اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

با سلام،

برادرای محترم، این هم ورژن جدید برنامه میکرو که این خط رو در ابتدای فایل BLMCconfig.h جهت تعیین راحت تر Active-Low و یا Active-High بودن ماسفت های منفی، اضافه کردم :

#define ACTIVE_LOW_LSIDES 0 // 1: Active-LOW, 0: Active-HIGH ( for low side MOSFETs )

توجه کنید که در دایرکتوری Prepared HEX هر دو نوع هگز رو گذاشتم.

http://s1.picofile.com/file/7217746448/SHN_BLMC2_dist.rar.html
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

سالاری داش aivhl (شهرام؟؟؟)

کلا ماسفت های P همیشه شر هستند و همیشه سعی میشه از N استفاده بشه نه P!
      گرم شدنش هم به این دلیله که تو لحظه روشن شدن تا پیک 3 میکرو ثانیه تاخیر داره! و اینم به دلیل نرساندن کافی جریان توسط درایوره. میتونی همون درایوری که تو نسخه 2 بود رو برای P استفاده کنی. منتها خرجش 100 تا تک تومنی بالاتره و مدار شلوغ تر میشه.
      اون قضیه ای هم که میگی هر چی درایو کردن بهتر میشه دور بالا میره مال اینه که کانال حالت مقاومتی داره و در بهترین حالت باید در حدود 30 میلی اهم مقاومتش باشه. منتها چون خوب درایو نمیشده مقاومت در حد اهم میرسیده و باعث میشه تا توان کافی به موتور نرسه و تا حدودی توی ماسفت تلف شه(قضیه گرم شدن ماسفت)

برای PCB من پایه هستم. منتها مشکلی که هست اینه که نمیدونم از چه قطعاتی باید استفاده بشه(پایه بندی و استاندارد پکیج ها) و چون خودم موازی با تاپیک کار نمیکنم(اصلا موتور ندارم که بخوام تستش کنم :mrgreen برای همین ممکنه وسطاش بفهمیم اشتباه کردیم و مجبور بشیم کل راه رو برگردیم.

با سپاس
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نصیری

.
        .
        .
        برای PCB من پایه هستم. منتها مشکلی که هست اینه که نمیدونم از چه قطعاتی باید استفاده بشه(پایه بندی و استاندارد پکیج ها) ......
        .
        .
        .
        با سلام،

وحید خان، طبق معمول من اسیر این مرامتم، داداشششش :mrgreen:

برادرای محترم که علاقمندن روی PCB کار کنن، این PCB اولیه ای هست که من با پروتل کشیدم، البته بر اساس شماتیک اولیه بوده، و بدلیل تست های بعدی سخت افزاری و اعمال تغییرات گفته شده، عملیاتی نشد!

اگر کسی مایل بود، میتونه این رو پایه قرار بده و PCB جدید رو بر اساس شماتیک نهایی رسم کنه و در اختیار سایرین قرار بده....

http://s2.picofile.com/file/7217841612/BLMC_1.pcb.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام بلاخره امروز وقت شد تست کنم و جواب گرفتم. اما هنوز یه مشکلهایی دارم .من با توجه به فت هایی که دارم این مدار رو بستم
          با این تفاوت که
          N-Channel :IRF3205

P-Channel : IRF4905

ترانزیستور هم BC547
          موتور هم EMAC BL 2215
          اما نمیدون چرا PWM اصلا کار نمیکنه.روی 30 که باشه موتور خاموشه و 35 که بشه موتور روشن میشه و دیگه سرعت ثابت میمونه هرچی هم زیاد کنی سرعت فرقی نمیکنه!
          تقریبا بدون بار 1.8 امپر و با بار 2 امپر میکشه.و سرعتشم در حدی نیست که بتونه حتی خود موتور رو بلند کنه.متاصفانه دستگاهی ندارم بتونم تعداد دورش اندازه بگیرم.اما سرعتش در حال حاضر خیلی بدم نیست :mrgreen:
          نمیدونم مشکل چیه!!!!
          مدار های اقای نصیری هم به زوری تست میکنم و خبرشو میدم دستشون درد نکنه.
          در ضمن روی PCB میتونین روی من حساب کنین اگه هنوز شروع نکردین

دیدگاه

یک سوال !
            طبق این طراحی دای و عمو و کلا همه، این n-channel ها خیلی راحتتر از p ها درایور میشند.
            من یه نقشه دیدم که کلاً n استفاده کرده !
            میشه ما هم همچین کاری بکنیم و کلاً خلاص بشیم از دست این همه ترانزیستور ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza.r
              در ضمن روی PCB میتونین روی من حساب کنین اگه هنوز شروع نکردید
              سالاری علی آقا :biggrin:
              راجع به اینجور دنگ و فنگا آقا شهرام (aivhl) خبره تره. کمی صبر کنی آمار کار رو بهت میده. :mrgreen:

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
              یک سوال !
              طبق این طراحی دای و عمو و کلا همه، این n-channel ها خیلی راحتتر از p ها درایور میشند.
              من خودم زیاد تو مایه های تخصصیش کار نکردم که دل و رودشو بشناسم. اما فکر کنم شدنش شدنی باشه!
              منتها چون در اون صورت مجبوریم بار (همون سیم پیچ موتور) رو روی سورس بزاریم برای به اشباع بردن ماسفت به ولتاژ بالاتری در گیت نیاز داریم. همونطور که میدونید ما ولتاژ گیت رو نسبت به سورس اعمال میکنیم!!

اینطور مسائل رو دایی بهتر وارده

نوشته اصلی توسط aivhl
              با سلام،

وحید خان، طبق معمول من اسیر این مرامتم، داداشششش

برادرای محترم که علاقمندن روی PCB کار کنن، این PCB اولیه ای هست که من با پروتل کشیدم، البته بر اساس شماتیک اولیه بوده، و بدلیل تست های بعدی سخت افزاری و اعمال تغییرات گفته شده، عملیاتی نشد!

اگر کسی مایل بود، میتونه این رو پایه قرار بده و PCB جدید رو بر اساس شماتیک نهایی رسم کنه و در اختیار سایرین قرار بده....

http://s2.picofile.com/file/7217841612/BLMC_1.pcb.html
              سالاری :biggrin:
              من تازه این مدار رو تو پروتل دیدم.
              طراحی خودته ناقلا!!! :mrgreen:
              اگر اینو تونسته باشی در بیاری که دیگه به کمک ما بیسواد ها نیاز نداری حاجی :biggrin:

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
              بدرود . . .

دیدگاه

سلام به همه دوستان وخسته نباشید به آقا شهرام (aivhl)
                آقا شهرام (aivhl) میخواستم بپرسم pwm به bemf ربطی
                داره یا فقط تو تغییر سرعت موثره :question:
                این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

سلام بلاخره امروز وقت شد تست کنم و جواب گرفتم. اما هنوز یه مشکلهایی دارم .من با توجه به فت هایی که دارم این مدار رو بستم
                  با این تفاوت که

ترانزیستور هم BC547
                  موتور هم EMAC BL 2215
                  اما نمیدون چرا PWM اصلا کار نمیکنه.روی 30 که باشه موتور خاموشه و 35 که بشه موتور روشن میشه و دیگه سرعت ثابت میمونه هرچی هم زیاد کنی سرعت فرقی نمیکنه!
                  تقریبا بدون بار 1.8 امپر و با بار 2 امپر میکشه.و سرعتشم در حدی نیست که بتونه حتی خود موتور رو بلند کنه.متاصفانه دستگاهی ندارم بتونم تعداد دورش اندازه بگیرم.اما سرعتش در حال حاضر خیلی بدم نیست :mrgreen:
                  نمیدونم مشکل چیه!!!!
                  این مدار تغذیه منفی لازم نداره؟

دیدگاه

با سلام بر همگی دوستان، شرمنده، مراسم پر فیض شب یلدا و مهمون داری داشتیم، دیر اومدم خدمتتون! :bye

در درجه اول به به به وحید خان، تبریک میگم به همگی و خودم، بابت حضور پیروزمندانه مارمولک از سفر برگشته! انشا الله که بدلش نیست؟! خودشه دیگه؟! =))

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
                    یک سوال !
                    و اما برادر اکرمی و سایر دوستان، اینکه چه چیزی وجود داره زیاد مهم نیست، مهم اینه که چه چیزی و چه امکاناتی در دسترسه، ما توی این بازار مسخره، ماسفت درست و حسابی گیرمون نمیاد، چه برسه به این درایورهای خفن!!! مضاف بر اینکه فقط استفاده کردن از ماسفت های منفی امکان پذیره ولی مدار رو شلوغ و پر خرج میکنه، تازه اگر قطعات مورد نیاز پیدا بشه، در این زمینه ها دایی احمد و وحید خان صاحب نظرند، بنده بیشتر از این جسارت نمیکنم.....

در مورد PCB هم، واقعیت اینه که من هنوز وقت نکردم رووش کار کنم، اگر دوستان فرصتش رو دارند لطفا اقدام بفرمایند، متشکر میشیم...

.
                    .

سالاری
                    من تازه این مدار رو تو پروتل دیدم.
                    طراحی خودته ناقلا!!!
                    اگر اینو تونسته باشی در بیاری که دیگه به کمک ما بیسواد ها نیاز نداری حاجی

وحید خان، اخوی، درسته که من از رده خارج شدم و به پای شما و سایر دوستان نمیرسم، اما اینقدر که دیگه بلتم داداشششش :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                      با سلام بر همگی دوستان، شرمنده، مراسم پر فیض شب یلدا و مهمون داری داشتیم، دیر اومدم خدمتتون!
                      در درجه اول به به به وحید خان، تبریک میگم به همگی و خودم، بابت حضور پیروزمندانه مارمولک از سفر برگشته! انشا الله که بدلش نیست؟! خودشه دیگه؟!
                      سالاری :biggrin:
                      مطمئن باش خود خودشه! دیدم هوادار زیاد داره رفتم کلی منتش رو کشیدم تا برگرده :mrgreen:
                      باور نداری ازش بپرس! :biggrin:

نوشته اصلی توسط aivhl
                      وحید خان، اخوی، درسته که من از رده خارج شدم و به پای شما و سایر دوستان نمیرسم، اما اینقدر که دیگه بلتم داداشششش
                      از رده خارج شده چیه حاجی :mrgreen: شما سرور مایی :agree:
                      منظور من این بود که در اون زمینه ما به گرد پای شما هم نمیرسیم.
                      آخه PCB رو کپ زدی در حد ارجینال!!! :applause:

نوشته اصلی توسط gtnfs
                      منفی برای چی؟
                      برای موتور یا درایور؟

بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtnfs
                        نه اخوی، منفی برا چیشه؟!

نوشته اصلی توسط Babak1367
                        سلام به همه دوستان وخسته نباشید به آقا شهرام (aivhl)
                        آقا شهرام (aivhl) میخواستم بپرسم pwm به bemf ربطی
                        داره یا فقط تو تغییر سرعت موثره :question:
                        برای دیباگ کردن نرم افزار و سخت افزار بهتره که برنامه میکرو رو یه مروری بکنیم.

اول اینکه سر ریز تایمر یک، به منزله Watchdog مکانیزم فیدبک عمل میکنه تا در زمان استارت موتور عمل راه اندازی رو مدیریت کنه و یا در صورت وجود نقص در سیستم فیدبک، وضعیت رو به حالت نرمال ببره به همین جهت، پس از راه افتادن موتور و عملکرد عادی مدار، قراره که هیچ وقت تایمر یک سر ریز نشه! چون یه جورایی، بطور منظم در روتین next_commutate_state ریست میشه.

با متغییر rotor_run هم یه سافت استارت مختصر و مفید درست شده تا در 200 تغییر وضعیت اول روتور ( در زمان استارت اولیه ) مقدار PWM برابر مقدار اولیه استارت موتور باشه، ( مقدار 200 در برنامه فعلی من، ممکنه مال شما نیاز به تغییر داشته باشه! ) با توجه به موتورتون و مقدار START_PWM، ممکنه که لازم باشه این متغییر رو افزایش بدید ( در موارد نادر کم کنید! ) توجه داشته باشید که متغیر rotor_run فقط در زمان شروع بکار مدار و یا بروز Fault صفره و در حالت عادی مقدارش 200 هست!

روتین next_commutate_state عملیات اصلی برنامه محسوب میشه که با هر بار تغییر وضعیت روتور یکبار فراخوانی میشه، ( یعنی در هر باری که اینتراپت ANALOG_COMP رخ میده! ) و موتور در شش بار صدا زدن این روتین و در شش استپ که با متغییر rotor_state مشخص میشن، یک دور خواهد زد.

در هر استپ، سیم پیچ فاز مناسب تحریک میشه ( ماسفت های مربوطه روشن و PWM صحیح هم راه می افته ) و از همه مهم تر، پایه ورودی AIN1 مقایسه کننده داخلی میکرو به فاز صحیح مرتبط میشه. توجه داشته باشید که SUMME_UVW قبلا بصورت سخت افزاری به AIN0 مقایسه کننده داخلی متصل شده ( PD6 ) این قسمت از برنامه در اصل بخشی از BACK_EMF ما رو تشکیل میده.

نکته مهم اینکه، در فرایند BACK_EMF هیچ مقدار آنالوگی اندازه گیری نمیشه! بلکه با استفاده از مقایسه کننده داخلی میکرو، گذر از صفر و در نتیجه، تغییر از یک وضعیت روتور به وضعیت بعدی تشخیص داده میشه!

حالا موضوع اینه که مقدار PWM صرفه نظر از هر پارامتری، فقط مشخص کننده و تاثیر گذار در دور موتور هست و ربطی به BACK_EMF نداره، حال آنکه نقص در مکانیزم BACK_EMF موجب کاهش دور موتور از مقدار جزئی تا حتی راه نیفتادن موتور میشه!!!

با توجه به توضیحات ارائه شده، تحلیل عملکرد مدار هر کسی رو به خودش واگذار میکنیم، چون اصلا معلوم نمیشه که مشکلات همه مثل هم باشه! :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

منفی برای چی؟
                          برای موتور یا درایور؟

[/b][/color]
                          منفی برای بایاس ماسفت کانال n.

دیدگاه

با این تفاوت که

ترانزیستور هم BC547
                            موتور هم EMAC BL 2215
                            نمیدونم مشکل چیه!!!!
                            با سلام،

ای برادر بزرگوار، فکر نکنم این درایور و ماسفت ها خیلی برای موتور شما مناسب باشه، این موتور اگر منظورتون emax bl2215 باشه، یه موتور نسبتا خفن 12 ولتی با حدود 20 آمپر جریان و تراست 1100 گرمی هستش!
                            اگر درست روشن بشه و ملخ هم داشته باشه، عمرا بتونی نگش داری!

توصیه میکنم حتی برای تست، ببندیش روی یه تخته و ببندیش به گیره که خدای نکرده کار دستت نده!!!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtnfs
                              منفی برای بایاس ماسفت کانال n.

نه دیگه!
                              اینکه آمپلی فایر نیست!
                              اگر هم منظورت تحریک گیته که اون قضایا برای ماسفت فرق میکنه.

بدرود . . .

دیدگاه

نه دیگه!
                                اینکه آمپلی فایر نیست!
                                اگر هم منظورت تحریک گیته که اون قضایا برای ماسفت فرق میکنه.
                                چیزی که من فهمیدم (ممکنه اشتباه باشه) در نیم سیکل مثبت، تغذیه از طریق ماسفت p به موتور وصل میشه در نیم سیکل منفی ماسفت نوع p (بالایی)قطع شده و موتور تغذیه ای نداره و ماسفت پایینی هم در این نیم سیکل تا ولتاژی روی درین سورس نداشته باشه وصل نمیشه. البته این احتمال وجود داره که در نیم سیکل منفی، تغذیه از طریق انرژی ذخیره شده در سیم پیچ موتور تامین بشه یعنی اگه بجای موتور از لامپ به عنوان بار استفاده بشه در نیم سیکل منفی ،لامپ خاموش خواهد بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X