اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین نرم افزار برای میکرو کنترلر های پیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بهترین نرم افزار برای میکرو کنترلر های پیک

اگر نرم افزار دیگه ای تو ذهنتون هست که اینجا نمی بینید بگید تا اضافه اش کنم.

من خودم با زبان های اسمبلی و سی و بیسیک ( البته توی AVR) کار کردم و به نظر من زبان سی و بیسیک تفاوت زیادی از نظر کارکرد توی AVR نداشتن و تفاوت های اصلی به نرم افزار هایی بود که با اونا کار می شد و نیز گستردگی کتابخونه های نوشته شده برای اون نرم افزار.
    الان هم فقط با برنامه [shadow=red,left](PICBASICPRO(PBP[/shadow] کار کردم که انگار مشکل داره و مشکلش اینه که دیگه دستور PAUSE و یا PAUSEUS رو اجرا نمی کنه ( حالا یا مشکل از خود نرم افزار هستش یا اینکه نرم افزار کرک درست حسابی نداره یا اینکه برای ویندوز 7 نوشته نشده که در هر صورت برای من یه ضعف حساب میشه :NO: )

[move][glow=GREEN,2,300]هر کسی هر نظری و هر تجربه ای داره بگه ، منتظرم[/glow][/move]
    1,192
    زبان C - نرم افزار CCS
    0%
    386
    زبان BASIC -نرم افزار MicroCode Studio
    0%
    306
    MPLAB
    0%
    174
    زبان C- نرم افزار MICROC
    0%
    147
    زبان Basic- نرم افزار MICROBASIC
    0%
    118
    زبان PASCAL
    0%
    34
    نرم افزار IAR (C,C++for pic18)s
    0%
    27
    دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

پاسخ : بهترین نرم افزار برای میکرو کنترلر های پیک

سلام
    پیک بیسیک پرو خوبه ولی برای سری 12 مناسب نیست
    میکرو سی رو هم برای سری 12 تست کردم مشکل داشت
    که فکر میکنم از ارجینال استفاده بشه مشکل حل شه
    فعلآ از سی سی اس استفاده میکنم تو چند برنامه ای
    که نوشتم باگ نداشته.
    این مدعیان در طلبش بی خبرانند
    آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

قیمت ارجینال CCS چند هست و از کجا میشه حرید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرجان کهندل
        قیمت ارجینال CCS چند هست و از کجا میشه حرید؟
        بابا بی خیال مایه دار
        دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
          سلام
          پیک بیسیک پرو خوبه ولی برای سری 12 مناسب نیست
          میکرو سی رو هم برای سری 12 تست کردم مشکل داشت
          که فکر میکنم از اورژینال استفاده بشه مشکل حل شه
          فعلآ از سی سی اس استفاده میکنم تو چند برنامه ای
          که نوشتم باگ نداشته.
          فکر می کردم که سری 12 منسوخ شده است ، آخه وقتی مثلا pic16f84a هزار تومن هستش و یه عالم قابلیت داره چه دلیلی داره کسی دنبال سری 12 بره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدحسـین
            بابا بی خیال مایه دار
            بله؟؟؟؟!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدحسـین
              فکر می کردم که سری 12 منسوخ شده است ، آخه وقتی مثلا pic16f84a هزار تومن هستش و یه عالم قابلیت داره چه دلیلی داره کسی دنبال سری 12 بره؟
              اینجا بحث طراحی مطرح نیست تعمیر و تغییر کاربری برد یکی از تقاضاهای مشتریست. :smile:
              این مدعیان در طلبش بی خبرانند
              آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

همین الان که دارم با نرم افزار میکرو کد استادیو ( پیک بیسیک پرو ) کار می کنم یه نقطه ضعف بزرگ به چشمم خورد که فکر کنم کلا شامل میکرو کنترلر پیک هم باشه و اون ن[glow=red,2,300]داشتن آموزش و راهنما[/glow]ی برنامه قوی هستش ، شما وقتی با نرم افزار های بزرگی مثل آلتیوم یا ویژوال استادیو کار می کنید می فهمید که این موضوع چقدر کار رو راحت می کنه . یادم میاد وقتی برای اولین بار شروع کردم به نوشتن یک نرم افزار کامپیوتری هیچی از ویژوال استادیو نمی دونستم ولی اینقدر توی اینترنت ( در هر موردی ) مطلب بود که به سرعت مثل ماهر ترین برنامه نویسا یه برنامه توپ نوشتم.
                حالا وقتی دارم با این pbp کار می کنم هیچی ازش پیدا نمی کنم ، چهار تا کتاب گرفتم گذاشتم کنارم که هیچکدوم جامع نیست ، از طرف دیگه توی ایران هم اونقدر در موردش تاپیک نیست که از مشکلات مبتدیانه تا پیچیده ترین مشکلات در موردش بحث شده باشه ، هلپ نرم افزار هم که خدا لعنتش کنه ، کاملا از اطلاعات خالیه ، حالا یه نفر که می خواد کار رو شروع کنه مجبوره که با آزمون و خطا یا با پرسش و پاسخ جلو بره که به هر حال یه سرمایه زمانی بزرگ رو از دست داده

دیدگاه

بازم یه مشکل دیگه از نرم افزار pbp(microcode studio) مشکلی که در اولین پست مطرح کرده بودم ( عدم کارکرد دستور pause ) بخاطر تنظیم کریستال روی 11 مگاهرتز بود!!! و چون مشکل هنگام کامپایل کردن برنامه اتفاق افتاد می تونیم نتیجه بگیریم که[glow=red,2,300] نرم افزار با دقت و ریز بینی طراحی نشده[/glow] و این ضعف بزرگی هستش!!! ( چون نرم افزار قادر نیست در ضرب و تقسیم های خودش فرکانس فرد 11 مگاهرتز رو وارد کنه و یا باقیمانده رو تا اونجایی که ممکنه حذف کنه و عدد رو گرد کنه یا لا اقل به کاربر پیغام خطای درستی بده که یا کریستالت رو عوض کن یا اینکه وقتی که تنظیم کردی دقیق در نمیاد)

دیدگاه

CCS عالیه
                    کسی شک داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mob_zamani
                      CCS عالیه
                      کسی شک داره؟
                      بعد از رای بالای ccs یا pic-c یا pcw ( راستی اینا چرا هر کدوم چند تا اسم دارن؟ ) تصمیم گرفتم که نرم افزار [glow=red,2,300]ccs[/glow] رو نصب کنم و امتحان کنم . ccs قشنگ تر از نرم microcode studio-pbp هستش حتی از microbasic dspic هم خوشگل تره ( البته ظاهر مهم نیست ) و برنامه نویس رو با مشخص کردن محدوده شرط ها و حلقه ها و زیر برنامه ها کمک می کنه.
                      ولی من رفتم و یه دونه از برنامه های مثال خودش رو واز کردم ( EX_92LCD.C ) و نتیجه جالب بود! :eek:
                      موقع کامپایل کردن برنامه از مثال خودش ایراد گرفت!!!! oo:
                      [shadow=red,left]A #DEVICE required before this line[/shadow]
                      البته یه چیزی ازش دیدم که باهاش حال کردم. روی مشکل که راست کلیک می کنی دو تا گزینه باحال میاره و هلپ مربوط به این مشکل رو واز می کنه.
                      یه چیز دیگه هم هست من زمانی که با زبان سی کار می کردم یادمه که باید متغیر های رفتنی و برگشتی رو چک می کردی و حواست به اونا بود مثلا void main(void ولی تو زبان بیسیک یه همچین چیزی نیست و به نظر سطح بالاتر میرسه و زبان سی نزدیک تر به زبان ماشین!
                      البته این نظر منه.
                      یه چیز دیگه هم که مهمه و من در موردش اطلاع ندارم میزان استفاده بهینه تر ( به ازای دو برنامه با کارکرد مشابه ) برای نرم افزار ها / زبان های مختلف هستش و فکر می کنم باید در این زمینه زبان سی میزان کمتری از حافظه فلش رو اشغال کنه.

دیدگاه

فیوز بیت - پیک بیسیک پرو

یه نفر یه چیزی از من پرسیده بود ، من هم خودم نمی دونستم ولی رفتم دنبالش و پیداش کردم و اون [glow=red,2,300]تغییر دادن فیوز بیت ها در pbp [/glow]بود ، گفتم جواب رو تو جمع بدم بهتره چون ممکنه بعدا یه نفر دیگه هم بهش احتیاج داشته باشه.
                        تو چند تا کتابی که من دارم فقط یکی در این مورد نوشته بود و بقیه ننوشته بودن ، نمی دونم شاید اصلا نیاز نیست چون اصلا برای این کار در زبان pbp دستوری در نظر گرفته نشده ! و [glow=red,2,300]تنظیم به زبان اسمبلی هست[/glow]! :eek:
                        جالبه که مثال هایی رو هم که از هر جا می دیدم هیچ کدوم توشون یه چیزی مثل این برای تعیین فیوز بیت نبود! :eek: ، شاید اصلا نیاز نیست! البته من از پروگرمر نوآوران استفاده می کنم که یک گزینه داره برای غیر فعال کردن پیکربندی فیوزبیت ها از طریق برنامه که اگر اون رو بزنی از طریق نرم افزار پروگرامر می شه فیوزبیت ها رو دست کاری کرد.:
                        کلمه پیکر بندی configuration word یک کلیمه 14 بیتی هستش که مسئول تعیین فیوز بیت ها هستش.
                        به ترتیب بیت های اون میشه:
                        تنظیم اوسیلاتور 0-تنظیم اوسیلاتور1-فعالسازی واچ داگ-فعالسازی تایمر روشن سازی-فعالسازی برون اوت-فعالسازی برنامه ریزی درون مدار با ولتاژ کم-فعالسازی حفاظت از کد ایتو پی رام-فعالسازی فلش-خالی-فعالسازی مد دیباگ( خیلی قابلیت جالبیه!)-حفاظت از کد0-حفاظت از کد1
                        توضیحاتش رو با جزئیاتش رو از چند تا عکسی که از این کتاب گرفتم بخونید ( اگر کیفیت خوب نبود برید کتاب رو بخرید -کتاب میکروکنترلر پیک انتشارات دانشگاه علم و صنعت نوشته ی دکتر میرزا کوچکی و بروبچس )
                        http://mohammadhj.persiangig.com/image/IMG_0693.JPG
                        http://mohammadhj.persiangig.com/image/IMG_0694.JPG
                        http://mohammadhj.persiangig.com/image/IMG_0695.JPG
                        لبته عکس ها خیلی بزرگ هستن و همین الان من یه جایگزین بهتر براشون پیدا کردم:
                        http://www.eti.pg.gda.pl/katedry/ksg...ow//config.pdf
                        پس مثلا اگر ما می خواهیم که واچ داگ نداشته باشیم ، پاور پ تایمر داشته باشیم ، فرکانس بالا کار کنیم ، پروتکت مروتکت استفاده نکنیم ، برنامه ریزی ولتاژ پایین داشته باشیم باید تو پیک بیسیک پرو بنویسیم:
                        device 000010111010 @
                        توجه داشته باشید که ات ساین اول جمله است.
                        در ضمن انگار اینجوری هم می شه نوشت که راحت تر هم هست:
                        [glow=red,2,300]device hs_osc @[/glow]
                        البته باید [glow=red,2,300]فاصله [/glow]بین ات ساین رو با دیوایس در نظر گرفت!
                        در ضمن دستورات رو چند تا چند تا هم می شه با هم داد و احتیاج به چند خط برنامه نیست و دستورات باید با کاما از هم جدا بشن مثل:
                        device debug_on , hs_osc @
                        موفق باشید و پیروز :bye

دیدگاه

سلام جناب محمد حسین، و بسیار بسیار ممنون از لطفتون، بی شک کمک شایان توجهی به بنده و سایر دوستان کم اطلاعات کردید، :job:
                          فقط یه نکته ای وجود داره اونم اینکه تو نرم افزار pic kit2 من دیدم یه عبارت configuration بعد از شناسایی میکرو توسط نرم افزار فعال میشه که بعد از باز کردنش منوی configuration word editor باز میشه که من فکر میکنم همون پنجره ی مربوط به تنظیم فیوز بیتها باشه،که تو اون 16 بیت برا آدرس دهی وجود داره، بیتهای 0 تا 3 و 6 تا 11 و بیت 13 که فعالند و قابلیت تنظیم 0 یا 1 رو دارن، و بقیه بیتها غیر فعال.
                          حالا سوالی که پیش میاد اینه که آیا ترتیبش مثل همون ترتیبی هستش که شما گفتید؟
                          زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
                          امتحان ریشه هاست
                          ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
                          زندگی چون پیچک است
                          انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

تنظیم فیوزبیت های میکرو کنترلر پیک

سلام-قربون شما-راستش رو بخواید من تا حالا با پیک کیت کار نکردم و حتی تا امروز اسمش هم به گوشم نخورده بود .( خوب شد گفتید میذارمش تو فهرست رای گیری!)
                            یه عکس از تنظیماتی که شما میگید امروز تو تاپیک ها ی دیگه دیدم که الان هر چی نگاه می کنم پیداش نمی کنم ، ولی فکر کنم همون طور که گفتید تنظیمات با همون ترتیب باشه و پیشنهاد می کنم شما بیشتر به اسم توجه کنید تا به ترتیب.
                            در ضمن تو این جستجوم هم به نرم افزار پیک بیسیک رسیدم و به نظرم جالب رسید ، نصبش هم کردم و به نظر ظاهرش قشنگ میاد و تنظیم فیوزبیت ها هم توش راحته :NO:

اگر این طور باشه دیگه حله دیگه خودش همه چی رو گفته
                            در ضمن انگار اینطوری هم میشه راحت فیوز بیت ها رو دست کاری کرد:
                            asm
                            CONFIG PLLDIV = 12 ; 96 MHz PLL Prescaler: Divide by 12 (48 MHz input)
                            CONFIG CPUDIV = OSC1_PLL2 ; System Clock Postscaler: [OSC1/OSC2 Src: /1][96 MHz PLL Src: /2]
                            CONFIG USBDIV = 2 ; Full-Speed USB Clock Source: 96 MHz PLL/2 ;
                            CONFIG FOSC = HS ; HS oscillator, HS used by USB
                            CONFIG FCMEM = ON ; Fail-Safe Clock Monitor enabled
                            CONFIG IESO = OFF ; Internal/External Switch Over Disabled
                            CONFIG PWRT = ON ; Power-up Timer enabled
                            CONFIG BOR = ON_ACTIVE ; Brown-out Reset Enabled when the device is not
                            CONFIG BORV = 43 ; Brown-out Voltage: 4.3V
                            CONFIG VREGEN = ON ; USB Voltage Regulator Enabled
                            CONFIG WDT = ON ; Watchdog timer = HW Enabled - SW Disabled
                            CONFIG WDTPS = 128 ; Watchdog Postscaler = 1:128
                            CONFIG MCLRE = ON ; MCLR Enabled
                            CONFIG LPT1OSC = OFF ; Timer1 oscillator configured for high power
                            CONFIG PBADEN = OFF ; PORTB<4:0> pins are configured as digital I/O on Reset
                            CONFIG CCP2MX = OFF ; CCP2 input/output is multiplexed with RB3
                            CONFIG STVREN = OFF ; Stack Overflow Reset Disabled
                            CONFIG LVP = OFF ; Low Voltage Programming Disabled
                            CONFIG ICPRT = OFF ; In-Circuit Debug/Programming Disabled
                            CONFIG XINST = ON ; Extended Instruction Set Enabled
                            CONFIG DEBUG = OFF ; Background Debugger Disabled
                            CONFIG CP0 = OFF ; Code Protection Block 0 Disabled
                            CONFIG CP1 = OFF ; Code Protection Block 1 Disabled
                            CONFIG CP2 = OFF ; Code Protection Block 2 Disabled
                            CONFIG CP3 = OFF ; Code Protection Block 3 Disabled
                            CONFIG CPB = OFF ; Boot Block Code Protection Disabled
                            CONFIG CPD = OFF ; Data EEPROM Code Protection Disabled
                            CONFIG WRT0 = OFF ; Write Protection Block 0 Disabled
                            CONFIG WRT1 = OFF ; Write Protection Block 1 Disabled
                            CONFIG WRT2 = OFF ; Write Protection Block 2 Disabled
                            CONFIG WRT3 = OFF ; Write Protection Block 3 Disabled
                            CONFIG WRTB = OFF ; Boot Block Write Protection Disabled
                            CONFIG WRTC = OFF ; Configuration Register Write Protection Disabled
                            CONFIG WRTD = OFF ; Data EEPROM Write Protection Disabled
                            CONFIG EBTR0 = OFF ; Table Read Protection Block 0 Disabled
                            CONFIG EBTR1 = OFF ; Table Read Protection Block 1 Disabled
                            CONFIG EBTR2 = OFF ; Table Read Protection Block 2 Disabled
                            CONFIG EBTR3 = OFF ; Table Read Protection Block 3 Disabled
                            CONFIG EBTRB = OFF ; Boot Block Table Read Protection Disabled
                            ENDASM
                            در ضمن چون اینها همگی به زبان اسمبلی نوشته شدند فقط با تغییر جمله اول و آخر در زبان های دیگه هم قابل استفاده اند!

دیدگاه

سلام
                              جناب محمد حسین بسیار ممنون از لطفتون :applause:
                              کمکهای شما در راستای فیوزبیتها خیلی مفید بودن و میکروی من با کمک شما و جناب perfect یکی دیگه از مهندسین فروم، با تنظیم فیوزبیتها با اضافه کردن خط زیر به اول برنامه های مربوط به f877a، شکر خدا راه افتاد (حالا بگذریم که به محض راه افتادن میکروم کامپایلرم از کار افتاده و مدام حتی رو برنامه هایی که قبلا جواب میگرفتم خطای unable to open file "16f877.inc" رو میده!! :angry: :angry
                              از این دو دوست محترم و سایر دوستانی که کمک حال بنده بودن صمیمانه ممنونم :applause:
                              خطی که اضافه شد:

@ DEVICE pic16f877A,WDT_OFF ,PWRT_ON ,PROTECT_OFF ,LVP_ON ,HS_OSC

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
                              امتحان ریشه هاست
                              ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
                              زندگی چون پیچک است
                              انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X