اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطور با PWM، راستگرد، چپگرد، و ترمز رو پیاده سازی کنم.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چطور با PWM، راستگرد، چپگرد، و ترمز رو پیاده سازی کنم.

سلام .ممنون از جواب کاملتون.
    در مورد جدول ، یعنی منظور اینه که مثلا اگه کریستال 66مگاهرتز بزارم و mck/2 که فکر میکنم همون prescale تو avr باشه رو انتخاب کنم حداکثر T یا زمان که 1.98ms بدست میاد که طبق فرمول f=1/t که حدودا 500hz میشه . درست یا نه ؟
    اگه من درست گفته باشم این فرکانس جواب کار منو نمیده .راهی هست که بتونیم فرکانس 58KHZ با pwm درست کنیم ؟ راستش من یه موتور 24V دی سی دارم که روی دستگاهی قرار داره . با اسیلوسکوپ فرکانس 58khz و با pwm راه اندازی شده و قدرت موتور حتی موقعی که شفت موتور نمیچرخه اونقدر زباد هست که با دست نمیشه چرخوندش( فکر می کنم حالت ترمزی رو داره)داریور موتورشم آی سی LMD18200T هست .نمیدونم چطوری هست که وقتی موتور در حالت سکون هست با مولتی متر دو سر موتور 24vdc قرار داره و موتور هم تو حالت ترمز قرار داره .من ورودی pwm برای درایور موتورو چک کردم که همون فرکانسو داشت(58khz) .فقط یه نکته رو دیدم .اینکه duty cycleهای ورودی درایور با خروجیش 180 درجه اختلاف دارند.مثلا اگه pwm ورودی 20% باشه در خروجی 80% هست.حالا من نمیدونم چطوری موتور با ولتاژ 24 ولت دو سر + و - چنان قدرتی داره که نمیشه با دست چرخوندش.
    لطفا راهنمایی کنین. :question:
    شرمنده ما سوادمون کم هستو حی مزاحمتون میشیم
    mer30

دیدگاه

نوشته اصلی توسط GLinBoy
      سلام آقا حامد
      آقا بابت وقفه ای که افتاد متاسفم، امتحانات دانشگاهم شروع شده سرم حسابی شلوغه :angry:

آقا حامد من یه سئوالی برام پیش اومده (البته یه ایده ست)، چطوره به جای اعمال PWM به ورودیهای INx، ما با PWM جریان ورودی که به VC اعمال میکنیم رو کنترل کنیم؛ اینجوری ولتاژ اعمالی به موتورها ثابت میشه (سرعت موتورهارو کنترل میکنیم)، و از اونطرفم، میتونیم راحت نحوه چرخش موتور ها رو کنترل کنیم.

آقا حامد من PWM رو از کامل یاد گرفتم و با یه میکرو مگا16 میخواستم مدار رو چک کنم، تو اولین مرحله، مدار این مشکل رو داره، موتور بدون حضور PWM شروع به کار میکنه! البته میشه با غیرفعال کردن ENx از اعمال ولتاژ به موتور جلوگیری کرد ولی... یه مشکله دیگه هم که این تئوری داره، البته به نظر من، اگه ما PWM با ضریب وظیفه 75% به ورودی 1 اعمال کنیم، در عین حال داریم یه ضریب وظیفه 25% هم به ورودی 2 اعمال میکنیم (!). تکلیفه موتور چیه؟
      من تونستم یه مدار کنترلی جالب پبدا کنم، که تو اون با کمک آی سی MAX4427 موتور رو کنترل میکرد (البته نفهمیدم چطور ترمز میکنه!). ولی خوب من میخوام با همین L293 تمومش کنم، چونکه این آی سی ماسفت رو تو بازار پیدا نکردم :cry:
      سلام
      شماتیک دقیق مداری را که برای راه اندازی موتور بستی و با ATmega16 میخواستی تست کنید را بزارید ببینم. اگر همون مدار با not را وصل کرده باشید درسته بدون حضور pwm باید چرخش کند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenmax70
        شرمنده همینطوری میام تو حرفهاتون. یه سوال داشتم و چون به PWM ربط داشت گفتم اینجا بنویسمش:
        حد اکثر فرکانس Pwm که با armها میتونیم تولید کنیم چقدر هست؟ ( با بالاترین کریستال)
        راستش من قبلا با AVR ها کار میکردم و الان میخوام arm رو شروع کنم اما این نکته برام خیلی مهم هست.
        ممنون میشم توضیح بدین... :smile:
        به دلیل آنکه داخل میکروarm واحد PLL وجود دارد پس فرکانس کاری میکرو هیچ ربطی به کریستال متصل به آن ندارد. و هر مقدار کریستالی را که به میکرو متصل کنید توسط واحد PLL می توانید هر مقدار فرکانسی را که می خواهید از آن بگیرید.
        خوب فرض کنید فرکانس میکرو را 48Mhz تنظیم کرده ایم. حالا برای آنکه بیشترین فرکانس را از PWM بگیریم البته با دقت 1% فرکانس خروجی PWM می تواند 480Khz باشد. برای دقت 2% فرکانس خروجی PWM می تواند 960Khz باشد. برای دقت 0.5% فرکانس خروجی PWM می تواند 240Khz باشد و ....

دیدگاه

من با بسکام و میکرو مگا16 و داریور موتور l298n اون موتورو راه انداختم مثل همه پروژهها .مدار سالمه اما فکر کنم چون فرکانس pwm پایین هست تو duty cycleهای پایین قدرت موتور خیلی کم هست طوری که با دست راحت میشه نگهش داشت .تو مدار اصلی موتور حتی تو dutycycleهای پایین هم موتوره قدرتش خیلی بالاست که با lmd18200t راه اندازی شده و حتی موقعیکه موتور ایستاده تو حالت ترمز هست و قدرتش هم زیاد هست و با دست نمیشه چرخوندش که تو این حالت من دو سر موتورو با اسکوپ چک کردم ولتاژ +و_ هرکدوم24+ولت هست ضمنا تو این حالت ورودی pwmی که به درایور موتوره وصل شده رو چک کردم که dutycucle 1% داره و فرکانس 57.6Khz هست.لطفا اگه ممکنه در مورد اینکه چطوری یه فرکانس 57.6کیلو هرتز با pwm بسازیم و اینکه چطوری موتورو تو حالت ترمزی با این شیوه درایو کنیم راهنمایی کنین البته اگه وقت داشتین.
          mer30

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenmax70
            من با بسکام و میکرو مگا16 و داریور موتور l298n اون موتورو راه انداختم مثل همه پروژهها .مدار سالمه اما فکر کنم چون فرکانس pwm پایین هست تو duty cycleهای پایین قدرت موتور خیلی کم هست طوری که با دست راحت میشه نگهش داشت .تو مدار اصلی موتور حتی تو dutycycleهای پایین هم موتوره قدرتش خیلی بالاست که با lmd18200t راه اندازی شده و حتی موقعیکه موتور ایستاده تو حالت ترمز هست و قدرتش هم زیاد هست و با دست نمیشه چرخوندش که تو این حالت من دو سر موتورو با اسکوپ چک کردم ولتاژ +و_ هرکدوم24+ولت هست ضمنا تو این حالت ورودی pwmی که به درایور موتوره وصل شده رو چک کردم که dutycucle 1% داره و فرکانس 57.6Khz هست.لطفا اگه ممکنه در مورد اینکه چطوری یه فرکانس 57.6کیلو هرتز با pwm بسازیم و اینکه چطوری موتورو تو حالت ترمزی با این شیوه درایو کنیم راهنمایی کنین البته اگه وقت داشتین.
            سلام
            شما از همون موتور استفاده کردید و با AVR تست کردید؟
            lmd18200 از fet استفاده کرده که سرعت سوئیچ آن بهتر می باشد. در ضمن شماتیک مدار را با lmd18200 قرار دهید ببینیم چگونه هستش.
            برای راه اندازی pwm هم اگر کتاب نص را دارید در فصل 9 مثال های آن برای 48khz,40khz,120khz دارد اگه انها را نگاه کنید به راحتی می توانید برای 57.6khz تغییرات لازم را انجام دهید.

دیدگاه

سلام آقا حامد عزیز.
              من برای تستش از همون موتوراستفاده کردم و البته باl298 که بهin1 ولتاژ +و به in2 زمین و enableرو به pwm میکرو دادم که موتور قدرت نداشت و تو prescaleهای کم (بدلیل احتیاج به prescaleهای کم و قدرت زیاد برای موتور) هم قدرتش کمه و هم حالت پله ای یا ضربه ای در موتور کاملا مشهود هست که این هم بدلیل اینه که موتوره یه موتور خیلی دقیق هست که حتی میتونیم طوری موتورو تنظیم کنیم که موتور با یک دور در ثانیه بچرخه و قدرتش هم خیلی زباد هست و نسبت به ولتاژها و pwmهای مختلف حساس هست.
              راستش من اون چیزی که تو اینجا نیاز دارم اینه که یه موتور 24ولت دی سی رو طوری راه اندازی کنم که تو pwmهای خیلی کم موتورو با قدرت بچرخونه.
              داریو کردن lmd18200 هم مدارش تو همون دیتاشیتش قرار داره .به نظر من که این مثل l298 هست که توش از ماسفت استفاده شده.
              شما تا بحال موتوری رو تو حالت ترمزی قرار دادین و قدرت موتور هم زیاد باشه؟اگه راه داره در مورد اینکه چطور موتورو به حالت ترمز ببریم توضیح بدین ممنون میشم. :question:
              mer30

دیدگاه

پاسخ : چطور با PWM، راستگرد، چپگرد، و ترمز رو پی&#1

سلام آقا حامد، به این عکس نگاه کنید:

نظرتون چیه؟
                (طراحی من نیست )

من دنباله یه همچین مداریم.....
                آلبرت انیشتین میگه:
                " هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت توضیحش بدی !"
                حالا مرد میخواد ادعا کنه من انتگرال رو فهمیدم!!!

دیدگاه

سوالی داشتم حل شد و متن را پاک کردم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X