اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کریستال خارجی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کریستال خارجی

نوشته اصلی توسط gtna
    سلام به دوستان عزیز آقا من یک ساعت دیجیتال ساختم با atmega16 از کریستال ساعت روی پایه های TOSC1 , TOSC2 استفاده کردم موقع پروگرم اشتباها فیوز بیت های CKSEL0 تا سه را یک کردم از اون به بعد دیگه میکروی من تو نرم افزار PROGISP شناخته نمیشه شنیدم که میکرو مشکلی نداره ولی چون دیگه روی کریستال خارجی تنظیم شده و از کلاک داخلی خودش نمی تونه استفاده کنی برای همین میکرو شناخته نمیشه و در یک جای دیگه هم شنیدم که اگر یک فرکانس یک مگا هرتز روی پایه Xtal1 مشکل حل میشه میخواستم ببینم اول اینکه کریستال یک مگا دقیقا به چه شکل باید به میکرو وصل بشه ؟ شکلش رو اگر زحمتی نیست بزارید

نکنه میکرو سوخته ؟
    آقا این چکاری بود آخه چرا یدفعه همشو یک کردی
    واقعا نمیدونم 1111 cksel دقیقا واسه چه کانفیگی از نوسانسازه امافکر کنم وقتی همش یک باشه باید از 1mhz خارجی استفاده کنی در کل نه نگران نباش میکرو با این تعاریف شما هیچیش نشده
    کریستال رو وصل کن به میکرو، یک پایش وصل میشه به xtal1 اونیکی به xtal2 (بهمین راحتی!) بعدشم هرجور که عشقت کشید دوباره فیوزبیتا رو تغییر بده. واسه مگا 16، کریستال 12mhz خارجی خوبه، کافیه. بعدش باید کریستال دومیه رو حتما بزاری تا برنامه میکروتو بشناسه :job: ضمنا واسه استفاده مداوم از کریستال خارجی دوتا خازن سرامیکی 22pf استفاده کن به این صورت که یه سر خازن اولی وصل به xtal1 و اون سرش به GND و یک سر اونیکی خازن وصل به xtal2 و اونیکی روباره وصل به GND تا ریپل نوسانساز به حداقل ممکن برسه و دقت میکرو بالاتر بره.
    واسه ساعت دیجیتال هم اصلا ازین کارا نکن به چندین دلیل از جمله:
    1- چونکه با قطع تغذیه میکرو اطلاعات از دست میره! مگه اینکه از e2prom استفاده کنی که اونهم باید اطلاعات مدام درش تکرار بشه، از طرفی هم میدونی که e2prom محدودیت نوشتن داره و مثلا بعد 10000 بار دیگه کارکردش هیچ ضمانتی نداره و خلاصه اینکه ساعتت یکی دوروز بیشتر دوام نمیاره
    2- ممکنه پیش خودت فکر کنی که خوب بابری قوی میزارم و میکرو هیچ وقت تغذیش قطع نمیشه در جواب باید بگم که توی همین میکرو یک قابلیتی هست به اسم واچ داگ تایمر و اصلا کارش ریست کردن میکرو در بسیاری مواقع که لازمه و دستورش رو هم خودت مینویسی! یعنی خودت خیلی وقتا مجبوری به خاطر حصول اطمینان از صحت عملکرد میکرو ریستش کنی!! پس این فکرم جواب نمیده!

پیشنهاد من استفاده از یک RTC هستش که حالا به روش های مختلفی میتونی دیتا رو به میکرو ارسال کنی. مثل همون ds1307 با استفاده I2C
    کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کریستال خارجی

نوشته اصلی توسط masoud 578
      آقا این چکاری بود آخه چرا یدفعه همشو یک کردی
      واقعا نمیدونم 1111 cksel دقیقا واسه چه کانفیگی از نوسانسازه امافکر کنم وقتی همش یک باشه باید از 1mhz خارجی استفاده کنی در کل نه نگران نباش میکرو با این تعاریف شما هیچیش نشده
      کریستال رو وصل کن به میکرو، یک پایش وصل میشه به xtal1 اونیکی به xtal2 (بهمین راحتی!) بعدشم هرجور که عشقت کشید دوباره فیوزبیتا رو تغییر بده. واسه مگا 16، کریستال 12mhz خارجی خوبه، کافیه. بعدش باید کریستال دومیه رو حتما بزاری تا برنامه میکروتو بشناسه :job: ضمنا واسه استفاده مداوم از کریستال خارجی دوتا خازن سرامیکی 22pf استفاده کن به این صورت که یه سر خازن اولی وصل به xtal1 و اون سرش به GND و یک سر اونیکی خازن وصل به xtal2 و اونیکی روباره وصل به GND تا ریپل نوسانساز به حداقل ممکن برسه و دقت میکرو بالاتر بره.
      واسه ساعت دیجیتال هم اصلا ازین کارا نکن به چندین دلیل از جمله:
      1- چونکه با قطع تغذیه میکرو اطلاعات از دست میره! مگه اینکه از e2prom استفاده کنی که اونهم باید اطلاعات مدام درش تکرار بشه، از طرفی هم میدونی که e2prom محدودیت نوشتن داره و مثلا بعد 10000 بار دیگه کارکردش هیچ ضمانتی نداره و خلاصه اینکه ساعتت یکی دوروز بیشتر دوام نمیاره
      2- ممکنه پیش خودت فکر کنی که خوب بابری قوی میزارم و میکرو هیچ وقت تغذیش قطع نمیشه در جواب باید بگم که توی همین میکرو یک قابلیتی هست به اسم واچ داگ تایمر و اصلا کارش ریست کردن میکرو در بسیاری مواقع که لازمه و دستورش رو هم خودت مینویسی! یعنی خودت خیلی وقتا مجبوری به خاطر حصول اطمینان از صحت عملکرد میکرو ریستش کنی!! پس این فکرم جواب نمیده!

پیشنهاد من استفاده از یک RTC هستش که حالا به روش های مختلفی میتونی دیتا رو به میکرو ارسال کنی. مثل همون ds1307 با استفاده I2C
      آقا خیلی ممنون بابت این پاسخ درست و حسابیتون فقط یک چیزی البته نخندی بهم بالاخره ما تازه واردیم دیگه منظورتون از کریستال دومی چیه ؟
      یک سوال دیگه هم اینه که همه میگن کریستال وصل کنید به پایه Xtal1 و xtal2 منظورتون روی پروگرمر هست یعنی من کریستال رو زمانی که گذاشتم روی زیف اونوفت کریستال هم قرار بدم کنارش که پروگرمر میکر رو بشناسه یا نه روی برد بورد وصل کنم و بعد 5 ولت رو بهش بدم تا فیوز بیت ها ریست بشه ؟ بعد بزارمش روی پروگرمر ؟ این کریستال دومی کجا باید بزارم ؟
      و سوال بعدی اینه که اصلا برای کریستال ساعت نیاز هست که فیوزبیت ها رو تنظیم کنم ؟ اگر نیاز هست کدام فیوزبیت ها رو و چطوری تنظیم کنم ؟
      آقا خیلی متشکرم کمکم کنید نوکرتونم
      یافته هایت را با باخته هایت مقایسه کن اگر خدا را یافتی هر چه باختی مهم نیست .

فریم ورک تحت وب ایرانی گتنا نسخه هشتم منتشر شد در این نسخه کتابخانه PDO اضافه شده است .

دیدگاه

با سلام
        نوشته اصلی توسط masoud 578
        برای کریستال ساعت نیاز هست که فیوزبیت ها رو تنظیم کنم ؟
        نه دوست عزیز برای استفاده از کریستال ساعت نیاز نیست فیوز بیتها رو تنظیم کنید.فقط یه چیزی اگه از مگا 8 استفاده میشود منبع کلاک میکرو باید داخلی انتخاب بشه چون پایه های کلاک اسنکرون و کریستال خارجی بصورت مشترک استفاده میشود.ولی در مگا 16 و32 فقط با تنظیمات رجیسترهای io میشود از کریستال ساعت استفاده کرد.

دیدگاه

آقا خیلی زحمت کشیدید میکروهای من دوباره احیا شدن به سلامتی فقط یک چیزی من اومدم از وقفه استفاده کردم و یک push button هم گذاشتم هنوز دکمه رو فشار نمی دم اتوماتیک وقفه اجرا میشه و تو حلقه میفته زمانی که دستم به مدار نزدیک میکنم انگار دکمه فشرده شده خودم حدس میزنم نوز میگیره آیا برای استفاده از وقفه های مثل INT0 اگر از RC استفاده کنم مشکل حل میشه ؟

دوستان انشالله که من بتونم زحمات شما رو جبران کنم خیلی مخلصتونم .

فریم ورک تحت وب ایرانی گتنا نسخه هشتم منتشر شد در این نسخه کتابخانه PDO اضافه شده است .

دیدگاه

با سلام
            حتما پایه وقفه رو شناور گذاشتی .یه مقاومت بهش ببند.البته بسته به نحوه تریگر وقفه تون مقاومت رو pull up یا pulldown کنید .ضمنا یه تاخیر در برنامه در نظر بگیرید برای اینکه اگه کلید فشرده شد بعد از زمان تاخیر از ورودی دوباره نمونه برداری کنه اگه باز حالت مورد نظر بود برنامه اجرا بشه وگرنه برگرده.یا میتونین با یه مدار دیبانسینگ رو انجام بدین نیاز بود در خدمتیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alijamali74
              با سلام
              حتما پایه وقفه رو شناور گذاشتی .یه مقاومت بهش ببند.البته بسته به نحوه تریگر وقفه تون مقاومت رو pull up یا pulldown کنید .ضمنا یه تاخیر در برنامه در نظر بگیرید برای اینکه اگه کلید فشرده شد بعد از زمان تاخیر از ورودی دوباره نمونه برداری کنه اگه باز حالت مورد نظر بود برنامه اجرا بشه وگرنه برگرده.یا میتونین با یه مدار دیبانسینگ رو انجام بدین نیاز بود در خدمتیم
              آقا من از زحمات شما واقعا متشکرم مشکل فشرده شدن کلید برطرف شد اما گاهی قاطی میکنه یعنی درست تشخیص نمیده من اینتراپت 0 یعنی پایه d.2 را pullupدار کردم و وقفه را روی موج پایین رونده گذاشتم خیلی خوب شد اما فکر میکنم همون دبانسینگ نیاز داره اگر زحمتی نیست بگید چطوری دبانسینگ کنم .

دیدگاه

با سلام
                خوب واسه دیبانسینگ دو راه داری. 1-نرم افزاری 2-سخت افزاری
                1-در روش نرم افزاری با دریافت وقفه و در روال وقفه یک تاخیر در نظر میگیری و پس از پایان تاخیر پایه مربوطه رو دوباره چک میکنی اگر پین در وضعیت وقفه بود میتونیم نتیجه بگیریم که ورودی به حالت پایدار رسیده در غیر اینصورت از برنامه وقفه خارج میشویم.با این روش حذف نویز هم انجام مشود.
                و 2---

دیدگاه

با سلام
                  خوب واسه دیبانسینگ دو راه داری. 1-نرم افزاری 2-سخت افزاری
                  1-در روش نرم افزاری با دریافت وقفه و در روال وقفه یک تاخیر در نظر میگیری و پس از پایان تاخیر پایه مربوطه رو دوباره چک میکنی اگر پین در وضعیت وقفه بود میتونیم نتیجه بگیریم که ورودی به حالت پایدار رسیده در غیر اینصورت از برنامه وقفه خارج میشویم.با این روش حذف نویز هم انجام مشود.
                  و 2---
                  واقعا عالی بود نتیجه گرفتم کلید خیلی عالی داره کار میکنه ولی تعجبم که بچه ها دیگه مدارشون بدون این کارها داره درست جواب میده اتمگا من جنسش عالیه تایوانی هست نمی دونم واقعا چرا اینطوریه ؟

یه سوال فنی دیگر هم داشتم من در یک مدار از ساعت استفاده کردم و مثلا ساعت رو تنظیم میکنم برای یک زمانی که زنگ بزنه اما با خاموش کردن میکرو دوباره تنظیمات بر میگرده روی حالت اولیه خودش چطوری میشه کاری کرد که تغییرات جدید تو حافظه بمونه حتی بعد از راه اندازی مجدد ؟ و سوال دوم این که من میخوام با باطری پنج ولت کار کنم میخوام به این زودی ها خاموش نشه یا حد اقل چند ماهی کار کنه در مدار از ال سی دی - اسپیکر - 6 عدد ال ای دی - حدود چهار میکرو سوئیچ و یک ام ام سی استفاده شده چیکار کنم که باطری کم نیار و برای مدت طولانی میکرو کار کنه مثلا از باطری شارژی استفاده کنم ؟ یا مثلا از یک رگولاتور 5 ولت استفاده کنم و منبع تغذیه رو 12 ولت کنم ؟ شما چه روشی پیشنهاد میکنید ؟

دیدگاه

با سلام اتفاقا خودم هم دارم رو همچین پروژه ای کار میکنم .شما برای اینکه تنظیمات مدار ثابت بمونه میتونید تنظیمات رو بعد از تایید در eeprom ذخیره کنید و در ابتدای برنامه مقادیر رو از اون بخونین.و برای اینکه مقدار تاریخ رو همیشه حتی در صورت قطع منبع تغذیه درست نشون بده باید از یک ای سی rtc استفاده کنین .برای ذخیره باطری هم میشه از مدهای مختلف sleep استفاده کرد و همچنین مثلا مواقعی که نیاز نیست ال سی دی و ال ای دی ها رو خاموش کرد .من تو مداری که دارم طراحی میکنم یک مدار شارژر قرار دادم که در صورت کاهش ولتاز در مدار قرار میگیره و باطری رو شارژ میکنه .البته قطع و وصل مدار شارژر توسط قطع برق اصلی (ورودی اداپتور)انجام میشه که میتونه در مصرف توان موثر باشه.
                    هنوز در خال طراحی مدار هستم وبرنامه رو شاید از فردا پس فردا شروع کنم.تموم شد در جریانتون قرار خواهم داد.تا بعد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtna
                      واقعا عالی بود نتیجه گرفتم کلید خیلی عالی داره کار میکنه ولی تعجبم که بچه ها دیگه مدارشون بدون این کارها داره درست جواب میده اتمگا من جنسش عالیه تایوانی هست نمی دونم واقعا چرا اینطوریه ؟
                      با سلام
                      بنده احتمال میدم برنامه وقفه ای که دوستان شما دارند کار وقفه های روکه شما برای دیبانسینگ نوشتین انجام میده.در ضمن کیفیت کلید هم میتونه موثر باشه واین ایراد ربطی به کیفیت میکرو و اصولا به میکرو نداره بالعکس نشون میده میکرو طبق فرمانهای رسیده داره عمل میکنه.

دیدگاه

با سلام اتفاقا خودم هم دارم رو همچین پروژه ای کار میکنم .شما برای اینکه تنظیمات مدار ثابت بمونه میتونید تنظیمات رو بعد از تایید در eeprom ذخیره کنید و در ابتدای برنامه مقادیر رو از اون بخونین.و برای اینکه مقدار تاریخ رو همیشه حتی در صورت قطع منبع تغذیه درست نشون بده باید از یک ای سی rtc استفاده کنین .برای ذخیره باطری هم میشه از مدهای مختلف sleep استفاده کرد و همچنین مثلا مواقعی که نیاز نیست ال سی دی و ال ای دی ها رو خاموش کرد .من تو مداری که دارم طراحی میکنم یک مدار شارژر قرار دادم که در صورت کاهش ولتاز در مدار قرار میگیره و باطری رو شارژ میکنه .البته قطع و وصل مدار شارژر توسط قطع برق اصلی (ورودی اداپتور)انجام میشه که میتونه در مصرف توان موثر باشه.
                        هنوز در خال طراحی مدار هستم وبرنامه رو شاید از فردا پس فردا شروع کنم.تموم شد در جریانتون قرار خواهم داد.تا بعد...
                        اما این دوستمون در بالا گفتن که eeprom محدودیت نوشتن داره ؟ شما با فرض اینکه همه این کار ها رو انجام دادید به نظر خودتون منبع تغذیه چقدر دوام میاره ؟ چطوری میشه میکرو رو به حالت اسلیپ برد ؟ مدار شارژر چطوری طراحی میشه آیا اگر سر مثبت آداپتور به سر مثبت منبع تغذیه (باطری) بخوره و سر منفی آداپتور به سر منفی بخوره باطری شارژ میشه ؟ یک پیشنهاد دیگه هم برای شما دارم شاید بدردتون بخوره میکرو های سری L با 2.7 راهاندازی میشن اشنم شاید خیلی مفید باشه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtna
                          اما این دوستمون در بالا گفتن که eeprom محدودیت نوشتن داره ؟
                          بله درست فرمودن ایشون .شما برای ذخیره کردن ستینگ از EPROM استفاده میکنین نه برای اینکه دایما اپدیت کنین .EPROM ده هزاربار قابلیت پاک شدن داره.باید دیگه برم تا بعد...... :bye

دیدگاه

سلام،
                            ببخشی دیر اومدیم
                            من یکی دو اشکال تو کار شما به نظرم اومد که گفتم شاید بد نباشه در میون بزارم.
                            اولا که وقتی قراره آداپتور دایما به مدارت وصل باشه خوب دیگه باطری واسه چیه؟؟!
                            دوما اینکه از چه باطری ای میخوای استفاده کنی که کم کم قراره ولتاژش افت کنه؟ ولتاژ و جریان باطری ایده آل هیچوقت نباید افت کنه. شما آشغال ترین باتری هم که بزاری افت ولتاژش در اون حدی نیست که...
                            سوما موقع وصل شارژر دو منبع تغذیه سری میشن که ممکنه به مدار اصلی آسیب بزنه یه فکری به حال اینجاش بکن (مثلا استفاده از دو زنیر 4.9 ولتی یا...)
                            در مورد استفاده از e2prom
                            راستی خوب موقع احیانا ریست شدن میکرو یا هنگ کردن به دلیل نویز یا هرچیز دیگه ای چجوری میخوای چیکار کنی که زمان فعلی بهم نریزه؟؟ حتی اگه از حافظه خارجی هم استفاده کنی با تاخیر مواجه میشی...(آره! راه اندازی ساعت با میکروی خالی کار پردردسریه)
                            کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

اول که خیلی ممنون بابت پیگیری هاتون بهتره یک توضیح بدم من یک مداری دارم که پورتابل یعنی باید بدون سیم کار کنه و این خیلی مهمه که باطری تموم نشه بیشتر هدف من افزایش طول باطری هست سوال من اینجاست اگر از اتمگا 16 سری A ساتفاده کنم کمترین ولتاژ باید 4.7 باشه ولی در سری های A شنیدم با 2.7 کار میکنه و این طول عمر باطری رو افزایش میده
                              مورد دیگه این که آیا میشه با یک رگولاتور با سری شدن منبع تغذیه جلوی آسیب رو گرفت ما یک رگولاتر 5 ولت میزاریم و رودی رو از اون میگیریم تا همیشه 5 ولت باشه الحمدلله رگولاتر های جدید 5 ولتی تا 40 ولت هم تحمل میکنه و شاید هم بشه کاری کرد که منبع تغذیه اصلی قطع بشه و از اون به بعد با آداپتور شارژ بشه و یک مورد دیگر هم sleep هست به نظر شما چیکار کنم که طول عمر مفید منبع تغذیه با وجود یک ال سی دی - بازر - 6 تا ال ای دی - و حدود 5 عدد میکرو سوئیچ و یک مموری mmc زیاد بشه مثلا در حدود 6 ماه جواب بده البته توجه کنید من در مدار نمی تونم از باطری های بزرگ استفاده کنم شنیدم باطری های ریموت 12 ولتی هست که خیلی هم خوب جواب میده نظر شما چیه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtna
                                اول که خیلی ممنون بابت پیگیری هاتون بهتره یک توضیح بدم من یک مداری دارم که پورتابل یعنی باید بدون سیم کار کنه و این خیلی مهمه که باطری تموم نشه بیشتر هدف من افزایش طول باطری هست سوال من اینجاست اگر از اتمگا 16 سری A ساتفاده کنم کمترین ولتاژ باید 4.7 باشه ولی در سری های A شنیدم با 2.7 کار میکنه و این طول عمر باطری رو افزایش میده
                                مورد دیگه این که آیا میشه با یک رگولاتور با سری شدن منبع تغذیه جلوی آسیب رو گرفت ما یک رگولاتر 5 ولت میزاریم و رودی رو از اون میگیریم تا همیشه 5 ولت باشه الحمدلله رگولاتر های جدید 5 ولتی تا 40 ولت هم تحمل میکنه و شاید هم بشه کاری کرد که منبع تغذیه اصلی قطع بشه و از اون به بعد با آداپتور شارژ بشه و یک مورد دیگر هم sleep هست به نظر شما چیکار کنم که طول عمر مفید منبع تغذیه با وجود یک ال سی دی - بازر - 6 تا ال ای دی - و حدود 5 عدد میکرو سوئیچ و یک مموری mmc زیاد بشه مثلا در حدود 6 ماه جواب بده البته توجه کنید من در مدار نمی تونم از باطری های بزرگ استفاده کنم شنیدم باطری های ریموت 12 ولتی هست که خیلی هم خوب جواب میده نظر شما چیه ؟
                                بازم سلام
                                کریستال انتخابی و فرکانس میکرو توی مصرفش خیلی مهمه، چرا؟ یکم پایین تر توضیح دادم.
                                اگه در مورد ساعت منظورتونه اگه از آی سی ds1307 استفاده کنی یک پایه داره به اسم Vbat که به یک باطری بکاپ وصل میشه، حالا باطری بکاپ کی استفاده میشه؟ وقتی که تغذیه اصلی قطع بشه. باطری بکاپ رو هم میتونی یه باطری کوچیک مثل باطری مادربرد(2032) که گزینه مناسبیه، هزار تومان قیمتشه و با حدود 90mah تا سالهای سال :surprised: عملکرد مناسبی رو ارائه میده. (توی دیتا شیتش نوشته با 41mah تا ده سال!)
                                در مورد باطری،
                                رنج ولتاژ Atmega16a با ATmega16 هیچ فرقی نداره و هردو از 2.7 تا پنج و نیمه اما 16a کم مصرف تره و در حالت اکتیو 16 مگاهرتز 15 میلی آمپر و حالت Idle حدود 700 نانو آمپر مصرف داره! البته با سه ولت و 1 مگاهرتز میشه مصرفشو به طور قابل ملاحظه ای تا 600 میکرو آمپر تو حالت اکتیو کاهش داد(16a) و واسه مگا16 تا 1.5 میلی آمپر که mega16a خیلی کم مصرف تره!
                                . پیشنهاد اول استفاده از سری نانو PIC، ->
                                اگه هدف فقط avr هست برو سراغ attiny ها کم مصرف دو ، سه پورته مثال معروفش attiny 261 که خیلی خوب و کم مصرفه. ولتاژ کاریشم از 1.8 تا 5.5، با دو ولتم میتونی با فرکانس 4mhz ازش کار بکشی که واسه پروژه شما گزینه مناسبیه
                                tiny40u هم که به دلیل کم مصرف بودن بوجود اومده که رنج ولتاژ بین0.7 تا 1.8 و باتری بگاپ داره و این قبیل داستانها، اما تعداد پایه هاش کمه.
                                راستی واسه باطری میخوای رگولاتور بزاری؟؟ :surprised: نکن این کارو! حیف باطری نیست که توان اضافش به گرما و توان حرارتی تبدیل بشه؟؟! :angry:
                                حتی اگرم از رگولاتور سوئیچینگ استفاده کنی بازم حساب اقلا 15-20 درصد افت بازده رو داشته باش. منکه حیفیم میاد توان باطریم جز روشن کردن میکرو و قطعات مدارم جای دیگه مصرف بشه :nice:
                                ال سی دی حداقل 50 میلی آمپر جریان میکشه، چرا بجاش از سون سگمنت ساعتی استفاده نمیکنی؟ ارزون و بسیار کم مصرف!
                                به هرکدوم از led ها (+هر ال ای دی از سون سگمنت)یه 330 اهمی وصل کن اگه خیلی کم نوره 280 اهم بزار.استفاده از مقاومت شانه ای یا آرایه ای توصیه میشه)
                                به نظر من به صرفه ترین راه انتخاب باطریهای مناسبه، معمولا توی مدارات خود من به دو ولتاژ سه و پنج نیازه که من از باطری های مجزا استفاده میکنم و خودمو درگیر راه های پیچیده و گرون یا اونایی که باعث اتلاف توان میشه نمیکنم. فقط گراند باطریا رو چک کن، ممکنه نیاز باشه گراند ها رو یکی کنی
                                در حد شش ماه یک مقدار زمان زیادیه و بهتره از بهترین باطری های موجود استفاده کنین، مثل یون لیتیوم چهار آمپر ساعتی 50 هزار تومانی که سایزش تقریبا در حد باطری قلمی هست و اگه سایز کوچیک تر میخوای باطری لیتیوم پلیمر(فقط بپا شورت نشه و شارژرو درست وصل کنی که آتیش میگیری، از ما گفتن بود :agree
                                کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X