پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
من یه دستگاه مه ساز صنعتی خردیم که متاسفانه بعد از مدت کوتاهی کار کردن خراب شد،روی برد یک ترانزستور هست که روش خراشیده شده ولی BU40 مشخصه ،به جای آن BU406 گذاشتم ولی خیلی ضعیفتر کار میکنه در ضمن روی برد یه مقاومت 1.5 اهمی هست که خیلی داغ میکنه و میسوزه و فکر کنم همون باعث سوختن ترانزستور میشه از دوستان کسی بتونه راهنمایی کنه ممنون میشم
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
نوشته اصلی توسط 03056
من یه دستگاه مه ساز صنعتی خردیم که متاسفانه بعد از مدت کوتاهی کار کردن خراب شد،روی برد یک ترانزستور هست که روش خراشیده شده ولی BU40 مشخصه ،به جای آن BU406 گذاشتم ولی خیلی ضعیفتر کار میکنه در ضمن روی برد یه مقاومت 1.5 اهمی هست که خیلی داغ میکنه و میسوزه و فکر کنم همون باعث سوختن ترانزستور میشه از دوستان کسی بتونه راهنمایی کنه ممنون میشم
سلام مهندس !!
1_وات مقاومتت را زیاد کن
2_مدارت را بدون پیزو روشن نکن
اگر روشن کردی مساوی است با
1_سوختن ترانزیستور
2_سوختن سلف ورودی
3_سوختن همین مقاومت 1.5(تو دیگر مدارات 2.2 و0.47 هم دیده شده)
موفق باشی :biggrin: :nerd:
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد ب
نوشته اصلی توسط SALEH.KAZAMA
سلام! اینم مدار من که بستم!!
http://8pic.ir/images/06423994217650252803.jpg
سلام
این مدار به دلیل کارکردن با فرکانس گیگاهرتزی
1-نباید روی برد برد ببندی...
2-اگه روی برد برد بستی از کوتاه ترین مسیر ها و حتی بدون استفاده از جامپر باشه...مثل تصویری که در صفحات 1و2 گذاشتم ببند
نوشته اصلی توسط SALEH.KAZAMA
سلام مهندس !!
1_وات مقاومتت را زیاد کن
2_مدارت را بدون پیزو روشن نکن
اگر روشن کردی مساوی است با
1_سوختن ترانزیستور
2_سوختن سلف ورودی
3_سوختن همین مقاومت 1.5(تو دیگر مدارات 2.2 و0.47 هم دیده شده)
موفق باشی :biggrin: :nerd:
اون مدار بله...احتمالش زیاده اگه پیزو جدا بشه ترانزیستورت بسوزه...خودم با این مدارات صنعتی تجربه سر کله زدم...ترانزیستور میسوزونن
ولی این مدار که با طراحی جدید به خدمتتون ارائه دادم و همچنین با 1047 کار میکنه....این مشگلات رو نداره....
شاید با کم و زیاد کردن سلف و مقاومت که در نتیجه فرکانس و جریان خروجی تاثیر میزاره باعت بشه پیزو بسوزه...اما ترانزیستور هرگز نمیسوزه(مگه اینکه خنک نشه)
هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .
\|/_\/_
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد ب
سلام بالاخره به جواب رسیدم هورااااااااااااااااا :applause:
امروز بالاخره حرفی رو که زدم عملی می کنم و مدار خوب و بهینه شده و همچنین نتایجش رو ارائه می کنم
اول از همه این که 30 ولت برای این مدار کافیه من که با 27 ولت کار کردم
دوم اینکه ترانزیستور خیلی کمتر داغ میکنه و به یه هیت سینگ متوسط نیاز داره :mrgreen:
سوم اینکه قطعات مدار خیلی کمه و راندمان خوبی هم داره :biggrin:
الان شماتیک و عکس های مدار رو قرار میدم و بعد هم نتایج عملی که با اسیلوسکوپ مشاهده کردم رو به صورت عکس می زارم و همچنین تصاویری از عملکرد فوق العاده مدار از بس بخار می کرد خونه رو آب ور داشت نتونستم الان از این نتایج هم عکس بگیرم (فعلا)
خوبی این مدار اینه بدون اتصال پیزو هیچیش نمیشه و نمی سوزه اول لیست قطعات و قیمت
1-ترانزیستور TT2148 یا معادل آن 3000 تومان
2-سلف 100 میکرو هانری 200 تومان
3-پیزو تبخیر آب سرد 6000 تومان
4-ترانس 24 ولت 1 آمپر 8400 تومان
5-پل دیود 2 آمپر 300 تومان
6-برد سوراخ دار کوچک 200 تومان
7-هیت سینک متوسط 1000 تومان
8-خازن 2200 میکرو فاراد 50 ولت 750 تومان
9-خازن 6.8 نانو فاراد 50 تومان
10-خازن 1.5 نانو فاراد 50 تومان
11-مقاومت 18 کیلو اهم دو وات 50 تومان
12- سلف مدار که باید پیچیده بشه و برای این کار کافیه 18 دور سیم دور یک مداد بپیچید :nerd: که جمعش هم میشه 20 هزار تومان اینم از شماتیک مدار
بدو بدو فقط بیست تومنه هاااااااا
http://upload7.ir/imgs/2014-01/60849105604080854307.jpg این هم عکس های مدار البته شما به اون خازن ها و ولوم توجه نکنید چون اونارو برای به دست آوردن مقدار دقیق خازنها و مقاومت گذاشته بودم البته فقط شکل موج ها می مونه که اونم بعدا می زارم
نوشته اصلی توسط sina8
جناب edeeson_nm1 خسته نباشید. :rolleyes: ممنون بابت عکس ها و اطلاعات دقیق
فقط جسارتا اون اسیلاتوری که با 40106 بود چی شد ؟ :redface:
سلام اون اسیلاتور با 40106 نیاز به یک مدار تطبیق امپدانس داشت که باعث میشد مدار خیلی شلوغ و گران تمام شود .
آن مدار برای فرکانس های پایین با راندمان بالا بسیار مناسب است و شما می توانید از آن به عنوان یک تقویت کننده موج مربعی استفاده کنید. اما در فرکانس بالاتر از 1 مگا هرتز با آی سی های درایور ، خروجی آی سی به کلی قطع می شود و نمی توان از این آی سی ها هم استفاده کرد. و ماسفت نیز همانند یک مدار پیچیده عمل می کند و جریان بالایی برای درایو مصرف می کند و باز هم مشکل داغ شدن بسیار زیاد وجود دارد پس استفاده از آن طرح برای ما سودی ندارد . :(
اما این مدار ساده کم هزینه و راحت است و اگر پیزو را قطع کنید مدار به مشکل نمی خورد حتی اگر تغذیه را معکوس وصل کنید برای چند لحظه کوتاه باز هم مشکلی بوجود نمی آید و در کل مدارش خیلی خوبه دیگه :biggrin: :mrgreen:
چون فرکانس بالاست اگر یک خازن غیر الکترولیت حدود 1 میکرو با خازن ورودی موازی کنید، عملکرد مدار بهتر هم میشه. چون خازن 2200 میکرو در فرکانس 1.7 مگ نمیوتونه جریان های پالسی شدید را تغذیه کنه.
Weakness of attitude becomes weakness of character
Albert Einstein
rectifier : عزیز بله حق با شماست و بهتره برای حذف نویز از خازن های کم ظرفیت هم استفده بشه
voyager2020 : این ترانزیستور خیلی بهتر و قوی تر از 1047 هست ولی فکر نکنم به این راحتی پیدا بشه من از پاور سوخته ی گرین باز کردم
ولی میشه معادلش رو قرار داد که قیمت این نوع ترانزیستورها حدود 3000 تومنه مثل 1047
Hesam_M : عکسها شاید یک مقدار سنگینه و طول میکشه لود بشه
دیدگاه