اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور 3 آمپر استپر موتور با L297-L298

در Vref بحث اندازه گیری مطرح نیست و بلکه این ولتاژ باید به پین 15 از L297 اعمال شود و در نقشه ای که لینک داده اید، وجود پتانسیومتر برای تولید و تنظیم این ولتاژ است. رابطه تعیین کننده مقدار این ولتاژ هم همانی است که ذکر کرده اید که Rs یکی از دو مقاومتی است که بین پین های 1 یا 15 در L298 تا زمین قرار داده می شود.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
      در Vref بحث اندازه گیری مطرح نیست و بلکه این ولتاژ باید به پین 15 از L297 اعمال شود و در نقشه ای که لینک داده اید، وجود پتانسیومتر برای تولید و تنظیم این ولتاژ است. رابطه تعیین کننده مقدار این ولتاژ هم همانی است که ذکر کرده اید که Rs یکی از دو مقاومتی است که بین پین های 1 یا 15 در L298 تا زمین قرار داده می شود.
      ممنون بابت وقتی که میزارید تا جواب بدید
      اگه درست متوجه شده باشم طبق لینکی که دادم ورودی x1 برای راه اندازی مدار است که ولتاژ 5 ولت کنار اون درج شده و طبق فرمول vref=0.5*Iout باید vref که به l297 اعمال می شود را توسط پتانسیومتر به 1 برسانم تا جریان 2 امپر حاصل شود و از ورودی x2 ولتاژ مورد نیاز برای موتور را به مدار اعمال کنم .
      یا این که فقط به x2 که پین vs و l298 هست ولتاژی بیشتر از ولتاژ نامی موتور اعمال می کنیم و بعد vref را تنظیم می کنیم؟؟؟
      راستی مقاومت داخلی خود موتور هم در این قسمت ها باید محاسبه شود؟؟
      اگه جایی از متنم مشکل داره لطفا تصحیح کنید

باز هم ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba.hdpr
        اگه جایی از متنم مشکل داره لطفا تصحیح کنید
        http://www.ti.com/lit/an/snva029b/snva029b.pdf
        تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
        داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

مزیت عملکرد L297-L298 این است که یک ولتاژ با مقداری که معمولا بزرگتر از ولتاژ نامی موتور است به پین شماره 4 از L298 متصل می شود و بسته به مقدار Vref، درایور جریان را طوری تنظیم می کند که حاصلضرب جریان موتور در مقاومت سری شده Rs از Vref بیشتر نشود. این عملکرد در پست زیر نمایش داده شده است:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...1497#msg191497

بنابراین Vref باید بسته به مقدار جریان دلخواه تنظیم گردد. توصیه من به شما این است که Datasheet های L297 و L298 را بصورت دقیق مطالعه کنید تا ابهامات شما در این مورد برطرف گردد.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

سلام لطفا در مورد عملکرد پایه های sync-control-home در l297 توضیح بدین با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
              مزیت عملکرد L297-L298 این است که یک ولتاژ با مقداری که معمولا بزرگتر از ولتاژ نامی موتور است به پین شماره 4 از L298 متصل می شود و بسته به مقدار Vref، درایور جریان را طوری تنظیم می کند که حاصلضرب جریان موتور در مقاومت سری شده Rs از Vref بیشتر نشود. این عملکرد در پست زیر نمایش داده شده است:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...1497#msg191497

بنابراین Vref باید بسته به مقدار جریان دلخواه تنظیم گردد. توصیه من به شما این است که Datasheet های L297 و L298 را بصورت دقیق مطالعه کنید تا ابهامات شما در این مورد برطرف گردد.
              با تشکر
              مشکل من مقدار ولتاژ اعمالی نیست !!(البته ببخشید من یکم از لحاظ اطلاعات برقی مشکل دارم) خودم چند بار دیتاشیت اونارو مطالعه کردم اما سوالایی که برام باقی مونده اینه که
              1)باید به پایه vs در l298 یا همون SUPPLY VOLTAGE ولتاژ موتور اعمال بشه و جداگونه به پایه 9 همون ای سی یعنی LOGIC SUPPLY VOLTAGE یه +5 ولت ؟؟؟
              2) همون SUPPLY VOLTAGE کافیه؟؟دیگه اون +5 لازم نیست؟؟
              یه سوال دیگه داشتم اونم اینه که تو پروتوس ورودی مدار درایور باید چی بدم؟همون puls درسته؟بعد از run شدن پیام میده تعدادی از پایه های l297 (به نظرم 13 به بعد) "not modelled" با همون دادن ورودی مشکل حل میشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mr66
                سلام لطفا در مورد عملکرد پایه های sync-control-home در l297 توضیح بدین با تشکر
                SYNC: اگر بیش از یک L297 در مدار وجود داشته باشد می توان فقط در یکی از آنها مدار اسیلاتور را قرار داد و با اتصال همه پایه های SYNC در بقیه شماره ها از نوسان این اسیلاتور استفاده کرد.

HOME: وقتی خروجی ها در وضعیت ABCD=0101 باشند فعال می شود.

CONTROL: برای توضیح عملکرد این پین به شکل های 15 تا 18 فایل ضمیمه شده مراجعه کنید و اگر سوالی بود، بعد از بررسی شکل ها و توضیحات مربوطه آن را مطرح کنید.

نوشته اصلی توسط mojtaba.hdpr
                دیتاشیت اونارو مطالعه کردم اما سوالایی که برام باقی مونده اینه که
                1)باید به پایه vs در l298 یا همون SUPPLY VOLTAGE ولتاژ موتور اعمال بشه و جداگونه به پایه 9 همون ای سی یعنی LOGIC SUPPLY VOLTAGE یه +5 ولت ؟؟؟
                2) همون SUPPLY VOLTAGE کافیه؟؟دیگه اون +5 لازم نیست؟؟
                یه سوال دیگه داشتم اونم اینه که تو پروتوس ورودی مدار درایور باید چی بدم؟همون puls درسته؟بعد از run شدن پیام میده تعدادی از پایه های l297 (به نظرم 13 به بعد) "not modelled" با همون دادن ورودی مشکل حل میشه؟
                پاسخ سوالات 1 و 2 را قبلا در پست شماره 93 بصورت واضح دادم. در مورد Proteus هم به دلیل اینکه با این نرم افزار هیچ فعالیتی انجام نمی دهم، کمک خاصی را نمی توانم ارائه کنم.
                فایل های پیوست شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                  پاسخ سوالات 1 و 2 را قبلا در پست شماره 93 بصورت واضح دادم. در مورد Proteus هم به دلیل اینکه با این نرم افزار هیچ فعالیتی انجام نمی دهم، کمک خاصی را نمی توانم ارائه کنم.
                  ممنون ، مشکل حل شد، مشکل این بود که بعضی از مدارای سایت های مختلف با یه رگلاتور از طریق supply voltage اون logic supply voltage هم تامین کرده بودن !! و من میدیدم که بعضی ها 2تا ورودی پاور دارن بعضی ها یکی برای همین قاطی کرده بودم.گفتم که بقیه هم که مثل من مبتدی هستن دچار اشتباه نشن

تو این سایت http://www.planet-cnc.com/index.php?page=diy یه رابط درایور usb برای ساختن گذاشته و کد hex برای avr داده می خواستم بپرسم با mach3 میشه راش انداخت یا نه؟چون نوشته (Mach3 is NOT needed) و نرم افزاری که خودش پیشنهاد داده پولی هست !! نرم افزار usb دیگه ای هم هست که بتونه اینو رابندازه؟؟

باز هم از اقای طراح و دیگر دوستان کمال تشکر رو دارم

دیدگاه

سوال شما ربط چندانی به موضوع این تاپیک ندارد. اما با مراجعه به سایت مربوطه، ظاهرا برد مذکور دارای نرم افزار خاص خود است و از طریق این نرم افزار کنترل می شود:

www.planet-cnc.com/faq/articles/bensCNCweblog01.pdf

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و استادان بزرگوار فکر میکنم تا به حال چند نفر این مداری که تو صفحه اول می باشد رو pcb زدن اگر کشیدید لطف کنید فایلش رو بزارید تا برای بقیه افراد دوباره کاری نشه با تشکر.
                      Someone who can change the world
                      ELECTRONIC ENGINEER

دیدگاه

سلام
                        من از استپ موتور 4 سیمه و L297 و L298 برای درایو موتور استفاده میکنم
                        جریانی که فعلا از هر کویل(یا سیم پیچ موتور) میگذره 300میلی آمپر هستش و من میخام اونو به 200 میلی آمپر(از هر کویل) کاهش بدم
                        به پین های sense L298 (پین های 1و15) مقاومت های 3 اهم (سر دیگه شون به زمین متصله)متصل کردم
                        و همچنین پایه های 1و15 L298 رو به پایه های سنس L297 متصل کردم، Vref=0.62 ولت قرار دادم و به پین ولتاژ رفرنس L297 متصل کردم
                        ولتاژ تغذیه L298 رو به 12 ولت متصل کردم.
                        اما هنوز جریانی که از هر کویل(سیم پیچ موتور) میکشه 300 میلی آمپر هستش.
                        خازن و مقاومت اسیلاتور رو 100nF و 1کیلو اهم انتخاب کردم که فرکانس حدود 14کیلوهرتز میده.
                        به نظرتون چرا L297 جریان رو کنترل نمیکنه؟!

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AliTabaie
                          سلام
                          خازن و مقاومت اسیلاتور رو 100nF و 1کیلو اهم انتخاب کردم که فرکانس حدود 14کیلوهرتز میده.
                          به نظرتون چرا L297 جریان رو کنترل نمیکنه؟!
                          فرکانس پایه اوسیلاتور که میگی 14 کیلو است رو اندازه بگیر . شاید عملا فرکانست کمه ؟ اگه کم نبود خوب افزایش بده .
                          تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                          داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید خدمت طراح عزیز
                            اگه در اول تاپیک خودتون یه توضیح کامل در مورد مدار داده بودین فک میکنم بهتر میشد رو مدار بحث کرد و خیلی از سوالات دیگه مطرح نمی شدند

دیدگاه

سلام
                              من چند تا سوال دارم
                              1- پایه 11 ای سی l297 کاربردش چیه؟
                              2-پایه ریست l297 کارش چیه؟ حتماباید ریست بشه؟
                              3- vref دقیقا برای چی هست؟

دیدگاه

پاسخ سوالات 1 و 3 در پست های قبلی موجود است:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...6892#msg496892
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5640#msg495640
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...6357#msg496357
                                ...

فعال کردن ورودی reset هم سبب می شود که سیکل تولید پالس ها از ابتدا شروع شود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X