اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

سلام. بدون مقدمه میخوام اینجا جنگ راه بندازم! پس ویندوزی ها بیان کمک!
    به نظر من لینوکس با همه توزیع هاش اصلا به درد نمیخوره و به صراحت باید بگم که لینوکسی ها با این همه تعریف و تمجید فقط دارن لینوکس رو توجیه میکنن. و اکثرا به هوای این میرن سراغ لینوکس که یا از ویندوز و آسونیش خسته شدن، یا اینکه واقعا برنامه نویسن و میخوان 2 تا چیز یاد بگیرن (البته اگر system file ها و source های لینوکس رو بفهمن!) حالا چرا اینا رو میگم؟ :icon_razz:
    1- باید بگم هنوز هم لینوکسی های حرفه ای خیلی از کارهاشو بلد نیستن و همش میرن سراغ سایت ها و مقالات آموزشی. و کاربری که خیلی راحت و بی دردسر و با این همه نرم افزارهای آماده و قابل قبول در ویندوز داره کیف میکنه مگه مخش عیب داره که بره سراغ یه سیستم عاملی که اولا نرم افزاراش خیلی سخت گیر میاد، درایورا رو خیلی کم و بعضی وقت ها هیچ کدوم رو نمیشناسه! playerش در ابتدا فایل های خیلی ساده مثل mp3 رو اجرا نمیکنه و برای اون باید رفت داخل یه جایی که بسته های اضافی روی سیستم عامل نصب میکنه و بعد رفت تو سایت اون نسخه لینوکس مثل (www.ubuntu.com) یا مرجع های دیگه و بعد به دنبال این گشت که از اون همه بسته با اسم های عجیب غریب کدومش برای فایل mp3هستش!! یا مثلا برای نصب یه font که تو ویندوز با یه کپی و paste انجام میشه تو لینوکس باید از کد برنامه نویسی استفاده کرد! یا مثلا نصب نرم افزار که خودش یه کتاب داستانه و تقریبا هیچ کدوم از نرم افزارهای آماده نصبی که شما دارید رو نمیشناسه (غیر از firefoxو یکی دو تا دیگه) و همش هر چی میخواید باید دانلود کنید! و یا مثلا ایجاد connection و اتصال به اینترنت که فقط کافیه از یه لینوکسی بپرسید که پاسخش اینه: "سخته...طول میکشه...بگم؟"

2- یکی از توجیه های لینوکسی ها امنیت اونه که باید بگم اون امنیتی که اونا میگن در مورد اتصالات سرور و client و سرویس دهی ISPها و... است و فقط برای سرورها کاربرد داره وگرنه از نظر ویروس و تروجان که اکثر کاربرای خونگی باهاش درگیرن به نظرم با ویندوز برابره و باید اینو بدونیدکه ویندوز 7 با این همه تدابیر امنیتیش به گفته صریح خود بخش امنیت نرم افزار مایکروسافت "...و ویندوز 7 از تمام ویندوز عامل هایی که تا به حال ارائه شده که شامل توزیع های گنو (لینوکس) هم میباشد، قویتر و کاراتر میباشد" (computerworld-jan2009)

3- انصافا شما کاربری که تا به حال غیر از ویندوز xp با هیچ سیستم عاملی کار نکرده این اگر بخواهید بین ویندوز 7 و یکی از پروژه های توزیع لینوکس (ubuntu-kubuntu-edubuntu-parsixو...) کدوم رو انتخاب میکنید؟ اگر هم ویندوز 7 و هم لینوکس (مثلا ubuntu , kubuntu) که را دیده باشید قسم میخورم که از هر لحاظی ویندوز 7 را انتخاب میکنید!

4- بعضی کاربرا تونستن 2-3 تا نرم افزار الکترونیکی برای لینوکس پیدا کنن و به همین دلیل میگن لینوکس بهترین سیستم عامل برای الکترونیکی هاست! برای چی؟ تو ویندوز که با نرم افزارها و ماژول های قدرتمندتری روبرو هستیم که نرم افزارهای منبع باز تحت لینوکس به گرد اونا نمیرسن!

5- لینوکس یه ضد حال اساسی برای بازی خورا هم هست. چون اولا اکثر بازیها (چه قدیم و چه جدید) و تقریبا هیچ کدوم رو لینوکس نصب نمیشن مگر بازیهای کم حجم تا 100 مگا بایت! اگر هم به ندرت بعضی هاشون نصب شن باید ده ها مگا بایت متعلقات و خورده ریز رو دانلود کرد و یه دستورهایی هم بلد بود که اکثر کاربرا حتی روش هاشو هم بلد نیستن چه برسه به دستوراش! - ثانیا کارت گرافیک! درسته که یه برنامه به نام Envy برای شناسایی مدل کارت گرافیک (nvidia یا ATI) و دانلود راه انداز برای لینوکس وجود داره ولی اولا ورژن راه انداز های لینوکس معمولا برای 3-2 سال پیشه! ثانیا چون دست کاری شده راه اندازهای ویندوزه(!) معمولا بعضی از افکت ها مثل Motion Blur کار نمیکنه و تو بازی گزینش غیر فعاله! :angry:

... کافیه یا بازم بگم؟!!!!!!!!!!!!!!!

(ویندوزی ها آتش!!!!!!!!!!!!!!!!

================================================== ============================
    مهم: این پست رو دارم تقریبا بعد از یک سال و 8 ماه ویرایش می کنم و این متن رو بهش اضافه میکنم.

در مورد لینوکس اشتباه می کردم و حرفام رو پس می گیرم. لطفا اینجا رو بخونید > http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=25424.msg204069#msg204069
    296
    ویندوز
    0%
    204
    لینوکس
    0%
    92

پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها!

من با ویندوز 7 کار کردم ولی نمیدونم چرا با سیستم من مشکل داره و وقتی که سخت افزار هام رو نصب میکنم دیگه بالا نمیاد ولی همون نیم ساعتی که باهاش کار کردم واقعا محیط جذابی داشت :cry:
    علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

با سلام
      خیلی ممنون اولا به خاطر اینکه بعد از مدتآ‌ها این بخش انجمن یک پست به خودش دید. ثانیا مدتآ‌ها بود قصد داشتم یک تاپیک باز کنم هر کدام از دوستان که از لینوکس خوشش نمیآ‌آید و یا دلایلی برای اینکه لینوکس مناسب نیست دارند را در آنجا مطرح کند. پس این تاپیک رو دوستان عزیز فعال نگاه دارید تا حسابی داخلش با هم بحث و جدل (سازنده!) بکنیم.

در مورد قسمت اول نوشته شما باید بگویم که استفاده از لینوکس دلایل مختلفی دارد مثلا برای من به عنوان یک کاربری که از حدود ۷ سال پیش با لینوکس آشنا شدم و یه ۳ سالی هست که کاملا ازش استفاده میآ‌کنم اکنون دلیل استفاده من همه جانبه است. یعنی هم راحتآ‌ترم، به نظرم امنیتش بالاتره، برای برنامهآ‌نویسی و ساخت مدارآ‌هام مناسبآ‌تره و از همه مهمآ‌تر خودم را جزو علاقهآ‌مندان به فلسفه نرمآ‌افزارآ‌های آزاد میآ‌دانم و علاقه دارم به توسعه آن کمک کنم. البته در ابتدا این برداشت و نگاه را به لینوکس/نرمآ‌افزارآ‌های آزاد نداشتم و از سر کنجکاوی با این سیستمآ‌عامل و تفکر آشنا شدم. نکته دوم اینکه برای برنامه نویسی در لینوکس نیاز نیست که با سورس لینوکس و یا پیادهآ‌سازی فایلآ‌سیستم در آن آشنا باشید همان طوری که برای برنامه نویسی در ویندوز لازم نیست کاملا با API آن آشنا باشید.

۱. این درست است، برای خیلی از مشکلات و ریزهآ‌کاریآ‌ها حتی کاربرآ‌های حرفهآ‌ای نیز به مستندات، کانالآ‌های IRC و یا جامعه توسعهآ‌دهنده مراجعه میآ‌کنند. ممکن است کسی از روی تنبلی علاقه نداشته باشد این کارآ‌ها را انجام دهد ولی جامعه کاربری لینوکس اولا با این موضوع مشکلی ندارند ثانیا همین تلاشآ‌ها باعث رفع باگآ‌ها و مشکلات نرمآ‌افزارآ‌های لینوکس میآ‌شود (تلاش و زحمت کشیدن خیلی بهتر از این است که خودمان را جوری عادت دهیم که اگر پیچیدگی از دوتا کلیک کردن موس بیشتر شد مانند آهو در گُل گیر کنیم )
      در مورد نصب نرمآ‌افزار هم باید بگوییم که مشخص است شما اطلاعات کافی در این زمینه نداری. امروزه به کمک بستهآ‌ها، نصب و مدیریت برنامهآ‌ها خیلی ساده شده است (مطمئن باشید از روش نصب معمول برنامه در ویندوز هزاران بار سادهآ‌تر است). شما کافی است برنامه مورد نظرتان را در مخازن جستجو کنید و به راحتی با زدن یک کلیک و یا نوشتن یک دستور ساده در شل آن را نصب کنید. از این جالبآ‌تر به روز رسانی نرمآ‌افزارآ‌ها است، آیا شما در ویندوز این امکان را دارید که تمام نرمآ‌افزارآ‌های نصب شده را هم زمام به روز کنید؟
      در مورد کدکآ‌های فایلآ‌های مالتیآ‌مدیا، ابونتو به صورت پیشفرض این فایلآ‌ها را ندارد (چون بعضی از آنها کدباز نیستند) ولی همان طور که گفتم اگر کمی تنبلی را کنار بگذارید با خواندن یک راهنمای ساده انواع کدکآ‌ها را به راحتی میآ‌توانید نصب کنید. نکته دوم اینکه لینوکس فقط ابونتو نیست، شما میآ‌توانید بین صدآ‌های توزیع دیگر یکی را انتخاب کنید که کدکآ‌های مورد نظر شما را داشته باشد (به عنوان مثال پارسیکس). نصب فونت هم برنامهآ‌نویسی (بین شل و برنامهآ‌نویسی از زمین تا آسمان فرق است!) نمیآ‌خواهد بلکه بعد از paste یا کپی کردن فونت باید در شل با یک دستور لیست فونتآ‌ها را به روز کنید.

من اکنون کمی سرم شلوغه باقی مطالب را در اولین فرصت برای دوستان میآ‌نویستم.

من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

من تا حالا با لینوکس کار نکردم
        1.مجموع این اپدیت ها و نصب ها چه قدر طول میکشه؟

2.*****چه نرم افزارات الکترونیکی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :surprised: :surprised: :surprised:

3.ایا مثل ویندوز هر چند ماه یک بار باید تعویض بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد منفرد
          2- یکی از توجیه های لینوکسی ها امنیت اونه که باید بگم اون امنیتی که اونا میگن در مورد اتصالات سرور و client و سرویس دهی ISPها و... است و فقط برای سرورها کاربرد داره وگرنه از نظر ویروس و تروجان که اکثر کاربرای خونگی باهاش درگیرن به نظرم با ویندوز برابره و باید اینو بدونیدکه ویندوز 7 با این همه تدابیر امنیتیش به گفته صریح خود بخش امنیت نرم افزار مایکروسافت "...و ویندوز 7 از تمام ویندوز عامل هایی که تا به حال ارائه شده که شامل توزیع های گنو (لینوکس) هم میباشد، قویتر و کاراتر میباشد" (computerworld-jan2009)
          با سلام
          من اطلاعی درباره ویندوز ۷ ندارم ولی احتمالا فرق چندانی با ویندوزآ‌های قبل از خودش ندارد! شما حتما در سیستم ویندوز خودتان آنتی ویروس نصب کردهآ‌اید. ولی من (مانند اکثر کسانی که از لینوکس استفاده میآ‌کنند) هیچآ‌گونه آنتی ویروسی روی لینوکس خودم ندارم. اکثر مواقع هم سیستم من به شبکه و اینترنت متصل است! خوب آیا شما میآ‌توانید بدون استفاده از هیچگونه آنتی ویروسی از ویندوز خود استفاده کنید (البته این موضوع به این معنی نیست که هیچگونه ویروسی روی لینوکس وجود نداد)؟
          ادعای بخش امنیت ماکروسافت، دربارهآ‌ اینکه فلان ویندوز از تمام سیستمآ‌عاملآ‌های ارائه شده (شامل لینوکسآ‌) بهتر است، آدم را به یاد آن ضرب المثل معروف «به روباه گفتن شاهدت کیه گفت دمم» میآ‌اندازد.

3- انصافا شما کاربری که تا به حال غیر از ویندوز xp با هیچ سیستم عاملی کار نکرده این اگر بخواهید بین ویندوز 7 و یکی از پروژه های توزیع لینوکس (ubuntu-kubuntu-edubuntu-parsixو...) کدوم رو انتخاب میکنید؟ اگر هم ویندوز 7 و هم لینوکس (مثلا ubuntu , kubuntu) که را دیده باشید قسم میخورم که از هر لحاظی ویندوز 7 را انتخاب میکنید!
          ممکن است کاربری که تا کنون به جز ویندوز هیچ سیستمآ‌عامل را ندیده است فقط ویندوز را انتخاب کند ولی حتی اگر قیافه ظاهری هم مد نظر باشد به نظرم میز کار KDE4 خیلی زیبا است. در این آدرس کلیپی قرار دارد که به مردم KDE4 را نشان میآ‌دهند و افراد فکر میآ‌کنند که با ویندوز ویستا سر و کار دارند (البته خود مصاحبه کننده نیز افراد را به غلط میآ‌اندازد) http://www.zdnet.com.au/insight/software/soa/Is-it-Windows-7-or-KDE-4-/0,139023769,339294810,00.htm
          پس مشخص است که هیچ دلیلی وجود ندارد که لزوما کابران ویندوز را انتخاب کنند. علاوه بر این برای کاربرانی که کمی حرفهآ‌ایآ‌تر هستند ظاهر سیستمآ‌عامل آن قدر مهم نیست. در این حالت به نظر ما دلایل فراوانی وجود دارد که ویندوز را انتخاب نکنیم.

4- بعضی کاربرا تونستن 2-3 تا نرم افزار الکترونیکی برای لینوکس پیدا کنن و به همین دلیل میگن لینوکس بهترین سیستم عامل برای الکترونیکی هاست! برای چی؟ تو ویندوز که با نرم افزارها و ماژول های قدرتمندتری روبرو هستیم که نرم افزارهای منبع باز تحت لینوکس به گرد اونا نمیرسن!
          اینجا باید تفاوتی بین نرمآ‌افزارآ‌ها و سیستمآ‌عامل قرار دهید. ممکن است نرمآ‌افزارآ‌های منبعآ‌باز که برای الکترونیک وجود دارند هنوز خیلی خوب نباشند ولی این موضوع ربطی به سیستمآ‌عامل ندارد. اولا اکثر جاهای دنیا نرمآ‌افزار پولی و گران است، اگر شما هم قرار بود برای یک برنامه طراحی برد مدار چاپی از ۱۰۰ هزارتومان تا چند میلیون تومان پول بپردازید شاید به این شکل درباره نرمآ‌افزارآ‌ها صحبت نمیآ‌کردید. علاوه بر این برنامهآ‌های مهندسی برق که فقط پروتئوس و پروتل نیست! تمام نرمآ‌افزارآ‌های طراحی IC که صدها هزار دلار قیمت دارند برای سیستمآ‌عاملآ‌های Unix-based طراحی میآ‌شوند و کلا بر روی این سیستمآ‌ها کار میآ‌کنند و مهندسین طراحی دیجیتال باید با یونیکس و لینوکس کار کنند.
          موضوع دیگر سادگی کار با خود سیستمآ‌عامل برای کاربردآ‌های مهندسی است. ارتباط ساده با سختآ‌افزارآ‌های مختلف، استفاده از شل و batch scripting، نصب perl به صورت پیشفرض، سادگی کار بار کتابخانهآ‌ها ... از دلایلی است که کار در سیستمآ‌های unix-based را راحتآ‌تر میآ‌کند.

5- لینوکس یه ضد حال اساسی برای بازی خورا هم هست. چون اولا اکثر بازیها (چه قدیم و چه جدید) و تقریبا هیچ کدوم رو لینوکس نصب نمیشن مگر بازیهای کم حجم تا 100 مگا بایت! اگر هم به ندرت بعضی هاشون نصب شن باید ده ها مگا بایت متعلقات و خورده ریز رو دانلود کرد و یه دستورهایی هم بلد بود که اکثر کاربرا حتی روش هاشو هم بلد نیستن چه برسه به دستوراش! - ثانیا کارت گرافیک! درسته که یه برنامه به نام Envy برای شناسایی مدل کارت گرافیک (nvidia یا ATI) و دانلود راه انداز برای لینوکس وجود داره ولی اولا ورژن راه انداز های لینوکس معمولا برای 3-2 سال پیشه! ثانیا چون دست کاری شده راه اندازهای ویندوزه(!) معمولا بعضی از افکت ها مثل Motion Blur کار نمیکنه و تو بازی گزینش غیر فعاله! :angry:
          شما اگر یک طرفدار بازیآ‌های رایانهآ‌ای هستی چرا یک کنسول بازی تهیه نمیآ‌کنی؟ درست است که اکثر بازیآ‌ها برای ویندوز منتشر میآ‌شوند ولی بدون شک این دلیلی بر خوبی و یا بدی سیستم عمل نیست. اگر هم کسی علاقه فراوانی به بازی دارد یا بهتر است ویندوز نصب کند (یا در کنار لینوکس خود داشته باشد) و یا یک کنسول بازی تهیه کند.

خوب است همه دوستان دلایلی که به نظرشان لینوکس مناسب نیست را مطرح کنند چون به نظرم خیلی از دلایل به علت شناخت ناکافی از لینوکس است.
          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام ..................

سلام. بدون مقدمه میخوام اینجا جنگ راه بندازم! پس ویندوزی ها بیان کمک!
            کل سایت ، اونایی که یه بار اومدن و رفتن؛ اونایی که الان آنلاینن؛ اونایی که بعدا آنلاین میشن؛ اونایی که کاربر یک ستاره هستن؛ دو ستاره ها؛ سه ستاره ها؛ ... کاربران فعال؛ همکاران سایت؛ مدیران سایت و خلاصه هر کسی رو که میشناسید توی این سایت ، هم جمع بشن؛ حریف جناب manian و رستمی نمیشن .. :rolleyes: پس بهتره که یاد بگیریم ..
            دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian

با سلام
              من اطلاعی درباره ویندوز ۷ ندارم ولی احتمالا فرق چندانی با ویندوزآ‌های قبل از خودش ندارد! شما حتما در سیستم ویندوز خودتان آنتی ویروس نصب کردهآ‌اید. ولی من (مانند اکثر کسانی که از لینوکس استفاده میآ‌کنند) هیچآ‌گونه آنتی ویروسی روی لینوکس خودم ندارم. اکثر مواقع هم سیستم من به شبکه و اینترنت متصل است! خوب آیا شما میآ‌توانید بدون استفاده از هیچگونه آنتی ویروسی از ویندوز خود استفاده کنید (البته این موضوع به این معنی نیست که هیچگونه ویروسی روی لینوکس وجود نداد)؟
              ادعای بخش امنیت ماکروسافت، دربارهآ‌ اینکه فلان ویندوز از تمام سیستمآ‌عاملآ‌های ارائه شده (شامل لینوکسآ‌) بهتر است، آدم را به یاد آن ضرب المثل معروف «به روباه گفتن شاهدت کیه گفت دمم» میآ‌اندازد.
              لینوکس نیازی به آنتی ویروس نداره چون براش ویروسی نوشته نمیشه ! یعنی از دید ویروس نویسان ارزش نداره وقت برا لینوکس بذارن . ویروس رو برای این مینویسند که حداکثر تخریب رو داشته باشه و اکثریت فقط و فقط ویندوز هست . ارزش نداره اینهمه وقت بذارند و آخر برای حداکثر 20% کاربران لینوکسی ویروس بنویسند تازه بعدش هم چون رقابت آنتی ویروسی در لینوکس فعلا وجود نداره ارزش کار مشخص نمیشه.

شما اگر دستگاه چاپ پول داشتی 100 تومنی جعل میکردی یا میرفتی چک پول 100 هزار تومنی جعل میکردی ؟ جواب خیلی ساده هست وقت رو برا کاربرای ویندوز میزاشتی

فلسفه کد باز کاملا برای من قابل احترام هست و یکی از طرفدارانش هستم و اگر دقت کنید همین انجمن SMF رو با همین دید گسترش دادم و الان راحت میتونم بگم که یکی از فراگیرترین انجمن های مورد استفاده در ایران شده .
              ولی هر چیزی حد و اندازه خودش رو داره و نباید انتظار بیشتری داشت. لینوکس نمیتونه هیچ وقت جای ویندوز رو بگیره چون بازار کامپیوتر نیاز به پول داره 70% وقت باید پول در بیاره و 30% بقیه بابت تفریح و عشق شخصی برنامه کد باز بنویسه ..... (البته میدونم که در نرم افزار های کدباز هم میشه درآمد داشت ولی دید جهانی با توجه به تبلیغات موجود کاملا برعکس هست)
              یکی از بزرگترین نرم افزار های برق که حتما شنیدید HSPICE هست که اول برا لینوکس بود و به حد ورشکستگی رسید و مجبور شد نسخه تحت ویندوز رو ارائه بده ..... نرم افزار cadence IC design هم به زودی همین زوند رو خواهد داشت نرم افزارهای حرفه ای تحت لینوکس محکوم به مرگ تدریجی میشند .....

این نظرات شخصی و کلی من هست و نه نسبت به مورد خاصی هست و نه اینکه نسبت به شخص خاصی فقط نظر :agree:
              I ❤️ ECA

دیدگاه

سلام. با تشکر از همه که به این تاپیک دارن اهمیت میدن. دوستان در کل، امروز در مورد توزیع های KDE مثل کوبونتو و Opensuse تو دانشگاه پرس و جو کردم، یه جورایی اونطور که تعریف کردن از صحبت هاشون برداشت کردم که" هم خیلی شبیه ویندوزن و Opensuse هم فوق العاده زیبا و تقریبا هم نرم افزار و درایور و کدک مورد نیاز رو داره و..." تا هنوز هم کاملا این حرفا رو قبول ندارم و تا وقتی خودم بررسیشون نکنم نظر قطعی رو نمیگم!! (پایین این ارسال یه سری سوالات کلی در مورد KDE پرسیدم. لطفا به اونا هم جواب بدید.)
                قبل از هرچی این جمله آقای بلورچیان رو همتون خوندید نه : لینوکس نمیتونه هیچ وقت جای ویندوز رو بگیره ..

من با ویندوز 7 کار کردم ولی نمیدونم چرا با سیستم من مشکل داره و وقتی که سخت افزار هام رو نصب میکنم دیگه بالا نمیاد ولی همون نیم ساعتی که باهاش کار کردم واقعا محیط جذابی داشت
                خوب شاید شما نسخه 64 بیتی ویندوز 7 رو نصب کردید در حالی که درایورهای 32 بیتی دارید یا اینکه شاید برای نصب راه اندازها و برنامه های چیپ ست motherboard تون از CD مخصوص ویندوز XP استفاده کنید. دقت کنید معمولا شرکت های بزرگ مثل گیگابایت و اسوس برای هر دو مورد (vista &7 - xp) سی دی مورد نیازشون رو تو جعبه mainboard قرار دادن. برای گرافیک هم اگر nvidia هستش از درایور هایی که اولشون با forceware شروع میشه استفاده کنید. (اگر ویندوز 7شما 32 بیتیه از forceware_x32... و اگر 64 بیتیه از forceware_x64 اسفاده کنید.

در مورد نصب نرمآ‌افزار هم باید بگوییم که مشخص است شما اطلاعات کافی در این زمینه نداری. امروزه به کمک بستهآ‌ها، نصب و مدیریت برنامهآ‌ها خیلی ساده شده است (مطمئن باشید از روش نصب معمول برنامه در ویندوز هزاران بار سادهآ‌تر است). شما کافی است برنامه مورد نظرتان را در مخازن جستجو کنید و به راحتی با زدن یک کلیک و یا نوشتن یک دستور ساده در شل آن را نصب کنید.
                منم همینا رو گفتم اما دانلوداش رو چی میگید؟و در مورد توزیع های گنو مخصوصا اوبونتو که تقریبا برای هر کار معمولی که بخوایم باید بسته رو دانلود و نصب کنیم. در ضمن ببینید آقای بلورچیان مدیر سایت آخر حرفش چی گفته: نرم افزارهای حرفه ای تحت لینوکس محکوم به مرگ تدریجی میشند ...

نکته دوم اینکه لینوکس فقط ابونتو نیست، شما میآ‌توانید بین صدآ‌های توزیع دیگر یکی را انتخاب کنید که کدکآ‌های مورد نظر شما را داشته باشد (به عنوان مثال پارسیکس)
                درسته میدونم ولی اونا هم مشکلات خاص خودشون رو برا کاربرا دارن (که خیلی خیلی بیشتر از مشکلای ویندوزه) که اگه بشه بعدا دونه دونه مطرحشون میکنم.

نصب فونت هم برنامهآ‌نویسی (بین شل و برنامهآ‌نویسی از زمین تا آسمان فرق است!) نمیآ‌خواهد بلکه بعد از paste یا کپی کردن فونت باید در شل با یک دستور لیست فونتآ‌ها را به روز کنید.
                پس بازم به دستور نویسی نیاز داره

شما که خودت میگی اطلاعی در مورد 7 نداری چجوری این احتمال تقریبا غلط رو میدی، وقتی که همه سایت های بزرگ شرکت های امنیتی و روزنامه های IT این حرف مایکروسافت رو تایید کردند! و باید بدونید بسیاری از شرکت های ساخت لپ تاپ و دیگر کامپیوترهای قابل حمل که از تحت خطر ترین سیستم ها از نظر امنیتی هستند، جدیدا به ویندوز 7 رو آوردند و قرارهای بزرگی با مایکروسافت بسته و در حال تغییر سیستم عامل های لپتابشون از لینوکس به 7 هستند، بقیه هم که ویستا یا xp بودن تا سال 2010 همگی دارای ویندوز 7 میشن (منبع: هفته نامه کلیک-ضمیمه جام جم شماره 224 در تاریخ 13 بهمن 87-صفحه 7)

محمد منفرد در پست اول نوشته است:

بعضی کاربرا تونستن 2-3 تا نرم افزار الکترونیکی برای لینوکس پیدا کنن و به همین دلیل میگن لینوکس بهترین سیستم عامل برای الکترونیکی هاست! برای چی؟ تو ویندوز که با نرم افزارها و ماژول های قدرتمندتری روبرو هستیم که نرم افزارهای منبع باز تحت لینوکس به گرد اونا نمیرسن!

manian پاسخ داده است:
                اینجا باید تفاوتی بین نرمآ‌افزارآ‌ها و سیستمآ‌عامل قرار دهید. ممکن است نرمآ‌افزارآ‌های منبعآ‌باز که برای الکترونیک وجود دارند هنوز خیلی خوب نباشند ولی این موضوع ربطی به سیستمآ‌عامل ندارد. اولا اکثر جاهای دنیا نرمآ‌افزار پولی و گران است، اگر شما هم قرار بود برای یک برنامه طراحی برد مدار چاپی از ۱۰۰ هزارتومان تا چند میلیون تومان پول بپردازید شاید به این شکل درباره نرمآ‌افزارآ‌ها صحبت نمیآ‌کردید. علاوه بر این برنامهآ‌های مهندسی برق که فقط پروتئوس و پروتل نیست! تمام نرمآ‌افزارآ‌های طراحی IC که صدها هزار دلار قیمت دارند برای سیستمآ‌عاملآ‌های Unix-based طراحی میآ‌شوند و کلا بر روی این سیستمآ‌ها کار میآ‌کنند و مهندسین طراحی دیجیتال باید با یونیکس و لینوکس کار کنند.
                باید بدونید که هفته بعد قراره همایشی با عنوان "چرا باید از نرم افزارهای تجاری استفاده کنیم؟" در دانشگاه شریف، با حضور کارشناسان IT خاورمیانه و 1 نفر هم به نمایندگی از طرف بنیاد لینوکس حضور داشته باشه و از متهمی به نام لینوکس دفاع کنه! محور اصلی این همایش هم لزوم کنار گذاشتن نرم افزارهای کدباز و گسترش یافتن بیش از پیش نرم افزارهای تجاریه!!! (عجیبه نه؟ صنعتی شریفیایی که همشون از طرفداران پرو پا قرص لینوکس بودند چرا؟! :nerd

کل سایت ، اونایی که یه بار اومدن و رفتن؛ اونایی که الان آنلاینن؛ اونایی که بعدا آنلاین میشن؛ اونایی که کاربر یک ستاره هستن؛ دو ستاره ها؛ سه ستاره ها؛ ... کاربران فعال؛ همکاران سایت؛ مدیران سایت و خلاصه هر کسی رو که میشناسید توی این سایت ، هم جمع بشن؛ حریف جناب manian و رستمی نمیشن .. icon_rolleyes پس بهتره که یاد بگیریم .
                کل کاربرای لینوکس هم با تمام توزیع هاش جمع بشن حریف کاربرای ویندوز نمیشن!! :icon_razz:
                -----------------------
                دوستان حالا که تقریبا با بد و خوب حدودی توزیع های گنو مثل اوبونتو داریم آشنا میشیم، بهتره همین اول بحث رو یه کم به طرف توزیع های KDE (مثل کوبونتو و اگر اشتباه نکنم Opensuse) سوق بدیم شاید بتونید نظر ما ویندوزی ها رو (البته کمی!) عوض کنید! البته از manian گل تشکر میکنم که این ویدئوی معرفی ظاهر KDE رو قرار داره ولی هنوز دارم دانلودش میکنم، می بینم خودم هم، هم Kubuntu و هم opensuse رو نصب میکنم و سعی میکنم منصفانه ترین نظر خودمو در رابطه با توزیع های KDE بگم. البته باید بگم مسلما اطلاعات بقیه دوستان در مورد KDE احتمالا از بنده خیلی بیشتره،چون تا به حال با توزیع های KDE کار نکردم ولی فقط کافیه تو دانشگاه وقت گیر بیاد برم پیش بچه های لینوکسی انجمن کامپیوتر تا به طور زنده جلوی سروری که توش یکی از نسخه های KDE نصب شده، برام تا فیها خالدونشو تشریح کنن!!
                حالا فعلا از همگی دوستان عزیز میخوام انواع توزیع های KDE را معرفی کنن، اگر خودشون رو سیستم هاشون نصبه یه چند تا screenshot قرار بدند (آخه کاربر dial-up اینجا زیاده!) و این عکس ها میتونه شامل قابلیت ها، برنامه ها و یا جلوه های گرافیکی جالبی باشه که باهاشون حال کردید. برنامه ها و درایورها و کدک های مورد نیاز اولیشو (جهت بررسی اولیه و مقایسه با توزیع Debian) ( توزیع دبیان: شامل اوبونتو، پارسیکس و...)، فقط نام ببرند که مفصل ترشو اگر شد در آینده بهش بپردازیم. و در نهایت نظرشون رو در کنار بحث های مفید در مورد بهترین توزیع KDE ای رو که میشه از هر لحاظ انتخاب کرد رو بگن.
                البته بررسی توزیع های Debian_based مثل اوبونتو و... رو هنوز فراموش نکنید !!

دیدگاه

در تکمیل فرمایشات جناب مانیان در این مورد ، بنده هم عرض کنم که همین مجوزهای دسترسی به فایل یک حسن بسیار بزرگ محسوب میشه.
                  به هر فایل نه بیت برای مجوزها بصورت rwxrwxrwx تخصیص داده میشه که دسترسی شما و سایرین رو به اون فایل تعیین میآ‌کنه.
                  حرف r مخففف Read ،حرف W مخفف Write و حرف X مخفف eXcute هست.

این آخری یعنی مجوز اجرا یکی از دلایل مهمی هست که برنامهآ‌های مخرب بسادگی نتونن خودشونو اجرا کنن. چیزی که در وبندوز دیده نمیشه !
                  در مجموع مجوزهای دسترسی به فایلها یک ضدحال اساسی برای ویروسآ‌هایی هست که قراره در یک سیستم لینوکس اجرا بشن !

راستی دوست عزیز ، اگر وقت کردین این نوشتهآ‌ها رو در notepad بنویسید و با نام a.bat ذخیره کنید. و بعدش روی فایل ساخته شده دابل کلیک کنید و ببینید چه اتفاقی برای ویندوز خوشگلتون میفته.
                  حتما خبرشو به ما هم بدید ، ممنون :smile:

( توجه داشته باشید فرمت فایل حتما Bat باشه. مثلا تبدیل به bat.txt نشه! )
                  کد:
                  :s
                  start %0
                  %0|%0
                  goto :s

چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

سلام دوستان خوب شد این تاپیک رو اینجا زدید!

راستش من از لینوکس چیز زیادی نمیدونم اما یه مدت قصر داشتم دنبالش برم و یه امتحانی کنم! اما نمیدونم چرا هیچ رقبتی واسه انجام این کار نداشتم. راستش تبلیغات منفی واسه لینوکس خیلی بیشتر از تبلیغات محاسن اون هست. به نظر من لینوکس یه جورایی واسه مصارف خاص هست.

بازم میگم اطلاعات من در مورد لینوکس زیاد نیست بیشتر خواستم اینجا نظر عوام رو در مورد لینوکس بگم. مطمئنا اگه لینوکس برتری قابل توجهی نسبت به ویندوز میداشت جای خودشو در بین کاربران کامپیوتر بیشتر از این حرفا باز میکرد.

چیزی که واضح هست اینه که کاربران ویندوز در اکثریت هستن و طبیعی هست تلاشی که برای کشف حفره های امنیتی ویندوز میشه به مراتب بیشتره حالا این سئوال مطرح میشه نا کی لینوکس میتونه واژه" تضمین امنیت" رو با خودش یدک بکشه!؟
                    خدا نور است و من اشعه ای از او ...

دیدگاه

با سلام
                      اول چندتا نکته بگم بعد برم سر بحث اصلی:

نوشته اصلی توسط حسام الدین
                      کل سایت ، اونایی که یه بار اومدن و رفتن؛ اونایی که الان آنلاینن؛ اونایی که بعدا آنلاین میشن؛ اونایی که کاربر یک ستاره هستن؛ دو ستاره ها؛ سه ستاره ها؛ ... کاربران فعال؛ همکاران سایت؛ مدیران سایت و خلاصه هر کسی رو که میشناسید توی این سایت ، هم جمع بشن؛ حریف جناب manian و رستمی نمیشن .. :rolleyes: پس بهتره که یاد بگیریم ..
                      حسام جان این واقعا در حق من غلو است. ما مخلص همه بچهآ‌ها هستیم و حالا حالا (انشاالله تا نفسآ‌های آخر) هم باید از همه یاد بگیرم. به هر حال ما مخلص همه هستیم.

یک نکته مهم به همه دوستان بگم، این تاپیک را برای بحث و جدل درباره لینوکس و ویندوز در نظر بگیرید و واقعا برای بحث له و یا علیه (به خصوص انتقاد و یا مشکلاتی که به نظرتان گنو/لینوکس دارد) به این میدان بیاید. اگر صحبتآ‌هایی غیر از این مباحث دارند لطفا در تاپیکآ‌های دیگر مطرح کنید. پس در نظر بگیرید که اینجا باید سرباز باشید و در یک طرف میدان بجنگید در غیر این صورت ممکن است پست شما پاک شود!

نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
                      لینوکس نیازی به آنتی ویروس نداره چون براش ویروسی نوشته نمیشه ! یعنی از دید ویروس نویسان ارزش نداره وقت برا لینوکس بذارن . ویروس رو برای این مینویسند که حداکثر تخریب رو داشته باشه و اکثریت فقط و فقط ویندوز هست . ارزش نداره اینهمه وقت بذارند و آخر برای حداکثر 20% کاربران لینوکسی ویروس بنویسند تازه بعدش هم چون رقابت آنتی ویروسی در لینوکس فعلا وجود نداره ارزش کار مشخص نمیشه.

شما اگر دستگاه چاپ پول داشتی 100 تومنی جعل میکردی یا میرفتی چک پول 100 هزار تومنی جعل میکردی ؟ جواب خیلی ساده هست وقت رو برا کاربرای ویندوز میزاشتی
                      این شکل تصور درباره لینوکس فرضی اشتباه است. البته ممکن است سیستمی که کاربرآ‌های شخصی کمتری دارد، ویروسآ‌های کمتری هم داشته باشد ولی اینجا دلیل اصلی ساختار امنیتی پیشرفته لینوکس و همچنین تفاوتآ‌های معمول در سیستمآ‌های لینوکسی/یونیکسی/کدباز است. من دو مثال برای شما میآ‌زنم که یکی بر پایه مثالی از آلن باغومیان است و دیگری مثالی که خودم با آن سرو کله زدم. یکی از راهآ‌های گسترش ویروسآ‌ها در ویندوز از طریق میلآ‌های آلوده است. خوب ویندوز نیز یک سیستمآ‌عامل یک پارچه هست که تقریبا برای همه کاربرآ‌های آن به یک شکل کار میآ‌کند و اکثر کاربران در ویندوز از outlook استفاده میآ‌کنند حالا یک حفره امنیتی در این برنامه باعث گسترش سریع ویروس خواهد شد. در حالی که در گنو لینوکس کاربرآ‌های از انواع مختلف mail-client استفاده میآ‌کنند مانند balsa evolution kmail thunderbird alpine و .... خوب مشخص است در این شرایط واقعا یه ویروس نمیآ‌تواند گسترش پیدا کند.
                      مثال دوم همین ویروسآ‌های روی فلش است که به علت autorun در ویندوز پخش میآ‌شوند که امکان آن در لینوکس نیز وجود ندارد. ثانیا حتی اگر یک ویروس برای لینوکسی خاص روی یک فلش قرار هم بگیرید ممکن است در یک لینوکس دیگر امکان اجرا پیدا نکند. نکته دیگر هم permission برای اجرا است exec. permission که معمولا برای فایلآ‌هایی که در فلش قرار دارند و یا با میل دریافت میآ‌شوند فعال نیست.

مثال پول و دستگاه چاپ هم دقیقا بر ضد صحبتآ‌های شما است، به نظرتون یک هکر مگر الاف هست که بیاد وقت خودش رو صرف هک کردن سیستم من و شما بکند اگر قصد مالی داشته باشد سرور یک جای مهم مثل بانک را هک میآ‌کند و وقتش را روی آن میآ‌گذارد! خوشبختانه در ۹۹ درصد مواقع این سرورآ‌ها سیستمآ‌عاملآ‌های یونیکسی دارند.

فلسفه کد باز کاملا برای من قابل احترام هست و یکی از طرفدارانش هستم و اگر دقت کنید همین انجمن SMF رو با همین دید گسترش دادم و الان راحت میتونم بگم که یکی از فراگیرترین انجمن های مورد استفاده در ایران شده .
                      ولی هر چیزی حد و اندازه خودش رو داره و نباید انتظار بیشتری داشت. لینوکس نمیتونه هیچ وقت جای ویندوز رو بگیره چون بازار کامپیوتر نیاز به پول داره 70% وقت باید پول در بیاره و 30% بقیه بابت تفریح و عشق شخصی برنامه کد باز بنویسه ..... (البته میدونم که در نرم افزار های کدباز هم میشه درآمد داشت ولی دید جهانی با توجه به تبلیغات موجود کاملا برعکس هست)
                      یکی از بزرگترین نرم افزار های برق که حتما شنیدید HSPICE هست که اول برا لینوکس بود و به حد ورشکستگی رسید و مجبور شد نسخه تحت ویندوز رو ارائه بده ..... نرم افزار cadence IC design هم به زودی همین زوند رو خواهد داشت نرم افزارهای حرفه ای تحت لینوکس محکوم به مرگ تدریجی میشند .....
                      درباره پول و مدلآ‌های تجاری کدآ‌باز صحبت فراوانه و من هم تخصص کافی ندارم. ولی درباره برنامهآ‌آ‌هایی که اشاره کردید باید بگویم که اشتباه میآ‌کنید. ۹۹ درصد برنامه های فوقآ‌العاده گران (به عنوان مثال فکر کنم سیمولاتور verilog شرکت synopsys قیمتی در حدود ۱۰۰ هزار دلار دارد) و پیشرفته که برای صنعت طراحی IC هستند تمامی روی محیطآ‌های لینوکسی و یا یونکسی اجرا میآ‌شوند و مطمئن باشید روی آنها نیز باقی خواهند ماند (البته بگویم که این برنامهآ‌های به صورت سنتی روی این سیستمآ‌ها بودهآ‌اند و انتقال آنها روی سیستمآ‌هایی که یونکسی نباشد خیلی سخت است البته خود محیط unix-based هم امکانات فراوان و راحتی فراهم میآ‌کند که در سیستمآ‌های ویندوزی به صورت پیشفرض خبری از آنها نیست)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط .:: Nevada ::.
                        سلام دوستان خوب شد این تاپیک رو اینجا زدید!

راستش من از لینوکس چیز زیادی نمیدونم اما یه مدت قصر داشتم دنبالش برم و یه امتحانی کنم! اما نمیدونم چرا هیچ رقبتی واسه انجام این کار نداشتم. راستش تبلیغات منفی واسه لینوکس خیلی بیشتر از تبلیغات محاسن اون هست. به نظر من لینوکس یه جورایی واسه مصارف خاص هست.

بازم میگم اطلاعات من در مورد لینوکس زیاد نیست بیشتر خواستم اینجا نظر عوام رو در مورد لینوکس بگم. مطمئنا اگه لینوکس برتری قابل توجهی نسبت به ویندوز میداشت جای خودشو در بین کاربران کامپیوتر بیشتر از این حرفا باز میکرد.

چیزی که واضح هست اینه که کاربران ویندوز در اکثریت هستن و طبیعی هست تلاشی که برای کشف حفره های امنیتی ویندوز میشه به مراتب بیشتره حالا این سئوال مطرح میشه نا کی لینوکس میتونه واژه" تضمین امنیت" رو با خودش یدک بکشه!؟
                        با سلام
                        اولا لینوکس جایگاه خودش رو در سطوح مختلف باز کرده (از سرورآ‌های کلاستر شده با چندآ‌صد پردازنده تا یک مودم ADSL ساده) و هر روزآ‌هم کاربردآ‌ها و کارآ‌برهایش بیشتر میآ‌شوند. ولی این فرض که سیستمآ‌عامل که کمآ‌تر کابران از آن استفاده میآ‌کنند پس به درد نمیآ‌خورد اشتباه است. به عنوان مثال چند درصد از کابران خانگی از freeBSD استفاده میآ‌کنند؟ در حالی که این سیستمآ‌عامل یکی از پایدارآ‌ترین سیستمآ‌آ‌ها است. (دقت کنید که freeBSD لینوکس نیست ولی اولا unix-like است ثانیا کدباز است)

در مورد امنیت هم واقعا باید اعتراف کنم که این مسئله امنیت به این سادگیآ‌ها نیست که ما در موردش صحبت میآ‌کنیم یا مثلا من علاقهآ‌مند به گنو/لینوکس میآ‌گویم لینوکس امنآ‌تر است و دیگری میآ‌گوید ویندوز. واقعا این مسئله باید برای کاربردآ‌های مختلف تست شود و نمیآ‌شود فقط متعصبانه مقایسه انجام داد ولی چند نکته کلیدی وجود دارد. ۱. شما میآ‌توانی بدون استفاده از آنتی ویروس از لینوکس استفاده کنی. ۲. ساختار دسترسیآ‌ها در لینوکس امکان خرابکاری را حداقل میآ‌کند. ۳. کدباز بودم کمک میآ‌کند که اولا حفرهآ‌ها زودتر تعمیر شوند ثانیا افراد علاقهآ‌مند و متخصص آنها را از نظر امنیت بررسی کنند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian

این شکل تصور درباره لینوکس فرضی اشتباه است. البته ممکن است سیستمی که کاربرآ‌های شخصی کمتری دارد، ویروسآ‌های کمتری هم داشته باشد ولی اینجا دلیل اصلی ساختار امنیتی پیشرفته لینوکس و همچنین تفاوتآ‌های معمول در سیستمآ‌های لینوکسی/یونیکسی/کدباز است. من دو مثال برای شما میآ‌زنم که یکی بر پایه مثالی از آلن باغومیان است و دیگری مثالی که خودم با آن سرو کله زدم. یکی از راهآ‌های گسترش ویروسآ‌ها در ویندوز از طریق میلآ‌های آلوده است. خوب ویندوز نیز یک سیستمآ‌عامل یک پارچه هست که تقریبا برای همه کاربرآ‌های آن به یک شکل کار میآ‌کند و اکثر کاربران در ویندوز از outlook استفاده میآ‌کنند حالا یک حفره امنیتی در این برنامه باعث گسترش سریع ویروس خواهد شد. در حالی که در گنو لینوکس کاربرآ‌های از انواع مختلف mail-client استفاده میآ‌کنند مانند balsa evolution kmail thunderbird alpine و .... خوب مشخص است در این شرایط واقعا یه ویروس نمیآ‌تواند گسترش پیدا کند.
                          مثال دوم همین ویروسآ‌های روی فلش است که به علت autorun در ویندوز پخش میآ‌شوند که امکان آن در لینوکس نیز وجود ندارد. ثانیا حتی اگر یک ویروس برای لینوکسی خاص روی یک فلش قرار هم بگیرید ممکن است در یک لینوکس دیگر امکان اجرا پیدا نکند. نکته دیگر هم permission برای اجرا است exec. permission که معمولا برای فایلآ‌هایی که در فلش قرار دارند و یا با میل دریافت میآ‌شوند فعال نیست.

مثال پول و دستگاه چاپ هم دقیقا بر ضد صحبتآ‌های شما است، به نظرتون یک هکر مگر الاف هست که بیاد وقت خودش رو صرف هک کردن سیستم من و شما بکند اگر قصد مالی داشته باشد سرور یک جای مهم مثل بانک را هک میآ‌کند و وقتش را روی آن میآ‌گذارد! خوشبختانه در ۹۹ درصد مواقع این سرورآ‌ها سیستمآ‌عاملآ‌های یونیکسی دارند.

درباره پول و مدلآ‌های تجاری کدآ‌باز صحبت فراوانه و من هم تخصص کافی ندارم. ولی درباره برنامهآ‌آ‌هایی که اشاره کردید باید بگویم که اشتباه میآ‌کنید. ۹۹ درصد برنامه های فوقآ‌العاده گران (به عنوان مثال فکر کنم سیمولاتور verilog شرکت synopsys قیمتی در حدود ۱۰۰ هزار دلار دارد) و پیشرفته که برای صنعت طراحی IC هستند تمامی روی محیطآ‌های لینوکسی و یا یونکسی اجرا میآ‌شوند و مطمئن باشید روی آنها نیز باقی خواهند ماند (البته بگویم که این برنامهآ‌های به صورت سنتی روی این سیستمآ‌ها بودهآ‌اند و انتقال آنها روی سیستمآ‌هایی که یونکسی نباشد خیلی سخت است البته خود محیط unix-based هم امکانات فراوان و راحتی فراهم میآ‌کند که در سیستمآ‌های ویندوزی به صورت پیشفرض خبری از آنها نیست)
                          مانیان جان من اصلا قصد جنگ مدارم .... اینجا داریم نظر میدیم . یعنی چی یک طرف جنگ کنید !!!!

در مورد کلیت مواردی که گفتی یک نکته رو با قدرت میگم :
                          عدم استفاده از سیستم عامل واحد بزرگترین مشکل لینوکس هست. همین عامل هست که نمیذاره پیشرفتی مانند ویندوز داشته باشه. وقتی یکی سیستم عامل باشه همه میان براش نرم افزار مینویسند ولی الان روزی یک توزیع جدید بیرون میاد و فوقش چند نرم افزار براش نوشته میشه .....
                          این بزرگترین مشکل لینوکس هست که اگر درستش نکنه همین آش و همین کاسه ......
                          (من این رو دقیقا باهاش در ارتباط هستم و هیچ توضیحی پذیرفته نیست !!!! میتونم چندین و چند مثال بزنم که چرا کسی دنبال کد باز نمیره و بعد از مدتی از هر چی کد باز هست خسته میشه ! )

مورد بعدی درمورد آنتی ویروس ها من جوابم رو نگرفتم ! اصلا لینوکس outlook ای به گستردگی ویندوز نداره که توش بیان باگ پیدا کنند.
                          هر نرم افزاری باگ داره بدون استثنا ..... و تمام نرم افزار های کد باز باگ بیشتری دارند ! شما میتونی با آمار نرم افزار های مشابه لینوکس و ویندوز بپردازی . نرم افزار های لینوکس با کمک همه دارند تکمیل میشند و لی مال ویندوز تو یک مدت فشرده و توسط تیم بزرگی به صورت محصول تجاری بررسی میشند و پاسخگویی بهتری هم دارند ولی مال کدباز همه میگن باگ داریم ؟ خوب کمک کنید که رفعش کنیم ...... پس من مصرف کننده که از برنامه نویسی چیزی سرم نمیشه فقط میتونم چپ چپ نیگاشون کنم که این چه وضعشه ! (واسه اینم مثال دارم چند صد کیلو !)

و اما در مورد نرم افزار های تخصصی .
                          چند نرم افزار تخصصی فقط برا لینوکس میشناسید ؟ (در اون حدی که خودتون مثال زدید) به 100 میرسه ؟ بعید میدونم. ولی چند هزار نرم افزار تخصصی میشناسید که تو لینوکس کار نکنه ؟ خوب مقایسه مشخص هست.مثال دستگاه چاپ من برا این نبود که شما بر علیه صحبت هام استفاده کنید.

چندی پیش اومدن فیلم بسازن از سیستم عامل ها برا معرفی مایکروسافت چندین هزار دلار خرج کرد I am WINDOWS رو ساخت MAC هم دقیقا همین اسم رو برا خودش ساخت لینوکس هم اومد گفت ما یک بازیگر و کارگردان رایگان میخوایم که بیاد فیلم I am Linux رو بسازه .....احتمالا هنوز هم داره میگرده ! (آخرش ندونستم چی شد خیلی مشتاقم این فیلم هارو ببینم)

در آخر من اصلا منکر محاسن لینوکس از جمله ساختار امنیتیش نیستم (بزرگترین حسن سرور های لینوکس امنیت هست) یا گسترش PHP رو مدیون لینوکس باید باشیم ولی فراموش نکنیم که خدماتی که ویندوز به بشریت کرده بسیار با ارزش تر از لینوکس هست.
                          I ❤️ ECA

دیدگاه

با سلام

مانیان جان من اصلا قصد جنگ مدارم .... اینجا داریم نظر میدیم . یعنی چی یک طرف جنگ کنید !!!!
                            سو تفاهم شده! من منظورم از جنگ بحث سازنده است. یعنی گفتم دوستان نیایند صحبتی خارج از بحث کنند فقط درباره نقاط ضعف و قدرتی که به نظرشون میآ‌رسه صحبت کنند (له یا علیه) نه اینکه بیان بگن فلان قسمت لینوکس من خرابه چی آ‌کار کنم.

ببینید به نظرم من اول باید دیدگاهآ‌آ‌های خودم رو برای دوستان کمی مشخصآ‌تر بیان کنم.

دوستان باید بین هر کدام از این موضوعآ‌ها فرق قرار دهند و آنها را بشناسند:
                            متنآ‌باز یا open-source به معنی اینکه کدآ‌ها یک برنامه باید در دسترس باشد و این موضوع به قیمت و مباحث مالی مستقیم متصل نیست.
                            گنو GNU پروژه که از سال ۱۹۸۴ شروع شده و سعی کرده یک سیستمآ‌عامل کامل و آزاد درست کند که اکنون نتیجه آن سیستمآ‌عامل گنو/لینوکس و هزاران نرمآ‌افزار گنو است. علاوه بر این نرمآ‌افزار گنو به این معنی هست که نرمآ‌افزار تحت حمایت بنیاد گنو قرار دارد و تحت مجوزآ‌ آن استفاده و انتشار میآ‌یابد. به بیان سادهآ‌ این حمایت باعث میآ‌شود که فردی نتواند یک برنامه گنو را محدود کند و خارج از مجوز (که معمولا GPL است آن را به کار برد)
                            لینوکس و انواع توزیعآ‌های آن یک سیستمآ‌عامل متنآ‌باز است که همه میآ‌شناسیم.
                            Unix-like شبیه یونیکس و یا *nix تقریبا تمام سیستمآ‌عاملآ‌های مطرح کنونی به جز ویندوز و خانوادهآ‌های آن شبیه یونکس هستند. انواع یونیکسآ‌ها، لینوکسآ‌ها، سیستمآ‌های BSD، سیستمآ‌های مک مانند MAC OS X، سیستمآ‌عامل Solaris و OpenSolaris برای شرکت SUN و ....
                            برنامهآ‌ها و یا applications باید بین برنامهآ‌ها و سیستمآ‌عامل تفاوت قائل شد. برنامهآ‌های کاربردی جزوی از سیستمآ‌عامل نیستند البه بعضی از برنامهآ‌های دیگر به صورت مرسوم با یک سیستمآ‌عامل خاص شناخته میآ‌شوند.

ترتیب اهمیت و علاقه من به این صورت است: والاترین شکل از نظر من برنامهآ‌ای است که متنآ‌باز با مجوزآ‌های گنو/جیآ‌پیآ‌ال است. مرحله بعدی برنامهآ‌های free و متنآ‌باز با مجوزآ‌های دیگر است. از نظر سیستمآ‌عامل اولین انتخاب به نظرم سیستمآ‌های لینوکس و یا BSD و سپس دیگر سیستمآ‌های متنآ‌باز و یا حداقل شبیه یونیکس.

چرا شما نباید از لینوکس استفاده کنید (و یا بهتر بگویم از ویندوز به لینوکس منتقل نشی):

۱. در لینوکس به هر حال ممکن است شما روزی نیاز باشد دو دستور ناقابل در شل (خط فرمان) وارد کنی و شما به هیچآ‌ عنوان حال و حوصله برای کمی پیچیدگی را نداری (فردی موس محور هستی!آ‌ )
                            ۲. برنامهآ‌هایی در ویندوز داری که حتما باید از آنها استفاده کنی و جایگزینی در لینوکس برای آنها نمیآ‌شناسی.
                            ۳. یک طرفدار حرفهآ‌ای بازیآ‌های کامپیوتری هستی که برای ویندوز منتشر میآ‌شود.
                            ۴. شما در کشوری زندگی میآ‌کنی که قانون کپیآ‌رایت متاسفانه رعایت نمیآ‌شود و این باعث شده که فکر کنی نرمآ‌افزار مفت است و گرانآ‌قیمتآ‌ترین نرمآ‌افزارآ‌ها در دسترس همگان است و این شیوه استفاده اصولی و مفید است.
                            ۵. سختآ‌افزار شما در لینوکس پشتیبانی نمیآ‌شود و شما نمیآ‌توانی بدون آن از سیستم استفاده کنی (مثلا دوربین لپتاپ من در لینوکس درایور پایداری ندارد و مدتآ‌های است که از دوربین استفاده نمیآ‌کنم).

این نوشتهآ‌ها در ذهن دوستان باشد تا من در اولین فرصت بقیه سوالآ‌های دوستان را پاسخ آ‌دهم و یک نوشته هم در ذهن دارم که برای دوستان بنویسم.
                            در آخر هم میآ‌گویم که موضوع تاپیک جنگ است ولی صحبتآ‌ها همه دوستانه است (اصلا چرا این عنوان! :sad. من واقعا توقع ندارم شما را مجاب به استفاده از لینوکس کنم و یا بالاتر مسیحآ‌وار تفکر شما را متنآ‌باز کنم (امضای من را هم نشانآ‌دهنده همین ذهنیت است). ولی باید بگویم که به جز دلایل فنی و حرفهآ‌ای استفاده از لینوکس، واقعا خیلی از دلایل بر پایه علاقه است حداقل در کسانی که مدتآ‌ها با ویندوز کار کردهآ‌اند و اکنون به لینوکس و یا حتی تفکر متنآ‌باز مهاجرت کردهآ‌اند. خیلی از ما کاربران لینوکس کم کم خود را جزو جامعه (community) لینوکس میآ‌دانیم و همچنین سیستمآ‌عامل را متعلق به خودمان میآ‌دانیم و علاقهآ‌داریم که به هر شکل به توسعه آن کمک کنیم. ولی آیا همچین تفکری میآ‌تواند بین کاربران یک نرمآ‌افزار غیر آزاد به این شکل به وجود بیاید؟!

دیدگاه

بلا خره یه نتیجه گیریه توپ...........

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X