اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل شیر پنیوماتیکی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل شیر پنیوماتیکی

سلام
    من می خوام یه چند تا شیر پنیوماتیکی که ولتاژ آنها 12 ولت(یا 24 ولت) با جریان 400 میلی آمپر کنترل کنم
    یه مدار هم کشیدم. به نظر شما از کدوم مدار (درایور ) استفاده کنم
    باید به این نکته توجه کرد که این شیر ها حداقل 10 ساعت مداوم کار خواهند کرد و میکرو کنترلر حق اشتباه کردن ندارد
    من اولین باره که می خوام یه مدار بسازم که 10 ساعت بدون توقف کار کنه به نظر شما مشکلی پیش نمی آید؟
    من تغذیه میکرو رو با اینن شیر ها جدا در نظر گرفتم و کل مدارو می خوام تو یه جعبه با یک فن بزارم.
    چون محیط کارش صنعتیه به نظر شما چیکار کنم تا نویز کم تری به مدار برسه ؟
    به نظر شما افزایش دما مشکلی ایجاد میکنه(مثلا ماکزیمم تا 45 درجه)
    اصلا با نظر شما این کار عملیه؟
    من از ATMEGA 16 استفاده می کنم

این هم عکس مدار
    http://irsme.byethost33.com/download.php?file=236pn.JPG
    حجمش هم کمه
    البته سه تا مدارو تو یه مدار کشیدم
    یکی با ULN2003
    یکی با L298
    یکی با ترانزیستور
    لطفا کمک کنید :nerd: :nerd:

پاسخ : کنترل شیر پنیوماتیکی

نوشته اصلی توسط hadi_sl66
    سلام
    من می خوام یه چند تا شیر پنیوماتیکی که ولتاژ آنها 12 ولت(یا 24 ولت) با جریان 400 میلی آمپر کنترل کنم
    باید به این نکته توجه کرد که این شیر ها حداقل 10 ساعت مداوم کار خواهند کرد و میکرو کنترلر حق اشتباه کردن ندارد
    من اولین باره که می خوام یه مدار بسازم که 10 ساعت بدون توقف کار کنه به نظر شما مشکلی پیش نمی آید؟
    من تغذیه میکرو رو با اینن شیر ها جدا در نظر گرفتم و کل مدارو می خوام تو یه جعبه با یک فن بزارم.
    ..................................:
    با سلام

من ، حدود 12سال پیش برای یک دستگاه صنعتی چاپ تامپو ، مشابه کار شما رو انجام دادم .

یک میکرو 8051 + یه ال سی دس 2 در 20 ، یه صفحه کلید 16 تایی ، 24 تا سویچ ، 12 تا شیر پنوماتیک 24 ولتی .و ............

برای کنترل اون شیرهای پنوماتیکی از این روش استفاده کردم . جواب مطلوبی هم گرفتم .بدینصورتکه

1- پین خروجی میکروکنترولر ( مربوط به راه اندازی شیر برقی ) >> به کاتد ال ای دی یک اپتوکوپلر ( اند با یه مقاومت 220 اهم به 5ولت ).
    2- کلکتور ترانزیستور اپتوکوپلر به مثبت 5 ولت
    3- امیتر ترانزیستور اپتوکوپلر به بیس uln2803
    4- کلکتور uln2803 به یک پایه شیر برقی
    5- مثبت 12 یا 24 ولت به پایه دیگر شیر برقی ( یک دیود فست بصورت معکوس بین پایه های شیر قرار گیرد ) .
    امیدوارم که به درد بخوره .

دیدگاه

سلام
      خیلی ممنون از راهنماییتون
      نمیشه مستقیما از uln2803 استفاده کنیم؟
      مشکل اصلی من اینه که این مدار میتونه 10 ساعت مداوم کار کنه؟
      مدارایی که من کشیدم چه مشکلی داره؟
      وسوالات پست اول :nerd: :nerd:

دیدگاه

آقا یکی کمک کنه
        فوریه

دیدگاه

دلیل اینکه یه اپتوکوپلر میزاری وسط اینه که در واقع مدار فرمان و مدار قدرت به این ترتیب از هم جدا میشن.
          به زبان ساده تره، شما دیگه جریان زیادی از پایه کیکرو نمی کشی و این سلامت کار میکرو رو تضمین می کنه.
          اگه مستقیما ULN رو به میکرو وصل کنی به احتمال خیلی یاد پایه میکر خواهد سوخت.
          عمر گران میگذرد خواهی نخواهی سعی بر آن کن نرود رو به تباهی
          مطلب دل را طلب از سوی خدا کن زآنکه بود رحمت او لا یتناهی

دیدگاه

gahi oghat noise az tarighe taghzie vared board mishavad madared reset micro khob chek ****d
            shayad lazem bashad dar out put relay ya contactorestefade ****d

دیدگاه

سلام

سلام

به نظر من میتونی از ترانزیستور یا ماسفت استفاده کنی. همونطور که خودت هم بهتر می دونی اگه از ترانزیستور استفاده کنی باید رو بیسش یه مقاومت بزاری ولی در صورت استفاده ار ماسفت نیازی به گذاشتن مقاومت نیست.

اولاً میکرو هیچ وقت حق اشتباه کردن نداره و این اشتباهات ماست که باعث میشه او بنده خدا هم اشتاه کنه. مشکلی نداره شما یک پایه رو یک کنید این پایه تا 1000 سال هم یک میمونه ولی باید اولاً مواظب نویز باشید که اونم واسه خودش راه هایی داره. یکی از راههاش استفاده از میکروکنترلرهای PIC.

اصلا با نظر شما این کار عملیه؟
              من از ATMEGA 16 استفاده می کنم

کار خیلی خوبی کردین که تغذیشون رو جدا در نظر گرفتین.
              برای نویز هم میتونید داخل پست ها سرچ کنید و مطالب زیادی میتونید به دست بیارین.

تا 45 درجه مشکلی ایجاد نمیکنه. شما فن هم که میخواین بزارین پس نگران نباشین.

همه کارا عملیه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_micro

ببخشید مگه مدار داخلی uln2003 چیه که باعث میشه پایه میکرو بسوزه؟؟

مگه همین نیست؟

مدار داخلی uln2003 چند تا ترانزیستور که روی پایه بیس هر کدوم مقامت هم گذاشته شده.

درایورهای خانواده ULN200X تقریباً شبیه یکدیگرند و تنها تفاوت آنها در مقدار مقاومت روی بیس ترانزیستورها می باشد که شکل زیر این مقدار را برای هر یک از درایورهای خانواده ULN200X مشخص کرده است

پس مطمین باش اگه رایورت رو مستقیم به میکرو متصل کنی هیچ اتفاقی نمیوفته.

پیشنهاد میکنم این مقاله رو دانلود کنی که توش راجع به درایورهای uln2002,uln2003,l293,l298 بحث شده.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=20049.0

دیدگاه

بابت نویزت هم برو یه سری به این تایپیک بزن شاید کمک کنه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0

دیدگاه

سلام
                    دم همتون گرم
                    دستتون درد نکنه
                    فقط از این 10 ساعت کار مداومش می ترسم.خدا کنه که کار کنه
                    :nerd:

دیدگاه

بابا اگه میکرو نتونه 10 ساعت مداوم کار کنه که باید بندازیش اشغالی بیا ببردش.

میدونید دلیل این طرز فکر چیه؟ به خاطر اینه که ما فکر میکنیم AVR فقط واسه کارای ازمایشگاهیه. که اصلاً اینتور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_micro
                        دلیل اینکه یه اپتوکوپلر میزاری وسط اینه که در واقع مدار فرمان و مدار قدرت به این ترتیب از هم جدا میشن.
                        به زبان ساده تره، شما دیگه جریان زیادی از پایه کیکرو نمی کشی و این سلامت کار میکرو رو تضمین می کنه.
                        در جواب دوستمون باید بگم اگر بیم میکرو و uln2003 یا uln2803 از یک بافر - مثلا 74HC573 - استفاده کنی و پایه 11 رو با میکرو کنترل کنی ، هیچ مشکلی پیش نمیاد
                        آری آغاز دوست داشتن است ...
                        ...و همین دوست داشتن زیباست .

دیدگاه

سلام هادی جان خسته نباشی.من با نظر آقای معیری موافقم میتونی ار اپتوکوپلر و uln2803 استفاده کنی و خط تغذیه uln2803رو از میکرو جدا کنی.اینطوری نوسانات سوئیچینگ شیرها کمترین تاثیر رو روی عملکرد میکرو داره.اگه تضمین کنی که تغذیه سیستم تو مدت زمان کار قطع نمیشه یا نوسانی که باعث ریست شدن میکرو بشه نداشته باشی میکرو بدون مشکل تا هر زمانی که بخوای کار میکنه.ولی اگه احتمال اینو بدی که ممکن برق قطع یشه یا سیستم به هر دلیلی ریست بشه میتونی از طریق نرم افزاری آخرین وضعیت کار سیستم رو تو یک حافظه ذخیره کنی.این عمل کمک میکنه که بعد از هر اشکال میکرو کارش رو از اخرین مرحله ذخیره شده شروع کنه.البته من با avr کار نکردم و با 8051 کار کردم که اگه من بودم از یه حافظه مثل24c16برای ذخیره کردن آخرین مرحله کار میکرو استفاده میکردم.ببخشید که زیاد حرف زدم.هر کمکی خواستی اگه سوادم برسه در خدمتم

دیدگاه

سلام
                            آقا دستتون درد نکنه
                            نمی دونستم ایقدر طرفدار دارم :mrgreen: :redface:
                            من یه uln با یه اپتو کوپلر میزارم واسه نوزش هم تدابر امنیتی در نظر گرفتم.یه مدار ریست هم می ذارم
                            به قسمت رفتن برقش فک نکره بودم!!!
                            اونم خیلی ممنون دوست عزیز مون راهنمایی کردند(راستی نمیشه از حافظه eeprom خود میکرو استفاده کرد؟)
                            در مورد 10 ساعت کار هم خیالم راحت شد(طرز فکر من همونی بود که دوستمون اشاره کردند :mrgreen
                            در کل خیلی ممنون که مشکلمو رفع کردید
                            باشد که جبران کنم

دیدگاه

جبرانش اینه که هر وقت دیدی کسی نیاز به کمک داره تا جایی که تو توانته بهش کمک کنی

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X