اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

ممنون ماهان جان ؛ منظورم غیر فعال کردن بود، اصلاحش کردم

راهنمای فیوزبیت ها: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=95281.0

موفق باشید
    امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirrenjer
      برای مطالعه بهتر در زمینه ی فیوزبیت ها به تاپیک زیر مراجعه کنید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...0033#msg600033

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* سوالی ک من دارم اینه که من فیوزبیت های کلاک رو روی 1001 ست کردم و در این حالت باید از کریستال ساعت با فرکانس 32768HZ استفاده کرد.من استفاده کردم روی بردبورد و با اینکه پایه هاشو به

صورت مستقیم ب پایه های میکرو وصل کردم ولی هنوز chip enable program error میده :angry: . چکار کنم؟
      در این حالت که کریستال سرعت پایین انتخاب کردید باید سرعت پروگرمر را هم کاهش بدید. و گرنه قابل شناسایی نیست.
      البته راه دوم استفاده از پروگرمر سانا هست که خودش کلاک میکرو را حین پروگرم کردن تامین میکنه.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

با سلام
        دوست عزیز این برنامه اندرویدی رو من تو سایت کندو دیدم و خیلی جالب وکامل بود

http://cando.asr24.com/app.jsp?id=3791270&name=آموزش میکروکنترلر های avr به زبان بیسیک&package=com.Groupraha.LEARNAVR

دیدگاه

سلام
          من از نرم افزار progisp استفاده میکنم برای تنظیم فیوزبیت ها باید چیکار کنم
          من فرکانس داخلی رو روی 8 مگا گذاشتم و داخل فیوز بیت ها شدم و تیک مربوط به 8 مگا ور انتخاب کردم آیا درسته
          میخواهم در باره تنظیم کردن فیوزبیتهای این نرم افزار بدونم
          راهنماییمان کنید
          سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کارجو
            من از نرم افزار progisp استفاده میکنم برای تنظیم فیوزبیت ها باید چیکار کنم
            ...
            میخواهم در باره تنظیم کردن فیوزبیتهای این نرم افزار بدونم
            تنظیم فیوز بیت ها در نرم افزار های مختلف تفاوت زیادی نداره
            توی progISP در قسمت navigation حالات مختلف همه فیوزبیت ها ذکر شده که با انتخاب هر گزینه فیوزبیت های مربوطه تنظیم می شوند ، فقط کافیه کاربرد فیوزبیت ها را بدونید.

من فرکانس داخلی رو روی 8 مگا گذاشتم و داخل فیوز بیت ها شدم و تیک مربوط به 8 مگا ور انتخاب کردم آیا درسته
            بله؛ با این کار خود نرم افزار فیوزبیت های SUT , CKSEL را تنظیم می کنه.

موفق باشید
            امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است

دیدگاه

سلام
              من یه atmega8 دارم میخوام فیوز بیت ها رو تنظیم کنم واسه فرکانس 8 مگ داخلی
              مگه نباید cksel3...0 رو 0100 بذارم؟
              یعنی به جز cksel2 تیک بقیه رو بزنم درسته؟
              ولی اینکارو میکنم دیگه کار نمیکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط chakavak_1989
                سلام
                باسلام دوست من باید فیوز بیت ها به این شکل باشه:
                CKSEL0=0
                CKSEL1=0
                CKSEL2=1
                CKSEL3=0

اینجا ماس ماست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط chakavak_1989
                  سلام
                  سلام
                  بله باید روی 0100 بزارید.
                  بله cksel2 رو تیک نزنید و بقیه رو بزنید.
                  چرا کار نمیکنه!؟ باید کار کنه... آیا پروگرامر باز هم میتونه شناساییش کنه؟ اگه میتونه مشکل از میکرو نیست ، ممکنه برنامه و یا سخت افزارتون مشکل داشته باشه، با یه برنامه چشمک زن تست کنید ، ببینید اجرا میشه؟ اگه برنامه ی چشمک زن اجرا شد مشکل از برنامه هستش، اگه چشمک نزد مشکل سخت افزاریه! ولتاژ را تست کنید و نکات مربوط به نویز را رعایت کنید(تو اینترنت سرچ کنید: جلوگیری از نویز avr )
                  ===
                  باتشکر
                  موفق باشید
                  1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                  من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                  !Electronic On! Programming On
                  هوشمندانه سوال بپرسیم!
                  http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

سلام
                    من یه پروگرمر ساختم ولی از فایل dll ش ایراد میگیره و چراغ پروگرمر توی etreme burner یه لحظه روشن و خاموش میشه و پیغام زیر رو میده
                    power on failed
                    cannot communicate with target chip
                    power turned off

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید بادامی
                      سلام به همه دوستداران میکروکنترلر و به ویژه دوستداران مبحث فیوز بیت ها. :bye

یه مدت بود که خیلی می دیدم راجع به فیوز بیت ها سوال میشه شاید خیلی ها تو این موضوع مشکل داشته باشن. ولی دیگر نگران نباشید ما تصمیم گرفتیم از این پس تو این تایپیک به صورت مفصل راجع به فیوز بیت ها بحث کنیم تا مشکلی باقی نمونه.

مطالبی که ارائه می شود عمومی می باشد و مختص کامپایلر خاصی نیست و مرجع اصلی دیتا شیت قطعات است

خوب حالا از کجا شروع کنیم :question: :question:

ویرایش تاریخ 1393/05/25
                      لینک زیر جهت دنلود کلیه مطالب ذکر شده می باشد

http://s5.picofile.com/d/20f42dcf-6c...%D8%B1_AVR.pdf
                      سلام
                      عکس ها باز نمیشن
                      در مورد فیوز بیت های clock سوال داشتم من یه میکرو مگا 8 دارم ،فیوزبیت کلاک رو برای کریستال 8مگاهرتز تنظیم کردم اما بازم میکرو real time کار نمیکنه ، مثلا delay_ms(100) رو 200میلی ثانیه حساب میکنه! چه گلی سرش بگیرم؟
                      اگه میشه مطلب رو به صورت pdf در بیارین ، چون با اضافه شدن نظرات موضوع در هم برهم شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amiraghamohamadi
                        سلام
                        عکس ها باز نمیشن
                        در مورد فیوز بیت های clock سوال داشتم من یه میکرو مگا 8 دارم ،فیوزبیت کلاک رو برای کریستال 8مگاهرتز تنظیم کردم اما بازم میکرو real time کار نمیکنه ، مثلا delay_ms(100) رو 200میلی ثانیه حساب میکنه! چه گلی سرش بگیرم؟
                        اگه میشه مطلب رو به صورت pdf در بیارین ، چون با اضافه شدن نظرات موضوع در هم برهم شده
                        اگه میخوای تاخیر دقیق بسازی از تایمر استفاده کن...
                        هوشمندانه سوال بپرسیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee
                          سلام
                          عکس ها باز نمیشن
                          اگه میخوای تاخیر دقیق بسازی از تایمر استفاده کن...
                          اینکه شما در برنامه بجای تاخیر 100 میلی ثانیه، تاخیر 200 میلی ثانیه دارید. مشکل یکی از موارد زیر است.

1- بررسی کنید که در تنظیمات کمپایلر مقدار فرکانس اسیلاتور را درست انتخاب کرده باشید. احتمالا شما در کمپایلر مقدار فرکانس اسیلاتور را 16 مگ تعریف کردید.
                          2- بررسی کنید مقدار فیوز بیت ها بر روی کریستال خارجی تنظیم شده باشد. احتمال دارد مقدار آن بر روی 4 مگاهرتز داخلی باشد.
                          3- بررسی کنید مقدار کریستال نصب شده 8 مگاهرتز باشد. احتمال دارد کریستال 4 مگاهرتزی باشد.

هریک از موارد فوق میتواند مشکل دو برابر شدن زمان تاخیر را بوجود بیاورد. و این ارتباطی به استفاده از تایمر ندارد. و بی جهت خود را درگیر تایمرها نکنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
                            اینکه شما در برنامه بجای تاخیر 100 میلی ثانیه، تاخیر 200 میلی ثانیه دارید. مشکل یکی از موارد زیر است.

1- بررسی کنید که در تنظیمات کمپایلر مقدار فرکانس اسیلاتور را درست انتخاب کرده باشید. احتمالا شما در کمپایلر مقدار فرکانس اسیلاتور را 16 مگ تعریف کردید.
                            2- بررسی کنید مقدار فیوز بیت ها بر روی کریستال خارجی تنظیم شده باشد. احتمال دارد مقدار آن بر روی 4 مگاهرتز داخلی باشد.
                            3- بررسی کنید مقدار کریستال نصب شده 8 مگاهرتز باشد. احتمال دارد کریستال 4 مگاهرتزی باشد.

هریک از موارد فوق میتواند مشکل دو برابر شدن زمان تاخیر را بوجود بیاورد. و این ارتباطی به استفاده از تایمر ندارد. و بی جهت خود را درگیر تایمرها نکنید.
                            مهندس لاچینی سلام
                            مرسی که توجه داشتین
                            در مورد اون موارد فوق الذکر باید بگم که بله به این موارد توجه کردم و کریستال 8مگاهرتز وصل کردم حالا بازم شما یهنگاه به عکس بندازین شاید یه چیزی درست نباشه، و یه موردی هست فکر کنم از اون باشه ، من رجیستر ckopt رو روی 1 تنظیم کردم و دوتا خازن33پیکوفاراد هم برای نویز به کریستال وصل کردم ، ممکنه از اینا باشه؟

دیدگاه

مگه با تایمر نمیشه تاخیر دقیق ساخت؟
                              هوشمندانه سوال بپرسیم!

دیدگاه

همه CKSEL ها زا یک کنید. و مجددا تست کنید.
                                حتما تنظیمات کمپایلر را برای فرکانس اسیلاتور چک کنید. درکدویژن در تنظیمات پروژه حتما مقدار فرکانس را چک کنید.

استفاده از تایمر برای زمانبندی دقیق درست است. اما مشکل دوست ما ظاهرا دو برابر بودن مقادیر تاخیر ها است. مثلا اگر تاخیر یک ثانیه در برنامه استفاده کنند. در عمل تاخیر دو ثانیه خواهد بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X