اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

اینطور که به نظر میرسه اتصالات ضعیف باعث مشکل شده .
    سپاس
    بخش قدرت که روی فیبر و لحیم و ....
    پس اتصالات بخش کنترل باید منظورتون باشه
    پس از بردن مدار روی فیبر،اطلاع میدم خدمتتون

دیدگاه

اینطور که به نظر میرسه اتصالات ضعیف باعث مشکل شده .
      درود
      جهت اطمینان میپرسم
      اگر مقاومت مورد استفاده برای پایه ۲ آیسی LM358 و مقاومت پایه ۱۶ آیسی TL494 برای کنترل جریان،یکسان باشند ایرادی داره؟یا باید برای هر کدام یک مقاومت جداگانه در نظر بگیرم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

درود
        جهت اطمینان میپرسم
        اگر مقاومت مورد استفاده برای پایه ۲ آیسی LM358 و مقاومت پایه ۱۶ آیسی TL494 برای کنترل جریان،یکسان باشند ایرادی داره؟یا باید برای هر کدام یک مقاومت جداگانه در نظر بگیرم؟
        با سلام مجدد و خسته نباشید ،
        اگر منظورتون مقاومت شنت چند صدم اهمی هست ، بله اتفاقا باید یکی باشه و استفاده از ۲ مقاومت جداگانه لازم نیست.
        ضمنا الان دقیقا از کدوم مدار محدود کننده جریان استفاده میکنید ؟

دیدگاه

اگر منظورتون مقاومت شنت چند صدم اهمی هست ، بله اتفاقا باید یکی باشه و استفاده از ۲ مقاومت جداگانه لازم نیست.
          درود ‌و سپاس
          موقع تست از پروتکشن ، که کلا محدود کننده رو حذف کردم
          (پایه ۱۶ به گرند و ۱۵ به ۱۴)
          ولی قبلش ، از همون مداری که شما زحمت کشیدید و گذاشتین
          فعلا هم که دارم مداررو میبرم روی فیبر

دیدگاه

درود ‌و سپاس
            موقع تست از پروتکشن ، که کلا محدود کننده رو حذف کردم
            (پایه ۱۶ به گرند و ۱۵ به ۱۴)
            ولی قبلش ، از همون مداری که شما زحمت کشیدید و گذاشتین
            فعلا هم که دارم مداررو میبرم روی فیبر
            درسته ، مشکلی نیست.

دیدگاه

درود
              مدار (کنترل،محدود کننده و پروتکشن)روی فیبر لحیم شدن
              احساس میکنم صدای ترانس کمتر شده
              R14 رو بصورت یک مقاومت ۲۲ کیلو سری با پتانسیومتر ۱۰۰ کیلو گذاشتم تا قابل تغییر باشه
              متاسفانه هنوز در جریان های بالا(معمولا بالای ۳ آمپر)افت ولتاژ هست
              با افزایش مقدار R14 ، افت ولتاژ هم در بار یکسان ، بیشتر میشه و بالعکس

دیدگاه

درود
                اینکه عرض کردم افت ولتاژ هست ، منظورم افت ولتاژ زیاد و در حد ۱۰ ولت بود که با حذف پروتکشن مشکل حل میشه
                و دوتا سوال داشتم
                اول اینکه غیر از تغییر R14 ، احتمالش هست با تغییر مقادیر R16 یا R15 کارکرد مدار بهتر بشه ؟
                دوم اینکه ، اینکه پروتکشن با رسیدن به مقدار مورد نظر مثلا ۱۴ آمپری که فرمودید،قرار چه کاری انجام بده؟
                قطع کنه؟یا جریان رو بیاره پایین؟
                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۱:۱۲ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶.

دیدگاه

درود
                  اینکه عرض کردم افت ولتاژ هست ، منظورم افت ولتاژ زیاد و در حد ۱۰ ولت بود که با حذف پروتکشن مشکل حل میشه
                  و دوتا سوال داشتم
                  اول اینکه غیر از تغییر R14 ، احتمالش هست با تغییر مقادیر R16 یا R15 کارکرد مدار بهتر بشه ؟
                  دوم اینکه ، اینکه پروتکشن با رسیدن به مقدار مورد نظر مثلا ۱۴ آمپری که فرمودید،قرار چه کاری انجام بده؟
                  قطع کنه؟یا جریان رو بیاره پایین؟
                  یک سوال از شما دارم که جوابش مبهم مونده :
                  با اصلاحات پست ۲۲۸ تا چه حدی مدار شما بهبود پیدا کرد؟
                  جواب سوال اول : بله ممکن هست
                  جواب سوال دوم : در پست ۲۲۸ و یکی از پست های بعدیش گفتم که ، میتونید بین حالت اشمیت تریگر و عادی یکی رو انتخاب کنید.
                  در حالت عادی ، وقتی اتصال کوتاه رخ میده ولتاژ خروجی کاملا صفر میشه و بعد چند دهم ثانیه خروجی به شکل محدود شده ( مثلا چند دهم ولت ) وصل میشه تا زمانی که اتصال کوتاه رفع بشه ، در اینصورت بعد چند دهم ثانیه خروجی تدریجی به حالت عادی برمیگرده.
                  حالت اشمیت تریگری هم مشابه حالت بالا هست ، اما با این تفاوت که به فرض اگر اتصال کوتاه رخ بده و خروجی قطع بشه ، حتی با اتمام اتصال کوتاه هم خروجی به حالت عادی برنمیگرده مگر اینه جریان کشی از خروجی کم یا صفر باشه.
                  ​​​

دیدگاه

یک سوال از شما دارم که جوابش مبهم مونده :
                    با اصلاحات پست ۲۲۸ تا چه حدی مدار شما بهبود پیدا کرد؟
                    جواب سوال اول : بله ممکن هست
                    جواب سوال دوم : در پست ۲۲۸ و یکی از پست های بعدیش گفتم که ، میتونید بین حالت اشمیت تریگر و عادی یکی رو انتخاب کنید.
                    در حالت عادی ، وقتی اتصال کوتاه رخ میده ولتاژ خروجی کاملا صفر میشه و بعد چند دهم ثانیه خروجی به شکل محدود شده ( مثلا چند دهم ولت ) وصل میشه تا زمانی که اتصال کوتاه رفع بشه ، در اینصورت بعد چند دهم ثانیه خروجی تدریجی به حالت عادی برمیگرده.
                    حالت اشمیت تریگری هم مشابه حالت بالا هست ، اما با این تفاوت که به فرض اگر اتصال کوتاه رخ بده و خروجی قطع بشه ، حتی با اتمام اتصال کوتاه هم خروجی به حالت عادی برنمیگرده مگر اینه جریان کشی از خروجی کم یا صفر باشه.
                    ​​​
                    درود و سپاس

در مورد تاثیر اصلاحات،چون اندازه گیری دقیق دمای ماسفت ها در یک توان خروجی ، قبل و بعد اصلاح ، نداشتم نمیتونم به جرئت بگم خدمتتون ولی فکر میکنم کمی بهتر شده

سر و صدای ترانس قطعا کمتر شده (البته همچنان در بعضی جاها هست و موقع سر و صدای ترانس ، ماسفت ها هم گرمای شدید دارن)
                    عملکرد ولوم کنترل جریان ، قطعا بهتر شده
                    //////
                    الان کدام حالت هست ؟
                    حالت عادی یا اشمیت تریگری؟
                    چطور میشه تغییر حالت داد؟
                    ینی فقط اتصال کوتاه فقط باعث فعال شدن پروتکشن میشه؟یا اضافه جریان کشی(که فرمودید با تغییر R14،میشه مقدارش رو تعیین کرد)هم همان حالت رو خواهد داشت؟

دیدگاه

درود
                      R14,16,17 رو به صورت پتانسیومتر های ۵۰ کیلویی گذاشتم
                      حقیقتش گیج شدم
                      افت ولتاژ تحت تأثیر پروتکشن رو میشه با تنظیم هر سه پتانسیومتر به حداقل رسوند
                      اما مسئله ای که همچنان بعضی جاها هست و هم باعث داغی ماسفت ها (به هم ریختن شکل موج) و هم افت ولتاژ میشه،صدای ترانس هست
                      //////
                      چند سوال دارم خدمتتون
                      اول اینکه برای بالا رفتن ولتاژ پین ۴ آیسی tl494 و در نتیجه افت ولتاژ،میشه سر راه کلکتور یا امیتر Q5 مقاومت قرار داد؟

سوال دوم اینکه الان چطور میتونم پروتکشن رو غیر فعال کنم؟
                      آیا خارج کردن LM358 از روی سوکت کافیه و کاملا غیر فعال میشه؟

و دیگر اینکه برای غیر فعال کردن مدار ، اگر ۵ ولت به صورت دستی به پین ۴ اعمال بشه،کافیه؟اگر اینطور نیست بفرمایید چگونه
                      جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۰۹:۳۹ ۱۴۰۳/۰۸/۲۷.

دیدگاه

درود و سپاس

در مورد تاثیر اصلاحات،چون اندازه گیری دقیق دمای ماسفت ها در یک توان خروجی ، قبل و بعد اصلاح ، نداشتم نمیتونم به جرئت بگم خدمتتون ولی فکر میکنم کمی بهتر شده

سر و صدای ترانس قطعا کمتر شده (البته همچنان در بعضی جاها هست و موقع سر و صدای ترانس ، ماسفت ها هم گرمای شدید دارن)
                        عملکرد ولوم کنترل جریان ، قطعا بهتر شده
                        //////
                        الان کدام حالت هست ؟
                        حالت عادی یا اشمیت تریگری؟
                        چطور میشه تغییر حالت داد؟
                        ینی فقط اتصال کوتاه فقط باعث فعال شدن پروتکشن میشه؟یا اضافه جریان کشی(که فرمودید با تغییر R14،میشه مقدارش رو تعیین کرد)هم همان حالت رو خواهد داشت؟
                        ویز ویز ترانس که میتونید با تغییر مقاومت و خازن بین پایه های ۲ و ۳ آیسی ۴۹۴ حل کنیدش،
                        محافظ اتصال کوتاه هم الان حالت عادی هست و در همون پست ۲۲۸ نحوه تغییر حالت به اشمیت تریگری رو گفتم ( تنها با اضافه کردن یک مقاومت )

نکته ای که باید بهش توجه داشت ، اینه که در دنیای حقیقی اتصال کوتاه واقعی نداریم ، چون جریان بی نهایت یا مقاومت کاملا صفر نداریم ، پس اساس کار مدار حفاظت از اتصال کوتاه در اینجا هم بر پایه تشخیص جریان اضافی هست ، البته روش تشخیص افت ولتاژ هم وجود داره که قبلا گفتم و نپسندیدید.
                        ///////////////////////////
                        صدای ترانس هم در بالا گفتم که بخاطر ضعف حلقه فیدبک هست ،
                        سوال اولتون در مورد Q5 رو متوجه نشدم
                        سوال دوم ، بله با بیرون آوردن آیسی 358 میتونید حفاظت از اتصال کوتاه رو غیر فعال کنید ، راه ساده تر هم اتصال کوتاه کردن بیس-امیتر ترانزیستور Q5 هست.
                        سوال سوم ، بله میتونید با اعمال ۵ ولت به پایه ۴ آیسی 494 مدار رو خاموش ( Shut Down ) کنید.

دیدگاه

ویز ویز ترانس که میتونید با تغییر مقاومت و خازن بین پایه های ۲ و ۳ آیسی ۴۹۴ حل کنیدش،
                          محافظ اتصال کوتاه هم الان حالت عادی هست و در همون پست ۲۲۸ نحوه تغییر حالت به اشمیت تریگری رو گفتم ( تنها با اضافه کردن یک مقاومت )

نکته ای که باید بهش توجه داشت ، اینه که در دنیای حقیقی اتصال کوتاه واقعی نداریم ، چون جریان بی نهایت یا مقاومت کاملا صفر نداریم ، پس اساس کار مدار حفاظت از اتصال کوتاه در اینجا هم بر پایه تشخیص جریان اضافی هست ، البته روش تشخیص افت ولتاژ هم وجود داره که قبلا گفتم و نپسندیدید.
                          سوال دوم ، بله با بیرون آوردن آیسی 358 میتونید حفاظت از اتصال کوتاه رو غیر فعال کنید ، راه ساده تر هم اتصال کوتاه کردن بیس-امیتر ترانزیستور Q5 هست.
                          سوال سوم ، بله میتونید با اعمال ۵ ولت به پایه ۴ آیسی 494 مدار رو خاموش ( Shut Down ) کنید.
                          سپاس فراوان
                          در مورد Q5 ، منظورم این بود که چون ولتاژ پایه ۴ آیسی tl494 بالا میره و باعث افت ولتاژ میشه ، گفتم شاید بین کلکتور یا امیتر Q5 ، یک مقاومت بگذاریم ، وضعیت بهتر بشه.

صدای ترانس هم بیشتر شبیه خِر خِر هست و شدید
                          تست میکنم و خبر میدم خدمتتون

دیدگاه

سپاس فراوان
                            در مورد Q5 ، منظورم این بود که چون ولتاژ پایه ۴ آیسی tl494 بالا میره و باعث افت ولتاژ میشه ، گفتم شاید بین کلکتور یا امیتر Q5 ، یک مقاومت بگذاریم ، وضعیت بهتر بشه.

صدای ترانس هم بیشتر شبیه خِر خِر هست و شدید
                            تست میکنم و خبر میدم خدمتتون
                            در حالت عادی ترانزیستور Q5 اصلا نباید جریانی رو از خودش عبور بده ، در غیر اینصورت لازم هست مقدار مقاومت بین پایه بیس-امیتر رو کمتر کنید تا حدی که ترانزیستور به ناحیه خاموش برسه و جریانی از خودش عبور نده.

دیدگاه

در حالت عادی ترانزیستور Q5 اصلا نباید جریانی رو از خودش عبور بده ، در غیر اینصورت لازم هست مقدار مقاومت بین پایه بیس-امیتر رو کمتر کنید تا حدی که ترانزیستور به ناحیه خاموش برسه و جریانی از خودش عبور نده.
                              درود و سپاس
                              همه رنج و حتی نوع خازن و مقاومت بین ۲و۳ آیسی tl494 رو تست کردم
                              اما فقط میزان صدا و اینکه در چه جریانی صدا میده متفاوت هست و باز هم مشکل پابرجاست
                              بهترین نتیجه با مقاومت ۱ مگا و بدون خازن هست
                              راستی جایی خواندم که صدای ترانس میتواند از نوع اسنابر استفاده شده(بین پایه های ترانس) و مخصوصا به خاطر خازن میتونه باشه
                              نظرتون رو بفرمایید لطفاً

دیدگاه

درود
                                مشکل صدای ترانس ، تقریبا حل شد

موقع بستن مدار روی فیبر ، بجای مقاومت پایه ۶ آیسی،یک پتانسیومتر مولتی ترن گذاشتم تا بتونم راحت و هر چه بهینه تر فرکانس رو تغییر بدم
                                با تغییر ذره به ذره فرکانس و البته حذف محدود کننده جریان و خازن بین ۲و۳ آیسی
                                محدود کننده جریان هم افت ولتاژ میداد و هم باعث سر و صدای زیاد ترانس و مشکلات بعدی میشد

​​​​​​///////
                                خب الان دقیقا چه کنم که پروتکشن ، محدود کننده هم باشه؟حالت اشمیت تریگری نیازم نیست
                                سوال دیگه اینکه الان پروتکشن ،با مقدار R14=33k فرمودید روی ۱۴ امپر عمل میکنه . حدود تقریبی R14 برای ۵ آمپر چقدر باید باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X