اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

    امیدوارم این مطلب آموزشی بدرد دوستان بخوره ....!

    آی سی ENC28J60 اتصال میکروکنترلر AVR به شبکه اترنت EN28J60 Ethernet LAN Network Module

    آی سی ENC28J60 ارزان ترین و مطمئن ترین چیپ موجود جهت اتصال انواع میکروکنترلرها به شبکه اترنت می باشد. فقط چند دقیقه جستجو در اینترنت انبوهی از اطلاعات در خصوص نحوه ی راه اندازی و استفاده از این آی سی را در اختیار طراحان قرار می دهد. برنامه های کاربردی به چندین زبان مختلف از جمله CodeVision-AVR و Bascom-AVR جهت میکرو کنترلرهای AVR در دسترس می باشد.

    اساس کار این آی سی به شرح زیر است :

    میکروکنترلر از طریق پورت SPI با چیپ ENC28J60 ارتباط برقرار می کند. مجموعه ای از زیر برنامه ها جهت تنظیمات اولیه پورت SPIو تعریف و مقدار دهی اولیه ریجیستر ها داخلی آی سی ENC28J60 فراخوان می شوند . برنامه اصلی درواقع یک حلقه ی دائمی است که منتظر دریافت پکت دیتا می ماند. زیر برنامه های خواندن و تفسیر پکت های دریافتی از حافظه داخلی ENC28J60 و محاسبه CRC و مقایسه ی IP و MAC و همچنین تهیه پکت های پاسخ بر اساس استاندارد های شبکه در ادامه برنامه قرار دارد. از جمله مهمترین زیربرنامه ها ، پروتکل ARP و TCP/IP و UDP و PING می باشد که عموماً در تمام برنامه ها گنجانده می شوند. همچنین بسته به نوع کابری محصول نهایی ، زیربرنامه هایی جهت لایه کاربر نظیر ارسال داده های یک صفحه HTML به سایر کلاینت های شبکه و یا دریافت و نمایش اطلاعات ارسالی از نودهای شبکه روی LCD در این برنامه ها دیده میشود.

    نکات مهم در استفاده از ENC28J60 :

    1- مهمترین موضوع داشتن اطلاعات است. تسلط به زبان برنامه نویسی میکرو کنترلر ، آشنایی با امکانات میکروکنترلرها و تجربه کافی در کار با آنها ، به طور خاص آشنایی با پروتکل SPI و نحوه ی عملکرد آن ، آشنایی با امکانات کامپیوتر جهت انجام تنظیمات مختلف نظیر مشاهده مشخصات کارت شبکه و عوض کردن IP ، ریست کردن کارت شبکه در صورت نیاز و ایجاد کانکشن ، آشنایی با ترمینال CMD جهت صدور فرمانهای شبکه نظیر PING و ARP ، داشتن اطلاعات در خصوص ماهیت شبکه های کامپیوتری ، مفهوم IP استاتیک و داینامیک، پکت دیتا ، CRC ، پروتکل های TCP و UDP ، نحوه ی تولید و راهیابی پکت دیتا در شبکه ، مطالعات عمومی درخصوص سخت افزارهای شبکه ، مودم ها و روترها ، مراجعه به سایت های علمی برق و الکترونیک داخلی و مطالعه ی کارهایی که سایرین در گذشته انجام داده اند و آشنایی با پرسشهای متداول و مشکلات عمومی و راه حل های موجود جهت صرفه جویی در وقت و استفاده از تجربه سایرین و جلوگیری از تکرار خطاها ، مطالعه ی داکیومنت آی سی ENC28J60 به زبان اصلی و همچنین مراجعه به سایت های خارجی که با این ماژول کار کرده اند و بررسی نتایج ارائه شده و مطالعه ی توضیحاتی که برنامه نویسان اصلی در خصوص پروژه های خود داده اند ، از جمله مهمترین ملزومات در اجرای پروژه شبکه می باشد.

    2- به دلیل پیچیده بودن و حساس بودن مدار سخت افزاری ، اکیداً پیشنهاد میشود جهت ارتباط میکرو کنترلر با شبکه ، از ماژولهایی که شامل آی سی ، پورت RG45 و کریستال 25M ( ماژولهایی نظیر عکس فوق ) که مجموعاً جهت بایاس اولیه و راه اندازی سخت افزار اترنت مورد نیاز می باشد استفاده شود. در این گونه ماژولها در خصوص مسائل مربوط به بایاس و نویز و تطبیق امپدانس و … ملاحظات کافی انجام شده است و هیچ گونه مشکل سخت افزاری از این بابت وجود ندارد و معمولاً در اولین قدم با اتصال تغذیه و اتصال کابل اترنت کراس بین این ماژولها و PC بدون نیاز به وجود میکرو کنترلر ، کامپیوتر ماژول را تشخیص داده و ارتباط ماژول و کارت شبکه برقرار می شود. لذا با توجه به قیمت تمام شده ی ماژول و قیمت قطعات لازم به صورت جداگانه ، درگیر شدن با طراحی سخت افزاری اصلاً منطقی به نظر نمی رسد.

    3- برای قدم اول بهتر است از پروژهای تست شده به زبان های استاندارد ارائه شده در کتابهای آموزش میکروکنترلر و یا از برنامه های ارائه شده همراه ماژولهای اترنت موجود در بازار استفاده شود. مهمترین موضوع در هر پروژه ای ، در دسترس داشتن یک نمونه ی واقعی در حال کار می باشد. یکی از مهمترین اقدامات پروژه ، سیم بندی دقیق بین میکرو و ماژول مطابق نقشه ی پروژه می باشد. به هیچ وجه از نقشه ی ارائه شده در یک پروژه خاص ، جهت برنامه ی یک پروژه دیگر استفاده نشود. تفاوت بین سیم بندی سخت افزاری پروژه های مختلف بسیار زیاد است. بعضی از برنامه ها ، از کلاک خروجی ماژول جهت کلاک میکرو استفاده میکنند. بعضی از برنامه ها از اینتراپت خروجی ماژول اترنت جهت تحریک میکروکنترلر استفاده میکنند. بعضی از برنامه ها از Mega32 و بعضی از Mega8 استفاده میکنند. لذا سیم بندی هر پروژه با بقیه متفاوت خواهد بود. بهترین پروژه برای شروع پروژه ایست که از اینتراپت خروجی و از کلاک خروجی ماژول اترنت استفاده نکرده باشد و همچنین مبدل سطح ولتاژ بین ماژول و میکرو به کار نرفته باشد و تنها ارتباط بین میکرو و ماژول ، پین های SPI و پین CS ( چیپ سلکت ) باشد. البته این پروژه ها معمولاً حجیم ترند و فضای زیادی از حافظه میکرو را اشغال خواهند کرد. اما این موضوع در شروع کار اهمیتی ندارد. حتماً سیم بندی میکرو و ماژول و LCD با توجه به تعدد سیم ها ، روی یک برد بورد کاملاً سالم و مطمئن انجام شود و ترتیبی داده شود که به جز مشکلات مربوط به برنامه نویسی ، هیچ گونه اختلال و مشکل سخت افزاری دیگری در پروژه وجود نداشته باشد. از جمله امکاناتی که در برنامه های مختلف پیش بینی میشود ، ارتباط میکرو با کامپیوتر از طریق پورت سریال می باشد که به وسیله آن مراحل مختلف اجرای برنامه مستقیماً روی کامپیوتر نمایش داده می شود و این ابزار در مشاهده و رفع خطای برنامه بسیار کارآمد می باشد. لذا حتماً ارتباط سریال به کمک MAX232 بین میکرو و PC برقرار شود و کلیه فرآیند اجرای برنامه از طریق ترمینال سریال PC مشاهده گردد. این کار در سرعت رفع خطا و رسیدن به نتیجه مطلوب نقش بسیار کلیدی دارد.

    4- جهت ارتباط مستقیم ماژول با PC از کابل کراس و جهت ارتباط ماژول با روتر از کابل استریت استفاده شود. بهتر است پروژه از ارتباط مستقیم بین PC و ماژول با IP استاتیک آغاز شود و هیچ روتری در مسیر قرار نگیرد. به این ترتیب از محدودیت های معروف روترها نظیر فیلتر IP و MAC تا زمان دستیابی به تجربه و دانش کافی گذر خواهیم کرد. اکثر پروژه های موجود در اینترنت معمولاً با IP های دلخواه طراحی شده اند . اولین قدم در اصلاح برنامه این است که برای بورد اترنت یک IP در رنج IP پیش فرض کامپیوتر مورد استفاده که معمولاً از رنج x و 1 و 168 و 192 می باشد انتخاب شود. همچنین MAC بورد اترنت دقیقاً برابر MAC کارت شبکه موجود در PC با یک اختلاف جزئی در آخرین رقم سمت راست انتخاب شود. در ارتباط مستقیم بین PC و میکرو به غیر از سیم بندی میکرو و ماژول و انتخاب کابل شبکه مناسب و البته توجه به تنظیمات کارت شبکه نظیر IP و SubnetMask و فایروال و مواردی از این دست ، معمولاً مشکل جدی دیگری وجود نخواهد داشت و رسیدن به اولین پینگ موفق ، کمتر از یک هفته زمان می برد. نصب نرم افزار Network Protocol Analyzer جهت نمایش کلیه پکت های رد و بدل شده بین PC و ماژول بسیار مفید است. این نرم افزار می تواند بیت به بیت پکت های ارسالی و دریافتی را با ذکر جزئیات تفسیر نماید.

    5-در نهایت وقتی ارتباط مستقیم PC و میکرو برقرار شد ، میتوانیم بورد را وارد شبکه کنیم. ملاحظات شبکه به این شرح است: IP بورد حتماً از رنج IP روتر محلی باشد . همچنین در اکثر شبکه های کامپیوتری محدودیت هایی روی رنج IP در مورد آخرین پارت سمت راست به عنوان پایین ترین عدد قابل تعریف اعمال میگردد که لازم است در انتخاب IP به این موضوع توجه گردد. اکثر انواع روتر ها به MAC حساس هستند و جهت جلوگیری از بروز خطا ، بهتر است از MAC کارت شبکه های قدیمی و یا دستگاههایی که در آن شبکه در حال کار نیستند استفاد شود. همچنین یک راه حل دیگر ، استفاده از MAC خود روتر با یک اختلاف جزئی در آخرین عدد سمت راست می باشد. در کاربری های مختلف از جمله WebServer به غیر از بورد و روتر ، تعدادی از سرور های شبکه ازجمله DNS-Server ، NTP-Server ، DHCP-Server و … ممکن است در بعضی از مراحل ارتباط شبکه نقش داشته باشند. برای مثال اختصاص IP داینامیک ، امکان فراخوانی میکروکنترلر بدون نیاز اعلام IP ، تنظیم زمان یکسان برای همه نود های شبکه و هماهنگی در ارسال و دریافت دیتا و…. چنانچه سرویس خاصی از این دست در پروژه استفاده شده باشد ، معمولاً در متن برنامه ، اطلاعاتی نظیر IP و MAC سرورهای مورد نیاز درخواست خواهد شد و لازم است اطلاعات مربوطه در محل مشخص شده در متن برنامه درج گردد. برای این منظور لازم است توضیحات درج شده در لا به لای خطوط برنامه مطالعه شود. نهایتاً با انجام موارد فوق ، تا این مرحله از این ماژول در شبکه های محلی می توان استفاده کرد. نکته مهم : جهت استفاده از این ماژول در شبکه اینترنت ، باید از IP داینامیک استفاده شود که در مواردی از جمله دریافت IP لازم است پروتکل های مربوطه مطالعه شود. ضمناً برنامه های نمونه نیز در این مورد وجود دارد.

    منبع : http://tlab.ir

    دیدگاه


      #32
      پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

      نوشته اصلی توسط seramo
      خب ، خوشبختانه تونستم ping بگیرم...
      حالا چطور میتونم اطلاعات ارسالی از میکرو را در کامپیوتر ببینم ؟ آیا به نرم افزار خاصی احتیاج هست؟
      سلام
      شرمنده دوستان . اصلا وقت سر زدن به انجمن را نداشتم ولی در اولین فرصت که بشه مثل امروز جواب دوستان را میدم .
      اگه مدار را تو سیمولیشن بستین مثل پروتوس . بله به نرم افزار winpcap نیاز دارین ولی اگه عملی بستین خیر به چیزی نیاز نداره .

      دیدگاه


        #33
        پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

        کسی در مورد ارسال اطلاعات به روش POST چیزی میدونه؟
        یه روش معمول اینه که دیتای ارسالی در ادامه آدرس باشه و به ماژول ارسال بشه....یه مدل دیگه هست که آدرس تغییر نمیکنه ولی دیتا ارسال میشه...در مورد اون کسی چیزی میدونه؟
        تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

        www.intelart.ir


        ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

        دیدگاه


          #34
          پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

          نوشته اصلی توسط سمیراا
          سلام
          شرمنده دوستان . اصلا وقت سر زدن به انجمن را نداشتم ولی در اولین فرصت که بشه مثل امروز جواب دوستان را میدم .
          اگه مدار را تو سیمولیشن بستین مثل پروتوس . بله به نرم افزار winpcap نیاز دارین ولی اگه عملی بستین خیر به چیزی نیاز نداره .


          بصورت عملی بستم.
          بالاخره تونستم با فایل نمونه دوستان و راهنمایی هاشون ، ping بگیرم.
          دنبال سورس بیسیک میگشتم که پیدا نکردم . ناچار با سورس c سخت افزارمو تست کردم.که چیزی بجز طریقه تعویض کردن ip بیشتر نتونستم ازش سر در بیارم.
          اما به ی مشکلی بر خوردم . نمیدونم چرا با اتصال کابل شبکه به لبتاپم ، ارتباط برقرار نمیشه ( ip : 192.168.1.10 ). ولی با اتصال به مودم وای فای ، ارتباط برقرار میشه...!!! مگه میشه ؟، مگه داریم....؟
          ( احتمال میدم بخاطر تفاوت آی پی باشه. آخه وای فای با .192.168 شروع میشه. اگه اینطوریه برای ارتباط مستقیم ماژول به کامپیوتر از طریق lan با چه ip ای بایستی آی سی رو کانفیگ کرد؟و جهت اتصال ماژول به سرور شبکه چطور؟ )
          ممنون میشم راهنمایی بفرمایید...

          دیدگاه


            #35
            پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

            نوشته اصلی توسط کریمخان


            بصورت عملی بستم.
            بالاخره تونستم با فایل نمونه دوستان و راهنمایی هاشون ، ping بگیرم.
            دنبال سورس بیسیک میگشتم که پیدا نکردم . ناچار با سورس c سخت افزارمو تست کردم.که چیزی بجز طریقه تعویض کردن ip بیشتر نتونستم ازش سر در بیارم.
            اما به ی مشکلی بر خوردم . نمیدونم چرا با اتصال کابل شبکه به لبتاپم ، ارتباط برقرار نمیشه ( ip : 192.168.1.10 ). ولی با اتصال به مودم وای فای ، ارتباط برقرار میشه...!!! مگه میشه ؟، مگه داریم....؟
            ( احتمال میدم بخاطر تفاوت آی پی باشه. آخه وای فای با .192.168 شروع میشه. اگه اینطوریه برای ارتباط مستقیم ماژول به کامپیوتر از طریق lan با چه ip ای بایستی آی سی رو کانفیگ کرد؟و جهت اتصال ماژول به سرور شبکه چطور؟ )
            ممنون میشم راهنمایی بفرمایید...
            سلام
            ابتدا باید شما به نحوه اتصال به شبکه و ارتباط با اون و یک سخت افزار دیگه یا مشابه جهت ارتباط با هم از طریق شبکه نت اطلاع کامل باید داشته باشین وگرنه کلی راه اشتباه میرین که سر درگمی داره .
            من با بسکام برنامه ای شامل IP Addresse - MAC Addresse - DNS Server IP Adresse - Gateway MAC Adresse- NTP Server IP Adresse را داخل میکرو تعریف کردم . تا تونستم با ای پی و مخلفاتش که عرض کردم بطور دلخواه ارتباط برقرار کنم . البته کار راحتی نیست و عرض کردم باید همه اطلاعاتتون در مورد موارد بالا باید در حد خوب باشه اونم این که بخواین تو میکرو این موارد را قرار بدین .
            مثلا یه تیکه از برنامه من را نگاه کنین در مورد همین موارد هست .


            دیدگاه


              #36
              پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

              خوب دوستان خودم با کلی تست و ازمایش توانستم مشکلم را پیدا کنم و مرتفع کنم خیلی توپ شده .
              فقط با نوشتن یک خط دیتا در میکرو اونم با نرم افزاری که خودم درست کرده بودم و به لطفش سریعا کدی که برای بسکام میخواستم را داد و حل شد.. :nice: :nice: :nice: :nice: :nice: :nice: :nice:
              دوستانی که برای این مشکل راه حل میخواستن کد زیر را که فلش جلوش قرمز رنگ هست را ببینن
              فقط به لطف نرم افزار HTML -SAMIRA.exe
              نیازی به برنامه نویسی با اجکس نبود ....... :nice: :nice: :nice:
              :NO: :NO: :NO:


              دیدگاه


                #37
                پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                سلام
                میخوام تو صفحه وب برای کنترل یک سری از مو تور ها و پمپ اب و غیره از عکس هایی سه بعدی مثل عکس خود مو تور اب و یا پمپ اب و یا منبع اب و غیره استفاده کنم الان تو پروژه ای که میبینین عکس یه باتون هست که قرار دادم و با زدن اون LED با رنگ زرد روشن و خاموش میشه . ولی بجاش میخوام . از خود عکس سه بعدی موتور و غیره برای این کار استفاده کنم . کسی می دونه از کجا بیارم یا نرم افزاری برای طراحی هست .؟؟؟؟؟؟ :nerd:

                دیدگاه


                  #38
                  پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                  نبود . :sad: :sad: :sad:

                  خوب خودم یه نرم افزار پیدا کردم که انواع کلید ها را میشه طراحی کرد و منتقل کرد به وب که چند تا درست کردم ولی
                  باز هم نیاز به نرم افزاری دارم که شکل و شمایل انواع اشکال صنعتی و قطعات را مثل مخازن اب و لوله ها و موتور و پمپ ها را بتونم دربیارم .هنوز پیدا نکردم کس چیزی به ذهنش نمیرسه :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

                  اینم دگمه هایی که در اوردم وقرار دادم


                  دیدگاه


                    #39
                    پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                    نوشته اصلی توسط سمیراا نمایش پست ها
                    سلام
                    ابتدا باید شما به نحوه اتصال به شبکه و ارتباط با اون و یک سخت افزار دیگه یا مشابه جهت ارتباط با هم از طریق شبکه نت اطلاع کامل باید داشته باشین وگرنه کلی راه اشتباه میرین که سر درگمی داره .
                    من با بسکام برنامه ای شامل IP Addresse - MAC Addresse - DNS Server IP Adresse - Gateway MAC Adresse- NTP Server IP Adresse را داخل میکرو تعریف کردم . تا تونستم با ای پی و مخلفاتش که عرض کردم بطور دلخواه ارتباط برقرار کنم . البته کار راحتی نیست و عرض کردم باید همه اطلاعاتتون در مورد موارد بالا باید در حد خوب باشه اونم این که بخواین تو میکرو این موارد را قرار بدین .
                    مثلا یه تیکه از برنامه من را نگاه کنین در مورد همین موارد هست .
                    سلام امکانش هست نمونه برنامه ای ک نوشتید رو بزارید؟

                    دیدگاه


                      #40
                      پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                      سلام خانم احمدی
                      امکانش هستش میشه این پروژه که قبلا کار کردید این آپلود کنید دیگران استفاده کنن
                      ممنون میشیم
                      سورس + شماتیک
                      من که سردرگم شدم --- چند وقته دنبالشم
                      یک پکیچ اماده همین ماژول از این سایت ECA خریداری کردم

                      http://tlab.ir/wp-content/uploads/2015/07/en28j60.jpg

                      مهندس ممنون به این انجمن یک سری بزنید
                      پیغام هم میفرستم جوابی از شما ارسال نمیشه

                      دیدگاه


                        #41
                        پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                        سلام اساتید محترم
                        ممنون میشم که در این زمینه کسی از قبل درگیر شده بود این مطالب بزاره
                        این مطالب از زمان بروز شدن سایت eca از بین رفته
                        ممنون میشم

                        دیدگاه


                          #42
                          پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                          نوشته اصلی توسط mojtaba_68 نمایش پست ها
                          ممنون میشم که در این زمینه کسی که از قبل درگیر شده بود، این مطالب رو بزاره
                          این مطالب از زمان بروز شدن سایت eca از بین رفته
                          از ابتدا مطلب خاصی مثل ارائه ی کد، شماتیک یا توضیحات مربوط به سخت افزار پروژه و ... در کار نبود

                          دیدگاه


                            #43
                            پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                            http://members.home.nl/bzijlstra/sof...s/enc28j60.htm

                            این سورس کامل ، در بسکام هستش
                            جدیدترین ویرایش توسط sarajoon; ۱۹:۱۷ ۱۳۹۷/۰۳/۲۱.
                            بسیاری از سلول های خاکستری مغزم را استفاده کرده ام ، اما . . . وقتی مینگرم ، می بینم ، هنوز هیچ نمی دانم . . .

                            دیدگاه


                              #44
                              پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                              مهندس کد آماده شو داری شما؟

                              دیدگاه


                                #45
                                پاسخ : راهنمایی :: ای سی شبکه ENC28J60 با بسکام

                                سلام بر ابر مهندسین این لینک کار نمی کنه یکی زحمت بکشه سورس بزاره برای بیسکام

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X