اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

آره متوجه شدم فکر میکردم حالت کلی Visual منظورتون هست.
    بهرحال بازم اولین کاندید همون Mono میشه که توی سایت mono-project.com میتونین اطلاعاتی پیدا کنین تا اونجائی که من جسته و گریخته دیدم اینه که حتی برخس شرکتهائی که قبلا روی .NET برنامه هاشونو توسعه دادن الان بدون تغییر آنچنانی در تکنولوژی (اونطوری که این پروژه میخواد) به MONO سوئیچ کردن تا با همون کدها (یا تقریبا با همون کدها---اطلاع دقیقی ندارم تا چه حد) یه برنامهٔ cross-platform بسازن که روی سیستم عاملهای مختلف اجرا بشه
    اما اینکه پلتفرم های کدبستهٔ توسعهٔ نرم افزار مایکروسافت روی لینوکس اجرا بشن همهآ‌ش منوط به شل کردن کیسه از طرف مایکروسافت هست با قرارداد جنجالی که چند سال پیش NOVEL با Microsoft بست و خیلی از کاربرای لینوکس اونو خیانت دونستن مایکروسافت یه کم ازین سر کیسه رو شل کرد و به پروژهٔ متن باز مونو داد که شرکت ناول پشتش قرار داره...(حالا بده و بستانهای دیگه آ‌ش بمانه)
    از جهتی هم قبل از این موضوع هم مونو به جاهائی رسیده بود.
    حالا اینکه این پروژه در چه حدی هست من تجربه ای درین زمینه ندارم اما فکر میکنم بتونین با کدهائی که تحت ویندوز توسعه شون دادین روی مونو هم ادامه ش بدین و احتمالا یه اپلیکیشن cross-platform داشته باشین
    راستش من تجربه ای با مونو و زبانهای تحت .NET ندارم و اطلاعاتم هم کلی هست.بهرحال روی سایت پروژه میتونین اطلاعات بیشتری کسب کنید حاالا اینکه اپلیکیشن خروجی شبیه اپلیکیشن های ویندوزی باشه یا نه یا تا چه حد شبیه باشه نمیدونم (خودتون میدونین به چی بستگی داره) من اطلاعی ندارم ولی میدونم بسیاری از تکنولوژی های .NET و زبانهائی اون رو به خصوص C# به علاوهٔآ‌ یه سری زبانهای دیگه که در نسخهٔ مایکروسافتی نیستن حمایت میکنه (توی C# چندی پیش توی سایت تکنوناکس تاپیکی بود که روی مسائلی بحث میکرد که توی دات نت تحت ویندوز نیست بهرحال من روی بحث تسلط ندارم که دقیق بهتون اطلاعات بدم)

دیدگاه

خودم به موضوع کلی علاقمند شدم :wow: یه جست و جوئی انجام دادم
      [quote author=iranzamin link=yazdlug.org5]
      مونو حاوی یک کامپایلر C شارپ، توابع .Net و دو پشته از API (توابع رابط برنامه ها و سیستم عامل) است. پشته اول برای بکارگیری امکانات لینوکس بکار میرود و دیگری برای سازگاری با چارچوب .Net ازقبیل ADO.Net و ASP.Net میباشد. مونو حتی امکان استفاده از اجزای دات نت بعنوان یک سیستم اجرایی قابل استفاده در کنار فایلهای اصلی را دارد. این سیستم کامپایل همزمان (JIT) و پیش کامپایل (Pre-Compile) را نیز دراختیار برنامه نویسان میگذارد.
      برنامه نویسان این پروژه تمام تلاش خود را کردند که وابستگی زیادی به استاندارد قابل تغییر میکروسافت نداشته باشند و پروژه را براساس استانداردهای CLI و C# متعلق به ECMA طراحی کردند.
      درحالیکه بنظر میرسید مونو فقط C# را به لینوکس می آورد اما اکنون از VisualBasic ، Python ، Jscript و به کمک iKVM جاوا نیز پشتیبانی میکند.
      [/quote]
      اینا یه چکیده بود از بحثی توی لاگ یزد که میتونین سرچ کنین

چیزی که من رو به این پروژه علاقمند کرد اینه که شما میتونین از پلتفرم .NET به اضافهٔ یه سری امکانات دیگه (که اون امکانات روی لینوکس بیشتره) با اجرای برنامه روی طیف وسیعی از سیستم عاملها، برنامه ای بسازین که نه تنها روی اکثر سیستم عاملها نصب میشه بلکه معماری های مختلفی رو هم ساپورت میکنه
      لینکهای زیر رو ببینین یکیش شامل اسکرین شاتی هست از یه برنامه واسه ویندوز که تحت مونو ساخته شده فکر نمی کنم به لحاظ ظاهر مشکلی داشته باشه همینطور نمونه برنامه های دیگه توی لینک دیگه اومده این امکانات به شرکتها این توانائی رو میده که برنامه شون محدود به یه سیستم عامل و یه معماری نباشه (اونطور که روی ویندوز داشتن) و این باعث میشه که بهرهآ‌وری شون بالا بره یه لینک هم از شرکت هائی که به مونو سوئیچ کردن توی سایت هم یه آزمون راجع به قابلیت مهاجرت به مونو و .. وجود داره که میتونین استفاده کنین
      اسکرین شات
      http://www.vistadb.net/vistadb3/screenshots.aspx

لیست برنامه های و شرکتها
      http://mono-project.com/Companies_Using_Mono
      http://mono-project.com/Software
      به تنوع معماریهای مورد پشتیبانی توجه کنید:

http://mono-project.com/Supported_Platforms

توی مونو هم بخصوص بعد از سال ۲۰۰۷ اونطور که گفتم (توی سایتش هم آورده) تحولاتی رخ داده کلا پیشرفتش سریع بوده....
      [quote author=codebaz link=codebaz.com]
      Mono پروژهآ‌ای است که توسط شرکت ناوِل (پیشآ‌تر توسط Ximian) برای ایجاد و توسعه ابزارهایی منطبق بر داتآ‌نت در دنیای اپنآ‌سورس رهبری میآ‌شود. مونو قابلیت اجرا روی لینوکس، FreeBSD ،UNIX ،Mac OSX و ویندوز را دارد و سکوهای مورد پشتیبانی آن همچنان در حال افزایشند. کامپایلر، #C و ابزارهای آن در Mono تحت مجوز GPL، کتابخانهآ‌های run time آن تحت LGPL و Class Libraryهای آن تحت مجوز MIT عرضه میآ‌گردند. نتیجه اینآ‌که مونو یک نرمآ‌افزار منبعآ‌باز و مجانی است.

مونو همچنین حاوی یک موتور Just -in-Time) JIT) سازگار با پروسسورهای
      X86 ،SPARC ،PowerPC ،ARM ، S390 ،X86-64، IA64 و SPARC در حالت 64 بیتی است.

با اینآ‌که تعداد زیادی از برنامهآ‌نویسان و توسعهآ‌دهندگان نرمآ‌افزار در سطح جهان به ابزارهای مبتنی بر ویندوز و داتآ‌نت عادت کردهآ‌اند،آ‌ زمان آن رسیده است بدانید که میآ‌توانید اسمبلیآ‌های داتآ‌نت را روی سکوهای Mac OSX ،Solaris ،AIX و تعداد زیادی از لینوکسآ‌ها کامپایل و اجرا کنید. در حالی که Cross-Platform (یا استقلاآ‌ل نسبت به سکوی کاری) بودن این چارچوب کاری (یعنی مونو) به برنامهآ‌هایی از قبیل Hello World محدود نشده است و میآ‌توانید به آسانی با مونو، اسمبلیآ‌های آماده تولید مبتنی بر ADO.NET،آ‌ فرمآ‌های ویندوز، ASP.NET و ... را ایجاد و اجرا کنید.
      به طور خلاآ‌صه در مورد عملکرد و کاربرد مونو میآ‌توان گفت که: مونو ابزاری برای کامپایل و ایجاد اسمبلیآ‌ها و برنامهآ‌های کاربردی نوشته شده با قابلیتآ‌های داتآ‌نت است و این امکان را میآ‌دهد تا یک کد یکتا بدون نیاز به بازنویسی یا کامپایل مجدد روی پلتفرمآ‌های مورد پشتیبانی (که در بالاآ‌ آمد) به راحتی و آسانی قابل اجرا باشد. میآ‌توان گفت که مونو عملکردی مشابه چهارچوب Common Language Infrastructure) CLI) داتآ‌نت مایکروسافت دارد؛ با این تفاوت که مونو چهارچوبی کلیآ‌تر و مجانی برای پلتفرمآ‌های گستردهآ‌تر فراهم میآ‌کند.
      [/quote]
      اینم لینکش اینجاست:
      http://codebaz.com/joomfa/index.php?option=com_content&task=view&id= 578&Itemid=64
      البته مطلبش مربوط به سال ۸۵ هست.

---------------اینم از فروم برنامه نویس که تاپیکی در سال ۸۶ هست

آیا این حقیقت داره برنامه هایی که با Net. نوشته میشه بدون کامپایل مجدد توی ویندوز و لینوکس اجرا میشه؟
      بله . هر برنامه ای بر اساس دات نت بدون نیاز به کامپایل مجدد مادامیکه در محدودهء مورد حمایت مونو باشه توسط مونو اجرا میشه . یعنی میتونی برنامه های دات نت ات رو تا وقتیکه در محدوده حمایت مونو هستند روی هر پلت فرمی که مونو ارائه میکنه اجرا کنی . نه تنها این ، که حتی میتونی باینری های مونو رو هم بدون کامپایل مجدد روی ویندوز اجرا کنی . راهنمای مونو رو بخون .
      خروجی دات نت درنهایت یک فایل PE ویندوز است؟
      خروجیهای دات نت PE32/PE64 هستن اما معنی اش این نیست که مونو نمیتونه اونها رو اجرا کنه . مونو غیر از یک کامپایلر ، یک محیط زمان اجرا هم داره که ترجمه IL و اجرا باینری رو انجام میده ؛ البته در نهایت این باینری لینوکس هست که اجرا میشه نه Windows Executable اما بهر حال بدون نیاز به کامپایل مجدد برای مونو . راهنمای مونو رو ببین

بله همونطور که گفتم تا وقتی مونو از اسمبلی های مورد استفاده حمایت کنه باینری-اجرائی قابل انتقال هست . من حتی چند تا از نمونه برنامه های همراه دلفی دات نت رو بسادگی روی لینوکس اجرا کردم . کافی بود که اسمبلی های بورلند _ که جزو بستهء استاندارد دات نت نیستن _ هم کنار خود برنامه به لینوکس منتقل بشن ، و قاعدتا بالعکس
      http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=66547&page=3

دیدگاه

ضمنا امکان VM رو هم فراموش نکنین به خصوص اینکه توی لینوکس مزیتآ‌هائی هم نسبت به ویندوز داره و حتی اگه مونو جوابگو نباشه ...

دیدگاه

سلام

خیلی ممنون.
          من دیشب Ubuntu رو دانلود کردم،ایشالله تا آخر هفته نصبش کنم باز مزاحم میشم!
          اللهمَ اغفرلیَ الذنوبَ التی تحبسُ الدعاء

دیدگاه

نگران نباشین با اینترنتی پر سرعتی که دسترسی دارین مشکلی نیست :mrgreen: البته اگر وری pc هم نصب کردین خوب همون ۱۲۸ هم کلیه....

دیدگاه

سلام دوستان

سوالم را این طور مطرح کنم

برای یک تازه کاری که می خواهد ubuntu کار کند اول باید نسخه 8.04 نصب کند بعد 9.04 ،یا نه فرقی نمی کند؟

نسخه های این دو چه فرقی می کند؟

دیدگاه

سلام

من هر کاری کردم نتوانستم اوبونتو 9.04 را نصب کنم

کسی می ت.اند کمک کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali norbakhsh
                  سلام

من هر کاری کردم نتوانستم اوبونتو 9.04 را نصب کنم

کسی می ت.اند کمک کند؟
                  لطفا دقیقتر مشکلو بیان کنید!
                  چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

سلام
                    ببخشید هاردم را نمی خواند
                    همه کار را کردم حتی هاردم را فرمت کردم کامل ،ولی باز هم هاردم را نمی شناسد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X