اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها!

با سلام

نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
    در مورد کلیت مواردی که گفتی یک نکته رو با قدرت میگم :
    عدم استفاده از سیستم عامل واحد بزرگترین مشکل لینوکس هست. همین عامل هست که نمیذاره پیشرفتی مانند ویندوز داشته باشه. وقتی یکی سیستم عامل باشه همه میان براش نرم افزار مینویسند ولی الان روزی یک توزیع جدید بیرون میاد و فوقش چند نرم افزار براش نوشته میشه .....
    این بزرگترین مشکل لینوکس هست که اگر درستش نکنه همین آش و همین کاسه ......
    (من این رو دقیقا باهاش در ارتباط هستم و هیچ توضیحی پذیرفته نیست !!!! میتونم چندین و چند مثال بزنم که چرا کسی دنبال کد باز نمیره و بعد از مدتی از هر چی کد باز هست خسته میشه ! )
    لینوکسیآ‌ها دوست دارند که سهم لینوکس در سیستمآ‌های خانگی بیشتر شود ولی این برایشان خیلی هم اهمیت ندارد. به شخصه برای من اصلا مهم نیست، افرادی -که علاقهآ‌ای ندارند حداقل تجربه با سیستمی به جز ویندوز داشته باشند- حتما به سمت لینوکس بیایند. این که کسانی نخواهد کمی عمق دانش خود را نسبت به سیستمآ‌عاملآ‌ها افزایش دهند به خودشان مرتبط است. ولی دقت کنید که لینوکس یک شرکت نیست که هدفآ‌گزاری مشخصی را برای خود معین کند و سعی کند به آن نقطه خاص برسد (گنو/لینوکس برآیند تلاش جمعی جامعه توسعهآ‌دهندگان و کابران است) و مثلا پیشرفتی مانند ویندوز بکند (وای چه قدر ویندوز پیشرفت کرده است! خوشا به حال فروشندگان آن). علاوه بر این اکثر برنامهآ‌های لینوکسی متنآ‌باز هستند و نگرانی برای انتقال آنها وجود ندارد. خیلی از برنامهآ‌ها (۹۹ درصد) به صورت بستهآ‌های قابل نصب وجود دارند که شما را بیآ‌نیاز از کامپایل و از این جور کارآ‌ها میآ‌کند.

مورد بعدی درمورد آنتی ویروس ها من جوابم رو نگرفتم ! اصلا لینوکس outlook ای به گستردگی ویندوز نداره که توش بیان باگ پیدا کنند.
    هر نرم افزاری باگ داره بدون استثنا ..... و تمام نرم افزار های کد باز باگ بیشتری دارند ! شما میتونی با آمار نرم افزار های مشابه لینوکس و ویندوز بپردازی . نرم افزار های لینوکس با کمک همه دارند تکمیل میشند و لی مال ویندوز تو یک مدت فشرده و توسط تیم بزرگی به صورت محصول تجاری بررسی میشند و پاسخگویی بهتری هم دارند ولی مال کدباز همه میگن باگ داریم ؟ خوب کمک کنید که رفعش کنیم ...... پس من مصرف کننده که از برنامه نویسی چیزی سرم نمیشه فقط میتونم چپ چپ نیگاشون کنم که این چه وضعشه ! (واسه اینم مثال دارم چند صد کیلو !)
    امنیت لینوکس در درجه اول به ساختار آن بر میآ‌گردد. در مراحل بعدی، متنآ‌باز بودن کمک میآ‌کند حفرهآ‌های امنیتی با سرعت بیشتری پیدا و رفع شوند و معمولا به روزآ‌ رسانیآ‌های امنیتی، در لینوکس خیلی سریعآ‌تر هستند. باگ در تمام برنامهآ‌ها وجود دارد ولی برنامهآ‌های متنآ‌باز (به خصوص اگر محبوب باشند) به سرعت به روز میآ‌شوند. به عنوان مثال شما فایرفاکس را با اینترنت اکسپلورر مقایسه کنید.
    نکته مهم این است که ما در اینجا پولی بابت نرمآ‌افزار نمیآ‌دهیم، همین باعث شده است که توهم مفت بودن نرمآ‌افزار را پیدا کنیم. به نظرم ما باید سنگ چیزی را به سینه بزنیم که حداقل هزینه آن را پرداخت کردهآ‌ باشیم.

و اما در مورد نرم افزار های تخصصی .
    چند نرم افزار تخصصی فقط برا لینوکس میشناسید ؟ (در اون حدی که خودتون مثال زدید) به 100 میرسه ؟ بعید میدونم. ولی چند هزار نرم افزار تخصصی میشناسید که تو لینوکس کار نکنه ؟ خوب مقایسه مشخص هست.مثال دستگاه چاپ من برا این نبود که شما بر علیه صحبت هام استفاده کنید.
    گفتم که لزوما برنامهآ‌ها ملاک نیستند و فقط منظور من از مثالآ‌ها این بود که نرمآ‌افزارهای چندصد هزار دلاری وجود دارند که بر روی سیستمآ‌های یونیکسی هستند (البته این به این معنی نیست که سازندگان نمیآ‌توانستند این برنامهآ‌ها را بر روی ماشینآ‌های ویندوز هم منتقل کنند). بازهم میآ‌گویم اگر نیاز به استفاده از برنامهآ‌های خاصی وجود دارد که در لینوکس اجرا نمیآ‌شون،د این میآ‌تواند دلیل نیامدن به لینوکس باشد. البته بلعکس هم ممکن است. یعنی بعضی از برنامهآ‌ها هم هستند که فقط نسخه لینوکس دارند و یا اینکه اجرای آنها در ویندوز روتین و معمول نیست.
    خوب درباره دستگاه چاپ هم منظورم این بود که چک پولآ‌های ۱۰۰ هزار تومانی در سرورآ‌های چند ده هزار دلاری یونیکسی قرار دارند نه در کامپیوترآ‌های ۵۰۰ دلاری ویندوزی.

در آخر من اصلا منکر محاسن لینوکس از جمله ساختار امنیتیش نیستم (بزرگترین حسن سرور های لینوکس امنیت هست) یا گسترش PHP رو مدیون لینوکس باید باشیم ولی فراموش نکنیم که خدماتی که ویندوز به بشریت کرده بسیار با ارزش تر از لینوکس هست.
    من خدمات ویندوز به بشریت را نمیآ‌شناسم ولی تفکر گنو/متنآ‌باز به نظرم تفکری است که میآ‌تواند خدمات زیادی را برای مردم ایجاد کند. اینکه افرادی به علت علاقه و نه فقط انگیزهآ‌های مادی برنامهآ‌هایی برای استفاده دیگران درست میآ‌کنند باعث نزدیک شدن افراد و اندیشهآ‌ها خواهد شد. علاوه بر این تفکر متنآ‌باز باعث گسترش سریعآ‌تر دانش بین بشر خواهد شد. به عنوان مثال سری به پروژه www.opensparc.net مال شرکت sun بزنید. این پروژه انتشار متنآ‌باز و کامل طراحی یک پردازنده ۸ هسته با multi threading است. اگر همچین انتشار متنآ‌بازی نبود شاید من مهندس سختآ‌افزار هرگز تا آخر عمر خودم محتوای یک پروژه در حد شرکت SUN را نمیآ‌دیدم.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian

من خدمات ویندوز به بشریت را نمیآ‌شناسم
      من حرف دیگه ای ندارم oo: oo: oo:
      I ❤️ ECA

دیدگاه

به نظر من سیستم عامل های Unix Based بیشتر برای کاربردهای Enterprise (سرورها، دیتابیس ها، کلاسترینگ و ...) مناسبند تا استفاده های خانگی :smile:
        There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

با سلام

واقعا جای تعجب نداره. حساب دو دوتا چهارتا است. همین الان بیشترین محل درآمد مایکروسافت از فروش ویندوز و مجموعه آفیس است و درست یا غلط گسترش لینوکس باعث کاهش بازار ویندوز خواهد شد. پس به هر حال مایکروسافت در جنگی با سیستمآ‌عامل لینوکس قرار دارد نکته جالب هم اینجا است که دو طرف این درگیری با هم کاملا متفاوتآ‌اند یک طرف یک شرکت حقیقی است ولی طرف دیگر یک سیستم مردمآ‌نهاد است. سیستمی که متعلق به کسی نیست. همین الان معجزهآ‌ای شود و ۵۰۰۰۰آ‌ کابر ECA طرفدار لینوکش شوند و از فردا به این سیستم مهاجرت کنند یک پول سیاه هم به جیب استالمن و ترووالدز و یا امثال ما علاقهآ‌مندان لینوکس نمیآ‌رود (البته شاید نون ما بیفته تو روغن ).
          به عبارت دیگر مایکروسافت مجبور است با جماعت زیادی از مردم علاقهآ‌مند رقابت کند و سعی کند آنها را کنار بزند (البته شرکتآ‌هایی هم هستند که پروژهآ‌های متنآ‌بازی را پشتیبانی میآ‌کنند و ممکن است دلایلی برای رقابت با مایکروسافت داشته باشند). حالا ممکن است این رقابت سالم باشد و مایکروسافت با کاهش قیمت محصولات، معرفی محصولات بهتر و .... این کار انجام دهد و یا به کمک سرمایه کلان خود و روشآ‌های انحصاری این بازی را پیش ببرد. (که روش دوم محتملآ‌تر است) مثلا به نظرم مایکروسافت با طرفندآ‌هایی امکان انتشار درایورآ‌های سختآ‌افزاری برای لینوکس را به کمک ارتباط با تولید کنندآ‌گان سختآ‌افزار تحت تاثیر قرار میآ‌دهد.
          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام. میبینم که مهمات لینوکسی ها داره تموم میشه و به همت فرماندهی آقای بلورچیان ویندوزی ها خط دشمنو شیکستن! :nice:

پاسخ دوباره مانیان:

با سلام

واقعا جای تعجب نداره. حساب دو دوتا چهارتا است. همین الان بیشترین محل درآمد مایکروسافت از فروش ویندوز و مجموعه آفیس است و درست یا غلط گسترش لینوکس باعث کاهش بازار ویندوز خواهد شد. پس به هر حال مایکروسافت در جنگی با سیستمآ‌عامل لینوکس قرار دارد نکته جالب هم اینجا است که دو طرف این درگیری با هم کاملا متفاوتآ‌اند یک طرف یک شرکت حقیقی است ولی طرف دیگر یک سیستم مردمآ‌نهاد است. سیستمی که متعلق به کسی نیست. همین الان معجزهآ‌ای شود و ۵۰۰۰۰آ‌ کابر ECA طرفدار لینوکش شوند و از فردا به این سیستم مهاجرت کنند یک پول سیاه هم به جیب استالمن و ترووالدز و یا امثال ما علاقهآ‌مندان لینوکس نمیآ‌رود (البته شاید نون ما بیفته تو روغن icon_lol).
            به عبارت دیگر مایکروسافت مجبور است با جماعت زیادی از مردم علاقهآ‌مند رقابت کند و سعی کند آنها را کنار بزند (البته شرکتآ‌هایی هم هستند که پروژهآ‌های متنآ‌بازی را پشتیبانی میآ‌کنند و ممکن است دلایلی برای رقابت با مایکروسافت داشته باشند). حالا ممکن است این رقابت سالم باشد و مایکروسافت با کاهش قیمت محصولات، معرفی محصولات بهتر و .... این کار انجام دهد و یا به کمک سرمایه کلان خود و روشآ‌های انحصاری این بازی را پیش ببرد. (که روش دوم محتملآ‌تر است) مثلا به نظرم مایکروسافت با طرفندآ‌هایی امکان انتشار درایورآ‌های سختآ‌افزاری برای لینوکس را به کمک ارتباط با تولید کنندآ‌گان سختآ‌افزار تحت تاثیر قرار میآ‌دهد.
            manian جان جمله ای رو گفتی، بهتره که پست شو ویرایش کنی! و پاسخ دوباره ای هم که دادی اصلا یه بحث دیگه بود! مگه میشه کسی خدمات ارزنده کامپیوتر به بشر رو نشناسه! درسته کامپیوتر با همه متعلقاتش! چون ویندوز بوده که اون از یه پردازنده ساده 8086 اینتل تبدیل کرده به سیستمهای پیشرفته امروزی که همه کار بشر رو انجام میدن! لینوکس هم بالاخره با دستورات محیط ویندوز و به کمک Applicationها و قابلیت های ویندوز نوشته شده دیگه! درسته یا نه؟! پس اینی که میگی: من خدمات ویندوز به بشریت را نمیشناسم کاملا نامفهومه!!!
            از صحبت های دیگه manian جان به عنوان یه لینوکسی حرفه ای و پایدار تو عقاید کدبازش و فرمانده بزرگ آقای بلورچیان این برداشت ها رو کردم:
            از نظر سیستم عامل بودن: ویندوز نیازهای کاربرا رو خیلی بهتر و راحت تر برطرف میکنه و لینوکس هنوز تو این زمینه خیلی عقبه و سیستم های عامل لینوکس بیشتر به درد برنامه نویس ها و دانشجوهای نرم افزار مشتاق میخوره!
            از نظر نرم افزاری: لینوکس بسیار از ویندوز عقب و رسیدن اون به قدرت ها و محبوبیت های نرم افزاری ویندوز، نیاز به تغییر شیوه لینوکسی از ابتدا داره که در این صورت میشه همون ویندوز ولی خیلی خیلی ساده تر. و مطمئنا هیچ شرکت بزرگی نمیاد وقت چندین ساله و هزینه های چند صد میلیون دلاریشو بزاره برای یه نرم افزاری که قراره برای کاربرای بسیار محدود و پراکنده لینوکس نوشته بشه و توسط چند صد نفر چندین و چندین بار تغییر کنه که این تغییرات میتونه توسط آماتور و کاملا غیر حرفه ای باشه! حالا فرض کنید مثلا این شرکت Altium طراح Protel باشه! در این صورت آیا بنیادهای (ظاهری!) لینوکس توانایی علمی و فنی و نیروهای متخصص در حد اون شرکت رو دارن که بتونند از اون نرم افزار حمایت و نگه داری کنن؟!!! %100 نه!!!
            از بعدهای دیگه هم اگر نگاه کنیم چند ین میلیون!! نرم افزا تا به حال برای ویندوز نوشته و در بین کاربرای باز هم میلیونیش توزیع شده و ده ها بار هم ورژن های جدیدشون اومده! حالا با این شرایط فرض کنید لینوکس هم بخواد به اینجاها برسه! به نظر شما میتونه. مسلما نه! ، و این کار مثلا مثل این میمونه که یکی بیاد بگه من میخوام از اول ترانزیستور رو خودم طراحی کنم!!! در حالی که ده ها سال قبل افرادی از اتم شروع کردن اومدن جلو تا رسیدن به ترانزیستور و IC و CPU!!! :biggrin: تازه اگرهم لینوکسی ها بگن ما میتونیم و تصمیم به این کار محال (!) بگیرن مگه کدباز بودن لینوکس و برنامه هاش این اجازه رو میده که اونو رو اهداف خودشون پیش برن؟ (در این صورت شاید به جای ساختن ترانزیستور رسیدن به مقاومت!!!)
            از نظر درایور ها و راه اندازها هم تو پست اولم کامل معایبشو گفتم حس دوباره تایپ کرده نیست!!
            پس در نهایت کاربرای حرفه ای الکترونیک، عشق Gameها، کاربرایی که کارشون گیر چندین تا نرم افزار شاخ در قالب ویندوز مثل Phoshop هستش، اونایی که نمیخوان سخت افزاراشون غیر قابل استفاده بمونه (مثل وبکم manian!!) اونایی که با دستورنویسی به جای یک کلیک ساده ویندوز حال نمکنن و... لینوکس براشون غیر قابل استفادست!!!

حالا بهتره اینجا نظر بقیه کاربرایی که حس تایپ کردن ندارن! رو به صورت نظر سنجی جویا بشیم تا ببینیم چند درصد (مردم ایران!) با لینوکس موافق و چند درصد مخالفن!

پس لطفا به نظر سنجی که بالای همین صفحه ایجاد شده، پاسخ بدید./با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
              به نظر من سیستم عامل های Unix Based بیشتر برای کاربردهای Enterprise (سرورها، دیتابیس ها، کلاسترینگ و ...) مناسبند تا استفاده های خانگی :smile:
              با سلام
              بابا شما دیگه چرا؟ اکثر دلایل این ذهنیت این است که از روز اولی که چشم باز کردهآ‌ایم ویندوز را دیدهآ‌ایم. اگر از روز اول یک سیستم یونیکسی را میآ‌دیدیم شاید امروز میآ‌گفتیم کار با ویندوز برای ما سخت است.
              البته قبول دارم که ویندوز را جوری طراحی کردهآ‌اند که حداکثر پیچیدگی برای کاربر چند کلیک باشد. من نمیآ‌گویم این لزوما بد است، ولی نکته جالب اینجا است که کاربر ویندوز بعد از سالآ‌ها کار با سیستمآ‌عامل ویندوز معمولا در همان سطحی که بود باقی میآ‌ماند و اگر کمی پیچیدگی مسائل برایش زیاد شود از حل آنها عاجز است (ویندوز رو دوباره نصب کن مشکلت حل میآ‌شه! ). در حالی که در لینوکس کاربر چه بخواهد چه نخواهد کم کم فهمش از عملکرد سیستمآ‌عامل زیادتر میآ‌شود. آهسته آهسته با شل آشنا میآ‌شود. شاید بعدی از مدتی برای یک کار روتین را که در ویندوز به صورت احمقانهآ‌ای هزاران کلیک میآ‌خواهد، با یک batch script ساده حل کند. کلا حرف من این است که ساختار ویندوز به کاربران معمول این اجازه را نمیآ‌دهد که فکر کنند برای حل یک مساله چندین راهآ‌حل وجود دارد که ممکن است بهتر از راه حل معمول باشند.

دیدگاه

نظر سنجی ای با عنوان ویندوز یا لینوکس؟ در بالای همین صفحه! ایجاد شده است. لطفا به آن پاسخ دهید. با تشکر.

دیدگاه

با سلام
                  نوشته اصلی توسط محمد منفرد
                  manian جان جمله ای رو گفتی، بهتره که پست شو ویرایش کنی! و پاسخ دوباره ای هم که دادی اصلا یه بحث دیگه بود! مگه میشه کسی خدمات ارزنده کامپیوتر به بشر رو نشناسه! درسته کامپیوتر با همه متعلقاتش! چون ویندوز بوده که اون از یه پردازنده ساده 8086 اینتل تبدیل کرده به سیستمهای پیشرفته امروزی که همه کار بشر رو انجام میدن! لینوکس هم بالاخره با دستورات محیط ویندوز و به کمک Applicationها و قابلیت های ویندوز نوشته شده دیگه! درسته یا نه؟! پس اینی که میگی: من خدمات ویندوز به بشریت را نمیشناسم کاملا نامفهومه!!!
                  بابا بی آ‌خیال این تعصبی که شما به ویندوز دارید رو ما با این آتیش تندمان، به لینوکس نداریم! شما که کامپیوتر رو با ویندوز و مایکروسافت یکی کردی رفت! احتمالا از نظر شما روی ENIAC مال ۶۰ سال قبل هم ویندوز نصب بوده! شما باید کمی درباره تاریخچه کامپیوتر و انواع سیستمآ‌عاملآ‌ها مطالعه کنی. در دنیای کامپیوتر فقط دو سیستمآ‌عامل ویندوز و لینوکس وجود نداشتهآ‌اند. اولا اون موقع که شروع طراحی لینوکس و پروژه گنو بوده اصلا ویندوز نبوده. علاوه بر این توصعه دهندگان لینوکس و پروژه گنو هم از پلتفرمآ‌ مایکروسافت برای توصعه کارشان استفاده نکردهآ‌اند. خوب شما این قسمت را متوجه شدید یا نه؟ یا هنوز فکر میآ‌کند من باید نظرم را ویرایش کنم.
                  سیستمآ‌ DOS به عنوان یکی از اولین محصولات ماکروسافت اصالتا نوشته شخص دیگری بوده که در ابتدا لایسنس آن را مایکروسافت خریداری میآ‌کند و یا سیستمآ‌عامل با پنجرهآ‌ (ویندوز) به شکل معمول کنونی فکر کنم در ابتدا در سیستم مکینتاش بوده است. حتی بعضی از افراد مایکروسافت را متهم میآ‌کنند که به نوعی این ایده را از MAC کش رفته است. پس دقت کنید که بر خلاف تصورات شما بیلآ‌گیتس و مایکروسافتش فرستاده خدا در سرزمین کامپیوتر نبودهآ‌ است. بلکه فردی خوش فکر و محصولی موفق بوده است نه کسی که همه دنیا مدیون تلاش او هستند!

دیدگاه

سلام.
                    نوشته: manian در امروز، ساعت 02:00:08 am
                    شما که کامپیوتر رو با ویندوز و مایکروسافت یکی کردی رفت! احتمالا از نظر شما روی ENIAC مال ۶۰ سال قبل هم ویندوز نصب بوده! icon_lol icon_lol شما باید کمی درباره تاریخچه کامپیوتر و انواع سیستمآ‌عاملآ‌ها مطالعه کنی. در دنیای کامپیوتر فقط دو سیستمآ‌عامل ویندوز و لینوکس وجود نداشتهآ‌اند. اولا اون موقع که شروع طراحی لینوکس و پروژه گنو بوده اصلا ویندوز نبوده. علاوه بر این توصعه دهندگان لینوکس و پروژه گنو هم از پلتفرمآ‌ مایکروسافت برای توصعه کارشان استفاده نکردهآ‌اند. خوب شما این قسمت را متوجه شدید یا نه؟ یا هنوز فکر میآ‌کند من باید نظرم را ویرایش کنم.
                    من که نگفتم دقیقا ویندوز 95 بود که 8086 رو برامون کرد کامپیوتر! اتفاقا تمام تاریخچه کامپیوتر رو هم از Intel 4004 تا Core Due Quadهای امروزی به همراه نام و عکس و لوگوی شرکت های سازندشون با تمامی تاریخچشو دارم اگر کسی میخواد و تاریخچه کامپیوتر رو دونستن رو هم خیلی دوست دارم (بی شوخی و بدون هیچ ریایی گفتم.) که جدیدا هم هفته نامه کلیک جام جم دیگه داره این اطلاعات رو تکمیل میکنه!
                    منظورم این بود اگر بریم عقب و عقب تر درسته که در اوایل شروع پروژه لینوکس، ویندوز نبوده (سال 1984) و این هم درست که DOS که بیس ویندوزه توسط بیل گیتز از رفیق دانشجوش که افریقایی بوده خریداری میشه و سورس هاش دستکاری میشن اما اولین رابط کاربری یا دقیقتر بگم اولین سیستم عاملی که ارائه شد چی بود؟ ویندوز یا لینوکس؟([b]حالا لینوکس بخواد از سال 1700 هم شروع به طراحی پروژش کرده باشه!!!!)[/
                    b]
                    در ضمن اگر میشه جواب بقیه موشک هایی رو هم که تو پست قبلی فرستادم بدید!

دیدگاه

پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

با سلام

من که نگفتم دقیقا ویندوز 95 بود که 8086 رو برامون کرد کامپیوتر! اتفاقا تمام تاریخچه کامپیوتر رو هم از Intel 4004 تا Core Due Quadهای امروزی به همراه نام و عکس و لوگوی شرکت های سازندشون با تمامی تاریخچشو دارم اگر کسی میخواد و تاریخچه کامپیوتر رو دونستن رو هم خیلی دوست دارم (بی شوخی و بدون هیچ ریایی گفتم.) که جدیدا هم هفته نامه کلیک جام جم دیگه داره این اطلاعات رو تکمیل میکنه!
                      منظورم این بود اگر بریم عقب و عقب تر درسته که در اوایل شروع پروژه لینوکس، ویندوز نبوده (سال 1984) و این هم درست که DOS که بیس ویندوزه توسط بیل گیتز از رفیق دانشجوش که افریقایی بوده خریداری میشه و سورس هاش دستکاری میشن اما اولین رابط کاربری یا دقیقتر بگم اولین سیستم عاملی که ارائه شد چی بود؟ ویندوز یا لینوکس؟([b]حالا لینوکس بخواد از سال 1700 هم شروع به طراحی پروژش کرده باشه!!!!)[/
                      b]
                      در ضمن اگر میشه جواب بقیه موشک هایی رو هم که تو پست قبلی فرستادم بدید!
                      حالا زمان درست شدن ویندوز و یا لینوکس که اهمیت ندارد. شما گفتید که لینوکس را بر روی پلتفرمآ‌های مایکروسافت طراحی کردهآ‌اند که من گفتم درست نیست هم از نظر زمان و هم از نظر خود ماهیت. یعنی سازنده لینوکس میآ‌خواسته یک سیستمآ‌عامل شبیه Unix درست کند اصلا فسفه اسم لینوکس هم همین است. پس کلا از ابتدا هیچ ارتباط خاصی بین مایکروسافت و محصولاتش با لینوکس وجود نداشته است.

از نظر سیستم عامل بودن: ویندوز نیازهای کاربرا رو خیلی بهتر و راحت تر برطرف میکنه و لینوکس هنوز تو این زمینه خیلی عقبه و سیستم های عامل لینوکس بیشتر به درد برنامه نویس ها و دانشجوهای نرم افزار مشتاق میخوره!
                      از نظر نرم افزاری: لینوکس بسیار از ویندوز عقب و رسیدن اون به قدرت ها و محبوبیت های نرم افزاری ویندوز، نیاز به تغییر شیوه لینوکسی از ابتدا داره که در این صورت میشه همون ویندوز ولی خیلی خیلی ساده تر. و مطمئنا هیچ شرکت بزرگی نمیاد وقت چندین ساله و هزینه های چند صد میلیون دلاریشو بزاره برای یه نرم افزاری که قراره برای کاربرای بسیار محدود و پراکنده لینوکس نوشته بشه و توسط چند صد نفر چندین و چندین بار تغییر کنه که این تغییرات میتونه توسط آماتور و کاملا غیر حرفه ای باشه! حالا فرض کنید مثلا این شرکت Altium طراح Protel باشه! در این صورت آیا بنیادهای (ظاهری!) لینوکس توانایی علمی و فنی و نیروهای متخصص در حد اون شرکت رو دارن که بتونند از اون نرم افزار حمایت و نگه داری کنن؟!!! %100 نه!!!
                      ببین عزیز من، اکنون لینوکس کاملا کاربر پسند شده است. خیلی از این قضاوتآ‌های شما واقعا به این علته که یا از نزدیک با لینوکس کار نکردهآ‌اید و یا تجربیات تلخی در لینوکس داشتهآ‌ای که باعث شده به این صورت نگاه کنی. ولی باز هم اینجا دوباره تاکید میآ‌کنم تا بحث بیهوده کش پیدا نکند اگر شما جزو یکی از این دستهآ‌ها هستید اصلا سراغ لینوکس نیاید با همین ویندوز حال کنید. ما هم نه توصیه میآ‌کنیم و نه اسرار:

۱. برنامه خاصی در ویندوز داری که معادل لینوکسی نداره و یا بدون استفاده از اون نمیآ‌توانی کارت رو پیش ببری (کرک بودن نرمآ‌افزارآ‌های پولی در کشور ما نیز باعث شده فکر کنی نرمآ‌افزار مفت است!). گیم باز بودن هم در این دسته قرار میآ‌گیرد.
                      ۲. اصلا حال کمی پیچیدگی را نداری (به هر حال در ابتدا لینوکس قطعا کمی مشکل به نظر خواهد رسید) و حاظر نیستی کوچکترین زحمتی برای حل مشکلات سیستم جدید به خودت بدهی.
                      ۳. متنآ‌باز بودن و آزاد بودن برای شما مفهوم خاصی ندارد. برایت فرقی ندارد که مجوز (لایسنس) چیزی که استفاده میآ‌کنی چی است.

در مورد صحبت شما درباره مثال پروتل من باید کمی توضیح بدم. بعضی از نرمآ‌افزارها توسط افراد علاقهآ‌مند توصعه پیدا میآ‌کنند. ولی بعضی به صورت جدی تحت حمایت و یا حتی توصعه یک شرکت هستند. مثلا Eclipse یا FireFox یا mysql یا apache و ... اینکه یک شرکت چرا محصول خود را متنآ‌باز منتشر کند کاملا بستگی به سیاستآ‌های آن شرکت دارد. یعنی شرکتی ممکن است به نتیجه برسد که در بستر متنآ‌باز سود بیشتری نصیبش خواهد شد. از طرف دیگر شما فکر میآ‌کنی توصعه یک نرمآ‌افزار الله بختکی است که هر کسی به برنامه کنترل سورس (مثلا CVS) لاگین کند و یک تغییری در کد بدهد و آن را ارسال کند (commit) و این تغییر در نسخه بعدی نرمآ‌افزار اعمال شود. نه برادر من حساب و کتاب دارد
                      علاوه بر این شما نگران کنترل پیچیدگی نباش فکر میآ‌کنید پیچیدگی برنامهآ‌های موجود کم است و مثلا پروتل پیچیدهآ‌ترین برنامه جهان است. اگر روزی سورس یک برنامه منتشر شود در مرحله اول توصعه دهنگاه قبلی آن احتمالا وظیفه نگهداری آن را به عهده خواهند داشت تا اینکه افراد علاقهآ‌مندی پیدا شوند و کم کم جایگزین قبلیآ‌ها شوند. تازه هر وقت Altium کد پروتل را منتشر کرد میآ‌توانیم سر این موضوع بحث کنیم!
                      نکته مهم اینجا است که اگر یک نرمآ‌افزار با سورس منتشر بشه دیگر خیلی محدود به سیستمآ‌عامل نخواهد بود. همین مثالی که شما زدید مثلا پروتل احتمالا بعد از انتشار توسط افراد علاقهآ‌مند به لینوکس X86 و لینوکس ماشینآ‌های دیگر و کلا بقیه سیستمآ‌عاملآ‌ها منتقل خواهد شد و برای تمام پلتفرمآ‌های امکان استفاده خواهد داشت حالا ممکن است این پلتفرم ویندوز باشد که سهم اکثر بازار را دارد و یا یک سیستمآ‌عامل که ما حتی اسم آن را نیز نشنیدهآ‌ایم.

از بعدهای دیگه هم اگر نگاه کنیم چند ین میلیون!! نرم افزا تا به حال برای ویندوز نوشته و در بین کاربرای باز هم میلیونیش توزیع شده و ده ها بار هم ورژن های جدیدشون اومده! حالا با این شرایط فرض کنید لینوکس هم بخواد به اینجاها برسه! به نظر شما میتونه. مسلما نه! ، و این کار مثلا مثل این میمونه که یکی بیاد بگه من میخوام از اول ترانزیستور رو خودم طراحی کنم!!! در حالی که ده ها سال قبل افرادی از اتم شروع کردن اومدن جلو تا رسیدن به ترانزیستور و IC و CPU!!! :biggrin: تازه اگرهم لینوکسی ها بگن ما میتونیم و تصمیم به این کار محال (!) بگیرن مگه کدباز بودن لینوکس و برنامه هاش این اجازه رو میده که اونو رو اهداف خودشون پیش برن؟ (در این صورت شاید به جای ساختن ترانزیستور رسیدن به مقاومت!!!)
                      از نظر درایور ها و راه اندازها هم تو پست اولم کامل معایبشو گفتم حس دوباره تایپ کرده نیست!!
                      باز هم با کمال احترام به شخص شما، میآ‌گویم که شناخت شما از لینوکس و نرمآ‌افزارآ‌های آزاد کاملا ناقص و بیشتر بر پایه یک سری شنیدهآ‌ها و فرضیات ذهنی است. لینوکس یک شرکت و یا یک نفر نیست و بنابر این یک هدفآ‌گیری مشخص و واحد هم ندارد. برنامهآ‌های لینوکسی و آزاد، نقشه مشترکی ندارند که تا فلان سال به فلان نقطه برسند (حتی مثلا مگر در ویندوز نیز چنین هماهنگی بین همه برنامهآ‌های جانبی که توسط دهآ‌ها شرکت تولید میآ‌شوند وجود دارد؟). همین الان صدآ‌ها برنامه گنویی و کدآ‌باز وجود دارد که به سرعت نیز توصعه پیدا میآ‌کنند. علاوه بر این توصعه برنامهآ‌ها در لینوکس برعکس ذهنیت شما سرعت و کیفت بالاتری دارد به خصوص که توصعه در لینوکس بر پایه داشتهآ‌های قبلی است. همواره توصعهآ‌ دهندگان از کتابآ‌خانهآ‌های کدباز دیگران استفاده میآ‌کنند و فیدبکآ‌های developerها نیز باعث توصعه کتابآ‌خانهآ‌ها و یا تعریف نیازآ‌های جدید خواهد شد (تازه جدای از در دسترس بودن کد برای همه که خود باعث تسریع در توصعه میآ‌شود). در حالی که این شکل توصعه در برنامهآ‌های کدبسته به صورت خیلی مشخصی وجود نخواهد داشت. شرکتی که یک محصول کدبسته منتشر میآ‌کند لزوما مشخص نمیآ‌کند از چه کتابخانهآ‌هایی استفاده کرده است (حتی در بعضی مواقع کتابخانهآ‌های متنآ‌باز را خارج از مجوز آنها به کار میآ‌بندند. گنو هم برای همین درست شده است که از نظر قانونی در چنین مواردی گوش متخلفین را بگیرد). این مشخص نکردن نیز باعث میآ‌شود که توصعه کمی جزیرهآ‌ای باشد و فیدبکی از پروژهآ‌ها برای توصعه بقیه پروژه وجود نداشته باشد. کلا در محیطی که فقط منفعت آن هم به صورت خیلی ابتدایی مطرح باشد نمیآ‌توان جز این انتظار داشت.
                      درمورد نرمآ‌افزارآ‌های قابل استفاده نیز با اطمینان بالا به شما میآ‌گویم که تقریبا اکثر نرمآ‌افزارآ‌ها ( و یا بهتر است بگویم کاربردآ‌ها) برنامه مشابه متنآ‌باز در لینوکس دارند (البته در نرمآ‌افزارآ‌های تخصصی کمبود متنآ‌باز زیاد است). یعنی شما در ۹۹٪ مواقع مشابهی برای برنامه مورد نظرتات در ویندوز پیدا خواهید کرد. البته ممکن است کار با آن سختر و یا سادهآ‌تر باشد و همچنین کیفیت آن نیز بهتر و یا بدآ‌تر باشد. ولی به هر حال آنچه که مسلم است، شما باید کمی زحمت برای منتقل شدن متحمل شوی.

من دوست دارم دوستان بیشتر به نقد خود فلسفه لینوکس و نرمآ‌افزارآ‌های آزاد بپردازند تا بحث جزئی و مقایسه applicationها در دو سیستمآ‌عامل، البته از همه صحبتآ‌های دوستان ( در چهارچوبی که ذکر کردم له یا علیه) استقبال میآ‌شود.

من احساس میآ‌کنم دوستان متن نوشتهآ‌ها را دقیق و کامل نمیآ‌خوانند حالا یا این موضوع به علت زیاد بودن نوشتهآ‌ها است و یا ..... نمیآ‌دانم.

دیدگاه

. برنامه خاصی در ویندوز داری که معادل لینوکسی نداره و یا بدون استفاده از اون نمیآ‌توانی کارت رو پیش ببری (کرک بودن نرمآ‌افزارآ‌های پولی در کشور ما نیز باعث شده فکر کنی نرمآ‌افزار مفت است!). گیم باز بودن هم در این دسته قرار میآ‌گیرد.
                        سلام
                        دقیقا همینه...
                        مانیان جان به نظر من این یه جنگ نا برابره.
                        ما تا وقتی برای استفاده از یه نرم افزار و حتی خود ویندوز پولی پرداخت نمی کنیم این حرفا فایده ای نداره...اگه این قدر کرک بازی نمی کردیم و مجبور بودیم هزینه رو پرداخت کنیم ،می خوام ببینم چطوری به دست و پای لینوکس نمی افتادیم و روزی هزار بار قربون صدقش نمی رفتیم؟هان؟
                        دلیل دیگه تنبلی هستش که البته با پاراگراف بالایی رابطه منطقی داره...اونجور که از صحبت های لینوکسی های عزیز در تاپیک های گذشته برداشت میشه کار کردن با لینوکس اولش یه کم دردرسر داره و تا بیای راه بیوفتی کمی وقت و حوصله می خواد...وقتی تمام زحمت نصب ویندوز ، گذاشتن CD تو cd-rom هست... !!! باید علاقه ی جناب مانیان و جناب رستمی رو داشته باشید تا به سمت لینوکس برید...
                        راستی حمید جان مجبور شدم ریست کنم!!
                        آقای محمودی هم قرار بود لینوکسی شه... نمی دونم شد یا نه!!

من دوست دارم دوستان بیشتر به نقد خود فلسفه لینوکس و نرمآ‌افزارآ‌های آزاد بپردازند تا بحث جزئی و مقایسه applicationها در دو سیستمآ‌عامل، البته از همه صحبتآ‌های دوستان ( در چهارچوبی که ذکر کردم له یا علیه) استقبال میآ‌شود.
                        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم. تا دیروز دوست داشتم همه را به این شیوه تفکر دعوت کنم ولی اکنون چه اهمیتی دارد که دیگران چگونه فکر میآ‌کنند. بگذار آنکه نگران است -جز خودش دیگری از تراوش ذهنش استفاده کند- دور خود پیلهآ‌ای ضخیمآ‌تر بتند. آیا میآ‌توان کسی که زیبایی را نمیآ‌فهمد به زیبایی فراخواند...
                        به نظر من هم بهتره رو این موضوع بحث شه...لینوکس هم از همین تفکرات بوجود آمد دیگه...

دیدگاه

سلام.

manian:
                          من احساس میآ‌کنم دوستان متن نوشتهآ‌ها را دقیق و کامل نمیآ‌خوانند حالا یا این موضوع به علت زیاد بودن نوشتهآ‌ها است و یا ..... نمیآ‌دانم.
                          مانیان جان من به شخصه همه پست های چه شما چه دیگر کاربرا رو تو این پست و پست هایی که خودم توش فعال باشم، کامل تا آخر میخونم و مطمئن باش دارم استفاده میکنم. و از این خوشحالم که این تاپیک داره ابهام های من و دیگر کاربرا رو برطرف میکنه چون به هر حال دید یه لینوکسی از لینوکس نسبت به دید یه ویندوزی به لینوکس خیلی فرق داره و لینوکسی ها مثل مجنون میمونند و لینوکس مثل لیلی! و لینوکس رو باید از چشم اونا دید!! ولی چیزی که واضحه اینه که چون ما ویندوزی ها غیر از همون پوشه ها و تنظیمات ساده ای که همشون با موس هستند! کد نویسی و چیزایی که تو لینوکس هست رو نداریم، شما لینوکسی ها وظیفه! دارید هر جور شده حد اقل دید ما رو عوض کنید و ما رو به لینوکس علاقه مند کنید. (البته میدونم که هیچ وظیفه ای در این رابطه ندارید). ولی وقتی خیلی از کاربرای دیگر کشور ها دارن به لینوکس مهاجرت میکنن و هر روز توزیع های مختلفی مثل عربی، Middle Eastern، لینوکس اسلامی، لینوکس مدرسه ای و... داره ارائه میشه، حرکت نکردن ایران با دیگر کاربرای جهانی در این مسیر (حداقل ندونستن راه ها و مسیر حرکت)، مطمئنا باعث افت و عقب ماندگی در زمینه IT خواهد شد.

امیدورام پس از اینکه این تاپیک به نتایجی واضح و کاملتر رسید، تاپیک هایی با عنوان "راهنمای کاربران Ubuntu" ، "راهنمای کاربران Kubuntu" ، راهنمای کاربران "Opensuse" و... ایجاد بشه و این جنگ مختوم به صلح لینوکسی ها با ویندوزی ها بشه!! (البته حالا حالاها این تاپیک کار داره ها! و جنگ هنوز تموم نشده!!!)

دیدگاه

آفرین manian جان دید خیلی خوبی به این موضوع داری، خوشم اومد.
                            من تعجب میکنم که چرا توی این پست ها از manian عزیزبه اون صورت تشکری نشده، دیدگاه هرچی باشه هست، مهم اینه که در بین پستهای manian هم اطلاعات بسیار خوب و کمیابی هست که واقعا جای تشکر داره !
                            البته تفاوت نظرات شما در تفاوت دیدگاهتون به این موضوع هست، manian جان من توی این بحث شما رو درک میکنم و فکر میکنم دلیلش هم این هست که من مشابه این بحث رو توی برنامه نویسی و کار کردن با میکروها زیاد داشتم ( برای انتخاب بین کامپایلر و اسمبلر )
                            - نه تنها در ایران بلکه در بسیاری دیگر از مناطق دنیا برای ماهی های آماده ای که توی ویندوز هست پولی پرداخت نمیشه و با برنامه هایی مثل بیت تورنت ماهی دزدی راحت گیر میاد، اگر اینطور نبود و همه ما مجبور بودیم برای کوچکترین ماهی پول برداخت کنیم این احتمال خیلی بیشتر بود که تعداد بیشتری از مردم چوب و تور و قلاب به دست، به جمع ماهیگیران لینوکسی میپیوستند تا خودشون ماهیگیری رو یاد بگیرند و از دریای صید ماهی آزاد، ماهی صید کنند.
                            - اینکه یک چیز طرفدار بیشتری نسبت به دیگری داره همیشه دلیل بر بهتر بودنش نیست ( اون هم به صورت همه منظوره ).
                            - افرادی که با ویندوز حال میکنند اگر قرار باشه از رودخانه رد بشند ترجیح میدن بشینند روی قایق پارو بزنند ( البته اگر تنبل هم باشند با قایق موتوری میرند ) تا اینکه برسند به اونطرف رودخانه، اما افرادی که با لینوکس حال میکنند و دوست دار Open Source هم هستند ترجیح میدند نفس رو توی سینه حبس کنند و زیر آبی برند تا اونور رودخانه. معمولا این افراد زیر آب چندتا صدف و مروارید و .. هم جمع میکنند و 4 تا ماهی و جلبک دریایی و جانور دیگه که تاحالا ندیده بودند هم میبینند، البته خیلی دیرتر و سخت تر به اونور رودخانه میرسند.
                            اما بنا به دلایل مختلف کاملا مشخص هست که پیشرفت ویندوز بیشتر بوده و طرفداران بیشتری داره حتی اگر این پیشرفت نسبت به پیشرفت لینوکس، در مسیر صحیح و با ارزشی نباشه.
                            از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                            هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                            اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                            اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                            شاد و موفق باشید

دیدگاه

با سلام

مانیان جان من به شخصه همه پست های چه شما چه دیگر کاربرا رو تو این پست و پست هایی که خودم توش فعال باشم، کامل تا آخر میخونم و مطمئن باش دارم استفاده میکنم.
                              واقعا منظورم کس خاصی نبود. همین جوری نظرم رسید ولی به هر حال اگر این برداشت را کردید من باید عذر خواهی کنم.

حالا من میآ‌خواهم از یک موضوع دیگر به بحث وارد شوم. جدای از جدلی که تا کنون داشتیم من میآ‌خواهم به دوستان بگویم که حداقل چرا ما خودمان را از این دانش محروم کنیم. به بیان بهتر چرا خیلی از ما دید منفی نسبت به یادگیری یک سیستمآ‌عامل دیگر (به خصوص حداقل یک سیستمآ‌عامل شبیه یونیکس) داریم. من به شخصه این تجربه را در دانشگاه دارم. واقعا نمیآ‌توانم درک کنم چرا هم دانشگاهآ‌های خودم که مثلا دانشجوی کامپیوتر نرمآ‌افزار و یا سختآ‌افزار هستند از لینوکس فراری هستند. دیگه این جماعت حداقل باید بتوانند با یک سیستمآ‌ لینوکسی کار کنند ولی در کمال تعجب اکثر دوستانم من را مسخره میآ‌کنند که چرا از لینوکس استفاده میآ‌کنی و یا وقتت را طلف آن میآ‌کنی. جالب اینجا است که حداقل در گرایش ما (سختآ‌افزار) اکثر ابزارآ‌ها و پروژهآ‌ها لینوکسی هستند. هم ابزارآ‌های تجاری گرانآ‌قیمت و هم پروژهآ‌های دانشگاهی. خوب باید دانشجوی ما کمی فکرش را به کار بیندازد از خودش بپرسد چرا اکثر دانشجویان دانشگاهآ‌های برتر اروپا و آمریکا پروژهآ‌های خود را روی پلتفرم لینوکس انجام میآ‌دهند (حداقل در گرایش ما)؟ جالب هم هست همین دانشجو از دریافت و کامپایل یک ابزار ساده در لینوکس عاجز است. بارها شده من پیش دوستان رفتم تا روی لینوکسی که در virtual machine نصب کردهآ‌اند یک کار ساده را انجام دهم. من هم هر دفعه کلی سرشون جر و بحث میآ‌کنم که چرا مثل آدم یه بار با لینوکس کار نمیآ‌کنید. البته همین دوستان در وقتآ‌های دیگری که مشکل ندارند من رو به خاطر علاقه به لینوکس مسخره میآ‌کنند (من هم وقتی گیر میآ‌افتند رفیقآ‌ها رو اذیت میآ‌کنم :icon_razz

حالا حرف من چی است؟ من میآ‌گویم شما تحصیل کردهآ‌ هستید،آ‌ پروژه انجام میآ‌دهید، کارتون درسته، علاقهآ‌مند هستید. حداقل خودتان را از آشنایی با این طیف سیستمآ‌عاملآ‌ها محروم نکنید. آشنایی و کار با لینوکس حتی با عاشق ویندوز بودن هم منافاتی ندارد. ببیند شماآ‌آ‌آ‌هایی که طرف صحبت من هستید که یک کارمند ساده یک اداره نیستند که فقط یاد گرفته از سیستم یک استفاده مشخصی کند و به جز این نمیآ‌تواند کاری بکند. شما قشر تحصیلآ‌کرده و کار بلد این جامعه هستید. کسانی که امیدواریم مسائل را حل کنند (حالا هر کسی در محدوده کاری و حرفهآ‌ای خودش) من به شخصه به عنوان یک برادر کوچک (شاید هم بزرگ ) به شما دوستان اطمینان ۱۰۰ در صدی میآ‌دهم که آشنایی با لینوکس (منظورم حتی این نیست که کاربر دو آتشه لینوکس شوید) به شما دیدی فراتر خواهد داد. افق دیدی که، تا وقتی که چهار چوب ذهن خودتان را فقط محصور یک سیستمآ‌عامل مانند ویندوز بکنید- به دست نخواهید آورد. این دید جامعآ‌تر کمک خواهد کرد که برای بعضی از مسائل جوابآ‌های بهینهآ‌تری بیابید. این موضوع حداقل در رشته برق و کامپیوتر که به شدت وابستگی به کامپیوتر و سیستمآ‌عامل دارد صدق میآ‌کند. البته رشتهآ‌های دیگر نیز به همین شکل حالا با غلظت کمتر!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
                                اتفاقا من هم دقیقا با این نظر موافقم .
                                بحث ها خیلی داره فشرده ادامه پیدا میکنه من نمیرسم همه رو بخونم ولی خوب کلیت مطالب رو متوجهم.

مانیان جان اینکه دانستن لینوکس خوب هست رو اینجا بحث نمیکنیم ما داریم 2 سیستم رو مقایسه میکنیم . من هم خودم دوست دارم با لینوکس کار کنم ولی مشکلاتی نمیذاره .

من نکته وار اشاره میکنم :
                                گفتید تنبلی در استفاده از لینوکس .....
                                کاملا درسته ولی اسم این تنبلی نیست. .... اگر اینطوری فکر کنید که اصلا کامپیوتر یعنی تنبلی ! مشینید با چرتکه و کاغذ حساب کنید کامپیوتر چزا ؟ سیستم عامل وظیفه داره تاکید میکنم وظیفه داره همه کارهای موجود در ذهن من رو بخونه و انجام بده ..... من تعجب میکنم چطور شما این رو یک حسن لینوکس میدونید که قبل از استفادش باید کلی دستور یاد بگیرید و استفاده کنید.......
                                کسانی که فکر میکنند ویستا با ویندوز ایکس پی فرقی نکرده واقعا بی انصاف هستند(بهترین واژه موجود) دقیقاروی userfriendly بودنش کار شده و خیلی از مشکلات من رو حل کرده اگر با کامپیوتر کار کنید (نه تفریح) میبینید که چقدر تاثیر داره.

گفته شد که پول نمیدیم......
                                بله پول نمیدیم ولی حتی اگر در کشور خارجی بودم پول میدادم و در عوض پشتیبانی میگرفتم . بدون پشتیبانی هیچ چیزی مفت نمی ارزه !!! من به کی بگم این ماژول نوشته شده باگ داره ؟ به یک پسر در نیجریه ! باشه جتما میگم اونم درست میکنه ..... میرم رسراغ ویندوز تا مطمئن باشم.

مثال زده شد از فایرفاکس و IE
                                تمام محبوبیت فایرفاکس از ویندوز هست .... اگر فقط نسخه لینوکس میداد اصلا اسمش هم شنفته نمیشد.
                                در ثانی مثال قابل مقایسه وجود نداره ! IE محصول ویژه مایکروسافت نیست فقط یک محصول جانبی ویندوز هست ......
                                اگر بیایید و media player رو مثال بزنید حق با شماست که هنوزم با بیش از 80% مورد استفاده ترین نرم افزار پخش فیلم هست.

گفتید فلسفه کد باز خیلی خوب هست ...
                                فلسفه خوب هست و لی برا تفریح و خوش گذرونی ! منی که خودم انجمن SMF رو جون دادم اگر برام مشتری خوبی پیدا نمیشد و پول خوبی گیرم نمیومد مجبورا ولش میکردم چون نمیشه آدم همه وقتش رو Free در اختیار بقیه بذاره . این دید نمیتونه فراگیر بشه چون فلسفه دنیا چیز دیگری هست ......
                                من به این فلسفه کد باز شدید احترام قائل هستم ولی به جاش نه همه جا فلسفه رعایت کپی رایت خیلی برای من با اهمیت تر از فلسفه کدباز هست.

در نهایت اگر به من بگند مهمترین دست آورد نرم فزاری بشر چی بوده بدون شک میگم WINDOWS
                                I ❤️ ECA

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X