اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
    حالا چرا شما اصرار دارید توضیح بدید ؟
    برای این :
    میبینی اخوی، سوالت طوری نیست که با آره یا نه بشه بهش جواب داد!!! چون ابعاد و زوایای مختلفی داره..........
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

جسارت نباشه ، من فقط یه جواب اره یا نه میخوام و نیازی به توضیح نیست
      در درایور موتورهای 3 فاز صنعتی ، خود کنترلر (CPU) سه فاز رو میسازه . یعنی براش تعریف شده

1-ایا تو این پروژه برای میکرو هم پالس های راه انداز درایور و در نهایت 3 فاز تعریف شده - و مثلا بدون EMF خودش میتونه کارشو کنه و پالس های خروجی بده ؟ (اصلا با چرخیدن موتور کار ندارم و میدونم که نمیچرخه )
      یا
      2- یا نه از پایه های EMF در میکرو تا پالس های خروجی فقط یک دکودر تعریف شده که فقط و فقط نیازمند سنس کردن (emf ) هست و مثلا اگر emfرو بکنیم میکرو قادر نیست هیچ پالسی بده ؟

کدوم جمله درسته ؟
      این سوال توضیح میخواسته / از یس به خواسته من توجه نشد مجبور شدم تا الان سوالم رو هزار جور تغییر بدم
      10 بار گفتم من خودم همه مراحل روبلدم و ساختم و موتورم داره کار میکنه / گفتم من با راه اندازی اولیه و کنترل دور کاری ندارم
      توضیح رو باید به کسی داد که فقط اومده اینجا میخواد موتورشو راه بندازه و هیچی نمیدونه و شاید موتورش آخر بچرخه ولی به قول شهریار متوجه نشه واقعا چه اتفاقی میفته

دیدگاه

جسارت نباشه ، من فقط یه جواب اره یا نه میخوام و نیازی به توضیح نیست
        در درایور موتورهای 3 فاز صنعتی ، خود کنترلر (CPU) سه فاز رو میسازه . یعنی براش تعریف شده
        1-ایا تو این پروژه برای میکرو هم پالس های راه انداز درایور و در نهایت 3 فاز تعریف شده - و مثلا بدون EMF خودش میتونه کارشو کنه و خروجی بده ؟ (اصلا با چرخیدن موتور کار ندارم و میدونم که نمیچرخه )
        یا
        2- یا نه از پایه های EMF در میکرو تا پالس های خروجی فقط یک دکودر تعریف شده که فقط و فقط نیازمند سنس کردن (emf ) هست و مثلا اگر emfرو بکنیم میکرو قادر نیست هیچ خروجی بده ؟
        کدوم جمله درسته ؟
        هم آره هم نه!
        هر دوش در میکرو وجود داره
        هم میشه اولی باشه یا دومی که مزیت ها و معایبش رو میدونید
        ولی اینجا از هر دو استفاده میشه کلمه فقط معنی نداره و اینجوری دو جمله غلط در میاد
        ببینید اولش با حالت 1 هست و اتفاقا موتور میچرخه اما در دور های پایین احتمالش بالا هست
        بعدش هم که موتور در حال چرخیدن بود از حالت 2 استفاده میکنیم میتونیم هم این کار رو نکنیم و مثل کاری کردم کم کم سرعت رو زیاد کنیم بدون اینکه از سنس استفاده کنیم ولی خوب این روش محدودیت سرعت و خیلی مشکلات دیگه داره

دیدگاه

آخه از هر دو استفاده میشه که بعدش شما میگی اولش از 1 استفاده میکنه ...
          یعنی همین که میگم با اولش کار نداریم کافی نیست ؟

بعدش هم که موتور در حال چرخیدن بود از حالت 2 استفاده میکنیم
          ببین من فقط با این مرحله کار دارم . قبول ؟
          که در مورد میکرو نقش دکودر بودن یا نبودن سوال شده

دقیقا شما نوشتی هم میتونه این جوری باشه هم نه . دقت کن : اگر اینجوری نباشه باید چجوری باشه
          کم کم سرعت بالا بره رو کنار میزاریم . الان میکرو داره چی تولید میکنه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl

حالا با چند بار سر ریز شدن تایمر و اجرای روتین کوموتاسیون و تکان خوردن موتور، در کمتر از یک ثانیه دور موتور به حداقل 230 دور بر دقیقه میرسه و قبل از سر ریز تایمر، وقفه مقایسه کننده برای بیش از 200 بار اتفاق می افته و شرط زیر برقرار شده و روال عادی اجرای برنامه شروع میشه و سر ریز تایمر هم قاعدتا دیگه اتفاق نمی افته و ادامه ماجرا ....
            لطفا فقط این قسمت روال عادی رو تو این فایل برنامه که گذاشتید مشخص کنید :redface:
            main.c

http://s2.picofile.com/file/7213411284/main.c.html

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

آخه از هر دو استفاده میشه که بعدش شما میگی اولش از 1 استفاده میکنه ...
              یعنی همین که میگم با اولش کار نداریم کافی نیست ؟
              ببین من فقط با این مرحله کار دارم . قبول ؟
              که در مورد میکرو نقش دکودر بودن یا نبودن سوال شده

دقیقا شما نوشتی هم میتونه این جوری باشه هم نه . دقت کن : اگر اینجوری نباشه باید چجوری باشه
              کم کم سرعت بالا بره رو کنار میزاریم . الان میکرو داره چی تولید میکنه ؟
              همون حالت 2 که نوشتید میکرو سیگنال های سه فاز رو تولید میکنه و برای جلو رفتن مرحله به مرحله سنس میخواد همین

دیدگاه

با سلام،

1-ایا تو این پروژه برای میکرو هم پالس های راه انداز درایور و در نهایت 3 فاز تعریف شده - و مثلا بدون EMF خودش میتونه کارشو کنه و خروجی بده ؟ (اصلا با چرخیدن موتور کار ندارم و میدونم که نمیچرخه )
                نه!
                ...اینجا برخلاف درایور موتورهای سه فاز، شکل موج مثلا سینوسی سه فاز تولید نمیشه...

2- یا نه از پایه های EMF در میکرو تا پالس های خروجی فقط یک دکودر تعریف شده که فقط و فقط نیازمند سنس کردن (emf ) هست...
                نه!

...و مثلا اگر emfرو بکنیم میکرو قادر نیست هیچ پالسی بده ؟
                بله!!!
                ...بلکه مطابق همون انیمیشن، گذر از یه موقعیت روتور به موقعیت بعدی شناسایی و ماسفت های درست روشن میشن...
                اینجا یه سوال سومی هم هست که مد نظر شماست، ولی اون سوال رو نمی پرسی!!! جوابش رو هم من قبلا توی پست های صفحات 13 به بعد کاملا توضیح دادم.....

خداییش با آره و نه کار راه نمی افته!
                یک بار دیگه از یه زاویه دیگه میگم، فرض میکنیم که موتور راه افتاده و داره میچرخه ( به تکنیک و روش راه اندازی اولیه کاری نداریم! ) و در مرحله دو این تصویر هستیم :

اصلا وارد جزئیات برنامه نویسی نمیشم!
                http://s1.picofile.com/file/7431436876/_SHN_BLMC25_SMD_.jpg

ماسفت WL روشنه پس فاز W به زمین متصله و ماسفت UH روشنه پس فاز U هم به مثبت تغذیه متصله، ماسفت های VL و VH هر دو خاموشن، پس فاز V هم وله و با یه تقسیم مقاومتی و فیلتر (شامل R20 و R23 و C6 ) بعنوان فیدبک به ورودی منفی پ امپ داخلی میکرو سوئیچ ( وصل ) میشه.

در همین حال مجموع برآیند دوفاز روشن و یک فاز خاموش از طریق جمع کننده مقاومتی ( شامل R25 و R26 و R27 ) بعنوان رفرنس مقایسه به ورودی مثبت پ امپ داخلی میکرو متصله.

حالا با چرخش روتور، ورودی منفی پ امپ داخلی میکرو ( فیدبک - موج سینوسی شکل در تصویر زیر ) به مجموع برآیند سه فاز ( رفرنس - موج تقریبا خطی افقی در تصویر زیر ) نزدیک میشه و وقتی که از اون رد میشه ( بیشتر یا کمتر میشه )، یعنی اینکه روتور به موقعیت بعدی رسیده و باید ماسفت های فعلی خاموش و ماسفت های فازهای درست روشن بشن و خوندن فیدبک هم به فاز خاموش سوئیچ بشه. این یعنی اینکه رفتیم به مرحله سوم!

این شرح کاملی از یک مرحله از موقعیت روتور و رفتن به مرحله بعدی اون بود.....

این هم شمایی از همین چیزایی هست که گفتم :

برای اینکه شما جواب سوالاتت رو بگیری، باید برنامه نویسی بدونی و برنامه رو بررسی ( Trace ) بکنی و اگر نمیتونی این کار رو بکنی، باید من رو یه ناهاری، شامی دعوت بکنی خونتون و من با لپ تاپم بیام اونجا و به قول امروزی ها یه پرزنتیشن برات راه بندازم و کل ماجرا رو از سیر تا پیاز ( برنامه میکرو و سخت افزار ) برات بشکافم!!! :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

واقعا شرمنده . لطف کردید :redface: / فقط بعضی وقتا با توضیح بعضی چیزای اضافی منو مریض کردید :mrgreen:
                  برای اینکه شما جواب سوالاتت رو بگیری، باید برنامه نویسی بدونی و برنامه رو بررسی ( Trace ) بکنی و اگر نمیتونی این کار رو بکنی، باید من رو یه ناهاری، شامی دعوت بکنی خونتون و من با لپ تاپم بیام اونجا و به قول امروزی ها یه پرزنتیشن برات راه بندازم و کل ماجرا رو از سیر تا پیاز ( برنامه میکرو و سخت افزار ) برات بشکافم!!! :mrgreen:
                  من خوشحال میشم قدمتون روی چشم

حالا با چرخش روتور، ورودی منفی پ امپ داخلی میکرو ( فیدبک - موج سینوسی شکل در تصویر زیر ) به مجموع برآیند سه فاز ( رفرنس - موج تقریبا خطی افقی در تصویر زیر ) نزدیک میشه و وقتی که از اون رد میشه ( بیشتر یا کمتر میشه )، یعنی اینکه روتور به موقعیت بعدی رسیده و باید ماسفت های فعلی خاموش و ماسفت های فازهای درست روشن بشن و خوندن فیدبک هم به فاز خاموش سوئیچ بشه. این یعنی اینکه رفتیم به مرحله سوم!
                  پس اینجور که معلومه میکرو همون حالت تقریبا دکودر بخودش میگیره و با 0 و1 هایی که از خروجی Oopamp میگیره پالس ها رو بین ماسفت ها تقسیم میکنه / همین که تا الان نگفتین پالس ها رو میسازه یعنی اون جور که من میگم نیست خیالم راحت شد :icon_razz:
                  - یا نه از پایه های EMF در میکرو تا پالس های خروجی فقط یک دکودر تعریف شده که فقط و فقط نیازمند سنس کردن (emf ) هست...
                  لا اقل به این جمله رو( نه )نمیگفتین

فرض میکنیم که موتور راه افتاده و داره میچرخه ( به تکنیک و روش راه اندازی اولیه کاری نداریم!
                  من گفتم شاید با همون تکنیک راه اندازی (بدون تایم بازی ،یعنی همون پالس و PWM که اولش میسازه )
                  تو مرحله بعد هم همونطوری پالس pwm میسازه و برای اینکه قاطی نکنه و درست کار کنه فرکانسشو با bemf تنظیم میکنه .
                  پس اینطور نبود و میکرو تو این مرحله چیزی نمیسازه و فقط ...

دیدگاه

با سلام،

فقط بعضی وقتا با توضیح بعضی چیزای اضافی منو مریض کردید :mrgreen:
                    شرمنده، امیدوارم که جواب سوالاتت رو داده باشم، آخه اگر من هم نتونم منظورم رو به کسی برسونم، مریض میشم! .....

من خوشحال میشم قدمتون روی چشم
                    اگر تهران هستی، حتما یه وقتی میزارم و مزاحمت میشم ( البته اگر آدرس هم بدی! )

لا اقل به این جمله رو( نه )نمیگفتین
                    آخه این ( فقط یک دکودر تعریف شده ) یه جمله عمیقه که برای من و شما مفاهیم متفاوتی داره!

من گفتم شاید با همون تکنیک راه اندازی (بدون تایم بازی ،یعنی همون پالس و PWM که اولش میسازه )
                    تو مرحله بعد هم همونطوری پالس pwm میسازه و برای اینکه قاطی نکنه و درست کار کنه فرکانسشو با bemf تنظیم میکنه .
                    پس اینطور نبود و میکرو تو این مرحله چیزی نمیسازه و فقط ...
                    نه دادا، اشتباه نکن، هر وقت و در هر مرحله ای که میگیم یکی از ماسفت های مثبت روشن میشه، مثلا UH ، یعنی اینکه یه PWM با فرکانس ثابت 32 کیلوهرتز داره بهش اعمال میشه و اون رو هی خاموش و روشن میکنه و درصد دیوتی سایکلشه که سرعت رو تعیین میکنه ( برای جلوگیری از پیچیده شدن توضیحات، در پست قبلی از PWM صحبتی نشده، البته درخواست خودت بود! :biggrin: )، با توجه به توضیحات قبلی، bemf یا فیدبک، اصلا نقشی در سرعت موتور نداره و فقط برای تشخیص گذر از یک مرحله به مرحله بعدی کاربرد داره.....

همه توضیحات بزار کنار هم و باز هم مرور کن، اگر سوالی بود، در خدمتم، اگر باز سوال داشتی، آدرس خونتون رو بده برای ناهار و شام!!! =))

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

جسارت نباشه اصفهانی ها قبلا که سرباز خدمت وظیفه بودیم ، دهنمون رو سرویس کردن . تکون میخوردی میگفتن : من الان میرست به جناب سروان میگست :biggrin: من قصاب بودم و ساتور روشون میکشیدم چون کفر منو در میاوردن اصلا تکون نمیخوردن یه دست هم بلند نمیکردن فقط از گزارش استفاده میکردن .
                      منم همه کینه های همه بچه هارو نگه میداشتم وقتی که کارت پایان خدمت رو میگرفتن به 2 نفر برگه مرخصی میدادم میرفتن بیرون پادگان تو جنگل منتظر میموندن تا طرف پاشو میذاشت بیرون کارت به دست و خوشحال :wow: اونجا یــهو جلوشو میگرفتن و .... X_X

البته پشیمون نیستم . ولی فکر میکردم همه تون اینجوری هستین ولی فهمیدم نه بابا شما خدایی خیلی گلین @};- @};-
                      و دوستان همشهریتون در انجمن همچنین/
                      بازم ممنون . در ضمن بله تهران کمی حاشیه هستم و هر وقت مناسب دیدید بنده در خدمتم

فرار :-S

دیدگاه

شما لطف دارید برادر، خودت هم گلی @};- .....

نمیخوام موضوع رو سیاسی و یا فلسفی کنم! ولی توی این انجمن که از قومیت های مختلف، دوستان دور و نزدیک هستند، همه خوب و محترمند.
                        قبول کن که بخاطر چند نفر، چه خوب و چه بد، نمیشه یک قوم رو قضاوت کرد. در هر ملیت و قومی، هم خوب هست و هم بد، ماها تلاش میکنیم که خوب باشیم، و از اساتیدی مثل مرحوم رضا آقازاده، جناب کی نژاد، جناب Solsal، دکتر وحید خان نصیری، بابا برقی عزیز و خیلی های دیگه که نمیشه اسم همشون رو تک تک گفت .....

برای همه آرزوی موفقیت دارم ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

از موتور در حال چرخیدن یه سری شکل موج گرفتم که میذارم
                          این شکل موج پالس های خروجی که میره به ماسفت ها (که من میگفتم PWM که شما اونی رو میگی که رو فاز بالاش مدوله شده که ماسفت های مثبت رو تحریک میکنه و با تغییر دیوتی سایکلش سرعت موتور کنترل میشه )

و بعد با همون روش شما (فیلتر مقاومتی bemf) رو به OP amp وصل کردم و در خروجی این شکل زیر رو داد (مقاومت 10 کیلو هم تو خروجی تا منفی گذاشتم :biggrin

این هم خروجی opamp که با یه روش دیگه bemf رو وصل کردم

اینم خروجی opamp که emf رو با یه روش من دراوردی وصل کردم که معلوم نیست درسته یا غلط

انواع شکل موج از قسمت های مختلف موتور به صورت شفارشی پذیرفته میشود

دیدگاه

من از ساخته شدن ابیه گفتم و شما از تغییر دیوتی نارنجی :mrgreen:

دیدگاه

فقط واس اینکه اطلاعات غلط رد و بدل نشده باشه /
                              و بعد با همون روش شما (فیلتر مقاومتی bemf) رو به OP amp وصل کردم و در خروجی این شکل زیر رو داد (مقاومت 10 کیلو هم تو خروجی تا منفی گذاشتم :biggrin
                              وقتی bemf رو دقیق به opamp وصل کردم این شکل موج مربعی رو تو خروجی میداد ولی اینجور که من فهمیدم این bemf و گذر از صفر نیست

دیدگاه

فقط واس اینکه اطلاعات غلط رد و بدل نشده باشه /وقتی bemf رو دقیق به opamp وصل کردم این شکل موج مربعی رو تو خروجی میداد ولی اینجور که من فهمیدم این bemf و گذر از صفر نیست
                                با سلام،

در این مورد قبلا هم بحث شده و نهایتا توافق نظر اینه که چون Back-EMF تولید شده در اینجا دامنه تغییراتش مثبت و منفی نبوده، بلکه بین صفر و ولتاژ موتور هست. پس گذر از صفر یا Zero Cross اتفاق نمی افته بلکه گذر از نصف دامنه Back-EMF یا Middle Cross اتفاق می افته که در اصل موضوع و تئوری کار خللی ایجاد نمیکنه و چون در تمام مستندات به این حالت گذر از صفر اطلاق شده، پس ما هم همین اصطلاح رو بکار میبریم....

حالا اگر منظور شما چیز دیگه ای هست، لطفا مسئله پیش اومده و دلیل خودتون رو کامل شرح بدید؟

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X