اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

سلام دوستان من تمام تایپیک رو خوندم میخوام CNCبسازم موتور 6 سیم دارم دوستانی ک PCB این مدار رو طراحی کردن فایلشو قرار میدن تا ماهم ازش استفاده کنیم؟
    جریان موتور 2 امپر
    http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

سلام به آقای طراح
      من برای راه اندازی استپ موتور میخواهم از L297+L298 و از مد چاپر جریان با پایه های اینهییت استفاده کنم. میخواهم بفرمایید که آیا به پایه OSC در L297 لازم است که RC وصل کنم و اگر قرار است وصل کنم آنرا معمولا روی چه فرکانسی تنظیم کنم؟ با مراجعه به دیتاشیت این آی سی نوشته شده بود که این پایه برای سنکرون و همزمانی بین چند تا آی سی مورد استفاده دارد و از طرفی نوشته بود که این پایه میزان فرکانس چاپر را نیز تعیین می کند.برخی ها می گویند که لازم نیست RC وصل شود. آیا این درست است؟
      با تشکر

دیدگاه

L297 برای عملکرد داخلی خود به کلاک نیاز دارد. این کلاک یا از طریق قرار دادن یک مقاومت بین پایه OSC و Vs و خازنی بین همین پایه و زمین ایجاد می شود (مقدار 22k برای مقاومت و 3.3nF برای خازن مناسب است). یک روش دیگر اعمال کلاک بصورت خارجی است که در این حالت کلاک باید به پایه SYNC اعمال شود. برای این حالت دوم OSC باید به زمین متصل شود.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

دوستان کسی مدارچاپی درایور رو نداره؟
          http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

http://www.mediafire.com/download/sd8scscg08ty8vz/yuksek-guclu-bipolar-step-motor-surucu-l297-ir2104-irfz44.rar
            این فایل رو ببینید میشه روش حساب کرد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MAHDI ZAMANI
              دوستان کسی مدارچاپی درایور رو نداره؟
              مال کدوم مدار رو میخوای؟
              در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
              گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

با سلام به دوستان
                مگنه این که اگه بخواهیم L297 ها رو با هم مچ کنیم باید پایه 16 یا OSC را به زمین و پایه های 1 یا SYNC را به هم وصل کنیم
                ولی من این کارو میکنم فقط درایور مستر کار میکنه بقیه هیچ حرکتی نمیکنند
                تمامی اتصالاتم درستند
                مشکل از کجاست از L297 هست؟
                شاد بودن تنها انتقامی است که انسان میتواند از زندگی بگیرد"چگوارا"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط a302866a
                  با سلام به دوستان
                  مگنه این که اگه بخواهیم L297 ها رو با هم مچ کنیم باید پایه 16 یا OSC را به زمین و پایه های 1 یا SYNC را به هم وصل کنیم
                  ولی من این کارو میکنم فقط درایور مستر کار میکنه بقیه هیچ حرکتی نمیکنند
                  تمامی اتصالاتم درستند
                  مشکل از کجاست از L297 هست؟
                  برای مشترک بودن اسیلاتور در چند L297، اتصال پایه ها به همین ترتیبی است که توضیح دادید. اما برای حرکت موتورها به ورودی CLOCK هر L297 باید بصورت مستقل پالس داده شود. اگر به همین ترتیب عمل کرده اید و فقط یکی از L297 ها فعال است، احتمالا مشکل از کیفیت IC است (در بازار انواع اصلی و تقلبی از L297 وجود دارد).
                  وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                  اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام به دوستان
                    خیلی ممنون از توجهتون
                    خب حالا چطور این مشکل رو حل کنم(چجور بفهمم که این آیسی خوب است یا نه)
                    و حالا اگه این اسیلاتور هارو به هم وصل نکنم و این سی ان سی دست سازو با اسیلاتور مجزا راه بندازم چه مشکلی پیش میآید؟
                    تازه همه آیسی ها یه مارک هستندST :redface: (و همین مارک ST از 4000تومانی داشت تا 9000تومانی)
                    یه راهی جلو پای من بگذارید
                    با تشکر :nice:

دیدگاه

در صورت استفاده از چند L297 نیازی به مشترک کردن اسیلاتور آنها نیست و برای هر IC می توانید از نوسان ساز داخلی آن و مدار RC مجزا برای هر IC استفاده کنید.

دیدگاه

با سلام
                        ممنون از توجهتون
                        ولی چطور اکثر مدارات و نقشه ها همه پایه های SYNC را به هم وصل کردند(دلیل این کار چیه)
                        باتشکر.

دیدگاه

آقای مهندس کی نژاد توی این عکسی که از pdf شما تهیه کردم ، لطفا بفرمایید جریانی که در اون مقدار ، فرایند chopping اتفاق میفته توسط کدوم قسمت تعیین میشه؟ آیا این جریان بوسیله مقاومت های پایه Isence و در نتیجه ی مقایسه با Vref بوده یا مساله طور دیگه ای هست؟ تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                            در این تاپیک درباره یک درایور 3 آمپر استپر موتور مبتنی بر IC های L297-L298 بحث خواهد شد.
                            در تاپیک "ساخت یک CNC ساده بر اساس نرم افزار KCAM" سوالی درباره ساخت یک درایور استپر موتور با L297-L298 از طرف جناب feshwari مطرح شد که به دلیل عدم ربط مسئله به نرم افزار KCAM، بحث در مورد این مسئله به این تاپیک منتقل شد و پست های غیر مرتبط با آن تاپیک هم تعدیل یا حذف شدند.
                            نقشه ای از طرف جناب feshwari به صورت زیر برای درایور استپر موتور قرار داده شد:

با توجه به جریان دهی کم L298، هدف استفاده از تکنیک موازی کردن خروجی های این IC است که در شکل 2 از متن زیر به آن اشاره شده است:

http://www.st.com/st-web-ui/static/a...CD00003776.pdf

نحوه اتصال L297 به دو عدد L298 بصورت زیر است.
                            پایه شماره 1 --- به جایی وصل نمی شود
                            پایه شماره 2 --- GND
                            پایه شماره 3 --- به جایی وصل نمی شود
                            پایه شماره 4 --- به پایه های 5 و 12 L298 اول
                            پایه شماره 5 --- به پایه های 6 و 11 L298 اول
                            پایه شماره 6 --- به پایه های 7 و 10 L298 اول
                            پایه شماره 7 --- به پایه های 5 و 12 L298 دوم
                            پایه شماره 8 --- به پایه های 6 و 11 L298 دوم
                            پایه شماره 9 --- به پایه های 7 و 10 L298 دوم
                            پایه شماره 10 --- ورودی ENABLE
                            پایه شماره 11 --- ورودی CONTROL
                            پایه شماره 12 --- +5V
                            پایه شماره 13--- به پایه های 1 و 15 L298 دوم
                            پایه شماره 14--- به پایه های 1 و 15 L298 اول
                            پایه شماره 15 --- ورودی VREF
                            پایه شماره 16 --- این پایه در نقشه شما به زمین متصل شده و این درحالی است که باید به یک مدار RC (مطابق مشخصات L297) متصل شود.
                            پایه شماره 17 --- ورودی جهت حرکت موتور
                            پایه شماره 18 --- ورودی CLOCK
                            پایه شماره 19 --- ورودی HALF/FULL
                            پایه شماره 20 --- RESET

حال با توجه به اطلاعات L297-L298 و شماتیک قرار داده شده، باید نقشه اولیه ای را رسم کنید تا در صورت لزوم مورد تصحیح قرار بگیرد. ضمنا بهتر است هر محور بصورت یک درایور مستقل باشد و برای چند محور این درایور تکثیر شود و به این ترتیب از شلوغی بیمورد هم جلوگیری می شود.
                            با سلام
                            ای سی L298 دارای 4 خروجی هستش.حالا اگر استپ موتور من دارای 5 سیم یا 6 سیم بود باید چیکار کنم ایا میشه از این ای سی استفاده کنم یا نه

دیدگاه

برای موتورهای 6 سیم باید سرهای وسط سیم پیچ های هر فاز را به جایی متصل نکنید. برای موتورهای 5 سیم هم هر چند می توان از نیمی از سوئیچ های L298 استفاده کرد (که توضیح آن مفصل است) اما اصولا این نوع موتورها مناسب استفاده با L298 نیستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                                برای موتورهای 6 سیم باید سرهای وسط سیم پیچ های هر فاز را به جایی متصل نکنید. برای موتورهای 5 سیم هم هر چند می توان از نیمی از سوئیچ های L298 استفاده کرد (که توضیح آن مفصل است) اما اصولا این نوع موتورها مناسب استفاده با L298 نیستند.
                                خوب برای این جور موتور ها چه ای سی باید بخرم؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X