اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تست نویز مدار ساخته شده با PIC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تست نویز مدار ساخته شده با PIC

از اونجا که نوسان ساز داخلی داخل میکرو قرار گرفته، مسیر عبور پالس کوتاهه و راهی به خارج از میکرو نداره. ولی درصورت استفاده از کریستال خارجی، یک مسیر از خارج برای ورود و توزیع نویز در کل میکرو ایجاد میشه (چون این سیگنال از نوسان ساز شروع شده و بین پردازنده و پریفرالها توزیع میشه و درصورتیکه حاوی نویز باشه کل سیستم رو تحت تاثیر قرار میده)و احتمال تاثیر نویز بیشتر میشه. مخصوصا اگه فاصله کریستال تا میکرو زیاد باشه. حداقل در آزمایشی که من انجام دادم این موضوع رو تجربه کردم و پس از چند تکرار مطمئن شدم که یکی از منابع اصلی نویز همین کریستال خارجیه.
    البته من قبول دارم که پالسهای کریستال خارجی دقیقتر از نوسان ساز داخلی است. ولی اینکه موجب پایداری بیشتر عملکرد میکرو میشه رو نمیتونم قبول کنم.

دیدگاه

از اونجا که نوسان ساز داخلی داخل میکرو قرار گرفته، مسیر عبور پالس کوتاهه و راهی به خارج از میکرو نداره. ولی درصورت استفاده از کریستال خارجی، یک مسیر از خارج برای ورود و توزیع نویز در کل میکرو ایجاد میشه (چون این سیگنال از نوسان ساز شروع شده و بین پردازنده و پریفرالها توزیع میشه و درصورتیکه حاوی نویز باشه کل سیستم رو تحت تاثیر قرار میده)و احتمال تاثیر نویز بیشتر میشه. مخصوصا اگه فاصله کریستال تا میکرو زیاد باشه.
      این صحبت ها درسته ولی اینو در نظر بگیرید که توی شرایط عادی تقریبا هیچ چیز نمیتونه باعث بر هم خوردن نظم و پهنای باند کریستال های خارجی بشه در صورتی که نوسان ساز داخلی از نوع RC هست و با اثر نویز بر آن احتمال تغییر فرکانسهای لحظه ای و تغییر لحظه ای پهنای باند وجود داره که این می تونه باعث مشکل در مسیر اجرای دستورات بشه.
      البته کلا مطلب نیاز به جست جوی بیشتر داره

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasmh
        این صحبت ها درسته ولی اینو در نظر بگیرید که توی شرایط عادی تقریبا هیچ چیز نمیتونه باعث بر هم خوردن نظم و پهنای باند کریستال های خارجی بشه در صورتی که نوسان ساز داخلی از نوع RC هست و با اثر نویز بر آن احتمال تغییر فرکانسهای لحظه ای و تغییر لحظه ای پهنای باند وجود داره که این می تونه باعث مشکل در مسیر اجرای دستورات بشه.
        البته کلا مطلب نیاز به جست جوی بیشتر داره
        ممنون بابت توضیحاتتون. فقط این نکته رو درنظر داشته باشید که دامنه نوسان کریستال خارجی یا نوسان ساز داخلی در حد میلی ولته و هرچقدر هم موجش مربعی و تمیز باشه درصورتیکه از یک مسیر نویز دار عبور کنه اغتشاش واردش میشه، والله اعلم!

دیدگاه

از اونجا که نوسان ساز داخلی داخل میکرو قرار گرفته، مسیر عبور پالس کوتاهه و راهی به خارج از میکرو نداره. ولی درصورت استفاده از کریستال خارجی، یک مسیر از خارج برای ورود و توزیع نویز در کل میکرو ایجاد میشه (چون این سیگنال از نوسان ساز شروع شده و بین پردازنده و پریفرالها توزیع میشه و درصورتیکه حاوی نویز باشه کل سیستم رو تحت تاثیر قرار میده)و احتمال تاثیر نویز بیشتر میشه. مخصوصا اگه فاصله کریستال تا میکرو زیاد باشه. حداقل در آزمایشی که من انجام دادم این موضوع رو تجربه کردم و پس از چند تکرار مطمئن شدم که یکی از منابع اصلی نویز همین کریستال خارجیه.
          البته من قبول دارم که پالسهای کریستال خارجی دقیقتر از نوسان ساز داخلی است. ولی اینکه موجب پایداری بیشتر عملکرد میکرو میشه رو نمیتونم قبول کنم.
          -------------------------------------------
          اتفاقا برعکس :surprised:. کریستال خارجی باعث پایداری بیشتر میکرو در برابر نویز میشه
          هم توی شماتیک هم تو عکس اثری از کریستال خارجی نیست و از نوسان ساز داخلی استفاده کردم
          یا حسین ع
          با سلام
          البته که هردوی حرف ها صحیح هست.
          و برای مورد اول باید مسیر اتصال کریستال تا میکرو خیلی کوچیک باشه و کریستال و مسیر اتصال را باید با شیلد محافظت کرد. و اگه رعایت نشه مشکل سازه.
          **و یه نکته ی مهم در مورد rc داخلی اینه که خییلی دقیق نیست و به دما وابسته هست. و برای ارتباط سر یال سر عت بالا مشکل ساز میشه(برای من که درد سر شد).
          یه راه حل برای این استفاده از سری تراشه های نوسان ساز خارجی هست که یه پالس مربعی خیلی دقیق و پایدار ایجاد میکنه که دامنه ی اون هم حدود 5 ولته و نویز به این راحتی حا روش موثر نیست(البته با رعایت مسائل شیلدینگ از چیپ تا میکرو) شرکن دالاس خم داره از این چیپ.
          شمارش یادم نیست.
          موید باشید
          یا علی

محمد.م

دیدگاه

من چند ساله برای منبع نوئیز از یک کنتاکتور استفاده میکنم و تمام مدارهام با اون تستس میکنم . روش مار به این صورته که کنتاکتور جوری میبندم که با وصل برق کنتاکتور عمل میکنه و وصل میشه و با این کار برق خودش قطع میشه به حالت عادی بر میگرده و دوباره تغذیش وصل میشه ........ در واقع خود کنتاکتور برق خودش قطع وصل میکنه . این کار روی شبکه برق زوئیز زیادی میندازه و اگه مدار کنار کنتاکتور قرار بدید روی اون نوئیز میندازه و با این روش میشه مشکلات مدار در برابر نوئیز بر طرف کرد

دیدگاه

باسلام
              ایده ی خیلی عالی هست.
              من برای ولتاژ کم از رله استفاده میکردم.(ایجاد نویز روی خط 12 ولت)
              اما تاحا لا به این که رو 220 انجام بدم فکر نکرده بودم.
              این (کنتاکتور)منبع نویز خیییییلی عالی هست.
              یا علی
              محمد.م

دیدگاه

با سلام به دوستان
                بنده قصد دارم یه کنترلر رادیوی با ماژول fsk ساخت شرکت درجی بسازم مشکل اینه که قبلا بردش را کسی دیگه طراحی کرده و500 تا هم تولید کردن( 5 تای اول خوب نتیجه گرفته بعد 500 زدن) که به شدت به نویز حساس بودن از اونجایی که بنده تو شهرمون خیلی مشهورم به طراحی مدار :mrgreen: (دروغ گفتم) طراحی مدار را به من دادن این کنترل قرار چند تا کنتاکتور را توسط رله فعال کنه من مطالب تایپیک را خوندم فقط از شما راهنمایی در بعضی موارد میخام بنده این طوری میخام طراحی کنم.( البته تمام موارد را تو مقالات ونظرات شما در اوردم)
                1 استفاده از دو منبع جداگانه صنعتی برای تغذیه برد و رله ها
                2استفاده از زمین ستار ه ای وافزایش ضخامت مسیر زمین
                3- استفاده از خازن 100 نانو نزدیک به میکرو و ic ها
                4- جداسازی مسیر تغذیه میکرو کنترلر ار بقیه ic ها
                5 استفاده از pic بصورت smd
                6 استفاده از کریستال خارجی (مجبورم چون ارتباط با ماژول ها بصورت سریال و باید از کریستال دقیق استفاده کنم) واتصال بدنه اون به زمین
                7-تقسیم رگولاتوری و استفاده از خازن 1000 میکرو فاراد و به موازات ان 10 میکرو تانتال و100 نانو
                8- استفاده از 1n4001بصورت معکوس بین ورودی وخروجی رگولاتور
                9-استفاده از زنر fast با ولتاژ اندکی بیشتر از رگولاتور خوب این زنر را از کجا تهیه کنم :question: :question:
                10استفاده از فیلتر LC (سلف کمتر از 1 میلی هانری سری با خازن 10 میکرو تانتال و به موزات همه همون 100 نانو ورودی ic ها قرار بگیره) خوب این فیلتر را سر تغذیه اصلی یا خروجی هر رگولاتور یا سر تغذیه ic ها قرار بدم :question:
                11- ایزوله ورودی و خروجی دیجیتال با اپتو کوپلر در مورد ایزوله ورودی که 6 تا 8 ورودی هست مشکل فضا دارم چطوری میشه بدون اپتو این کار را کرد که مشکل نویز نداشته باشم :question:
                12-استفاده از پلیگان اتصال ان به زمین مدار و همون فاصله 0.6 تا 0.8 که گفتید ( نقطه مرکزی ستاره زمین)
                13-اتصال تمام پایه های بدون استفاده به زمین
                14-قرار دادن یک خازن 100 نانو بین زمین و پایه vref
                15 -استفاده از یه فیلتر پایین گذر مجزا برای avcc خوب این فیلتر مقادیرش چیه :question: :question:
                16-اتصال تمامی پایه های vcc ,gnd میکرو به تغذیه
                17-استفاده از قاب فلزی خوب به بدنه دستگاه وصل بشه یا از او ایزوله بشه چون میگن نباید به بدنه دستگاه وصلش کرد :question: :question: :question:
                18 استفاد از دیود هرز گرد برای رله ها
                19- استفاده از خازن 100 نانو و مقامت 100 اهم 2 وات موازی با کناکت باز رله
                20 اگه از مدار بالا موازی با کنتاکت باز رله استفاده کنم ایا نیاز به اتصال خازن 220 نانو 630 ولت موازی با بوبین رله است :question: :question:
                21 ایا با وجود دیود هرز گرد نیاز به خازن 470 میکرو فاراد موازی با رله است :question: :question: :question:
                22- با وجود استفاده از تغذیه صنعتی ایا نیاز به فیلتر emi دارم
                ضمنا باید بگم که نصب این دستگاه ها بر عهده نصاب و شرکت تولیدی پخش اون را بر عهده داره پس هر محیطی میتونه نصب بشه البته هیچ وقت نزدیک اینورتر یا درایور نصب نخواهد شد :mrgreen:
                ممنون مشم اگه جواب بدید با تشکر از همتون
                ویرایش
                دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
                بانک اطلاعاتی سنسورها
                ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
                تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
                [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

با سلام به دوست عزیز
                  راستش اطلاعات شما خیلی بیشتر از منه و اگر بخوام راهنمایی کنم احتمالا اشتباه جواب بدم برای همین از سایر دوستان نیز کمک می طلبم
                  فکر میکنم مطالب این تاپیک برای شما مفید باشه
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0
                  :bye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasmh
                    با سلام به دوست عزیز
                    راستش اطلاعات شما خیلی بیشتر از منه و اگر بخوام راهنمایی کنم احتمالا اشتباه جواب بدم برای همین از سایر دوستان نیز کمک می طلبم
                    فکر میکنم مطالب این تاپیک برای شما مفید باشه
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0
                    o\خوب هرچی میدونی بگو بلاخره باید بحث کرد تا به جواب رسید :read:
                    بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

باشه پس مطالبی که فکر میکنم درسته رو میگم
                      9-استفاده از زنر fast با ولتاژ اندکی بیشتر از رگولاتور خوب این زنر را از کجا تهیه کنم :question: :question:
                      فکر میکنم تهران بتونی خریدت رو بکنی. مثلا جوان الکترونیک (با سایت http://javanelec.com/)
                      10استفاده از فیلتر LC (سلف کمتر از 1 میلی هانری سری با خازن 10 میکرو تانتال و به موزات همه همون 100 نانو ورودی ic ها قرار بگیره) خوب این فیلتر را سر تغذیه اصلی یا خروجی هر رگولاتور یا سر تغذیه ic ها قرار بدم :question:
                      11- ایزوله ورودی و خروجی دیجیتال با اپتو کوپلر در مورد ایزوله ورودی که 6 تا 8 ورودی هست مشکل فضا دارم چطوری میشه بدون اپتو این کار را کرد که مشکل نویز نداشته باشم :question:
                      اطلاعی ندارم (ولی استفاده از قطعات SMD توی صرفه جویی توی فضا خیلی موثره)
                      15 -استفاده از یه فیلتر پایین گذر مجزا برای avcc خوب این فیلتر مقادیرش چیه :question: :question:
                      توی دیتا شیت به چنین چیزی اشاره نشده
                      17-استفاده از قاب فلزی خوب به بدنه دستگاه وصل بشه یا از او ایزوله بشه چون میگن نباید به بدنه دستگاه وصلش کرد :question: :question: :question:
                      فکر میکنم باید جدا باشه وگرنه قاب فلزی خودش مثل آنتن نویز جذب میکنه
                      20 اگه از مدار بالا موازی با کنتاکت باز رله استفاده کنم ایا نیاز به اتصال خازن 220 نانو 630 ولت موازی با بوبین رله است :question: :question:
                      اطلاعی ندارم
                      21 ایا با وجود دیود هرز گرد نیاز به خازن 470 میکرو فاراد موازی با رله است :question: :question: :question:
                      تا حالا ندیدم این کار رو توی مداری انجام بدن و به نظر نیز نیازی نمیبینم

دیدگاه

فکر میکنم تهران بتونی خریدت رو بکنی. مثلا جوان الکترونیک
                        با تشکر از شما دوست عزیز
                        این دیود ها حروفی برای شناسایی هم دارن :applause:
                        بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

قربان شما :NO:
                          این دیود ها حروفی برای شناسایی هم دارن :applause:
                          من خودم نمی دونم ولی به سایت جوان الکترونیک برو دسته بندی خوبی داره و احتمالا جوابتو بگیری

(هر کس کلمه "نمی دانم" را کنار گذاشت ، هلاک شد". امیر المومنینن علی ع)
                          موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasmh

حالا میخوام بدونم که بیشترین نویز رو کدوم وسیله برقی 220 ایجاد میکنه تا با اون تست کنم؟ :question:

ممنون
                            با سلام خدمت دوست خوبم عباس آقا

امیدوارم که حالتان خوب باشد و گذر ایام همچون کارکرد مدارتان به کامتان شیرین باشد

با احترامی بسیار خاص خدمت شما و بقیه اعضای محترم تالار PIC و مدیر محترم جناب آقای مهندس مستقیمی یک ذره اطلاعاتی که من در خصوص نویز دارم را خدمت تان عرض می کنم که ممکن است مفید فایده باشد.
                            نویز در خیلی از علوم و دانش های مربوط به صدا حضور دارد که معنی آن صدای ناخواسته و نامطلوبی است که الزاما تولید آن تصادفی نیست . اما در الکترونیک تعریف آن یک مقداری متفاوت است. نویز در الکترونیک یعنی تغییرات و نوساناتی که در یک سیگنال الکتریکی ایجاد می شود و یک مشخصه و کاراکتر همه قطعات الکترونیکی می باشد. درمخابرات ، نویز یعنی یک توزیع (فاکتور ریاضی در آمار و احتمالات) غیر مطلوب و تصادفی از سیگنالی که دارای اطلاعات مفید مورد نظر شماست بر روی کانال ارتباطی تان. در واقع نویز حاصل تغییرات غیر مطلوب در توزیع و یا دریافت انرژی الکتریکی در الکترونیک است که در نهایت نویز یک ولتاژی را در مدار الکترونیکی القا می کند. نویز می تواند به علت ها و دلایل و مختلفی تولید شود . به عبارتی دیگر نویز یا سیگنال ناخواسته معلول عوامل زیر است:
                            1) نویز حرارتی که در دمای غیر صفر مطلق وجود دارد و کاملا غیر قابل اجتناب است. نویز حرارتی نتیجه حرکت تصادفی حامل های بار (یعنی الکترون ها) در داخل هر رسانایی می باشد. که بسته به جنس رسانا این حرکت تصادفی الکترون ها کم و زیاد می شود. (دلیل استفاده از طلا و یا ساخت ابر رساناها با مشخصات ویژه). به نویز حرارتی ، نویز سفید هم گفته می شود. به بیان دیگر اگر دمای یک رسانا افزایش یابد ، میزان نویز سفید آن نیز بیشتر می شود. نویز حرارتی تابعی از مقاومت رسانا و فرکانس سیگنال دارد. یعنی افزایش فرکانس برابر است با افزایش نویز. (دلیل پارازیت رادیو ماشین وقتی که زیر تابلوهای نمایشگر تبلیغاتی LED در سطح شهرها قرار می گیرد.) ولتاژ ناشی از نویز حرارتی Un برابر است با ... مقدار آر ام اس تابعی از ثابت بولتزمان Kb ، دما بر حسب درجه کلوین T ، مقاومت رسانا R و تغییرات فرکانس یا دلتا F
                            2) نویز برخوردی یا Shot Noise که در اثر افزایش عبور جریان الکتریکی از یک رسانا و در نتیجه بالا رفتن میزان برخورد الکترون ها با یکدیگر تولید می شود. (شبیه برخورد قطرات باران با سقف شیروانی اگر چه میزان باران ثابت است اما سقوط قطرات باران تابعی گسسته است. امیدوارم که مثالم به اندازه کافی برایتان واضح باشد) .
                            3) نویز لرزان که مربوط به جریان های DC است زمانی که فرکانس از Aبه B تغییر یابد.
                            4) نویز ناشی از توقف جریان ، به عنوان مثال در یک ترانزیستور زمانی که ترانزیستور از حالت اشباع به حالت قطع برود. این نویز دامنه ولتاژی تا حد چند صد میکرو ولت تولید می کند و زمانی تولید آن (یعنی اینکه دقیقا چه لحظه ای این نویز به وجود می آید ) کاملا غیر قابل پیش بینی است. در مدارات صوتی در زمانی که فرکانس زیر 100 هرتز است یک صدایی شبیه بوووم تولید می شود که نتیجه همین نویز است. ( البته این به مدار شما ربطی نداره اما نوشتم که بدونید این نویز هم به هر حال هست. صرفا جهت اطلاع)
                            5)نویز زمان انتقال : در ترانزیستورها زمانی که فرکانس کار بالای فرکانس های VHF باشد زمان عبور الکترون ها از سمت کلکتور به سمت امیتر در مقایسه با زمان مورد نیاز برای تقویت کننده گی ، کاملا قابل مقایسه و لحاظ کردن است. که این تغییر زمان باعث می شود که میزان ادمیتانس ترانزیستور در این محدوده فرکانسی به بالا تغییر یابد. این هم یعنی یک نوع نویز!
                            6) نویز ناحیه بهمنی Avalanche در دیودهایی که از خاصیت ناحیه شکست بهمنی استفاده می کنند مثل دیودهای زینر که در آنها تغییرات ناگهانی جریان ، باعث ایجاد نویز می شود.
                            7) نویز کیهانی یا نویز اتمسفر که ناشی از طوفان های خورشیدی و جابجایی مقدار بسیار بسیار عظیم الکترون ها در خورشید است که مقداری از آنها به زمین می رسد و ایجاد اختلال در مدارات الکترونیکی می کند. (عمدتا در محدوده خرداد ماه تا اواسط تیرماه به همین دلیل مدارات الکترونیکی قاط می زنند.)
                            8) نویز های صنعتی

پس با توجه به موارد بالا : برای مدار شما می توانم بگویم که :

الف ) اگر بار شما تغیییرات ناگهانی جریان داشته باشد حتما نویز خواهید داشت.
                            ب ) بار های به شدت سلفی ( نظیر همان چوک مهتابی ) یا بوبین کنتاکتورهای بزرگ ، یا بارهای به شدن خازنی به دلیل جابجایی ناگهانی حجم عظیمی از الکترون منابع ایجاد نویز هستند.
                            ج) حرارت در محیطی که مدارتان کار می کند. ( اگر دقت کرده باشید برای تقریبا همه وسائل الکترونیکی یک محدوده دما برای کارکردشان توسط سازنده توصیه می شود زیرا افزایش دما باعث افزایش بی نظمی حرکت الکترونها می شود و این یعنی نویز ، در نتیجه نویز بیشتر ، افزایش دما و این فیدبک مثبت باعث می شود که قطعه بسوزد!)
                            د) قرار گرفتن در معرض فرکانس با دامنه قابل توجه ( همانطور که بالا برایتان نوشتم ) باعث ایجاد نویزی شدید می شود. راهکار آن این است که مدارتان را بگذارید توی یک نایلون ضخیم سپس دور و برش را کاغذ آلمینیوم تعبیه کنید و کاغذ آلمینیوم حتما به زمین مدار وصل بشود.
                            هـ ) اگر بتوانید به جای فیبر سوراخدار از فیبر مدار چاپی استفاده کنید ، آستانه تحمل مدارتان در برابر نویز بیشتر می شود.

در خاتمه اینکه این 8 مورد بالا همگی در کار ما صدق نمی کند و فقط جهت مرور خدمت تان عرض شد.

موفق باشید.

والسلام علی من اتبع الهدی .... و درود بر کسانی که راه هدایت را دنبال می کنند.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

درود بر شما آقا رضا
                              بسیار ممنون از لطف شما و توجه خاصتون
                              با اینکه بعضی از اصطلاحات تخصصی متن رو نمی شناختم ولی اطلاعات خوبی بود ممنون مخصوصا پاراگراف آخر.
                              در مورد برد نیز اول روی برد سوراخدار بود ولی بعد برای آن برد چاپ کردم که هم ابعاد کوچیکتر شد و هم مقاومت در برابر نویز

فقط در مورد قاب فلزی یکی از دوستان (آقای ریاحی عزیز)پرسیده بود
                              و شما به این مطلب اینجوری پاسخ دادید:
                              د) قرار گرفتن در معرض فرکانس با دامنه قابل توجه ( همانطور که بالا برایتان نوشتم ) باعث ایجاد نویزی شدید می شود. راهکار آن این است که مدارتان را بگذارید توی یک نایلون ضخیم سپس دور و برش را کاغذ آلمینیوم تعبیه کنید و کاغذ آلمینیوم حتما به زمین مدار وصل بشود.
                              حالا سوالم اینه که آیا اتصال این بدنه فلزی به زمین باعث تزریق نویزهای القایی بدنه به مدار نمیشه؟؟ :question:

دیدگاه

حالا سوالم اینه که آیا اتصال این بدنه فلزی به زمین باعث تزریق نویزهای القایی بدنه به مدار نمیشه؟؟ :question:
                                با سلام به شما دوست عزیز و تشکر
                                اقا این برد صنعتی یعنی کنار درایور و کنتاکتور نصب میشه ضمنا من طراحم و مونتاژ با یکی دیگه است من به ایشون بگم بردی که انتن داره و قرار با اموج رادیویی کار کنه اینکار ا باش کن خودکشی میکنه :mrgreen: چون این محصول قرار وارد بازار بشه ونصاب اون هم معلوم نیست کی :question:
                                لطفا راهنمایی کنید :cry2:
                                بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X