اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

با سلام
    با تشکر از همه دوستان مخصوصا جناب نور بخش و نصیری .من مدار وحید خان رو تست کردم و سرعت تا حدود زیادی بیشتر شد.اما حداکثر جریان توی ماکزیمم سرعت نزدیک به 5.5 امپر هست ولی هنوز یک مقدار کمه و سرعت به حد لازم زیاد نمیشه :NO:.ماسفت های 4905 نسبتا گرم میشن و اگه یک اتفاقی بیفته و موتور یخورده بد حرکت کنه دودشون در میاد!
    فکر کنم قسمت مثبت هنوز مشکل داره
    توی سایتی هم که فرمودید ماسفتیرو که گذاشتن نتونستم گیر بیارم
    http://mikrocontroller.com/ucwiki/en/BL-Ctrl_V1_1?action=AttachFile&do=view&target =BL_CtrlV1_1_sch1.gif
    :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza.r
      با سلام
      با تشکر از همه دوستان مخصوصا جناب نور بخش و نصیری .من مدار وحید خان رو تست کردم و سرعت تا حدود زیادی بیشتر شد.اما حداکثر جریان توی ماکزیمم سرعت نزدیک به 5.5 امپر هست ولی هنوز یک مقدار کمه و سرعت به حد لازم زیاد نمیشه :NO:.ماسفت های 4905 نسبتا گرم میشن و اگه یک اتفاقی بیفته و موتور یخورده بد حرکت کنه دودشون در میاد!
      فکر کنم قسمت مثبت هنوز مشکل داره
      توی سایتی هم که فرمودید ماسفتیرو که گذاشتن نتونستم گیر بیارم
      http://mikrocontroller.com/ucwiki/en/BL-Ctrl_V1_1?action=AttachFile&do=view&target =BL_CtrlV1_1_sch1.gif
      :angry:
      با سلام،

علی آقای گل، یه جای کارت میلنگه برادر، :mrgreen: نباید تا 10 الی 12 آمپر مشکلی داشته باشه.....
      شما حتما از نقشه ورژن 2 که من تستش کردم استفاده کن ( PCB و شماتیک رو در پست بعدی میزارم )، هیچ مشکلی نخواهی داشت.
      دنبال این ماسفت هایی که برادرای خارجی استفاده کردند هم نباش، ما گشتیم نبود، گیر نمیاد!!! اگر هم زورکی گیر بیاری، گرونه و نمیصرفه، همین ها که داریم خوبن! oo: ( ماسفت مثبت IRF4905 و ماسفت منفی IRF3205 )

یه بهینه سازی هایی برای نرم افزار در نظر دارم که فکر کنم سرعت رو یه کمی افزایش بده و راه اندازی موتور رو هم بهتر کنه، اگر وقت کنم، انجامش میدم :biggrin:
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

برادرای محترم، ( خواهرا هم که اینجا تشریف ندارن! ) یه PCB کشیدم، تووووووپ! البته در حد حوصله و بضاعت خودم بوده، اگر مالی نشده، به بزرگواری خودتون ببخشید دیگه :redface:

شماره و مقدار قطعات هم بر اساس شماتیک پیوست هستش. جا نبود که نوشته های شماره و مقدار قطعات رو روی PCB ظاهرشون کنم، مشخصات هر قطعه رو که توی پروتل بیارید، شماره و مقدارش بر اساس شماتیک همراهش، درسته! ( راستش اصلا حوصلم نکشید این کار رو انجام بدم، پیری و صد درد و عیب ) اگر جوان مردی پیدا شد و اینکار رو کرد، تو را خدا به ما هم بده!

میخوام بدم برام یه چند تایی بسازن، لطفا اگر نظری، توصیه ای، وصیتی، چیزی، ..... دارید، لطفا بفرمائید، ممنون میشم.

http://s2.picofile.com/file/7226349458/BLMC_PCB_SCH.rar.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

PCB خیلی خوب شده دستتون درد نکنه اما اگه بشه از USART به جای I2C استفاده کنیم خیلی بهتره .من همیشه با این I2C درگیر بودم. :mrgreen:

نوشته اصلی توسط aivhl
          ( ماسفت مثبت IRF4905 و ماسفت منفی IRF3205 )
          3205 oo: جاش Z44 گذاشتیم که
          در ضمن این شکل رو توی یک PDF که میخوندم دیدم

طبق گفتش باید زمان تاخیر ماسفت هارو یک بار بشماریم و زمان تحریک رو به اندازش به عقب بندازیم اگه اشتباه نکنم
          خدا بخواد دستم توی WINAVR داره راه میفته اگه میخواین جایی رو تغییر بدین بگین شاید بتونم یکارای بکنم :mrgreen:

دیدگاه

http://s2.picofile.com/file/7223582789/BLDC_Steps.jpg
            سلام به همه دوستان خسته نباشید به آقا شهرام (aivhl) عزیز
            وضعیت مقایسه کننده در آشکار سازی تغییر وضعیت
            مبهم به نظر میرسه. oo:
            این مدعیان در طلبش بی خبرانند
            آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
              http://s2.picofile.com/file/7223582789/BLDC_Steps.jpg
              سلام به همه دوستان خسته نباشید به آقا شهرام (aivhl) عزیز
              بنظر میاد ولتاژ bemf در حالتهای 1و3و5 نزولی و در حالتهای
              2و4و6 صعودی میباشد.
              اگر درسته وضعیت مقایسه کننده در آشکار سازی تغییر وضعیت
              مبهم به نظر میرسه. oo:
              آقای بابک عزیز، توجه داشته باشید که اینتراپت مقایسه کننده در زمان تغییر خروجی از صفر به یک و یا یک به صفر ( در هر دو حالت ) اتفاق خواهدافتاد. چون تنظیمات وقوع اینتراپت روی حالت صفر، یعنی Comparator Interrupt on Output Toggle هستش.

راستش متوجه ابهام نشدم، اگر امکان داره موضوع رو بیشتر توضیح بدید.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza.r
                PCB خیلی خوب شده دستتون درد نکنه اما اگه بشه از USART به جای I2C استفاده کنیم خیلی بهتره .من همیشه با این I2C درگیر بودم. :mrgreen:

3205 oo: جاش Z44 گذاشتیم که
                در ضمن این شکل رو توی یک PDF که میخوندم دیدم

طبق گفتش باید زمان تاخیر ماسفت هارو یک بار بشماریم و زمان تحریک رو به اندازش به عقب بندازیم اگه اشتباه نکنم
                خدا بخواد دستم توی WINAVR داره راه میفته اگه میخواین جایی رو تغییر بدین بگین شاید بتونم یکارای بکنم :mrgreen:
                با سلام،

برادر علیرضا، ماسفت Z44 خوبه ولی به نظر من 3205 از اون بهتره ولی قیمتش تقریبا 2 برابره :biggrin:

اما در مورد ارتباط برد با کنترل کننده اش که بطور معمول فلایت کنترله، در نظر داشته باش که حداقل 3 و حداکثر 12 تا از این بردها قراره به فلایت کنترل متصل بشن، با این فرض، یه جورایی ارتباط سریال پر دردسر و پیچیده میشه و I2C بهتره، مضاف بر اینکه این هم برای خودش یه تجربه خواهد بود و انشاالله بعد از این دیگه مشکل غول I2C حل میشه ....

لطفا اگر امکان داره، این PDF رو برای ما هم بزار تا یه نگاهی بهش بندازیم....

همونطور که قبلا هم اشاره کردم، یه اصلاحات و بهینه سازی هایی برای کار کرد بهتر مدار در نظر دارم، از جمله این اصلاحات، یکیش همون مورد صعودی، نزولی هستش که آقا بابک بهش اشاره کرده و یکیش هم یه چیزی توی مایه های همینه که شما فرمودید و چند تای دیگه!
                شاید هم این تغییرات توی کارکرد نهایی مدار خیلی موثر نباشن، بخاطر همین و اعتماد به نفس پائینم! خواستم که اول تست کنم و بعد شرح کار و نتیجه رو اینجا اعلام کنم. اما خوشحالم که برادرای محترم همه در حال تجزیه و تحلیل هستند و افکار و ایده هاشون هم به من نزدیکه :nice: لطفا اگر نظرات دیگه ای هم دارید مطرح کنید.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

این هم راهنمای مونتاژ برای دوستان علاقمند :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام
                    pdf که در این باره مختصر توضیح داده
                    http://www.veech.com/index_files/DC%20Motor%20Control.pdf

و توی یک pdf دیگه مربوط به شرکت اتمل این قسمتو خوندم که برام سوال پیش اومد
                    کد:
                    The zero-crossing happens when the floating phase crosses the average voltage of
                    the two supply rails. In this application note, it is assumed that the negative supply is
                    at ground level, which makes the zero-cross voltage half the motor supply voltage.
                    This dependence on motor supply voltage makes it impractical to use a fixed zero
                    cross voltage threshold. Instead, the motor supply voltage (or scaled down version) is
                    used as ADC reference voltage. The motor supply voltage needs to be low pass
                    در حقیقت ما اینجا گذر از صفر نداریم چون تغذیه معکوس نداریم اما مگه back emf مربوط به القاء نمیشه. چه ربطی به تغذیه ورودی داره!
                    و در ضمن توی مدار قسمت back emf که به مقایسه کننده میره ،با توجه به انکه یکی از فازها صفره و یکی vcc و یکی دارای backemf هست وحاصل تقسیم ولتاژی این سه مقدار به ورودی داده میشه .خب این backemf همش در حال تغییره نمیدونم چجوری مشل به هم نمیزنه تازه اگه به گفته pdf بالا مقدارش بین vcc و صفر باشه که روی ورودی خیلی اثر میکنه :eek:
                    البته با توجه به اینکه ورودی دیگه مقایسه کننده بازم همونه

دیدگاه

با سلام،

راستش من خیلی به موضوع مسلط نیستم و فقط برداشت های خودم رو عنوان میکنم. دوستانی که به موضوع اشراف دارند لطفا اصلاح کنند و یا نظرات خودشون رو مطرح کنند.

و اما بعد!

بر اساس تئوری، ما در نقاط B_EMF_U و B_EMF_V و B_EMF_W سه تا موج سینوسی یا ذوزنقه ای داریم ( سینوسی و یا ذوزنقه ای بودن امواج به ساختار موتور مورد استفاده بستگی داره! ) که دامنه اونها به ولتاژ تغذیه موتور و تقسیم مقاومتی R19-R22 و R20-R23 و R21-R24 و فرکانس هم به دور موتور در لحظه مورد نظر بستگی داره، و خازن های C5, C6, C7 هم در اینجا نقش فیلتر رو دارن ( در فایل AVR444.pdf روش صحیح محاسبه مقادیر مقاومت ها و خازن و عملکرد اونها توضیح داده شده ) تا اینجا قبول؟ :agree:
                      در حالت ایده آل، در نقطه SUMME_UVW همواره ولتاژی برابر نصف دامنه BACK_EMF رو خواهیم داشت. با توجه به شکل دیاگرام عملکرد قسمت مقایسه کننده آنالوگ داخلی میکرو، SUMME_UVW به ورودی مثبت مقایسه کننده متصله و در هر موقعیت روتور هم یکی از B_EMF_x ها ( B_EMF_U یا B_EMF_V یا B_EMF_W ) به ورودی منفی مقایسه کننده متصل میشه، و در حالت ایده آل در خروجی مقایسه کننده یک موج مربعی خواهیم داشت که گذر از صفر رو شناسایی و در نهایت اینتراپت مورد نظر رو تولید خواهد کرد.

حالا نکته اینه که BACK_EMF ما با توجه به برآیند ولتاژ لحظه ای روی موتور تغییر میکنه و همینطور به اندازه نصف دامنه خودش آفست داره و صفری هم که ما گذر از اون رو شناسایی میکنیم، در اصل گذر از نصف دامنه BACK_EMF هستش و اینها در اصل موضوع مشکلی ایجاد نمیکنه چون هدف اصلی ما هم شناسایی گذر از نصف دامنه BACK_EMF هستش!!! :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

من به همه شما خسته نباشید میگم کل صفحات رو نخوندم اما از ظاهر کار دیدم که خیلی حرفه ای عمل کردین . :job:

اما یه نکته مهم این که اگه هدف یاد گیری بوده که هیچی . و مطمین هم هستم خیلی چیزا یاد گرفتید . :nerd:

اما اگه هدف کاربردی هست و میخواین استفاده کنید . به قول گفتنی نباید چرخ رو دوباره اختراع کرد .
                        درایور های براشلس الان در همه آمپرها و با تمام امکانات موجود هستن .

مثلا اسپید کنترلر زیر تا توان 30 آمپر دایمی و 50 آمپر لحظه ای میتونه ساپورت کنه علاوه بر اون که میتونید دور موتور رو براش تعریف کنید ، در صورت نا مناسب بودن ولتاژ یا نامناسب بودن سیگنال وروودی هشدار میده . میتونید نوع باتری یا منبع تغذیه رو براش تعریف کنید . هم چنین میتونید برا موتور حالت ترمز تعریف کنید و کلی امکانات دیگه .

یا مثلا اسپید کنترلر زیر تا 50 آمپر دایمی رو ساپورت میکنه قیمتشم 45 هزار تومنه

علاوه بر این امکانات برا اینکه باتری یا منبع تغذیه اسیب نبینه خودش به موقع به صورت هوشمند کات آف میکنه .

و کلی پارامتر دیگه که میتوید برنامه ریزی کنید براش .

دیدگاه

اما اگه هدف کاربردی هست و میخواین استفاده کنید . به قول گفتنی نباید چرخ رو دوباره اختراع کرد .
                          سلام
                          درسته اما لذت ساختن یک وسیله از صفر خیلی بیشتره تو کشورهای پیشرفته همه امکانات هست ولی بازم خیلیها موتور
                          براشلس رو هم خودشون میسازن و هر کار حرفه ای نوع آماتوریش هم علاقمند زیاد داره.
                          راستش متوجه ابهام نشدم، اگر امکان داره موضوع رو بیشتر توضیح بدید.....
                          با خسته نباشید به همه دوستان
                          ولتاژ SUMME_UVW همیشه تقریبآ نصف منبع تغذیه موتوره .
                          این مسئله برام مبهم. oo:

دیدگاه

با سلام،

اون انیمیشن مال یه موتور سنسور داره، اثری از BEMF تووش نیست، اگر شکل موج های نارنجی منظورته، اونا شکل موج های سنسورهای اثر هال هستند. اون انیمیشن بیشتر زمان بندی روشن شدن ماسفت ها رو نشون داده، حالا فیدبک میخواد سنسور باشه، یا BEMF، تفاوتی نداره.
                            در مورد BACK_EMF هم در پست قبلی در حد بضاعتم توضیح دادم و این موضوع که شما اشاره کردی هم تووش اشاره شده.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                              با سلام،

اون انیمیشن مال یه موتور سنسور داره، اثری از BEMF تووش نیست، اگر شکل موج های نارنجی منظورته، اونا شکل موج های سنسورهای اثر هال هستند. اون انیمیشن بیشتر زمان بندی روشن شدن ماسفت ها رو نشون داده، حالا فیدبک میخواد سنسور باشه، یا BEMF، تفاوتی نداره.
                              در مورد BACK_EMF هم در پست قبلی در حد بضاعتم توضیح دادم و این موضوع که شما اشاره کردی هم تووش اشاره شده.....
                              سلام
                              درسته تغییر وضعیت به عهده سنسورهای اثر هال هست
                              دوم اینکه این دو موتور نباید تفاوت ساختاری داشته باشن احتمالآ از نوع سنسور دار میتوان بجای بدون سنسور استفاده کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
                                سلام
                                درسته تغییر وضعیت به عهده سنسورهای اثر هال هست اما شما میتونید دقیقآ تغییراتBEMF بصورت سیگنالهای شیب دار ببینید
                                دوم اینکه این دو موتور نباید تفاوت ساختاری داشته باشن احتمالآ از نوع سنسور دار میتوان بجای بدون سنسور استفاده کرد.
                                با سلام،

برادر بابک عزیز، خوشم اومد، ایول، تازه گرفتم که منظورت چیه ...
                                حق با شماست، موتور سنسور دار و بی سنسور از نظر ساختاری به هیچ وجه با هم تفاوتی ندارن.

این موتور توی این انیمیشنه هم یه موتور براشلس با BEMF ذوزنقه ای هستش ( من تو تصویر بنفشش کردم )

اگر ابهام بوجود اومده اون سیخونکیاست، بعد از مدار نمونه گیری BACK_EMF و فیلتر شدن، اونا حذف میشن و فقط اون بنفش ها میشن BEMF مورد نظر ما ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...