اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصلاح ضریب توان با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اصلاح ضریب توان با AVR

نقشه شماتیک تصحیح شده:

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fidlio
      یه مورد دیگه
      میشه بگید محل پوش باتن ها توی شماتیک کجاس؟(همچنین اون 8 تا مهتابی)
      برای خریدن قطعات چه نوع رله هایی و چه نوع پوش باتنی باید بخرم؟

به نظر شما این مدارو روی چی ببندم:

برت بورد یا pcb یا ....
      هرچند اصلا نپرسیدی پوش باتن و LCD به چه درد مدار میخوره اما توی شماتیک جدید پوش باتن گذاشتم. این پوش باتن ها توی بازار به اسم "کلید کله قندی" فروخته میشن و تو چهارتا با ارتفاع 2 میلیمترشو بگیر.
      این کلید های کله قندی به همراه LCD مثل همین صفحه کلید کامپیوتر و نمایشگر هستند و تو می تونی برنامتو از حالت مرده به یک برنامه زنده تعریف کنی. مثلا با کلیدها می تونی برنامه را از حالت اتوماتیک خارج کنی و به حالت دستی ببری. یعنی بجای اینکه خازن ها بطور اتوماتیک وارد مدار بشن بصورت دستی تک تک اونها رو وارد مدار کنی و در همین حین مقدار اختلاف فاز یا ضریب توان را روی LCDآ‌ نمایش بدی. بعد توسط همین کلید ها دوباره به حالت اتوماتیک برگردونی.
      همچنین LCD می تونه علاوه بر نمایش ضریب توان تعداد خازنهای فعال را نمایش بده .

خب معلومه که PCB باید باشه. می تونی ظرف چند ساعت کشیدن PCB رو یاد بگیری و این تجربه ی عملی را هم همیشه به یادگار داشته باشی. اصلا سراغ بردبرد یا فیبر سوراخدار نرو. اینها برای مدارات خیلی کوچیک و آموزش خوبند نه انجام یه پروژه!

دیدگاه

ببخشید من متوجه نشدم که آیا ترانسها باید به برق شهر وصل بشن یا نه؟

اگه واستون مقدور هست به سوالای دیگه ام جواب بدید.
        نه. باید به برق ده وصل بشه

ببخشید شوخی بود.

خب معلومه که به برق شهر وصل میشن. من بخاطر همین کنتور برق را هم کشیدم تا بدونی این مدار تو کجای کاره. قرار نیست مدارت توی اداره برق نصب بشه یا قبل از کنتور برق. این مدار دقیقا بعد از کنتور قبل از مصرف کننده ها نصب میشه. اسم برق بعد از کنتور هم برق شهره دیگه. شایدم بشه گفت برق خونه. اما نباید قبلش مصرف کننده ای باشه چون ترانس جریان دیگه نمی تونه جریان اون مصرف کننده رو آشکار کنه و از دستش در میره.

دیدگاه

ممنونم استاد
          ببخشید این مدار رو با تغییر vt ct میشه به برق 3فاز هم وصل کرد دیگه.درسته؟
          علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omega_adiban
            ممنونم استاد
            ببخشید این مدار رو با تغییر vt ct میشه به برق 3فاز هم وصل کرد دیگه.درسته؟
            اگه مصرف کننده ی 3 فاز ما متقارن باشه همین مدار جواب میده. اما اگه بار نامتعادل داشته باشیم باید برای هر فاز جداگانه CT بگذاریم + مقایسه کننده و بدیمش به پایه های دیگه ی میکرو.
            البته دیگه 3 تا VT لازم نیست چون ولتاژ هر سه فاز یکسانه و فقط 120 درجه اختلاف فاز دارن.

دیدگاه

ببخشید من چند تا سوال دیگه دارم:
              1-اون 8 تا مهتابی به اون دو سری که نوشتید "مصرف کننده های صنعتی "وصل میشن دیگه؟ یعنی مهتابیها به صورت موازی وصل میشن؟
              2-اون کریستال 16 مگاهرتز را واسه چی گذاشتین؟ مگه همون کریستال داخلی میکرو جواب نمیده؟
              3-من خودم پروتل کار نکردم و نمیتونم PCB ترسیم کنم. (البته میتونم از روی آموزش پروتل، PCB را شروع کنم به ترسیم کردن اما میترسم اشتباه کنم) به نظر شما چیکار باید بکنم؟
              4-در مورد برنامه نویسی هم اگه ممکنه راهنمایی بیشتر بفرمایید.
              ببخشید که من انقدر سوال میکنم.
              به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
              که برون در چه کردی که درون خانه آیی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fidlio
                ببخشید من چند تا سوال دیگه دارم:
                1-اون 8 تا مهتابی به اون دو سری که نوشتید "مصرف کننده های صنعتی "وصل میشن دیگه؟ یعنی مهتابیها به صورت موازی وصل میشن؟
                2-اون کریستال 16 مگاهرتز را واسه چی گذاشتین؟ مگه همون کریستال داخلی میکرو جواب نمیده؟
                3-من خودم پروتل کار نکردم و نمیتونم PCB ترسیم کنم. (البته میتونم از روی آموزش پروتل، PCB را شروع کنم به ترسیم کردن اما میترسم اشتباه کنم) به نظر شما چیکار باید بکنم؟
                4-در مورد برنامه نویسی هم اگه ممکنه راهنمایی بیشتر بفرمایید.
                ببخشید که من انقدر سوال میکنم.
                1- مصرف کننده های صنعتی ننوشتم. اگه دقت کنی سلفی نوشتم. مثل همون مهتابی، موتور و ... . بله می تونی 8 تا مهتابی با هم موازی بشه. البته واسه هر مهتابی یک کلید تک پل هم بزار. می تونی بجای اینکه 8 تا مهتابی بخری بری توی دانشگاه ببینی کدوم یک از اتاقای آزمایشگاه مهتابی زیاد داره و اونجا تست کنی و تحویل استاد بدی.

2- اسیلاتور داخلی AVR فاقد کریستاله و از نوع RC می باشد. دقتش بد نیست اما کریستال دقت خیلی بهتری داره. میل خودته بگذاری یا نه.

3- شک نکن که باید پروتل یاد بگیری. خیلی ساده است و این پروژه شروع خوبیه.

4- برنامه را با کدویژن بنویس. اول برنامه را به چند بخش تقسیم می کنیم : بخش محاسبه اختلاف زمان بین دو پالس، بخش خواندن کلیدها، بخش نمایش روی LCD، بخش فرمان به رله ها، بخش تایمر اصلی و... هرکدام از قسمت ها جداگانه نوشته میشه و تست میشه و در آخر همه ی برنامه یکپارچه میشه.

دیدگاه

سلام ودرود بر استاد
                  چندتا سوال داشتم بی زحمت:
                  1-من در مورد نحوه ی ارتباط uln2803 و AVR چیزی نمیدونم میشه یه راهنمایی بفرمایید؟ آیا میکرو از طریق ADC داخلی خودش به uln2803 فرمان میده ؟و uln2803 چطوری به رله ها فرمان میده؟
                  2- در مورد اندازه گیری اختلاف زمانی، من باید با تایمر این اختلاف زمانی را اندازه بگیرم؟(چطوری؟) چطوری این اختلاف زمانی را به اختلاف فاز و ضریب توان تبدیل کنم؟
                  3- در مورد پوش باتن ها ، آیا میتونم از داخل اونارو پول پ کنم یا حتما باید با مقاومت 4.7 به 5 ولت وصل بشن؟ یکی دیگه اینکه با هر کدوم از این پوش باتن ها یه خازن را وارد کنم یا بیشتر؟
                  4-در مورد مهتابی ها، در طراحی PCB چه جایی واسشون مشخص کنم؟(میشه چند تا سیم از PCB کشید بیرون واسه ی مهتابی ها؟)یه سوال دیگه اینکه من چطوری یه مهتابی را تو مدار وصل کنم، یعنی سیم از کجاش بگیرم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fidlio
                    سلام ودرود بر استاد
                    چندتا سوال داشتم بی زحمت:
                    1-من در مورد نحوه ی ارتباط uln2803 و AVR چیزی نمیدونم میشه یه راهنمایی بفرمایید؟ آیا میکرو از طریق ADC داخلی خودش به uln2803 فرمان میده ؟و uln2803 چطوری به رله ها فرمان میده؟
                    2- در مورد اندازه گیری اختلاف زمانی، من باید با تایمر این اختلاف زمانی را اندازه بگیرم؟(چطوری؟) چطوری این اختلاف زمانی را به اختلاف فاز و ضریب توان تبدیل کنم؟
                    3- در مورد پوش باتن ها ، آیا میتونم از داخل اونارو پول پ کنم یا حتما باید با مقاومت 4.7 به 5 ولت وصل بشن؟ یکی دیگه اینکه با هر کدوم از این پوش باتن ها یه خازن را وارد کنم یا بیشتر؟
                    4-در مورد مهتابی ها، در طراحی PCB چه جایی واسشون مشخص کنم؟(میشه چند تا سیم از PCB کشید بیرون واسه ی مهتابی ها؟)یه سوال دیگه اینکه من چطوری یه مهتابی را تو مدار وصل کنم، یعنی سیم از کجاش بگیرم؟
                    1- اول یه خورده oo: ... نه !!! به ADC کاری نداریم.
                    اون پورت میکرو هم ورودی ADC هست هم می تونه ورودی/ خروجی دیجیتال باشه که ما اینجا ازش بعنوان خروجی دیجیتال استفاده کردیم که می تونه از داخل برنامه صفر یا یک( 5 ولت) بشه .
                    اما مشکل اینه که پایه های میکرو نمی تونن جریان لازم برای فعال شدن رله ها را تامین کنند. در واقع هر پایه میکرو فقط میتونه 20 میلی آمپر جریان بده اما برای روشن شدن یک رله حداقل به 50 میلی آمپر جریان نیاز است. پس ما باید از تقویت کننده ی جریان یعنی ترانزیستور استفاه کنیم.
                    داخل ULN2803 هم 8 تا ترانزیستور NPN هست که بین میکرو و رله ها قرار می گیرن. این 8 ترانزیستور بتای بالایی دارند و از میکرو جریان در حد میکرو آمپر می کشند اما به رله ها جریان تا 500 میلی آمپر می تونن بدن.

2- بله با تایمر. مثلا اگه تایمر را روی 1000 کیلو هرتز ست کنی یعنی تایمر در هر ثانیه 1 میلیون میشمره. برق شهر 50 هرتزه و ماکزیمم اختلاف فاز (360 درجه)می تونه یک سیکل برق باشه. یعنی 20 میلی ثانیه. بایک تناسب ساده میبینید که در 20 میلی ثانیه تایمر 20000 تا میشمره. پس اگه تایمر 20000 تا شمرد یعنی اختلاف فاز 360 درجه است. حالا اگه تایمر x تا شمرد اختلاف فاز چنده؟ : x*360/20000
                    پس این فرمول اختلاف فاز رو به ما می ده و x همون TCNT1 یا مقدار شمارش تایمر است. برای تعیین ضریب توان کافیه از از این اختلاف فاز کوسینوس بگیریم. کوسینوس جزو توابع کتابخانه ی math کدویژن است.

3- پول پ داخلی AVR مقاومت بالایی داره(حدود 30 کیلو) و اگه این مقاومت ها رو نگذاری این ورودی ها به نویز حساس میشن. ممکنه با قطع و وصل رله ها براحتی نویز بگیرن. پس لازمه. ما 8 رله داریم و 4 کلید پس هر کلید واسه یه رله نیست. این کلید ها برای کنترل منوها در LCD بکار میره و یکی از منو ها فرمان رله خواهد بود.

4- به این مدار 2 سیم وارد میشه و دو سیم خارج. اون دوسیمی که خارج میشه به هر مصرف کننده ای میشه وصل کرد. مصرف کننده های خانگه مثل مهتابی هم 2 سیم دارند.

دیدگاه

سلام خدمت اساتید
                      اول یه خسته نباشید خدمت شما....
                      چنتا سوال داشتم جناب احمد اقای گل ...
                      میشه بگید ظرفیت خازنهایی که گذاشتین چقدره؟
                      ایا تو هنگام وصل رله ها کنتاکت نمیچسبونند ؟ وایا نباید وقتی خازن از مدار میاد بیرون یه جایی تخلیه بشه ؟

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

در مدارهای با توان بالا یک سلف کوچک با هر خازنآ‌ سری می کنند تا جریان ناگهانی خازن باعث خال زدن رله و خرابی خازن نشود. همچنین یک مقاومت با خازن موازی می کنند تا در موقع قطع تخلیه شود.
                        اما در اینجا توان پایین است و مقادیر کوچک. پروژه هم دانشجوییست نه کار دائم. من ضرورتی ندیدم اما اگه در عمل مشکلی پیش اومد میشه سلف و مقاومت به خازن اضافه کرد.

برای بدست آوردن C باید مدار زیر را حل کنیم

باید مقدار Ii را وقتی خازن وصل است بدست بیاوریم. حال باید C مقداری باشد که Ii قسمت موهومی نداشته باشد.

من بدست آوردم:

L
                        C = ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
                        2 2 2
                        L ·ω + R

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

1- اول یه خورده oo: ... نه !!! به ADC کاری نداریم.
                          اون پورت میکرو هم ورودی ADC هست هم می تونه ورودی/ خروجی دیجیتال باشه که ما اینجا ازش بعنوان خروجی دیجیتال استفاده کردیم که می تونه از داخل برنامه صفر یا یک( 5 ولت) بشه .
                          اما مشکل اینه که پایه های میکرو نمی تونن جریان لازم برای فعال شدن رله ها را تامین کنند. در واقع هر پایه میکرو فقط میتونه 20 میلی آمپر جریان بده اما برای روشن شدن یک رله حداقل به 50 میلی آمپر جریان نیاز است. پس ما باید از تقویت کننده ی جریان یعنی ترانزیستور استفاه کنیم.
                          داخل ULN2803 هم 8 تا ترانزیستور NPN هست که بین میکرو و رله ها قرار می گیرن. این 8 ترانزیستور بتای بالایی دارند و از میکرو جریان در حد میکرو آمپر می کشند اما به رله ها جریان تا 500 میلی آمپر می تونن بدن.

2- بله با تایمر. مثلا اگه تایمر را روی 1000 کیلو هرتز ست کنی یعنی تایمر در هر ثانیه 1 میلیون میشمره. برق شهر 50 هرتزه و ماکزیمم اختلاف فاز (360 درجه)می تونه یک سیکل برق باشه. یعنی 20 میلی ثانیه. بایک تناسب ساده میبینید که در 20 میلی ثانیه تایمر 20000 تا میشمره. پس اگه تایمر 20000 تا شمرد یعنی اختلاف فاز 360 درجه است. حالا اگه تایمر x تا شمرد اختلاف فاز چنده؟ : x*360/20000
                          پس این فرمول اختلاف فاز رو به ما می ده و x همون TCNT1 یا مقدار شمارش تایمر است. برای تعیین ضریب توان کافیه از از این اختلاف فاز کوسینوس بگیریم. کوسینوس جزو توابع کتابخانه ی math کدویژن است.

3- پول پ داخلی AVR مقاومت بالایی داره(حدود 30 کیلو) و اگه این مقاومت ها رو نگذاری این ورودی ها به نویز حساس میشن. ممکنه با قطع و وصل رله ها براحتی نویز بگیرن. پس لازمه. ما 8 رله داریم و 4 کلید پس هر کلید واسه یه رله نیست. این کلید ها برای کنترل منوها در LCD بکار میره و یکی از منو ها فرمان رله خواهد بود.

4- به این مدار 2 سیم وارد میشه و دو سیم خارج. اون دوسیمی که خارج میشه به هر مصرف کننده ای میشه وصل کرد. مصرف کننده های خانگه مثل مهتابی هم 2 سیم دارند.

ببخشید منظورتون از منو ها (در LCD )چی هستند؟ما که کار پوش باتن ها را نفهمیدیم
                          یه سوال دیگه اون دو تا سیم که گفتید(مربوط به مهتابی) اونارو چطوریباید از مهتابی بیرون بکشم ؟:cry2:

دیدگاه

ببخشید منظورتون از منو ها (در LCD )چی هستند؟ما که کار پوش باتن ها را نفهمیدیم
                            یه سوال دیگه اون دو تا سیم که گفتید(مربوط به مهتابی) اونارو چطوریباید از مهتابی بیرون بکشم ؟:cry2:
                            اگه به موبایلتون نگاه کنید می بینید که که با چند کلید هدایت به منوهای مختلف می روید و کارهای دلخواهتان را انجام می دهید. پس دلیلی نداره برای هر خازن یک پوش باتن بگذاریم. اوکی؟

مهتابی که می خرید پایه و قاب و تشکیلاتی هم داره و از زیر قابش دو تا سیم زده بیرون.

دیدگاه

مقدار هر خازن برای جبران یک مهتابی 40 وات و ضریب توان 0.55 ، چهار میکروفاراد بدست آمده است که چون استاندارد نیست باید خازن 3.9 میکروفاراد تهیه شود. همچنین خازنها باید ولتاژ 400 ولت به بالا و بدون قطب باشند.

چون احتمالا سایز خازن برای PCBآ‌ مناسب نیست باید با ترمینال مناسب به PCBآ‌ متصل شوند. مثلا ترمینال فونیکس 10 پایه برای اتصال خازنها مناسب است. پایه دیگر خازنها می تواند خارج از PCB به یکدیگر متصل شوند.

دیدگاه

در مورد پوش باتن ها،شما گفتین که کنترل منوها را به عهده دارن.
                                یعنی اینکه هر کدوم از این پوش باتن ها برای وارد کردن دو تا خازن به مداره یا استفاده ی دیگه ای هم میتونم از این پوش باتن ها بکنم؟(مثلا؟)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X