اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی دماسنج PT100 با AD7780 در فواصل 30-40 متری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی دماسنج PT100 با AD7780 در فواصل 30-40 متری

نوشته اصلی توسط کیوان قاسمی

1-از اونجایی که توی انجمن راجب این موضوع خیلییی بحث شده ، امکانش هست جمع بندی کنین و همراه با شماتیک یک آموزش مختصر برای راه اندازیش در قالب pdf یا اگه سخته در پست اول همه چیز های لازم رو بزارین ؟
    سلام
    هنوز به نتیجه واحدی در این زمینه نرسییدم و یه سری از دوستان که من باهشون در تماس بودم دارند روی pt100 کار میکنند که در صورت اتمام نتیجه رو به انجام انتقال میدند.

2-من اگه بخوام با دقت .5 درجه کار کنم حتما باید با Adc خارجی کار کنم ؟
    2- میتوندید با تقویت کننده تفاضلی و رزولوشن پاین(adc داخلی میکرو) به این دقت برسید .ولی باید دید فاصله سنسور و رنج دمائی مورد نظر شما چقدر هست ؟؟

3- کالیبره کردن هم لازمه ؟
    3- 100٪

4- در مصارف صنعتی نمیشه از سنسورهای سری shx استفاده کرد که هم کالیبرست هم رطوبت و دما باهمه ؟
    4- این سوال شما به خیلی سوال های دیگه بر میگردد .

رنج دمایی؟؟
    فاصله سنسور؟
    قیمت تمام شده مدار؟
    دقت مورد نظر؟
    و......
    یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام.
      به لطف خدا نمونه اولیه پروژه که در حال طراحی و ساخت اون بودم به اتمام رسیده.
      پروژه یک مخزن روغن داره که یه PT100 در روغن اون قرار داره با یه هیتر و فن که چند تا سنسور که باید اطلاعاتشون رو بخونیم درون این روغن قرار میگرن.
      هدف اینکه که دما رو از 40 تا 140 با گام 10 درجه و دقت 0.1 درجه تغییر بدیم و مشخصات سنسور هایی که در روغن هستن رو بخونیم.

راه اندازی PID اینکار با دقت 0.1 درجه وقت زیادی گرفت ولی خدا رو شکر انجام شد.
      PT100 هم با دقت بسیار خوبی کار میکنه مشکل من فقط قدرت تفکیک پذیری 16 بیتی ADC ای که استفاده کردم هست که برای اینکار پاینه (AD7715) و نویز در خوندن PT100 . همچنین قطعاتی که برای تولید جریان استفاده شدن در همچین دقتی باید از نوع های بسیار دقیق باشن. مثلا مقاومت هایی که برای تولید جریان و یا ولتاژ مرجع استفاده شده باید 0.1 درصد باشه تا با تغییرات دمایی محیط تغییر بسیار بسیار کوچکی داشته باشه.

الان در حال تنظیم پارامترهای PIDآ‌برای دما های مختلف هستم.
      تجربه خوبی بود خدا رو شکر.
      انشالله به مرور اطلاعات و تصاویری از پروژه رو در سایت قرار خواهم داد.
      ضمنا یه کتابخونه کامل برای AD7715 طراحی کردم که انشالله با توضیحات در سایت قرار میدم تا عزیزان دیگه میخوان با این قطعه کار کنن وقت کمتری صرف کنن.
      موفق باشید
      شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
      هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
      چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

سلام.
        پروژه یه ایرادی داشت بعد از کلی پیگیری بالاخره حل شد. یه نکته مهم در خصوص سرعت کلاک و تعداد تراشه های ADC متصل به هم وجود داشت که توضیحات مفصلش رو در کتابخونه آوردم که انشالله به زودی پلود میکنم.
        فقط یه نکته در مورد دقت پروژه بگم.
        AD7715 یه تراشه 16 بیتی هست. اگه ولتاژ مرجع رو 180 میلی ولت در نظر بگیریم(دقتی که در پروژه من هست) و جریان عبوری از PT100 زو هم 1 میلی آمپر در نظر بگیریم چون PT100 به ازای هر 0.4 اهم یک درجه تغییر خواهد داشت یعنی به ازای هر 400 میکرو ولت یک درجه برای دقت یک دهم درجه به ازای هر 40 میکرو ولتی یک دهم درجه خواهد بود. حالا اگه بخواهیم مثلا بین هر 0.1 درجه ای 5 گام فاصله داشته باشیم. یعنی به ازای هر 8 میکرو ولتی باید یک عدد شمرده بشه.

ولی دقتی که ما با AD7715 و ولتاژ مرجع 180 میلی ولت میرسیم. میشه چیزی حدود 24 میکرو ولت. یعنی به ازای هر 24 میکرو ولتی 1 عدد میشمره که تقریبا میشه گفت بین هر 0.1 درجه ای 2 عدد ADC تفاوت وجود داره. یعنی دقتش پایین هست.
        ولی در عمل خدا رو شکر دقت خیلی خوبی داشت. در حین طراحی PCB تمامی نکاتی که برای مقابله با نویز در دیتاشیت AD7715 بود رعایت کردم. با یه دستگاه کالیبره که تست میکردم. در دمای 40 درجه حدود 0.08 درجه با مقدار واقعی فاصله داشت.
        موفق باشید

دیدگاه

تصاویر پروژه:
          توضیح اینکه هدف از این پروژه آزمون استاندارد سنسور دمای آب خودرو هست. به این ترتیب که این سنسور ها در دماهای مختلف باید رفتار اهمی مشخصی داشته باشن. زمانی که مواد اولیه ساخت سنسورها تغییر میکنه باید به عنوان نمونه چند سنسور رو تست کنن که ببینن در محدوده استاندارد هست یا نه. برای همین سنسورها رو در این دستگاه قرار میدیم و توسط یه نرم افزار در کامپیوتر برای دمای 40 درجه تا 140 درجه با گام 10 درجه با دقت 0.1 درجه اطلاعات اهمی سنسور ها رو به کامپیوتر ارسال میکنه و اگه در محدوده تعیین شده باشه تایید میشه در غیر این صورت رد میشه.

میز کار پروژه. اگه دقت کنید یه مخزن روغن سیلیکن هست و یک در پوش که سنسورهای خودرو بهش متصل هست و روی مخزن قرار میگیره به طوری که سنسور ها به صورت کامل درون روغن سیلیکن قرار خواهند گرفت. پایین میز یه فن و یه هیتر هست برای گرم کردن مخزن و یه موتور پایین مخزن هست که روغن رو هم میزنه تا دما به صورت یک نواخت باشه.

دیدگاه

احسنت به پشت کار شما که به نتیجه رسیدید .

ممنون که نتیجه کارتون رو به اشتراک گذاشتید :applause:

دیدگاه

ویرایش شد

دیدگاه

روش کارکردش مثل کارکرد کولر آبی هست . اون PT100 که روکش نخی داره بوسیله فن خنک میشه . اون یکی دیگه PT100 هم دمای محیط رو اندازه گیری میکنه .
                حالا مدار کنترلر ، این دوتا دما رو با هم مقایسه میکنه و اختلافشون رو با یه ضریب به رطوبت تبدیل میکنه . من معتقدم که دقت این کار خیلی پایین و به عوامل خیلی زیادی وابسته هست .
                زمان پاسخ سنسور هم خیلی پایین هست ، که البته برای مصارف معمولی اهمیتی نداره .
                بعضی وقتا سنسورهای رطوبت اشباع میشن . خوبی این روش اینه که دیگه خبری از اشباع سنسور نیست .
                سخت است حرفت را نفهمند،

سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند

دیدگاه

تاپیک جالبی بود. کلی وقت گذاشتم تا همش را خوندم.
                  منم تو این زمینه یک تحقیقاتی کردم که حاصلش را براتون می زارم.
                  1- برای اندازه گیری دماهای پایین دقت pt100 بالاتر هست نسبت به ترموکوپل و از ترموکوپل برای اندازه گیری دمای کوره ها معمولا استفاده میشه.
                  2- توی pt 100 هر چی تعداد سیمها بیشتر باشه دقت بالاتره. توی 4 سیمه مقاومت سیمها کلا حذف میشه.
                  3- توی این مدار ها دیدم که جریان را با مقاومت به سنسور تزریق می کنن که این اشتباه هست. باید جریان به کمک یک منبع جریان ثابت که با اپ امپ ساخته میشه به سنسور تزریق کرد.
                  4- جریان نباید از 2 یا توی بعضی از سایتها 4 نوشته بیشتر باشه. مناسبترین بین 1 تا 2 هست.
                  5- خروجی سنسور باید حتما به یک اپ امپ بره که بشه توی حالت تفاضلی ولتاژ مشترک که حاصل نویز و .... هست حذف بشه. (cmr)
                  6- با استفاده از 2 تا pt100 هم میشه رطوبت را حساب کرد. بهش میگن دمای تر و دمای خشک.
                  کسی مستندات خواست بگه تا جدول محاسباتش را براش بزارم.
                  در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.

1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
                  2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
                  3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!

دیدگاه

اگه بزاری مستنداتو عالی می شه

دیدگاه

سلام.
                      قول داده بودم که کتابخونه ای برای AD7715 در سایت قرار بدم. چند وقت پیش کتابخونه آماده شد و آقای مهندس کی نژاد هم زحمت بازنگری اون رو کشیدن ولی مدتی سرم خیلی شلوغ بود و فرصت نشد در سایت قرار بدم.
                      از طرفی دنبال این هستم که بخشی تحت عنوان "کتابخانه های کاربردی" ایجاد کنیم که خروجی نرم افزاری سایت بشه. یعنی کتابخونه های کاربردی برای کار با تراشه های مختلف با توضیحات فارسی و در صورت امکان انگلیسی در سایت قرار بدیم. اینطوری کتابخونه ها به راحتی به همراه توضیحات کامل در دسترس هست و نیازی نیست در لابه لای پروژه ها دنبال کتابخونه ها مورد نیاز بگردیم.
                      همچنین اگه هر کتابخونه در پست جداگونه ای قرار داده بشه به کمک اعضا به سرعت برای زبان های مختلف و سخت افزار های مختلف تغییرات لازم درش داده میشه و در سایت قرار میگیره.
                      به مرور و با تعبیه این کتابخونه ها در پروژه های مختلف توسط اعضا ایراد های احتمالی مشخص میشه و مداوم این کتابخونه ها به روز میشن و نسخه های جدید کتابخونه در سایت قرار میگیره.
                      به نظرم من همچین بخشی کمک شایانی به کاربران حرفه ای سایت خواهد کرد، به سرعت می تونن به کتابخونه ها دسترسی داشته باشن و کتابخونه هاشون رو با توضیحات در بخش مشخصی قرار بدن که دردسترس همگان قرار بگیره.
                      با مهندس کی نژاد(جناب طراح) صحبت کردم نظر ایشون مساعد بود اگه از نظر مدیر سایت هم مشکلی نداشته باشه انشالله بخش رو ایجاد کنیم.

http://mnahvi.persiangig.com/document/AD7715%20Lib.rar

دیدگاه

میشه لطفآ در یک جا نکات و شماتیک لازم برای راه اندازی دقیق Pt100 با سیم بلند(حدود از 50 متر ) رو ذکر کنید

کل پستها رو خوندم یه کم گیج شدم بیشتر....اگر یه کم دقیقتر دوباره توضیح بدید ممنون میشم ازتون

دیدگاه

فکر نکنم استفاده از سنسور pt100 با سیم حدود 50 متر کار منطقی باشه. شما باید در نزدیکی سنسور پس از اندازه گیری دما مقدار را به صورت دیجیتالی تبدیل کنی و بعد انتقال بدی.
                          در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.

1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
                          2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
                          3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Laleh_s
                            میشه لطفآ در یک جا نکات و شماتیک لازم برای راه اندازی دقیق Pt100 با سیم بلند(حدود از 50 متر ) رو ذکر کنید

کل پستها رو خوندم یه کم گیج شدم بیشتر....اگر یه کم دقیقتر دوباره توضیح بدید ممنون میشم ازتون
                            سلام.
                            دقتی که از PT100 انتظار دارید در چه حدیه؟ در حد 1 درجه یا 0.1 درجه؟
                            برای چنین فاصله ای همونطور که دوستون گفتن باید همونجا مقدار رو بخونید و به صورت بی سیم یا با سیم ارسالش کنید به فاصله 50 متری.
                            ولی اگر به هر دلیلی اینکار مقدور نیست باید از ساختار 4 سیمه استفاده کنید و حتما راه اندازی PT100آ‌ با یک منبع جریان انجام بشه.

سیم های ثانویه که برای قرائت ولتاژ دو سر PT100آ‌استفاده می شه باید شیلد دار باشه و ترجیحا بهم تابیده باشه یعنی یه سیم از PT100 با یه سیم زمین بهم تابیده باشن. یعنی بر روی برد شما 6 سیم خواهیم داشت دو سیم که برای اعمال جریان هست. 2 سیم از دو سر PT100آ‌ و دو سیم هم زمین که با دو سیم PT100آ‌ بهم تابیده هستن.
                            موفق باشید

دیدگاه

متاسفانه من با یک مخزن روغن طرفم که یه سنسور با وکیوم مناسب می خوام که pt100 چیزیه که وکیوم شده اشو گیر آوردم....(البته DS18B20 هم پیدا کردم ولی دقیقآ نمی دونم توی این متراژ سیم جوابگو هست یا نه)

سنسوری که با سیم بلند خوب جوابگو بشه چی هست پس؟

البته من دقت نیم درجه هم برام کافیه....

نوشته اصلی توسط محمد نحوی

ولی اگر به هر دلیلی اینکار مقدور نیست باید از ساختار 4 سیمه استفاده کنید و حتما راه اندازی PT100آ‌ با یک منبع جریان انجام بشه.

سیم های ثانویه که برای قرائت ولتاژ دو سر PT100آ‌استفاده می شه باید شیلد دار باشه و ترجیحا بهم تابیده باشه یعنی یه سیم از PT100 با یه سیم زمین بهم تابیده باشن. یعنی بر روی برد شما 6 سیم خواهیم داشت دو سیم که برای اعمال جریان هست. 2 سیم از دو سر PT100آ‌ و دو سیم هم زمین که با دو سیم PT100آ‌ بهم تابیده هستن.
                              موفق باشید

این منبع جریان باید اون 400 میکرو آمپر رو تولید کنه.... من میدانی هستم خیلی با مباحث الکترونیک آنالوگ آشنا نیستم....الان این منبع جریان رو با چه مداری باید بسازم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Laleh_s
                                متاسفانه من با یک مخزن روغن طرفم که یه سنسور با وکیوم مناسب می خوام که pt100 چیزیه که وکیوم شده اشو گیر آوردم....(البته DS18B20 هم پیدا کردم ولی دقیقآ نمی دونم توی این متراژ سیم جوابگو هست یا نه)

سنسوری که با سیم بلند خوب جوابگو بشه چی هست پس؟

البته من دقت نیم درجه هم برام کافیه....

این منبع جریان باید اون 400 میکرو آمپر رو تولید کنه.... من میدانی هستم خیلی با مباحث الکترونیک آنالوگ آشنا نیستم....الان این منبع جریان رو با چه مداری باید بسازم؟
                                سلام
                                من هم از سنسور SMT160 , و هم از DS18B20 استفاده کردم هر دو تا شون تا فاصله 50 متری رو جواب میدندن .من تا 30-40 متری که جواب گرفتم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X