اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با با مفهوم زمین کردن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با با مفهوم زمین کردن

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
    زمین یه سطح جامع ست برای نشان دادن اختلاف پتانسیل
    زمین پر از الکترون ولی در جهات مختلف حرکت میکنن و همدیگرو خنثی میکنن
    نه اینکه منظور من این باشه ما به الکترون های زمین برای برق خونمون نیاز داریم
    در سیستم ای سی هم ما با الکترون و حرکتشون برق ایجاد میکنیم و فقط فرقش با دیسی این که جهت حرکت الکترون ها با فرکانس تغییر میکنه و این بخاطر مولد ماست که گردش دورانی داره .. همین برق ایسی راحت به دیسی تبدیل میشه و اصلا ما میتونیم مولد دیسی داشته باشم

جدا از این بحث انتقال نول از نیروگاه و یا نظریه مخدوش من که این سطح ولتاز خنثی که بهش نول میگیم از تلاقی فاز این سه فاز بوجود میاد
    ابهامات من بیشتر حول مسائل دیگه ست
    به نظریه یا بهتر نظر شما هم فکر میکنم و صبر میکنم این ابهامات رفع بشه
    من تو اینترنت کلمه ی نول از کجا می اید رو زدم مطالب خوبی دستگیرم شد پیشنهاد میکنم تو هم یه سرچی بزنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soheilbinaei نمایش پست ها
      من تو اینترنت کلمه ی نول از کجا می اید رو زدم مطالب خوبی دستگیرم شد پیشنهاد میکنم تو هم یه سرچی بزنی
      در نیروگاه های برق سه سیم برق دار، برق را به مصرف کننده می رسانند. این سه سیم برق دار مشابه هم اند اما ولتاژ آنها با هم اختلاف فاز دارد. معنی این جمله این است که این سه سیم با هم اختلاف پتانسیل دارند پس همان طور که قبلا گفتیم اگر دو تا از آنها را به دو سر یک وسیله وصل کنیم آن وسیله روشن می شود. موتور سه فاز به همین روش کار می کند. به هرکدام از این سیم ها برق تک فاز گفته می شود. اختلاف پتانسیل بین هر کدام از این سیم ها بسیار بالا می باشد برای مثال اختلاف پتانسیل بین هر سیم در سیستم برق رسانی خارج از شهر برابر 2000 ولت می باشد . سپس این سیم ها به درون پست های برق محلی می آیند و در آنجا توسط مبدلی به نام ترانسفورماتور به 4 سیم تبدیل می شود . این چهار سیم شامل 3 فاز و یک سیم سومی به نام نول است که هر کدام از فاز ها نسبت به هم دارای اختلاف پتانسیل 380 ولت و هر فاز نسبت به سیم نول دارای اختلاف پتانسیل 220 ولت است .

2- سیم نول: یکی از سیم های مهم در سیستم برق رسانی برق شهر است که هیچ خطری برای مردم نداشته و می توان بدون برق گرفتگی آن را لمس نمود. همان طور که اشاره شد جریان الکتریکی تا زمانی که مسیر برگشت به منبع نداشته باشد، برقرار نمی شود. سیم نول در واقع همان سیمی است که برای ایجاد این مدار یا مسیر بسته مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع جریان خروجی از وسیله برقی را به مولد بر می گرداند. سیم نول معمولا با عایقی به رنگ سفید یا خاکستری قابل شناسایی است.

چند نکته در مورد نول:
      - سیم نول را وارد چاهی مرطوب می کنند تا به زمین وصل شود که به آن چاه نول می گویند.این کار باعث می شود از زمین مرطوب به عنوان قسمتی از مدار استفاده شود. یعنی زمین نیز به عنوان قسمتی از مدار بین مصرف کننده و مولد مورد استفاده قرار می گیرد.مشابه این عمل در اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرد مثلا برای روشن کردن یک لامپ توسط باطری ماشین کافیست یکی از قطب های باتری را به لامپ وصل کرده و سر دیگر لامپ را به بدنه ماشین وصل کنیم .بدنه ماشین نقش سیم نول را بازی می کند.
      - تمامی وسایل خانگی با برق تک فاز کار می کنند پس سیم نول باید در خانه وجود داشته باشد.
      - معمولا پنج سیم وارد یک کوچه می شود که از این تعداد سیم، سه تای آنها فاز است چهارمی نول خانگی است و پنجمی نول شهرداری است که از آن برای روشن کردن لامپ معابر استفاده می کنند.

اون جمله تو رو به اشتباه نندازه ؟ به این راحتی ها نیست .. این حرکت اصولی و علمی نیست که نول توی خونه رو به لوله اب وصل کنیم
      از شدن میشه ولی خطر افرین میشه

دیدگاه

شما فک میکنی هرچیزی که ر اینترنت بنویسند درست و خالی ا زایراده؟خیلی از این مقالات فقط جنبه سئو داره.
        برق و الکتریسته یک یک رشته چند شاخ ای. است.
        بچه های الکترونیک مساله رو یه جوری تعریف میکنند بچه ها ی قدرت یه تعریف دیگه دارند.و در فیزیک یه تعریف ریز و جزیی وجود داره.و در شیمی هم همینطور.
        میتونید تمام این دیدگاهها را ببینید.
        به خاطر همینه که برای فهم بیشتر گاهی مقالات و بالا پایین میکنند.
        من که مثال های متعددی اوردم.در این زمینه.
        یه جور دیگه به قضیه نگا کنیم.یه ترانس ac 220 به 12 ولت سه سر خروجی رو در نظر بگیرید.وقتی اولیه ترانس به 220میخوره در هر یک از سرهای خروجی دوتا برق 12ولت با یک سر مشترک بوجود میاد که هم فاز هستند.حالا چون این ممنبع acنول نداره نمیتونه یه لامپ 12 ولت و روشن کنه؟
        -----------------
        از دیدگاه فیزیک و تئوری های الکتریسته : میشه اینجوری گفت که تمام منابع یه جورایی جنبه dcدارند . یک ولتاژacاز مجموعه ای از ولتاز های یdc ساخته شده اند که مرتب در حال تعویض پلاریته ها ی خود است.یکی از دوستان عزیز فرمودند که در جریان acالکترون و حرکت الکترون مد نظر نباشه.چون احتمال اینکه سردرگم بشیم خیلی زیاده.کاملا فرضیه به جایی است.امااز طرفی میشه گفت که بدون در نظر گفتن این موضوع اثبات خیلی از مسایل امکان پذیر نخواهد بود.انچه که هست درهر نیم سیکل جریان مانند یک ولتاژ ِdcعمل میکنه
        جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۰۰:۰۷ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.
        eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
          شما فک میکنی هرچیزی که ر اینترنت بنویسند درسته؟
          بچه های الکترونیک مساله رو یه جوری تعریف میکنند بچه ها ی قدرت یه تعریف دیگه دارند.و در فیزیک یه تعریف ریز و جزیی وجود داره.و در شیمی هم همینطور.
          یه جور دیگه به قضیه نگا کنیم.یه ترانس ac 220 به 12 ولت سه سر خروجی رو در نظر بگیرید.وقتی اولیه ترانس به 220میخوره در هر یک از سرهای خروجی دوتا برق 12ولت با یک سر مشترک بوجود میاد که هم فاز هستند.حالا چون این ممنبع acنول نداره نمیتونه یه لامپ 12 ولت و روشن کنه؟
          -----------------
          از دیدگاه فیزیک و تئوری های الکتریسته : میشه اینجوری گفت که تمام منابع یه جورایی جنبه dcدارند . یک ولتاژacاز مجموعه ای از ولتاز های یdc ساخته شده اند که مرتب در حال تعویض پلاریته ها ی خود است.یکی از دوستان عزیز فرمودند که در جریان acالکترون و حرکت الکترون مد نظر نباشه.چون احتمال اینکه سردرگم بشیم خیلی زیاده.کاملا فرضیه به جایی است.امااز طرفی میشه گفت که بدون در نظر گفتن این موضوع اثبات خیلی از مسایل امکان پذیر نخواهد بود.انچه که هست درهر نیم سیکل جریان مانند یک ولتاژ ِdcعمل میکنه
          یعنی شما میگی نول در نیروگاه زمین نشده ؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
          شما فک میکنی هرچیزی که ر اینترنت بنویسند درست و خالی ا زایراده؟خیلی از این مقالات فقط جنبه سئو داره.
          -----------------
          این مثالی که شما زدید مال بحث ترانس تک فازه الان برای بحث استفاده از یک فاز سه فاز باید نول داشته باشیم اگر مولد فقط یک فاز تولید میکرد میشد بدون نول چیزی رو راه اندازی کرد ولی سه فاز تولید میکنه و تو ترانس نیروگاه نول ساخته میشه

در نیروگاه های برق سه سیم برق دار، برق را به مصرف کننده می رسانند. این سه سیم برق دار مشابه هم اند اما ولتاژ آنها با هم اختلاف فاز دارد. معنی این جمله این است که این سه سیم با هم اختلاف پتانسیل دارند پس همان طور که قبلا گفتیم اگر دو تا از آنها را به دو سر یک وسیله وصل کنیم آن وسیله روشن می شود. موتور سه فاز به همین روش کار می کند. به هرکدام از این سیم ها برق تک فاز گفته می شود. اختلاف پتانسیل بین هر کدام از این سیم ها بسیار بالا می باشد برای مثال اختلاف پتانسیل بین هر سیم در سیستم برق رسانی خارج از شهر برابر 2000 ولت می باشد . سپس این سیم ها به درون پست های برق محلی می آیند و در آنجا توسط مبدلی به نام ترانسفورماتور به 4 سیم تبدیل می شود . این چهار سیم شامل 3 فاز و یک سیم سومی به نام نول است که هر کدام از فاز ها نسبت به هم دارای اختلاف پتانسیل 380 ولت و هر فاز نسبت به سیم نول دارای اختلاف پتانسیل 220 ولت است .

2- سیم نول: یکی از سیم های مهم در سیستم برق رسانی برق شهر است که هیچ خطری برای مردم نداشته و می توان بدون برق گرفتگی آن را لمس نمود. همان طور که اشاره شد جریان الکتریکی تا زمانی که مسیر برگشت به منبع نداشته باشد، برقرار نمی شود. سیم نول در واقع همان سیمی است که برای ایجاد این مدار یا مسیر بسته مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع جریان خروجی از وسیله برقی را به مولد بر می گرداند. سیم نول معمولا با عایقی به رنگ سفید یا خاکستری قابل شناسایی است.

چند نکته در مورد نول:
          - سیم نول را وارد چاهی مرطوب می کنند تا به زمین وصل شود که به آن چاه نول می گویند.این کار باعث می شود از زمین مرطوب به عنوان قسمتی از مدار استفاده شود. یعنی زمین نیز به عنوان قسمتی از مدار بین مصرف کننده و مولد مورد استفاده قرار می گیرد.مشابه این عمل در اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرد مثلا برای روشن کردن یک لامپ توسط باطری ماشین کافیست یکی از قطب های باتری را به لامپ وصل کرده و سر دیگر لامپ را به بدنه ماشین وصل کنیم .بدنه ماشین نقش سیم نول را بازی می کند.
          - تمامی وسایل خانگی با برق تک فاز کار می کنند پس سیم نول باید در خانه وجود داشته باشد.
          - معمولا پنج سیم وارد یک کوچه می شود که از این تعداد سیم، سه تای آنها فاز است چهارمی نول خانگی است و پنجمی نول شهرداری است که از آن برای روشن کردن لامپ معابر استفاده می کنند.

اون جمله تو رو به اشتباه نندازه ؟ به این راحتی ها نیست .. این حرکت اصولی و علمی نیست که نول توی خونه رو به لوله اب وصل کنیم
          از شدن میشه ولی خطر افرین میشه
          اقا خواهشا یکی تکلیف ما رو مشخص کنه یکی میگه نول در نیروگاه ساخته و زمین میشه یکی میگه تو ترانس محلات ساخته و زمین میشه بالاخره کجا ساخته میشه ؟در نیروگاه یا در ترانس محلات؟

دیدگاه

یعنی شما میگی نول در نیروگاه زمین نشده ؟

این مثالی که شما زدید مال بحث ترانس تک فازه الان برای بحث استفاده از یک فاز سه فاز باید نول داشته باشیم اگر مولد فقط یک فاز تولید میکرد میشد بدون نول چیزی رو راه اندازی کرد ولی سه فاز تولید میکنه و تو ترانس نیروگاه نول ساخته میشه

اقا خواهشا یکی تکلیف ما رو مشخص کنه یکی میگه نول در نیروگاه ساخته و زمین میشه یکی میگه تو ترانس محلات ساخته و زمین میشه بالاخره کجا ساخته میشه ؟در نیروگاه یا در ترانس محلات؟
            دوست عزیز اینجا نمیتونیم چیزی رو ثابت کنیم ولی شاید برخی دوستان بیان و نظر بدن و ما رو متقاعد کنن بشه احتمالات بیشتری به درستی یه نظریه داشت
            منم فقط نظر و باور خودمو میگم و احتمال اینکه غلط از اب دربیاد هست و شایدم خیلی درست باشه

بنظر من نول ساخته نمیشه تو نیروگاه بلکه فقط سه فاز ساخته میشه بعد ولتازشونو زیاد میکنن برای کاهشتلفات سیمی در مسیر با ترانس
            و این اتفاق میتونه چند بار انجام بشه که مهم نیست در مبحث ما
            انچه مهم اینه که در اخر وارد ترانس محلات میشن این سه تا فاز
            ولی ناگفته نمونه این سه تا فاز شبیه هم نیستن و با هم اختلاف فاز دارن .. مثلا سیم اول توی اوج پیک واتاز خودش باشه و دومی تازه از حالت صفر ولت بیشتر شده و یک ولت داره و سومی ..

حالا این ها وارد ترانس میشه و بصورت ستاره بهم وصل میشن .. البته بغیر در نظر گرفتن کاهش ولتاز
            وقتی سه تا سر این فاز ها بهم وصل میشه خب بهم وصل شدن و یک س دیگه بوجود میاد که اختلاف ولتاز 220 ولتی با این سه تا سر داره
            برای همین میتونیم با استفاده از نول و هر کدوم از این فاز ها یه منبع 220 ولتی توی خونه خودمون داشته باشیم
            ولی فقط ما به یکی از این سه تا فاز وصل میشیم و همچنین نول که سیم خنثی هم میتونیم بهش بگیم
            حتما میگی خب چرا نیایم از دو تا فاز استفاده کنیم ؟ بنظرت نمیشه ؟ چرا میشه و اختلاف فاز 380 ولتی ایجاد میشه
            ولی ما 220 میخوایم پس یه دونه فاز میخوایم و یه دونه نول
            حالا میگیم موتور سه فاز چیکار کنیم بهش نول ندیم ؟ روشن میشه ؟ اره میشه و به نول نیاز نداره
            اینو گفتم که بدونی همیشه به نول نیاز نیست . چون ما 220 میخوایم از نول استفاده میکنیم

نول توی ترانس محله ساخته میشه به کمک ترانس کاهنده سه فاز
            در واقع چیزی نیست که ساخته بشه .. بلکه سطح ولتاز صفرو به ما میده

حالا میگیم نقش زمین چیه ؟ خب ما از همون خروجی سر وسط یه شاخه به منازل میبریم و یه شاخه هم به زمین میبریم هم برای ارت و هم برای تثبیت ولتاز صفر

میگی ایا زمین به ما الکترون میده و ما تو خونه مصرفش میکنیم ؟ نه نه نه
            نول یه نسبت
            حالا چرا تو کامنت های قبل از اینکه زمین منبع الکترون و یه واحد مرجع حرف زدم
            زمین یعنی منبع ای که باهاش ولتاز معنی کنیم
            بنظر تو چرا ما ارتفاع برج میلاد با ارتفاع سطح دریا میسنجیم ؟ چون دریا رو مبنا و واحد ارتفاع صفر در نظر گرفتیم و همه ارتفاع ها رو نسبت به سطح دریا میسنجیم
            پس دریا یه مرجع ست برای فهمیدن ارتفاع و یک نسبیت

دقیقا زمین هم همین کار برای برق میکنه
            من وقتی میگم ولتاز باتری من 12 ولت یعنی 12 .ولت بلند تر از سطح ولتاز زمین

این معنی اصلی این وقتی ما ولتاز ها رو نسبت به ولتاز زمین میسنجیم و زمین با حالی که پر از الکترون ولی چون همدیگرو خنثی میکنن به همین علت مرجع ترین شده

پس این موضوع چرا زمین اینقدر مشهور تموم بخاطر این که یه واحد سنجش

حالا میگی راستی ایا ما از الکترون های زمین هم استفاده میکنیم ؟ در سیستم ارت اره ؟ بنظر تو الکترون های سیم مسی ما چجور به ترانس محله میرسن ؟
            با استفاده ا الکترون های خاک دیگه ؟ولی خاک که فلز نیست ؟ بله همین مقاومتی هم که سیم ارت نباید داشته باشه بخاطر همین
            اگه ما یه سیم وصل کنیم به ترانس محله خوبه ؟ اره دیگه نشکلی نداریم ؟
            ولی این سیم همون سیم نول که از نقطه سر وسط ترانس محله میاد و یه شاخه شم دادیم به زمین برای سیستم ارتینگ

ولی نیاز که ما یه سیم جدا بفرستم بغیر نول و ما از خود زمین و الکترون هاش به جای سیم استفاده میکنیم
            حتما میگی خب من نول خونه رو بفرستم به جای ارتینگ وو میشه ولی روش غلطیه و باز فرمول های داره که این کار باعث میشه موقع حادثه وسایل دیگه ای که با نول در ارتباطن هم برق دار بشن
            پس باید از مسیر دیگه این کارو کنیم
            حالا اگه به اولین کامنت من توجه کنی همین حرف زدم ولی بصورت خلاصه تا خودت با توجه به اون بری و سرچ کنی تا کلی مطلب گیرت بیاد
            ولی باز به قول دوستمون همه منابع اینترنتی مطالبشون صحیح نیست و تو باید به منابع مختلف رجوع کنی تا بیشتر به یقین برسی

این نظر من بود و شاید اشتباه باشه حالا بنظرم دیگه باید خودت با توجه به این همه موضوع که توی این مباحث گفته شد سر نخ درست کنی و سرچ کنی
            من و یا هیچ کس دیگه ای نمیتونیم مطالب یه پی دی اف 100 صفحه ای رو اینجا تایب کنیم
            اینجا فقط دنبال سر نخ باش همین
            و از اینکه بخوای از نول بجای ارت استفاده کنی بر حذر باش .. تامام

دیدگاه

دوست عزیز اینجا نمیتونیم چیزی رو ثابت کنیم ولی شاید برخی دوستان بیان و نظر بدن و ما رو متقاعد کنن بشه احتمالات بیشتری به درستی یه نظریه داشت
              منم فقط نظر و باور خودمو میگم و احتمال اینکه غلط از اب دربیاد هست و شایدم خیلی درست باشه

بنظر من نول ساخته نمیشه تو نیروگاه بلکه فقط سه فاز ساخته میشه
              همه حرف هایی که تو این پست نوشتید کاملا صحیحه. اما یه جای کار مرتکب اشتباه میشید و اون جایی که نوشته اید "نول، تو نیروگاه ساخته نمیشه".
              من هم مثل شما دوستان، از نزدیک ندیدم که چه اتفاقی می افته اما برای درک مسئله و رسیدن به جواب از قوه ادراکم کمک میگیرم.
              شما می گید نول تو نیروگاه ساخته نمیشه! پس فرض شما بر اینه که 6 عدد سیم خروجی ژنراتور، میره به شش عدد سیم اولیه ترانسفورماتور افزاینده نیروگاه. خب، تا اینجا من هم با شما موافقم. بعد، شما با خروجی های ترانس چه میکنید؟ اینجا دو تا راه دارید:
              1- اگر نخواهید اینجا نول رو ایجاد کنید، مجبورید که هر 6 عدد سیم رو به محل مصرف منتقل کنید. (خب، اگر شما فقط سه رشته سیم رو از اینجا گرفته و منتقل می کنید، با سه رشته دیگر چه کردید؟!!! سه رشته دیگری که اون سه تایی که گرفتید بردید، بدون این سه تایی که باقی مونده اند، بی معنی هستند)
              2- راه دوم اینه که اینجا نول رو ایجاد کنید و فقط سه عدد سیم (فاز ها) رو به محل مصرف انتقال بدید.

دیدگاه

با سلام این موضوع ارت و نول و ..... چندین سال پیش بنده نیز تو انجمن مطرح کردم اما متاسافنه دلیل علمی و قانع کننده ای حداقل خود بنده نتوستم پیدا کنم.متاسفانه نظام اموزشی ما جوری بوده که قبلا هر چیزی میگفتن بدون هیچ فکری قبول میکردیم و الان هم اگر مثلا یک نفر حتی دکترای برق و الکترونیک باشه و بخواهد همین سوال پ یش پا افتاده ای خودش از خودش بپرسه خجالت میکشه و شاید برای افت داشته باشه.اما چه اشکالی داره اقا ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیب هستش.منم تو زمینه نول و ارت و.... سوال کردم اما قانع نشدم .ضمن تشکر از توضیحات دوستان.اگر کسی در این زمینه کتاب مقاله یا هرچیز دیگری داشتین ممنون میشم راهنمایی کنید
                مثلا یکی امواردی که برام سوال هستش.و دوستان نیز گوشه ای مطرح کردن همون بحث برق گرفتگی بودش.اقا شما با پای برهنه روی یک تکه چوب ، فرش یا هرچی دیگری (حتی کاغذ) بایستید و به برق دست بزنید برق شمارا میگیره (یا با همان فاز متر تست کنیم فاز متر روشن میوشد) و تمام این مواردی که فرمودین برق از طریق بدن شما مسیرشو میبنده و ..... قبول اما حالا یک سوال مهم .بدن من و شما با اون تکه کاغذ مسیرشو به زمین بست درست.....
                حالا میاییم و جایمان را عوض میکینم یعنی چی؟؟؟ یعنی اینکه این دفعه با پای برهنه روی زمین می ایستیم و با همون کاغذ یا چوب و یا هرچیز دیگری به سیم فاز وصل میکنید .ولی این دفعه برق شمار را نمیگیره (یا فاز متر روشن نمیشود) .خوب چرا؟؟؟؟؟مقاومت بدن شما و اون کاغذ در هر دو ازمایش بالا فرقی نکرده و هر دو تو یک مدار سری هستند پس چرا در مرحله اول برق شمار ا میگیره ولی تو مرحله دو که فقط جابجایی صورت گرفته ، شما را برق نمیگیره؟؟؟
                جدیدترین ویرایش توسط mostafa6369; ۰۹:۰۷ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6369 نمایش پست ها
                  با سلام این موضوع ارت و نول و ..... چندین سال پیش بنده نیز تو انجمن مطرح کردم اما متاسافنه دلیل علمی و قانع کننده ای حداقل خود بنده نتوستم پیدا کنم.متاسفانه نظام اموزشی ما جوری بوده که قبلا هر چیزی میگفتن بدون هیچ فکری قبول میکردیم و الان هم اگر مثلا یک نفر حتی دکترای برق و الکترونیک باشه و بخواهد همین سوال پ یش پا افتاده ای خودش از خودش بپرسه خجالت میکشه و شاید برای افت داشته باشه.اما چه اشکالی داره اقا ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیب هستش.منم تو زمینه نول و ارت و.... سوال کردم اما قانع نشدم .ضمن تشکر از توضیحات دوستان.اگر کسی در این زمینه کتاب مقاله یا هرچیز دیگری داشتین ممنون میشم راهنمایی کنید
                  مثلا یکی امواردی که برام سوال هستش.و دوستان نیز گوشه ای مطرح کردن همون بحث برق گرفتگی بودش.اقا شما با پای برهنه روی یک تکه چوب ، فرش یا هرچی دیگری (حتی کاغذ) بایستید و به برق دست بزنید برق شمارا میگیره (یا با همان فاز متر تست کنیم فاز متر روشن میوشد) و تمام این مواردی که فرمودین برق از طریق بدن شما مسیرشو میبنده و ..... قبول اما حالا یک سوال مهم .بدن من و شما با اون تکه کاغذ مسیرشو به زمین بست درست.....
                  حالا میاییم و جایمان را عوض میکینم یعنی چی؟؟؟ یعنی اینکه این دفعه با پای برهنه روی زمین می ایستیم و با همون کاغذ یا چوب و یا هرچیز دیگری به سیم فاز وصل میکنید .ولی این دفعه برق شمار را نمیگیره (یا فاز متر روشن نمیشود) .خوب چرا؟؟؟؟؟مقاومت بدن شما و اون کاغذ در هر دو ازمایش بالا فرقی نکرده و هر دو تو یک مدار سری هستند پس چرا در مرحله اول برق شمار ا میگیره ولی تو مرحله دو که فقط جابجایی صورت گرفته ، شما را برق نمیگیره؟؟؟
                  دوست عزیز من این رو امتحان کردم چون سطح پا و رطوبت پا بیشتره باعث این اتفاق میشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nasdo نمایش پست ها
                    همه حرف هایی که تو این پست نوشتید کاملا صحیحه. اما یه جای کار مرتکب اشتباه میشید و اون جایی که نوشته اید "نول، تو نیروگاه ساخته نمیشه".
                    من هم مثل شما دوستان، از نزدیک ندیدم که چه اتفاقی می افته اما برای درک مسئله و رسیدن به جواب از قوه ادراکم کمک میگیرم.
                    شما می گید نول تو نیروگاه ساخته نمیشه! پس فرض شما بر اینه که 6 عدد سیم خروجی ژنراتور، میره به شش عدد سیم اولیه ترانسفورماتور افزاینده نیروگاه. خب، تا اینجا من هم با شما موافقم. بعد، شما با خروجی های ترانس چه میکنید؟ اینجا دو تا راه دارید:
                    1- اگر نخواهید اینجا نول رو ایجاد کنید، مجبورید که هر 6 عدد سیم رو به محل مصرف منتقل کنید. (خب، اگر شما فقط سه رشته سیم رو از اینجا گرفته و منتقل می کنید، با سه رشته دیگر چه کردید؟!!! سه رشته دیگری که اون سه تایی که گرفتید بردید، بدون این سه تایی که باقی مونده اند، بی معنی هستند)
                    2- راه دوم اینه که اینجا نول رو ایجاد کنید و فقط سه عدد سیم (فاز ها) رو به محل مصرف انتقال بدید.
                    اهان منظور شما این .. چون ژنراتور ما 6 تا سر داره ؟ خب عزیزم سه تا از این سر ها بهم وصل میشن تا حالت ستاره بوجود بیاد و ما از اون سه تا دیگه به عنوان خروجی استفاده میکنیم
                    من بصورت کلی گفتم که 3 تا فاز در نیروگاه ایجاد میشه .. خب در واقع هم ما فقط سه تا خروجی داریم و اون سه تا دیگه بهم وصل میشن
                    ولی ما از این نول ایجاد شده استفاده ای نمیکنیم
                    و فکر کنم برای تثبیت ولتاز اونو به زمین وصل میکنیم
                    یکی از دوستان همش فکر میکرد که ما از اون نول استفاده میکنیم و نول تو نیروگاه ایجاد میشه و بعد از طریق زمین به ترانس محلات میرسه
                    و ما با اون سیم که تو ترانس محله هست و به زمین وصل اون نول دریافت میکنیم

ولی باید اینجور گفت که ما فقط به سه تا فاز نیاز داریم و با کمک ترانس نول ایجاد میکنیم
                    نول یعنی نقطه خنثی
                    یعنی میشه من به عنوان یه مصرف کننده سه تا فازوارد خونه م کنم و با ترانس سه فاز یک به یک تو خونه خودم نول بسازم ؟اره فکر کنم میشه

دیدگاه

دوست عزیز من این رو امتحان کردم چون سطح پا و رطوبت پا بیشتره باعث این اتفاق میشود
                      فکر نکنم چون من با دست خیس هم با کاغذ گرفتم باز فازمتر روشن نشد

دیدگاه

دقیق متوجه سوال شما نشدم
                        ولی یه شکلی رسم میکنم
                        این ابهام شما هر چی هست به فازمتر مربوط
                        وگرنه در دو حالت ما رو برق نمیگیره
                        چه روی فرش باشیم و دست به فاز بزنیم و یا اینکه با فرش به فاز بزنیم و خودمون رو زمین وایسیم
                        در هر دو صورت جریان متوقف میشه و فرش این کارو میکنه و نه ما .. چون ما رسانا هستیم ولی فرش در صورت خشک بودن عایق محسوب میشه
                        ولی در کل عایق بودن هم به صورت نسبی و اگر ما ولتاز زیاد کنیم جریان برق از اجسام نارسانا هم عبور میکنه .. نسبت به ضریب عایق بودنشون

این ابهام بیشتر در زمینه فازمتر در ذهن شما شکل گرفته و با موضوع فرش قاطی شده

خب حالا از فاز متر استفاده میکنیم
                        در واقع شما باید بپرسید چرا ما با حالی که یک ورق کاغذ زیر پاهامون قرار دادیم و فازمتر به فاز وصل میکنیم فازمتر روشن میشه
                        ولی اینبار سیم فاز به کاغذذ میزنیم و فازمتر به اون طرف کاغذ وصل میکنیم و با حالی که دیگه کاغذذی زیر پاهامون نیست ولی فاز متر روشن نمیشه

خب گویا فرقش این تو مرحله دو فازمتر به فاز وصل نکردیم بلکه به کاغذ وصل کردیم
                        و وقتی که کاغذ زیر پا میذاریم بخاطر رطوبت کف پا از عایق بودن کاغذ میکاهیم
                        ولی وقتی کاغذ در زیر پای ما نیست رطوبت کمتری داره و عایق تر میشه

؟
                        جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۳:۲۸ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

دقیق متوجه سوال شما نشدم
                          ولی یه شکلی رسم میکنم
                          این ابهام شما هر چی هست به فازمتر مربوط
                          وگرنه در دو حالت ما رو برق نمیگیره
                          چه روی فرش باشیم و دست به فاز بزنیم و یا اینکه با فرش به فاز بزنیم و خودمون رو زمین وایسیم
                          در هر دو صورت جریان متوقف میشه و فرش این کارو میکنه و نه ما .. چون ما رسانا هستیم ولی فرش در صورت خشک بودن عایق محسوب میشه
                          ولی در کل عایق بودن هم به صورت نسبی و اگر ما ولتاز زیاد کنیم جریان برق از اجسام نارسانا هم عبور میکنه .. نسبت به ضریب عایق بودنشون

این ابهام بیشتر در زمینه فازمتر در ذهن شما شکل گرفته و با موضوع فرش قاطی شده

خب حالا از فاز متر استفاده میکنیم
                          در واقع شما باید بپرسید چرا ما با حالی که یک ورق کاغذ زیر پاهامون قرار دادیم و فازمتر به فاز وصل میکنیم فازمتر روشن میشه
                          ولی اینبار سیم فاز به کاغذذ میزنیم و فازمتر به اون طرف کاغذ وصل میکنیم و با حالی که دیگه کاغذذی زیر پاهامون نیست ولی فاز متر روشن نمیشه

خب گویا فرقش این تو مرحله دو فازمتر به فاز وصل نکردیم بلکه به کاغذ وصل کردیم

؟
                          ممنون از پاسختون اما دوست عزیر در هر دو حالت عامل روشن شدن چراغ فاز متر عبور جریان هستش پس چرا تو یکی روشن میشه و دیگری این اتافق نمی افتد

دیدگاه

اهان منظور شما این .. چون ژنراتور ما 6 تا سر داره ؟ خب عزیزم سه تا از این سر ها بهم وصل میشن تا حالت ستاره بوجود بیاد و ما از اون سه تا دیگه به عنوان خروجی استفاده میکنیم
                            من بصورت کلی گفتم که 3 تا فاز در نیروگاه ایجاد میشه .. خب در واقع هم ما فقط سه تا خروجی داریم و اون سه تا دیگه بهم وصل میشن
                            ولی ما از این نول ایجاد شده استفاده ای نمیکنیم
                            و فکر کنم برای تثبیت ولتاز اونو به زمین وصل میکنیم
                            یکی از دوستان همش فکر میکرد که ما از اون نول استفاده میکنیم و نول تو نیروگاه ایجاد میشه و بعد از طریق زمین به ترانس محلات میرسه
                            و ما با اون سیم که تو ترانس محله هست و به زمین وصل اون نول دریافت میکنیم

ولی باید اینجور گفت که ما فقط به سه تا فاز نیاز داریم و با کمک ترانس نول ایجاد میکنیم
                            نول یعنی نقطه خنثی
                            یعنی میشه من به عنوان یه مصرف کننده سه تا فازوارد خونه م کنم و با ترانس سه فاز یک به یک تو خونه خودم نول بسازم ؟اره فکر کنم میشه
                            پس برای مصرف کننده سه فاز، از نول استفاده نمیشه؟!
                            اگر برای مصرف کننده سه فاز، از نول استفاده نمیشه، پس چرا دوشاخه های سه فاز، 5 کنتاکت دارند؟! (3 تا فاز - یک نول - یک ارت)

دیدگاه

اره این موضوع در ارتباط و همچنین رطئوبت جزیی فرش

نوشته اصلی توسط nasdo نمایش پست ها
                              پس برای مصرف کننده سه فاز، از نول استفاده نمیشه؟!
                              اگر برای مصرف کننده سه فاز، از نول استفاده نمیشه، پس چرا دوشاخه های سه فاز، 5 کنتاکت دارند؟! (3 تا فاز - یک نول - یک ارت)
                              خب خود موتور فقط به سه فاز نیاز داره .. ولی نول و ارت رو در اختیارت میذاره
                              من با موتور سه فاز کار کردم و چپ گرد راست گرد و غیره باهاش بستم
                              6 تا پین داره که مثلا در حالت ستاره .. ما می ایم و سه تا فاز به وردی های سیم پیچ میدیم و خروجی های سیم پیچ ها رو که باز سه تا هستن به هم وصل میکنیم

ممنون از پاسختون اما دوست عزیر در هر دو حالت عامل روشن شدن چراغ فاز متر عبور جریان هستش پس چرا تو یکی روشن میشه و دیگری این اتافق نمی افتد
                              فرق بین رطوبت کاغذ و فرش و همچنین رطوبت کف پای شما
                              بهش فکر کن

دیدگاه

اره این موضوع در ارتباط و همچنین رطئوبت جزیی فرش

خب خود موتور فقط به سه فاز نیاز داره .. ولی نول و ارت رو در اختیارت میذاره
                                من با موتور سه فاز کار کردم و چپ گرد راست گرد و غیره باهاش بستم
                                6 تا پین داره که مثلا در حالت ستاره .. ما می ایم و سه تا فاز به وردی های سیم پیچ میدیم و خروجی های سیم پیچ ها رو که باز سه تا هستن به هم وصل میکنیم

فرق بین رطوبت کاغذ و فرش و همچنین رطوبت کف پای شما
                                بهش فکر کن
                                پس با این اوصاف، پرونده نول رو با تاکید بر جمله زیر، همینجا مختومه می کنیم.
                                " نولی که به محل مصرف میره، در ثانویه ترانسفورماتور کاهنده مستقر در پست شهرها ایجاد میشه"
                                ضمنا، از همین نول (یعنی نقطه مشترک سه عدد فاز، داخل ثانویه ترانس)، یک سیم هم گرفته میشه برده میشه به زمین وصل میشه برای ارت . حالا در مواقع مشخص، چاه ارت با همین نول ترانس که به زمین وصل شده اتصال کوتاه و فیوز و غیره و غیره.
                                خیلی ممنون
                                جدیدترین ویرایش توسط nasdo; ۱۲:۴۰ ۱۳۹۹/۰۶/۳۱.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X