اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

EMI Reduction in embedded systems .::کاهش نویز در مدارات میکروکنترلری::.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نویز و ایزولاسیون

نوشته اصلی توسط n340
    با L6203 مدارش دیود هرز نمی خواد
    باز اینجوریه
    بله L6203 دیود هرزگرد نمی خواد. بهتر بود از TLE5206 استفاده می کردی که تکنولوژی جدیدتر داره و امکانات حفاظتی داخل خودشه.
    به هر حال استپ کردن موتور به 3 صورت انجام میشه:
    اتصال کوتاه کردن موتور که اگه اینرسی شافت موتور زیاد باشه و اهم داخلی موتور کم باشه باعث تولید جریان ژنراتوری شدید میشه.
    ول کردن موتور یعنی خاموش کردن همه ماسفتها که هیچ مشکل الکتریکالی نداره اما اگه اینرسی شافت زیاد باشه کلی طول میکشه تا وایسه.
    کنترل جریان ترمزی که این روش در دیتاشیت خود L6203 هم توضیح داده شده و بهترین روش استپ کردن موتوره.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

شما پلیگان بکش و بده به منفی مدارت از پاور کامپیوتر هم اصلا استفاده نکن که اشغاله البته برای این کارا از سوئیچینگ معمولی استفاده کن و بازشم نکن و سوئیچینگو داخل مدار به صورت باز نذار حتما بیرون تعبیش کن با جعبه خودش خارجش نکن دو سر پایه های میکرو یه 100نانو پلی استر بذار و یه 10-47میکرو البته زیاد نذار نهایتا فقط همین دوتا بیشتر بده زشته عیبه ایراد داره هر چند من خودم گذاشتم ولی مشکلی پیش نیومد ولی میگن بده و نباید استفاده کرد در ورودی مدار هم یه 100نانو و 470 میکرو اگه از رگولاتور استفاده میکنی قبل اون بذار ولاغیر ضمنا پلیگان رو دور رله عبدا نکش که مشکل دارهاین کارا رو بکن ببینم بازم جیک میزنه مطمئنان هیچ مشکلی پیش نمیاد موفق باشی
      { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        بله L6203 دیود هرزگرد نمی خواد. بهتر بود از TLE5206 استفاده می کردی که تکنولوژی جدیدتر داره و امکانات حفاظتی داخل خودشه.
        به هر حال استپ کردن موتور به 3 صورت انجام میشه:
        اتصال کوتاه کردن موتور که اگه اینرسی شافت موتور زیاد باشه و اهم داخلی موتور کم باشه باعث تولید جریان ژنراتوری شدید میشه.
        ول کردن موتور یعنی خاموش کردن همه ماسفتها که هیچ مشکل الکتریکالی نداره اما اگه اینرسی شافت زیاد باشه کلی طول میکشه تا وایسه.
        کنترل جریان ترمزی که این روش در دیتاشیت خود L6203 هم توضیح داده شده و بهترین روش استپ کردن موتوره.
        ممنون از راهنمایی تون
        نتیجه اول من با l298 بود که هرکار کردم موتور سوت می کشید بعد سراغ l6203 رفتم که فکر کنم خوب درایوش نکردم با این حال ای سی گرونی بود
        ولی خوب موتور سوت نمی کشید ولی باعث رست شدن میکرو میشد
        بعد سراغ داریور پول h با 4 تا tip122 رفتم نیتجه کلی خوب بود ولی موتور من جریان زیاد میکشه یا باید گرمایی tip122 هارو کنترل کنم با ترانزیستور قوی تر که نظر داشتم 2n3055 رو استفاده کنم که الان این ای سی جدید رو معرفی کردید که منم عاشق قطعات ساخته جدیدم که معمولا بهینه تر شده ی قدیمی ها هستند
        موتور مورد استفاده من 1600 ار پی ام هست پس ای سی باید خیلی نرم درایوش کنه البته از حداکثر فرکانس میکرو هم استفاده کردم
        خوب حالا این ای سی تو بازار پیدا میشه مشهد و تهران
        و قیمتش تو چه حدودی هست در ضمن موتور ت وحالت قفل نزدیک به 3.5 تا 4 امپر میکشه جوابگو هست ممنون
        هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
        بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
        میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط n340
          ممنون از راهنمایی تون
          نتیجه اول من با l298 بود که هرکار کردم موتور سوت می کشید بعد سراغ l6203 رفتم که فکر کنم خوب درایوش نکردم با این حال ای سی گرونی بود
          ولی خوب موتور سوت نمی کشید ولی باعث رست شدن میکرو میشد
          بعد سراغ داریور پول h با 4 تا tip122 رفتم نیتجه کلی خوب بود ولی موتور من جریان زیاد میکشه یا باید گرمایی tip122 هارو کنترل کنم با ترانزیستور قوی تر که نظر داشتم 2n3055 رو استفاده کنم که الان این ای سی جدید رو معرفی کردید که منم عاشق قطعات ساخته جدیدم که معمولا بهینه تر شده ی قدیمی ها هستند
          موتور مورد استفاده من 1600 ار پی ام هست پس ای سی باید خیلی نرم درایوش کنه البته از حداکثر فرکانس میکرو هم استفاده کردم
          خوب حالا این ای سی تو بازار پیدا میشه مشهد و تهران
          و قیمتش تو چه حدودی هست در ضمن موتور ت وحالت قفل نزدیک به 3.5 تا 4 امپر میکشه جوابگو هست ممنون
          آفرین دایی جان
          دقیقا همینطوره. برخلاف تولیدات داخل که قدیمی هاش بهتر بودن، تولیدات اجنبی ها روز به روز بهتر میشن.
          TLE5206 براحتی تا 5 آمپر کار کرده. من واقعا ازش راضیم. البته منم سالها از L6203 استفاده می کردم اما از وقتی گذاشتمش کنار واقعا راحت شدم.
          می تونی از اینجا بخری: http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=1944
          جالبتر اینه که می تونی هر آی سی که دلت می خواد هم سفارش بدی یه هفته ای برات بیارن. چون خیلی آی سی های جدیدتر از TLE5206 هم تولید شدن. من چون تعداد بالا ازش گرفتم نمی توم فعلا برم سراغ جدیدترا.
          راستی اصلا نرو سراغ 2N3055 یا مشابهاش چون اصلا بدرد سوئیچینگ نمی خورن و سرعتشون افتضاحه.

دیدگاه

watchdog رو که فعال کردی ، یه شمارنده داره که از صفر میشماره ، وقتی overflow شد میکرو رو ریست میکنه . این شمارنده با فرکانس 1 مگا هستش و جدا از نوسانساز اصلی مدار . حالا باید در جاهای مختلف مدار این شمارنده رو با دستور WDR ریست (یعنی صفر) کنی تا از اول بشماره . سرعت شمارشو هم میتونی با تقسیم پالس کلاک تا 2.6 ثانیه افزایش بدی . وقتی میکرو هنگ کرد ، دستور WDR دیگه اجرا نمیشه و در آخر شمارنده ی watchdog ، سرریز میشه و میکرو رو ریست میکنه .
            WDTCR=0x1D;
            WDTCR=0x0D;

روشن شدن watchdog با این رجیستر انجام میشه . تقسیم کلاک نیز همینطور .
            البته برای تغییر در محتویات این رجیستر باید بیت پنجم رو چنانکه میبینید 1 کرد .
            بیت چهارم نیز فعالسازی watchdog هستش . 3 بیت اول نیز تقسیم کلاک برای تعیین سرعت شمارش هستن .

البته با پروگرم کردن فیوز wtdon واچ داگ همیشه فعال هست و نیازی به فعالسازی دستی نداره .

این نکته هم هست که تابع delay در کدویژن به هگام اجرا شدن نمیدونم ، ولی فکر کنم هر میلی ثانیه یکبار شمارنده ی watchdog رو ریست میکنه .یعنی تو خودش دستور wdr رو داره :
            #asm("WDR"

دیدگاه

وقتی واچداگ هم از کار بیفته یعنی اسیلاتور از کار افتاده.
              برای محیطهای صنعتی بهتره از کریستال خارجی درمد full swing استفاده بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                وقتی واچداگ هم از کار بیفته یعنی اسیلاتور از کار افتاده.
                برای محیطهای صنعتی بهتره از کریستال خارجی درمد full swing استفاده بشه
                کلاک واچداگو مگه میشه از خارج داد ؟

دیدگاه

کلاک واچداگ از کلاک اصلی میکرو تامین میشه.
                  کلاک اصلی هم می تونه از اسیلاتور داخلی یا کریستال خارجی یا کلاک خارجی تامین بشه.
                  من چند بار از کلاک داخلی تو محیط های صنعتی استفاده کردم اما مشکلاتی داشت.
                  اما با کریستال خارجی تعداد مشکلات خیلی کمتر شد.
                  کلاک خارجی دیگه ایده آله. بجای کریستال 100 تومنی باید یه اسیلاتور 1000 تومنی بخرید. این اسیلاتورها شبیه کریستاله اما یه خورده بزرگتره. و 4 پایه داره. دو پایه برای تغذیه و دو پایه خروجی. تغذیه معمولا 5 ولته.
                  مزیت این اسیلاتورها اینه که در بدترین شرایط هم از کار نمی افتن چون از کریستال بصورت بهینه استفاده کردند.
                  به هر حال وقتی میکرو کلاک نداشته باشه، واچداگ هم کار نمی کنه.

دیدگاه

آخه مگه کلاک واچداق از یه نوساندکننده ی RC مستقل ، با فرکانس 1 مگاهرتز نیستش ؟
                    سلام
                    منم با نظر اقا هادی موافقم همونطور که فرمودین کلاک Watchdog از یه اسیلاتور داخلی 1Mhz که این فرکانسم مربوط به تغذیه 5 ولت میکرو که با کمو زیاد شدن تغذیه تغیر میکنه

یه نکته: وقتی تایمر Watchdog رو فعال کردین تو قسمتای برنامه اومدین اونو Reset کردین حالا به فرض تو یه تابع برنامه هنگ کرد و تو همون تابع هم اول تابع محتوای تایمر Watchdog ریست میشه با این کار دیگه میکرو ریست نمیشه و دائم تو همون تابع میمونه اونوقت تکلیف چیه؟
                    به نظر بنده این روش زیاد اصولی نیست
                    ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

همیشه سعی کردم عوامل هنگ کردن میکرو رو از بین ببرم تا به واچداگ نیازی نباشه
                      خوب کار از محکم کاری عیب نمیکنه :agree:
                      درضمن ما خیلی چیزا از شما یاد گرفتیم احمد جان شما اقایی

اون موقع باید وارد یه حلقه ی بینهایت شده باشه . نکته ی جالبیه .
                      البته تو بیشتر برنامه ها که دیدم از همین روش استفاده کردن حتی خودمم همینطوری از Watchdog استفاده میکنم ولی یکی از دوستان یه پیشنهاد خوبی داد گفتش که یه تایمر میکرو رو روشن کن و زمان سریز تایمرو کمتر از زمان Reset شدن تایمر Watchdog انتخاب کن و هر بار که تایمر سریز کرد Watchdog ریست بشه من از همین روش تو یه برنامه استفاده کردم انگاری جواب داد فکر کنم خوب باشه
                      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        آفرین دایی جان
                        دقیقا همینطوره. برخلاف تولیدات داخل که قدیمی هاش بهتر بودن، تولیدات اجنبی ها روز به روز بهتر میشن.
                        TLE5206 براحتی تا 5 آمپر کار کرده. من واقعا ازش راضیم. البته منم سالها از L6203 استفاده می کردم اما از وقتی گذاشتمش کنار واقعا راحت شدم.
                        می تونی از اینجا بخری: http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=1944
                        جالبتر اینه که می تونی هر آی سی که دلت می خواد هم سفارش بدی یه هفته ای برات بیارن. چون خیلی آی سی های جدیدتر از TLE5206 هم تولید شدن. من چون تعداد بالا ازش گرفتم نمی توم فعلا برم سراغ جدیدترا.
                        راستی اصلا نرو سراغ 2N3055 یا مشابهاش چون اصلا بدرد سوئیچینگ نمی خورن و سرعتشون افتضاحه.
                        من این ای سی دستم رسید اولان ef رو به کجا وصل کنم
                        دوم الان هرکار کردم فقط موتور یکم تیریک تیریک میکنه
                        هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                        بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر

دیدگاه

ef رو نیاز نیست به جایی وصل کنی. البته اگه دیتاشیتشو نگاه می کردی می دیدی چه بدرد می خوره.
                          یکی از ورودی ها رو باید 1 کنی و به ورودی دیگش PWM بدی تا موتور راه بیفته. برای تست هم می تونی ورودی دوم رو زمین کنی تا موتور با سرعت تمام بچرخه و به 5 ولت وصلش کنی تا موتور وایسه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            ef رو نیاز نیست به جایی وصل کنی. البته اگه دیتاشیتشو نگاه می کردی می دیدی چه بدرد می خوره.
                            یکی از ورودی ها رو باید 1 کنی و به ورودی دیگش PWM بدی تا موتور راه بیفته. برای تست هم می تونی ورودی دوم رو زمین کنی تا موتور با سرعت تمام بچرخه و به 5 ولت وصلش کنی تا موتور وایسه.
                            دیتا شیت رو دیدم
                            ef رو پول کرده به +
                            یه چیزی یعنی حتما pwm باید تا راه بیفته اگر نه را نمی افته
                            چه خوب

دیدگاه

افرین دایی جان
                              البته راه افتادن مفهوم مشخصی نداره. PWM برای کنترل دور موتور بکار می ره. اما برای راه اندازه موتور حتما نباید دور اونو کنترل کنیم. یعنی 5206 بدون میکرو و PWM هم می تونه موتورو چپ و راست بچرخونه.

دیدگاه

پاسخ :روشهای تقلیل و یا حذف نویز از مدارات میکرو کنترولری

نوشته اصلی توسط nex2004
                                سلام اقا کسی نیست جواب بده من به ایشون پیغام هم دادن که بیان جواب بدن ولی جواب ندادن کسی می دونه علت این کار چی هستش
                                شاید یه کم دیر باشه ولی من فکر میکنم polygon برای این هست که کوپل خازنی بین سیگنال و زمین ایجاد کنه تا نویز سیگنال کاهش پیدا کنه. اگر clearance پالیگان و track سیگنال خیلی کم باشه، شکل سیگنال (signal Integrity) رو خراب میکنه و اگر خیلی زیاد باشه، تاثیری نداره و کوپل لازم رو برای مسیر نویز ایجاد نمیکنه.
                                در مورد رله، چون نویز سوئیچینگی که ایجاد میشه، در مقابل اکثر مدارهای الکترونیکی معمول بالاست، میتونه تعادل زمین رو بهم بزنه و جریان زمین بالایی رو ایجاد کنه که باعث مشکلات زیادی میشه. مثلا ریست میکرو، اختلال در ADC میکرو و حتی سوختن میکرو. شما بهتره رله رو با اپتو ایزوله کنین تا نویز سوار بر سیگنال رله نتونه وارد بخش پردازنده بشه. اما برای اینکه نویز بازتاب شده زودتر دمپ بشه، میتونین یه زمین جدا با polygon مجزا برای بخش رله در نظر بگیرین. باید بین این زمین و زمین اصلی (polygon ها) فاصله مناسب از نظر فیزیکی گذاشته بشه.
                                امیدوارم بدرد دوستان بخوره این مطالب. هر جا ایرادی دیدین، لطفا اعلام بفرمایین
                                If you don't start, it's certain you won't arrive!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X