اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مهاجرت از AVR به PIC

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

    اگه راستش رو بخوان کامپایلری که من دارم توسط سایت iranpicmicro.com خریداری شده و من هر ورژنی که پیدا میکنم رو اون نصب میکنم و نیازی به کرکم ندارم ولی تو اون قسمتی که فایل رو دانلود کردین دوستمون Study تو یه فایل جداگانه ای لینک کرکش رو گذاشته اون فایل رو دانلود کنید. امیدوارم که مشکلتون حل بشه اگه نشد من کامپایلر خریداری شده رو تو سایت یا یه هاسته دیگه پلود میکنم تا مشکل شما هم حل بشه

    درضمن اگه امکانش هست سوالات مربوط به کامپایلر CCS رو تو بخش مربوط به خودش مطرح کنید. اینم از لینک کامپایلر:

    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=37623.0

    موفق باشید

    دیدگاه


      #17
      پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

      سلام من تازه واردم از لباسام معلومه نه . اسمم صابر رضایی
      با avr و pic و زبانهای assembly و c آشنام البته نه در حدی که بتونم برنامه بنویسم فقط برنامه های نوشته شده رو می فهمم که چیکار کردن شایدم کمتر !!!! و از اینکه به این گروه ملحق شدم خوشحالم و به خودم تبریک می گم .
      و در مورد مهاجرت باید بگم از این که با دو مدل متفاوت از میکرو ها آشنایی و در مواقع لزوم مثل سیل و زلزله یا هر چیز دیگه .... که یکیشون گرون می شه می تونی از مدل دیگه استفاده کنی ضرر نمی بینی . در ضمن خودتو محدود و متعصب به یه مدل خواص نکن . کار سختی هم نیست این دو تا خونواده امریکایی رقیبن و تفاوتهایی که دارن به چشم نمیاد . مثل سرعت ، نویز بذیری ، با معنی انتخاب کردن اسم رجیستر ها که بشه راحت اسماشو حفظ کرد ، حتی قیمت و کامبایلر ها . به جرات می تونم بگم که یه برنامه به زبان c با 5% تغییر رو هر مدلی که بگی جواب می ده .
      در ضمن آقای رضا سباس یار ، حالتون چطوره مثل اینکه شما هم عضو این سایتید .
      لبخند بزنید تا زندگی برایتان لذت بخش گردد

      دیدگاه


        #18
        پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

        سلام
        من هم تازه واردم. :redface:
        همینطورم حرفای تازه ای واسه گفتن دارم .
        مدتی پیش در شرایطی مثل خیلی از دوستان قرار گرفتم که آیا باید بین میکروها یکیشون رو انتخاب کنم و به اون وفادار بمونم و یا... تنهاراهی که به نظرم رسید این بود که نظر حرفه ای های هر میکرو رو بپرسم و ببینم دلایل کار کردنشون با یک میکرو مثل avr یا pic
        ویا...چی هست.

        این کار تا حدودی باعث سر در گمی من شد چون هر کدام بسیار جانبدارانه از میکرو مورد نظر تعریفها میکردند و موفقیتهاشون رو دراجرای پروژه های آنچنانی بیان میکردند. تشخیص این که موفقیت افراد به دلیل توانایی شخصی اونها در برنامه نویسی و اجرا بوده و یا میکرو کنترلری که باهاش کار میکردند بهتر بوده ، زیاد آسون نبود !

        باید خودم دست به کار میشدم از چند تا دوستانم کمک خواستم تا تمام تجهیزاتی رو که تا به حال میشناسند و با پیک ساخته شده من رو مطلع کنند ،
        ناگهان سیل تجهیزات و وسایل الکترونیکی جالب طی چند روز به سمت من جاری شد .
        در تمامی این لوازم یک موضوع مشترک بود و اون اینکه انگار همه قطعات الکترونیکی رو برداشته بودند و جاش فقط یک میکرو کنترلر pic ، تعداد کمی مقاومت و خازن گذاشته بودن حقیقتش یاد اون جک میفتادم که میگفتند مغز یه بنده خدایی رو میخواستند بررسی کنن دیدن که یه سیم از این گوشش به گوش دیگه متصل هست و چیز دیگه ای وجود نداره ...
        یکی از این دستگاها سیستم مرکزی یک دزدگیر اتوموبیل بود که یه pic با 28 پایه (که از سری خاصی بود) داشت یعنی از روی اسم چیپ مشخص نمیشد که pic هست و من از دیتا شیتش متوجه شدم که از یک سری تخصصی پیک هست.
        قطعه دیگه که در این سیستم مرکزی به کار رفته بود یک راه انداز معروف به اسم uln2003 بود و یک مدار هماهنگ کوچیک و lm358 واسه گیرنده رادیویی و یک 78l05 و 4 تا هم رله و دیگر هیچ . :eek:
        قبول دارم که اینا واسه اجرای یک مدار کافی هستند اما باور کنید درنمونه های دیگه بخاطر فرکانس رادیویی که تو این دستگاه منتشر میشه و رله ها و نویز شدید برق اتومبیل مدار رو به شدت به عناصر حذف نویز و انواع فیلتر ها و سلفها و خازنهای الکترولیت و ... مجهز کرده بودند .


        وسیله دیگه یک ریموت کنترلRF با توانایی لرنینگ کدها بود به این ترتیب که شما هر ریموتی رو که در کنارش میگرفتی با هر سیستم کددهی جدید یا قدیمی فقط کافی بود که به مد یادگیری ببرید و ریموتها رو نزدیک هم نگه دارید و دکمه های متناظر رو روی هر دو ریموت فشار بدید تا این ریموت کد ها رو یاد بگیره !!!
        وقتی بازش کردم استغفر ا... دوباره یاد همون سیمه افتادم آخه ایندفه هم چهار تا میکرو سوییچ و یه خازن تریمر و یک سلف smd و یه pic 8پین ( PIC12F629 ) بود با یه کرستال 4 مگاهرتز .
        بابا به خدا این مدار آخه RTX میخواد یعنی یک مدار جدا واسه گیرندگی و تقویت و آشکارسازی و یه مدار دیگه واسه تقویت قدرت و فرستندگی که مجهز به یک سویچ آنتن چندصد کیلو هرتزی باید باشه و فرکانس امواجی که ارسال و دریافت میشه در حدود 350 کیلو هرتزه ... پس بقیش !؟ oo:

        وسیله بعدی یه POSITION CONTROLER یا همون دیش گردان بود توی این دستگاه هم دو برد جدا گانه بود یک تراشه کوچک SMPS کنترلر که تغذیه سویچینگ دستگاه رو راه اندازی میکرد و 15 ولت 2آمپر و 8 ولت نیم آمپر می داد و برد دیگه که کدهای دیجیتالی رو از روی فرکانسی در محدوده 2 گیگاهرتز که مربوط به IF در LNB ها هست پیاده میکرد و ارتباطش رو با پردازنده گیرنده دیجیتال برقرار میکرد و اطلاعات کانالها رو از روی سیستم رو خودش ذخیره میکرد من خجالت میکشم که بگم یاد چی میافتادم اما وسط این برد یک PIC به شماره 16F84 بود که یک کیلو کلمه حافظه کد داره و 3 تا ترانزیستور و تعداد کمی مقاومت و خازن و دیگر هیچ.

        آقا فرشاد و آقا یاسین عزیز این مثالها رو واسه گل روی شما و سایر دوستان زدم به منظور آشنایی بیشتر با این میکرو کنترلر دوست داشتنی .

        ادامه دارد... :nerd:
        موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

        ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

        دیدگاه


          #19
          پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

          گذشته از این ها اگر نگاهی به سری های فوق تخصصی این میکرو در سایت www.microchip.com بیندازید لیستی بلد و بالا از تراشه های تخصصی مثل مدیریت توان سیستم نور دهی شهری (یک میکرو با شش پایه با ابعاد 1.8*3.1*1.1 میلیمتر ) و میکرو های مخصوص تجهیزات اتاق عمل و میکرو های مخصوص کار در ecu یا واحد کامپیوتری کنترل موتور اتومبیل با تحمل درجه حرارتی معادل 150 درجه سانتیگراد و سری RF که متخصص ارسال و دریافت امواج و مدوله کردن اونها با سیستم ASK,FSK ,PSK که جدیدترین و مطمئنترین سیستمهای مدولاسیون هستند و تعداد زیادی از محصولات گه البته به لطف تحریم ما در کشورمون از اکثر اونها بی بهره هستیم.

          مساله دیگری که باید عرض کنم و اون تعداد بسیار زیاد طرفداران و کاربران محصولات ATMEL خصوصا در کشور ما هست به نظر بنده مربوط به نوعی مافیای الکترونیکی هست . در دهه 70 با وارد کردن محصولا ت سری 8051 به کشورمون مسیر همه گیر شدن این سری از میکرو کنترلرها باز شده و تا به حال ادامه داشته . بعد از 8051 سری AVR و در حال حاضر سری ARM محصول شرکت ATMEL . با توجه به اینکه امکانات و ضریب اطمینان ARM NXP (فیلیپس) بیشتر و محصولات کاملتر و همینطور کار کردن با اونها ساده تر هست .
          به این ترتیب نه تنها میکرو کنترلر PIC بلکه هیچ میکرو کنترلر دیگری هم در ایران مانند محصولات ATMEL فراگیر نشد .
          حتی میکروکنترلرهای قدرتمندی مثل MOTOROLLA که از لحاظ قدرت و صنعتی بودن فوق حرفه ای هستند و حتی با میکروکنترلرهای مثل AVR قابل مقایسه نیستند و حتی خود سری 8051 که محصول شرکت دیگه ای مثل MAXIM یا PHILIPS یا هر شرکت دیگری بود ، هیچ کدام... و کار با سایر میکروکنترلرها به بر اساس امکان تهیه خود تراشه و با مشکلات بسیار زیاد بر سر DOCUMENT و منابع توسط افراد و گروههای علاقمند ادامه پیدا کرد.

          به طور کلی کار با محصولات اتمل از پیچیدگی خاصی برخوردار هست و نمودار این پیچیدگی اصلا خطی نیست . به این ترتیب که شما کارهای غیر حرفه ای و نیمه حرفه ای رو با راحتی فوقالعاده ای انجام میدید اما اگر وارد محدوده پروژه های حرفه ای بشید تراشه های اتمل(در بسیاری از موارد) به کلی راه ادامه رو به روی کار بر میبنده و یا با درد سر و از راحهای غیر معمول و غیر مستند میشه باهاشون کنار اومد :angry:
          این در حالیست که کار با pic ها به دلیل اصولی تر بودنشون به طور کلی دارای قوانین خواصی هست که بعضی این امر رو به حساب سخت بودن کار با اون میگذارن اما این قوانین و راهکارها شما رو تا پایان پیچیده ترین پروژه ها یاری میکنند . :nerd:

          اجازه بدید یک مقایسه ساده عملی رو براتون شرح بدم:
          یکی از ساده ترین اعمال در میکروکنترلر ها اسکن صفحه کلید ماتریسی هست .بنده باهر دو میکرو کنترلر (PIC16F877 و ATMEGA32 )این کار رو تحت شرایط خاصی انجام دادم و قضاوت رو به عهده دوستان میگذارم .
          برای این که به حد اکثر سرعت اسکن دسترسی پیدا کنم تمامی تاخیرها و مکث ها رو از برنامه حذف کردم و کلید ها رو با استفاده از شرطهای تو در توی FOR , While و ... debounce و بعد lock کردم avr در فرکانس یک مگا هرتز دچار اشتباه در تشخیص و شیفت کلیدها و یا عدم شناسایی به طور کلی شد و pic تا فرکانس 24 مگاهرتز که 4 تاهم بیشتر از فرکانس کاری تعیین شده در دیتا شیتش بود به راحتی و به قولی مثل هولو کار کرد .
          جای بسی تعجب هست که در خیلی از محافل (غیر) علمی یکی از دلایل ضعیف بودن PIC ، تامین فرکانس داخلی سیستم از تقسیم فرکانس نوسانساز به عدد 4 و بر همین اساس ، پاین بودن سرعت این میکرو بیان میشه .اصولا این امر مربوط به معماری هاروارد هست و فقط مختص میکرو کنترلرهای PIC نیست . در این آزمایش با چند محاسبه ساده متوجه میشیم که فرکانس داخلی میکرو 6 مگا هرتز هست و با توجه به اینکه دستورات مورد نظر در یک یا دو ماشین سایکل اجرا میشوند فرکانس اسکن روی پینهای میکرو در این حالت حدود 3 مگاهرتز خواهد بود. از طرفی برخی دوستان طی آزمایشاتشون کارکرد صحیح این میکرو کنترلر رو تا فرکانسهایی در حد 40 مگا هرتز نیز تائید کردند.
          به طور کلی من pic رو در یخچال ، کولر گازی ، ماشین لباس و ظرف شوئی ، کنترل دور موتور 3 فاز و دستگاهای جوش فوق قدرت ، ریموت کنترلهای rf و مادون قرمز (شرکت صنام در ریموت کنترل بعضی تلوزیونها از یک pic استفاده میکنه ) دستگاهای تناسب اندام حرارتی و ویبره ای و...دیدم .

          ادامه دارد... :nerd:
          موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

          ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

          دیدگاه


            #20
            پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

            در آخر باید اضافه کنم که چه اشکالی داره که ما کار با چند میکرو کنترلر رو در حد وقت و امکانات فرا بگیریم اما مشخص هست که برای حرفه ای شدن بلاخره روزی باید دست به انتخاب بزنیم تا امکانات و انرژیمون رو بصورت تخصصی در یک جهت مشخص سامان دهی کنیم.
            بنده شخصا معتقد هستم که از هر ابزار باید در جای خودش استفاده کرد من در پروژه های ساده تر از avr ها استفاده میکنم اون هم به زبن بیسیک وقتی کمی پیشرفته تر و حساس تر باشه زبان برنامه نویسی رو به c ارتقا میدم و اگر پیشرفته تر باشه با pic و بالاتر از اون کار میکنم .
            انتخاب یک میکرو کنترلر نسبتا حرفه ای با امکانات زیاد و همینطور زبان برنامه نویسی دشوار مثل c یا اسمبلی با سطح دسترسی سخت افزاری بالا (نسبت به بیسیک) برای یک پروژه که با یک میکرو کنترلر معمولی تر و زبان ساده تر هم میشه انجام داد مثل استفاده از یک ماشین سنگین(مثلا تریلر 18 چرخ) برای رفت و آمد هر روزه به اداره هست . :mrgreen: همیشه باید ابزار رو بر اساس نیاز انتخاب کنیم.

            به هر حال بنده به هیچ وجه قصد ندارم که پیشنهاد مهاجرت رو به دوستان بدم تنها قصدمون آشنایی با امکانات هست و مساله اصلی تلاش و پشتکار ما هست و این که چقدر با راه حلها و ترفندها ی یک سری مشخص از میکرو ها اشنا باشیم.
            از حق نگذریم که پرو ژه های بسیار سطح بالا (در حد تجهیزات ترانزکشن مواد سوختی و کنترل و مانیتورینگ مواد پتروشیمی) هنوز هم داره با استفاده از سری 8051 در سطح ویندوز نهفته اون هم توسط کشوری مانند فرانسه در شهرهای جنوبی کشورمون انجام میشه.(البته مسلما به همراه سایر تجهیزات لازم مثل nand flash و +++...)
            اتمام . :read:
            موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

            ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

            دیدگاه


              #21
              پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

              از همه دوستان بابت اشتباهات نوشتاری و دستوری احتمالی در پستهام عذر خواهی میکنم :redface: .

              در ضمن فکر می کنم پرداختن به مزیتهای PIC کافی باشه و باید برخی از مشکلات و موانع کار با این میکرو رو بررسی کنیم(در اولین فرصت). بنده از سایر دوستان در این زمینه طلب یاری دارم.
              موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

              ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

              دیدگاه


                #22
                پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                عرفان جان ممنون و متشکر از توضیحات کاملی که دادید
                من خودم به شخصه دنبل pic افتادم و بعد از چند روز تحقیق به نتایج عجیبی رسیدم که شما مقداری از اون رو بیان کردید و من هم چند تا اضافه کنم
                مثلا تو مقالات الکتور که یکی از معتبرترین مجلات برق دنیاست از pic استفاده میشه و یا حتی نمودار استفاده جهانی pic چند رده بالاتر از avr هست .
                این وسط 2 تا مشکل وجود داره
                یکی منابع ، که اینو میشه با منابع خارجی و دوستان و در کل با اینترنت حل کرد
                مورد دوم که مشکل اصلی هست نبودن قطعات و در صورت وجود ، بالابودن قیمت اونهاست !
                مشکلی بزرگ هست و با وارد کردن 1000 قطعه توسط من نوعی حل نمیشه و باید حداقل چند وارد کننده درست و حسابی شروع به واردات این قطعه بکنند .
                مورد بعضی کارخانجات سازنده می مونه که اونم به خاطر تحریم های موجود ما فقط از چین می تونیم قطعات بخریم و چین هم مساوی Avr ( البت نمی دونم اونجا هم pic تولید میشه یا نه ! )
                نمیشه این کار رو فقط به گردن مافیای قطعات انداخت و چند فاکتور مهم مثل قیمت ، کشور سازنده و حتی راحت بودن وارد کردن قطعه باعث میشه تا وارد کننده ( که براش پول مهمتر از علم دانش هست ) نوعی قطعه رو وارد می کنه و بعد از وابستگی مردم به اون قطعه بقیه هم این قطعه رو وارد می کنند و باز به خاطر افزایش وابستگی مردم تعداد بیشتری از اون قطعه وارد میشه و اینجوری میشه که هر کدوم از نمودارها اونیکی رو میبره بالاتر تا جایی که اختلاف بین قطعات مختلف خیلی خیلی زیاد میشه و به جایی میرسه مثل الان که جایگزین کردن یک قطعه خیلی خیلی سخت میشه .
                تنها علتی هم که الان باعث شده تا بعضی ها به فکر picبیفتند کمیاب شدن avr بود که این هم تا چند روز دیگه رفع میشه
                البته لازم به ذکره که گروه تحقیقاتی pic داره یه کارایی می کنه و در روزهای آینده شاهد فعالیت این گروه خواهیم بود و به کمک دوستانی همچون شما عرفان جان در این زمینه نیاز وجود داره .

                دیدگاه


                  #23
                  پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                  کاملا موافقم یک همچین جریانی بوده :nerd:
                  بنده هم فقط جزو علاقمندان کار با این میکرو هستم و تخصص زیادی ندارم اما من هم مثل خیلی از دوستان دیگه مایلم که در این کار تحقیقاتی با دوستان همراه باشم . در حال حاضر مشغول جمع آوری و تکمیل اطلاعات برای ساخت یک برد آموزشی هستم .
                  پیشنهاد بنده اینه که اگر امکانش باشه تیم تحقیقاتی بخشی رو هم به این موضوع اختصاص بده تا امکان این باشه که مثالها و توضیحات کتاب آموزشی بر اساس یک سخت افزار جامع و واحد بیان بشه و مطالب متمرکز تر باشند و از پراکندگی و سبکهای مختلف در اجرا پیشگیری بشه.

                  مطمئنا این کتاب آموزشی با جبران خلاء منابع اطلاعاتی در مورد pic نقش بزرگی در جذب علاقمندان و حل مشکلات در این زمینه خواهد داشت . :smile:




                  موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

                  ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

                  دیدگاه


                    #24
                    پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                    بهتر است به سمت ARM Cortex M3 بروید تا PIC

                    PIC فقط یک کمپانی و تنوع در یادگیری زیاد است ARM Cortex M3 توسط ST(STM32 series) , TI (LM3S series) , NXP (LPC1xxx Series) و سایر کمپانی ها پشتیبانی شده و قطعات در تهران هم هست و کامپایلر KEIL ,IAR هم هست دیگر چی می خواهید؟

                    به نظر من هسته ARM Cortex M3 بهتر از PIC32MX است.

                    atmega8 برای کارهای کوچک خوبه و برای کارهای بزرگتر به ARM Cortex M3 ,M0 توجه کنید.

                    ATxmega خیلی جالب نیست من با DAC ان یک موج سینوسی درست کردم ولی با روشن کردن سشوار در 30 سانتیمتری اعوجاج پیدا کرد !!!

                    ولی حتما از کامپایلر c خوب استفاده کنید تا سرعت برنامه دو برابر و سایز برنامه هگز نصف باشد

                    با کامپایلر بد میکرو 40MIPS را به 20MIPS تبدیل نکنید

                    با کامپایلر بد میکرو با فلش مموری 32KB را به 16KBتبدیل نکنید

                    َARM Cortex M3 با قیمت xmega در بازار است حتی قیمت ها در مدلهای کوچک و تعداد 1000 تایی به 2 دلار هم می رسد!

                    چرا PIC or XMEGA ؟؟؟؟


                    دیدگاه


                      #25
                      پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                      دوستان به نظر من با اومدن xmega کفه ترازو به سمت avr رفت
                      نظر شما چیه
                      واقعا میکرو های قدرتمند و انعطاف بسیار بالایی دارند
                      هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                      بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                      میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

                      تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

                      دیدگاه


                        #26
                        پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                        نوشته اصلی توسط n340
                        دوستان به نظر من با اومدن xmega کفه ترازو به سمت avr رفت
                        نظر شما چیه
                        واقعا میکرو های قدرتمند و انعطاف بسیار بالایی دارند
                        واقعا ؟ حتی در مقایسه با پیک های سری 33 !

                        دیدگاه


                          #27
                          پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                          سلام

                          دوستانی که با مبدل های دیجیتال میکروهای مختلف کار کردن . . تاثیراتی که از نویز محیط دیدن رو بنویسند ممنون میشیم

                          من خودم با ای وی آر کار میکنم مشکلی احساس نکردم .. حالا میخوام برم سمت cortex برای 12 بیتی بودن .. xmega محدودیت اینجاد میکنه برای کارهای دیگه .. دست ادم با آرم بازتره .. فقط تجربه ای در مورد میزان خطای مبدلهای آرم و نویز پذیری اونها ندارم

                          منتظر تجربیات دوستان هستم

                          دیدگاه


                            #28
                            پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                            دوستان حدود یک سال این تاپیک باز شده دوستانی که سمت pic رفتند نظراتشون رو بازگو کنند
                            بیشتر در مورد گرافتاریاش بگند ...تا بدونیم اگه سمت این pic بریم از کجا باید شروع کنیم
                            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند

                            دیدگاه


                              #29
                              پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                              خدمت دوست عزیز alishekarriz عرض کنم که طی مدتها کار با میکروکنترلرهای مختلف به این نتیجه رسیدم که تنها درصد کمی از حساسیت کلی یک مدار میکرو کنترلری به نویز پذیری میکرو کنترلر بستگی داره و نقش یک طراحی قدرتمند و حرفه ای و کنترل نویز فوق العاده موثرتر هست.

                              اجازه بدید چند سوال رو با هم مرور کنیم
                              به نظر دوستان آیا نمیشه با یک اتومبیل مدل بالا به شدت افتضاح رانندگی کرد و یا حتی تصادف کرد و یا اینکه اون رو مستقیم به دیوار زد oo:
                              و یا اینکه نمیشه با یک اتومبیل لول متوسط رانندگی بسیار خوبی کرد و ایمنی و آسایش و لذت از سواری رو در مسافران ایجاد کرد

                              در میکرو کنترلرها هم اخیرا بحث کنترل نویز به نحو قابل ملاحظه ای رو به رشد هست و هر سری از میکرو کنترلرها مانند pic و arm و... مجموعه ای از تکنیکها رو برای کاهش چشمگیر تاثیرات نویز روی قسمتهای مختلف به کار بردند :read:

                              با تمامی این تفاسیر حتی با avr سری mega میشه نهایت دقت رو به طور مثال در قرائت مقدار آنالوگ و ثبات و صحت و دقت مقادیر خونده شده به راحتی به کار برد با اینکه از نقطه نظر نویز پذیری این سری جزو حساسترین و کم دقت ترین میکرو کنترلر بعد از سری 8051 یاد میشه

                              و در آخر باید اضافه کنم که میکروکنترلرهای pic چه معمولی و چه سریهای خاصشون که در صنعت کاربرد وسیع دارند (منظورم اصلا کشور خودمون نیست بیشتر در usa و europ و در شرکتهایی مثل takhim و satam فرانسه در حیطه صنعت نفت و netz ایتالیا در حیطه امنیتی و نظامی) و حتی در موتور اتوموبیلهای full injectuion که قویترین منابع نویز رو در سیستم احتراقشون دارند(25kv impulse با قابلیت انتشار تا چند ده متر)و ... با اطمینان کامل استفاده می شه.
                              البته اخیرا در برخی خودروهای تولید داخل ( مونتاژ )در بخشهای مختلف به طور مثال سیستم احتراق و واحد کنترل الکترونیکی یا همان ECU و... از میکرو کنترلرهای PIC استفاده شده .

                              و یا بعضی دیگه مثل dspic33f3010 یا مشابهاتش که تخصصشون کار درکنار موتورهای سه فاز قدرت هست که روشن موندن میکرو کنترلرهای دیگه در این شرایط خودش بحثیست چه رسد به دقت و پایداری.

                              البته تا اون جا که از آرمها خاطرم هست سه لایه سخت افزاری موثر برای جلوگیری از تاثیر نویز در اونها پیشبینی شده(منظور سه تکنیک موثر هست که ARM رو از نظر نویز مانند سه لایه محافظت میکنه ) که به این ترتیب اونها هم به طرز قابل ملاحضه ای نسبت به نویز ایمنی پیدا کردند به نحوی که به سادگی در محیطی با نویز شدید و پر قدرت مثل تلفنهای همراه به و ظیفه خودشون به درستی عمل میکنند .

                              قدرت تقریبا 300m میلی واتی آنتن تلفن همراه اون هم با فرگانس 1900mhz رابط شبکه wifi و مبدل smps مخصوص تغذیه lcd و بسیاری دیگر عوامل نویز در تلفن همراه به راحتی حتی در کار دستگاهایی با چند ده سانتیمترفاصله از تلفن همراه هم اختلال شدید ایجاد میکنند...

                              البته بنده به دلیل نوع فعالیتم مجبور به پیگیری ماهیت انواع تجهیزات الکترونیکی داخل و خارج هستم اما تا به حال ARM رو در صنعت مشاهده نکردم .در اکثر موارد صنعت ما تا حدودی PIC و MOTOROLLA و در محصولات تجاری و مولتی مدیا و از این قبیل ARM رو مشاهده کردم .

                              و البته AVR هم مخصوص پاس کردن واحد پروژه در مقاطع مختلف هست.
                              از اینها که بگذریم شما با خیال راحت با توجه به نوع نیازتون میکر کنترلر مورد نظرتون را انتخاب و باهاش کار کنید . و البته اصول کنترل نویز رو در طرحهاتون به کار ببندید
                              با آرزوی موفقیت شما :nerd:




                              موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

                              ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

                              دیدگاه


                                #30
                                پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

                                نوشته اصلی توسط erfan2000
                                خدمت دوست عزیز alishekarriz عرض کنم که طی مدتها کار با میکروکنترلرهای مختلف به این نتیجه رسیدم که تنها درصد کمی از حساسیت کلی یک مدار میکرو کنترلری به نویز پذیری میکرو کنترلر بستگی داره و نقش یک طراحی قدرتمند و حرفه ای و کنترل نویز فوق العاده هست.


                                با تمامی این تفاسیر حتی با avr سری mega میشه نهایت دقت رو به طور مثال در قرائت مقدار آنالوگ و ثبات و صحت و دقت مقادیر خونده شده به راحتی به کار برد با اینکه از نقطه نظر نویز پذیری این سری جزو حساسترین و کم دقت ترین میکرو کنترلر بعد از سری 8051 یاد میشه


                                و البته AVR هم مخصوص پاس کردن واحد پروژه در مقاطع مختلف هست.
                                از اینها که بگذریم شما با خیال راحت با توجه به نوع نیازتون میکر کنترلر مورد نظرتون را انتخاب و باهاش کار کنید . و البته اصول کنترل نویز رو در طرحهاتون به کار ببندید
                                با آرزوی موفقیت شما :nerd:

                                سلام دوست عزیز ممنون که تجربیاتتون رو در اختیار عموم قرار دادید. ولی میشه بگید کجا تحقیقاتتون رو انجام میدید؟

                                جهت اطلاع جنابعالی باید عرض کنم بنده هم در شرکتهای معتبر حضور داشتم و همین میکروکنترلر 8051 که به نظرتون نویز پذیر ترینه هنوز در بسیاری از محصولات صنعتی استفاده میشه. کاربرد AVR ها در کشور خودمون بسیار چشمگیره و استفاده از اون در کمپانی های معتبر خارجی دسته کمی از PIC نداره. نمونه کوچکش رو در بسیاری از motherboard های کامپیوتر میتونین ببینید. در بسیاری از محصولات Asuse میتونید َAVR بیابید. حتما جنابعالی وجود نویز در یک کیس رو تایید میفرمائید.

                                خود بنده با هر سه نوع میکرو تا حدود زیادی کار کرده ام و تفاوت خاصی مشاهده نکردم. متذکر میشم چنانچه اصول طراحی و ایزولاسیون برای هر کدام از این محصولات رعایت نشه ممکن است پاسخ پیشبینی نشده ای بدهند. و برعکس یک طراحی خوب تا حدود زیادی میتونه از این مسائل جلوگیری کنه.
                                این مورد رو حتی در PLC ها میشه دید. یه عنوان مثال پورتهای ورودی -خروجی PLC های زیمنس از قبیل S7300-400 با اپتو ایزولاتور ایزوله شدند.
                                بدیهی است که پردازنده و کمک پردازنده های این سیستم های صنعتی از هر لحاظ کاملتر از قطعاتی مثل AVR،PIC و ARM هستند. ولی آیا این اصول رعیت نشوند و سیستم دچار خطا بشه شما خواهید گفت PIC از اونها کاملتره؟

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X