من ویندوز 7 هستم . برای کدبلوک می خوام خرت و پرت بسازم از سورس opencv
در شکل روبرو اول کانقیگور را زدم که یک پنجره باز شد و MinGW Makefiles
را انتخاب کردم.
انتخاب Specify native compilers را هم در شکل روبرو زدم و next می کنم.
بعدش بروید cmd را اجرا کنید و بروید داخل پوشه مقصدی که به برنامه make داده بودید
با cd.. از یک پوشه میشه خارج شد و با cd foldername میشه وارد یک پوشه شد.
بعدش اینو بزنید:
mingw32-make
در عکس بالا داره کار می کنه و ده درصده فعلا.مقداری طول می کشه . نمی دونم چند دقیقه.
وقتی 100 درصد شد من همون جا اینو درج کردم:
mingw32-make install
این محله گویا اجباری نیست و آخرین مرحله است و سریع زیر یک دقیقه یا کمتر تموم میشه.
من یک کپی ازش گرفتم. 2 گیگ بود.
با opencv در کدبلوک برنامه می سازیم و عکس ها را پردازش می کنیم.
از مودم فریم هایی که esp32 ارسال کرده را می گیریم و پردازش می کنیم، این طوری در کامپیوتر مطلعیم که ربات ما چی می بینه ، مثل پهبادهای کوچکی میشه که دوربین داره و مردم با گوشی شون تصویر دوربین را حین پرواز پهباد می بینند.
مرحله بعدی دستور دادن به ربات است. مثلا با wi fi یا بلوتوث . برد esp32 وای فای و بلوتوث دارد.
در شکل بالا برد esp32 cam را می بینید که دارای دوربین و وای فای و بلوتوث است.
پایه نرم افزاری در کامپیوتر وقتی کامل بشه ، می رویم سراغ ارتباط با سخت افزار ربات.
اگر اینجا در کامپیوتر خوب پردازش تصویر کار کنیم ، بعدا در رزبری پای همین کدها به کار می آید ، پس فکر نکنید تلاشها در کامپیوتر فرق داره با تلاش در رزبری پای. هر دو یکیه ، فقط محل اجرای کدها فرق داره.
الان آلکس داشت من را مسخره می کرد ، می گفت با چوب بستنی برای lcd قاب درست کردی.
ولی من میگم خوب اشکالی نداره ، وقتی lcd را نگه داشته.آلکس میگفت lcd با طعم وانیل، خخخخ
بزودی عکس قسمتهای مختلف روبات را براتون می ذارم.
چهارگاه چیست؟
Lcd الان به میکروکنترلر اتمگا ۳۲ وصل است.
ممکن است اتمگا ۳۲ را برای پایین تنه ربات اختصاص دهم و esp32 حکم چشم و مغز و فرمانده ربات را داشته باشه. یک اتمگا ۱۶ هم دارم که بعدا میره برا کنترل پاها و اتمگا ۳۲ میاد برای کنترل بازوها.
یک اتمگا ۸ هم دارم. آلکس به این ۴ تا میگه ۴گاه.
آلکس میگه میکروکنترلرها برای پاسخ سریع پاها خوبن.مثلا تعادل و ...
دوستان من دارم آماده میشم وارد برنامه نویسی با کدبلوک بشم. یکسری آموزش لینکش را دو پست قبل گذاشتم تا کمی با کحیط آشنا بشوید.
بعد کامپایل سورس opencv حدود 2 گیگ حجم ساخته شد. فایلهای مورد نیاز را بزودی می فهمید کدام ها هستند . شاید باقیشو بشود ریخت دور تا حجم هاردتان آزاد شود. خودتون بعدا بررسی و اقدام کنید.
ما با کدبلوک می خواهیم دو کار بکنیم
اولی دریافت عکس و پردازش عکس
دوم ارتباط با ربات و دستور دادن به اون.
شاید این دو کار را بین هم و نامنظم انجام دهیم. گیج نشوید. شایدم نوع سوم و چهارم کار پیدا شد انجام دادیم.
یک جمع بندی بکنم تا اینجا:
مهم ترین هدف من پردازش تصویر در کامپیوتر است . چون رزبری یا چیز مناسب که بشه روی ربات سوار باشه و پردازش بکنه نداشتم.
البته کار بدی هم نیست چون قدرت کامپیوتر خیلی بالاست و خیلی پردازش های سریع و پیچیده می تونه انجام بده و خوبه ربات بهش وصل باشه بوسیله مودم تا ده بیست متر یا مقداری بیشتر شعاع عمل امواج مودم خانه است و اگر یک تقویت کننده موج هم کنارش بزارید کلی بیشتر میشه.
ثانیا به جای کامپیوتر می تونه لپ تاب استفاده بشه که قابل حمل تر از کامپیوتر خانه است.
دیدگاه