اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصلاح ضریب توان با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اصلاح ضریب توان با AVR

اگه یک مقاومت 1 کیلو دو سر خروجی سی تی بزارم ولتاژ دو سر مقاومت 3.7 ولت میشه و اگه مقاومت 10 اهم باشه صفر ولت !!! میشه این در زمانی هست که به شبکه یک چک مهتابی وصل شده و جریان 0.58 آمپر رو از شبکه میکشه

دیدگاه

هرچند باید با اسکوپ شکل موج دوسر مقاومت رو می دیدی، اما همین اندازه گیری ولتاژ ساده نشون میده که CT داره درست کار می کنه.
      اگه ولتاژ مقاومت 1 کیلو بشه 3.7 ولت، ولتاژ مقاومت 10 اهم میشه 0.037 ولت یا 37 میلی ولت.
      آیا ولتمترت می تونه همچین ولتاژی رو اندازه بگیره؟
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        هرچند باید با اسکوپ شکل موج دوسر مقاومت رو می دیدی، اما همین اندازه گیری ولتاژ ساده نشون میده که CT داره درست کار می کنه.
        اگه ولتاژ مقاومت 1 کیلو بشه 3.7 ولت، ولتاژ مقاومت 10 اهم میشه 0.037 ولت یا 37 میلی ولت.
        آیا ولتمترت می تونه همچین ولتاژی رو اندازه بگیره؟
        نه دقت ولتمترم اینقدر نیست . با اسکوپ نگاهش کردم شکل موج دارم ولی 393 خروجی نداره
        اگه مقدار مقاومت 1 کیلو باشه مشکلی پیش میاد؟
        اون سر مثبت 393 تا چه ولتاژی میتونه تحمل کنه؟

دیدگاه

مشکلی واسه LM393 پیش نمیاد چون با مقاومت 10 کیلواهم به CT وصله. ولتاژ ورودی یه ای سی باید به صفر و تغذیه باشه.
          اما مهمترین نکته شکل موجه. شکل موج خروجی CT باید سینوسی باشه تا خطای اندازه گیری حد اقل بشه.
          اگه مقاومت 1 کیلواهم شکل موج سینوسی میده خوبه ولی اگه شکل موج دو سر مقاومت اعوجاج داره باید مقاومتو کم کنی تا این اعوجاج از بین بره. مثلا 100 اهم بزار و کمتر و کمتر ...
          اگه نمی خوای تقویت کننده بزاری و می خوای مستقیما CT رو به LM393 وصل کنی بهتره یه افست 2.5 ولت ایجاد کنی تا نقطه کار بهبود پیدا کنه. مثل مدار زیر:

اینم شکل موج جریان ورودی و خروجی CT و ولتاژ خروجی LM393

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            مشکلی واسه LM393 پیش نمیاد چون با مقاومت 10 کیلواهم به CT وصله. ولتاژ ورودی یه ای سی باید به صفر و تغذیه باشه.
            اما مهمترین نکته شکل موجه. شکل موج خروجی CT باید سینوسی باشه تا خطای اندازه گیری حد اقل بشه.
            اگه مقاومت 1 کیلواهم شکل موج سینوسی میده خوبه ولی اگه شکل موج دو سر مقاومت اعوجاج داره باید مقاومتو کم کنی تا این اعوجاج از بین بره. مثلا 100 اهم بزار و کمتر و کمتر ...
            اگه نمی خوای تقویت کننده بزاری و می خوای مستقیما CT رو به LM393 وصل کنی بهتره یه افست 2.5 ولت ایجاد کنی تا نقطه کار بهبود پیدا کنه. مثل مدار زیر:
            سلام
            ممنون بابت این همه لطف
            من از این مدار استفاده کردم و مشکلی نداره نظر شما چیه ؟آیا الزامی هست که مقاومت 10 اهم سر سی تی باشه؟

دیدگاه

متاسفانه این مدار مشکل داره دایی جان
              اول اینکه مقاومت خروجی CT رو 470 گذاشتی و باید چک کنی ببینی سینوسی هست یا نه.
              دومین مشکل دیود موازی با CT است که باعث میشه غیر خطی کار کنه.
              سومین مشکل هم که در مدار قبل حل کردم مشکل Offset در آی سی LM393 است.
              اگه به شکل موجهای که گذاشتم نگاه کنی می بینی که خطا صفره. می تونی بجای مقاومت 10 اهم مقاومت بزرگتری هم بزاری اما بیشتر از 100 اهم نرو.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                متاسفانه این مدار مشکل داره دایی جان
                اول اینکه مقاومت خروجی CT رو 470 گذاشتی و باید چک کنی ببینی سینوسی هست یا نه.
                دومین مشکل دیود موازی با CT است که باعث میشه غیر خطی کار کنه.
                سومین مشکل هم که در مدار قبل حل کردم مشکل Offset در آی سی LM393 است.
                اگه به شکل موجهای که گذاشتم نگاه کنی می بینی که خطا صفره. می تونی بجای مقاومت 10 اهم مقاومت بزرگتری هم بزاری اما بیشتر از 100 اهم نرو.
                سلام
                بازم ممنون که جواب دادین
                برای سی تی از همون مداری که گذاشتین استفاده کردم و جواب داد :wow: :wow: ولی با مقاومت 10 اهم جواب نداد مجبور شدم 100 اهم بزارم. برای ولتاژ همون مدار اولی که برای دوستمون طراحی کردین استفاده کردم ولی از دیود 4148 استفاده نکردم اشکالی که نداره؟
                یعنی به اینصورت:

دیدگاه

مشکلی نداره دایی جان اما بهتره با یه مقاومت 1 کیلو اهم ورودی مثبت LM393 رو زمین کنی تا ولتاژ از مقدار مجاز بیشتر نشه.
                  یه خازن 10 نانو هم بزاری باعث حذف نویز میشه.
                  البته در دستگاههای واقعی ترانس تغذیه و ترانس نمونه بردار ولتاژ رو جدا میگذارن تا دقت کار بالاتر بره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    مشکلی نداره دایی جان اما بهتره با یه مقاومت 1 کیلو اهم ورودی مثبت LM393 رو زمین کنی تا ولتاژ از مقدار مجاز بیشتر نشه.
                    یه خازن 10 نانو هم بزاری باعث حذف نویز میشه.
                    البته در دستگاههای واقعی ترانس تغذیه و ترانس نمونه بردار ولتاژ رو جدا میگذارن تا دقت کار بالاتر بره.
                    من اون مقاومت رو برای ورودی مثبت 393 قسمت نمونه ولتاژ گذاشتم ولی مقدار فی من عوض شد (خیلی هم عوض شد از 60 به 30 رسید!!) مشکلش چیه ؟ اون خازن 10 نانو هم باید با این مقاومت موازی بشه؟
                    و یه مشکل دیگه هم که دارم اینه که با ورود خازن به مدار خروجی نمونه جریان 393 اغتشاش داره به این صورت:
                    تصاویر بالا مربوط به خروجی 393 هست بالایی ولتاژه و پایینی جریان (از سمت چپ اولی بدون خازن دومی با 1 خازن و سومی با 2 خازن)
                    تصویر پاینی هم ورودی نمونه جریان به 393 هست (از سمت چپ اولی بدون خازن دومی با 1 خازن و سومی با 2 خازن)

دیدگاه

:applause:
                      عالیه دایی جان
                      هرچی اسکوپ نشون میده درسته. اگه با گذاشتن خازن خراب میشه ورش دار.
                      هرچند خازن همیشه باعث کم شدن اغتشاشات میشه اما در این مدار(احتمالا بخاطر گروندینگ) نتیجه عکس داده.
                      پس از هرچی اسکوپ درست نشون میده استفاده کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        :applause:
                        عالیه دایی جان
                        هرچی اسکوپ نشون میده درسته. اگه با گذاشتن خازن خراب میشه ورش دار.
                        هرچند خازن همیشه باعث کم شدن اغتشاشات میشه اما در این مدار(احتمالا بخاطر گروندینگ) نتیجه عکس داده.
                        پس از هرچی اسکوپ درست نشون میده استفاده کن
                        سلام
                        فکر کنم منظورم رو بد متوجه شدین من منظورم از خازن تصحیح فی بود اون که میاد تو مدار شکل موج خروجی نمونه جریان 393 خراب میشه

دیدگاه

خب پس نباید بیاد توی مدار.
                          منم از خازنهای خیلی کوچیکتر استفاده می کنم. مثل 1نانو یا کمتر.
                          اگه مدار ما اغتشاش نداره که دیگه نیاز به خازن نیست.
                          مقاومت سری و خازن موازی تشکیل یک فیلتر پاین گذر رو می دن. فرکانس قطع این فیلتر باید خیلی از 50 هرتز بیشتر باشه تا باعث خطای فاز نشه.
                          البته هرگونه خطا در فاز رو میشه نرم افزاری حذف کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            خب پس نباید بیاد توی مدار.
                            منم از خازنهای خیلی کوچیکتر استفاده می کنم. مثل 1نانو یا کمتر.
                            اگه مدار ما اغتشاش نداره که دیگه نیاز به خازن نیست.
                            مقاومت سری و خازن موازی تشکیل یک فیلتر پاین گذر رو می دن. فرکانس قطع این فیلتر باید خیلی از 50 هرتز بیشتر باشه تا باعث خطای فاز نشه.
                            البته هرگونه خطا در فاز رو میشه نرم افزاری حذف کرد.
                            من منظورم این خازنها هست:
                            این خازنها که میاد تو مدار خروجی سی تی اغتشاش دار میشه و در نهایت خروجی 393 هم اغتشاش داره
                            بعد یه سوال دیگه هم داشتم این پایه های شماره 30 و 31 برای چی به زمین و +5 وصل شدن؟ مگه این پایه ها برای ADC نیست؟ لازمه من هم وصل کنم؟

دیدگاه

آها
                              منظورت خازن های تصحیح فازه(نوشتی تصحیح فی که من متوجه نشدم و عذر می خوام)
                              با توجه به شکل موج ها
                              انگارت بارت سلفی خالص بود و با گذاشتن خازن بار محو شد.
                              باید باری یزاری که قسمت مقاومتی هم داشته باشه. وگرنه تصحیح فاز مفهومی نداره. یعنی بعد از تصحی جریان صفر میشه!
                              اگه می خوای مدار با بارهای اندک هم کار کنه باید بعد از CT تقویت کننده بزاری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                                آها
                                منظورت خازن های تصحیح فازه(نوشتی تصحیح فی که من متوجه نشدم و عذر می خوام)
                                با توجه به شکل موج ها
                                انگارت بارت سلفی خالص بود و با گذاشتن خازن بار محو شد.
                                باید باری یزاری که قسمت مقاومتی هم داشته باشه. وگرنه تصحیح فاز مفهومی نداره. یعنی بعد از تصحی جریان صفر میشه!
                                اگه می خوای مدار با بارهای اندک هم کار کنه باید بعد از CT تقویت کننده بزاری.
                                خواهش میکنم شاید من بد توضیح میدادم
                                خیلی ازتون ممنونم که به سوالاتم جواب میدادین نمیدونم چه جوری تشکر کنم @};- @};- @};- @};-
                                راستی اون پایه های 30 و 31 میکرو رو نگفتین برای چی هست لازمه وصلشون کنم یا نه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X