پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها!
با سلام
لینوکسیآها دوست دارند که سهم لینوکس در سیستمآهای خانگی بیشتر شود ولی این برایشان خیلی هم اهمیت ندارد. به شخصه برای من اصلا مهم نیست، افرادی -که علاقهآای ندارند حداقل تجربه با سیستمی به جز ویندوز داشته باشند- حتما به سمت لینوکس بیایند. این که کسانی نخواهد کمی عمق دانش خود را نسبت به سیستمآعاملآها افزایش دهند به خودشان مرتبط است. ولی دقت کنید که لینوکس یک شرکت نیست که هدفآگزاری مشخصی را برای خود معین کند و سعی کند به آن نقطه خاص برسد (گنو/لینوکس برآیند تلاش جمعی جامعه توسعهآدهندگان و کابران است) و مثلا پیشرفتی مانند ویندوز بکند (وای چه قدر ویندوز پیشرفت کرده است! خوشا به حال فروشندگان آن). علاوه بر این اکثر برنامهآهای لینوکسی متنآباز هستند و نگرانی برای انتقال آنها وجود ندارد. خیلی از برنامهآها (۹۹ درصد) به صورت بستهآهای قابل نصب وجود دارند که شما را بیآنیاز از کامپایل و از این جور کارآها میآکند.
امنیت لینوکس در درجه اول به ساختار آن بر میآگردد. در مراحل بعدی، متنآباز بودن کمک میآکند حفرهآهای امنیتی با سرعت بیشتری پیدا و رفع شوند و معمولا به روزآ رسانیآهای امنیتی، در لینوکس خیلی سریعآتر هستند. باگ در تمام برنامهآها وجود دارد ولی برنامهآهای متنآباز (به خصوص اگر محبوب باشند) به سرعت به روز میآشوند. به عنوان مثال شما فایرفاکس را با اینترنت اکسپلورر مقایسه کنید.
نکته مهم این است که ما در اینجا پولی بابت نرمآافزار نمیآدهیم، همین باعث شده است که توهم مفت بودن نرمآافزار را پیدا کنیم. به نظرم ما باید سنگ چیزی را به سینه بزنیم که حداقل هزینه آن را پرداخت کردهآ باشیم.
گفتم که لزوما برنامهآها ملاک نیستند و فقط منظور من از مثالآها این بود که نرمآافزارهای چندصد هزار دلاری وجود دارند که بر روی سیستمآهای یونیکسی هستند (البته این به این معنی نیست که سازندگان نمیآتوانستند این برنامهآها را بر روی ماشینآهای ویندوز هم منتقل کنند). بازهم میآگویم اگر نیاز به استفاده از برنامهآهای خاصی وجود دارد که در لینوکس اجرا نمیآشون،د این میآتواند دلیل نیامدن به لینوکس باشد. البته بلعکس هم ممکن است. یعنی بعضی از برنامهآها هم هستند که فقط نسخه لینوکس دارند و یا اینکه اجرای آنها در ویندوز روتین و معمول نیست.
خوب درباره دستگاه چاپ هم منظورم این بود که چک پولآهای ۱۰۰ هزار تومانی در سرورآهای چند ده هزار دلاری یونیکسی قرار دارند نه در کامپیوترآهای ۵۰۰ دلاری ویندوزی.
من خدمات ویندوز به بشریت را نمیآشناسم ولی تفکر گنو/متنآباز به نظرم تفکری است که میآتواند خدمات زیادی را برای مردم ایجاد کند. اینکه افرادی به علت علاقه و نه فقط انگیزهآهای مادی برنامهآهایی برای استفاده دیگران درست میآکنند باعث نزدیک شدن افراد و اندیشهآها خواهد شد. علاوه بر این تفکر متنآباز باعث گسترش سریعآتر دانش بین بشر خواهد شد. به عنوان مثال سری به پروژه www.opensparc.net مال شرکت sun بزنید. این پروژه انتشار متنآباز و کامل طراحی یک پردازنده ۸ هسته با multi threading است. اگر همچین انتشار متنآبازی نبود شاید من مهندس سختآافزار هرگز تا آخر عمر خودم محتوای یک پروژه در حد شرکت SUN را نمیآدیدم.
با سلام
نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
نکته مهم این است که ما در اینجا پولی بابت نرمآافزار نمیآدهیم، همین باعث شده است که توهم مفت بودن نرمآافزار را پیدا کنیم. به نظرم ما باید سنگ چیزی را به سینه بزنیم که حداقل هزینه آن را پرداخت کردهآ باشیم.
خوب درباره دستگاه چاپ هم منظورم این بود که چک پولآهای ۱۰۰ هزار تومانی در سرورآهای چند ده هزار دلاری یونیکسی قرار دارند نه در کامپیوترآهای ۵۰۰ دلاری ویندوزی.
دیدگاه