اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

با سلام مجدد
    ام
    من تقریبا تمامی پاسخها رو خوندم البته تا الان بعضی از جوابها از روی تعصب شدید رو arm ناشی شده بود . من نه سهام دار arm هستم نه avr

خواستم این روشن شه که بابام با وجود میکروهای قوی مثلا مثل xmega کار روی arm با اون بردهای چند لایه که لازم دارند برای ساخت مدار (بخاطر پایه هاشون )
    چرا خودتون تو حچل می ندازین اگه دنبال یه چیز لوکس هستین باهاش پز بدین برین دنبال arm
    اقا جان من بخش انجمن arm رو کلا خوندم بنظرم تو شرایط و اوضاع فعلی بازار pcb بیخیالش شین وقتتون رو هدر ندین عوضش بجای کمپایلرهای تابع دار مثل bascom
    codevision برین دنبال کار با اسمبلی avr آ‌

بیشتر بچه ها اصلا دیتا شیت میکرو های avr رو نخونده رفتن دنبال کار با arm

بنظرم خرید این اسباب بازیها که اسمش رو گذاشتن برد آموزشی بزرگترین بلایی که می تونه کار با arm رو به یه لوکس محظ تبدیل کنه

راستش رو بخوایین اونایی که صحبت از امکانات و قدرت می کنند و حتی سرعت بهتره برن یه سری به embedded core and fpga بزنن ببین کدوم بهتره

الان خیلی راحت می تونی حتی تا 2 گیگا هرتز هم مدار fpga طراحی کنی و توش از هسته 8051 استفاده کنی که تا سرعت 130 مگاهرتز هم کار کنه

اینو فقط به عنوان مثال واسه بعضی از دوستان گفتم

بنظرم کسی که با ساختار و زبان اسمبلی میکرو آشنا نباشه با کار روی arm داره آب تو هاون میکوبه

فقط داره خودش رو ارضا میکنه که مثلا از قافله پز دادن عقب نمونده

در مورد پروِه های صنعتی هم با avr بگم کافی بدونید چند سری از plc های معمولی امرون از atmega128 استفاده کردن
    من تو این مورد ادعایی ندارم چون استفاده از pic بیشتر از avr ائنم بخاطر قدمت بیشترشه .
    نابرده رنج گنج میسر نمی شود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد !

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

مثل اینکه پست من رو با دقت نخوندید ، من باید برای هفته بعد یه بورد طراحی کنم که توش 2 تا ارتباط سریال داره (من در مورد n سال آینده حرف نمیزنم الان رو میگم) ، خب شما میگید به غیر از 3گزینه ای که گفتم میشه از xmega , avr32 هم استفاده کرد . قیمت xmega الان تو ایران چنده ؟ قیمت پروگرمش چنده ؟ نه شما که دیتا شیتش رو خوندی بگو ، اگه قیمت خوب سراغ داری من برم از همون استفاده کنم (جدی میگم !) .
      avr32 , pic32 هم که جای خودشون ، اصلا تو ایران نیستن که بخوایم در مورد قیمت و پروگرمر و کامپایلرش صحبت کنیم.
      اینکه سرعت بیشتره ، خوشگلتره و اینا رو من کاری ندارم من میگم 2 تا دونه پورت سریال میخوام که همزمان کار کنن ، قیمت هم زیر 7 تومن باشه همین ، شما xmega , avr32 با این مشخصات میشناسید ؟
      avr32 رو برید با arm9 مقایسه کنید نه آرم 7 .arm9 هم instructionset مخصوص جاوا داره. من نمیگم از avr32 , xmega استفاده نکنید ، دارم میگم اینکه بگید کلا avr32 از آرم بهتره (و یا برعکس) غلته . خودتون ببینید چی لازم دارید ، چقدر میخواید هزینه کنید ، طبق همون یکی رو انتخاب کنید(مثل مثالی که زدم بهترین انتخاب sam7s هست ) وگرنه بحث سر این که کلا کدوم بهتره بی فایدس
      .
      اینکه میگید تا وقتی که بورد کامپیوتر هست چرا از آرم9 (و امثالهم) استفاده میکنن ،جوابش اینقدر واضحه و من تو جاهای مختلف اینقدر تکرار کردم که دوباره تکرارش نمیکنم !

اما دلیل تعصب بعضی ها روی avr چیزی هست که همه میدونیم ولی به روی خودمون نمیاریم :
      بسکام !!!
      کدویژن !!
      همین . اگه این دوتا برای arm یا هر میکروی دیگه ای بود ، همه طرفدار اونا میشدن و از avr استفاده نمی کردن . برنامه نویسی برای arm چیز عجیب و غیر عادی ای نیست ، بلکه برنامه نویسی برای avr (بابسکام و کدویژن) غیر عادیه ! به طور پیش فرض برنامه نویسی برای هر میکرو کنترلری مثل arm از طریق کار با رجیستر ها و برنامه نویسی سطح پایین هست . عادت کردن( نه صرفا استفاده کردن) به کامپایلر های اختصاصی پیامد های منفی داره که یکیش همین وابستگی هست و دست طراح رو میبنده .

بازم میگم دلیلی برای ادامه این چنین تاپیک هایی نیست ، شما با هرکدوم که دوست دارید کار کنید ، این که بحث کردن نداره!!!؟

دیدگاه

دادش قیمت |xmega128
        11000 تومان من هفته پیش گرفتم . راستی مثل اینکه شما هم ژست قبلی منو نخوندید منم گفتم بجای بیسکام و کدویزن برین با اسمبلی کار کنین

دیدگاه

دادش قیمت |xmega128
          11000 تومان من هفته پیش گرفتم . راستی مثل اینکه شما هم ژست قبلی منو نخوندید منم گفتم بجای بیسکام و کدویزن برین با اسمبلی کار کنین
          قیمته یه میکرو آرمی که به مراتب امکاناتش بیشتر از xmega هست و سرعت پردازش بالاتری داره حدود 4 5 تومنه
          حالا اینا به کنار برای xmega شما حداقل نیاز به یک mkii داری که یه 60 70 تومنی هم این جا باید هزینه کنی

کافیه کمی فکر کنین ببینین کدوم با ارزش تره

دیدگاه

برای xmega من یه برد ساده واسه تبدیل پایه ها ش زدم رو تیراِژ دونه 700 تومان در اومد .
            راستی مگه میکرو اماتور و غیر اماتور داریم .
            بنظرم این ماهاییم که بدون تسلط کافی به دیتا شیت زود می ریم سر بستن مدار اگه ایراد داشت بعد هم میگیم فلان میکرو اماتوریه

دیدگاه

مثل اینکه کسی جواب مارو نداد
              نوشته اصلی توسط mac_mac_1
              دادش قیمت |xmega128
              گرون خریدید 8 تومان نباید بیشتر باشه
              تازه با صد تا پایه میخواین چی کار کنید؟ مدل ATXMEGA64A3 هست پنج تومن 64 پایه خوب هم هست
              فکر نکنم از لحاظ قیمت مشکلی باشه فقط مغازه دار ها بی خودی گرونش میکنند چون فکر میکنند قطعات جدید همیشه باید قیمتش بالا باشه که بتونند براش کلاس بزارند
              MKII یه پروگرامر معمولی نیست در واقع پروگرامر Universal برای ATMEL میمونه به جای اینکه برای هر سری یه پروگرامر بخریم یه MKII میخریم اگر هم ATMEL قطعه جدید زد AVRSTUDIO و AVRSTUDIO رو ورژن جدیدش رو میگیریم و پروگرامر رو Upgrade میکنیم و این پروگرامر با سرعت بالا پروگرام میکند و فقط کافی است به مدار میکرو متصل کنید خودش منطق میکرو و... را شناسایی میکند و با زدن یک دکمه پروگرام میکند به نظرتون بازهم این قطعات مشکل قیمت دارند با توجه به قابلیت هاشون؟
              فکر کنم باید تجدید نظر کنید
              نوشته اصلی توسط farzadsw
              اینکه سرعت بیشتره ، خوشگلتره و اینا رو من کاری ندارم من میگم 2 تا دونه پورت سریال میخوام که همزمان کار کنن ، قیمت هم زیر 7 تومن باشه همین ، شما xmega , avr32 با این مشخصات میشناسید ؟
              avr32 رو برید با arm9 مقایسه کنید نه آرم 7 .arm9 هم instructionset مخصوص جاوا داره. من نمیگم از avr32 , xmega استفاده نکنید ، دارم میگم اینکه بگید کلا avr32 از آرم بهتره (و یا برعکس) غلته . خودتون ببینید چی لازم دارید ، چقدر میخواید هزینه کنید ، طبق همون یکی رو انتخاب کنید(مثل مثالی که زدم بهترین انتخاب sam7s هست ) وگرنه بحث سر این که کلا کدوم بهتره بی فایدس

همین . اگه این دوتا برای arm یا هر میکروی دیگه ای بود ، همه طرفدار اونا میشدن و از avr استفاده نمی کردن . برنامه نویسی برای arm چیز عجیب و غیر عادی ای نیست ، بلکه برنامه نویسی برای avr (بابسکام و کدویژن) غیر عادیه ! به طور پیش فرض برنامه نویسی برای هر میکرو کنترلری مثل arm از طریق کار با رجیستر ها و برنامه نویسی سطح پایین هست . عادت کردن( نه صرفا استفاده کردن) به کامپایلر های اختصاصی پیامد های منفی داره که یکیش همین وابستگی هست و دست طراح رو میبنده .
              در مورد AVR32 هم باید بگم AT32AP7001 در حد ARM9 هست یه نگاهی بندازید با توجه به اینکه QFP هست امکاناتی رو داره که فقط توی ARM های BGA موجود اند دوسری از AVR32 موجود هست که یکی AT32UC3 که سرعتش 66MHz هست و یه سری دیگه AT32AP7 که سرعتش 155MHz است و از نظر قابلیت بهتر از AT91SAM9260 هست و اینکه به صورت QFP موجوده
              میکرویی که شما میخواهید ATXMEGA32/16A3 هست که در دو نوع حافظه 16 و 32 کیلوبایتی موجوده که ATXMEGA32A3 رو 5 تومن میشه گیر آورد
              با اینکه BASCOM به طور ناقص از XMEGA ساپرت میکنه و ورژن های CodeVision که XMEGA رو ساپرت میکنه کرکش موجود نیست من تصمیم گرفتم از IAR استفاده کنم همون نرم افزاری که برای ARM ها هم استفاده میکنید
              من به خاطر قابلیت های بالای XMEGA از آن دفاع میکنم و پیشنهاد میکنم حتما دیتاشیت آن را بخوانید میتونم بپرسم EVENT SYSTEM CONTROL توی کدوم میکروی ARM هست؟
              این قابلیت میتونه یه سری قسمت قسمت هایی دیگر در میکرو رو بدون دخالت CPU فعال کنه مثلا میتونید یه تایمر خیلی بزرگ بسازید
              بازم بگم؟یه سری به بخش XMEGA بزنید
              نوشته اصلی توسط farzadsw
              اینکه میگید تا وقتی که بورد کامپیوتر هست چرا از آرم9 (و امثالهم) استفاده میکنن ،جوابش اینقدر واضحه و من تو جاهای مختلف اینقدر تکرار کردم که دوباره تکرارش نمیکنم !
              میشه دلیلش رو اینجا هم بگید؟
              با سلام مجدد
              ام
              من تقریبا تمامی پاسخها رو خوندم البته تا الان بعضی از جوابها از روی تعصب شدید رو arm ناشی شده بود . من نه سهام دار arm هستم نه avr

خواستم این روشن شه که بابام با وجود میکروهای قوی مثلا مثل xmega کار روی arm با اون بردهای چند لایه که لازم دارند برای ساخت مدار (بخاطر پایه هاشون )
              چرا خودتون تو حچل می ندازین اگه دنبال یه چیز لوکس هستین باهاش پز بدین برین دنبال arm
              اقا جان من بخش انجمن arm رو کلا خوندم بنظرم تو شرایط و اوضاع فعلی بازار pcb بیخیالش شین وقتتون رو هدر ندین عوضش بجای کمپایلرهای تابع دار مثل bascom
              codevision برین دنبال کار با اسمبلی avr آ‌

بنظرم خرید این اسباب بازیها که اسمش رو گذاشتن برد آموزشی بزرگترین بلایی که می تونه کار با arm رو به یه لوکس محظ تبدیل کنه

راستش رو بخوایین اونایی که صحبت از امکانات و قدرت می کنند و حتی سرعت بهتره برن یه سری به embedded core and fpga بزنن ببین کدوم بهتره

الان خیلی راحت می تونی حتی تا 2 گیگا هرتز هم مدار fpga طراحی کنی و توش از هسته 8051 استفاده کنی که تا سرعت 130 مگاهرتز هم کار کنه

بنظرم کسی که با ساختار و زبان اسمبلی میکرو آشنا نباشه با کار روی arm داره آب تو هاون میکوبه

در مورد پروِه های صنعتی هم با avr بگم کافی بدونید چند سری از plc های معمولی امرون از atmega128 استفاده کردن
              من تو این مورد ادعایی ندارم چون استفاده از pic بیشتر از avr ائنم بخاطر قدمت بیشترشه .
              جالب گفتید خوشم اومد من هم فکر میکنم استفائه از ARM9 یه چیز نمایشیه :agree:

دیدگاه

سلام

mac_mac_1 عزیز کمی در فاکتورهایی که برای انتخاب پردازنده بهتر داری تجدید نظر کن!! البته منظورم با همه اشخاصی هست که همینطوری از روی پکیج و سرعت کلاک نظر میدن!! در ضمن یکم کلی تر به موضوع نگاه کنید به این فکر کنید که قرار از دل طراحی شما یه محصولی تولید بشه!! پس ما نباید فقط با تعصب روی یه شرکت و یا معماری خاص قضاوت کنیم. مثلا در مورد حرف آقا فرزاد من اگر بخوام ارتباط سریال داشته باشم انقدر میگردم تا یه محصولی پیدا کنم که اولا ارزون باشه ثانیا تعداد io زیادی نداشته باشه حالا میخواد آرم باشه یا ATtiny

شرکتی که میخواد از این قطعات برای محصولاتش استفاده کنه به چند لایه بودن برد و ... کاری نداره (حتی توی ایران) شرکتهایی هستند که بودجه های بالا برای پروژه هاشون اختصاص میدم (مخصوصا پروژه های نظامی) پس اینکه برای من و شما امکان کار با BGA وجود نداره دلیل نمیشه که این چیپ بدرد نمیخوره اتفاقا برعکس BGA نسبت به QFP مزایای زیادی داره. از جمله اینکه امکان انتقال حرارت بهتر میده و در فرکانس های بالا کارایی بسیار بالاتری داره (طوری که بعضی تراشه های خاص فقط با همین پکیج تولید میشن)همچنین باعث میشه ابعاد فیزیکی قطعه کوچکتر بشه و... البته معایبی هم داره مثل همین منتاژ سختش که همجا توصیه میشه برای کارهایی با تیراژ کم نباید استفاده بشه.

پس اینکه مثلا من بگم avr32 ویا xmega همه پکیجهاش QFP هست پس بهتره!! این فکر اشتباهی هست. در ضمن شما شرکتهایی مثل nxp و atmel رو بخاطر اینکه محصولات ارم رو با پکیج BGA میدن ببخش به هر حال به فکر دانشجوها و هابیستها نیستن دیگه!!

خوب شما بهتره همون طور که دارید دیتاشیت رو میخونید یه نگاهی هم به کتابهای طراحی دیجیتال بندازید یه مدار دیجیتال رو میشه به بینهایت روش مختلف ایجاد کرد . به خاطر همین هست که ما معماری پردازنده داریم. گویا برای شما تمام قابلیت پردازنده در سرعت کلاک اون خلاصه شده!! به شما اگر پیشنهاد دو سیستم با کلاک یکسان یکی با core i7 و یکی با core 2 quad بدن کدوم رو قبول میکنید!!

در ضمن تکنولوژی ساخت رو هم در نظر بگیرید. مصرف انرژی کمتر یکی از مزایای معماری آرم هست. شاید شما بگید این فقط یه حسن برای سیستمهای پرتابل هست ولی اینطور نیست. مصرف توان کمتر یعنی تولید حرارت کمتر و حرارت کمتر یعنی کارایی بهتر. یه جا میخوندم که نوشته بود شرکتهایی مثل intel و amd توان تولید پردازندههایی به مراتب سریع تر از حال حاضر رو دارند اما تنها فاکتوری که اونا رو محدود میکنه حرارته!!! (حالا ببینید BGA چه نعمتیه!!)

در ضمن کار کردن با آرم نه پز داره نه ژست!! هر وقت تونستید با کمترین امکانات و استفاده از پردازندههای سرعت پایین کارهای بزرگ انجام بدید اونوقت اون پز داره!!

با تشکر

Work with what you have .Never limit yourself by things you could have had

دیدگاه

آخرشم یه پروژه مثال نزدید که فقط باید از ARM استفاده کرد
                  من منظورم کار های کوچیک هست شما نگاه کنید کی به من کار میده که بخوام پروژه در حد BGA بزنم در ضمن آخرش باید یه نمونه کار ازش بسازیم که معلوم بشه کار میکنه یا نه اگر کار نکنه ببیینید چقدر خرج ورمیداره؟
                  در مورد پردازنده هم مشکلی ندارم اصلا دوست دارم که با ARM11 کار کنم ولی شما ببینید آیا امکانش وجود داره؟
                  در مورد اون دو پردازنده هم من Core i7 رو ور میدارم به خاطر اینکه یه CPU دارای هفت هسته است و فاکتور اصلی این انتخاب من اینه که قابل استفاده است یعنی اینکه میتونیم بخریمش و بعد بزاریم روی مادر برد به همین راحتی
                  در مورد پرتابل بودن هم XMEGA و AVR32 برای پرتابل بودن طراحی شدن من کاری به سری های بالاتر ندارم چون اینا چیزهایی هستند که توی ایران موجودند
                  ولی آخرش من قانع نشدم نصب لینوکس و ... بر روی آرم9 چه عوضی داره جز هزینه زیاد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                    آخرشم یه پروژه مثال نزدید که فقط باید از ARM استفاده کرد
                    من منظورم کار های کوچیک هست شما نگاه کنید کی به من کار میده که بخوام پروژه در حد BGA بزنم در ضمن آخرش باید یه نمونه کار ازش بسازیم که معلوم بشه کار میکنه یا نه اگر کار نکنه ببیینید چقدر خرج ورمیداره؟
                    در مورد پردازنده هم مشکلی ندارم اصلا دوست دارم که با ARM11 کار کنم ولی شما ببینید آیا امکانش وجود داره؟
                    در مورد اون دو پردازنده هم من Core i7 رو ور میدارم به خاطر اینکه یه CPU دارای هفت هسته است و فاکتور اصلی این انتخاب من اینه که قابل استفاده است یعنی اینکه میتونیم بخریمش و بعد بزاریم روی مادر برد به همین راحتی
                    در مورد پرتابل بودن هم XMEGA و AVR32 برای پرتابل بودن طراحی شدن من کاری به سری های بالاتر ندارم چون اینا چیزهایی هستند که توی ایران موجودند
                    ولی آخرش من قانع نشدم نصب لینوکس و ... بر روی آرم9 چه عوضی داره جز هزینه زیاد؟
                    دوست عزیز Core i7 هفت هسته ای نیست. این دو لینک رو مطالعه بفرمایین.
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core_i7
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=40970.msg202085#msg202085
                    It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

دوتا ویزگی رو xmega داره (مطمئن نیستم) آیا arm هم داره ؟
                      1- همگی پایه ها io تبدیل به پایه اینتراپت میشه
                      2 - ADC دو میلیون بار در ثانیه
                      این دوتا ویژگی خیلی مهمه
                      یک مورد دیگه تو avr دستورات اسمبلی اکثر تک سیکلی هستند با کلاک 16 مگا هر دستور 62.5 نانو ثانیه طول میکشه تو این دو تا میکرو چطور

تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

انگار نرخ نمونه برداری adc برای xmega برابر 2msps و برای arm7 برابر 384ksps است ( تفاوت بیشتر از 5 برابر )
                        اگه اینطوری باشه xmega تو بعضی از کار ها خیلی سر تره

دیدگاه

قدیم بود که یه مبدل AD با 2 مگ سمپل و 12 بیت چیز جالب توجهی بود! البته الانشم این میکروها 12 بیت واقعی ندارند!
                          Gracias A La Vida
                          [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
                          http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
                          زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پژوهان
                            قدیم بود که یه مبدل AD با 2 مگ سمپل و 12 بیت چیز جالب توجهی بود
                            ببخشید الان مگه 2mpsp جالب نیست البته رو آی سی جدا 500mpsp با ریزولیشن 24b هم پیدا میشه ولی ناقابل 80 یورو میشه
                            من فکر کنم آی سی با 2mpsp با 12b خودش 4-5 هزار تومن قیمتشه

دیدگاه

AD میکرو های اتمل 12 بیت واقعی نیستند و خودشون هم اینو اعلام کردند. در هر حال AD های 2 مگ 12 بیت 4-5 دلاری ورودی دیفرنسیال و کلی امکانات دیگه دارند. زمین آنالوگ -دیجیتالشون جدا و در دسترس هست و احتمالا کنترلر گین و دقت 12 بیت واقعی دارند.
                              AD داخل میکرو های اتمل 50سنت هم نمی ارزه.مهمترین فاکتور یه مبدل AD تعداد بیت ها و سرعت نمونه برداریش نیست! هرچند برای اتل 10 بیت بیشتر با ارزش نداره. برای فهمیدن ارزش AD اتمل باید ببینید [glow=red,2,300]Full Power BW [/glow] اش چقدره !!!!

Gracias A La Vida
                              [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
                              http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
                              زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

سلام مجدد

دوباره که برگشتید سر پله اول!! ببیند شما وقتی میگید xmega یعنی یه معماری متعلق به atmel و همون محصولاتی که در سایتش قرار داره و اتمل اونا رو تولید میکنه. ولی وقتی میگید ARM در مورد یه معماری صحبت میکنید که شرکت ARM Ltd طراحیش کرده و اونو به شرکت های دیگه میفروشه تا اونا محصولاتی با اون معماری تولید کنن. الان شرکتهای زیادی از جمله Atmel, NXP, Samsung, Toshiba , TI و ... از این معماری استفاده میکنند و به خاطر همین محصولات متنوعی توی بازار هست. یه شرکتی میاد میکرویی وارد بازار میکنه که برای کارای dsp طرحی شده یکی دیگه میاد محصولات با قیمت پایین میده و ....

پس اگر شما دنبال یه میکرو آرم هستی که مثلا ADC با مشخصات خاص داشته باشه یقین داشته باش که وجود داره و البته اگر هم وجود نداشته باشه این مشکل آرم نیست چون وجود امکانات جانبی در یه کنترلر ربطی به پردازنده اون نداره!!

اگر هدف شما از مقایسه و گفتن لفظ آرم همون میکروهای توی بازار ایران هست پس دیگه پای آرم رو وسط نکشید و بهتره دو تا محصول خاص رو با هم مقایسه کنید و نه اینکه یه طرف قضیه سری محصولات یه شرکت خاص باشه و در طرف دیگه یه معماری.

موفق باشید.
                                Work with what you have .Never limit yourself by things you could have had

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X