اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط abjzb70
    سلام دوستان ..من تقریبا کل 45 صفحه رو خوندم و سوالم اینه که مداری هست که هم سرعت رو خوب کنترل کنه هم جهت چرخش رو؟؟ :read: :read: :read:
    همه ی برد هایی که دوستان زدن مثل برد های آقای نور بخش خوبن. برد من جهت رو هم کنترل میکنه ولی نمیدونم از بقیه هم اینکارو میکنه یا نه
    البته جهت چرخش رو موقع چرخش نباید به طور ناگهانی تغییر بدی چون عمه موتور میاد جلو چشش:mrgreen: چون این موتور ها سنسور ندارن و شما نمیتونی موقعیت دقیق رو موقع بک زدن بهشون بدی موتور براشلسی هست که اینکارو بشه باهاش کرد مثل موتور های مکسون که روی روباتها میبندن ولی اونا سنسور داره و ساختارشون هم فرق میکنه
    این موتورا باید بایسته بعد دوباره با اون جهتی که میخوای راه اندازیش کنی
    AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abjzb70
      سلام دوستان ..من تقریبا کل 45 صفحه رو خوندم و سوالم اینه که مداری هست که هم سرعت رو خوب کنترل کنه هم جهت چرخش رو؟؟ :read: :read: :read:
      خوب برادر اگر جهت رو نتونی کنترل کنی که به درد نمیخوره
      این موتورها معمولا در هواپیما های مدل استفاده میشه پس حتما باید روش ملخ هواپیما وصل باشه و ملخ هم حتما جهت داره و اگر خلاف جهت بچرخه نمیشه ازش استفاده کرد
      از این ساده تر نمیشد توضیح داد

اما در مورد موتورها یه توضیح دیگه باید بدم مبنی بر تشخیص جهت و سرعت و ....
      درسته که این موتورها سنسور ندارن ولی به جاش از خود سیمپیچهای موتور به عنوان سنسور استفاده میشه
      برای تغییر جهت موتور هم باید با تزریق ولتاژ DC موتور رو متوقف کرد و بعد در جهت مخالف (از اخر به اول) جدول سویچ ماسفتهارو شروع کرد

یه چیزی مثل جدول زیر

من دارم دنبال یه همچین موتوری که مخصوص دوچرخه هست میگردم از دوستان اگر کسی جایی سراغ داره لطفا بنده رو در جریان بگزارید

به همین سادگی :nice:
      تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
      به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

با سلام
        الان تقریبا دو ماهی هست که دارم R&D میکنم واسه ی ساخت یک کواد دو هفته یی هم میشه دارم این فروم رو میخونم
        چند تا سوال دارم این مدل AVR که تو نقشه های آقای نور بخش هست رو باید کتابخونشو از کجا واسه ی پروتئوس گیر بیارم بعدم لطفا یک مدل خوب موتور که بشه جهت رو هم باهاش کنترل کرد رو لطفا بهم بگید بخرم از نظر مالی مشکلی نیست یک جوری حلش میکنم فقط میخوام یه چیزه درست درمون بشه ساکن تهران هم هستم میتونم یه جوری قطعات رو تهیه کنم فقط لطفا بهم یک مشاوره خوب بدید که بشه روش حساب کرد.
        :nerd:

دیدگاه

کنترل جهت بیشتر توی اسپید های ماشین کاربرد داره و اسپید های هواپیما و هلیکوپتر اکثرا این قابلیت رو ندارن چون کارایی نداره ملخ فقط باید دریک جهت بچرخه و برای تغییر جهت کافیه جای 2 تا از سیم های موتور رو عوض کرد

جناب اسدی موتور های هاب (hub brushless motor) رو منم خیلی دنبالشون گشتم اما پیدا نکردم اگه پیدا کردین لطفا به منم بگین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
            درسته که این موتورها سنسور ندارن ولی به جاش از خود سیمپیچهای موتور به عنوان سنسور استفاده میشه
            برای تغییر جهت موتور هم باید با تزریق ولتاژ DC موتور رو متوقف کرد و بعد در جهت مخالف (از اخر به اول) جدول سویچ ماسفتهارو شروع کرد
            من هم با این موتور ها درجا بک زدم نگفتم هم نمیشه بک زد. گفتم کار درستی نیست و به موتور خیلی فشار میاد خودم اینکارو کردم و دیدم چقدر به موتور فشار میاد تا میاد اینرسی که از چرخشش بوجود اومده و خنثی کنه و در جهت مخالف بتابه.
            برای هواپیما هم همون که mahdi.7 هم گفت جای سیم هارو عوض کنی بسه. فوقش دیگه نخوای جای سیم هارو عوض کنی میتونی با یه کلیدی چیزی از اول جهت چرخش رو تعیین کنی نه در حین چرخش
            اسپید هایی هم که توی ماشین های الکتریکی هست فقط قابلیت قفل درجای موتور رو دارند نه اینکه روی کار و در حال چرخش درجا بک بزنه
            AYRIC

دیدگاه

بله دوستمون roboreza درست میگه اسپید های ماشین بازاری هم درجا فکر نکنم بزارن چهت چرخش رو عوض کرد پینیون و گیربکس خورد و خاکشیر میشه!!

دیدگاه

سلام دوستان
                آقایون دم همتون گرم خوب کار کردید ولی من تا صفحه ی 8 خوندم
                هیچ حرفی از برنامه نویسی نزدید و فقط یک برنامه رو کپی کردید
                میشه یه توضیحی درباره ی برنامه بدید
                با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadegheESA
                  سلام دوستان
                  با تشکر
                  سلام. من هم از ابتدا در جریان نبودم و قبلا تا جاهایی رو خوندم (اونم زمانی که تازه داشتم avr یاد می گرفتم!)
                  در کل اگه آشنایی از عملکرد موتور های برراشلس داشته باشید ، این نوع موتور ها نیاز به نوعی درایور برای راه اندازی و کنترل سرعت دارن.
                  به این درایور ها هم فکر کنم ESC می گن ، مدل های آماده ی اون توی بازار زیاده ولی این دوستان اومدن و خودشون ساختن...(با این که
                  فرایند پیچیده ای داره oo... و توی این مسیر هم ان انواع منابع کمک گرفتن.
                  به نظرم کار بزرگیه :job:
                  هر سوزنی که برای غیر خدا زدم به دستم فرو رفت (شیخ رجبعلی خیاط)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadeghmohebbi
                    سلام. من هم از ابتدا در جریان نبودم و قبلا تا جاهایی رو خوندم (اونم زمانی که تازه داشتم avr یاد می گرفتم!)
                    در کل اگه آشنایی از عملکرد موتور های برراشلس داشته باشید ، این نوع موتور ها نیاز به نوعی درایور برای راه اندازی و کنترل سرعت دارن.
                    به این درایور ها هم فکر کنم ESC می گن ، مدل های آماده ی اون توی بازار زیاده ولی این دوستان اومدن و خودشون ساختن...(با این که
                    فرایند پیچیده ای داره oo... و توی این مسیر هم ان انواع منابع کمک گرفتن.
                    به نظرم کار بزرگیه :job:
                    بله من خودم یکی ساختم. ولی به علت تحریم ها یا حالا هرچی ، قطعات ! اون بازده رو نداره.
                    hi miami

دیدگاه

فرایند کاریش هم تا حدودی میدونم
                      من در مورد برناممه و نحوه ی کار برنامه پرسیدم نه بزرگی و کوچکی کار oo:
                      در ضمن من نپرسیدم که ESC چه هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadegheESA
                        فرایند کاریش هم تا حدودی میدونم
                        من در مورد برناممه و نحوه ی کار برنامه پرسیدم نه بزرگی و کوچکی کار oo:
                        در ضمن من نپرسیدم که ESC چه هست
                        راستش من خودم بیشتر مدار ها و برنامه هاش رو گرفتتم ولی نمی دونم کدوم به نتیجه رسیده...
                        چون چندین بار اصلاح و عوض شده!! :agree:
                        فقط باید از اون کسی پرسید که مستقیما در جریان کار ساخت و طراحی بوده وگرنه فکر نکنم کس دیگه ای
                        بتونه زیاد چیزی گیرش بیاد مگر موارد استثنا. :surprised:
                        نحوه ی کار برنامه هم (شک دارم درسته یا نه :NO به صورته که انگار باید به سه تا سیم موتور براشلس ، پالس PWM
                        سینوسی رو با اختلاف فاز متغیر به اون بدیم که این کار رو با ماسفت انجام می دن همون طور که می دونی هم با برنامه ای
                        به سرعتاین ماسفت ها رو کنترل می کنن که سرعت موتور کم یا زیاد بشه!
                        هر سوزنی که برای غیر خدا زدم به دستم فرو رفت (شیخ رجبعلی خیاط)

دیدگاه

با سلام،

استش من خودم بیشتر مدار ها و برنامه هاش رو گرفتتم ولی نمی دونم کدوم به نتیجه رسیده...
                          چون چندین بار اصلاح و عوض شده!! :agree:
                          آخرین نسخه اینجاست :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52169.msg495664#msg495664

اینجا رو ببینید :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52169.msg482041#msg482041

کنترل جهت بیشتر توی اسپید های ماشین کاربرد داره و اسپید های هواپیما و هلیکوپتر اکثرا این قابلیت رو ندارن چون کارایی نداره ملخ فقط باید دریک جهت بچرخه و برای تغییر جهت کافیه جای 2 تا از سیم های موتور رو عوض کرد
                          در آخرین نسخه ارائه شده، متغیر گلوبالی به اسم RotStatus وجود داره که با مقدار دهی به اون میتونید جهت چرخش موتور رو بدون تغییرات سخت افزاری انجام بدید.

پیش فرضش اینه :
                          کد PHP:
                           RotStatus Motor_CW

و میتونه این باشه :
                          کد PHP:
                           RotStatus Motor_CCW

مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

میگم نظرتون در مورد ماسفت IRL3713 چیه میخوام از مالزی بگم یکی واسم بیاره
                            AYRIC

دیدگاه

این فیلم درایور من که با رادیو کنترل کار میکنه:

http://www.aparat.com/v/NH195

این درایور تا 60 آمپر رو درایور میکنه. اگه بشه میخوام یه هواپیما به کمک یکی از دوستام درست کنم چون خودم هیچ سر رشته ای از پرواز ندارم (البته انگار کار خاصی نداره چون اونا خودشون هم از اینترنت نقشه رو میگیرن و میدن با لیزر کات بدنه رو براشون میبرن و اینا فقط بهم وصلش میکنن ) در واقع فقط مونتاژ میکنند. و اسپید رو تستش میکنم ببینم زیر فشار چطور جواب میده. البته یه سری ماسفت دارم میخرم که با اونا میشه تا 150 آمپرش رو هم درست کرد
                              AYRIC

دیدگاه

سلام

ببخشید
                                یه درایور 60 آمپریش رو اگر بخواهم بسازم حدودا چقدر هزینه میبره ؟؟؟
                                ممنون
                                http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X