اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط mreza17
    با سلام خدمت همه دوستان کم پیدایید! :sad:

لینک زیر مربوط به راه اندازی موتور ساخت خودم با طراحی بر اساس الگو بالا است ( یه دونه l298 سه تا adc از میکرو و سه تا سنسور هال ugn 3503 )
    خداییش خود باورم نمیشه انقدر خوب کار کنه :wow:
    و خداییش اینکه جلوه های ویژه نیست سرعت موتور بدون بار به 7000rpm رسیده اونم با این سطح مواد اولیه
    هرچه جلوتر می روم باورم براینکه __ میشود __ بیشتر می شود. چرا شما عزیزان امتحان نمی کنید واقعا چرا؟ :cry2:

http://s1.picofile.com/file/7300062468/my_brushless.rar.html
    با سلام،

احسنت برادر، خیلی خوب بییید :applause:
    فقط به نظرم نمیاد که 7000 دور بزنه! چطوری دورش رو اندازه گرفتی؟ اشتباه نشده؟
    گشتاورش چقدره؟ قابل قبوله؟ ( با دست شفتش رو بگیری چقدر زور داره؟ میتونه بزندت زمین؟! :mrgreen: )
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

گشتاورش خیلی پایین است به خاطر فاصله زیاد بین مگنت ها و سیم پیچ ها ایضا کوچک بودن مگنت ها. ولی همان طوری که می بینی موتور داره لگد پرونی میکنه
      برای بدست آوردن rpm از یک مدار و یک میکرو دیگه استفاده کردم این میکرو با استفاده از تایمر 2 و کریستال ساعت زمان دقیق 1 ثانیه را بدست می آورد و با تایمر کانتر 1 پالس ها را از میکرو موتور بدست می آورد
      هر دور موتور 6 پالس تولید می کند و ... از برنامه سایت یزد کیت استفاده کردم . قبلا این میکرو را کالیبره کردم و به احتمال 90 درصد درست نشان می دهد.
      تا زمانی که خودت یک موتور نسازی و امتحانش نکنی در شک به سر می بری

دیدگاه

سلام .من الان فیلم هاتون دیدم.واقعا بسیار جالب بود و خیلی حال کردم.اصلا بهش نمیخوره بچرخه :mrgreen:
        خیلی عالیه :job: :job: :nice: :applause:
        فقط جسارتا یه سوال .این تعداد دور سیم پیجها و ضخامت سیم ها و ... رو محاسبه کردین یا هرچی بذاری جواب میده.اگه وقت شد یدونشو بسازم :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza.r
          فقط جسارتا یه سوال .این تعداد دور سیم پیجها و ضخامت سیم ها و ... رو محاسبه کردین یا هرچی بذاری جواب میده.اگه وقت شد یدونشو بسازم :mrgreen:
          اینو که همین طوری داش مشتی بستم هر کدام از سیم پیچ ها حدودا 7 اهم است
          درباره ضخامت باید بتونه آمپر شما را جواب بده و در مورد تعداد دور بستگی به ولتاژ کاری و قدرت آهنربا ها دارد در کل همه چیزش باید در محدوده ولتاژ و جریان کاری شما باشد و محاسبه قطر و تعداد سیم پیچ ها خیلی سخت نیست
          آهنربای من نئودینیوم است یعنی خیلی خفن به حساب می آید. از یه مغازه توی توپخونه گرفتم.
          دو نکته در ساخت خیلی مهم است 1- استفاده از بلبرینگ خفن 2-کاهش فاصله آهنربا و سیم پیچ
          منتظر فیلم موتور همه دوستان هستم :job:

دیدگاه

اینم آخرین ورژن موتور ملی براشلس
            در این طراحی با تغییر نسبت سیم پیچ به مگنت از 3/1 به 3/2 مشکل مربوط به گشتاور موتور حل شده است

شرح عملکرد موتور:
            1- موتور به صورت R1 بعد R2 بعد R3 ( یا برعکس) استارت می خورد و بعد از اینکه موتور گرم شد (سرعت اولیه پیدا کرد ) به صورت R1&R2 بعد R2&R3 بعد R3&R1 به کار خود ادامه می دهد بدیهی است در این حالت به خاطر افزایش اثر سیم پیچ ها بر مگنت گشتاور افزایش می یابد. (اگه گفتید دلیل فلسفی راه اندازی موتور به این صورت چیست ؟ )
            2- همان طور که قبلا گفته بودم در این روش نیازی به PWM برای کنترل سرعت موتور نیست برای مثال فرض کنید با عبور مگنت از جلوی سنسور هال مقدار ADC بین 100 و 600 تغییر می کند (100 برای قرار گیری مگنت نزدیک هال و 600 برای دور بودن مگنت از هال ) با تعریف متغییر V(بین 100 و 600) می توانیم زمان روشن بودن سیم پیچ مربوطه و به تبعه آن سرعت موتور را کنترل کنیم ( زمانی که V برابر 100 می باشد سیم پیچ در کوتاه ترین زمان روشن می شود و سرعت موتور در کمترین مقدار است و زمانی که V برابر 600 است سیم پیچ در بیشترین زمان خود روشن است و سرعت به ماکزیمم مقدار خود می رسد)

یه سوال : می شود ADC را به لبه بالا یا پایین رونده حساس کرد چونکه فکر کنم در بعضی از مواقع با توجه به جذب و یا دفع کننده بودن سیم پیچ باید یک طرف ADC فیلتر شود؟

دیدگاه

با سلام،

خیلی مبحث جالبیه ولی به نظرم بهتر بود این ساختن موتور ملی براشلس رو توی یه تاپیک مستقل ادامه میدادیم، بهتر بود.

و اما یه ایراد به طرح جنابعالی وارده، به این تصویر که برگرفته از CHAPTER 5 مبحث ELECTRONICALLY COMMUTATED MOTORS هست توجه بفرمائید، قطب های آهنرباهای شما هم باید اینطوری باشه

مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                و اما یه ایراد به طرح جنابعالی وارده، به این تصویر که برگرفته از CHAPTER 5 مبحث ELECTRONICALLY COMMUTATED MOTORS هست توجه بفرمائید، قطب های آهنرباهای شما هم باید اینطوری باشه
                سلام حاجی
                همه حرف ما اینه که موتور به صورت تک قطبی کار می کند.

موتور به صورت R1 بعد R2 بعد R3 ( یا برعکس) استارت می خورد و بعد از اینکه موتور گرم شد (سرعت اولیه پیدا کرد ) به صورت R1&R2 بعد R2&R3 بعد R3&R1 به کار خود ادامه می دهد بدیهی است در این حالت به خاطر افزایش اثر سیم پیچ ها بر مگنت گشتاور افزایش می یابد. (اگه گفتید دلیل فلسفی راه اندازی موتور به این صورت چیست ؟ )
                دلیلش اینه که اگر اولش R1&R2 روشن بشه و بعدش R2&R3 موتور هم می تونه چپ بره و هم راست. ولی اگر در ابتدا به صورت R1 R2 R3 راه بیافتد با توجه به سرعت اولیه ای که پیدا می کند در هنگام تغییر فاز از R1&R2 به R2&R3 فقط به یک سمت حرکت می کند.

دیدگاه

سلام
                  وخسته نباشید به همه دوستان

من تقریبا همه این تاپیک رو خوندم ( در ضمن درایور alireza رو هم دیدم چون با هم دوست هستیم).
                  تو همه پاسخ ها معلومه که همه از روش zero detection استفاده کردند . اما یه روش دیگه هست که مزایای نسبت این روش داره .
                  لطف کنید این pdf رو ببینید (البته به نظر من همه اینو دیدن ولی ممکنه بهش دقت نکرده باشن)

http://scholar.lib.vt.edu/theses/available/etd-09152003-171904/unrestricted/T.pdf

خودم اینو تا صفحه 25 ترجمه کردم ( چون مترجم خوبی نیستم نتونستم خوب ترجمش کنم . ترجمه یه کم از ترجمه کلمه به کلمه بهتر هست)
                  که اینو هم میزارم .(خودم بعضی جاهاشو متوجه نشدم )

http://www.4shared.com/office/w6xVNQbx/__dc__1.html

اگه لطف کنید و در ترجمه صحیح و کامل این pdf ودر نتیجه راه اندازی موتور با این روش به من کمک کنید ممنون می شم .

دیدگاه

دقیقاً این روش چه فرقی و چه فایده ای داره ؟
                    من با این روش درایو ترانزیستوری به سرعت بالا نرسیدم و می خوام با آی سی های درایور ماسفت امتحان بکنم
                    البته یه نیم نگاهی هم به میکروی Atxmega128a1 دارم ! چون نتونستم این آی سی های درایور رو بخرم، موند واسه بعد عید.
                    می خوام این چند روز روی این atxmega128a1 کار بکنم. علت اصلی هم که دنبالشم، تعداد pwm هایی هست که داره !
                    24 تا خروجی pwm داره ! اولین بار که دقیق مشخصاتش رو دقیق خوندم احساس کردم دقیقاً واسه کوادکوپتر درست کردن این میکرو رو !
                    اگر بشه هر 4 تا موتور رو با یه میکرو راه انداخت، خیلی صرفه جویی میشه، هم تو توان و تو قیمت تمام شده و هم اینکه کارها هم متمرکز تر میشند.

دیدگاه

این روش چند تا مزیت داره که تو ترجمه امده مخصوصا صفحه اخر.

1) دارای حساسیت بسیار بالا ،چونکه ،نیازی به استفاده از مقسم ولتاژ نداریم پس تضعیف وجود ندارد.این تفکیک پذیری خوبی در عملکرد با سرعت پایین را دارد
                      2)نویز فرکانس بالای کلید زنی از بین میرود زیرا نیروی ضد محرکه در زمانهای خاموش PWM نمونه برداری می شود.نمونه برداری همزمان به راحتی میتواند ما را از نویز کلید زنی خلاص کند.
                      3) استارت اپ بسیار بهتری داره . چونکه دقت تشخیص گذر از صفر(zero detection) در سیستم بدون تضعیف بیشتر هست.
                      4) چون از فیلترینگ هم استفاده نمی شه . عملکرد بهتری در فرکانس های بالا داره .
                      5) دیگه مدار وابسته به ولتاژ نیست (چون دیگه از مقسم ولتاژ استفاده نمی شه) و راه اندازی در ولتاژ ها بالا و پایین بدون تاثیر در مدار قابل انجام هست .

دیدگاه

اساساً دو نوع تکنیک کنترل بدون سنسور می توان یافت ، اولین نوع سنجش موقعیت با استفاده از نیروی ضد محرکه موتور می باشد ، دومین تخمین موقعیت با استفاده از پارامترهای موتور .ولتاژ و جریانهای ترمینالها.طرح دوم معمولا نیاز به DSPs برای انجام محاسبات پیچیده وضمناهزینه سیستم بالاست . بنابراین نوع سنجش نیروی ضد محرکه از شمای بدون سنسور بیشترین استفاده را دارد .
                        در موتور DC براشلس ، در هر لحظه اززمان تنها دو فاز از سه فاز تحریک می شود و سیم پیچ سوم در حالت شناور قرار می گیرد . ولتاژ نیروی ضد محرکه سیم پیچ شناور می تواند اندازه گیری شود برای تخمین یک توالی کلید زنی برای کموتاسیون دستگاه قدرت در انورتر سه فاز . در ابتدا Erdman[7] و Uzuka[8] پیشنهاد روش سنجش نیروی ضد محرکه برای ساخت یک نقطه خنثی مجازی که در یک ولتاژ مساوی با مرکز سیم پیچ ستاره(Y) موتور می باشد . برای حس کردن اختلاف بین نقطه مجازی و ولتاژ ترمینال شناور را دادند. اگر چه ، هنگام استفاده از درایور جدا کننده ، نقطه خنثی ثابت نیست . پتانسیل از صفر تا نزدیک ولتاژ تغذیه DC پرش می کند و از آنجای که نقطه مرجع نقطه خنثی است ایجاد ولتاژ مد مشترک بزرگی را می کند . در ضمن سیگنال PWM نیز روی ولتاژ خنثی سوار می شود که مقدار زیادی نویز الکتریکی روی سیگنال حس شده القا می کند . برای سنجش صحیح نیروی ضد محرکه ، نیاز به مقدار زیادی تضعیف و فیلترینگ هست . تضعیف برای پایین آوردن دامنه ولتاژ به محدوده مد مشترک مدار حسگرموردنیاز است و فیلتر پایین گذر برای از بین بردن نویز فرکانس بالای کلید زنی است . فیلتر باعث ایجاد یک تاخیر زمانی نا خواسته در سیگنال می شود .نتیجه یک سیگنال به نویز ضعیف برای سیگنال های خیلی کوچک است به ویژه هنگام شروع به کار(startup) وقتی که نیاز بیشتری به آن داریم. در نتیجه این روش تمایل به رنج باریکی از سرعت دارد و مشخصات استارت ضعیف .

دیدگاه

طرح یک ایده از روش جدید شناسای نیروی ضد محرکه که احتیاج به ولتاژ خنثی موتور ندارد .نقطه نیروی ضد محرکه صحیح می تواند به طور مستقیم از ترمینال ولتاژ اشکار شود با انتخاب صحیح PWM و استراتژی سنجش . سیگنال PWM تنها اعمال می شود به سره بالای کلید ها و نیروی ضد محرکه در طول زمان خاموشی PWM آشکار می شد. در نتیجه سیگنال فیدبک تضعیف شده و فیلتر شده نیست که سیگنال زمانی با نسبت سیگنال به نویز خیلی خوب را تامین می کند. در نتیجه درایور BLDC بدون سنسور را می توان در محدوده سرعت گسترده از استارتاپ تا سرعت کامل نسبت به رویکرد متعارف قبل ، تامین کرد .

دیدگاه

با سلام به دوستانه این تاپیک
                            من میخوام کواد درست کنم
                            درایور نیاز دارم
                            حالا سوال
                            این درایوری که تا اینجا رسیدی تونایی راهندازی رو داره؟
                            و در کل بهرش نسبت به اماده های بازار بهتره یا نه
                            میشه اعتماد کرد
                            کسی استفاده جدی ازش کرده
                            چون میخوام رو پی سی بی اصلی 4 تا از این مدارو بزنم و سوال اخر برنامه این مگا رو از کی بگیریم؟
                            هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                            بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                            میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

با سلان به دوستان

بنده یه براش با درایورش که emax باشه خریدم.می خوام راش بندازم اما جور در نمیاد.همه مدل فرکانس بهش دادم از 20 hz بگیر به بالا اما کار نمیکنه.

فقط سر یه فرکانس خاص که بهش میدی میره رو تنظیمات درایور.دوستان اگر کسی با این مدلا کار کرده ما رو هم بی نصیب نزاره

یا علی

دیدگاه

اینجارو باش !
                                چه سوت و کور شده!
                                همه موتوراشونو راه انداختن، هواپیماشونو ساختن، تازه ما اومدیم و اندر خم یک کوچه ایم

خلاصه ما گذرمون به تهران افتاد و درایورهای tc4427 رو تونستیم گیر بیاریم.
                                یک سوال فقهی ، الان این درایورهارو همینجوری مستقیم وصل کنم به ماسفت ها ؟ دیگه کل اون مدارت رو بکنم بندازم دور ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X