اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل شیر پنیوماتیکی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل شیر پنیوماتیکی

اگه ممکنه در مورد این شیرها و کاربردشان توضیح بدین
    مثلا برای کنترل گاز هم میشه استفاده کرد؟
    برای کنترل جریان گاز میشه به میکرو وصل کرد و با اون فرمان داد؟
    :mrgreen:
    r.pسابق

دیدگاه

سلام دوست عزیز . این شیرها برای باز و بستن هوای فشرده داخل کمپرسور برای استفاده جکهای پنیوماتیک هست.انواع مختلفی دارن و قیمتهای متفاوت.تا حالا نشنیدم کسی برای گازاز این شیرها استفاده کنه.و فکر هم نکنم بشه چون این شیرها خروجی اگزوز دارن و ممکنه باعٍ نشت گاز بشه.به نقشه شیرها تو لینک زیر نگاه کن.

http://www.parspneumatic.com/valves_electrical.htm

کمکی خواستی در خدمتم

دیدگاه

سلام
        برعکس به نظرم میشه
        میری تو یه پاساژ صنعتی تو شهرتون میگی یه شیر دو دو(2-2) با تحریک الکتریکی میخوام بعد میگی بوبینش 12 ولت باشه(البته باید اندازه دهانه شیر رو هم بگب مثلا معمولا 1/4 اینچ مصزف می کنند)
        مشخصات جریان و ولتاژ روش نوشته شده شیر یه ورودی و یک خروجی داره که مشخصه(بسته به نوع کارت باید بگب نرمال اپن یا نرمال کلوز میخوای)نرمال اوپن یعنی که در حالت غیر تحریک ورودی به خروجی وصله و نرمال کلوز هم برعکسش.حالا وقتی ولتاژ بین دوتاسیمش برقرار کنی اگه نرمال کلوز باشه ورودی رو به خروجی وصل می کنه.به همین سادگی
        درضمن مگه فشارگاری که ار شیر عبور میکنه چند باره؟
        اگه زیاد نباشه مشکلی پیش نمیاد

دیدگاه

[quote author=hadi_sl66 link=topic=19862.msg93991#msg93991 date=1221991087]
          سلام
          خیلی ممنون از راهنماییتون
          نمیشه مستقیما از uln2803 استفاده کنیم؟
          مشکل اصلی من اینه که این مدار میتونه 10 ساعت مداوم کار کنه؟
          مدارایی که من کشیدم چه مشکلی داره؟
          وسوالات پست اول :nerd: :nerd:

من برام یه سوالی پیش اومده و اون اینه که چرا از رله استفاده نمکنید؟
          شما برای باز و بسته شدن شیرتون احتمالاً به وصل شدن 24 ولت به شیرتون دارید. اگر اینطوری باشه ما می تونیم 24 ولت رو با رله سوئیچ کنیم و برای سوئیچ کردن رله از پایه میکرو کنترلی که به ترانزیستوری وصل شده استفاده کنیم.
          اگر فکر می کنید اشتباه می کنم لطفاً برام بیشتر توضیح بدید

دیدگاه

[quote author=hadi_sl66 link=topic=19862.msg93991#msg93991 date=1221991087]
            سلام
            خیلی ممنون از راهنماییتون
            نمیشه مستقیما از uln2803 استفاده کنیم؟
            مشکل اصلی من اینه که این مدار میتونه 10 ساعت مداوم کار کنه؟
            مدارایی که من کشیدم چه مشکلی داره؟
            وسوالات پست اول :nerd: :nerd:

من برام یه سوالی پیش اومده و اون اینه که چرا از رله استفاده نمکنید؟
            شما برای باز و بسته شدن شیرتون احتمالاً به وصل شدن 24 ولت به شیرتون دارید. اگر اینطوری باشه ما می تونیم 24 ولت رو با رله سوئیچ کنیم و برای سوئیچ کردن رله از پایه میکرو کنترلی که به ترانزیستوری وصل شده استفاده کنیم.
            اگر فکر می کنید اشتباه می کنم لطفاً برام بیشتر توضیح بدید

دیدگاه

[quote=siamakpourali]

با سلام

اصولا برای کنترل ، وصل و قطع قطعات الکتریکی مانند شیر برقی 24 ولتی ( مورد استفاده در پنوماتیک ) ، یکی از پایه های شیر برقی را به یک پایه Emergency Switch وصل نموده ( پایه دیگر Emergency Switch به مثبت 24 ولت ) و پایه دیگر شیر را توسط ترانزیستور ، رله و یا ماسفت ، کنترل میکنند .

حالا یه سوال ساده :
              آیا بصرفه است که !!
              یک شیر برقی 24 ولتی با جریان بوبین 200 میلی آمپر را با یک ترانزیستور 50 تومانی کنترل کنیم ؟؟
              و یا همین شیر را با یک رله 250 تومانی ؟

دیدگاه

با سلام
                نوشته اصلی توسط امیر معیری

اصولا برای کنترل ، وصل و قطع قطعات الکتریکی مانند شیر برقی 24 ولتی ( مورد استفاده در پنوماتیک ) ، یکی از پایه های شیر برقی را به یک پایه Emergency Switch وصل نموده ( پایه دیگر Emergency Switch به مثبت 24 ولت ) و پایه دیگر شیر را توسط ترانزیستور ، رله و یا ماسفت ، کنترل میکنند .

حالا یه سوال ساده :
                آیا بصرفه است که !!
                یک شیر برقی 24 ولتی با جریان بوبین 200 میلی آمپر را با یک ترانزیستور 50 تومانی کنترل کنیم ؟؟
                و یا همین شیر را با یک رله 250 تومانی ؟
                با سلام
                اولا وقتی قراره یک چنین مداری طراحی و ساخته بشه(مداری که اینهمه برای سازندش وسواس ایجاد کرده)
                الویت با یک طرح اصولیه(پر کاربرد) تا محاسبه قیمت قطعات که در الوبت بعدیه.
                معمولا در دستگاههای صنعتی از PLC استفاده میشه و در اکثریت اونها از رله(البته در مواردی هم از ترانزیستور)
                و در بعضی موارد که قرار از رله جریان قابل توجهی بکشند ، این کارو میدن دست یک رله کمکی.
                در مواردی که طراحی توسط شخص انجام میشه تمامی نکات باید لحاظ بشه.
                1- جریان مصرفی (در این مورد شیرها).

2- مدت زمان وصل و قطع جریان ، یعنی اگه ترانزیستور گذاشته باشید باید فرصت جهت خنک کردنش باشه و اگه
                فرصت نباشه حتما" باید از هیت سینک استفاده کنید .

3- یک دیود در دو سر بار جهت بای پس ولتاژ برگشتی( و یک مدا اسنوبر اگه ضروری بود) (این مورد برای بار های سلفی الزامیست)

4- به جریان لازم جهت هدایت کامل ترانزیستور دقت کنید در صورت نیاز یک ترانزیستور جهت درایو ترانزیستور قدرتتان
                به مدار اضافه کنید.(ترانزیستورهای TIP41 و BUT11 و سری MJE1300x بعنوان ترانزیستور قدرت مناسبند)

5- در مورد میکرو زیاد نگران نباشید ، چرا نگفتم اصلا"؟ برای اینکه یک میکرو AVR ، PIC و امثالهم بصورت ابتدا بساکن دارای کمترین
                تمهیدات داخلی جهت جلوگیری از قفل شدن یا ریست شدن هستن مثلا" BOD یا WD.
                این وظیفه یک طراحه که بتونه با استفاده از تجربیاتش جلوی خارج شدن میکرو از حالت نرمال بشه. در ضمن به این نکته دقت کنید که

"در صورت ورود نویز به مدار کمترین احتمال برای هنگ میکرو مربوط به پایه های خروجیه(بدلیل کشیدن جریان)"

6- معمولا"پایه های خروجی آی سی های لاجیک و همچنین میکرو ها به هنگام صفر شدن جریان بیشتری را تحمل میکنند(البته نه
                بیشتر از اونی که بعنوان Fan out توی اطلاعات فنی آی سی داده میشه) پس اگه زیاد نگران جریان کشی از پایه میگرو هستید
                اون رو بصورت Low Active بکارببرید.

من در حدود 18 ساله که در زمینه ها مختلف الکترونیک طراحی و اجرا کردم و خوشحالم عضو این سایت (تا بحال ازش راضیم!) شدم.
                کافیه دوستان یکمی همت داشته باشند چرا؟ چون ندانستن عیب نیست و همه چیز را همهگان دانند. پس بهتره که وقتی کسی داره
                راهنمایی میشه خودشم کمک کنه و دستارو بالا بزنه و از آزمایشهای عملی غافل نشه ، چون بهترین راه در این علم عمله.
                افتادگی آموز اگر طالب علمی
                هرگز نخورد آب زمینی که بلند است

دیدگاه

خیلی ممنون می شم اگه بمن توضیح بدید که شیر برقی چطوری کنترل می شه؟ یعنی باید بهش چگونه ولتاژ بدیم تا کار کنه؟ مثلاً 24 ولت باید بهش بدیم یا چه کار دیگه ای باید بکنیم؟
                  ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X