اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت درایور LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دیشب یکی از درایور ها رو وصل کردم به برق ولی به لامپ وصل نبود .. یک لحظه دیدم از توی جعبه دود میاد سریع برق قطع کردم .. جعبه باز کردم دیدم خازن در شرف ترکیدن بوده .. و خود خازن هم بسیار داغ شده بود
    دو تا درایور که قبلن درست کردم بعد از چند ماه اصن هیچ مشکلی ندارن و به بهترین شکل ممکن هر روز لامپها روشن میشن .. لحیمکاری ش هم مطمعنم درست بوده منفی مثبت خازن درست زدم چون قبل از این تست ش کرده بودم و باهاش لامپ روشن کرده بودم !
    این یکی چه مشکلی براش پیش اومده ؟
    ممکنه بخاطر متصل نبودن به مصرف کننده این اتفاق افتاده باشه ؟؟ یا شاید بخاطر بجا موندن روغن لحیم اتصالی کرده ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mbhgbn نمایش پست ها
      دیشب یکی از درایور ها رو وصل کردم به برق ولی به لامپ وصل نبود .. یک لحظه دیدم از توی جعبه دود میاد سریع برق قطع کردم .. جعبه باز کردم دیدم خازن در شرف ترکیدن بوده .. و خود خازن هم بسیار داغ شده بود
      دو تا درایور که قبلن درست کردم بعد از چند ماه اصن هیچ مشکلی ندارن و به بهترین شکل ممکن هر روز لامپها روشن میشن .. لحیمکاری ش هم مطمعنم درست بوده منفی مثبت خازن درست زدم چون قبل از این تست ش کرده بودم و باهاش لامپ روشن کرده بودم !
      ممکنه بخاطر متصل نبودن به مصرف کننده این اتفاق افتاده باشه ؟؟ یا شاید بخاطر بجا موندن روغن لحیم اتصالی کرده ؟
      با عرض،سلام به شما...
      ممکن است که و لتاژ خازن پایین بوده یا پایه های مثبت و منفی خارن را اشتباه ،،جازده باشید ....
      موفق باشید

دیدگاه

با سلام مجدد ،
        خازنی که استفاده کردید چند ولتی هست؟
        برای خروجی حداقل حداقل باید خازن ۲۵۰ ولتی استفاده کنید ، خازن ۴۰۰ ولت بهتر هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام مجدد ،
          خازنی که استفاده کردید چند ولتی هست؟
          برای خروجی حداقل حداقل باید خازن ۲۵۰ ولتی استفاده کنید ، خازن ۴۰۰ ولت بهتر هست.
          خازن پلی استر ۴۰۰ ولت ۱.۵ فاراد و خازن الکترولیتی صافی ۱۶۰ ولت ۶۸ میکروفاراد
          ال ای دی مصرف کننده ۷۰ تا ۹۰ ولت هست

فکر میکردم بر اساس ولتاژ دریافتی ال ای باید خازن الکترولیتی بذارم .. مگه یک و نیم برابر مناسب نیست ؟
          خب اگر باید ۴۰۰ بذارم .. میکروفاراد خازن الکترولیتی چند باشه ؟؟

اگر خاطرتون باشه درایور برای ال ای دی ۷۰ تا ۹۰ ولت ۱۲۰ میلی آمپر درست کردم

البته دوتا مورد دیگه به راحتی با همین خازنها چندین ماهه کار میکنند فقط یک تفاوت دارن .. اونها خازن پلی استر همون ۴۰۰ ولت ولی ۲.۲ میکروفاراد هستن ولی مابقی موارد مشابه همین درایور هست !
          جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۲۱:۱۷ ۱۴۰۳/۰۸/۱۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها

با عرض،سلام به شما...
            ممکن است که ولتاژ خازن پایین بوده یا پایه های مثبت و منفی خارن را اشتباه ،،جازده باشید ....
            موفق باشید
            نه .. مناسب بوده .. ۱۶۰ ولت روی خروجی بوده و مصرف کننده حداکثر ۹۰ ولت ۱۲۰ میلی آمپر بوده .. مثبت و منفی هم اتفاقن همون موقع چک کردم ولی قطب ها درست لحیم کرده بودم

​​​​​​

دیدگاه

خازن پلی استر ۴۰۰ ولت ۱.۵ فاراد و خازن الکترولیتی صافی ۱۶۰ ولت ۶۸ میکروفاراد
              ال ای دی مصرف کننده ۷۰ تا ۹۰ ولت هست

فکر میکردم بر اساس ولتاژ دریافتی ال ای باید خازن الکترولیتی بذارم .. مگه یک و نیم برابر مناسب نیست ؟
              خب اگر باید ۴۰۰ بذارم .. میکروفاراد خازن الکترولیتی چند باشه ؟؟

اگر خاطرتون باشه درایور برای ال ای دی ۷۰ تا ۹۰ ولت ۱۲۰ میلی آمپر درست کردم

البته دوتا مورد دیگه به راحتی با همین خازنها چندین ماهه کار میکنند فقط یک تفاوت دارن .. اونها خازن پلی استر همون ۴۰۰ ولت ولی ۲.۲ میکروفاراد هستن ولی مابقی موارد مشابه همین درایور هست !
              بله ولتاژ خازن ۱.۵ برابری جواب میده ولی به شرطی که هرگز LED جدا نشه یا هرگز برعکس وصل نشه.

دیدگاه

بله ولتاژ خازن ۱.۵ برابری جواب میده ولی به شرطی که هرگز LED جدا نشه یا هرگز برعکس وصل نشه.
                سپاس از شما .. پس مشکل همون جدا شدن بوده
                پس بجاش خازن ۴۰۰ ولت میندازم

دیدگاه

یه سوال .. راهی هست با اضافه کردن یکی دو قطعه ساده .. این ترانس خازنی رو ایزوله کنم یا باید کلی ترانس و اینچیزا بهش اضافه بشه؟

دیدگاه

خواستی برق خفن ببینی بیا ارشیدا و ارزانی

دیدگاه

یه سوال .. راهی هست با اضافه کردن یکی دو قطعه ساده .. این ترانس خازنی رو ایزوله کنم یا باید کلی ترانس و اینچیزا بهش اضافه بشه؟
                      خیر ، باید از ترانس برای ایزوله کردن استفاده کنید.

دیدگاه

یه سوال
                        اگر در رابطه با درایور ال ای دی اگر در خروجی از دیود زنر استفاده کنم برای مثال دیود زنر ۱۵ ولت برای ال ای دی ۱۵ ولت .. که ولتاژ دقیق بشه .. آیا لازم هست که یک رگولاتور هم بعد از دیود زنر بذارم که ولتاژ فیکس بشه ؟ اینطوری ولتاژ باثبات تر نیست ؟

البته این دیود زنر و رگولاتور رو برای ولتاژ مشابه با ولتاژ ال ای دی میگم و میزان آمپر خروجی متناسب هست
                        ​​​​

یک سوال دیگه هم دارم .. آیا بجز گذاشتن مقاومت بر سر راه ال ای دی که جریان رو کنترل کنه .. آیا میشه فیوز شیشه ای قرار داد ؟ اگر بله .. چند آمپر باشه ؟

​​​ ال ای دی ۱۰ ۲۰ ۳۰ ۴۰ و ۵۰ وات هر کدوم تا چه میزان آمپر فیوز باید گذاشته بشه ؟
                        جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۲۳:۵۶ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷.

دیدگاه

یه سوال
                          اگر در رابطه با درایور ال ای دی اگر در خروجی از دیود زنر استفاده کنم برای مثال دیود زنر ۱۵ ولت برای ال ای دی ۱۵ ولت .. که ولتاژ دقیق بشه .. آیا لازم هست که یک رگولاتور هم بعد از دیود زنر بذارم که ولتاژ فیکس بشه ؟ اینطوری ولتاژ باثبات تر نیست ؟

البته این دیود زنر و رگولاتور رو برای ولتاژ مشابه با ولتاژ ال ای دی میگم و میزان آمپر خروجی متناسب هست
                          ​​​​

یک سوال دیگه هم دارم .. آیا بجز گذاشتن مقاومت بر سر راه ال ای دی که جریان رو کنترل کنه .. آیا میشه فیوز شیشه ای قرار داد ؟ اگر بله .. چند آمپر باشه ؟

​​​ ال ای دی ۱۰ ۲۰ ۳۰ ۴۰ و ۵۰ وات هر کدوم تا چه میزان آمپر فیوز باید گذاشته بشه ؟
                          با سلام مجدد و خسته نباشید،
                          استفاده از رگولاتور خوبه ولی در نظر داشته باشید که به نسبت هزینه ای که داره ، تاثیر کیفی بالایی نداره که استفاده کردنش رو بخواد خوب توجیه کنه‌.
                          بجاش اگر تعداد دیود زنر های موازی رو افزایش بدید بهتره.
                          فیوز شیشه ای هم جریان رو کنترل یا محدود نمیکنه!

دیدگاه

با سلام مجدد و خسته نباشید،
                            استفاده از رگولاتور خوبه ولی در نظر داشته باشید که به نسبت هزینه ای که داره ، تاثیر کیفی بالایی نداره که استفاده کردنش رو بخواد خوب توجیه کنه‌.
                            بجاش اگر تعداد دیود زنر های موازی رو افزایش بدید بهتره.
                            فیوز شیشه ای هم جریان رو کنترل یا محدود نمیکنه!
                            از شما بسیار سپاسگزارم که همیشه من رو راهنمایی میکنید
                            درمورد رگولاتور اصن بحث هزینه نیست فقط دنبال این هستم که ببینم کیفیت کار بالاتر میره یا نه
                            درمورد دیور زنر هم منظورتون اینه که وات ش رو بالاتر ببرم ؟ چون دیود زنر ۱۲ ولت یک وات دارم اگر موازی کنم میشه ۲ وات بعد ۳ وات .....

درمورد فیوز هم منظورم به بالابردن ایمنی خود لامپ هست .. گفته بودید یک مقاومت با فاز یا نول بذارم که هم جریان لحظه ای کنترل کنه هم مثل محافظ عمل کنه .. درمورد فیوز هم کنجکاو هستم که برای ایمنی لامپ آیا خوبه یه فیوز شیشه ای مثلن نیم آمپر سر راه فاز یا نول بذارم که ایمنی کار بالاتر بره ؟

یه سوال دیگه هم دارم .. ماژول های لامپ که خازن ندارن .. آیا میشه خازن ۴۰۰ ولت ۴.۷ میکرو بذارم سر خروجی پل دیود (با رعایت پلاریته) که ریپل رو بگیره یا امکانپذیر نیست ؟

دیدگاه

از شما بسیار سپاسگزارم که همیشه من رو راهنمایی میکنید
                              درمورد رگولاتور اصن بحث هزینه نیست فقط دنبال این هستم که ببینم کیفیت کار بالاتر میره یا نه
                              درمورد دیور زنر هم منظورتون اینه که وات ش رو بالاتر ببرم ؟ چون دیود زنر ۱۲ ولت یک وات دارم اگر موازی کنم میشه ۲ وات بعد ۳ وات .....

درمورد فیوز هم منظورم به بالابردن ایمنی خود لامپ هست .. گفته بودید یک مقاومت با فاز یا نول بذارم که هم جریان لحظه ای کنترل کنه هم مثل محافظ عمل کنه .. درمورد فیوز هم کنجکاو هستم که برای ایمنی لامپ آیا خوبه یه فیوز شیشه ای مثلن نیم آمپر سر راه فاز یا نول بذارم که ایمنی کار بالاتر بره ؟

یه سوال دیگه هم دارم .. ماژول های لامپ که خازن ندارن .. آیا میشه خازن ۴۰۰ ولت ۴.۷ میکرو بذارم سر خروجی پل دیود (با رعایت پلاریته) که ریپل رو بگیره یا امکانپذیر نیست ؟
                              اگر دیود زنر ۵ وات گیر آوردید همون بهتره ، ولی چون دیود زنر بالای ۱ وات کمیاب هست مجبورید چند تا ۱ وات رو باهم موازی کنید.
                              گذاشتن فیوز تنها زمانی کاربرد داره که خازن پلی استر اتصال کوتاه بشه و باعث ورود ۲۲۰ ولت به باقی بخش ها بشه ، که در اینصورت بودن فیوز باعث جلوگیری از خسارت بیشتر و جلوگیری از آتش سوزی میشه‌.
                              در مورد ماژول LED های آماده DOB ، میتونید سر راه خروجی پل دیود خازن الکترولیت بذارید تا ریپل کمتر بشه ، ولی متاسفانه طراحی ( اکثر ) ماژول های DOB طوری هست که گذاشتن خازن باعث داغی بیشترش میشه.

دیدگاه

خیر نگفتم که خازن پلی استر حتما باید ۱ میکروفاراد باشه ، بلکه باید بر اساس جریان مورد نیاز LED ها ظرفیت خازن انتخاب کنید.
                                برای مثال اگر ۱۴۰ میلی آمپر لازم دارن خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.
                                و بنظر با مشخصات اعلامی خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.

به این دلیل که LED های مورد نظر با 75 تا 90 ولت کار میکنن پس خازن انتخابی حداقل باید ۱۰۰ ولتی و ترجیحا ۱۶۰ ولتی باشه.
                                با ظرفیت حداقل ۲۲ میکروفاراد.

ضمن اینکه پیشنهاد میکنم در آخر با فاز یا نول ورودی یک مقاومت ۱۰ الی ۳۳ اهمی ۱ وات سری کنید تا هم به عنوان فیوز عمل کنه و هم جریان لحظه ای رو محدود کنه.
                                درود بر شما .. خیلی ببخشید باز مزاحم شدم

این میزان مقاومت ۱۰ تا ۳۳ اهم برای هر نوع ماژول ال ای دی صدق میکنه ؟ (این حرف برای درایور ۷۰ تا ۹۰ ولت ۱۲۰ میلی آمپر بود که گفتید)

البته گفتید برای محدود کردن جریان لخظه ای و هم حالت فیوزی داشته باشه .. که اتفاقن یکبار همین مورد بعد از رفتن و اومدن برق .. فیوز ۱۰ اهم یک وات سوخت و از وسط دونصف شد !

خب برای هر نوع ال ای دی حتا اونهایی که درایور سرخود هستن مثل ماژول های ۱۰ ۲۰ ۳۰ ۴۰ و ۵۰ وات هم میشه این میزان گذاشت ؟ منظورم چیپ های خارن دار که تو قاب های حبابی گذاشته میشن هست ..
                                یکی از لامپهای ۱۸ وات رو میخاستم ماژول ش عوض کنم دیدم یه مقاومت ۳.۲ اهمی فکر کنم نیم وات داشت خب این مورد اگر باید اهم به نسبت وات کم و زیاد بشه بفرمایید که بقیه لامپها رو باز کنم و مقاومتها رو تعویض کنم یا ماژولهای دیگه به نسبت وات .. مقاومت مربوطه رو سر راهشون بگذارم

موفق باشید
                                جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۱۸:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۰.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X