اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کارت هوشمند سوخت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کارت هوشمند سوخت

سلام
    از بین دوستان کسی از نحوه کار کرده کارت هوشمند سوخت اطلاعاتی داره ؟
    ارتباط online یا offline?

پاسخ : کارت هوشمند سوخت

دوست عزیز فکر کنم آفلاین باشه و قابلیت آنلاین بودن هم داره.یعنی اینکه شما وقتی بنزین میزنید ابتدا در جایگاه ثبت میشه و با هر بار بازخوانی اطلاعات
    از سوی مرکز (تهران) اطلاعات در مرکز ثبت میشه.اینطوری است که هم در کارت ذخیره میشه وهم درمرکز یا همون دیتاسنتر
    دوست عزیز این موضوع ربطی میکرو نداره؟
    Speech Enhancement

دیدگاه

من فکر می کردم کارتهای سوخت رو مثل کارتهای تلفن ساختند فقط یه کم هوشمند تر
      اون جوری که معلوم بود اول می خاوستند سیستم شبکه راه بندازند ولی مثل اینکه زود فهمیدند هزنیه اش چیزی در حدود خدا تومن میشه یه کم بی خیال کلاس کار شدند
      :nice: :NO:

دیدگاه

سلام دوستان :

بگذارید یک مقدار راجع به انواع کارت براتون بگم شاید به اون چیزی که می خواهید برسید .

اول راجع به سیستم کارت تلفن بگم .
        کارت تلفن ها با فرمت IC Chip هستند که در آنها مقدار مشخصی سلول حافظه وجود داره . در واقع ظرفیت حافظه مشخصی دارن و از نوع ارزان قیمت کارتهای IC CHIP می باشند .
        با توجه به برنامه کنترلی که در سخت افزار تلفن های عمومی موجود است سیستم بدون اینکه نیازی باشد که به database وصل باشد با توجه به تعداد tone استفاده شده در ارتباط که مشخص کننده هزینه تماس است هر بار تعدادی از این خانه های حافظه را می سوزاند که غیر قابل بازگشت است . و وقتی اعتبار کارت تمام شد یعنی تمام خانه های حافظه از بین رفته است .

اما سیستم کارت هوشمند سوخت کاملاً مشابه سیستم کارتهای اعتباری بانک است ( مگنتیک استریپ ) . حتی بعضی بانکها مثل بانک ملت کارت اعتباری که در اختیار شما قرار می دهد هم شامل IC Chip است و هم شامل Magstrip می باشد.
        و اما شیوه کار کرد به این صورت است که درون این IC Chip یا magstrip فقط یک کد یکتا (منحصر بفرد ) نوشته شده ( مثلاً برای کارتهای اعتباری آن کدی که بصورت برجسته روی کارت نوشته شده ) و وقتی شخص می خواهد از کارت استفاده کند دستگاه آن کد را برای DATABASE می فرستد و مشخصات حساب یا اعتبار کارت را چک می کند و در انتهای عملیات هم نتیجه را در همان DATABASE مجدداً ذخیره می کند بدون اینکه روی کارت شما کوچکترین اطلاعاتی نوشته شود .
        در واقع سیستم DATABASE نیازی به نوشتن اطلاعات در کارت ندارد .
        کارت هوشمند سوخت هم به همین صورت است .
        اگر به آخرین کادر موجود روی کارت نگاه کنید یک کد فکر کنم 16 رقمی می بینید که برای هر ماشین منحصر به فرد است و تنها چیزی که درون کارت نوشته شده همان است !!!
        بقیه عملیات تنها در DATABASE و در مرکز اطلاعات انجام می شود .
        در واقع هر ماشین در مرکز اطلاعات دارای یک پرونده است که مشخص کننده نوع خودرو ، سهمیه ماهانه ، میزان مصرف و غیره می باشد و تنها راه دسترسی به آن همان کد یکتاست !
        پس می بینید که این 2 سیستم ، یعنی کارت تلفن و کارت هوشمند سوخت کاملاً با هم تفاوت کاربردی دارند و اصلاً سهمیه بندی بنزین با شکل کارت تلفن غیر ممکن است

امیدوارم اطلاعاتم بدردتان خورده باشد و من را بخاطر جسارتم که این اطلاعات ناقص را برای شما نهادم ببخشید .

دیدگاه

ممنون از اطلاعات خوبتون
          ولی اطلاعاتتون در مورد کارت بانک ملت ناقصه
          این نوع کارتها که به کارتهای smart مشهورند این قابلیت رو دارند که شما مبلغی رو داخل اونها ذخیره کنید و در مواقعی که دستگاه خودپرداز به شبکه وصل نیست یا دستگاه کارتخوان موجود در فروشگاه دارای ارتباط نیست بتوانید پول بگیرید و یا خرید کنید.
          نظر دوست عزیزمون آقای بهزادی در مورد online و oflline بودن معقول تر به نظر میرسه چون اگر online بود با این وضعیت مخابراتی در ایران اکثر پمپ بنزین ها می خوابیدند.ولی دوست من این اگه مربوط به میکرو نیست پس به چی مربوطه؟؟؟؟ :nice:
          من خودم حدس می زنم داخل این کارتهای هوشمند یک مدار با استفاده از میکرو و احتمالا یک eeprom قرار داده شده ولی اصلا مطمئن نیستم.

دیدگاه

منظور من از اینکه مثل کارت تلفنه این بود که به قول دوستان آفلاینه همین وگرنه من از سیستم عملکرد اونا خبر داشتم و نه..........
            ولی تاپیک خیلی گوگولی شد خدائی
            دستتون درست

دیدگاه

سلام دوستان عزیز :

اول از همه عرض کنم خدمتتان که بنده بنا به نیاز یک پروژه با تمام انواع کارت و کارت خوان درگیر بودم و به تمام سیستمهای فوق الذکر واقفم .
              در مورد اسمارت کارت شاید اطلاعاتم کافی نباشد اما اصولاً دستگاه های خود پرداز چنانچه از شبکه بانکی که ماهواره ای هم هست جدا باشند ، پیام خطا می دهند و اصلاً قادر به سرویس دهی نیستند .
              ضمناً اطلاعاتی که بنده در مورد کارتهای Magstrip دادم مربوط به track 2 یا تراک وسط آنهاست و این کدها کاملاً استاندارد و بر اساس سیستم کدگذاری اتحادیه بانکهای امریکا MBA طراحی شده و دستگاههای خود پرداز اکثراً فقط همان را می خوانند .
              در تراکهای 1 و 3 می توان اطلاعات دیگری بنا به صلاحدید بانک صادر کننده نگاشت و از آن استفاده کرد اما با توجه به اطلاعات کم من نسبت به نحوه کار کرد سیستمهای بانکی الکترونیک بعید به نظر می رسد در کارت اطلاعات حساب شما ثبت شود .
              یک دلیل ساده آن امکان دسترسی و دستکاری راحت این کدها در کارت است . یعنی شما به راحتی می توانید این اطلاعات را دستکاری کنید . پس اصلاً معقول نیست که بانکی اطلاعاتی مالی شما را در این کارتها ذخیره کند .

و اما راجع به online ویا ofline بودن کارت هوشمند سوخت .
              اگر قرار بود که کارت شما بصورت آفلاین خوانده شود برای غیر فعال کردن یک کارت ( سوزاندن ) باید تمام پمپها دوباره برنامه ریزی می شد تا شماره کارت شما از سیستم پاک گردد ، اما می بینید که در کمتر از 24 ساعت که آن هم بخاطر مسائل کاغذ بازی و این حرفا طول می کشه تا کارت باطل می شود !!!!

ضمناً برای ارتباط دهی این پمپها با بانک اطلاعات مرکزی از فیبر نوری استفاده شده ( من اینجوری شنیدم ) و به نقل از وزیر نفت بزرگترین پروژه IT اجرا شده موجود در خاورمیانه می باشد .

اگر دوستان یک مقدار به نحوه سرویس دهی و تغییرات در اطلاعات کارت و سیستم توزیع بنزین فکر کنند متوجه می شوند که آفلاین بودن این سیستم غیر ممکن خواهد بود . ( از این مطلب هم بگذریم که برای انجام کاری از یکی از مسئولین این طرح نحوه انجام این کار را پرسیده ام )

باز هم اگر جسارت کرده و جواب پست دوستان را دادم من را عفو بفرمائید .

دیدگاه

من غلللللللللللللللط وکینم توی پستی که چیزی ازش سر در نویارم حرف وزنم
                عالیه
                ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه ادامه

دیدگاه

سلام دوستان :

دوست عزیزم ، جناب حاجی زاده ،
                  منظورتان از ادامه چیست ؟
                  اگر چیز دیگری هست که می خواهید بدانید لطفاً مطرح کنید .
                  من فکر می کنم جواب سوال اصلی این تاپیک را داده ام ( هر چند ناقص ) . پس اگر هنوز نقطه ابهامی هست بفرمائید تا پاسخگو باشم .

از تشکر شما و دوست عزیز آقای نحوی هم بسیار ممنونم .

دیدگاه

منظورم این بود که شما که جواب دادی( البته بیشتر شبیه به مقاله بود تا جواب :biggrin: :applause
                    اسم تاپیک رو می کردم کارتهای هوشمند
                    یه تاپیک با بار علمی خیلی جالب میشد

دیدگاه

سلام دوستان :
                      بهر حال من یک سال با انواع کارت و کارت خوان سرو کله زدم .
                      از کارتهای IC chip تا کارتهای RFID اگر دوست داشتید بفرمائید تا یک تاپیک راجع به انواع کارتها و کارتخوانها و مدارات آنها باز کنم .
                      ممنون

دیدگاه

سلام
                        در اینکه در بعضی از پمپها بصورت آفلاین کارت خونده میشه شکی نیست . و اطلاعات هر چند ساعت یکبار پلود میشه توی سرور مرکزی. پس قاعدتا اطلاعات نمیتونه توی سرور پمپ بنزین ذخیره بشه بعلت تعداد زیاد کارتها . پس اطلاعات باید جایی در کارت نوشته بشه . فرض کنید در نهبندان سیستان و بلوچستان دارید بنزین میزنید در اونجا نه خبری از فیبر هست و نه دیش ماهواره ( بعلت طوفانهای زیاد ) پس اطلاعات باید آفلاین باشه و بعد به کارت اعمال بشه .
                        نوفن پردازش هوشمند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پشه 007
                          سلام
                          در اینکه در بعضی از پمپها بصورت آفلاین کارت خونده میشه شکی نیست . و اطلاعات هر چند ساعت یکبار پلود میشه توی سرور مرکزی. پس قاعدتا اطلاعات نمیتونه توی سرور پمپ بنزین ذخیره بشه بعلت تعداد زیاد کارتها . پس اطلاعات باید جایی در کارت نوشته بشه . فرض کنید در نهبندان سیستان و بلوچستان دارید بنزین میزنید در اونجا نه خبری از فیبر هست و نه دیش ماهواره ( بعلت طوفانهای زیاد ) پس اطلاعات باید آفلاین باشه و بعد به کارت اعمال بشه .
                          با سلام و عرض ادب خدمت حضرات و رفیق شفیق 007

مطالب این تاپیک رو چند روزه که دنبال میکنم . یه سوالی رو در یکی از فروم های منحصر بفرد تخصصی خودرو ، در باره کارت سوخت مطرح کردم . این سوال رو اینجا هم مطرح میکنم ، انشالا که ارشاد میفرمایید .

قبل از مطرح کردن سوال ، مواردی که در رابطه با کارت سوخت و سهمیه بنزین ، در حال حاضر با آن دست به گریبانیم را عرض میکنم.

1- عدم هوشمندی اینترفیس ( کارتخوان) پمپ های بنزین ( شما نمیتوانید 60 لیتر را کامل استفاده نمایید ، سیستم روی 55.9 یا 55.8 ، پمپ را میبندد) و 60 لیتر محاسبه میکند !! در موارد دیگر نیز ، بدلایل مختلف از جمله خطای سنسور فلو میتر در مسیر بنزین در پمپ یا عدم تنظیم و یا استفاده از سنسور نامرغوب ، و یا ایراد در برنامه سخت افزاری محاسبه کننده در کارتخوان پمپ ، یک یا چند دهم ها ی موجودی ، فنا میشوند !!!!!!!!!!!!!!!

2- عدم هوشمندی اینترفیس های پمپ بنزین در خواندن مقدار ذخیره کارت قبل از استفاده ( یک کارتخوان در پمپ بنزین ....، بطور مثال موجودی کارت را 256.5 لیتر نشان میدهد و اگر از پمپ استفاده نکنید و کارت را در پمپ بنزین دیگری در کارتخوان قرار دهید ، مقدار دیگری را نشان میدهد و صد البته بیشتر از پمپ قبلی نشان نمیدهد !!!!!)

3- اکثر پمپ های بنزین ، بجای بنزین ، هوا را به باک منتقل نموده و لذا از موجودی بنزین در کارت سوخت ، کسر میگردد .

و مشکلات دیگر ، که مهمترین آن ، عدم وجود هر گونه " یوزر پسورد " روی کارت بوده که ، استفاده غیر مجاز از این کارتها را به طرفهَ العینی میسر مینماید .....

با این تفاسیر

آیا دسترسی به اطلاعات این کارت یا به اصطلاح : حک کردن کارت : ، برای استفاده از سوخت ، کاری اخلاقی است یا خیر ؟؟

ممنون از بذل توجهتون

دیدگاه

سلام
                            خدمت آقا حامد عزیز و بقیه دوستان عرض کنم که فکر نکنم کارت سوخت اینگونه که گفتید باشه. البته ببخشید که جسارت کردم.
                            اساس کار این کارت ها اینگونه نیست که فقط یک کد داشته باشه و خلاص!
                            اولا اینکه این کارت ها مجهز به یک حافظه قابل دسترسی کد شده است و در ضمن دارای یک سیستم کنترلی داخلی نیز هست ( مشابه سیم کارت موبایل).
                            ثانیا کل سیستم در پایین ترین سطح آفلاین است و در زمانهای حدود 5-6 ساعت پدیت میشود، ولی در سطح های بالایی آنلاین است.
                            ثالثا ینطور نیست که اطلاعات فقط در شبکه باشه، بلکه هم در شبکه ذخیره میشود و هم در کارت شما. اون هم نه فقط یک عدد، بلکه یک مجموعه از هر آنقدر که شما مصرف کردید با زمان سوخت گیری(تاریخ و ساعت) و شاید هم کد جایگاه مورد استفاده.

البته اطلاعات کد ماشین و از این قبیل اطلاعات روی ROM ذخیره شده و قابل تغییر نیست.

آنچه از این به بعد میگویم نظر شخصی من است:
                            نحوه عملکرد:
                            وقتی کارت را وارد میکنید آخرین تاریخ ثبت شده و میزان باقی مانده (یا مصرف شده) ثبت شده بر روی کارت با تاریخ کارت خوان مقایسه میشود. اگر به تناقض نخورد به شما اجازه سوخت گیری میدهد، در ضمن میزان باقی مانده سهمیه را کارتخوان محاسبه کرده و در صورت عبور از آن، دستور قطع صادر میکند. در انتها نیز مقادیر فعلی را دوباره ذخیره میکند تا اگر به جایگاه دیگری رفتید نتوانید سرش کلاه بگذارید. 60 لیتر هم در راستای همان تناقض گذاشته شده است تا سیستم فرصت پدیت روزانه را پیدا کند و نه برای دلسوزی مردم!
                            حال بحث هک کردن :applause:
                            اگر شما موفق به هک کردن کارت شوید احتمالا میتوانید برای حداکثر 12 ساعت (ماکسیمم) (مینیمم هم مثلا 1 دقیقه) از آن استفاده کنید و پس از آن شبکه مچ شما را میگیرد.
                            حالا اینکه گفتم یعنی چه؟!؟!
                            هک کردن یعنی موفقیت به ورود به کارت و حذف اطلاعات سوخت گیری که در این عملیات نمیتوانید میزان ظرفیت سوختگیری یا نوع سهمیه بندی خودرو و این قبیل اطلاعات رو تغییر دهید. فقط میتوانید به جایگاه رفته و 60لیتر بنزین بزنید. و باز این کار را تکرار کنید.
                            اما..... اما .... سیستم پدیت میشود و متوجه تناقض در سوخت گیری کارت شما میشود و کارتت رو میترکونه :angry:
                            اما این رو هم بگم که حذف اطلاعات کارت بوسیله اپراتور بیرونی شاید غیر ممکن باشه و حذف اطلاعات کارت تنها توسط نرم افزاری که روی ROM کارت هست و با توجه به گذر زمان و بصورت پله ای حذف شود و اصلا نشه اون رو هک کرد. :cry:

با این تفاسیر اگر شما هک کردید ، تبریکات من را بپذیرید و به کار خود ادامه دهید :nice:
                            تازه میتوانید روش کار خود را هم در همینجا مطرح کنید!!
                            دلا تا کی در این زندان فریب این و آن بینی
                            یکی زین چاه ظلمانی برون شو تا جهان بینی

دیدگاه

راستی یک مطلب جا موند و اون اینکه IT مایتی رو ول کن، به نظرت کی تو ایران تعریف این لغت رو میدونه که ایشان دومیش باشه؟!؟!
                              بعد هم با این توصیفی که من کردم فکر کنم مشکل آفلاین بودن حل شد و نیازی نیست شبکه رو ببندند و دوباره وصل کنند
                              دلا تا کی در این زندان فریب این و آن بینی
                              یکی زین چاه ظلمانی برون شو تا جهان بینی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X