اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروگرم کردن میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروگرم کردن میکرو

حل شد

دیدگاه

[pre][/pre][right]
      نوشته اصلی توسط lachini
      بهتر هست که برای شروع سراغ تنظیم فیوز بیت ها نروید؛ چون هم درک آن در ابتدا کمی شاید مشکل باشد + تنظیم غلط برخی فیوز بیت ها باعث از کار افتادن میکرو شما خواهد شد. بخصوص اینکه پروگرامر موجود بر روی پروگرام فاقد امکان تامین کلاک است.
      معمولا به همراه بردهای آموزشی دفترچه راهنما به همراه مثال و برنامه های اجرا شده بر روی برد آموزشی هست و بهتر است که فعلا آنها را اجرا کنید. در رابطه با آموزش بسکام کتاب آقای علی کاهه خوب است. و اگر اطلاعات بیشتری بخواهید میتوانید به ویدئوهای تهیه شده توسط آقای مهندس کی نژاد در سایت ایشان و یا پارات مراجعه کنید.

کلا سئوالات شما در رابطه با برد آموزشی را نمیتوان دقیق جواب داد مگر آنکه مشابه همان برد را قبلا کسی کار کرده و با مشخصات آن دقیق آشنا باشد. بهتر است فایل دفترچه راهنمای آنرا مطالعه کنید و در صورت سئوال؛ فایل را در سایت قرار دهید تا پس از بررسی بتوان جواب درستی داد.
      سلام
      10-میشه تنظیمات فیوز بیت ها رو خودتون بگین.اخه برنامه ای که میخوام توش بریزم که کار خاصی نمیخواد انجام بده.فقط یک led رو از یک پورتش روشن خاموش روشن کنه.آیا برای همین کار کوچک هم تنظیم فیوز بیت لازمه؟
      من که کلی با کدویژن کار کردم، الان تو اینچیزای جزیی موندم.حالا نمیتونم بسکام یاد بگیرم
      نمیشه اصلا هیچی از قسمت program fuse bit تو کدویژن رو تیک نزنیم؟مگه حالت پیش فرضی نداره؟
      توکتاب سپاس یار مثلا در مورد انتخاب فرکانس اسیلاتور گفته:
      http://s6.picofile.com/file/8207715450/CKSEL.png
      خب برای مگا16 و در اینجور ازمایشی فرقی میکنه من فرکانسو، چی انتخاب کنم؟
      11-تیک زدن اون فیوز بیتها معادل صفر کردن و فعال کردنشونه؟و تیک نزدن معادل 1 و غیر فعال بودن اون فیوز بیت؟
      12-وقتی پروگرمر رو وصل میکنم و وارد کدویژن میشم، اگر فیوز بیتی تیک داشته باشه، یعنی اون حالتی که قبلا فیوز بیتها تنظیم شده بوده رو نشون میده؟؟یا اصلا حالت تنظیم دفعه ی قبلی رو نشون نمیده.؟
      13-وقتی پروگرمر رو به کامپیوتر وصل کنم، قسمت فیوز بیتها باید همشو بدون تیک نشون بده؟؟؟یا میاد اون چیزایی که از سری قبلی پروگرم شده بوده، رو برای ما نشون میده؟
      کلا فیوز بیتها حالت پی فرضی نداره؟یا کاری که کلا به تنظیمات اولش برگردونیم.چون نوشته با رست از بین نمیرن.پس با چی میرن؟

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط lachini
      بهتر بود تصویری از پروگرامر خود قرار میدادید و یا اینکه فایل PDF راهنمای پروگرامر را برای بررسی اینجا لینک میکردید.
      اگر پروگرامر شما STK200/300 باشد؛ از برنامه دوست گرامی بنده آقای خزاما نمیتوانید استفاده کنید. چون این برنامه فقط برای USBasp نوشته شده است.
      روی همین برد ،اون بلوک USB، بنظرم داخلش مبدل پورت COM به USB قرار داره.که من USB رو به لپتاپ میتونم نصب کنم و چیزی که در DEVICE تو MANAGE ِCOMPUTER نشون میده، اینه:USBSERIAL PORT
      حالا سوالم اینه در این حالت هم میشه از خزاما استفاده کرد؟؟؟(چون در اینحالت دیگه usbasp ای وجود نداره.اما با اینجود با usb وصل میشیم)

دیدگاه

این همه حجم سئوال شما را کسی نمیتواند یکجا پاسخ دهد. بهتر است قدم به قدم جلو بروید و در ابتدا نحوه پروگرام کردن را مطمئن شوید که درست انجام میدهید.
        نکته بعدی اینکه تا شما فایل راهنما را ارسال نکنید و فقط بریده ای از صفحات خاص را که مدنظر شما است قرار دهید نمیتوان به جواب درستی رسید. پس طبق توصیه بنده اگر میخواهید که وقت خود را تلف نکنید؛ فایل راهنما را در سایت قرار دهید.
        در رابطه با اینکه بخش مورد اشاره بنده پروگرامر USBasp است که توسط آن میتوان میکروهای AVR را پروگرام کنید؛ جای شکی وجود ندارد.
        و در نهایت اینکه شما اگر بخواهید به سرعت تمامی مواردی را سوال کردید و احتمالا در آینده نیز سوالات بیشتری خواهید داشت؛ بهتر است حضورا نزد کسی رفته تا شما را در این زمینه راهنمایی کند. قاعدتا انجمن ها نمیتوانند به سرعت برای شما مشکلات را بررسی و حل کنند. و کلاس حضوری بهترین گزینه است.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

سوال برطرف شد

دیدگاه

کلا باید بدانید که پروگرامر STK200/300 یک پروگرامر داخل مداری است و این روش قرار دادن زیف سوکت کاملا اشتباه است. ولی به دلیل تقاضای بازار برای پروگرامر زیف سوکت دار، تولید کنندگان مختلف برای اینکه بتوانند پروگرامر را به فروش برسانند از این روش علط خوراندن زیف سوکت استفاده میکنند. در نهایت هم دود این مسئله در چشم خریداران اینگونه محصولات می رود.

در رابطه با برد شما هم؛ باز هم عرض میکنم که :
            1- یا باید با شرکت تولید کننده تماس گرفته و از آنها راهنمایی بخواهید. که ظاهرا شرکت در دسترس نیست.
            2- یا باید یک دفترچه از آن داشته باشید تا پس از بررسی دقیق آن بتوان پاسخ درستی داد.
            3- برد آموزشی را حضورا نزد فرد با تجربه ای ببرید تا بصورت عملی و از نزدیک شما را با کارکرد صحیح آن آشنا کند.

در مورد فیوز بیت ها هم باز هم به شما توصیه میکنم با توجه به اینکه آشنایی زیادی با پروگرام کردن میکرو ندارید سراغ تنظیمات آن از طریق کدویژن نروید و بهتر از محیط های ساده تر مثل بسکام استفاده کنید. استفاده از بسکام هیچ ارتباطی با آشنایی شما با برنامه نویسی در این محیط ندارد و فقط شما از این برنامه برای پروگرام کردن میکرو استفاده میکنید.

سئوال شما در رابطه با Program Fuse Bit نا مفهوم است. این گزینه اگر تیک خورده باشد؛ هنگام زدن دکمه program all فیوز بیت ها هم پروگرام میشوند. اگر تیک نخورده باشد هنگام زدن دکمه program all فیوز بیت ها پروگرام نمی شوند. به همین علت برای بار سوم از شما میخواهم که توضیح دهید که در اولین بار که میکروی نو را پروگرام کردید وضعیت تنظیمات پنجره پروگرام در کدویژن چگونه بوده است؟

اگر فیوز بیت CKSEL را در حالت غیر از اسلاتور داخلی قرار دهید. یعنی اینکه میکروی شما نیاز به تامین کلاک از بیرون دارد. و این تامین کلاک میتواند یکی از سه حالت زیر باشد :
            - RC اسیلاتور خارجی
            - کریستال خارجی
            - یا اسیلاتور خارجی باشد.

روشن است که من نمیتوانم به شما بگویم کدام وضعیت توسط شما در حین پروگرام کردن میکروی نو در بار اول اتفاق افتاده است. چون شما وضعیت پنجره پروگرام میکرو را هنوز ارسال نکردید.
            روش و خاموش شدن LED های پروگرامر فقط نشان دهنده ارتباط پروگرامر به کامپیوتر است. و هیچ ارتباطی به وضعیت میکروی شما ندارد.

دوستانه به شما توصیه میکنم که این پروگرامر فعلی که از نو آوران تهیه کردید را با توجه اطلاعات کم شما فعلا استفاده نکنید و بجای دستکاری کردن برد آموزشی و چند ساعت وقت بیشتر بگذارید و برد را نزد فردی با تجربه برده و تا به صورت حضوری در نزد شما راه اندازی اولیه برد را آموزش دهد. تا هم وقت خود و هم هزینه مالی خود را هدر ندهید.

دیدگاه

..

دیدگاه

برنامه ای که شما به هر زبانی مینویسید سی یا بیسیک و غیره همه در نهایت بصورت فایل هگز در آمده و نیار به یک نرم افزار دیگر است تا فایل هگز را توسط پروگرامر به میکرو منتقل کند.
                حالا در بسکام و کدویژن و برخی نرم افزارهای کمپایلر دیگر علاوه تبدیل به فایل هگز؛ توسط برنامه ای دیگر که درون این نرم افزارها قرار داده شده است شما میتوانید میکرو را پروگرام کنید و نیازی به استفاده از سایر برنامه ها نداشته باشید.
                پس اگر شما در کدویژن برنامه خود را بدون خطا کمپایل کردید و فایل هگز تولید شده؛ دیگر فرقی نمیکند که این فایل هگز در کجا و توسط چه نرم افزاری درون میکرو ریخته شود. پس شما میتوانید از بسکام فقط برای برنامه ریزی مجدد استفاده کنید.
                جملات را بدقت بخوانید و بدون توجه رد نشوید. کلمه فقط را در جمله بالا و درون جمله های قبلی بنده دقت کنید و بخوانید. قبلا هم گفتم فقط در بسکام پروگرام کنید. نگفتم که شما سورس بسکام را کمپایل کنید.
                البته شما حق دارید متوجه برخی مسائل نشوید. چون تاره کار هستید و این طبیعی است. ولی راه درست را بارها در این تاپیک به شما نشان دادم. فرد خیر هم شاید پیدا نشود. شما یا باید دقیق باشید و یا اینکه هزینه کنید و از کسی بخواهید تا وقت خود را برای شما بگذارد.

دوباره متن فارسی زیر را بخوانید : به خصوص بخش پرنگ شده را چند بار با صدای بلند!

نوشته اصلی توسط lachini
                کلا باید بدانید که پروگرامر STK200/300 یک پروگرامر داخل مداری است و این روش قرار دادن زیف سوکت کاملا اشتباه است. ولی به دلیل تقاضای بازار برای پروگرامر زیف سوکت دار، تولید کنندگان مختلف برای اینکه بتوانند پروگرامر را به فروش برسانند از این روش غلط خوراندن زیف سوکت استفاده میکنند. در نهایت هم دود این مسئله در چشم خریداران اینگونه محصولات می رود.

در رابطه با برد شما هم؛ باز هم عرض میکنم که :
                1- یا باید با شرکت تولید کننده تماس گرفته و از آنها راهنمایی بخواهید. که ظاهرا شرکت در دسترس نیست.
                2- یا باید یک دفترچه از آن داشته باشید تا پس از بررسی دقیق آن بتوان پاسخ درستی داد.
                3- برد آموزشی را حضورا نزد فرد با تجربه ای ببرید تا بصورت عملی و از نزدیک شما را با کارکرد صحیح آن آشنا کند.

در مورد فیوز بیت ها هم باز هم به شما توصیه میکنم با توجه به اینکه آشنایی زیادی با پروگرام کردن میکرو ندارید سراغ تنظیمات آن از طریق کدویژن نروید و بهتر از محیط های ساده تر مثل بسکام استفاده کنید. [glow=red,2,300]استفاده از بسکام هیچ ارتباطی با آشنایی شما با برنامه نویسی در این محیط ندارد و فقط شما از این برنامه برای پروگرام کردن میکرو استفاده میکنید.[/glow]

سئوال شما در رابطه با Program Fuse Bit نا مفهوم است. این گزینه اگر تیک خورده باشد؛ هنگام زدن دکمه program all فیوز بیت ها هم پروگرام میشوند. اگر تیک نخورده باشد هنگام زدن دکمه program all فیوز بیت ها پروگرام نمی شوند. به همین علت برای بار سوم از شما میخواهم که توضیح دهید که در اولین بار که میکروی نو را پروگرام کردید وضعیت تنظیمات پنجره پروگرام در کدویژن چگونه بوده است؟

اگر فیوز بیت CKSEL را در حالت غیر از اسلاتور داخلی قرار دهید. یعنی اینکه میکروی شما نیاز به تامین کلاک از بیرون دارد. و این تامین کلاک میتواند یکی از سه حالت زیر باشد :
                - RC اسیلاتور خارجی
                - کریستال خارجی
                - یا اسیلاتور خارجی باشد.

روشن است که من نمیتوانم به شما بگویم کدام وضعیت توسط شما در حین پروگرام کردن میکروی نو در بار اول اتفاق افتاده است. چون شما وضعیت پنجره پروگرام میکرو را هنوز ارسال نکردید.
                روش و خاموش شدن LED های پروگرامر فقط نشان دهنده ارتباط پروگرامر به کامپیوتر است. و هیچ ارتباطی به وضعیت میکروی شما ندارد.

دوستانه به شما توصیه میکنم که این پروگرامر فعلی که از نو آوران تهیه کردید را با توجه اطلاعات کم شما فعلا استفاده نکنید و بجای دستکاری کردن برد آموزشی و چند ساعت وقت بیشتر بگذارید و برد را نزد فردی با تجربه برده و تا به صورت حضوری در نزد شما راه اندازی اولیه برد را آموزش دهد. تا هم وقت خود و هم هزینه مالی خود را هدر ندهید.

دیدگاه

زیاد خودتو عصبانی نکن! هر کس یه استعدادی داره.شما بیشتر ما کمتر.
                  سوالامو هم باید چند بار تکرار کنم.
                  برای برد آموزشی تماس گرفتن و ایراد از خود پروگرمر برد بود.
                  این یکی دیگه هم چون قطعی وصلی داشت میگن بفرست!
                  اون کسی که متخصصه ، این چیزا براش خیلی ساده بنظر میاد، هرچند شما تقریبا از سوالام چیزیو جواب ندادی و نکات هشداری گفتی.برای همین تو این سری برای یادگیری avr تصمیم گرفتم یک ذره چیزی که یاد میگیرم رو بنویسم که یادم نره یه روزی کی بودمواینجوری بهتر میشه اونی که یک روز مثل من هیچی یاد نداشته باشه، رو درک کرد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X