اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل سرعت موتور 12dc ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل سرعت موتور 12dc ولت

نوشته اصلی توسط وحید نصیری
    ولتاژ درین 5 ولته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ oo:
    یعنی چی ؟؟ یعنی میخوای بارت با 5 ولت کار کنه؟؟؟
    راستی یه چیزی ، اون ولتاژ 5 ولتو از کجا میگیری؟؟؟ از رگولاتور؟؟؟؟؟؟
    یعنی همون ولتاژ رو به میکروت هم دادی؟؟؟
    بارم 5 ولته و از ولتاژ میکرو
    نوشته اصلی توسط وحید نصیری

دایی این اصلا ماسفت نمیخواسته که. خیلی راحت میتونستی با یه BD139 و یا فوقش سری TIP راش بندازی. کلش میشده یه ترانزیستور + یه مقاومت + یه دیود + یه خازن(کلا" 300 تومن). همین. تازه خیلی هم خوب جواب میده.
    ولی اگه کارت گیر ماسفته و میخوای اونو یاد بگیری این دیگه یه چیز دیگست.
    برای تست ماسفت و اینکه چطور کار میکنه موتورت رو بگیر یه سیمش رو به درین وصل کن و سیم دیگشو به 5+ ولت. گیت رو هم با یه مقاومت 1 کیلو به 5+ وصل کن. سورس رو هم به زمین. در این حالت موتور باید با حداکثر سرعت بچرخه. غیر این باشه ماسفت مورد داره.
    بعد در حینی که داره کارشو میکنه بگیر گیتو از 5+ قطع کن و به زمین وصل کن(همون سورس) در این حالت باید کلا خاموش بشه. در این حالت هم اگر غیر این باشه ماسفت مورد داره.
    اینکارارو بکن بعد جوابشو بده.
    باید بگم اگر این روش تست ماسفته پس ماسفت من مورد داره و یا سوخته بوده در ضمن من پایه ها رو مثل شکل زیر در نظر می گرفتم

حالا نمی دونم بیخیال شم یا برم یک ماسفت دیگه باز بخرم , می ترسم باز یکی دیگه بخرم باز موردی باشه آخه این ماسفت ها دونه ای هزار تومنه . ارزون نیست .
    مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

مگه چیه که دونه ای هزار تومنه؟؟؟
      من 640 میگیرم فوقش 400 تومن. Z44 هم نهایت 500 هستش.
      طریقه پایه ها هم ظاهرا درسته!!!!!!! راستی یادم رفت بگماگر در اون حالت تست که بهت گفتم گیت کلا آزاد باشه و چیزی بهش وصل نباشه جریان از درین به سورس سرازیر میشه و در کل تا وقتی که به گیتش 0 ندی خاموش نمیشه
      یه توصیه بهت کنم. به هیچ وجه باری شبیه موتور رو به رگولاتور وصل نکن. اینو از این بابت میگم که باعث آسیب زدن به میکرو میشه و ولتاژ های القایی موتور به هر قطعه ای سر راه برسه یه لگدی میزنه. :mrgreen:
      در صورت امکان بارت رو عوض کن.
      ماسفت رو هم اگه میتونی بیخیال شو و برو یه ترانزیستور بجاش بزار.
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

سلام
        یک جورایی با ترانزیستور کار کرد ولی آنقدر لذت بخش نیست شاید دلیلش اینه که جریان تغذیه پایینه و کلید ها رو که میزنی فکر میکنی که مدار خوب کار نمی کنه
        چون که زمانی که ال ای دی رو مستقیم به پی دبیلو ام میدی خیلی جالب کار میکنه
        نمیدونممم چی میشه که یک دفعه ای بعضی مواقع وقتی ال ای دی رو مستقیم به میکرو میدی یک دفعه ای نور زیاد میشه و کلیدهاش هم درست کار نمیکنه ولی فقط بعضی مواقع :eek:
        خوب حالا بگین من چرا باید دوتا دیود موازی کنم ؟ یا یک خازن :question: اگر هردوشو موازی کنم چی میشه
        چه خوب میشد اگر این ماسفته راه میوفتاد :cry: و سوخته نبود :mrgreen: البته شاید هم خودم سوزوندمش :mrgreen:
        مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

دایی یادت نره بارت رو (همون موتور رو ) باید روی کلکتور بزاری ها.
          شاید به خاطر ال ای دیت باشه که یهو جریان بالایی میکشه. یادت باشه همیشه باید با ال ای دی یه مقاومت با توجه به مقدار جریانش سری کنی. من برای ال ای دی های معمولی و برای 5 ولت یه 220 اهم میزارم. برای 12 هم یه 1 کیلو جواب میده.
          این قضیه 2 تا دیود نمیدونم چیه؟؟؟؟؟ یا شایدم فراموش کردم. ولی تابحال به عمرم ندیدم که 2 تا دیود به کار برده بشه؟؟؟؟ آخه برای کجای مدار؟؟؟ خازن رو من برای این میزارم تا شکل موج مربعی که به موتور میرسه به صورت دی سی بشه و در فرکانس پایین باعث سوت کشیدن موتور نشه. یه دیود هم به صورت معکوس با موتور میزارم تا نقش هرزگرد رو بازی کنه و موتور جفتک نندازه.!!!!
          والا دایی من اولین بارمه میبینم یکی با این ولتاژ پایین تونسته ماسفت بسوزونه. شاید سالمه و اشتباه میکنی؟؟؟!!!
          اگه تونستی یه عکس از موتورت بزار
          درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

سلامممممم
            هردو ماسفتو گرفتن
            640وzn44
            هیچ کدوم جواب نداد آخ جون :wow: :wow:
            مدارو این همینا بستم کلی خازنو مقاومتو دیودو ترانزیستورو 2n2222 ,bc547,bc548,دیگه خانواده npnرو زنده کردم
            نششششششششششششد :biggrin: :angry:
            مرسی دایی
            خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

ارش یعنی اصلا کار نکرد ؟ آرش
              یا کار کرد و جالب کار نکرد ؟ آرش
              به نظر من نسبت جریان منبع به جریان بار خیلی مهمه . و هر چی نسبت جریان تغذیه بیشتر باشه بهتر کار میکنه . به نظر من علت اینکه موتورم خوب کار نمی کنه یا جالب کار نمی کنه همین باشه چون جریانی که لازمه واسه موتورم فکر کنم باید بالای 500 میلی باشه و جریان تغذیه ام 300 میلی بیشتر نیست :mrgreen: دقیقا فکر کنم واسه همین هم ال ای دی جالب جواب میده چون جریانی که میکشه کمتر از جریان تغذیه است .
              آرش یکم دیگه دست کاری کن تا به نتیجه برسی منم یکم دیگه روش کار میکنم تا اگر بشه بهتر نتیجه بگیرم خبرت می کنم

دیدگاه

دیگه کم مونده من بجای شما اینجوری کنم: :angry:
                والا من دیگه موندم چی بگم.

این نمونه مدار منه که برای 10 تا 15 آمپر طراحیش کردم. دقیقا با همین روشی هم که به شماها گفتم ماسفت رو را انداختم.
                دایی داریوش راست میگه. نمیشه که با 300 میلی موتوری رو که 500 میلی میکشه راه انداخت. از چه منبعی برای تست مداراتون استفاده میکنید؟؟؟
                بهتره برید سراغ یه 12 ولت 1 آمپر حداقلش.
                من خودم کارای تستی رو با آداپتور انجام میدم و برای کارای آمپر بالا یه منبع 12 ولت 15 آمپر سوئیچینگ دارم که جوابگوی هر چیزی بخوای هست. تازه در برابر اتصال کوتاه هم حفاظت شده و چند باری که سیمها بهم میخوردن خودش خاموش میشد.
                دایی آرش یه کاری کن. برو موتورت رو بردار و یه سر سیمش رو به + و سر دیگشو به درین ماسفت وصل کن. سورس رو هم به 0 یا به قولی همون زمین خودمون. بعد گیت رو بایه مقاومت 1 کیلو به + وصل کن. ببین موتور کار میکنه؟؟؟ اونوقت همون لحظه گیت رو با همون مقاومتش به سورس وصل کن. ببین خاموش میشه یا نه؟؟؟؟
                ضمنا از + هم یه دیود به صورت معکوس به درین وصل کن.(هر چند لازم نیست)

جوابشو بگو بینیم چشه

بدرود . . .

دیدگاه

سلام
                  آقا من طبق حرف شما که گیتو بزنم زمینو هوا زدم درست کار کرد
                  مدار میکرو هم درسته با کلید ها شمارش روی سگمنت میاد
                  تغذیه میکرو از usb , موتور و ماسفت و ترانزیستور از آداپتور 500 میلی 9 ولت
                  انگار هیچ فرمانی از میکرو به بیس ترانزیستور داده نمیشه :sad:
                  الان با آرمیچر کوچولو هم کار نمیکنه که 5 ولته
                  خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

در ابتدا یه توصیه کنم:
                    به هیچ وجه از USB برای اینجور کارا استفاده نکن. یه بار میبینی حسابی خرج گذاشت رو دستت ها!!!
                    یه سوال:
                    زمینشون رو هم یکی کرده بودی؟؟؟
                    اون قسمت ماسفت رو نفهمیدم چی گفتی؟؟؟؟!!!!!
                    اگه منظورت اینبوده که در حالتی که گیت رو هوا بوده ماسفت برق رو رد کرده. این یعنی یه چیز عادی. در صورتی که گیت رو به زمین وصل کنی باید خاموش بشه. آیا اینطوریه؟؟؟؟
                    برای اینکه ماسفت به صورت یه کلید خالص دربیاد باید عرض کانال تا آخرین حد ممکن کم بشه که برای اینکار 12 ولت رو با یه مقاومت 1 یا 2.2 کیلو باید بدی به گیت.(اینایی که گفتم اصولش بود)
                    همه این چیزا رو فراموش کن و اینی رو که میگم برو امتحان کن:
                    همون آداپتور 9 ولت رو با یه رگولاتور 5 ولتی بده به میکرو. توی مدار هم یه خازن 220 میکرو روی تغذیه بذار.
                    بعد خروجی PWM رو با یه مقاومت 1 کیلو بده به گیت.گیت رو هم با یه مقاومت 10 کیلو به زمین وصل کن. موتور رو یه سیمش رو به 9 وصل کن و سیمه دومش رو به درین. سورس رو هم به زمین. یه دیود 4007 یا 4148 بردار و کاتدش رو به 9 وصل کن و آندش رو بده به درین.
                    در کل یعنی این:

حالا امتحان کن ببین موتور با تغییر PWM کار میکنه. اصلا روشن میشه؟؟؟
                    فقط یادت نره حتما تغذیه میکرو رو از آداپتور بگیری ها.
                    ضمنا یه تستی کن ببین موتورت با آداپتور بدون این قطعات اصلا میچرخه یا نه؟؟؟

بدرود . . .

دیدگاه

تمامی مراحل انجام شد موتور کار نمیکرد
                      ولی توی مدار قبلی که با ترانزیستور بسته بودم یه سره موتور کار میکرد
                      دیگه موندم کجاشه از چیه :surprised:
                      خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

وای درست شد
                        بازم همه چیز از بد پروگرم شدن میکرو امان از این لپ تاپ که مجبوریم با این usbasp الکی سر کار بریم
                        ممنون از دایی وحید کلی وقتشو گرفتیم حالشو نمیدونم :nice:
                        ردیف مثل بنز کار میکنه به به یه زره صدای جیز موتور میاد که خدا بزرگه :icon_razz:
                        ای ول میرم جشن بگیرم البته بد افطار
                        دیگه شدم یه حرفه ای مثل دایی وحید :wow:
                        خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

خدارو شکر یکی بالاخره جواب گرفت!!!!!!!!!!
                          داشتم شک میکردم نکنه مال من جادویه که داره کار میکنه!!! :mrgreen:

ممنون از دایی وحید کلی وقتشو گرفتیم حالشو نمیدونم
                          ردیف مثل بنز کار میکنه به به یه زره صدای جیز موتور میاد که خدا بزرگه
                          نه بابا این چه حرفیه. اتفاقا حال میده که روی یه چیزی کار کنی و بالاخره نتیجه بده.
                          برای رفع اون صدای وز وزش هم میتونی یه خازن 10 تا 22 میکروفارادی با موتورت موازی کنی(منفی خازن رو بزن به درین و مثبتش رو به + تغذیه وصل کن). حله حله!!! :agree:

دیگه شدم یه حرفه ای مثل دایی وحید
                          من کیم؟؟؟؟
                          اینجا کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                          کی به کیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                          فحش دادی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :mrgreen: !!!!!!!

خب از این به بعد دیگه باید بریم سراغ کار داش داریوش ببینیم میشه اونم ترتیبش رو داد یا نه

بدرود . . .

دیدگاه

دایی دایی وقتی ترانزیستور میبندم موتور بر عکس کم میشه وقتی قراره زیاد بشه یعنی رو 9 میشه کم و 1 زیاد :eek:
                            تازه قبول نیست واسه خودت بیزر گذاشتی :biggrin:
                            خدایا مرا آن ده که آن به

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arashdj
                              دایی دایی وقتی ترانزیستور میبندم موتور بر عکس کم میشه وقتی قراره زیاد بشه یعنی رو 9 میشه کم و 1 زیاد :eek:
                              تازه قبول نیست واسه خودت بیزر گذاشتی :biggrin:
                              این قضیه کم و زیاد شدن و ... مربوط به همون clear up , down خودمونه دیگه دایی.
                              فقط یادت نره برای درایو ماسفت همون مداره رو که قبلنا گذاشته بودم و با ترانزیستور بود رو بزاری. اگرم موتورت کم توانه که هیچی. میشه مستقیم ماسفت رو زد به میکرو. آمااااااااااا. پس از چندی دار فانی را وداع گفته و شما را در کف مدار میگذارود!!!!!!!!!

زیاد سخت نیست. یخورده حوصله میخواد تا یه چیزی تر و تمیز ازش بکشی بیرون.
                              اون عکسی که گذاشتم مال یه مدار دیگه هستش. اگه وسطش رو (سمت چپ میکرو) رو نگا کنی یه BD139 هست که اون وظیفه کنترل دور موتور رو داره. گوشه سمت چپ بالا هم IRFZ44 هست که میشد موتور رو به اونم وصل کرد. اما برای چیز دیگه ای در نظر گرفته شده بود.
                              بقیه مدار هم یه دماسنج ساده هستش. اون بیزر هم نقش خوشگلی مدار رو داره!!!! همین. :mrgreen:

بدرود . . .

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز
                                مدار منم بگی نکگی کار می کنه علت اصلی که فکر کنم یکمی کار کردنش جالب نیست فکر کنم مربوط به تغذیه هام میشه :mrgreen: یکمی باز اجازه اقا وحید برنامه رو دست کاری کردم به این شکل که وقتی کلید فشرده میشه و به صورت فشرده هم نگه داشته میشه کم کم کم کم سرعت کم و زیاد بشه . ولی هنوز این برنامه رو پروگرام نکردم . دوتا ال ای دی هم گذاشتم و سون سگمنت نگذاشتم چون پورت اشغال میشه .
                                باید حتما یک تغذیه یه مناسب بسازم که لااقل یک آمپر خروجیش بده . انشالله می سازمش
                                راستی آقا وحید شما می گی این ماسفت ها می تونه تا 15 آمپر هم عبور بده پس باید بشه با همون مدار بالا یک موتور 220 ولت رو هم راه اندازی کرد ؟ خواستم بدونم در این شرایط آیا باز هم اون ترانزیستوره نمی سوزه ؟ این فقط یک سواله

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X