اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
    به به
    یه موتور خواستیم راه بندازیم، کلاً فیزیک کوانتوم زیر سوال برده شد :-))
    زیر سوال بردن فیزیک کوانتوم مطرح نیست یکی از دوستان مثل اینکه معتقد بود موج الکترومغناطیس (همین نور معمولی ) با نوسانات مغناطیس (تکان دادن یک آهنربا) تفاوت دارد و بنده شرح دادم هر دوی اینها از یک منشا هستند _ منشا الکترومغناطیس نوسان یک ذره باردار و ایجاد فوتون ( یک جبهه میدان الکتریکی متغیر) می باشد و منشا میدان مغناطیسی آهنربا حرکت الکترون ها تحت یک مسیر خاص میان مولکول ها می باشد که شبیه همان نوسان ذره باردار می باشد یعنی مولکول های مواد طی حرکت خاصی به طور خود به خودی امواج الکترومغناطیسی تولید می کنند که این امواج در بعضی ازمواد دارای نظم و سو می باشد و خصیصه میدان مغناطیسی را به وجود می آورد. این که تو بعضی از کتابهای قرون وسطی نوشتن مولکول های دو قطبی N وs برای همون قرن ها خوب است. با اینکه می دونم به این تاپیک ربطی نداره اینو بگم که کلا چیزی به نام قطبش مغناطیسی وجود ندارد بلکه مغناطیس حالت خاصی از الکتریسیته به حساب می آید راستش این مسائل هنوز در آموزش فیزیک اصلاح نشده است مانند اینکه ما اصلا چیزی به نام نیروی جاذبه نداریم بلکه درستش این است که خاصیت فضا وزمان سبب تجمیع عناصر می شود یا مثلا نیروی گریز از مرکز فقط یک جوک در حد دبیرستان است زیرا در حرکت دایره ای نیروی به وجود می آید به نام نیرو جانب مرکز که خود آن هم اصلا نیرو نیست بلکه واکنش لختی دورانی است کلا بیخیال شویم بهتر است و این هم بین خودمون باشه رشته اصلی من فیزیک ذرات بنیادی است و برای فان با موتور براشلس حال می کنم.
    نوشته اصلی توسط وحید نصیری
    خدمت برادر mreza17 هم عرض کنم این حرفی که شما میزنید آدم رو میندازه یاد تیرکمون و تانک میرکاوا!!! oo:
    خوشحال میشم که به ما نشون بدید چطور آهنربا میتونه بر روی اکسید آهن تاثیر بگذاره! :biggrin:
    (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor)
    این یه لینک بسیار جالب در تشریح عملکرد ماسفت هست:
    http://en.wikipedia.org/wiki/MOSFET
    اینکه در ترکیبات ماسفت اکسید آهن یا اکسید هر فلز دیگری به کار رفته دلیل بر این نمیشه رفتاری مانند همان اکسید فلزی از خود نشان دهد بلکه درساختار جدید(ترکیب شدن با مواد دیگر) با خصوصیات جدید رو به رو هستیم که ممکن است حتی رفتاری متناقض نسبت به اکسید آهن از خود نشان دهد.
    من کی گفتم آهنربا میتونه بر روی اکسید آهن تاثیر بگذاره. ماسفت ها خاصیت اثر میدانی دارند و از اکسید آهن تشکیل شده اند اینکه ماسفت ها از میدان مغناطیسی تاثیر می گیرند را سازنده اش گفته است که شاید علت اون چیز دیگری باشد.
    من گفتم خود موتور براشلس و همچنین سیم هایی که رابط بین اسپید و موتور است به خاطر جریان بالا و مخالفی که از آن ها عبور می کند در صورتی که به هم تنیده نشده باشند موج الکترومغناطیس تولید می کند (برای مثال اگر کامپیوتر شما فن بزرگی داشته باشد مسئله تنیدن سیم ها را در آنجا به خوبی مشاهده می کنید)
    خوب ما از یه طرف منبع تولید کننده نویز مغناطیسی و از طرف دیگر سخت افزار حساس به موج مغناطیسی داریم. حالا این نویز روی اون سخت افزار یا اثر قابل توجه و مخربی دارد یا اثری ندارد! که با اون آزمایش این قضیه روشن می شود
    من این قضیه تیرکمان و تانک مرکاوا را نمی دونم میشه لطفا جریانش را بگید. :icon_razz:

دیدگاه

با سلام،

من دیدم دهه فجره و بازار مسابقات فیلم فجر هم داغه و دوستان هم فیلم هاشون رو کاندید کردن، پیش خودم گفتم این فیلم من اگر از "جدایی نادر از سیمین" بهتر نباشه، قطعا کمتر نیست!!! فلذا تصمیم گرفتم که برای تلطیف فضای بحث هم که شده، من هم فیلم خودم رو ارائه کنم. امیدوارم که ازش لذت ببرید

http://s1.picofile.com/file/7284068381/SHN_BLMC.mp4.html

یادتون نره که این فیلم رو برای همه اقوام و دوستان به نمایش بزارید! سال دیگه میخوام ببرمش برای اسکار! اگر خوشتون اومد، بگید تا شماره حسابم رو براتون PM کنم!!! =))

پی نوشت: راستی ولتاژ تغذیه 6 ولت و جریان مصرفی هم حدود 7 آمپره، با حداقل PWM = 60 دور موتور 1900 و با حداکثر PWM = 255 دور موتور 5400 دور بر دقیقه هستش ....
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

من به aivhl رای میدم
        مدار ترو تمیز، موتور خوب، سرعت بالای موتور هم به وضوح معلومه.
        این موتورت چه نوعی هستش ؟ چند گرفتی ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
          زیر سوال بردن فیزیک کوانتوم مطرح نیست یکی از دوستان مثل اینکه معتقد بود موج الکترومغناطیس (همین نور معمولی ) با نوسانات مغناطیس (تکان دادن یک آهنربا) تفاوت دارد و بنده شرح دادم هر دوی اینها از یک منشا هستند _ منشا الکترومغناطیس نوسان یک ذره باردار و ایجاد فوتون ( یک جبهه میدان الکتریکی متغیر) می باشد و منشا میدان مغناطیسی آهنربا حرکت الکترون ها تحت یک مسیر خاص میان مولکول ها می باشد که شبیه همان نوسان ذره باردار می باشد یعنی مولکول های مواد طی حرکت خاصی به طور خود به خودی امواج الکترومغناطیسی تولید می کنند که این امواج در بعضی ازمواد دارای نظم و سو می باشد و خصیصه میدان مغناطیسی را به وجود می آورد. این که تو بعضی از کتابهای قرون وسطی نوشتن مولکول های دو قطبی N وs برای همون قرن ها خوب است. با اینکه می دونم به این تاپیک ربطی نداره اینو بگم که کلا چیزی به نام قطبش مغناطیسی وجود ندارد بلکه مغناطیس حالت خاصی از الکتریسیته به حساب می آید راستش این مسائل هنوز در آموزش فیزیک اصلاح نشده است مانند اینکه ما اصلا چیزی به نام نیروی جاذبه نداریم بلکه درستش این است که خاصیت فضا وزمان سبب تجمیع عناصر می شود یا مثلا نیروی گریز از مرکز فقط یک جوک در حد دبیرستان است زیرا در حرکت دایره ای نیروی به وجود می آید به نام نیرو جانب مرکز که خود آن هم اصلا نیرو نیست بلکه واکنش لختی دورانی است کلا بیخیال شویم بهتر است و این هم بین خودمون باشه رشته اصلی من فیزیک ذرات بنیادی است و برای فان با موتور براشلس حال می کنم.اینکه در ترکیبات ماسفت اکسید آهن یا اکسید هر فلز دیگری به کار رفته دلیل بر این نمیشه رفتاری مانند همان اکسید فلزی از خود نشان دهد بلکه درساختار جدید(ترکیب شدن با مواد دیگر) با خصوصیات جدید رو به رو هستیم که ممکن است حتی رفتاری متناقض نسبت به اکسید آهن از خود نشان دهد.
          من کی گفتم آهنربا میتونه بر روی اکسید آهن تاثیر بگذاره. ماسفت ها خاصیت اثر میدانی دارند و از اکسید آهن تشکیل شده اند اینکه ماسفت ها از میدان مغناطیسی تاثیر می گیرند را سازنده اش گفته است که شاید علت اون چیز دیگری باشد.
          من گفتم خود موتور براشلس و همچنین سیم هایی که رابط بین اسپید و موتور است به خاطر جریان بالا و مخالفی که از آن ها عبور می کند در صورتی که به هم تنیده نشده باشند موج الکترومغناطیس تولید می کند (برای مثال اگر کامپیوتر شما فن بزرگی داشته باشد مسئله تنیدن سیم ها را در آنجا به خوبی مشاهده می کنید)
          خوب ما از یه طرف منبع تولید کننده نویز مغناطیسی و از طرف دیگر سخت افزار حساس به موج مغناطیسی داریم. حالا این نویز روی اون سخت افزار یا اثر قابل توجه و مخربی دارد یا اثری ندارد! که با اون آزمایش این قضیه روشن می شود
          من این قضیه تیرکمان و تانک مرکاوا را نمی دونم میشه لطفا جریانش را بگید.
          oo:
          والا بنده موندم کلا چی به چیه! و شما منظورتون چیه و کلا من کیم؟ اینجا کجاست؟ کی به کیه؟
          اصلا بگذریم :biggrin:
          ادامش ندیم بهتره(تاپیک میفته تو جاده خاکی و برادر شهرام از دستمون ناراحت میشه
          :mrgreen: )

نوشته اصلی توسط aivhl
          با سلام،

من دیدم دهه فجره و بازار مسابقات فیلم فجر هم داغه و دوستان هم فیلم هاشون رو کاندید کردن، پیش خودم گفتم این فیلم من اگر از "جدایی نادر از سیمین" بهتر نباشه، قطعا کمتر نیست!!! فلذا تصمیم گرفتم که برای تلطیف فضای بحث هم که شده، من هم فیلم خودم رو ارائه کنم. امیدوارم که ازش لذت ببرید
          http://s1.picofile.com/file/7284068381/SHN_BLMC.mp4.html

یادتون نره که این فیلم رو برای همه اقوام و دوستان به نمایش بزارید! سال دیگه میخوام ببرمش برای اسکار! اگر خوشتون اومد، بگید تا شماره حسابم رو براتون PM کنم!!!

پی نوشت: راستی ولتاژ تغذیه 6 ولت و جریان مصرفی هم حدود 7 آمپره، با حداقل PWM = 60 دور موتور 1900 و با حداکثر PWM = 255 دور موتور 5400 دور بر دقیق هستش ....
          الان میخوای برم تو فاز فراستی و با قیافه اینجوری: [-( هی الکی گیر بدم؟؟؟!!!
          اما جدا خیلی خوب بود! کلی فکمون پیاده شد
          ماسفت ها چی هستن؟
          یه چیز دیگه! قطر سیمهای ارتباطی کم نیست؟

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
            من به aivhl رای میدم
            مدار ترو تمیز، موتور خوب، سرعت بالای موتور هم به وضوح معلومه.
            این موتورت چه نوعی هستش ؟ چند گرفتی ؟
            با سلام مجدد،

اولا خیلی تشکر میکنم، دوما من متعلق به همه تونم

موتور هم مدل GWS 2212/13T هستش ( مشخصات کامل و برگه دیتاشیتش رو توی اون پست های وسطی گذاشتم! ) در ضمن 25 هزارتومن هم خریدمش....

آقا، من دیدم علاقمند داریم، و ایام هم که ایام پر برکت دهه فجره، گفتم بد نیست با اجازه دوستان محترم، یه نمایشگاه عکس هم راه بندازم :mrgreen:

لازم به توضیحه که این برد بخوبی داره کار میکنه، فقط همونطور که قبلا هم گفتم، مشکلش ترانزیستوراشه که مرغوب نیستن ( هنوز وقت نکردم برم ترانزیستور درست و درمون بگیرم تست کنم! )، به نظرم باید توی مقادیر بعضی از مقاومت ها هم تجدید نظر بشه ( البته با همفکری وحید خان گل)، از اینا که بگذریم، PCB ایراد اساسی نداره، فقط یه دو تا ایراد کوچولو داشت ( اندازه برخی دیودها و خازنها ) که اصلاح کردم و آخرین ورژن رو برای دوستانی که قصد دارند ازش بسازن، توی پست های بعدی میزارم ...

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام به همه :bye
              فضای خاصی نبوده که بخواهد تلطیف شود :redface:
              حضرات فرشاد و شهرام موتور های شما بدون ملخ هم این صدای عجیب و غریب را می دهد! بندگان خدا انگار به خاطر موضوعی از دست شما به خدا شکایت می کنند!
              http://www.youtube.com/watch?v=3oAQFLaIIZY&feature=related
              توی این کلیپ طرف موتورش تا 30000 rpm سرعت می گیره فقط یه صدای وز وز ازش در می آید خوب البته توی این کلیپ سیم ها بین اسپید و موتور به صورت جدا از هم می باشد
              oo:
              والا بنده موندم کلا چی به چیه! و شما منظورتون چیه و کلا من کیم؟ اینجا کجاست؟ کی به کیه؟
              اصلا بگذریم :biggrin:
              ادامش ندیم بهتره(تاپیک میفته تو جاده خاکی و برادر شهرام از دستمون ناراحت میشه
              :mrgreen: )[
              [/b][/color]
              من با نظر شنا موافقم این موضوع ربطی به اینجا نداره ولی یک نکته را بگم که این خاصیت کوانتوم و نسبیت است یعنی در واقع ماهیت هر چیز نسبیتی و احتمالی است به بیان دیگر تحت شرایطی با احتمال پایین می تواند جای من و شما در کسری از ثانیه عوض شود یا مثلا من درون موتور شما پیدا شوم این موارد را نسبیت بیان کرده و توانسته با اون خیلی از مسائل طبیعت را پاسخ دهد ولی در مواردی هم به موارد عجیب و غریب این چنینی رسیده است.

دیدگاه

الان میخوای برم تو فاز فراستی و با قیافه اینجوری: [-( هی الکی گیر بدم؟؟؟!!!
                اما جدا خیلی خوب بود! کلی فکمون پیاده شد
                ماسفت ها چی هستن؟
                یه چیز دیگه! قطر سیمهای ارتباطی کم نیست؟

وحید خان، ما مخلص شما هم هستیم برادر، هر چی از شما به ما برسه، غنیمته داداشششش :mrgreen:

و اما ماسفت های منفی IRFZ44N و ماسفت های مثبت هم IRF4905 هستند.
                و سیم هایی که برای فازهای موتور استفاده کردم، برای هر فاز یک زوج سیم مخصوص شبکه هستش که بر خلاف ظاهر نازک و سوسولیش، یه زوج سیم موازی شدش، جریان حدود 20 آمپر رو راحت تحمل میکنه!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

زیر سوال بردن فیزیک کوانتوم مطرح نیست یکی از دوستان مثل اینکه معتقد بود موج الکترومغناطیس (همین نور معمولی ) با نوسانات مغناطیس (تکان دادن یک آهنربا) تفاوت دارد و بنده شرح دادم هر دوی اینها از یک منشا هستند
                  اسمش روشه الکترو مغناطیس یعنی میدانی که از تلفیق دو میدان ایجاد شده میدان الکتریکی و میدان مغناطیس اینو دیگه باید بروبچ مخابرات نظر بدن :smile:
                  شما بهتر دنبال منشآ نباشید بهتر دنبال اثر باشید :redface:
                  این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                  آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                    وحید خان، ما مخلص شما هم هستیم برادر، هر چی از شما به ما برسه، غنیمته داداشششش :mrgreen:

و اما ماسفت های منفی IRFZ44N و ماسفت های مثبت هم IRF4905 هستند.
                    و سیم هایی که برای فازهای موتور استفاده کردم، برای هر فاز یک زوج سیم مخصوص شبکه هستش که بر خلاف ظاهر نازک و سوسولیش، یه زوج سیم موازی شدش، جریان حدود 20 آمپر رو راحت تحمل میکنه!
                    سالارید آقا شهرام :biggrin:
                    کارت بسیار زیبا و تر و تمیز شده. ایول! :applause:
                    من زیاد با قضیه سیم ها موافق نیستم(ردش نمیکنم ها!). منتها تحت استاندارد باید برای عبور میانگین 5 آمپر سیمی با سطح مقطعی بالاتر از 1.5 انتخاب بشه. سیم تلفن معمولی هم میتونه به راحتی تا 5 یا 10 آمپر رو رد کنه(خودم تست کردم و نمونش الان 14 ساله تو زیر زمین خونه داره کار میکنه!!!) منتها اینجا بحث کاهش تلفات مطرحه تا بتونید ماکزیمم انرژی رو انتقال بدید. شاید در سیم گرما حس نکنید و به نظر برسه راحت داره انتقال میده، منتها ممکنه اون تلفات کم هم به نفعتون باشه و تاثیر داشته باشه! نمونش همون قضیه ماسفت ها که قبلنا گفتم! و خودتون هم اشاره کردید که با تعویض ماسفت ها سرعت هم بالا رفته!(در حقیقت مقاومت حالت روشن ماسفت با اینکه کم بود اما کمترش کرده بودید)
                    در کل همینم کارتون رو به راحتی راه میندازه(چون خودم یه 30 متری CAT5 درست و حسابی دارم و ازش استفاده های زیادی میکنم :mrgreen: ) اما اگر بجای سیمهای فعلی از سیمهای خفن تری استفاده کنید مطمئنن مو لا درزش دیگه نمیره (میتونید از سیمهای یه پاور سوخته استفاده کنید. هرچند اونم باز ضعیفه )
                    درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                    بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
                      اسمش روشه الکترو مغناطیس یعنی میدانی که از تلفیق دو میدان ایجاد شده میدان الکتریکی و میدان مغناطیس اینو دیگه باید بروبچ مخابرات نظر بدن :smile:
                      شما بهتر دنبال منشآ نباشید بهتر دنبال اثر باشید :redface:
                      بزرگان فرمودند این موضوع را دیگر دنبال نکنیم ولی فقط یک کوچولو بگم: برادر من این مطالبی که شما بیان می کنید برای فیزیک قبل از نسبیت می باشد که در دوران دبیرستان و در آموزش فیزیک برای بچه های مهندسی مطرح میشود والا در فیزیک جدید کاملا با بیان دیگری مطرح می شود اگر به نظریات فیزیکی دو و سه دهه اخیر دسترسی داشته باشی این امر برایت اثبات می شود.

دیدگاه

گفتم شاید دوستان به YOU TUBE دسترسی نداشته باشند

سرعتش در حدود نصف سرعت سانتریفیوژ است

دیدگاه

این هم موتور من، بدون ملخ ( قابل توجه برادر مشیری )

http://s1.picofile.com/file/7284193973/SHN_BLMC_BM.3gp.html

و اما برادر وحید خان، با فرمایش شما در مورد سیم ها کاملا موافقم البته باید اضافه کنم که این سیم ها در این طول کم ( حدود 30 سانتیمتر ) مقاومت چندانی نشون نمیدن و استفاده کردن از سیم کلفت تر دست و پا گیرم میشه، بخاطر همین از این سیم ها استفاده کردم و قطعا در نهایت، قول میدم که از اینا استفاده نکنم، اخوی :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ببین اینقدر صداش زیاده که صدای اهل منزل رو هم درآورده (ثانیه 21 و 22)
                            آخه واقعا علت این صدا چیه؟
                            آقا شهرام شما اون کلیپ YOU TUBE را دیدی؟
                            موتورت به پایش محکم دیگه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                              ببین اینقدر صداش زیاده که صدای اهل منزل رو هم درآورده (ثانیه 21 و 22)
                              آخه واقعا علت این صدا چیه؟
                              آقا شهرام شما اون کلیپ YOU TUBE را دیدی؟
                              موتورت به پایش محکم دیگه!
                              نه بابا، صداش اینقدرها هم که به نظر میاد بلند نیست، محیط خالیه ( اتاق بدون وسایل ) صدا میپیچه و در ضمن اگر از روی اون تخته بازش کنم، صداش کمتر هم میشه، ولی در کل، موتورش مرغوب نیست و یه کمی هم لنگ میزنه که توی دور بالا یه خورده صداش رو بد میکنه.
                              در کل، بچه بدی نیست

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

آقا شهرام گل پسر من با تکنیکای pcb آشنایی ندارم این مدار شما برای ظرفیت چتد آمپری طراحی شده؟ یعنی ضخامت pcb اون چقدر است؟
                                بزنم به تخته این تاپیک دوباره راه افتاده ها روزی یک صفحه داره میره جلو! :mrgreen:
                                خود شما چند صفحه قبل از متروکه بودنش می نالیدید! :mrgreen:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X