درود دوستان
سیستم من یه مشکلی پیدا کرده .. یه دفعه صفحه سیاه میشه و هیچ کاری نمیشه کرد ولی کیبورد چراغ هاش رو میشه روشن وخاموش کرد یعنی کاملا هنگ نمیکنه وقتی ctrl alt del رو میزنی ریستارت میشه (وسط ویندوز اصولا نباید ریستارت کنه)
بعد که ریستارت شد تصویر میده و بوق سلامت هم شنیده میشه ولی بعد مانیتور میره رو حالت پاور سیوینگ و ... صفحه سیاه بدون هیچ نوشته یا خط یا...
باید چند بار روشن و خاموش یا ریستارت کنم و یا برق پاور رو قطع و وصل کنم تا درست شه
با یه کارت گرافیک دیگه تست کردم ولی مشکل از اون نبود هارد رو هم از دور خارج کردم ولی باز اون صفحه سیاه میاد
مادربورد رو باز کردم و زیر پیچ ها و پایه هاش پلاستیک مخصوص گذاشتم asus p5q
آخرش پاور رو باز کردم (گرین 430) و خازن های زیر 50 میکر و رو تست کردم اونایی که کم شده بود عوض کردم و یه خازن بزرگ که باد کرده بود هم تعویض شد(2200 شده بود 5 :mrgreen .. ولی باز مشکل داره .. این پاور رو 5 سالی هست که دارم
خازن های دیگه رو عوض نکردم ولی از بیرون دو تا خازن 2200 با 5 و12 موازی کردم منظورم از سوکت مولکس هستش بدون لحیم البته ولی باز مشکل پابرجاست .. به نظرتون مشکل از کجاس؟ میتونه از مادر بورد باشه یا ...
ویرایش::
دیروز و امروز بدتر شده دیگه با ریستارت و خاموش روشن شدن بالا نمیاد باید یه مدت برق قطع باشه تا دوباره بالا بیاد
یه چیزی هم هست بعضی وقتا کلا بعد از بوق سلامت صفحه سیاه میاد ولی بعضا اون قسمت رو رد میکنه و منتظر پسورد بایوس میشه در این حالت وقتی مانیتور رو از پورتدیجیتال قطع میکنم و به VGA وصل میکنم تصویر میده ولی باز داخل ویندوز مشکل داره .. امکان داره ایراد از بخش 5 ولت باشه؟ مثلا ریپل زیاد و این حرفا؟
البته ولتاژا همه درستن .. 3.37 ، 5.02 ، 11.58 .. ولتاژ استندبای5.1 یا 5.2 .. ولتاژسیم سبز 4.2 .. پاورگود (در هر حالت) 4.18 ولت
ویرایش: بردم پیش تعمیر کار گفت به احتمال 90 درصد از چیپ اصلی مادربورده :cry:
زندگی پر ز وجود است ولی ..
ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...
درود دوستان
سیستم من یه مشکلی پیدا کرده .. یه دفعه صفحه سیاه میشه و هیچ کاری نمیشه کرد ولی کیبورد چراغ هاش رو میشه روشن وخاموش کرد یعنی کاملا هنگ نمیکنه وقتی ctrl alt del رو میزنی ریستارت میشه (وسط ویندوز اصولا نباید ریستارت کنه)
بعد که ریستارت شد تصویر میده و بوق سلامت هم شنیده میشه ولی بعد مانیتور میره رو حالت پاور سیوینگ و ... صفحه سیاه بدون هیچ نوشته یا خط یا...
باید چند بار روشن و خاموش یا ریستارت کنم و یا برق پاور رو قطع و وصل کنم تا درست شه
با یه کارت گرافیک دیگه تست کردم ولی مشکل از اون نبود هارد رو هم از دور خارج کردم ولی باز اون صفحه سیاه میاد
آخرش پاور رو باز کردم (گرین 430) و خازن های زیر 50 میکر و رو تست کردم اونایی که کم شده بود عوض کردم و یه خازن بزرگ که باد کرده بود هم تعویض شد(2200 شده بود 5 :mrgreen .. ولی باز مشکل داره .. این پاور رو 5 سالی هست که دارم
خازن های دیگه رو عوض نکردم ولی از بیرون دو تا خازن 2200 با 5 و12 موازی کردم منظورم از سوکت مولکس هستش بدون لحیم البته ولی باز مشکل پابرجاست .. به نظرتون مشکل از کجاس؟ میتونه از مادر بورد باشه یا ...
دیروز و امروز بدتر شده دیگه با ریستارت و خاموش روشن شدن بالا نمیاد باید یه مدت برق قطع باشه تا دوباره بالا بیاد
یه چیزی هم هست بعضی وقتا کلا بعد از بوق سلامت صفحه سیاه میاد ولی بعضا اون قسمت رو رد میکنه و منتظر پسورد بایوس میشه در این حالت وقتی مانیتور رو از پورتدیجیتال قطع میکنم و به VGA وصل میکنم تصویر میده ولی باز داخل ویندوز مشکل داره .. امکان داره ایراد از بخش 5 ولت باشه؟ مثلا ریپل زیاد و این حرفا؟
البته ولتاژا همه درستن .. 3.37 ، 5.02 ، 11.58 .. ولتاژ استندبای5.1 یا 5.2 .. ولتاژسیم سبز 4.2 .. پاورگود (در هر حالت) 4.18 ولت
سلام. خازن های مادر بوردی رو تست کردید؟ من قبلا یه بار یکی از دوستام اگه اشتباه نکنم اون طور که یادمه مشکلات اینچنینی داشت. یکی از خارن های مادر بوردی که 6.3 ولت 1500 میکرو بود رو عوض کردم درست شد.
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
ممنون دوست عزیز .. ولی از کجا بدونم کدوم خازنه همه شون جامد هستن از ظاهر میشه فهمید؟ روی برد که فک نکنم بشه تست کرد نمیخوام خودم این کارو بکنم چون هویه م 40 واته و لحیم های مادربورد هم فک کنم دیرتر از سیم لحیمای معمولی آب بشن روی مادر بورد هم پر قطعات smd هستش میترسم بزنم یه چیزیو بسوزونم
زندگی پر ز وجود است ولی ..
ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...
ممنون دوست عزیز .. ولی از کجا بدونم کدوم خازنه همه شون جامد هستن از ظاهر میشه فهمید؟ روی برد که فک نکنم بشه تست کرد نمیخوام خودم این کارو بکنم چون هویه م 40 واته و لحیم های مادربورد هم فک کنم دیرتر از سیم لحیمای معمولی آب بشن روی مادر بورد هم پر قطعات smd هستش میترسم بزنم یه چیزیو بسوزونم
والا من که عوض کردم خازن سوراخ شده بود. فکر کنم بیشتر خازن های مربوز به مبدل دی سی به دیسی خراب میشن. همونایی که یه سمتشون به ماسفت ها وصله.هویه مشکلی برای قطعات به وود نمیاره اگه با دقت انجام بدید. چون ترک های پی سی بیش خیلی نازکن گرمارو دیر انتقال میدن. نکتش اینه که نوک هویه رو همزمان رو هر دو پایه قرار بدید ذوب که شد بکشیدش بیرون. چون دولایه هست با قلع کش نمیشه بیرونشون آورد.
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
با سلام
من پاور ام مشکل پیدا کرده است به طوریکه:
کابل سبز و قرمز و زرد و بفش و....( سوکت کابل اصلی)
زمانیکه به ان کابل دست می زنم کامپیوتر روشن می شود!!! دوباره دست زدم دیدم خاموش می شود!!! دوباره دست زدم دیدم ریستارت می شود!! دوباره دست زدم :دیدم این دفعه دیگه بالا نمیاد!!! نمی دانم اتصالی دارند سیم ها یا نه!! مشکل از پاور هست یا مادر برد!! ایا سیم ها یا سوکت تعویض باید بشوند؟؟؟
سپاس
سلام خدمت مهندسان عزیز
آقا تمام خازن های الکترولیت مربوط به 5 و 12 و 3.3 به علاوه خازن های مربوط به تغذیه خود بورد (معمولا یک یا دو تا هستند) را عوض کن درست میشه.اگه البته فیوز و دیود ها نترکیده باشن در این صورت امیدی بهش نیست و تعمیر آن فایده نداره اضافه شده در تاریخ :
سلام خدمت مهندسان عزیز
آقا تمام خازن های الکترولیت مربوط به 5 و 12 و 3.3 به علاوه خازن های مربوط به تغذیه خود بورد (معمولا یک یا دو تا هستند) را عوض کن درست میشه.اگه البته فیوز و دیود ها نترکیده باشن در این صورت امیدی بهش نیست و تعمیر آن فایده نداره
ممنون دوست عزیز: الان متوجه نشدم!!! خازن های مادر برد مشکل دارند یا پاور کامپیوتر ؟؟؟ ایا از سیم ها نیست؟؟؟
راستی زمانیکه کابل اصلی را وصل می کنم!! کامپیوتر روشن می شود!! ولی بالا نمی اید سیتم عامل!!!
و زماینکه دکمه پاور را از پشت می زنم کامپیوتر مستقیم روشن می شود!!! بدون اینکه دکمه ی استارت جلوی کیس را بزنم!!! ولی زمان روشن شدن فقط الکی روشن هست!! و بوق بالا امدن سیستم را نمی زند!!
کابلی که بوق استارت را می زند چه رنگی هست!! به غیر سبز!!؟؟توی ان 24عدد سیم!!
سپاس
تعمیر و عیب یابی قدم به قدم پاور !
سلام عرض شد به مهندسان این مرز و بوم !
من یه دانشجو کاردانی هستم و اطلاعاتی زیادی در مورد تعمیر پاور ندارم !
میخواستم از مهندسان درخواست کنم که چجوری میشه یه پاور رو از اول تا آخر عیب یابی کرد و در نهایت تعمیر ؟
من ده تا پاور دارم که روشن نمیشه ! میخواستم ببینم که باید از کجا شروع کنم به عیب یابی این پاور ها !
ممنون میشم اگه بتونین کمکی به من کنید !
اول باید سیم های پاور رو بدونی
مشکی = منفی
زرد=12
قرمز =5
نارنجی =3.3
سبز = برای روشن شدن
بنفش هم برای 5vsb
خب اول پاورو به برق بزن ، بعد ولتاژ سیم مشکی و بنفش رو اندازه بگیر ، ببین داره یا نه اگه نداشت برو مرحله بعد
2-کل پاور رو از زیر رو چک کنید (چک ظاهری ) ببینید جایی اتصال کوتاه نداره ، قطعه ای شکلش عوض نشده و ...
3-اگه همه چی سالم بود ، برو ولتاژ های خازن های بزرگی که نزدیک هدسینک ها هستند رو اندازه بگیر (dc هستن) باید نزدیک 150 ولت باشه . اگه نداشت برو به مرحله بعد
4- قبل از خازن پل دیود ، مقاومت ntc و فیوز هست ، اونهارو چک کن تا بلاخره خازن های بزرگ ولتاژ داشته باشن.( شاید هم خازن ها خراب شده باشه) و همچنین دس به برق نزنیا جیززه!
5- باز ولتاژ سیم های بنفش و مشکی رو اندازه بگیر ببین ولتاژ دارن یا نه اگه نداشت برو مرحله بعد.
6- به احتمال زیاد فت +5sb سوخته توی این عکس نگاه کن ، اونو عوض کن
7-باز ولتاژ سیم بنفش و مشکی رو چک کن اگه نداشت ، تو ی عکس اون 2 تای دیگه هم عوض کن
8- بازهم اون دو سیم رو چک کن (مردم از بستی که گفتم) اگه نداشت ، سیم بنفش رو پیدا کن ببین از چه مقاومت ، خازن گذشته ، اونارو چک کن.
9- دیگه باید سیم بنفش و مشکی ولتاژ داشته باشن حالا ، سیم مشکی رو به سیم سبز وصل کن (با استفاده از یه تکه سیم) ببین فن پاور کار میکنه یا نه؟
10 - اگه پاور یه لحظه روشن شد و خاموش شد از روی عکس زیر دیدو هاس شاتکی رو عوض کن
11-اگه کار کرد ولتاژ های خروجی رو اندازه بگیربد اگه همون بود پاورتون درست شده :wow: اگه نبود یا اصلا فن روشن نشد برید مرحله بعد.
12-یه ترانسفور ماتور بزرگ بین 2 تا کوچیک هست. ولتاژ قسمت ثانویه ترانس رو اندازه بگیر ، باید همه پایه ها ولتاژ داشته باشن. تک تک تمام خازن های جلوی ترانسفورماتور رو در بیار و چکشون کن ، اگه خراب بود عوضشون کن. باز اگه نشد سعی کن که قطعه خراب رو پیدا کنی ولی دعا کن که آی سی کنترل نسوخته باشد.
13- با ببیم با وصل کردن سیم های سبزو مشکی پاور رو شن میشه یا نه. اگه نشد ای سی کنترل سوخته،از روی عکس پایین آی سی رو پیدا کن و عوض کن اگه باز نشد ، تمام ترانزیستور و مقاومت ها و خازن ها و هرچی دیگه که هست رو چک کن تا پاورت روشن بشه.
14- بعد که پاور روشن شد دیگه به احتمال 90 درصد درسته ولی ولتاژ های خروجی رو حتما چک کن که کم و زیاد نباشن اگه بودند ، خازن هایی که کنار سیم ها هستند رو چک کن و همچنین مقاومت ها .
بعد پاور رو چند دقیقه روشن بگذارید( یه قطعه مثل یه آرمیچر رو بهش وصل کنید) اگه پاور خاموش نشد تبریک بهتون میگم که تونستید جلوی هدر رفتن 30 تومن پول تعمیر گاه رو بگیرید و خودتون اونو درست کنید.
ممنون دوست عزیز: الان متوجه نشدم!!! خازن های مادر برد مشکل دارند یا پاور کامپیوتر ؟؟؟ ایا از سیم ها نیست؟؟؟
راستی زمانیکه کابل اصلی را وصل می کنم!! کامپیوتر روشن می شود!! ولی بالا نمی اید سیتم عامل!!!
و زماینکه دکمه پاور را از پشت می زنم کامپیوتر مستقیم روشن می شود!!! بدون اینکه دکمه ی استارت جلوی کیس را بزنم!!! ولی زمان روشن شدن فقط الکی روشن هست!! و بوق بالا امدن سیستم را نمی زند!!
کابلی که بوق استارت را می زند چه رنگی هست!! به غیر سبز!!؟؟توی ان 24عدد سیم!!
سپاس
اون بوق روی مادر بورده و وقتی که سخت افزار های کامپیوتر خوب کار کردند و مشکلی در کامپیوتر نبدود بوق می زنه ، ربطی به منبع تغذیه نداره ، پایین سمت راست مادربورد میتونی پیداش کنی (البته اگه داشته باشه) بعضی موقع مثلا 3 تا بوق پشت سر هم زد یعنی کارت گرافیک خرابه یا اصلا بوق نزد یعنی cpu خرابه و ...
با سلام خدمت استاید ودوستان بزرگوار چند پاور xform دارم تمامی ولتاژها درستن قطعات از نظر ظاهری سالمن فن وپاور کارمیکند ولی تصویر نمیدهد در این مواقع مشکل از کجاست
سلام به همه ی دوستان
به نظر شما این خازنا مشکل دارن؟؟
ولتاژ 5 ولت vsb رو داره ولی ولتاژای دیگه رو نداره، وقتی روشنش میکنم ی ذره خیلی کم فنش تکون میخوره و همون موقع ی ذره ولتاژ میده و سریع قطع میشه
نظری دارید دوستان؟؟
آدم ها همه میپندارند که زنده اند،برای آنها تنها نشانه حیات بخار گرم نفس هایشان است!!
کسی از کسی نمیپرسد، آهای فلانی...
از خانه ی دلت چ خبر؟؟ گرم است؟؟ نوری دارد هنوز؟؟ ...
سلام به همه ی دوستان
به نظر شما این خازنا مشکل دارن؟؟
ولتاژ 5 ولت vsb رو داره ولی ولتاژای دیگه رو نداره، وقتی روشنش میکنم ی ذره خیلی کم فنش تکون میخوره و همون موقع ی ذره ولتاژ میده و سریع قطع میشه
نظری دارید دوستان؟؟
دیود های شاتکی ، همون سه تایی که رو به خوروجی هستند.
خازن ها ی خروجی رو چک کنید.
ببخشید بچه ها ... :sad:
چجوری خازنا رو امتحان کنم؟؟؟
گشتم هر جا ی جور نوشته بود!! مولتی مترم برا خازن چیزی نداره!! گشتم ی جا نوشته بود بذار رو بیزر اگه صدا داد ولی ممتد نبود درسته ی جا دیگه نوشته بود صدا داد خرابه خو من الان چیکا کنم؟؟
برا امتحان دیودا کاری نمیشه کرد؟؟ شاتکیا، ی جوری تو برد گذاشتن که نمیشه بهش دسرسی داشت!! عکسو پاورو تو پست قبلی گذاشتم ، دیودا رو اونطرف سمت خروجی نذاشتن! بین دوتا هیت سینکه!!
آدم ها همه میپندارند که زنده اند،برای آنها تنها نشانه حیات بخار گرم نفس هایشان است!!
کسی از کسی نمیپرسد، آهای فلانی...
از خانه ی دلت چ خبر؟؟ گرم است؟؟ نوری دارد هنوز؟؟ ...
درود دوستان
ویرایش: بردم پیش تعمیر کار گفت به احتمال 90 درصد از چیپ اصلی مادربورده :cry:
زمانی که تصویر نمی اد بعد روشن شدن کامپیوتر خاموش کن چیپست شمالی رو بهش فشار بیاد سمت پایین دوباهر روشن کن یا ریست کن ببین تصویر میاد ؟ (می تونی چیپ کلا بهش فشار بیاری روشن کنی تست کنی) (برای فشار اوردن به چیپ زیرش پر باشه که برد خم نشه
دیدگاه