اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی بگه اصلا چرا XMEGA ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکی بگه اصلا چرا XMEGA ؟

نوشته اصلی توسط voyager2020
    سری lpc15XX -lpc1549 (مدل 100 پایه) در دیتا شیتش ذکر شده که میتونه تا 28 کانال پی دبلیو ام داشته باشه و در حدود 50 عدد به قیمت 4.5 دلار امکان تهیه اش هست! دو تا از sct تایمراش 8 پین و دو تا 6 پین خروجی دارن! که میشه 28 تا پین پی دبلیو ام!
    سری های 100 پین LPC15xx اگر بتوانند روی 16 پین مورد نیاز Dead time را اضافه کنند، در شرایط مساوی از نظر تعداد، بیش از 1 تا 2 دلار گران تر از XMEGA هستند و هدف در اینجا بررسی این مطلب است که آیا خانواده ای ارزان تر از XMEGA با امکانات توضیح داده شده یافت می شود؟ زیرا قیمت تمام شده در این طرح بسیار مهم است و XMEGA هم که در دسترس است و تنها در صورتی انگیزه ایجاد می شود که قیمت پائین تری یافت شود (در واقع در این صورت مسئله صنعتی و عملی، به دنبال پاسخ سوال "چرا XMEGA" در عنوان تاپیک هم هستیم) .

نوشته اصلی توسط MReza.p
    اضافه کردن Dead Time رو امکانش هست ی مقدار توضیح بدید؟
    منظور تاخیر بین روشن شدن یک سوئیچ نسبت به خاموش شدن سوئیچ مقابل است که باید قابل تنظیم هم باشد.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : یکی بگه اصلا چرا XMEGA ؟

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
      سلام،
      بعضی از امکانات XMEGA جالبه مثلا برای یک پروژه که نیاز به پورت های سریال زیادی داشتم می خواستم از این سری استفاده کنم اما متاسفانه نتونستم یک رابط JTAG برای دیباگ کردن پیدا کنم و ازش گذشتم و به روش دیگه ای کار رو انجام دادم. به نظر میاد معمولترین دیباگر XMEGA رابط JTAGICE-MKII است که 399$ قیمتشه! حالا دوستانی که با این قطعات کار میکنن چطوری بدون دیباگر برنامه می نویسن؟ یا اینکه روشی با قیمت مناسب برای دیباگ کردن وجود داره؟
      سلام، دوستان بجز تهیه JTAGICE-MKII راهی برای دیباگ کردن XMEGA وجود نداره؟
      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
        اخیرا برای یک کاربرد قدرت و کنترل همزمان 4 عدد Full bridge با قابلیت کنترل کامل روی هر بازو، میکروکنترلری با امکان تولید 8 جفت خروجی pwm (جمعا 16 خروجی) و اضافه کردن Dead time بین هر جفت مورد نیاز است. در سری XMEGA خانواده های A1 و A1U که در بازار موجود هستند، چنین امکانی را فراهم می کنند (قیمت ATXMEGA128A1U حدود 15000 تومان است). با توجه به عنوان این تاپیک و بحث های مطرح شده، چنانچه دوستان هر شماره ای از سری های LPC یا STM32 و ... را سراغ دارند که چنین قابلیتی را داشته باشد آن را معرفی کنند تا در مورد استفاده از آن بررسی لازم را انجام دهم.
        هر چند که مورد شما بسیار خاص هستش و انگار فقط سعی شده یک قابلیت فوق العاده خاص XMEGA رو به نمایش بگذاره ولی من فکر میکنم سری STM32F334 که برای مقاصد D-SMPS, lighting, welding, inverters, wireless chargers مورد استفاده قرار میگیره بتونه کار شما رو راه بندازه. مثلا STM32F334R6T6 یا STM32F334C4T6

اینم هم
        ATXMEGA128A1U-AU در سایت موزر.
        اطلاعات مربوط به سری STM32F334 توی صفحه موزر مربوطه هست ولی اگه بیشتر خواستین می تونید دیتاشیت رو از همون لینکی که توی صفحه ش هست بگیرید و مطالعه کنید. همچنین قیمت و اطلاعات دیگه رو هم بررسی کنید. جدا حتی اگه این سری چند دلار هم از ATXMEGA128A1U-AU گرونتر باشه(که نیست) بازم با توجه به امکانات فوق العاده این سری قابل توجیه هستش.

سلام، دوستان بجز تهیه JTAGICE-MKII راهی برای دیباگ کردن XMEGA وجود نداره؟
        سلام مهندس جان
        چرا؟ قیمتش برات زیاده؟ فکر کنم clone این پروگرمر گیر بیاد که قیمت مناسبی هم داشته باشه. امتحان کردی؟

دیدگاه

یک بررسی اجمالی را انجام دادم که مطابق آن به نظر نمی رسد شماره معرفی شده توجیه چندانی برای جایگزینی داشته باشد. STM32F334xx دارای سه پکیج 32 و 48 و 64 پین است که در این خانواده HRTIM و TIM1 و TIM15 و TIM16 و TIM17 امکان ایجاد Dead time را دارند. اساسی ترین تایمر برای این منظور HRTIM1 با امکان تولید پنج جفت خروجی به همراه Dead time است و TIM1 دارای سه جفت و سه تایمر دیگر تنها دارای یک جفت خروجی با قابلیت اضافه کردن Dead time هستند. اما مسئله اینجا است که این خروجی ها بصورت توام قابل فعال کردن نیستند و یکسری از آنها روی خروجی ها با هم همپوشانی دارند. حال اگر فرض کنیم بخواهیم از کلیه خروجی های HRTIM1 استفاده کنیم، برای 6 پین باقیمانده باید از دو یا سه تایمر دیگر استفاده کنیم (جمعا از سه یا چهار تایمر). در اینحالت استفاده از نسخه های 64 پین مورد نیاز است که اگر ظرفیت 64KB برای Flash را در نظر بگیریم (در مقابل 128KB برای ATXMEGA128A1U)، قیمت آن در شرایط مساوی (از نظر تعداد) بیشتر از ATXMEGA128A1U خواهد بود. قیمت شماره های با ظرفیت 32KB برای Flash تقریبا برابر با ATXMEGA128A1U است. در نتیجه علیرغم اینکه خانواده معرفی شده دارای توانایی ها و قابلیت های بسیار خوبی است، اما برای صورت مسئله جاری به لحاظ مقایسه قیمت و تعداد IO و ظرفیت flash و نیاز به استفاده از 3 یا 4 تایمر از نوع های مختلف در STM32، به نظر نمی رسد توجیهی برای این جایگزینی وجود داشته باشد.
          علاوه بر مسئله قیمت و به غیر از نیاز این صورت مسئله، یک نکته اساسی دیگر که ذکر آن می تواند مفید باشد این است که در XMEGA پین هایی که وظایف آنالوگ روی آنها قرار دارد، به طور کلی جدا از پین های با وظایف دیجیتال مثل pwm و usart و spi هستند. بنابراین استفاده از چنین منابع سخت افزاری (مثلا pwm) تاثیری روی پین های مربوط به وظایف آنالوگ ندارد. به همین دلیل است که وقتی در XMEGA گفته می شود امکان تولید M خروجی pwm وجود دارد (حداکثر 24 خروجی با دقت 16 بیت یا 32 خروجی با دقت 8 بیت) و یا N ورودی آنالوگ می توانند اندازه گیری شوند، این وظایف بصورت توام و همزمان می توانند انجام شوند و استفاده از پین های دیجیتال باعث اشغال پین های با وظایف آنالوگ نمی شود. اما در جزئیات پین های STM32F334xx قابل مشاهده است که عملکرد پین های ADC و DAC روی همان پین های تولید pwm و غیره قرار دارد و به دلیل اشتراک پین های آنالوگ و وظایفی مثل تولید pwm، در صورتی که تمام pwm ها فعال باشتد عملا اکثر ورودی های ADC قابل استفاده نخواهند بود و استفاده توام از آنها میسر نیست. بنابراین فقط فهرست توانایی های یک میکروکنترلر به تنهایی مهم نیست و امکان استفاده توام از سخت افزارها بر اساس منابع میکروکنترلر هم اهمیت ویژه ای دارد. برای XMEGA نحوه تخصیص پین ها به گونه ای است که امکان استفاده از بخش های آنالوگ و دیجیتال بصورت مستقل وجود دارد (در حالیکه در STM32 بررسی شده مسئله متفاوت است).
          به هر حال از آنجایی که یکی از حوزه های اصلی فعالیت من درباره درایورها و مدارات قدرت و موارد مشابه بصورت حرفه ای و با سرمایه گذاری اقتصادی بالا است (و دلیل انتخاب XMEGA برای فعالیت هم در چند سال پیش دقیقا همین مسئله بوده است) و سوای از صورت مسئله اخیر که ظاهرا XMEGA بهترین گزینه در شرایط فعلی است، استفاده از خانواده های جدید و توانمندی که در این نوع کاربردها دارای امکانات مناسب باشند، در دستور کار قرار دارد (با رعایت نیاز واقعی و حرفه ای و فارغ از جوهای کاذبی که معمولا دامنگیر افراد تازه کار می شود). با توجه به اینکه خانواده STM32F334xx دارای توانایی های خوبی در این رابطه است (و همچنین سری LPC15xx)، چنانچه دوستان از موجود بودن این خانواده ها در بازار داخل و به خصوص بردهای آموزشی بر مبنای این شماره ها اطلاع حاصل کردند، لطفا از طریق پیغام خصوصی به من اطلاع دهند.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

چند سال پیش وقتی lpc وارد بازار شد قیمت خوبی داشت و اکنون این قیمت به کجا کشیده
            وارد کنندگان میکرو بعد از جا افتادن و همه گیر شدن یک قطعه آن را گران میکنند.
            ایکس مگا سالهاست که از این مرز عبور کرده و تقریبا دارای قیمت ثابت و قابل برنامه ریزیست
            اما تضمین کجاست که با همه گیر شدن میکرویی مثل stm قیمت همینطور ارزان باقی بماند؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
              یک بررسی اجمالی را انجام دادم که مطابق آن به نظر نمی رسد شماره معرفی شده توجیه چندانی برای جایگزینی داشته باشد. STM32F334xx دارای سه پکیج 32 و 48 و 64 پین است که در این خانواده HRTIM و TIM1 و TIM15 و TIM16 و TIM17 امکان ایجاد Dead time را دارند. اساسی ترین تایمر برای این منظور HRTIM1 با امکان تولید پنج جفت خروجی به همراه Dead time است و TIM1 دارای سه جفت و سه تایمر دیگر تنها دارای یک جفت خروجی با قابلیت اضافه کردن Dead time هستند. اما مسئله اینجا است که این خروجی ها بصورت توام قابل فعال کردن نیستند و یکسری از آنها روی خروجی ها با هم همپوشانی دارند. حال اگر فرض کنیم بخواهیم از کلیه خروجی های HRTIM1 استفاده کنیم، برای 6 پین باقیمانده باید از دو یا سه تایمر دیگر استفاده کنیم (جمعا از سه یا چهار تایمر). در اینحالت استفاده از نسخه های 64 پین مورد نیاز است که اگر ظرفیت 64KB برای Flash را در نظر بگیریم (در مقابل 128KB برای ATXMEGA128A1U)، قیمت آن در شرایط مساوی (از نظر تعداد) بیشتر از ATXMEGA128A1U خواهد بود. قیمت شماره های با ظرفیت 32KB برای Flash تقریبا برابر با ATXMEGA128A1U است. در نتیجه علیرغم اینکه خانواده معرفی شده دارای توانایی ها و قابلیت های بسیار خوبی است، اما برای صورت مسئله جاری به لحاظ مقایسه قیمت و تعداد IO و ظرفیت flash و نیاز به استفاده از 3 یا 4 تایمر از نوع های مختلف در STM32، به نظر نمی رسد توجیهی برای این جایگزینی وجود داشته باشد.
              علاوه بر مسئله قیمت و به غیر از نیاز این صورت مسئله، یک نکته اساسی دیگر که ذکر آن می تواند مفید باشد این است که در XMEGA پین هایی که وظایف آنالوگ روی آنها قرار دارد، به طور کلی جدا از پین های با وظایف دیجیتال مثل pwm و usart و spi هستند. بنابراین استفاده از چنین منابع سخت افزاری (مثلا pwm) تاثیری روی پین های مربوط به وظایف آنالوگ ندارد. به همین دلیل است که وقتی در XMEGA گفته می شود امکان تولید M خروجی pwm وجود دارد (حداکثر 24 خروجی با دقت 16 بیت یا 32 خروجی با دقت 8 بیت) و یا N ورودی آنالوگ می توانند اندازه گیری شوند، این وظایف بصورت توام و همزمان می توانند انجام شوند و استفاده از پین های دیجیتال باعث اشغال پین های با وظایف آنالوگ نمی شود. اما در جزئیات پین های STM32F334xx قابل مشاهده است که عملکرد پین های ADC و DAC روی همان پین های تولید pwm و غیره قرار دارد و به دلیل اشتراک پین های آنالوگ و وظایفی مثل تولید pwm، در صورتی که تمام pwm ها فعال باشتد عملا اکثر ورودی های ADC قابل استفاده نخواهند بود و استفاده توام از آنها میسر نیست. بنابراین فقط فهرست توانایی های یک میکروکنترلر به تنهایی مهم نیست و امکان استفاده توام از سخت افزارها بر اساس منابع میکروکنترلر هم اهمیت ویژه ای دارد. برای XMEGA نحوه تخصیص پین ها به گونه ای است که امکان استفاده از بخش های آنالوگ و دیجیتال بصورت مستقل وجود دارد (در حالیکه در STM32 بررسی شده مسئله متفاوت است).
              به هر حال از آنجایی که یکی از حوزه های اصلی فعالیت من درباره درایورها و مدارات قدرت و موارد مشابه بصورت حرفه ای و با سرمایه گذاری اقتصادی بالا است (و دلیل انتخاب XMEGA برای فعالیت هم در چند سال پیش دقیقا همین مسئله بوده است) و سوای از صورت مسئله اخیر که ظاهرا XMEGA بهترین گزینه در شرایط فعلی است، استفاده از خانواده های جدید و توانمندی که در این نوع کاربردها دارای امکانات مناسب باشند، در دستور کار قرار دارد (با رعایت نیاز واقعی و حرفه ای و فارغ از جوهای کاذبی که معمولا دامنگیر افراد تازه کار می شود). با توجه به اینکه خانواده STM32F334xx دارای توانایی های خوبی در این رابطه است (و همچنین سری LPC15xx)، چنانچه دوستان از موجود بودن این خانواده ها در بازار داخل و به خصوص بردهای آموزشی بر مبنای این شماره ها اطلاع حاصل کردند، لطفا از طریق پیغام خصوصی به من اطلاع دهند.
              البته شما حرفی از میزان حافظه یا موارد از این قبیل نزده بودید(درخواست شما فقط در حد عنوان بود چون شما فقط حرف از PWM زدید) ولی خب من از شما قبول میکنم که شاید فعلا بهترین گزینه برای شما همون XMEGA هستش. البته شما باید مدنظر داشته باشید که ما فقط دو شرکت رو بررسی کردم درحالی که شرکت های دیگه هم توی لیست هستن. من همچنین ورود شما به دنیای ARM رو پیشاپیش تبریک میگم. بلاخره این کاریه که خیلی های دیگه هم کردن. و اما در مورد سری ارائه شده باید بگم که ST به هر تایمر یه ویژگی و خصلت خاص داده اگه دقت کنید. واقعا یکی از پیشرفته ترین بخش ها توی میکروهای آرم وجود تایمر/کانترهای بسیار پیشرفته هستش. قبول کنید که امکانات فوق العاده ای دارن. مورد دیگه اینه که شرکت ST میکروهای سری STM32F100 و STM32F301, STM32F302, STM32F303 رو برای مقاصد کنترل موتور قرار داده. توی سری STM32F301-3 شما همچنین مبحث FOC motor control رو هم پیش رو داری. همچنین سری های STM32F103xF و STM32F103xG هم وجود دارند که 17 تایمر دارند که اگه اشتباه نکرده باشم 15 تایمر آن توانایی تولید PWM دارند(ولی ظاهرا همه داراری توانایی dead-time نیستن). در همین بین برای شما هم احتمالا یک خبر خوشحال کننده رو در آینده خیلی خیلی نزدیک دارم. اونم اینکه یکی از سری های STM32F334 رو احتمالا ECA تا مدت دیگه وارد خواهد کرد. همچنین بردش رو هم احتمال زیاد خود ECA طراحی خواهد کرد. من دیگه بیشتر از این بگم احتمالا امیرعلی منو میکشه :mrgreen:. مثلا من آدم مورد اطمینانی بودم.
              امیر علی جان منو ببخش، بچه ها فشار آوردم منم مجبور شدم لو بدم یه سری چیزا رو.

دیدگاه

آقای سپاس یار گرامی (که جوان بسیار کوشا و مودب و ماخوذ به حیایی هستند و ضمنا این سایت eca را هم ایشان به من در چند سال پیش معرفی کردند) در صفحات ابتدایی تاپیک سوالی را در مورد استفاده از usart مطرح کردند که به دلیل تعدد مباحث، پاسخ به آن فراموش شد:

بعضی از امکانات XMEGA جالبه مثلا برای یک پروژه که نیاز به پورت های سریال زیادی داشتم می خواستم از این سری استفاده کنم اما متاسفانه نتونستم یک رابط JTAG برای دیباگ کردن پیدا کنم و ازش گذشتم و به روش دیگه ای کار رو انجام دادم. به نظر میاد معمولترین دیباگر XMEGA رابط JTAGICE-MKII است که 399$ قیمتشه! حالا دوستانی که با این قطعات کار میکنن چطوری بدون دیباگر برنامه می نویسن؟ یا اینکه روشی با قیمت مناسب برای دیباگ کردن وجود داره؟
                تعداد 8 عدد usart و تعداد 12 عدد Master spi (با توجه به امکان عملکرد usart به عنوان spi) از جمله امکاناتی است که در برخی کاربردها که به تعداد زیادی از این سخت افزارها نیاز است (مثلا اتصال میکروکنترلر به 8 سنسور مجزا با ارتباط usart) خانواده XMEGA را در حال حاضر از این نظر کم رقیب (یا شاید بی رقیب) می کند. در رابطه با سوال شما و نحوه برنامه نویسی، به دلیل سادگی و سر راست بودن کار با این سخت افزار به نظر نمی رسد نیاز چندانی به Debugger وجود داشته باشد و چنانچه در این مورد سوالی وجود دارد، می توانید در تاپیک مربوط به usart مطرح کنید. در مورد پروگرامر هم + TNM2000 از JTAG پشتیبانی می کند. اما در مورد امکان Debug باید از بخش پشتیبانی شرکت سازنده آن سوال کنید.

دیدگاه

برخی از دوستان نیاز بازار رو به عنوان دلیل معرفی کرده بودند .

سوال بسیار ساده ای پیش میاد .آیا نیاز بازار ثابت باقی خواهد ماند.

بله همه ما میدونیم که الکترونیک کار با ارزش افزوده بسیار بالا است
                  من چه میکروی 1000 تومنی بزارم چه 10000 تومانی چندان تفاوتی نداره

ولی قدرت یک میکرو کنترلر در طولانی مدت برگ برنده خواهد بود.

خوب من بدلیل اینکه با avr راحتم و تسلط دارم (واقعا همینطور هست)
                  محصولم را به بازار میدم (با چند تا پوش باتن و ال سی دی کاراکتری).
                  واقعا محصولی که من تولید کردم هیچ مشکلی ندارد و بخوبی کار میکند.

در همین بازار فردی بنام روح المیین دقیقا همین محصول را با ویژگی های زیر
                  به بازار میده :
                  -ال سی دی چند اینچ با رزلویشن خوب ،
                  - gui قوی (ewin دیگه حرفی برای گفتن نزاشته)
                  - آی سی phy و یک سوکت اترنت
                  بعد به مشتری میگه یک اکسس پونت بزار کنار برد من و یکی در اتاق کنترل
                  (در ابتدایی تری حالت ) اینترنت اکسپلورر رو باز کن و گراف دما ، کانتر خروجی کوره ، وضعیت فن های کوره و ............ را ببین.

همین مشتری میگه ای آقا این برنامه ای که نوشتی فلان باگ رو داره
                  یا ما یک تغییری در پروسه دادیم شما این را درست کن و بیا پروگرم کن.

خوب روح المیین میگه آی پی شما چیه و از دفترش(از فلان شهر) برنامه رو
                  برای مشتری (در بهمان شهر )در کمتری زمان ممکن عوض میکنه .

خوب این مشتری تغییر نمیکنه ؟
                  آیا این مشتری برای کار بعدی 7 سگمنت رو می پذیره؟
                  قبول میکنه از دستگاه تا اتاق کنترل سیم 485 بکشه؟
                  قبول میکنه گراف فلان چیز تو کامپیتورش دائم رفرش نشه ؟
                  (حالا نیاید بگید با uart فلان کردم ، من هم کردم، بحث کیفیت است)

تمامی صحبت های بزرگ واران سایت مبنی بر سرمایه انسانی و
                  مالی که برای میکروکنترلری که کار میکنند برای من قابل درک است
                  ولی مشتری شما کور نخواهد بود

راستش منم بدم نمی اومد که تا آخر عمر حرفه ایم از همین avr استفاده کنم.
                  ولی ......
                  از جمله ی رفتگان این راه دراز
                  باز آمده ای کو که به ما گوید راز
                  هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
                  چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : یکی بگه اصلا چرا XMEGA ؟

نوشته اصلی توسط طراح
                    آقای سپاس یار گرامی (که جوان بسیار کوشا و مودب و ماخوذ به حیایی هستند و ضمنا این سایت eca را هم ایشان به من در چند سال پیش معرفی کردند) در صفحات ابتدایی تاپیک سوالی را در مورد استفاده از usart مطرح کردند که به دلیل تعدد مباحث، پاسخ به آن فراموش شد:

تعداد 8 عدد usart و تعداد 12 عدد Master spi (با توجه به امکان عملکرد usart به عنوان spi) از جمله امکاناتی است که در برخی کاربردها که به تعداد زیادی از این سخت افزارها نیاز است (مثلا اتصال میکروکنترلر به 8 سنسور مجزا با ارتباط usart) خانواده XMEGA را در حال حاضر از این نظر کم رقیب (یا شاید بی رقیب) می کند. در رابطه با سوال شما و نحوه برنامه نویسی، به دلیل سادگی و سر راست بودن کار با این سخت افزار به نظر نمی رسد نیاز چندانی به Debugger وجود داشته باشد و چنانچه در این مورد سوالی وجود دارد، می توانید در تاپیک مربوط به usart مطرح کنید. در مورد پروگرامر هم + TNM2000 از JTAG پشتیبانی می کند. اما در مورد امکان Debug باید از بخش پشتیبانی شرکت سازنده آن سوال کنید.
                    سلام،
                    شما لطف دارید و حق استادی به گردن بنده دارید.

برای یک محصول صنعتی نیاز به اینترفیس کردن سه عدد انکودر 1000 پالس به میکروکنترلر است. Direction باید تشخیص داده بشه و Position مشخص بشه. من کمی سرچ کردم و متوجه شدم که اکثر میکروکنترلرها حداکثر یک واحد QEI برای راه اندازی انکودر دارن. حالا سوالم اینه که حداکثر چند انکودر رو میشه با XMEGA دیکود کرد؟ (به صورت سخت افزاری و بدون دخالت CPU و پایه های وقفه).
                    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meerkat

به بازار میده :
                      (در ابتدایی تری حالت ) اینترنت اکسپلورر رو باز کن و گراف دما ، کانتر خروجی کوره ، وضعیت فن های کوره و ............ را ببین.

در زمانی که استفاده از ال سی دی گرافیکی مرسوم نبود یک برد را
                      برای کسی که کار میکردم طراحی کردم با mega64 و t6963 و منوی فارسی
                      کاری که 200 هزار تومان تمام شد 6 ملیون تومان فروخته شد.
                      این اتفاق باز هم رخ میدهد ولی با ویژگی های دیگر .
                      ولی ......
                      دوستان عزیز فکر میکنم یا من و سایر بزرگواران همنظر به زبانی غیر از زبان فارسی در این تاپیک مطلب می گذاریم و یا اینکه دوستان واقعاً مطلب را نمی گیرند oo:
                      ما نگفتیم کسی میکروکنترلر جدید یاد نگیرید یا فقط بچسبد به AVR و تا سی سال دیگر هم AVR کار کند و ARM بد است یا خط تولید AVR متعلق به پدرزن گرامی ما است
                      //
                      در کل این تاپیک من و جناب کی نژاد و سایر دوستان همنظر گفتیم :
                      نوع میکروکنترلر را فقط و فقط پروژه هدف و زمینه کاری و شرایط و نیازهای موجود تعیین می کند.
                      و مقایسه بین یک 8051 یا یک AVR با یک ARM در پروژه یکسان کار درستی نیست
                      هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد
                      اگر کسی این نوشته قرمز رنگ را قبول ندارد یا منظور آن را درک نمی کند من دیگر واقعاً حرفی برای گفتن ندارم
                      //
                      اگر کسی به بنده سفارش برد یخچال در حد هر ماه 10.000 عدد با قیمت هر برد 15.000 تومان بدهد که می شود ماهانه 150.000.000 تومان سفارش
                      و بنده وقتی می توانم این پروژه را به بهترین نحوه ممکن با یک عدد AT89C2051 سی سال پیش که با کریستال مربوطه برایم هر عدد 650 تومان تمام می شود
                      حال چرا من نباید از این میکروکنترلر فسیل در این پروژه استفاده نکنم و مثلاً از یک ATMEGA8 که هر عدد برایم 2.150 تومان تمام می شود استفاده کنم ؟
                      و مبلغ 15.000.000 تومان ضرر در هر ماه یا اصلاً به علت قیمت تمام شده بالای برد ریسک از دست دادن پروژه و واگذاری میدان به رقیب را به جان بخرم ؟
                      //
                      من هم خیلی بهتر از اکثر دوستان می دانم که اگر پروژه ای پیشنهاد شود که ارزش اقتصادی آن قابل قبول باشد و مشتری امکاناتی مانند :
                      - ال سی دی چند اینچ با رزلویشن خوب
                      - GUI قوی مثل EWIN
                      - ارتباط شبکه بیسیم و پشتیبانی آنلاین
                      - گراف دما و ... مبتنی بر وب
                      - و ...
                      را بخواهد از چه نوع میکروکنترلری استفاده کنم تا پروژه به بهترین نحو ممکن اجرا شود :read:
                      //
                      اگر فهمیدن مطالب فوق واقعاً اینقدر سخت است ، این دیگر مشکل من یا سایر دوستان همنظر نیست :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meerkat
                        به بازار میده :

در زمانی که استفاده از ال سی دی گرافیکی مرسوم نبود یک برد را
                        برای کسی که کار میکردم طراحی کردم با mega64 و t6963 و منوی فارسی
                        کاری که 200 هزار تومان تمام شد 6 ملیون تومان فروخته شد.
                        این اتفاق باز هم رخ میدهد ولی با ویژگی های دیگر .
                        ولی ......
                        پاسخ کامل رو دایی صابر دادند،
                        ولی فقط 2 تا مساله:

شما فرموده یید:
                        دقیقا همین محصول
                        ولی توضیحاتی ک نوشته اید ی جورایی قیاس NOKIA 1200 با S4 هست!
                        خب مسلمه ک هر کدوم ویژگی های خودشون رو دارند و نیاز های مشتری خودشون رو برآورده میکنند.

دوستان فراموش کرده اند ک امکانات فوق العاده ای که برای میکروهای آرم ذکر میکنند، فقط قابلیت های بالقوه ی آن هستند.

برای بالفعل ساختن هر کدام ازین قابلیت ها، مبالغ بالایی برای سخت افزار های مورد نیاز و... باید هزینه شود.

بعضی دوستان طوری آخرین تولیدات میکروکنترلر دنیا رو از Mouser لینک میکنند، گویا ساکن NY هستن و همین الان از اکانت پی پل، هزینه رو اوکی میکنن و برای تعطیلات آخر هفته میرسه دستشون.

دیدگاه

با اجازه دوستان من یک مطلب خارج از بحث هم ذکر کنم که فقط جهت تنویر افکار عمومی وب سایت و بیان اینکه دنیای الکترونیک چقدر گسترده تر از این بحث های فرسایشی است
                          یکی از دوستان صمیمی و البته استاد من که صد در صد یکی از موفق ترین و پر درآمدترین افراد در زمینه طراحی و تولید و وارادات مدارات و قطعات الکترونیکی در تبریز و کل ایران هستند
                          با سن حدود 50 سال و دپیلم قدیم هنرستان برق اصلاً برنامه نویسی میکروکنترلر بلد نیستند ولی صد نفر برنامه نویس میکروکنترلر از کنار دست ایشان روزی می برند
                          ولی ایشان به معنی واقعی کلمه استاد الکترونیک خصوصاً مباحث اندازه گیری و ابزارآلات و ... هستند
                          این را گفتم که دوستان در نظر داشته باشند که همه چیز میکروکنترلر نیست و برای موفقیت همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذاریم

دیدگاه

در همین باب تاپیک جناب کی نژاد در freaks و پاسخ های دوستان :

http://www.avrfreaks.net/forum/why-avrfreaks-members-do-not-xmega?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=10326 9
                            از جمله ی رفتگان این راه دراز
                            باز آمده ای کو که به ما گوید راز
                            هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
                            چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

من چند پست انتهایی تاپیک را به دلیل خارج شدن از موضوع و وارد شدن به بحث های تخریبی پاک کردم و برای ادامه بحث های تاپیک و برقرار شدن یک محیط مطلوب به منظور تبادل نظر و استفاده افراد علاقه مند، مواردی را ذکر می کنم:
                              رعایت حد و حریم سایر افراد و پرهیز از انجام رفتارها و بکار بردن کلمات حساسیت برانگیز، یکی از شروط لازم برای مساعد ماندن فضای تبادل نظرهای سازنده علمی است و این یکی از مواردی است که عدم رعایت آن موجب ایجاد تنش و خارج شدن بحث از موضوع می شود. به دو گروه جملات زیر توجه کنید:

گروه اول جملات:

- به نظر من در شرایط فعلی، اولویت در یادگیری خانواده های جدیدتر مانند arm است.
                              - با توجه به رواج خانواده avr در بازار ایران، یادگیری avr می تواند بسیار مفید باشد.
                              - به دلیل ارزان بودن 8051 استفاده از آن هنوز توجیه پذیر است.
                              - من کار با میکروکنترلرهای قدیمی را اصلا توصیه نمی کنم.
                              - من کار با میکروکنترلر avr را قویا توصیه می کنم.
                              - ...

گروه دوم جملات:

- هر گونه وقت گذاشتن برای avr کار احمقانه ای است.
                              - کسانی که دم از arm می زنند به دنبال خودنمایی و حل مشکلات درونی خود هستند.
                              - 8051 خانواده فسیل و عقب مانده ای است.
                              - کسی که با pic کار می کند اصلا مهندس نیست.
                              - رشته الکترونیک رشته بسیار مزخرفی است.
                              - ...

در مجموعه جملات فوق در گروه اول، نظری بصورت یک جمله خبری به نحوی بیان شده که ایجاد حساسیت و احساس توهینی در مخاطب نمی کند. اما شکل دوم بیان جملات متضمن نوعی ایجاد حساسیت و واکنش منفی در مخاطب به دلیل نحوه بیان مطلب است. دوستانی که قصد فعالیت در یک محیط اجتماعی مانند یک انجمن علمی را دارند، علاوه بر افزایش مهارت های علمی باید از هوش اجتماعی کافی هم برخوردار باشند و نحوه بازتاب کلمات و جملات خود در مخاطبین را بسنجند تا بتوانند در درازمدت موقق باشند. به خاطر دارم در زمانی که فرصت کافی برای فعالیت علمی در AVRFreaks را در اختیار داشتم (که در این تاپیک درباره نوع برخورد Atmel با این فعالیت توضیح داده شد) یک کاربر با ملیت روس وجود داشت که به شدت به صورت حساسیت برانگیزی پاسخ می داد و همین نوع برخورد در نهایت موجب شد که حتی بین همان کاربران قدیمی با چند هزار پست و سن و سال بالا درگیری و فحاشی بسیار زشتی ایجاد شود.
                              بنابراین من تاپیک را برای ادامه بحث باز می کنم و دوستان هم سعی کنند با رعایت موارد گفته شده، به بازتاب عبارت هایی که به کار می برند، بیشتر دقت کنند تا با برقرار شدن یک جو دوستانه و علمی، فضای مناسبی برای تبادل نظر و استفاده دیگران فراهم شود.

دیدگاه

سلام
                                خدا بیامرزه مرحوم آقازاده رو . دلم براش تنگ شده .
                                یه بار توی این انجمن به ما گفت هم بیسیک رو خوب یاد بگیر و هم سی رو . بهش گفتم قاطی نمی کنیم گفت نه . گفت کامپایلر واسه همین ساخته شده اگه اشتباهی بنویسی خودش شما رو متوجه می کنه .
                                حالا ما یه سوالی داریم من 9 ماه میخوام کار کنم میخوام روی میکروها کار کنم آیا ایرادی داره هم xmega رو یاد بگیرم و هم یکی از arm ها رو .
                                مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X