اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

خب بعد از تاخیر چند هفته ای بخاطر امتاحنات پایانی ترم تابستان رفتیم ubuntu رو 2500 تومن خریدیم!
    بعد از مشورت با دوستان لینوکسیه نه چندان حرفه ای به این نتیجه رسیدیم که نصب پردردسری داره و دوستم میگفت مجبور شده چند بار fdisc کنه!
    من سرچکی کردم درباره اموزش نصب اوبونتو چیزی دربارش پیدا نکردم.
    دوستان هر توصیه و تجربه ای در این مورد دارن دریغ نکنن.
    در ضمن چند تا فروم تاپ لینوکس که فعاله رو معرفی کنید
    از همه دوستان بابت راهنمایی هاشون تشکر میکنم.

دیدگاه

درود
      حامد جان تبریک میگم ، خوش اومدی به جمع لینوکسی ها :biggrin:

بعد از مشورت با دوستان لینوکسیه نه چندان حرفه ای به این نتیجه رسیدیم که نصب پردردسری داره و دوستم میگفت مجبور شده چند بار fdisc کنه!
      اتفاقا نصب کردن اوبونتو خیلی راحته
      توی یه محیط کاملا گرافیکی و ساده و User Friendly
      اینجارو ببین :
      http://wiki.ubuntu-ir.org/Installation
      http://wiki.ubuntu-ir.org/Installation/Partitioning

یه انجمن تاپ لینوکسی با کلی برو بچه های حرفه ای و بامرام :
      http://www.technotux.org
      کانال IRC انجمن : technotux#

انجمنهای اوبونتو :
      http://forum.ubuntu.ir
      کانال IRC انجمن : ubuntu-ir#
      چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

سلام
        البته اگه بی احتیاطی کنی، ممکنه هاردت فرمت بشه! ولی اگه طی روند نصب دقت کنی و بدونی داری چیکار می کنی، حتی یک بار هم این اتفاق نمیفته! همه چیز هم مشخص و واضح هست
        برای cd هم می تونستی تو سایت ubuntu ثبت نام کنی و در خواست بدی. فقط بدیش اینه که 2 تا 4 هفته طول می کشه تا به دستت برسه. ولی رایگانه و اوریجینال! فروشگاه sito هم قیمت هاش خوبه.
        موفق باشی

دیدگاه

:evil:
          نوشته اصلی توسط H_A_M_E_D
          خب بعد از تاخیر چند هفته ای بخاطر امتاحنات پایانی ترم تابستان رفتیم ubuntu رو 2500 تومن خریدیم!
          من سرچکی کردم درباره اموزش نصب اوبونتو چیزی دربارش پیدا نکردم.
          دوستان هر توصیه و تجربه ای در این مورد دارن دریغ نکنن.
          در ضمن چند تا فروم تاپ لینوکس که فعاله رو معرفی کنید
          از همه دوستان بابت راهنمایی هاشون تشکر میکنم.
          خیلی رو حرف دوستات حساب نکن....ظاهرا خیلی غیر حرفه ای ان.... :eek:

دیدگاه

من دیروز رفتم که لینوکس رو آزمایش کنم. به جز اینکه نتونستم نصب کنم، یکی از درایوهامو فرمت کرد. شاید هم کار لینوکس نباشه. ولی نصبش واقعا سخت بود. در ضمن از امنیتش هم چندان اطلاعی ندارم. در ضمن نسخه ای که می خواستم نصب کنم Linux Mandrake 10.2 cooker بود.
            البته بازم می ترسیدم که اگه لینوکس نصب کنم، احتمال داره از خیلی برنامه ها محروم بشم.
            اگه می شه یکم توضیح بدید.
            کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید
              من دیروز رفتم که لینوکس رو آزمایش کنم. به جز اینکه نتونستم نصب کنم، یکی از درایوهامو فرمت کرد. شاید هم کار لینوکس نباشه. ولی نصبش واقعا سخت بود. در ضمن از امنیتش هم چندان اطلاعی ندارم. در ضمن نسخه ای که می خواستم نصب کنم Linux Mandrake 10.2 cooker بود.
              تا اونجایی که من می دونم نصب لینوکس کار سختی نیست و به نظر من از ویندوز هم آسون تر هست اما خوب چون تا حالا نصب نکردید ممکن یک خورده سخت باشه. اما باز هم اگر در حد ساده با زبان انگلیسی آشنا باشید بلایی سر درایو های فعلی خود نخواهید آورد مگر اینکه خودتان بخواهید! من با اینکه همچین هم حرفه ای نیستم (مخصوصا در لینوکس) اما چند با ubuntu را بدون هیچ مشکلی نصب کردم ولی متاسفانه با مراحل نصب Mandrake آشنایی ندارم ولی با کمک گوگل ۳ تا لینک پیدا کردم که امیدوارم به دردتون بخوره

http://www.shabgard.org/doc/publish/nix/article_6.shtml
              http://www.technotux.com/html/Sectio...icle59-p1.html
              http://comprolearn.blogfa.com/post-26.aspx

اما پیشنهاد می کنم چون مصلما با ویندوز آشنا هستید با برنامه هایی مثل partition magic یا Acronis.Disk.Director.Suite یک فضای مشخص بین ۱۰ تا ۲۰ گیگ (این رابطه مستقیم با ظرفیت هارد و استفاده شما داره و می تونه کمتر هم باشه) را روی هارد خود خالی کنید(unpartitoned space). بدین ترتیب هنگام نصب می توانید بدون ریسک از دست دادن اطلاعات خود با انتخاب پارتیشن بندی دستی (manual) سه درایو مورد نیاز لینوکس یعنی swap با حجم دو برابر مقدار رم سیستم و "home/" برای تنظیمات و اسناد خودتان (یه چیزی شبیه my document ) با حجم مورد نیاز مثلا ۱ یا ۲ گیگ و " / " برای نصب خود لینوکس(mandrake) با حجم فکر می کنم معمولا بیش از ۳ گیگ را ایجاد کنید.
              اون چیزایی که داخل " " گذاشتم فکر کنم موقع نصب به اسم mount point شناخته میشه و باید خودتان وارد کنید.(اگر مشابه ubuntu باشه که احتمال زیاد هست) نوع filesystem هم فکر کنم بدونید که ext3 یا extended 3 هست (اگر اشتباه نکرده باشم) پارتیشن swap هم باید از نوع swap ساخته شود.

نوشته اصلی توسط وحید
              البته بازم می ترسیدم که اگه لینوکس نصب کنم، احتمال داره از خیلی برنامه ها محروم بشم.
              اگه می شه یکم توضیح بدید.
              خوب شما بعد از نصب لینوکس اگر ویندوز خودتون رو فرمت نکنید باز هم می تونید از ویندوز استفاده کنید پس نگران نباشید هر وقت احساس نیاز بکنید می تونید به ویندوز برگردید اما معمولا برای تمام برنامه های ویندوز معادل لینوکسی هست که گاهی اوقات بهتر هم هستند اما خوب مثلا خودم الان یک ماهی میشه که از ubuntu استفاده می کنم و الان احساس می کنم دیگه نیاز خاصی به ویندوز ندارم و خیلی وقته واردش نشدم ولی خوب هنوز به طور کامل نتونستم ازش به لینوکس سوییچ کنم. حتما لینوکس رو امتحان کنید و سعی کنید که ازش استفاده کنید هر روزی که باهاش کار می کنید یه چیز جدید یاد می گیرید و از تنبلی که ویندوز به آدم القا می کنه کم کم بیرون میاید :biggrin: (البته این درباره من صدق می کنه جسارت به دوستان نباشه)

دیدگاه

سلام
                بالاخره اوبوتو با موفقیت نصب شد.قبل از اینکه سوال هامو بپرسم تجرمو! در نصب ابونتو بگم.واقعا دوستان که فرموده بودن نصب لینوکس از ویندوز راحتره حق دارن.(و من اینجا فهمیدم که از دوست نه چندان حرفه ایم حرفه ای ترم)ممکنه فقط قسمت مربوط به پارتیشن بندی یکم مبهم باشه که اونم سادست.یکی از درایواتو خالی کنید و مثلا اطلاعاتشو بریزید تو یه درایو دیگه.بعدش تو این قسمت:

چون نام درایوا رو نزده ببنید تو قسمت used کدوم خالیه(خالی تره) اونو انتخاب کنید و سپس delete partition رو بزنین. و بقیه مراحل رو از لینک(که اقای رستمی لطف کرده بودند) زیر براحتی ادامه بدین.
                http://wiki.ubuntu-ir.org/Installation/Partitioning
                قبل از اینکه سوالات رو بپرسم یه عذرخواهی از دوستان بکنم .درسته که با یه سرچ میشه جواب اکثر این سوالاتو پیدا کرد ولی اونچه که باعث میشه مزاحم دوستان بشم اینه میخوام مشکلایی که یک تازه وارد مثل خودم ممکنه باهاش برخورد بکنه از نصب تا ادامه که مطمئنا بین درصد بالایی از تازه کارها مشترک هست یه جا مطرح بشه تا به عنوان یه مرجع خوب دیگه کسی وقتشو صرف سرچ کردن نکنه و بتونه زودتر به هدفش برسه و یا احیانا دلسرد نشه.خودم هم سعی میکنم جوابایی که بدست میارم رو اینجا بزارم.
                و اما سوالات:
                1- من تو نصب دارایور های کارت گرافیکی و مادربورد و مودم مشکل دارم.(البته زیاد ور نرفتم) صدا که نیازی به نصب نداشت چون شناخته.تو ویندوز تو device manager میشد دید چی نصبه چی نیست.لینوکس همچین امکانی داره یا نه؟ دوم اینکه چطور میتونم این درایورا رو نصب کنم؟
                2- برای ایجاد کانکشن اینترنت از کجا اقدام کنم؟
                3- برنامه توپی که برای مولتیمدیا تو لینوکس هست نام ببرید.
                4- بعضی فایلهای mp3 , .. رو نصب نمیکنه و میگه باید codec مخصوصش نصب بشه؟قضیه چیه؟
                5-برای اینکه open source بودن لینوکس رو حس کنیم چه کار باید بکنیم؟(تا اینجاش که مثل ویندوز بوده).مثلا یه مرضی از ویندوز با من بوده اونم رفرش زدنه وقت و بیقت رو دسکتاپه.چطور میشه از opensource بودن لینوکس استفاده کرد یه رفرش اضافه کرد به این منو.
                6-هنگام بالا اومدن کامپیوتر جایی که باید ویندوز ها رو انتخاب کنیم 4 .5 تا گزینه میاره که یکیش ویندوز هست یکیش لینوکس با کرنال چی چی بقیش یادم نمیاد :icon_razz: اون بقیه ها چی هستن؟
                7-برنامه معادل یاهو مسنجر تو لینوکس چیه یا اینکه تو لینوکس نصب میشه ؟
                ادامه دارد...
                ----------------------------------------------
                پ.ن: من از دوستانی که اینجا کمک میکنن واقعا ممنونم و طبق روال انجمن میخوام از دکمه تشکر استفاده بکنم ولی از اونجایی که خیلی این تشکره بیریخت هست ظاهر تاپیک رو هم زشت میکنه.به این خاطر از همین تریبون :icon_razz: از دوستانی که نظر دادن و در اینده نظر خواهند داد تشکر میکنم.

دیدگاه

حامد جان بازم تبریک صمیمانه منو پزیرا باش ، خوش اومدی

اول از همه باید عرض کنم که ، هر موقع دیدی میگیم فلان دستورو توی ترمینال بزن ، باید از مسیر applications>accessories>terminal یه ترمینال باز کنی و اونجا دستورو بنویسی

1- من تو نصب دارایور های کارت گرافیکی و مادربورد و مودم مشکل دارم.(البته زیاد ور نرفتم) صدا که نیازی به نصب نداشت چون شناخته.تو ویندوز تو device manager میشد دید چی نصبه چی نیست.لینوکس همچین امکانی داره یا نه؟ دوم اینکه چطور میتونم این درایورا رو نصب کنم؟
                  خب ، اول باید نوع مودم و کارت گرافیک و صوتتو بفهمیم چیه
                  دستور lspci برای پی بردن به نوع سخت افزارها میتونه مفید باشه ( ls مخفف list و pci هم که معلومه ، پورت pci هست )

بهتره اول یه مقدار این لینکهایی رو که میدم خدمتتون مطالعه کنید ، تا بعدش بتونیم جزیی تر مسیله ها رو بررسی کنیم
                  منتها چون من نه با کارت گرافیک و نه با کارت صوت مشکلی داشتم ، در این زمینه ها تجربه زیادی ندارم

کلی :
                  http://forum.ubuntu.ir/index.php?board=7.0

اول از مودم dialUp شروع میکنیم
                  اتصال به اینترنت از طریق مودم
                  http://wiki.ubuntu.ir/DialupModemHowto
                  http://forum.ubuntu.ir/index.php?board=15.0

کارت صوت :
                  http://forum.ubuntu.ir/index.php?board=28.0

حالا کارت گرافیک :
                  نصب و پیکربندی انواع کارتهای گرافیک :
                  http://forum.ubuntu.ir/index.php?board=18.0

کارت گرافیکی لپ تاپ من intel GMA 950 هست
                  برای چگونگی نصب درایور این کارت گرافیک اینجارو ببین :
                  http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=4340.msg30624

2- برای ایجاد کانکشن اینترنت از کجا اقدام کنم؟
                  ساخت و برقراری اتصال به اینترنت
                  http://wiki.ubuntu.ir/DialupModemHowto/SetUpDialer
                  من شخصا pppconfig رو ترجیح میدم

3- برنامه توپی که برای مولتیمدیا تو لینوکس هست نام ببرید.
                  من از vlcاستفاده میکنم و راضیم
                  http://www.videolan.org/vlc/

4- بعضی فایلهای mp3 , .. رو نصب نمیکنه و میگه باید codec مخصوصش نصب بشه؟قضیه چیه؟
                  بدلیل آزاد نبودن بعضی از فرمتها مثل wmv ، mp3 و ... ، بصورت پیش فرض codec شون نصب نیست و در صورت تمایل میشه نصبشون کرد
                  فرمت آزاد برای فایلهای صوتی و تصویری ، فرمتی است بنام ogg که بصورت پیش فرض codec ش نصبه
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Ogg

5-برای اینکه open source بودن لینوکس رو حس کنیم چه کار باید بکنیم؟(تا اینجاش که مثل ویندوز بوده).مثلا یه مرضی از ویندوز با من بوده اونم رفرش زدنه وقت و بیقت رو دسکتاپه.چطور میشه از opensource بودن لینوکس استفاده کرد یه رفرش اضافه کرد به این منو.
                  نیازی نیست شما کاری بکنی
                  شما شروع کن به استفاده از نرم افزارهایی مخصوص کارت ، لذتشو احساس میکنی
                  در مورد رفرش هم باید بگم که بهتره این عادتتو ترک کنی ، چه نیازی به این کار هست ؟!
                  ولی میتونی با F5 رفرش کنی
                  اضافه کردن گزینه به منو رو هم یه جایی دیده بودم ، کار سختی نیست ( خیلی هم آسونه ) ، منتها الان حضور ذهن ندارم
                  میگردم بهت میگم

6-هنگام بالا اومدن کامپیوتر جایی که باید ویندوز ها رو انتخاب کنیم 4 .5 تا گزینه میاره که یکیش ویندوز هست یکیش لینوکس با کرنال چی چی بقیش یادم نمیاد :icon_razz: اون بقیه ها چی هستن؟
                  اونیکه آخرش generic داره همونیه که بصورت پیش فرض بالا میاد
                  یکی برای بالا اومدن بعنوان کاربر ریشه هست ( در مد متنی و برای کارهای مدیریتی )
                  یکی هم برای تست مموری

7-برنامه معادل یاهو مسنجر تو لینوکس چیه یا اینکه تو لینوکس نصب میشه ؟
                  نرم افزاری هست بنام pidgin که پروتکلهای مختلف رو ساپورت میکنه
                  البته من ازش برای چت در IRC استفاده میکنم
                  http://www.pidgin.im
                  http://wiki.ubuntu-ir.org/PidginHowto

راستی ، کانالIRC هم تشریف بیار ، خوشحال میشیم

چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

دوستان توضیح دادن من فقط چند تا چیز که به نظرم میاد میگم امیدوارم مفید باشه:

اگه بپرسین که بهترین برنامه مالتی مدیا توی ویندوز چیه؟ بهتون میگن mplayer یا kmplayer اینا...برنامه های لینوکسی اند که واسه ویندوز هم ارائه میشن
                    شما واسه پخش مالتی مدیا به کدک نیاز دارین اگه بسته هائی مثل Gstream و mplayer و xine رو نصب کنین دیگه کامله...هر کدومشون خودش یه برنامه کامله روی این کدکها هم یه سری اینترفیس هست...که بسته به سلیق خودتون هست.
                    اما من توی مالتی مدیا دو برنامه رو خیلی دوست دارم:
                    ۱.نرم افزار amarok که اینقدر ماهه که بعضی وقتا هوس میکنم بخورمش به قول فرنگیها خیلی Cute ه! ولی شما نمیتونین نصبش کنین تا وقتی که علاوه بر محیط Gnome محیط مفصل و پر از گوشه و کنار و تجملی KDE رو هم داشته باشین علاوه بر اینترفیس خوشگل amarok قابلیتهائی که توی هوش مصنوعی داره یا پشتیبانی کامل از زبانهای مختلف مثلا IDE3tag های فارسی که توی ویندوز با ؟؟؟؟؟آ‌ نشون میده یا..... خلاصه من تا حالا بهتر ازین چیزی پیدا نکردم و ندیدم.

۲.بسته ffmpeg که به قول معروف پوز همه دوستای ویندوزیم رو زده البته اگه از ویندوز مدیا پلیر کلاسیک یا یه همچین چیزی فکر کنم ... استفاده میکنید این بسته رو یه جورائی دارین..به اسمهائی مثل ffdshow وff... خوب اما چیزی که توی لینوکس هست و ازین به بعد میبینین و یکی از مزیتهای بزرگ لینوکسه اینه که هر ابزار گرافیکی که میبینین یه اینترفیس به یه سری دستوره توی همه سیستم عاملها اینجوریه ولی توی ویندوز روند توسعه جوریه که کاربر نمیتونه به این دستورات دسترسی داشته باشه اما توی لینوکس وقتی یه نرم افزار توسعه داده میشه هم محیط متنی و هم محیط گرافیکی در دسترسه مثل اینه که اول یه نرم افزار متنی مینویسن بعد روی اون دستورات یه اینترفیس میزارن...
                    حسنش چیه؟ مطمئن باشین محیط متنی سخت تر ولی کارا تر هر محیط دیگه ای (استثنا ممکنه باشه و کلی میگم). خوب هدفم ازین بحث چی بود:
                    این ffmpeg توی لینوکس هم جدا میشه نصبش کرد هم توسط نرم افزارها معمول پخش نصب میشه بهرحال یه محیط متنی بهت میده که خیلی توپه......من توی وینندوز قدیما یه سی دی convertor داشتم که مثلا میخواستم mpeg رو 3gpآ‌کنم یا avi رو mpeg کنم.. یا.....خلاصه واسه هر کاری یه برنامه رو نصب باید میکردم این ffmpeg جایگزین همه ۱۳۰ برنامه ی اون سی دی شد...(از مزایای محیط متنی که میتونین لمسش کنین همینه حالا اگه دستورات رو توی حلقه for هم بزارین دیگه معادل گرافیکی نداره!!!) بهرحال یه دستور همه اون کارو میکنه مثلا میخوام فایلهای mpeg رو به avi تبدیل کنم:
                    ffmpeg -i a.mpeg b.avi
                    یا میخوام موسیقی متن فیلمی رو بگیرم:
                    ffmpeg -i film.mpeg voice.mp3
                    یا از یه فایلی رو کم کنم یا حجم یه فایل 3gp رو کم کنم میتونم bitrate رو کم کنم یا رزولوشن یا سایزشو کم کنم اینجوری:
                    ffmpeg -i a.3gp -b 46 -s QCIF
                    حالا وقتی اینو با برنامه نویسی bash script هم مخلوط کنین دیگه....
                    نمیدونید چه لذتی داره وقتی این رو به دوست ویندوزیتون نشون میدین من تا حالا ۴ نفر رو فقط با دیدن این شیفته لینوکس محیط متنی کردم بدون اینکه همچین قصدی داشته باشم....

بهرحال وقتی وارد لینوکس و دنیاش میشین...باید بدونین یادگرفتن اینجا تمومی نداره

یه راهنمائی در لینوکس سیستم مزخرف ریجیستری نداریم......چون اینجا دیگه خبری از پنهان کاری نیست و لازم نیست چیز پنهان بشن و نباید هم بشه(طبق قانون نرم افزارهای آزاد) شما واسه هر برنامه ای تنظیمات خاص خودشو توی پوشه /home کاربریتون دارین مثلا اگه از برنامه ی X استفاده میکنید یه فایل به اسم .X.conf یا بدون پسوند توی پوشه خونیگتون دارین و مستقیم میتونین اینو با یه ادیتور متنی باز کنین و تغییر بدین......جالبتر اینکه تنظیمات اینچنین و همه تنظیماتتون رو میتونین به کاربر یوزر دیگه کپی کنید اینطوری تنظیماتی که رو اون محیط یا برنامه کردین به راحتی به کاربر دیگه کپی میشه یا میتونین ازش back up بگیرین به همین راحتی...این از مزایای آزادی هست در واقع چون آزاده از یک همچین سیستم ساده و فوق العاده کارائی استافاده میکنید.
                    ازین دست زیاده.......مثلا توی لینوکس به اون معنی پسوند معنی نداره..........فایل اجرائی چیز مضکی همه چیز هم میتونه اجر بشه هم میتونه ادیت بشه......و.....
                    سیستم فایلی که استفاه مکنید یعنی همین دایرکتوری ریشه و .... همون سیستم اینترنته....چون اینترنت روی یونیکس شکل گرفت نه ویندوز و اصلا سیستم یونیکس لیاقت اینو داشت سیستم درایو C و D و.... توی ویندوز واقعا خنده داره ازین جهت (این سیستم شاید واسه کاربرا قابل فهم باشه ولی خوب حساب کنید اگه کاربری کامپیوتر رو با لینوکس یاد بگیره چی؟) خوب همین سازگاری با اینترنت قابلیت بسیار بسیار عظیمی به لینوکس میده چه جور؟ هر بخشی ازین شبکه درندشت میتونه بخشی از هارد یا سیستم عاملتون باشه.....
                    حالا شما از محیط گرافیکی Gnome استفاده میکنید هدف این سیستم یه محیط ساده و کاراست یعنی هدفش اینه که در نهایت سادگی کارا هم باشه...........محیط XFCE هست که هدفش سادگی و سرعت و مصرف کمتر منابع است سیستم KDE هست که به نظرم پیشرفته ترین محیط دسکتاپه KDE خیلی کامله و با روحیه ویندوزیها بیشتر سازگاره....بسیار با جزئیات هست و الان که نسخه ۴ اش کلا مفاهیمی انقلابی رو در زمینه Desktop Environmet ایجاد کرده و معمولا فضای سه بعدی با این بیشتر حال میده (دسکتاپ سه بعدی لینوکس کاملترین و مفصلترین هست واسه مقایسه با ویندوز به youtube مراجه کنید) فضاهای دیگری هم هست مثل Enligtenment که از اسمش هم پیداست محیط بسیار زیبا و پر طمطراقی هست محیط GnuStep هم هست که اینا کلا نوع جدیدی هستن مثلا با کلیک راست یه منو مخصوص باز میشه یا کلیک چپ اون کار معمول رو نمیکنه خلاصه خیلی خیلی متفاوتند معروفترین و پراستافده ترین همین Gnome و KDE هست ....وقتی شما به عنوان یه ویندزوی اینا رو میخونین ممکنه فکر کنین یه جور Theme هستن و این به خاطر اینکه که ویندوز فقط یه Desktop Environment داره پس این مفهوم در ویندوز معادلی نداره یعنی کاربر ویندوز اینو متوجه نمیشه......ازین دست مفاهیم زیاده که ممکنه در ابتدا گیچ کننده باشه پس این جمله معروف رو به خاطر داشته باشین که لینوکس ویندوز نیست.
                    خلاصه ازین چیزا زیاده............واسه یاد گرفتن وقت زیادی دارین و چیزای بی انتهائی واسه یادگیری.......

دیدگاه

سلام
                      حالا که صحبت از نرم افزار های مالتی مدیا شد، منم یه سوال دارم
                      من به تازگی متوجه شدم که کیفیت صدای خروجی، وقتی از لینوکس استفاده می کنم، پایین تر از ویندوز هست. خیلی از نرم افزار ها رو هم امتحان کردم، مثل همین vlc و amarok و ... اما باز هم کیفیت صدا پایینه. مخصوصاً اگه ولوم صدای پلیر برسه به %100 ! اون وقت دیگه افت کیفیت کاملاً محسوس هست. میشه بگین دلیلش چیه؟

دیدگاه

من این مشکل رو ندارم ولی به لحاظ فنی چند چیز به نظرم میاد:

۱.این مشکل به خاطر کارت صدای عموما onboard و ناسازگاری ممکنی هست که پیش میاد...

۲. مشکل توی همون اینترفیسی هست که بهش اشاره کردین یعنی وقتی میره روی ۱۰۰ نویز (معمولا هم نوع سفید) میده....خوب به نظرم این محتمل تره در واقع این شاید هم مشکلی نباشه اصلا یه جور عدم توافق باشه....بهرحال ممکنه از دید دامنه و توان سیگنال ۱۰۰ درصد ویندوزتون در مقیاس اینترفیس اون بلندگوی لینوکستون ۹۰ باشه به همین خاطر وقتی مثلا شما توی ویندوز بلندگو رو روی ۱۰۰ میزارین ۲۰ میلی ولت دامنه دارین ولی توی لینوکس ۱۰۰ میشه ۳۰ میلی ولت.....

در کل میتونم اینو بگم:
                        درصد بلندگو رو پائین بیارین حداکثر جائیکه دیگه اونجا نویز ندارین خوب صداشو حالا اگه میشه با گوش (که دقیق نیست بسنجین اگه نه خوب با مولتی متر میشه به خصوص اونائی که با اثر هال کار میکنن خیلی حال میدن..) بعد توی ویندوز بلندگو رو هم روی ۱۰۰ بزراین و خوب اینجا ظاهرا نویز نداره ببینین معادل همون درصد لینوکسه؟ یعنی ۱۰۰ لینوکس صدای بلندتری داره البته با گوش نمیشه خیلی دقیق گفت......

در نهایت مسئله ناچیزی هست درصد ولوم بلندگوتون رو روی ۹۵ مثلا بزراین و مطمئن باشین همون عملکرد ویندوز رو میده به اضافه صدای بلندتر و با نویز بیشتر رو هم با ۱۰۰ بهتون میشه یه جورائی شاید لینوکستون یه چیز اضافه هم در این مورد به کاربر میده....

دیدگاه

البته همونطور که گفتم، با رفتن صدا روی 100، فقط مشکل بیشتر میشه و قبلاً از اون هم بازم این مشکل رو دارم. یه جورایی به نظر می رسه کارت صدا خوب کار نمی کنه! تا حالا خروجی صوتی رو از DAC با تعداد پله های کم شنیدین؟ بهتر بگم انگار صدا زیادی دیجیتاله و سیگنال کاملاً پیوسته نیست. همراه با وز وز شنیده میشه. در ضمن کارت صدا onboard هست. مشکل می تونه از این باشه؟ راه حلی داره؟

دیدگاه

90 درصد کاربرا کارت صداشون onboard مثل همینی که من دارم واسه همین نمیشه گفت که این مشکل به خاطر کارت صداست البته در حالت کلی ولی در مورد شما ممکمنه بهرحال مشکل از VLC و Amarok و... نیست اونچه باید چک بشه یکی سخت افزراه و دومی درایور این سخت افزار .....من اطلاعی ندارم نیاز به بررسی بیشتر شاید داشته باشه توی انجمن های تخصصی تر بپرسین....سعی کنین اطلاعات دقیق هم بدین مثل اینه با ۱۰۰ نویز دارین ولی با ۸۰ نه....یا اینکه صدا اصلا نویز نیست بلکه مثلا پرش داره...(نه یه نویز ساده..) اینا خیلی تاثیر داره... و به کسی که میخواد جوابتون رو بده کمک میکنه
                            موفق باشین.

دیدگاه

سلام دوستان

بعضی مواقع تو بعضی لینوکسا تو یه جایی تو میکسر صدا یه دکمه ای یا تیکی چیزی هست که برای تقویت صدا تا حد 10 15 دسی بله.
                              فعال بودن این گزینه در بعضی مواقع باعث میشه که همچین حالتی پیش بیاد.
                              در بعضی مواقع بسته به کارت صدات و اینکه از alsa استفاده میکنی یا چیز دیگه ای عوض کردن کتابخانه ی مورد استفاده (میتونه) کیفیت صدارو عوض کنه.
                              البته روشش تو لینوکسای مختلف فرق داره و معمولا لینوکس بطور اتوماتیک بهترینشو موقغ نصب انتخاب میکنه.

حالا سوالاتی برای ادامه ی کار:
                              اگه mute all رو بزنی نویز هم قطع میشه
                              ولوم های مختلف داخل میکسر صدا رو پایین بیار و mute اونا رو بزن. ببین نویز تغییری میکنه؟
                              فیش اسپیکرو در بیار. نویز داره هنوز ؟
                              نتیجه رو بگو.

Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

دیدگاه

نوع درایو ها رو باید چطوری تنظیم کنیم؟ آقای sasan.j توضیحی خیلی مختصر دادند که من چیزی نفهمیدم.
                                اگه ممکنه توضیح بدید که این swap و... چی هستن؟
                                کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X