اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بازار کار میکروکنترولرهای ARM چطوره؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بازار کار میکروکنترولرهای ARM چطوره؟

دوستان از ته دل راهنمایی های واقعا ارزشمندی کردند و هر عزیزی با تجربیاتی که خودش سالها کسب کرده و با دید خودش راهنماییتون کردند من فقط یک نکته رو هم خدمتتون بگم که از قلم نیوفته. شما توی کامپیوتر یک بار هزینه میکنید و یک کامپیوتر می گیرید و از اون ببعد برای برنامه نویسیها و برنامه های مختلف (البته در ایران) فقط باید برنامه جدید رو یاد بگیرید اما در الکترونیک شما درطول این مسیر و چرخه کسب تجربه برای تکت تک پروژه های و تجربه ها باید هزینه کنید. البته الان هم که همه چیز چند برابر شده.
    من یکبار دیگه پیشنهاد جناب pencil رو خدمتتون میدم :
    یعنی مثلا بیا با یه مهندس الکترونیک که طراحی بلده همکاری کن و بیاد یه شماتیکی برات بکشه و به شما پایه های I/O و پریفال هاش (ADC /USB/RS232/GPIO و غیره ) رو بده و بعد شما دیگه فقط باید تو بحث کد نویسی اینا رو بهم مرتبط کنی و پردازش مورد نظر رو انجام بدی،

نوشته اصلی توسط electro15 نمایش پست ها
    دوستان اشاره کردن که الکترونیک یه رشته ای هست که دست آدم نیست و ممکنه قطعات و نرم افزار ها تغییر کنن، مثلا آی سی ها عوض بشه یا تغییرات دیگه، برنامه نویسی هم همین شرایط رو داره یه زمانی فقط وب سایتها بودن بعد اپلیکیشن های موبایل اومدن و الان ابزار جدید میاد و مشخص نیست آینده چه تغییری میکنه و برای اینکه از دنیا عقب نباشیم باید تکنولوژی جدید یاد بگیریم.
    دقیقا همین طور هست و توی الکترونیک و کامپیوتر اطلاعات بسرعت نیاز به بروزرسانی پیدا میکنند. سوالی از خدمتتون می پرسم اگر پاسخش مثبت باشه که خوب هست هم در زمینه کاری خودتون و هم این مسیری من پیشنهاد دادم. اگر نه ، نیاز به بروزرسانی اطلاعات برای پیشرفت خواهد بود.
    آیا میتونید برنامه ای برای تمام موبایلها طراحی کنید که نیاز به نصب در موبایل نداشته باشد و کارهای خواسته شده مثل ذخیره و بازیابی و سرچ اطلاعات بدون نیاز به اینترنت و حتی کار با تعدادی از سخت افزارهای گوشی رو داشته باشه؟
    لازم بذکر هست که تا چند سال آینده دیگر برنامه ها نیاز به نصب در گوشی را نخواهند داشت.
    از اینها که بگذریم برای چی من بجای arm و avr ماژولهای esp و IOT رو پیشنهاد دادم خدمتتون.
    باتوجه به اینکه تجربیات شما در زمینه طراحی وب ، برنامه نویس موبایل و c/c++ هست اگر دنبال برنامه نویسی arm و avr بروید در95 درصد مواقع فقط می تونید از اطلاعات و تجربیات c/c++ قبلیتون استفاده کنید. این در حالی هست که در esp که شما برنامه نویسیش رو با آردوینو ( که c/c++ هست) و یا سایر sdk های زبان c انجام میدید. این ماژولها وایفای دارند یعنی اگر نیاز باشد می توانند به اینترنت هم وصل شوند (طراحی وب) همچنین شما میتوانید برای ارتباط با ماژول از طریق برنامه موبالی که طراحی کردید عمل کنید یا از طریق صفحه html که برای این منظور ساختید. پس تقریبا از تمام تجربیاتتون استفاده میشه.
    البته تمام اینها بحث زمان طراحی هست. دوباره قویا تاکید میکنم که بحث درآمد زایی رو خودتون باید تحقیق و تصمیم بگیرید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

یادم رفت درمورد کاربردش که پرسیده بودید.
    ما یکسری ماژولهای GPS/GPRS در الکترونیک داریم که عملکردی مثل موبایل دارند (دریافت و ارسال sms ، تماس، ارتباط اینترنت) که تا الان در اکثر مواقع از این ماژولها استفاده میشه.
    در مقابل ماژولهای esp فقط اتصال وایفای داشته و درصورت امکان اتصال به مودم امکان اتصال به اینترنت برایشان مهیا می شود. این ماژولها توی بحث اینترنت و iot خیلی قوی ظاهر میشوند.
    من قبلا کدی رو درانجمن قرار دادم که با esp میشد با اینترنت موقعیت مکانی رو بدست آورد. حالا شما میتونید کاری کنید که با esp بشه sms ارسال و دریافت کرد. (کاری نداره)
    کاربردش:
    فرض کنید دستگاهی دارید با کلی سنسور و امکان نمایش اطلاعات و کنترل از طریق وایفای و اینترنت (esp)
    حالا می خواهید اگر شرایط بحرانی پیش آمد دستگاه به کاربرش با sms خبر بده ( چون کاربر ممکنه خونه و درحال استراحت باشه). در این حالت مقرون بصرف نیست که شما یک ماژول GPS/GPRS هم بخواهید اضافه کنید.
    این میشه کاربردش.
    تاپیک ویدیوهای آموزشی حواشی آردوینو و ESP

دیدگاه

آیا میتونید برنامه ای برای تمام موبایلها طراحی کنید که نیاز به نصب در موبایل نداشته باشد و کارهای خواسته شده مثل ذخیره و بازیابی و سرچ اطلاعات بدون نیاز به اینترنت و حتی کار با تعدادی از سخت افزارهای گوشی رو داشته باشه؟
      لازم بذکر هست که تا چند سال آینده دیگر برنامه ها نیاز به نصب در گوشی را نخواهند داشت.
      تا اپلکیشنهایی که نیاز به نصب ندارن بین کاربرها جا بیافتن چند سال زمان لازمه و به همین دلیل فعلا سراغ این نوع اپلیکیشن ها نرفتم
      یعنی مثلا بیا با یه مهندس الکترونیک که طراحی بلده همکاری کن و بیاد یه شماتیکی برات بکشه و به شما پایه های I/O و پریفال هاش (ADC /USB/RS232/GPIO و غیره ) رو بده و بعد شما دیگه فقط باید تو بحث کد نویسی اینا رو بهم مرتبط کنی و پردازش مورد نظر رو انجام بدی،
      هدفم همینه که برنامه نویسی رو خودم انجام بدم و طراحی مدار رو یه مهندس الکترونیک انجام بده
      میشه چند تا پروژه صنعتی مثال بزنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electro15 نمایش پست ها
        1) تا اپلکیشنهایی که نیاز به نصب ندارن بین کاربرها جا بیافتن چند سال زمان لازمه و به همین دلیل فعلا سراغ این نوع اپلیکیشن ها نرفتم

2) هدفم همینه که برنامه نویسی رو خودم انجام بدم و طراحی مدار رو یه مهندس الکترونیک انجام بده
        میشه چند تا پروژه صنعتی مثال بزنید؟
        1) موضوع همینه دوست عزیز. شما باید بتونید کارهایی رو تو برنامه نویسی انجام بدید که دوستان الکترونیکی بندرت بتونند. (استفاده از تخصصتون در نقاط بحرانی و خلا ها)
        یمقدار بازتر میکنم ماجرا رو. در esp هرچند سرعتش نسبت به میکرو کنترولرهای دیگر با توجه به قیمتش خوب هست اما باز هم این سرعت رو نمیتونید به هیچ عنوان با سرعت کامپیوتر و موبایل با cpu های چند هسته ای با سرعت های گیگاهرتزی برای هر هسته مقایسه کنید. همین داستان درمورد حافظه هم برقرار هست. حالا راهکارش چی هست؟؟
        فرض کنید شما برای سیستم bms (خانه هوشمند) که درحال طراحی اون هستید، سنسورهای مختلف دما، و رطوبت و تشخیص حرکت و آتش سوزی و ... و همچنین کنترل یعالمه خروجی مثل رله و آلارم و ... . نمایش اطلاعات و گرفتن دستورات بصورت ریل تایم دارید. علاوه بر همه اینها شما این ماژولها رو در اتاقهای مختلف با هم شبکه کرده اید. با راه حل هایی که دوستان الکترونیکی از این پروژه دارند احتمالا می گویند که نمیشه. نظر شما چی هست؟
        2) پروژه ها که زیاد میتونه باشه چون شما میتونید اطلاعات رو بصورت بیسیم جابجا کنید. در کارخانه ها و خودروها با پروتکل های مدباس و کن میشه اطلاعات رو بصورت وایرلس ارسال و دریافت کرد. در سیستمهای اداری و بانکها بدون سیمکشی برای برقراری دستگاه مورد نظرتون با کامپیوتر میشه سیستم رو طراحی کرد. خانه هوشمند ، کشاورزی و سیستمهای رقص نور و ...

دیدگاه

زمانی که پردازش برای esp زیاد سنگین میشه تبعات مختلف خواهد داشت. بخاطر همین باید بدنبال راهی برای متعادل کردنش بگردیم. چند تا از راه حلها رو عرض میکنم که بجز مورد اول که کار خاصی نیست بقیه موارد تخصص در اون مواردی که عرض شد میتونه بسیار کمک کنه:
          1) با فرض اینکه چندesp داریم که با هم شبکه شدند و یکی از آنها سرور و بقیه کلاینت هستند، اولین راه این هست که هر کد و پردازشی که می توان به کلاینت ها منتقل کرد را منتقل کنیم حتی اگر کار برنامه نویسیش تا حدودی پیچیده تر بشه.
          2) یک سری از پردازشها مربوط به نمایش اطلاعات در سمت کاربر می شود. یعنی قبل از نمایش اطلاعات باید پردازشهایی انجام شود. مثلا یک ماژول شتاب سنج رو در نظر بگیرید که بعد از خواندن اطلاعات از ماژول یسری پردازشها باید روش انجام بشه تا شتاب و زاویه در محورهای مختلف و ... بدست بیاد (مثال عرض میکنم) این موارد بعلاوه هر مورد دیگری که بشه انتقالش داد رو باید بجای پردازش بر روی esp در سمت کاربر پردازش کرد. (با توجه به اینکه esp از طریق وایفای به موبایل و کامپیوتر وصل میشه) حالا دو تا انتخاب داریم برای انجام این پردازشها سمت کاربر: ساخت برنامه موبایل و pc یا طراحی وب برای مرورگر. انجام پردازشها با طراحی برنامه و app که مورد تاژه ای نداره اما برای انجام این پردازش ها و حتی پردازش های خیلی سنگین توسط مرورگر نیاز به اون تخصصهایی که عنوان شد هست. در عوض این روش مزایایی داره که در app برآورده نخواهدشد. (به کلیه مواردی که گفته ش و یا می شود ذخیره و باز یابی اطلاعات رو هم باید اضافه کنید)
          3) حال اگر esp از طریق یک مودم به اینترنت هم دسترسی داشته باشد امکان دیگری هم خواهید داشت که بسته به شرایط و نیاز میشه ازش بهره برد و اون پردازش ، ذخیره و بازیابی اطلاعات در یک host هست
          موارد دیگه مربوط میشه به بهینه کردن کد که به بحث ما مربوط نمیشه.

دیدگاه

دوستان و اساتید تجربه های چندسالشونو گفتند که واقعا درست بود..
            اما من هم تجربه خودم رو میگم برای کسایی ک میخان الکترونیک یاد بگیرند.سردر رشته الکترونیک باید اینو بنویسند>>>اگر واقعا علاقه دارید وارد شوید...
            علاقه ک داشته باشید زود یاد میگیرید و بزودی پولدار میشید .فقط کافیه وقتی راهتون رو انتخاب کردید افکار منفی رو از ذهنتون دور کنید .
            برای موفقیت و کسب درامد لازم نیست همه ابعاد الکترونیک رو یاد بگیرید فقط کافیه ایده و پشت کار خوبی داشته باشید.با یک میکرو ساده هم میشه درامد چندصد ملیونی داشت.بشرط اینکه صاحب یک ایده نو باشید یا اینکه در صنعت هرجا خلای میبینید سریع وارد شوید.
            ایجاد این تایپیک اشتباه بود چون اصلا کسانی ک درامد بالایی از الکترونیک دارند شرکت نمیکنند.نظر من متفاوته..اگه میخاید درامد بسیار بالایی داشته باشید یکی از راههاش الکترونیک هست..
            جدیدترین ویرایش توسط ویرا; ۲۳:۵۳ ۱۳۹۸/۰۸/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ویرا نمایش پست ها
              دوستان و اساتید تجربه های چندسالشونو گفتند که واقعا درست بود..
              اما من هم تجربه خودم رو میگم برای کسایی ک میخان الکترونیک یاد بگیرند.سردر رشته الکترونیک باید اینو بنویسند>>>اگر واقعا علاقه دارید وارد شوید...
              علاقه ک داشته باشید زود یاد میگیرید و بزودی پولدار میشید .فقط کافیه وقتی راهتون رو انتخاب کردید افکار منفی رو از ذهنتون دور کنید .
              برای موفقیت و کسب درامد لازم نیست همه ابعاد الکترونیک رو یاد بگیرید فقط کافیه ایده و پشت کار خوبی داشته باشید.با یک میکرو ساده هم میشه درامد چندصد ملیونی داشت.بشرط اینکه صاحب یک ایده نو باشید یا اینکه در صنعت هرجا خلای میبینید سریع وارد شوید.
              ایجاد این تایپیک اشتباه بود چون اصلا کسانی ک درامد بالایی از الکترونیک دارند شرکت نمیکنند.نظر من متفاوته..اگه میخاید درامد بسیار بالایی داشته باشید یکی از راههاش الکترونیک هست..
              به قول شاعر
              کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی

جناب ویرا عزیز
              را معطلی ؟

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S_B_T نمایش پست ها
                به قول شاعر

جناب ویرا عزیز
                را معطلی ؟

جسارتا حرف شما رو اصلا قبول ندارم. کسایی رو میشناسم که ادعایی ندارن، ولی از این صنعت درامد خوبی دارن. ما رو که شما میبینی پیش اونا عددی به حساب نمیاییم. بهتره بیخودی ملت رو سر خورده و نا امید نکنیم. هرکس توی هر کاری اگر موفق نشد، دلیل بر بد بودن اون کار نیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S_B_T نمایش پست ها
                  به قول شاعر

جناب ویرا عزیز
                  را معطلی ؟

من درامد خوبی از این کار دارم و راضی هستم...

دیدگاه

سلام به همه اساتید و همکاران عزیز راستش منم با میکرو avr و arm در حد چند تا پروژه کار کردم قبلا و از وقتی که سراغ برنامه نویسی پی ال سی و ساخت تابلو برق صنعتی رفتم دیگه سراغش نرفتم ولی ی مدته دوباره بفکر افتادم چند تا نمایشگری که بکارم میاد رو خودم طراحی کنم و بسازم البته رو فروششون مطمین نیستم این یعنی یادگیری دوباره میکرو ولی با این توصیفاتی که دوستان کردن واقعا نا امید شدم چون میفهمم حسشونو شاید تصمیم بگیرم بجای یادگیری دوباره میکرو در کنار کار اتوماسیونم ی کار تولید انجام بدم
                    بعد این همه حرفای ناامیدکننده جناب ویرا هر وقت تونستید از درامدتون بگید تا کمی بچه هایی که اینکارو میخوان شروع کنن با امیدواری بیشتری بیان سراغ این کار

دیدگاه

لطفا صبر کنید...