اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارور Chip Enable Program Error در پراگرامر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ارور Chip Enable Program Error در پراگرامر

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    سلام
    من یک ای سی مگا32 خریدم و میخواستم تست کنم زمانیکه erase را می زنم باز ارور Chip Enable Program Error میده !! با مگا 8 و 16 مشکلی نداره !! گاهی اوقات با مگا16 ادا در میاره و با مگا32 کلا مشکل داره !!
    با کابل isp هم تست کردم باز همان ارور را میده !! ایا باید کریستال خاصی به صورت جدا وصل کنم !!برای تامین منبع کلاک!!
    این پراگرامر خیلی روی اعصاب هست میگم شماتیک پراگرامر usb دارید تا خودم بسازم یا پراگرامر ارزان سراغ دارید تا بخرم !!!
    سپاس
    با سلام
    چون کلاک پیشفرض مگا32 بر روی 1 مگاهرتز هستش لذا موقع پروگرم/پاک کردن میکرو همواره باید جامپر low speed متصل باشه در غیر اینصورت با Chip Enable Program Error مواجه میشوید
    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر کریمی
      با سلام
      چون کلاک پیشفرض مگا32 بر روی 1 مگاهرتز هستش لذا موقع پروگرم/پاک کردن میکرو همواره باید جامپر low speed متصل باشه در غیر اینصورت با Chip Enable Program Error مواجه میشوید
      موفق باشید
      ممنون دوست عزیز: این مورد را می دانستم و جامپر هم وصل هست ولی باز ارور میده !! جناب لاچینی قبلا گفتند که کلا پراگرامر ها که شرکت eca می زند مشکل دارد !! و الکی کلا گرفتند پراگرامر بستند!!
      کابل isp اش که اصلا سر و ته نداره !! یک عکس از اتصالات اش توی سی دی نگذاشتند که بدونم چی به چی هست!!!

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: این مورد را می دانستم و جامپر هم وصل هست ولی باز ارور میده !! جناب لاچینی قبلا گفتند که کلا پراگرامر ها که شرکت eca می زند مشکل دارد !! و الکی کلا گرفتند پراگرامر بستند!!
        کابل isp اش که اصلا سر و ته نداره !! یک عکس از اتصالات اش توی سی دی نگذاشتند که بدونم چی به چی هست!!!
        والا بنده که نزدیک 4 سال هستش که پروگرمر مولتی رو دارم هر روز هم ازش استفاده میکنم تاحالا باهاش به مشکلی بر نخوردم شاید پروگرمری که دست شماست دچار مشکل نرم افزاری هستش :agree:

دیدگاه

والا بنده که نزدیک 4 سال هستش که پروگرمر مولتی رو دارم هر روز هم ازش استفاده میکنم تاحالا باهاش به مشکلی بر نخوردم شاید پروگرمری که دست شماست دچار مشکل نرم افزاری هستش :agree:
          شما مولتی این پراگرامر را دارید؟برای eca ؟
          http://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B1%D 9%87%D8%A7/490-avr-usb-programmer.html
          اتصالات پایه isp به ترتیب می دانید برای این پراگرامر چطور هست؟ مثل عکس زیر !؟

سپاس

دیدگاه

شما مولتی این پراگرامر را دارید؟برای eca ؟
            http://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B1%D 9%87%D8%A7/490-avr-usb-programmer.html
            اتصالات پایه isp به ترتیب می دانید برای این پراگرامر چطور هست؟ مثل عکس زیر !؟

سپاس
            نه دوست من مال من از ایناست
            http://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B1%D 9%87%D8%A7/489-multi-avr-programmer.html
            اتصالات isp هم کنارش مشخص کرده نمیدونم با مال شما یکی هست یا نه

دیدگاه

نه دوست من مال من از ایناست
              http://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B1%D 9%87%D8%A7/489-multi-avr-programmer.html
              اتصالات isp هم کنارش مشخص کرده نمیدونم با مال شما یکی هست یا نه
              دوست عزیز: دقیقا اتصالات isp اش همان هست: رفتن دیدم توی فروشگاه سایت !! شما با کابل isp تا حالا کار کرده اید؟ تنها راهی که مانده برام برای پاک کردن مگا32 همین هست!!
              زمانیکه که کابل idc یا isp به باکس هدر میخوره ترتیب پایه هایی که روی برد نوشته شده است بهم میخورد !! و نمیدانم چی به چی هست!! اگه می دانید لطفا راهنمایی کنید!
              البته یک راه دیگه به ذهن رسید که با باکس هدر را از روی برد در بیارم و سیم را مستقیم وارد ان سوراخ های مورد نظر پایه ها بکنم !! در این صورت کابل isp حذف میشه ! حالا نمی دانم جواب مبده این روش یا نه!؟

سپاس

دیدگاه

اگر کابل ISP سالم باشد، اتصالات آن بهم نمی خورد. من احساس میکنم شما یا در شناسایی ترتیب پایه های کابل مشکل دارید و یا اینکه احیانا میکروی شما سالم نیست.
                به هر حال برای مورد اول تصاویر قبلی تاپیک زیر کاملا گویا و روشن است :
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=111330.msg722258#msg722258

اما در مورد از کار افتادن میکرو باید دقیقا بررسی شود و بهتر است در قدم نخست با یک میکرو دیگر تست کنید. ظاهرا شما اشاره داشتید که با مگا هشت توانستید عملیات پروگرام را انجام دهید. پس بهتر است از همان مگا هشت نیز برای تست ISP استفاده کنید.

اما در مورد پروگرامر خریداری شده توسط شما باید عرض کنم که بنده نگفتم که این پروگرامر کلا مشکل دارد بلکه دارای ایراداتی هست که ممکن فردی سالها با آن کار کند و با آنها مواجه نشود و نفر دیگر در همان استفاده نخست متوجه آن شود. ایرادتی همچون روش غلط خوراندن زیف سوکت به پروگرامر و همچنین عدم تامین کلاک مناسب بر روی زیف سوکت.

به هر صورت با توجه به اینکه شما ظاهرا برای اولین برنامه ریزی بر روی میکرو را تجربه میکنید، پروگرامر های زیف سوکت دار استاندارد مناسب تر بود و شما را دچار مسائل فعلی نمیکرد. پروگرامر USBASP با زیف سوکت هوشمند و تامین کلاک دقیق، تصویر زیر شکل موج تامین شده توسط پروگرامر USBASP با زیف سوکت هوشمند را برای میکرو ATmega32 در حالتیکه فیوز بیت CKSEL بر روی RC خارجی تنظیم شده است نشان میدهد.

همانطور که مشاهده میکنید. این پروگرامر بصورت خودکار پیکربندی فیوز بیت CKSEL را تشخیص داده و مدار RC را بر روی پایه XTAL1 میکرو ایجاد کرده تا اسیلاتور به درستی نوسان کند و میکرو راه اندازی شود. در حالیکه پروگرامر شما و سایر پروگرامرهای موجود، فاقد این امکان هستند و این قابلیت بصورت منحصربفردی در پروگرامر سانا وجود دارد. و جالب است بدانید که این پروگرامر پیشرفته بصورت USBASP شناسایی میشود و در نتیجه سادگی کار با آنرا دو چندان میکند.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

اگر کابل ISP سالم باشد، اتصالات آن بهم نمی خورد. من احساس میکنم شما یا در شناسایی ترتیب پایه های کابل مشکل دارید و یا اینکه احیانا میکروی شما سالم نیست.
                  به هر حال برای مورد اول تصاویر قبلی تاپیک زیر کاملا گویا و روشن است :
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=111330.msg722258#msg722258
                  اما در مورد از کار افتادن میکرو باید دقیقا بررسی شود و بهتر است در قدم نخست با یک میکرو دیگر تست کنید. ظاهرا شما اشاره داشتید که با مگا هشت توانستید عملیات پروگرام را انجام دهید. پس بهتر است از همان مگا هشت نیز برای تست ISP استفاده کنید.
                  ممنون دوست عزیز: بله من در شناسایی پایه مشکل دارم!! من یک کار دیگه کردم که باکس هدر که کابل isp بهش میخورد را در اوردم و به جایش 2 تا پین هدر مادرگی 5در 2 گذاشتم که میشه همان 10 تا سوراخ: خلاصه از شر ان کابل راحت شدم و سیم را مستقیم به پایه های ای سی مگا32 می رسانم طبق ان چیزی که روی برد پراگرامر نوشته و دیتاشیت ای سی !!
                  الان چند تا سئوال داشتم : لطفا راهنمایی کنید!
                  1. توی راهنمای پراگرامر دیده ام که جامپری هست به نام ex power که نوشته جهت اتصال vcc پورت usb به باکس isp دستگاه !!! منظور اش دقیقا چی هست؟ ایا جامپر اش حتما باید وصل باشه؟
                  2. توی این حالت یعنی استفاده از isp :چطور باید کلاک مورد نظر برای ای سی را تهیه کرد؟
                  سپاس

دیدگاه

اگر بر روی مدار خود میخواهید تغذیه میکرو را جداگانه تامین کنید نیازی به جامپر Ex-Power نیست و باید خالی رها شود و حتی VCC کانکتور IDC را نیاز ندارید به میکرو وصل کنید.
                    اما در صورتیکه نمیخواهید تغذیه میکرو را بر روی برد تامین کنید، حتما باید این جامپر وصل شده و همین خط VCC از کانکتور IDC به میکرو وصل کنید.

کلاک میکرو را باید با توجه به تنظیمات CKSEL تامین کنید. اگر بر روی کریستال خارجی است باید کریستال خارجی قرار دهید و اگر بر روی RC خارجی است باید یک مدار مقاومت خازنی را مطابق با دیتا شیت قرار دهید. و اگر بر روی اسیلاتور خارجی است باید یک پالس مربعی را به XTAL1 اعمال کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
                      اگر بر روی مدار خود میخواهید تغذیه میکرو را جداگانه تامین کنید نیازی به جامپر Ex-Power نیست و باید خالی رها شود و حتی VCC کانکتور IDC را نیاز ندارید به میکرو وصل کنید.
                      اما در صورتیکه نمیخواهید تغذیه میکرو را بر روی برد تامین کنید، حتما باید این جامپر وصل شده و همین خط VCC از کانکتور IDC به میکرو وصل کنید.

کلاک میکرو را باید با توجه به تنظیمات CKSEL تامین کنید. اگر بر روی کریستال خارجی است باید کریستال خارجی قرار دهید و اگر بر روی RC خارجی است باید یک مدار مقاومت خازنی را مطابق با دیتا شیت قرار دهید. و اگر بر روی اسیلاتور خارجی است باید یک پالس مربعی را به XTAL1 اعمال کنید.
                      ممنون دوست عزیز: والا من این روش (isp)را روی مگا8 تست کردم و جواب داد و روی مگا16 هم تست کردم اول اش ارور PROGRAMMER CAN NOT BE FOUND می داد که با ریستارت پی سی حل شد ولی این مگا32 بد جوری لج کرده باز همان ارور Chip Enable Program Error میدهد!! یعنی ای سی خراب هست!!؟
                      سپاس

دیدگاه

مواردی که ممکن است رخ داده باشد :
                        1- تغییر فیوز بیت CKSEL به حالت های کریستال خارجی و یا اسیلاتور خارجی و یا RC خارجی.
                        2- غیر فعال شدن فیوزبیت SPIEN و در نتیجه عدم امکان برنامه ریزی با استفاده از این روش.
                        3- و در نهایت صدمه دیدن میکرو.

در حالت اول باید منبع کلاک مناسب را تامین کنید و یا از پروگرامری استفاده کنید که این منبع کلاک را برای پایه XTAL1 تامین کند. پروگرامر فعلی شما فقط بر روی زیف سوکت امکان نصب کریستال خارجی دارد. که قطعا روش صد در صد کاملی نخواهد بود.

برای حالت دوم نیز باید از مداراتی همچون دکتر فیوز بیت و یا پروگرامرهایی که با استفاده از روش ولتاژ بالا کار میکنند اقدام به پروگرام میکرو کنید.

برای حالت سوم هم . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
                          مواردی که ممکن است رخ داده باشد :
                          1- تغییر فیوز بیت CKSEL به حالت های کریستال خارجی و یا اسیلاتور خارجی و یا RC خارجی.
                          2- غیر فعال شدن فیوزبیت SPIEN و در نتیجه عدم امکان برنامه ریزی با استفاده از این روش.
                          3- و در نهایت صدمه دیدن میکرو.

در حالت اول باید منبع کلاک مناسب را تامین کنید و یا از پروگرامری استفاده کنید که این منبع کلاک را برای پایه XTAL1 تامین کند. پروگرامر فعلی شما فقط بر روی زیف سوکت امکان نصب کریستال خارجی دارد. که قطعا روش صد در صد کاملی نخواهد بود.

برای حالت دوم نیز باید از مداراتی همچون دکتر فیوز بیت و یا پروگرامرهایی که با استفاده از روش ولتاژ بالا کار میکنند اقدام به پروگرام میکرو کنید.

برای حالت سوم هم . . .
                          ممنون دوست عزیز: لطفا حالات دوم را بیشتر توضیح بدهید! مدار دکتر فیوزبین چی هست+ روش ولتاژ بالا !!
                          سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: لطفا حالات دوم را بیشتر توضیح بدهید! مدار دکتر فیوزبین چی هست+ روش ولتاژ بالا !!
                            سپاس
                            با سلام
                            با اجازه از دوستمون
                            دکتر فیوز بیت وسیله ای هستش که با اون میشه میکرو هایی که فیوز بیت انها به اشتباه در حالت قفل یا منبع کلاک rc یا اسیلاتور خارجی برنامه ریزی شده اند(که توسط پروگرمر های معمولی قابل شناسایی نیستن) رو دوباره زنده کرد(برنامه هم پاک میشه) دکتر فیوزبیت برای اینکار از ولتاژ 12 ولت به صورت لحظه ای برای برگرداندن فیوز بیت های میکرو به حالت پیش فرض استفاده میکنه
                            راه دیگه هم برای برگرداندن فیوزبیت های میکرو به حالت پیش فرض استفاده از پروگرمر های 12 ولتی(high voltage) مانند پروگرمر tnm هستش البته قیمت این نوع پروگرمر ها خیلی زیاد هست
                            بهترین راه برای شما این هستش که میکروتون رو ببرین به تعمیرکارای الکترونیک که پروگرمر tnm دارن و ازشون بخوای یه بار میکروتون erase کنن در این حالت میکرو زنده میشه
                            راه دیگه هم اینه که اگه میخواین تو ضمینه میکرو فعالیت داشته باشین یا یه دکتر فیوزبیت بخرین یا مثل من یکی بسازین
                            اینم نمونه دکتر فیوزبیت یا همونavr recovery
                            http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-eca/2633-avr-recovery.html
                            و اینم فیوزبیت دکتر خودم

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
                              بهترین راه برای شما این هستش که میکروتون رو ببرین به تعمیرکارای الکترونیک که پروگرمر tnm دارن و ازشون بخوای یه بار میکروتون erase کنن در این حالت میکرو زنده میشه
                              تعمیر کار های الکترونیک: دقیقا پیش چه نوع تعمیر کاری باید رفت؟ تلویزیون یا ...........
                              راه دیگه هم اینه که اگه میخواین تو ضمینه میکرو فعالیت داشته باشین یا یه دکتر فیوزبیت بخرین یا مثل من یکی بسازین
                              قیمت ان مدار 55000 تومن هست !!! واقعا زیاد هست!! میگم اگر شماتیکی دارید لطفا بدهید تا من هم بسازم : ادم خوداش بسازه خیلی کمتر در می اید!!
                              ان مدار eca گمان کنم دقیقا همین مدار باشه! برای شما هم همین هست؟
                              http://mdiy.pl/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en

در مورد مگا32 باید بگم که اولین بار بود که با این ای سی کار می کنم قبلش با مگا8 و 16 کار کردم!! ولی اینها ادا در نمی اوردند !! من این ای سی دیروز به دستم رسید و قبلش اصلا هیچ استفاده ازش نکردم تا رسید به دستم گذاشتم اش توی پراگرامر تا erase کنم ولی این ارور را داد!!! میگم ایا ممکن هست ان شرکت ربوکیو ای سی خراب به من انداخته باشند!!؟

سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:تعمیر کار های الکترونیک: دقیقا پیش چه نوع تعمیر کاری باید رفت؟ تلویزیون یا ...........قیمت ان مدار 55000 تومن هست !!! واقعا زیاد هست!! میگم اگر شماتیکی دارید لطفا بدهید تا من هم بسازم : ادم خوداش بسازه خیلی کمتر در می اید!!
                                ان مدار eca گمان کنم دقیقا همین مدار باشه! برای شما هم همین هست؟
                                http://mdiy.pl/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en
                                سپاس
                                خواهش میکنم
                                برید پیش تعمیر کارهای که پخش ماشین و تلوزیون و dvd player های خانگی تعمیر میکنن
                                بنده این مدار رو ساختم
                                http://s2.picofile.com/file/7903128602/AVR_atmega_fuse_bit_doctor_recovery.zip.html
                                با هزینه کمتر از 8 هزار تومن :nice: :smile:
                                بله ممکن هستش که میکرو معیوب باشه پروگرمر شما که قادر هست مگا16 رو بشناسه دلیلی نیست که مثلا مگا32 رو نشناسه
                                یا میکرو شما معیوب هستش یا اشتباهی فیوزبیتی مربوط به کلاک یا قفل یا پین ریست یا spi رو دستکاری کردین که در اینصورت با راه هایی که عرض کردم میتونین زنده اش کنین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X