اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصلاح ضریب توان با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اصلاح ضریب توان با AVR

آفرین. ترانست خوبه. اما یادت باشه توی بازار ایران یه اشتباه در مورد ترانس ها رایجه. میگن 500 میلی آمپر واقعی یا اسمی!!! یعنی اگه 500 میلی آمپر اسمی خریده باشی فقط 300 میلی آمپر میده.
    امان از دست این مملکت که همه چیزش عجیب و غریبه.

با خطکش مستطیل بالایی ترانست رو اندازه بگیر. باید حدود 60x23 میلیمتر باشه تا 500 میلی آمپر واقعی باشه.

اولیه یا ثانویه ی چوک هرکدوم که اهم بیشتری داشت یعنی تعداد دور بیشتری هم داره و برای CT بهتره.

اگه شماتیک بکشی فقط کارت راحتتر میشه.
    بله باید تک تک قطعات رو بیاری و خطوط رو بکشی. تجربه ی بدی نیست. اگه نکاتی رو که قبلا گفتم رعایت کنی و خوش سلیقه هم باشی چیز خوبی از آب در میاد.
    ابعاد PCB رو نمیشه از قبل تعیین کرد. وقتی کار ترسیم تموم شد می بینی که یه سایزی میشه. دلیلی هم نداره مربع بشه.

البته بعدها که اینکاره تر شدی محدودیت زیادی در PCBآ‌ خواهی داشت. چون باید جعبه ی مناسبی برای مدارت انتخاب کنی.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با سلام
      چند مسئله پیش اومده:
      1-این چوک تلفن را هر کار کردم نشد ورقه ی مسی را ازش رد کنم(تا مرز شکستن هسته ی فرومغناطیس هم پیش رفتم). :angry:
      شما چطوری ازش ورقه ی مسی را رد میکنید؟

2-در مورد ترانس VT هم ابعادش 50 در 18 میلی متر بود.(سرم کلاه رفت)

3-من به مدار دو تا مهتابی وصل کردم ولی اختلاف فاز تغییری نکرد. دلیلش چیه؟
      به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
      که برون در چه کردی که درون خانه آیی

دیدگاه

1- حتما زیادی خوش شانسی. چوک رو ببر الکتریکی ببین مشابهشو داره و مشابهه جا داره.

2- بله فکر کنم 500 میلی آمپر اسمی بهت داده.

3- خب دو تامهتابی که اختلاف فاز مشابه دارن اگه با هم موازی بشن اختلاف فاز تغییر نمی کنه! اما برای جبران یه مهتابی یه خازن لازمی و برای دوتاش دو خازن

دیدگاه

با سلام.
          وقت بخیر استاد.
          استاد من یه pcb کشیدم ببینید چطوره:

[http://www.ecapic.ir/image/ECA-090604012218.jpg][/url

اینم لینکش:

http://rapidshare.com/files/240641917/PCB_bozorg.PCBDOC.html

البته توی این pcb هنوز پوش باتن ها را قرار ندادم.
          در ضمن توی pcb ترانسها را قرار نمیدم.
          یه نکته ی دیگه اینکه بین دو تا زمین نتونستم انصال مشترکی برقرار کنم ومیخوام بعد ساخت pcb با یه سیم این اتصال را برقرار کنم.

استاد یه سوال داشتم:اگه بخوام به جای مهتابی از یه موتور تکفاز معمولی استفاده کنم چه قطعاتی از مدار را باید تغییر بدم؟

خیلی ممنون.

دیدگاه

اول اینکه مرحبا
            به دنیای الکترونیک خوش اومدی

از موتور هم می تونی استفاده کنی. فرقی نداره بار چی باشه. کافیه سلفی باشه تا بتونی مدارتو تست کنی. رو پلاک موتور ضریب توان نوشته شده. قطعه ای هم تغییر نمی کنه. قرار نیست خازن ها ضریب توان رو دقیقا صفر کنند. همینکه به کمترین میزان ممکن برسونند کافیه. اگه بخوای دقیقا صفر کنی باید از روش باینری برای سوئیچ خازن ها استفاده کنی.

تو روش باینری خازن ها باید 1 و 2 و 4 و 8 و 16 و 32 و 64 و 128 میکرو فاراد تهیه بشه و کم زیاد شدن خازن بصورت باینری خواهد بود. مثلا اگه خازن 4 و 8 باهم در مدار باشند 12 میکرو فاراد ساخته میشه. یا اگه 1 و 32 و 4 میکرو در مدار باشه 36 میکروفاراد تشکیل میشه و... هر مقداری دلت بخواهد می تونی بسازی.

اما این خازنها اصلا تو بازار ما نیستند و انجام پروژه ی اینچنین برای تو کمی زوده.

فعلا بریم سراغ همین مدار:
            1- چرا 2 تا LM393 گذاشتی؟ هر LM393 داخل خودش دو تا مقایسه کننده داره! پس یک آی سی کافیه.
            2- بعضی مسیرها رو اگه نگاه کنی می بینی مسیر کوتاهتری بود و اگه سلیقه به خرج بدی کوتاهترین مسیر رو پیدا می کنی!
            3- بعضی از خطوط مثل تغذیه ی رله ها نازک انتخاب شده که وقتی همه ی رله تو مداره جریان زیادی ازش میگذره.
            4- جاهایی که قراره با سیم بیرون بیاد می تونی کانکتور فونیکس بزاری. فاصله ی پد هاش از همدیگه 200 میله.
            5- بعضی پد ها مثل پد خازنهای اصلی خیلی کوچیکه و باید پد یکی از اونها رو بزرگتر کنی و بعد از پاک کردن بقیه کپی/پیست کنی.
            6- یادت رفته من مال عهد دغیانوسم و هنوز با پروتل 94 کار می کنم؟ باید فایلتو با پروتل نسخه ی 2 ذخیره کنی و برام بفرستی تا اینقدر از دیدن عکس ناواضحی که گذاشتی چشمام درد نگیره.

دیدگاه

با سلام
              ببخشید ورژن پروتلتون را نمیدونستم.
              ضخامت تراک تغذیه ی رله ها را 110 میل گذاشتم(همانطور که قبلا گفته بودید.).
              حالا در مورد ضخامت تراکهای 9 ولت و 5 ولت و گراند و 220 ولت و......پیشنهادتون چیه؟
              ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fidlio
                با سلام
                ببخشید ورژن پروتلتون را نمیدونستم.
                ضخامت تراک تغذیه ی رله ها را 110 میل گذاشتم(همانطور که قبلا گفته بودید.).
                حالا در مورد ضخامت تراکهای 9 ولت و 5 ولت و گراند و 220 ولت و......پیشنهادتون چیه؟
                ممنون.
                گل پسر
                خودت باید آنالیز مدارتو بدونی. مثلا همون تغذیه ی رله ها که حدود 350 میلی آمپره و زمین مبنا هم نیست 70 باشه بسه. غیر از زمین ها بقیه ی تراکها با جریان عبوری معلوم میشن. مثلا اگه 5 آمپر از یک تراک عبور می کنه حداقل باید 100 باشه.

تراک زمین باید پعن باشه تا در آنالیز مدارت خطا نباشه. هر جایی که توی شماتیک بعنوان زمین در نظر گرفتی توی PCB ممکنه دیگه زمین نباشه و چند دهم ولت ولتاژ داشته باشه. همین چند دهم ولت توی مقایسه کننده تاثیر میزاره چون دقت میلی ولت داره.

پس تراک زمین اصلی ترین تراکه و باید سعی کنی جایی قطع نشه. بهتره بقیه جامپر بخورن و زمین یکدست باشه.

دیدگاه

با سلام
                  من از یه LM393 برای نمونه گیری از ولتاژ و جریان استفاده کردم(به جای اینکه جداگانه برای هر کدام یه LM393 بذارم.) ولی اصلا خروجی ترانس جریان باعث ایجاد پالس نمیشد. همه جوره امتحانش کردم نشد.دلیلش چیه؟

یه سوال دیگه اینکه اگه از یه موتور به عنوان بار سلفی استفاده کنم آیا ترانس ولتاز با توجه به جریانی که موتور میکشه جوابگو خواهد بود؟

ممنون.

دیدگاه

حتما یه جای کار اشتباه کردی. LM393 داره بخوبی در چندین مدار مختلف من کار می کنه. هر دوکانالش.

خروجی ترانس جریان را در اسکوپ کامپیوتریت ببین خب.

این هم ct من:

موتور چه ربطی به ترانس ولتاژ داره؟!

دیدگاه

با سلام
                      چند تا سوال دارم لطف کنید راهنماییم کنید.
                      1-توی شماتیک آیا اون مقاومت 10 اهم که به ثانویه ی CT وصل شده ، وجودش توی مدار ضرورتی داره؟(کارش چیه؟)
                      2-در پروتل من با توجه به نکته هایی که قبلا گفتید برای تراکهای مختلف ضخامتهلی زیر را در نظر گرفتم .ببینید مناسبه؟

گراند:70 میل
                      5 ولت:50 میل
                      9 ولت ( تغذیه ی رله ها و uln2803 ):صد میل
                      ترااکهایی که 220 ولت وصل میشن:100 میل
                      اتصال uln2803 به رله ها :30 میل
                      اتصال رله ها به خازنها: 100 میل
                      بقیه ی تراکها: 30 میل

ممنون و متشکر.

دیدگاه

1- اگه کمی نگاه تئوری به CTآ‌ بندازیم می بینیم که این ترانس یک فرق اساسی با VTآ‌ داره.
                        در VTآ‌ ما می خواهیم اولیه بدون اینکه جریانی ازش عبور کنه ولتاژی رو در ثانویه القا کنه. اما در CT عکس این قضیه اتفاق میفته و ما می خواهیم بدون داشتن ولتاژی در اولیه، جریان به ثانویه منتقل بشه.
                        در واقع چون CT با مدار مصرف کننده سری شده، ما دوست نداریم مثل یک مقاومت عمل کنه و باعث افت ولتاژ بشه. ما دوست داریم 220 ولت ما بدون کم و کاست به مصرف کننده برسه.
                        حالا شرط اینکه یه CTآ‌ در اولیه افت ولتاژ نداشته باشه چیه؟
                        بله. تنها راهش اینه که ثانویه ی اونو اتصال کوتاه کنیم. اما اگه ثانویه رو اتصال کوتاه کنیم دیگه ولتاژی نمی مونه که ازش پالس بسازیم. پس یک مقاومت کوچیک چاره ی کاره. درسته مقداری خطا بوجود میاره اما فعلا چاره ای نیست. وقتی با تجربه تر شدی می بینی که میشه جریان را بدون مقاومت هم به ولتاژ تبدیل کرد. :biggrin:

2- آفرین. انتخاب های بسیار مناسبیه. فقط باید مسیر گراند 70 میلی کوتاهترین مسیر باشه. هر مسیری که جا داری گراند را پهنتر کن. جای دور نمیره :agree:

دیدگاه

با سلام
                          وقت بخیر استاد چند تا سوال داشتم:
                          1-یه مشکل توی مدار به وجود اومده. در مورد اون ترانس CT (همون تروئید سیم پیچی شده) .وقتی به ورودی LM393 میدمش دیگه پالس تولید نمیکنه(lm393 را عوض کردم تغییری نکرد.) وقتی اون مقاومت 10 اهم را برمیدارم یه پالسهایی تولید میکنه که اعوجاج داره و به درد نمیخوره چون طبق بار سلفی که دارم با واقعیت جور در نمیاد .اگه به جای اون مقاومت 10 اهم یه مقاومت بیشتر بذارم درست نمیشه؟
                          (قبلا پالسهای خیلی منظمتری تولید میکرد.)
                          اون ترانس VT پالس مثل سابق تولید میکنه ولی این یکی نمیدونم.....
                          به نظر شما چش شده؟(نکنه trial version بوده :biggrin

من pcb را تکمیل و تصحیح کردم.
                          برای تعیین تعداد خازنهای فعال در مدار از 8 تا led استفاده کردم که بین میکرو و uln2803 وصل میشن .توی pcb مسیری برای اتصال بینشون نبود و بعد از ساخت از جامپر استفاده میکن.

اگه تایید میکنید تا بدم چاپش کنند.

دیدگاه

:applause:
                            خیلی خیلی عالیه ولی هنوز برای چاپ زوده. به نظر چند جاش باید ادیت و زیباتر بشه. یه سری فاصله ها بین 220 ولت و خطوط ولتاژ پایین هم باید رعاین بشه. با شک میگم چون درست دیده نمیشه. اگه فایل PCBآ‌ با نسخه ی 2 برام بفرستی حتما در ادیت کمکت می کنم و LEDآ‌ ها رو هم جا میدم.

برای CTآ‌ هم تنها راه اینه که آدرس بدی برات پست کنم. آخه امروز بازار بودم و یکی بنام تو خریدم:

دیدگاه

با سلام
                              اول اینکه متشکرم.
                              در ضمن من چطوری به این نسخه ای که گفتی تبدیلش کنم؟هر چی توی نرم افزار گشتم نبود.
                              در مورد CT نمیدونم چطوری از لطفی که میکنید تشکر کنم.
                              آدرس را توی پیغام خصوصی براتون میفرستم. شما هم هزینه ی خرید ترانس را همراه با هزینه ی پستی با حساب سیبای خودتون بذارید تا من هزینه ها را پرداخت کنم.
                              خیلی خیلی ممنون.

دیدگاه

اکثر نرم افزارهای پدرومادر دار قابلیت ذخیره بصورت نسخه های قدیمی را دارند. بعضی ها در Save as پشن های مختلفی می گذارند و برخی در Export

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X