اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

mq9--->ppm??

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : mq9--->ppm??

خب این MQ9 هم چیز خوبیه در صورتی که بخواید فقط یک نوع گاز رو باهاش اندازه بگیرید. مثلا برای اندازه گیری CH4 اینطوریه که به هیتر تغذیه 5 میدید و منتظر زیاد شدن خروجی میشید.
    دلا یاران سه قسمند ار بدانی
    زبانی اند و نانی اند و جانی
    به نانی نان بده از در برانش
    محبت کن به یاران زبانی
    و لیکن یار جانی را به دست آر
    به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

نه تو دیتا شیت گفته شده که ولتلژ هیتر بایستی بین 1.4 و 5 ولت در هر چند ثانیه عوض شود
      ولتاژ هیتر ثابت 5 نیست
      مشکل من اینجاست که نمی دانم کی بایستی خروجی رو بخوانم و مقدار ppm قیقا کی درست است
      چون ظاهرا تو دیتا شیت هم دقیقا بیان نشده

دیدگاه

سلام
        من به هیتر 5ولت مستقیم وصل کردم و به خوبی از سنسور جواب گرفتم فقط چند ساعتی باید صبر کرد تا خروجی نوسان کمتری داشته باشه
        درضمن اگر بخوایین هر دو گاز رو باهم اندازه گیری کنید باید ولتاژهیتر متناوبا تغییر کنه :agree: وگرنه نیاز به تغیر ولتاژ نیست :smile:
        (حساسیت سنسور در ولتاژهای متفاوت(1.4و5) به گازهای متفاوت(متانو منواکسید)تغییر میکنه)یعنی با 1.4 به منواکسید و با با 5 به متان حساسیت بیشتری نشون میده OK؟
        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

آقای کاخکی عزیز شما مطمئن هستید آخه همچنین چیزی در دیتا شیت گفته نشده یا شاید هم من درست متوجه نمی شم

دیدگاه

آقای کاخکی درست میگه. درضمن فکر نکنید که خروجی همینطوری بی قاعده میره بالا و نیازهست که با تغییر ولتاژ هیتر بیاریدش پایین. بالاخره یه جایی به اشباع میرسه. حداکثر 5 ولت.
            ولی تخمین غلظت گاز در محیط مستله ای هست که کلی وقته ذهن منو مشغول کرده. راهی براش پیدا نمی کنم.

چیزی که از دیتاشیت برمیاد اینه که در هر غلظتی مقاومت دو سر سنسور، n برابر مقاومت در غلظت 1000 ppm می شود. حالا من نمیدونم مقاومت سنسور رو در این غلظت باید از کجا گیر بیارم ؟ دوما بعد از چه مدت زمانی مقاومت سنسور به این حد می رسد ؟
            محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

بله مطمعنم
              چون الان دارم ازش استفاده میکنم خیلی خوب جواب میده و هیچ مشکلی نداره (البته با 5 ولت) :nice:
              پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

بسیار عالی متشکرم
                خروجی رو چطور به ppm تبدیل می کنید

دیدگاه

خروجی شما بین چند ولت تا چند ولت است
                  لطفا کمی در مورد کارهایی که کرده اید توضیح دهید

دیدگاه

سلام
                    من خوروجی رو دادم به ADC میکرو نمیدونم از چند ولت تا چند ولته ولی عدد دیجیتالی که میکرو میده بین 160 تا 1050 است حالا خودتون میتونین حساب کنین چند ولته
                    درضمن من مقدار گاز رو بر حسب ppm بدست نیاوردم فقط با بارگراف نشون دادم :redface:
                    اونا رو برای بعد گذاشتم :mrgreen:

دیدگاه

جناب آقای کاخکی عزیز ببخشید کمی دیر جواب می دم چون داشتم مدارم رو عوض می کردم
                      من هیتر رو به 5 ولت وصل کردم البته با یک مقاومت 10 کیلو چون وقتی مستقیم به 5 ولت می زنم منبع تغذیه بشدت داغ می کنه و جریان زیادی می کشه
                      وخروجی سنسور یکی خروجی اون یکی 5 ولت درسته؟
                      در اینصورت هیچ تغییری ندارم و خروجی هم 5 ولته
                      نمی دونم چکار کنم لطفا مدار خودتون رو برام بذارید البته اگه ممکنه؟
                      با تشکر فراوان

دیدگاه

هر کی می تونه کمکم کنه خیلی فوریه

دیدگاه

واقعا خروجی باید بین vcc و اون یکی پایه باشه یا gnd و اون یکی پایه
                          دیتا شیت که چیز واضحی ننوشته

دیدگاه

خروجی بهتره بین VCC و اون یکی پایه باشه. ( در حالت معکوس هم میشه جواب گرفت. فقط کمی معادلاتش فرق می کنه. ) اگر که منبع شما داغ می کنه اشکال از هیتر نیست. اشکال اینجاست که در لحظات اول سنسور جریان زیادی می کشه چون هنوز مقاومتش پایینه( کمتر از1k :cry2: ) . بعد که آرام آرام ( بعد از 48 ساعت :eek: ) مقاومتش میره بالا ( 80k :nice: ) دیگه جریان زیادی نمیکشه تا زمانی که در مواجهه با گاز دوباره مقاومتش پایین بیاد. ( سنسور مزخرفیه. حالا متوجه میشید چرا سنسورهای خوب مثل سنسور گاز اتومبیل 206 قیمتشون اینقدر بالا هست!! :mrgreen
                            محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

1- اینقدر جریان میکشه که ولتاژ منبع تغذیه افت می کنه چند ولت ( این طبیعیه؟)
                              2-مقاومت سری شده با هیتر چی باید باشه؟
                              3- من خروجی م اصلا تغییر نمیکنه البته من سنسور رو حدود 1 ساعت بیشتر روشن نگه نداشتم در صورتی که میگن اولش خیلی می پره؟

دیدگاه

سلام
                                شما حتما سنسور رو اشتباه نصب میکنین
                                من سنسور را با یه ترانس 9 ولت 300 میلی آمپر و یه رگولاتور 7805 حتی بدون هیت سینگ وصل میکنم
                                اصلا هم داغ نمیکنن خروجی سنسور هم تقریبا بعد از 5 دقیقه (و شاید هم کمتر )ثابت میشه
                                شک نکنین یا سنسورتون خرابه یا اشتباه وصل میکنین
                                عدد دیجیتالی که میکرو میده در حالت عادی حدود 160 و در حالت تحریک با مقدار زیادی گاز حدود 1100 هست
                                پس میبینین که چقدر اختلاف ولتاژ داره!!!! :eek:
                                من که از این سنسو خیلی خیلی راضیم فقط نمیدونم عمر مفیدش چقدره اگه کسی از دوستان میدونه لطفا بگه :sad:
                                در ضمن هیتر مستقیم به 5 ولت وصل میشه و نیازی به مقاومت نیست
                                شما سه پایه یه طرف سنسور را به هم و بعد به 5 ولت وصل کنین
                                پایه وسط اون طرف دیگه را به منفی و دو پایه دیگه رو به هم و با یه پتانسیومتر 20 کیلو به منفی وصل کنین همین دو پایه خروجی سنسوراند
                                در ضمن ممکنه با اهم متر جواب نگیرید خروجی رو مستقیم بدین به میکرو
                                اگه مشکلی بود در خدمتم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X