سلام به تمام دوستان خوبم
توی این تاپیک قصد دارم در مورد ترایاک و نحوه راه اندازیش بحث کنم.
مطمئن باشید تکراری نیست... :nerd:

اولین روش برای راه اندازی ترایاک ، جریان DC دادن به گیتش هست اینجوری ...

در جریان دهی به گیت باید حتماً دقت کنید چون جریان نا کافی باعث عدم روشن شدن کامل و جریان زیاد باعث سوختن ترایاک خواهد شد!
چون هدف روشن کردن ترایاک با یه مدار کنترلر ضعیف هست از مدارهای زیر استفاده میکنیم ...

در مدار دوم که ترانزیستور مثبت داره اگه به سر مقاومت بیس 4.5 ولت هم برسه جریان گیت برقرار میشه ، برای حل این مشکل یه دیود 4148 سری با مقاومت بیس قرار بدید به طوریکه آند به طرف بیس باشه!

در این مدار روی ترانس تغذیه ، یه سیم پیچ اضافه پیچیدیم و زمینش رو با زمین ترایاک مشترک قرار دادیم و جریان با یه اپتوکوپلر 817 قطع و وصل میشه.
حالا یه روش دیگه استفاده از تغذیه خازنی برای ساختن جریان DCآی راه انداز ترایاک هست ...

روش دیگه برای روشن کردن ترایاک استفاده از اپتو ترایاکه ...

ساده ترین روشی که معمولاً توصیه میشه همین روشه!
حالا بریم سراغ روش ابداعی خودم :nerd:
راه اندازی گیت با نوسانساز ...

توی این مدار با کمک دیود و مقاومت سری 100K و خازن 1u ، یه ولتاژ DC درست میآکنیم و بعد اونو با یه مقاومت 100K به ترتیبی که میآبینید وصل میکنیم به دیاک و خازن 22 نانو ؛ خازن 22 نانو شروع به شارژ میکنه و وقتی به حدود ولتاژ شکست دیاک رسید دشارژ میشه و چون ظرفیتش کمه ، با فرکانس بیش از 100 هرتز نوسان میکنه بنابراین گیت رو همواره آتیش میکنه و ترایاک روشن میشه.
حالا مدار کنترل دارش ...

یه روش جالب دیگه برای کنترل...

در این مدار چون زمین و خروجی 5 ولت کنترلر با مقاومتهای 330 کیلو به مدار 220 ولتی مربوط شدن ، مدار کنترلرمون از برق شهر ایزوله هستش. (در صورت دست زدن به مدار کنترلر ، جریان ناچیزی از بدن میگذره که احساس نمیشه)
و نکته پایانی اینکه ؛ در بارهای سلفی [s]و خازنی[/s] ترایک نیاز به اسنابر مناسب داره که معمولاً یه مقاومت 39 اهم سری با یه خازن 10 نانو 400 ولته که بین ترمینالهای ترایاک قرار میگیره.
و ...
اگه مدار دیگه ای مدنظر دوستان هست دریغ نکنن . :nerd:
موفق و موید باشید .
توی این تاپیک قصد دارم در مورد ترایاک و نحوه راه اندازیش بحث کنم.
مطمئن باشید تکراری نیست... :nerd:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ترایاک ترکیب دو تا تریستوره ...

اولین روش برای راه اندازی ترایاک ، جریان DC دادن به گیتش هست اینجوری ...

در جریان دهی به گیت باید حتماً دقت کنید چون جریان نا کافی باعث عدم روشن شدن کامل و جریان زیاد باعث سوختن ترایاک خواهد شد!
چون هدف روشن کردن ترایاک با یه مدار کنترلر ضعیف هست از مدارهای زیر استفاده میکنیم ...

در مدار دوم که ترانزیستور مثبت داره اگه به سر مقاومت بیس 4.5 ولت هم برسه جریان گیت برقرار میشه ، برای حل این مشکل یه دیود 4148 سری با مقاومت بیس قرار بدید به طوریکه آند به طرف بیس باشه!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
تا الان مدارهای کنترلرمون از برق شهر ایزوله نبودند ؛ یعنی دست زدن به زمین مدار کنترلر هم میتونه باعث برق گرفتگی بشه ؛ بنابراین بریم سراغ مدارهای ایزوله شده...
در این مدار روی ترانس تغذیه ، یه سیم پیچ اضافه پیچیدیم و زمینش رو با زمین ترایاک مشترک قرار دادیم و جریان با یه اپتوکوپلر 817 قطع و وصل میشه.
حالا یه روش دیگه استفاده از تغذیه خازنی برای ساختن جریان DCآی راه انداز ترایاک هست ...

نکته : خازن 470 نانو 400 ولت هست .
روش دیگه برای روشن کردن ترایاک استفاده از اپتو ترایاکه ...

ساده ترین روشی که معمولاً توصیه میشه همین روشه!
حالا بریم سراغ روش ابداعی خودم :nerd:
راه اندازی گیت با نوسانساز ...

توی این مدار با کمک دیود و مقاومت سری 100K و خازن 1u ، یه ولتاژ DC درست میآکنیم و بعد اونو با یه مقاومت 100K به ترتیبی که میآبینید وصل میکنیم به دیاک و خازن 22 نانو ؛ خازن 22 نانو شروع به شارژ میکنه و وقتی به حدود ولتاژ شکست دیاک رسید دشارژ میشه و چون ظرفیتش کمه ، با فرکانس بیش از 100 هرتز نوسان میکنه بنابراین گیت رو همواره آتیش میکنه و ترایاک روشن میشه.
حالا مدار کنترل دارش ...

یه روش جالب دیگه برای کنترل...

در این مدار چون زمین و خروجی 5 ولت کنترلر با مقاومتهای 330 کیلو به مدار 220 ولتی مربوط شدن ، مدار کنترلرمون از برق شهر ایزوله هستش. (در صورت دست زدن به مدار کنترلر ، جریان ناچیزی از بدن میگذره که احساس نمیشه)
و نکته پایانی اینکه ؛ در بارهای سلفی [s]و خازنی[/s] ترایک نیاز به اسنابر مناسب داره که معمولاً یه مقاومت 39 اهم سری با یه خازن 10 نانو 400 ولته که بین ترمینالهای ترایاک قرار میگیره.
و ...
نوشته اصلی توسط arvinfx
اگه مدار دیگه ای مدنظر دوستان هست دریغ نکنن . :nerd:
موفق و موید باشید .
دیدگاه