اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای راه اندازی ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی برای راه اندازی ماسفت

باسلام.
    مشخصات هسته ای که توشکل گذاشتید یک توروییده با ابعاد" قطر خارجی 9.5 میلیمتر-قطر داخلی 4.7 میلیمتر وسطح مقطع 7.6میلیمترمربع.
    ولی این نکته رو درنظر داشته باشید که اولا هسته انتخاب شده گپ دار نباشندودوما دارای پرمابیلیته بالایی باشندتا با کمترین دور بیشترین اندوکتانس رو در اولیه ایجاد کنند.
    نکته: گپ ساختاری هسته های تورویید با یک نقطه روی هسته مشخص شده.
    موفق باشید.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام.
      این APP note رو دانلود کنید یک مدار کامل در مورد گیت درایور ترانزیستوری معرفی شده.
      http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/AND8257-D.PDF
      موفق باشید.
      من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

میگم بنظرتون پالس ترانس چقدر جریان ورودی میکشه؟ oo:

اضافه شده در تاریخ :
        حل شد

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
          این PDF فکر می کنم بتونه مفید باشه.
          www.ti.com/lit/ml/slup169/slup169.pdf‎
          فقط چون ایران تو لیست تحریمه برا اینکه با ارور روبرو نشین باید با ف ی ل ت ر شکن بازش کنین
          بگذار سرنوشت هر راهی که می خواهد برود،ما راهمان جداست...
          بگذار این ابرها تا می توانند ببارند،ما چترمان خداست

دیدگاه

اساتید یکی میشه به من کمک کنه؟!!!
            من میخوام از یه ماسفت برای سویچ جریان بالا استفاده کنم تو دیتا شیت ماسفت مورد نظرم نوشته جریان 49 آمپر و ولتاژ 55 ولت اما وقتی جریان 1.5 امپر ولتاژ 12 از درین به سورسش عبور میدم و گیت رو با همون 10 ولتی ک تو دیتاشیتش نوشته فعال میکنم ، بشدت داغ میشه اما همین سوییچ رو با ترانزیستور 25 آمپر/100ولتی انجام میدم اصن ترانزیستور داغ ک نمیشه هیچ تکون نمیخوره اما به علت گرونی این مدل ترانزیستور من باید از ماسفت استفاده کنم یکی کمک کنه از شر حرارت ماسفت خارج شم
            جریان عبوری مد نظرم برای سویچ 15 آمپره با ولتاژ 14

دیدگاه

سلام.
              منظورتون از تحریک کردن گیت چی هست؟ یکی اینه که با دستت گیت رو لمس کنی و تحریک بشه.یکی هم اینه که با گیت درایور درست و حسابی روشنش کنی.
              نقشه درایور گیت و اگه ممکنه کل مدار رو بذارین لطفا.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 92_ezraeell
                اساتید یکی میشه به من کمک کنه؟!!!
                من میخوام از یه ماسفت برای سویچ جریان بالا استفاده کنم تو دیتا شیت ماسفت مورد نظرم نوشته جریان 49 آمپر و ولتاژ 55 ولت اما وقتی جریان 1.5 امپر ولتاژ 12 از درین به سورسش عبور میدم و گیت رو با همون 10 ولتی ک تو دیتاشیتش نوشته فعال میکنم ، بشدت داغ میشه اما همین سوییچ رو با ترانزیستور 25 آمپر/100ولتی انجام میدم اصن ترانزیستور داغ ک نمیشه هیچ تکون نمیخوره اما به علت گرونی این مدل ترانزیستور من باید از ماسفت استفاده کنم یکی کمک کنه از شر حرارت ماسفت خارج شم
                جریان عبوری مد نظرم برای سویچ 15 آمپره با ولتاژ 14
                سلام
                بهتره شماره ماسفت و ترانزیستور رو بدین.
                این نکته رو هم در نظر داشته باشید که ترانزیستورها ولتاژ اشباع پایینتری نسبت به ماسفت و ای جی بی تی دارن.

دیدگاه

ترانزیستور ک Tip 35 بود و ماسفت همIrfz44n
                  مساله حل شد وقتی به گیت ولتاژ ده ولت میدم به طور کامل ماسفت فعال میشه و اصلا داغ نمیکنه
                  اما یه مشکل دارم
                  مدار من کارش اینه ک با دیود زنر ولتاژ رو کنترل کنه و اگر از حد مشخصی بالا تر بره ترانزیستور قدرت(Tip35) رو قطع و همین که ولتاژ افت کرد ترانزیستور رو وصل کنه فرض کنید مثل افتامات دینام ماشین ک همین که دور موتور زیاد میشه و ولتاژ از 14(برای سواری البته)بیشتر میشه بلا فاصله ترانزیستور برق رو از سیمپیچ محرک قطع میکنه و باز تا از 14 پایین رفت وصل میکنه و این سیکل مرتب تکرار میشه و ولتاژ از 14 بیشتر یا کمتر نمیشه
                  حلا من مشکلم با ترانزیستور حل میشه چون همینکه ولتاژ زیاد بشه بیس ترانزیستور قدرت صفر میشه و طبیعیه ک جریان از امیتر به کلکتور قطع میشه و همین ک ولتاژ کم شد بیس جریان ازش میگزره و جریان قوی تر از امیتر به کلکتور میره
                  اما این ماسفت ها چون ارزون تر از Tip35 برای کار من واجب تره اما یک بدی داره اینکه وقتی یک جریان کوتاه از گیت به سورس عبور کنه خب ماسفت کاملا فعال میشه اما در صورتی که جریان از گیت به سورس در ثانیه ای بیشتر طول نکشه یعنی مث یک کلید فشاری بزنی و ماسفت کامل فعال میشه و اگه کلید فشاری رو نگه داری تا بین گیت و سورس همش جریان باشه ماسفت کامل فعال نمیشه و داغ میشه و مشکل اساسی همین جاست ک تو مدار من یا صفر هست یا یک(منظور از یک یعنی جریان مورد نیاز برای تحریک بیس در ترانزیستور Tip35)
                  کسی فکری نداره بگه؟
                  درایور هم استفاده نکردم
                  فقط با یک ترانزیستورNPN , PNP امیتر هاشو به هم وصل کردم و بعد به گیت وصل کردم و کلکتور ترانزیستورNPNرو به مثبت و کلکتور ترانزیستورPNPرو به منفی و با تحریک بیس هرکدوم از این ها میشه ماسفت رو فعال کامل یا خاموش کرد

دیدگاه

از یه op-amp استفاده کن و یه مقایسه کننده ببند و خروجی op-amp رو بده به گیت درایور.

دیدگاه

خب استاد میشه شماره اهم امپ رو بهم بدین و شیوه بستن پین هاش در مد مقایسه گر ولتاژ یا حد اقل یه شماتیکی اخه از تو نت ک هیچی پیدا نمیشه و قبلا هم خیلی ازمایش کردم نتونستم

دیدگاه

ممنون؛ولی لقب استادی بیشتر برازنده ی اساتید بزرگی مثل استاد کی نژاد (مدیر انجمن الکترونیک صنعتی) - استاد جبراییلی و سایر اساتیدی هست که نام بردنشون یه تاپیک مجزا و مفصّل میخواد.
                        این هم یه نمونه از مدار مقایسه کننده:

شما به جای اون اپتوکوپلر؛ مستقیما ولتاژی که میخوای اندازه بگیری رو اعمال میکنی(البته با توجه به ولتاژ مورد سنجش.اگه زیاد باشه یه تقسیم ولتاژ مقاومتی بزن) و با اون پتانسیومتر هم آستانه قطع و وصل رو تعیین میکنی.

دیدگاه

خیلی ممنون
                          تست کردم عالیه
                          سلام، میشه در مورد کاربرد مدار پ-امپ مدار بالا یه توضیح (ترجیحا کامل ) بدید؟
                          من کامنتی شما رو خوندنم و در مجموع فهمیدم میخاین یه ماسفت راه بندازین
                          منم یه همچین کاری میخام انجام بدم (اولین بارمه!)
                          میشه بگین چی شد که میخاین از مدار بالا پ-امپی بالا استفاده کنین؟
                          و یه سوال آماتور دیگه اینکه درایور ماسفت چیه؟!

دیدگاه

سلام آقا علی راستش منم زیاد وارد نیستم اون مدار بالا رو هم تست کردم اولش جواب داد اما بعد ای سی سوخت نمیدونم چرا بار دوم هم سوخت
                            فک کنم باید سراغ یه چیز دیگه برم
                            من اول اول دنبال یه سوییچ برای مدارم میگشتم و رله جوابگو نبود از ترانزیستور قدرت با تحمل جریان بالا استفاده کردم و مداری براش با دیود زنر درست کردم ک همون کاری ک گفتم(یعنی کنترل ولتاژ)روبه خوبی انجام میداد اما بعد چون هدفم تجاری سازی بود رقبا از ترانزیستور هایی استفاده میکنن ک خیلی ارزون تره و قدرت تحملشم بالاست تو جریان زیاد اما کد ها و مشخصات رو پاک یا چسب های مخصوص میزنن یا مستقیما از چین واس خودشون میارن واس همین اون ترانزیستورهام هم بدردم نمیخورد اومدم سراغ ماسفت دیدم یه فسقل قطعه با اندک قیمت عجب جریان رو خوب تحمل میکنه اما مشکل اول تو کنترل ماسفت بود ک یک درایور لازم داشت(درایور یعنی وسیله یا مدار یا قطعه ای ک کنترل یک وسیله پیچیده رو اسون تر میکنه)خب ای سی های درایور ماسفت هم ک واس کار من خیلی گرون در میومد نسبت به رقیب ها واس همین با دوتا ترانزیستور مثبت و منفی یه درایور ساده تر درست کردم اما باز با دیود زنر نمیشد مقایسه گر ولتاژ ازش ساخت واس همین اینجا مطرح کردم و این بنده خدا مدار بالا رو ک اهم امپ هست معرفی کردند ک خوب بود اما نمیدونم چرا واس فقط ربات تعقیب خط خوبه و واس کنترل ولتاژ جواب نمیده
                            مدار بالا در اصل برای کنترل سنسور های مادون قرمز در مدار روبات کنترل تعقیب خط هست ک اینم لینکش
                            http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D8%B1%D9%88%D8%A8%D8%A7%D8%AA+%D8% AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84+%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%A F%D9%87+%D8%AE%D8%B7+%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7+%D8% B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%8 5%D8%A7%D8%AF%D9%88%D9%86+%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2 +IR&SSOReturnPage=Check&Rand=0#%D9%82%D8%B 7%D8%B9%D8%A7%D8%AA%20%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF%20% D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2

اضافه شده در تاریخ :
                            نوشته اصلی توسط AliTabaie
                            سلام، میشه در مورد کاربرد مدار پ-امپ مدار بالا یه توضیح (ترجیحا کامل ) بدید؟
                            من کامنتی شما رو خوندنم و در مجموع فهمیدم میخاین یه ماسفت راه بندازین
                            منم یه همچین کاری میخام انجام بدم (اولین بارمه!)
                            میشه بگین چی شد که میخاین از مدار بالا پ-امپی بالا استفاده کنین؟
                            و یه سوال آماتور دیگه اینکه درایور ماسفت چیه؟!
                            به نظر من اگ میخوای ماسفت راه اندازی کنی برای کنترل چیزی خب از یه میکرو هم استفاده کن ک راحت میشه کنترلش کرد و کامل خاموش و روشنش کرد

دیدگاه

سلام آقا علی راستش منم زیاد وارد نیستم اون مدار بالا رو هم تست کردم اولش جواب داد اما بعد ای سی سوخت نمیدونم چرا بار دوم هم سوخت
                              فک کنم باید سراغ یه چیز دیگه برم
                              سوخت؟؟ چرا؟ مگه چطوری وصل کرده بودین؟ نقشه اتصالاتتون رو دقیق بذارین. پ امپ قطعه ی جون سختی هست.به این سادگی ها نمیسوزه.

دیدگاه

طبق همون نقشه بالا فقط به جای اپتوکپلر یک تقسیم مقاومتی 10 کیلو 100کیلو زدم و به مثبت و منفی دینام 28 ولت 170 امپری وصل کردم
                                اول مقاومتا سیاه شد بعدشم ای سی داغ شد و الانم هرچی وصل میکنم تو خروجیش اتفاقی نمیوفته بعد با کانال دومش امتحان کردم همین بلا سرش اومد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X