاد الکترونیک عزیز متاسفانه ترانزیستورهای نایاب معرفی کردید اگه معادلی که راحت گیر بیادبذاریم متشکر می شویم
                      بله حتما مدار بهتری معرفی خواهم کرد...ممنونم

دیدگاه

سلام مجدد،
                        دوست خوب من خب این که اصلا مشکلی نیست! به قول معروف کار نشد
                        نداره!
                        پیشنهاد بنده:
                        1- در آوردن قطعات از لوازم برقی دور ریختنی( که ممکنه نتیجه خوبی نگیرین)
                        2- سفارش قطعات مورد نیاز از یه فروشگاه اینترنتی مطمئن.
                        موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

درود
                          من راه کارمشکل شمارا قبلا اعلام کردم در اینجا :https://www.eca.ir/forums/thread89747.html#post730281
                          نمیدانم چرا از آن استفاده نکردید.

دیدگاه

شاید قطعه هایش را ندارد...
                            جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۱:۰۴ ۱۴۰۰/۰۳/۲۵.

دیدگاه

پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                                با سلام
                                این مدار شما با یک آی سی 555 که در حالت بی استابل کار کند و بیک رله فرمان دهد قابل ساخت است زمانهای روشن ماندن و خاموش ماندن هم کاملا مستقل از یکدیگر قابل تنظیم است من خودم این مدار را برای راه اندازی تایمر برف پاک کن اتوموبیل ساخته ام خوبی 555 اینستکه جریان خروجیش بالا است و میتواند مستقیما رله را راه اندازی کند .
                                به مدارات بی استابل توسط 555 در وب مراجعه نمایید.مثلا لینک زیر :
                                https://www.elprocus.com/bistable-mu...sing-555-timer
                                /
                                راستش من اصلا از 3 مداری که اونجا معرفی کرده سر درنیاوردم! دو تا مدار با 555 بود که یکی یدونه کلید فشاری داشت اون یکی دو تا! یه مدار هم با دو تا ترانزیستور بود!
                                فلسفه ی باتری 9v رو هم نمی فهمم خب وقتی خودرو 12 تا 14.5 هست میسوزه که
                                کلا ساده تر و بقولی زیر دیپلم اگه توضیح می دادین زودتر می رفتم توی کارش

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X