میخام شکل موج های سینوسی،مربعی و مثلثی رو تولید کنم، دامنه و فرکانس رو هم کنترل کنم، با AVR طراحی کردم ولی تا چند کیلوهرتز بیشتر حواب نمیده. ممنون میشم راهنمایی کنید.
:rolleyes:
تقدیر تقویم انسانهای عادی ، تغییر تدبیر انسانهای عالیست.
برای ساخت موج مربعی که مشکلی وجود نداره با استفاده از تایمر ها ب هراحتی میتونید فرکانس را تغییر دهید فقط برای تغییر دامنه میتونید از یک not دست ساز شامل یک ترازیستور و یک مقاومت استفاده کنید البته اگه می خواهید مقدار دامنه را با میکرو تغییر بدید نیاز به یک مبدل دیجیتال به آنالوگ و یک مدار تقویت کننده (مقدار تقویت بستگی به حداکثر دامنه است ) دارید که ولتاژ بیس ترانزیستور را کنترل کنه . البته در انتخاب ترازیستور خروجی دقت زیادی باید انجام بشه که در فرکانس 1MHz بخوبی کار کنه. این از موج مربعی.
برای موج سینوسی هم از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال که می تونه به وسیله شبکه مقاومتی ساخته بشه استفاده کرد البته با خروجی PWM و یک فیلتر پایین گذر می تونید یک مبدل دیجیتال به آنالوگ بسازید ولی در فرکار 1MHz هر گز کار نخواهد کر د. برای تغییر دامنه هم در موج سینوسی می شه از یک مدار تقویت کننده ترانزیستوری استفاده کرد.
برای موج مثلثی فکر نمیکنم میکرو های AVR توان تولید موج مثلثی خوب با فرکانس 1MHz را داشته باشند ولی این هم مثل موج مبعی با کمی برنامه نویسی قابل انجام هست .
برای ساخت موج مربعی که مشکلی وجود نداره با استفاده از تایمر ها ب هراحتی میتونید فرکانس را تغییر دهید فقط برای تغییر دامنه میتونید از یک not دست ساز شامل یک ترازیستور و یک مقاومت استفاده کنید البته اگه می خواهید مقدار دامنه را با میکرو تغییر بدید نیاز به یک مبدل دیجیتال به آنالوگ و یک مدار تقویت کننده (مقدار تقویت بستگی به حداکثر دامنه است ) دارید که ولتاژ بیس ترانزیستور را کنترل کنه . البته در انتخاب ترازیستور خروجی دقت زیادی باید انجام بشه که در فرکانس 1MHz بخوبی کار کنه. این از موج مربعی.
برای موج سینوسی هم از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال که می تونه به وسیله شبکه مقاومتی ساخته بشه استفاده کرد البته با خروجی PWM و یک فیلتر پایین گذر می تونید یک مبدل دیجیتال به آنالوگ بسازید ولی در فرکار 1MHz هر گز کار نخواهد کر د. برای تغییر دامنه هم در موج سینوسی می شه از یک مدار تقویت کننده ترانزیستوری استفاده کرد.
برای موج مثلثی فکر نمیکنم میکرو های AVR توان تولید موج مثلثی خوب با فرکانس 1MHz را داشته باشند ولی این هم مثل موج مبعی با کمی برنامه نویسی قابل انجام هست .
من با DAC جواب گرفتم ولی مشکل اینه که سیگنالهای سینوسی و مربعی رو میکرو نمیتونه تا بیش از چند کیلو تولید کنه، ممنون از توجهتون.
حد اکثر فرکانس یک AVR البته نوعه خاصش مثلا mega48حدود 20MHZ است و چون معماری ریسکه قدرت این تراشه حدود 20mips هست فکر نمیکم این مقدار برای تولید موج مربعی با فرکانس 1MHz کم باشه.
حد اکثر فرکانس یک AVR البته نوعه خاصش مثلا mega48حدود 20MHZ است و چون معماری ریسکه قدرت این تراشه حدود 20mips هست فکر نمیکم این مقدار برای تولید موج مربعی با فرکانس 1MHz کم باشه.
همانطور که گفته بودم من با تولید موج مربعی با فرکانس بالا مشکلی ندارم ، موج سینوسی رو نمیشه با فرکانس بالا تولید کرد، یعنی سینوس 0تا360 رو حساب کردم و تو میکرو ذخیره کردم و به ترتیب روی پورت میریزم، جواب میده اما فرکانسش درحد چند کیلو هرتزه.
من با ad9833 انجام دادم و جواب هم گرفتم . به راحتی میشه توی خروجی موج سینوسی،مثلثی و مربعی رو ببینی...
توی دیتا شیت هم نحوه کار با اون رو توضیح داده . ... اگه جایی اشکال داشتی بگو تا راهنمایی کنم.
سلام آقای mojtaba6609
من دارم با AD9833 که گفته بودید کار میکنم اما تو راه اندازیش با SPI دچار مشکل شدم
خواستم بدونم شما با SPI راه انداختیدش یا جور دیگه ای کار کردید باهاش؟
ممنون از راهنماییتون.
سلام
با احترام به همه
این بنده خدا ایده نمیخواد ،ازتون شماتیک خواست که شما بزارین بعدش اگه خواستین اینجوری توضیح بدین
داداشی برو تو گوگل اسم پروزتو انگلیسی بزن و خیالتم راحت کن :job:
برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب
سلام به همه
اول از همه عذر خواهی می کنم که دیر جواب دادم.بذارید به حساب مشغله کاری..
من این پروژه رو به سفارش شرکت ساختم.اون موقع با spi میکرو درایو کردم.فکرکنم توی سیستم هنوز کد سورس یا شماتیک هم داشته باشم.اما اگه براتون دیر نشده باشه .... :sad:
دیدگاه